Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-04, 15:35   #1201
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

ile mam nadrabiania

minęłam konflikt i jestem na kramieniu przez Gmyrelkę Dyzia : hahaha: nie mogłam się powstrzymać dobre to było, Amelkę też sprawdzę

my na weekend byliśmy w Gnieźnie u mojej siostry, fajnie było, ale małej idą wszystkie czwórki na raz, 3 się częściowo przebiły a jedna jeszcze nie. Bardziej ją bolą chyba te co częściowo wyszły w weekend miała 39stopni, teraz od 3 dni nic nie chce jeść, mleka dziś np. zjadła 2x 50ml i 3/4 jogurtu jogobella, jak widzi, że idę z łyżeczką to ucieka i płacze teraz śpi mi na kolanach bidulka moja

lece nadrabiać dalej
Stary 2011-05-04, 15:50   #1202
evitka21
Zakorzenienie

tylkooliwka, dzięki za przepisiki . Dopbry pomysł mi podsunęłaś z tym żurkiem
gusinek, ja właśnie zapomniałam, że do barszczyku jeszcze daję albo mięsko albo rybę albo żółtko

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
właśnie siedzi pod kaloryferem i sra- zaraz zobaczę co tam zrobił
: cojest:

CAROLAJKA, śliczne zdjęcia, dana urocza

Cytat:
a kupsko zrobił - normalne uffff sorki za dosłowność, jakoś mi strasznie leży ta jego kupa
mi już też, wiem jaki to dyskomfort i ciągle o twoim kubusiu myślę

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

darusia, super ta dostawka do wózka.

Ja też sobie nie wyobrażam karmienia drugiego kiedy pierwsze takie małe, a jeszcze moja potrafiła cycać i cycać, ja jej długo nie trzymałam ( dla mnie i tak to była masakra, po 15 min z obu cyców np.), bo właśnie cycek nie smoczek, ale się potem okazało że się nie najadła, bo jej gównianie leciało. Nie przybierała na wadze i się non stop darła. To jej laktatorem ściągałam prawie do 6 mies.(właściwie do 5, potem leciała na zapasach). I dziś nie wiem jak ja żyłam, noc stop do dojarki podłączona, bo tam też wolno leciało.....a noce....
Teraz to bym od razu na butle przeszła w takiej sytuacji

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:58   #1203
sidorcia
Rozeznanie

dzieciaki super

dusiaka, ja górę mam rozmiar L/XL a dół XL/XXL
baobabek, brawo dla kubusia za kupkę

a ja siły już nie mam, mała pije coś tam, nie chce nawet swojego ulubionego soczku bo czuje tam orsalit! a wszystko co zje (banany, kisiel, gorzka czekolada, kaszka kakaowa, 120ml z połową miarki mleka modyfikowanego, sok marchwiowo jabłkowo brzoskwiniowy -tu daję orsalit to jakoś wypija ale z trudem, herbatka jabłkowa z melisą, woda) zamienia się w wielką żadką KUPĘ! dzisiaj przebierałam ją 7razy już, w tym 3 razy myłam w misce ;/ picie to daję jej już takie co lubi żeby tylko piła. ja się powieszę niedługo. wczoraj rano była jedna normalna kupa i się cieszyłam a później to jedna wielka woda, co 10 minut są bąki z wielkim kleksem. nie wiem sama co robic.ja już dzisiaj lepiej. żołądek mnie boli ale najgorzej z małą!!! jeśli do piątku nie przejdzie to mamy znowu iść, ale boję się że się całkiem odwodni.

a wlasnie je krupnik ryzowy i o dziwo je i baaardzo jej smakuje

Edytowane przez sidorcia
Czas edycji: 2011-05-04 o 16:14
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 16:12   #1204
ania p
Zakorzenienie

sidorcia kup to
http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-kapsulek.html
nie raz czytałam na SZymkowym że to lepsze niż inne specyfiki na biegunkę może pomoże i u was, warto spróbować .

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
PlMadzia dzięki zrobiłam tak jak radziłaś ale i tak coś poknociłam poczekam na Tżta on mi chyba pomoże

a ja wklejam kilka zdjęć naszych
Dziewczyno gdzie TY mieszkasz w jakiejś bajce , góry i woda .. no i modelka piękna

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
karmienie chyba odpada, bo sama bede i przy Oliwce ktora jest WSZEDZIE ciezko mi bedzie dzieciaka dajmy na to pol godziny czy 40 min przy cycu trzymac jednoczesnie oliwki pilnujac chyba ze ja do sciany przybije;p hehehe
Nie mów hop SZymek też ganiał wszędzie a się udało Ola jadła pare minut i koniec a jak wiesz SZymek był butlowy i miałam takie samo mniej wiecej podejście jak Ty że spróbuję a jak coś to butla . Także myśl pozytywnie i może się uda .

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Nie pisałam dzisiaj jakie macie śliczne dzieciaczki

Taki chudziak ze mnie nie jest. Mam taką warstwę ochronną .

A kto Ci takich bzdur naopowiadał o tym że się dzieci nie docenia . Szkoda że nie mogłam swoich skurczy przekazać.
Wyrodna też jestem choć czasami zdarzy się mięknąć
Ale ja wcale skurczy to nie chcę wkońcu sama drugie CC chciałam
Stary 2011-05-04, 16:32   #1205
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Lind, ty wiesz, że JA cię doskonale rozumiem i łączę się w bólu. Nic ci nie doradzę, bo sama wiesz, ze tu nie ma dobrej rady, takie te nasze maluchy są....
i moja głowa też boli często

I z jedzeniem też rozumiem, ze się martwisz- u mnie co prawda chodzi tylko o jej zupki (oprócz barszczyku), ale i tak mam wk.ur.wa, więc ty już pewnie z siebie wychodzisz. Kochana, wiem, że to żadna pociecha, ale wspieram cię wirtualnie

A czy on zawsze taki wybredny był? czy teraz od jakiegoś czasu? (sorki nie pamiętam). Myśłisz, że mogą to być kolejne zęby (ten brak apetytu)?
U nas zęby co prawda nie powodują spadku apetytu, ale inne rzeczy (te noce ) i to długo zanim pojawi się kolejny kieł
Cały czas zwalam na zęby (ma tylko jedynki) no ale ile można I czasem coś zje ale np nie chce tknąć zupek (może mu nie smakują? muszę menu zmienić) Warzyw chyba od tygodnia nie jadł. Je trochę owoców, jogurt naturalny, troszkę chlebka, kaszki - ale wszystko po troszku Za to przy cycu mógłby pół dnia spędzić
Dzięki za wirtualne wsparcie
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Niestety nie zdążylam Wrócilam późno z pracy, zrobiłam sobie jedzenie i już mi się nie chcialo nawet. Ale wczoraj tam byliśmy z tż i małą w normalnej cenie. tzn. jak się wchodzi w trójkę to się płaci 21 zł a jak jeden opiekun to 14. Bardzo fajnie było ale to raczej dla starszych. Choć Wercia nie narzekała Ja oczywiscie z Wami pójde nawet za normalną cene

A moje dziecko zasneło wczoraj o 17.30 i już się nie obudziło do 6 rano...
Zazdroszczę tego spania
Mogłaś mi dać znać, bym CI kupiła wejściówkę a promocja była do wczoraj do północy aż - źle wcześniej spojrzałam...
Super fotki, widać że Werci sie podobało... Musimy kiedyś termin ustalić i jedziemy wszystkie z bąblami
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Kochana, ja to lubię być w niedoli z innymi Cudownie, że też tak masz
Hehe I wzajemnie
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Na prawdę nie ma tu żadnej w rozmiarze L/XL? No ładnie, musze się za siebie zabrać
No ja jestem ale nie mam pojęcia co na tyłek wrzucić

A przy okazji... Mam 2 wesela w tym roku Na jedno musimy (i chcemy) iść bo to siostra tz a jedno jest już za miesiąc i się zastanawiamy (bo kasa, bo co z Misiem jak on noce przy cycu spędza) Ale pytanie mam takie - co się teraz nosi na weselach? Jaką kieckę kupić na tyłek rozm 42 (tylko w czym ja bym musiała iść żeby zakryć te wszystkie siniaki na nogach co mi Misiek zrobił? )

Michaś wraca do normy ze spaniem w dzień. Już 3 dzień z rzędu śpi 2 razy - dziś dwa razy po 1,5h (tzn teraz jeszcze się nie obudził więc kto wie ile pośpi?) Jakby jeszcze w nocy się poprawiło to super by było...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 16:37   #1206
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
izazula, co ty piszeszże tylko troche karmiłaś, przeciez 8 mc to bardzo dużo dla dziecka, no i ciebie też, najważniejsze pierwsze 6 mca więź na całe życie, Ja karmilam 12 mc bez 1,5 tyg. i pewnie bym dalej cycowała, tylko że niestety tabletki muszę brać przy których nie można karmić. I tak mi szkoda jak idę do koleżanki a ona swoją córę cycem karmi, a ja nie mogę. Tym bardziej że te tabletki mi nie pomogłyi wogle niepotrzebnie je biorę.
Tak sobie napisałam "trochę"

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
dzieciaki super

baobabek, brawo dla kubusia za kupkę

a ja siły już nie mam, mała pije coś tam, nie chce nawet swojego ulubionego soczku bo czuje tam orsalit! a wszystko co zje (banany, kisiel, gorzka czekolada, kaszka kakaowa, 120ml z połową miarki mleka modyfikowanego, sok marchwiowo jabłkowo brzoskwiniowy -tu daję orsalit to jakoś wypija ale z trudem, herbatka jabłkowa z melisą, woda) zamienia się w wielką żadką KUPĘ! dzisiaj przebierałam ją 7razy już, w tym 3 razy myłam w misce ;/ picie to daję jej już takie co lubi żeby tylko piła. ja się powieszę niedługo. wczoraj rano była jedna normalna kupa i się cieszyłam a później to jedna wielka woda, co 10 minut są bąki z wielkim kleksem. nie wiem sama co robic.ja już dzisiaj lepiej. żołądek mnie boli ale najgorzej z małą!!! jeśli do piątku nie przejdzie to mamy znowu iść, ale boję się że się całkiem odwodni.

a wlasnie je krupnik ryzowy i o dziwo je i baaardzo jej smakuje
Lepiej nie dawać jednak soczków zwłaszcza z jabłkami jak pisały dziewczyny. Próbuj dawać pić ile się da, też jak radziły dziewczyny, strzykawką, łyżeczką itp.. Orsalit niestety nie jest dobry w smaku (chyba słony) ale trzeba go dawać. Dzieciaki się bardzo szybko odwadniają zwłaszcza małe.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ale ja wcale skurczy to nie chcę wkońcu sama drugie CC chciałam
Ja nie Tobie chciałam skurcze sprzedać tylko tej istocie co Ci takie głupoty opowiada
Stary 2011-05-04, 16:41   #1207
mloda1989
Zakorzenienie

a ja sie wbijam z moim zbojem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5040224a.jpg (73,0 KB, 52 załadowań)
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 17:08   #1208
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
A przy okazji... Mam 2 wesela w tym roku Na jedno musimy (i chcemy) iść bo to siostra tz a jedno jest już za miesiąc i się zastanawiamy (bo kasa, bo co z Misiem jak on noce przy cycu spędza) Ale pytanie mam takie - co się teraz nosi na weselach? Jaką kieckę kupić na tyłek rozm 42 (tylko w czym ja bym musiała iść żeby zakryć te wszystkie siniaki na nogach co mi Misiek zrobił? )
Jeżeli chcecie iść to ok. Ale jeżeli nie to ja bym delikatnie i zgodnie z prawdą odmówiła. zdarza się i młodzi nie powinni się wtedy obrażać. Sama tak zrobiłam kilka razy.

Co do ubrania to nie mam pojęcia co się nosi na takich imprezach. 2 lata wstecz jak byłam to była pełna dowolność. Większosć daskiej części była raczj klasyczna czyli normalne kiecki bez udziwnień itp. Teraz jak widziałam kilka ślubów w okolicy to chba jest jakaś moda na czerń. Dopóki młodzi z kościoła nie wychodzą to trudno powiedzieć jaka to impreza. Czerń na ślubie dla mnie opada.
Na siniaki najlepsze są spodnie do tego gorset albo top i żakiet
Stary 2011-05-04, 17:10   #1209
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc

w koncu ogarnelam sie po przyjezdzie
i korzystam z chwili gdy Karinka spi...
okazalo sie,ze tz zostal bez pracy i jest w trakcie szukania...

przeczytalam Was ale na ciezko sie wbic i cytowac po tak dlugiej nie obecnosci

dzieci cudne i przepraszam,ze nie skomentuje zdjec kazdemu z osobna...
SPOZNIONE WSZYTKIEGO NAJLESZEGO DLA ROCZNIAKOW:ro za: ZYCZY KARINKA I CIOCIA WIZAZOWA

a tu troche nas...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7241.jpg (28,9 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7138.jpg (33,3 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7189.jpg (28,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7406.jpg (34,9 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7136.jpg (93,5 KB, 72 załadowań)

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 17:13   #1210
mloda1989
Zakorzenienie

nam zaczyna sie znowu sezon slubny i z tego co widze to pelna dowolnosc.... nawet babka w mini jeansowej i swetrze sie zdarzyla heh
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 17:20   #1211
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

...
my też mamy dwa i jeszczze nie kupiłam sukienki bo nie moge się na nic zdecydować. Jedynie wiem że chce krótką i na pewno nie czarną. U mojej siostry na weselu we wrześniu to więksszość młodych osób wlaśnie w krótkich sukienkach i takich prostych.

Agnieszka ale masz fajny brzuszek, sliczne z Was kobietki

Młoda- Dawidek przystojniak boszz jakie on ma ustaaaaa

Carolajka- zdjęcia super i Dana ślicznotka

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 17:22   #1212
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli chcecie iść to ok. Ale jeżeli nie to ja bym delikatnie i zgodnie z prawdą odmówiła. zdarza się i młodzi nie powinni się wtedy obrażać. Sama tak zrobiłam kilka razy.

Co do ubrania to nie mam pojęcia co się nosi na takich imprezach. 2 lata wstecz jak byłam to była pełna dowolność. Większosć daskiej części była raczj klasyczna czyli normalne kiecki bez udziwnień itp. Teraz jak widziałam kilka ślubów w okolicy to chba jest jakaś moda na czerń. Dopóki młodzi z kościoła nie wychodzą to trudno powiedzieć jaka to impreza. Czerń na ślubie dla mnie opada.
Na siniaki najlepsze są spodnie do tego gorset albo top i żakiet
Dzięki
No właśnie nie wiemy czy iść czy nie
Może się skuszę na jakieś spodnie i żakiet bo to przynajmniej potem się wykorzysta

A Misiek dalej śpi Już prawie 2,5h

Zapomniałam napisać że wszystkie dzieci

A brzuszka Agnieszce bardzo zazdroszczę (ciążowego oczywiście bo ja to mam większy bez ciąży)

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 17:27   #1213
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
czesc

a tu troche nas...
Przykro mi z powodu pracy. Znajdzie pewnie lepszą

Laski z Was że hej .
Taki brzuszek to ja mam bez ciąży i zawsze miałam taki
Stary 2011-05-04, 17:34   #1214
agnieszka09
Wtajemniczenie

dzieki dziewczyny

IZAZULA ja tez mam nadzieje,ze znajdzie jakas fajniesza niz ta byla i ze szybko ja znajdzie...
ja brzucho zawsze mialam plaski a nawet i wklesly...ale dupcia zawsze wieksza niz powinna i dotego ten okrutny celulit nie nawidze go

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-05-04, 17:42   #1215
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

I oczywiście pamiętam ale ciągle zapominam że w październiku tez mamy weselną imprezę
Stary 2011-05-04, 17:47   #1216
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Ana - a patrzyłaś w ikea ? TYlko ze tam raczej takie drewniane są a nie kolorowe kolorowe to tylko mamuty , ja mam dwa z ikea i oba te co rosną z dzieckiem . Ola na to swoje też umie już wejść . jak zacznie chodzić to będzie tam spała tylko muszę jej barierkę kupić
Ania my do ikea mamy 300km to nam nie po drodzeGdybyśmy mieli busa to w Szwedzkiej ikei byśmy kupili,ale tak to dupa.Musze szukać coś poza ikea.Widziałam na all takie fajne,proste białe,ale boję akurat tego zamawiać,bo będę zła jak w rzeczywistości będzie niefajnie wyglądało.
Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
anakazar no troche mi fryzjerka ostatnio przyciemniła, chciałam dac im chwile odpoczac od rozjasniania ale jeszcze sie całkiem nie przyzwyczaiłam do koloru chociaz lubie zmiany

ana kusisz tymi topami juz ostatnio je ogladałam ale bałam sie zamówic bo kupiłam juz kilka "jednorazówek" na allegro a szkoda mi kasy po prostu
czyli rozumie ze od tego sprzedawcy co dawałas linka kupowałas i jest ok??

Te co wczoraj wam pokazałam to dopiero do mnie "idą".Wcześniej zamówiłam takie co i Sara wzięła i te są sprawdzone.
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Wymyśl coś żeby Ninkę nam pokazać, zrób tak jak ania (chyba?)że umieść je gdzieś indziej (np.ten imageshack) i wklej ten tam adres

A może łóżko z ikei? te zwykłe takie mają tą dodatkową barierkę przykręcaną na początek.
Te kolorowe też ładne

A gdzie wy wczoraj byliście, że tyle osób było?

Ja bym marynarkę wzięła białą-czarnych masz pewnie z 5

:
Pokaże tylko jak Ania poda jeszcze raz tą stronębo ja wcześniej nic nie zapisałam;/

Pojechaliśmy do rodziców na nocke,a u rodziców znajomi się zjechali i było tyle ludu i dzieciaków,że szok

Możliwe,że Cię zdziwię,ale ja typowej marynarki nie mam ani jednej.Nie lubię w nich chodzić,ale te co widziałam w linku nie są takie typowe(sztywne)t eż jestem za białą
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
"Ja chętna,ale co z tego jak ja tak daleko"
Ana prawko tylko zrobisz i już jesteś

!
Poczekaj może aż zdam,bo się nie zanosia kwestia druga to ja przecież narobiłabym w pory ze strachu jakbym miała sama pojechać tak daleko
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
To kilka fotek z wczorajszego wypadu. Mam mało fajnych bo tż mnie wyzywal, że jak zwykle tylko fotki cykam zamiast się z małą bawić...

Sliczne dziewczyny.
Cytat:
PlMadzia dzięki zrobiłam tak jak radziłaś ale i tak coś poknociłam poczekam na Tżta on mi chyba pomoże

A tu drugi fajny duet.
Cytat:
darusia drugi poród łatwiejszy, szlak już przetarty a przy skórczach krzyżowych to najlepszy tz z masażem krzyża

Sidorcia wczoraj mnie pytałaś mnie o ten zestaw ubrań i jeśli sobie wszystko dobrze wyobraziłam to jak najbardziej może tak być

A my dzisiaj wszystkie:ja,mama,siostra szukałyśmy od góry do dołu czarnych ubrań na pogrzeb.A nigdy nic czarnego nie kupujemy,bo koty perskie mamy i nie lubimy jak się sierść przyczepia.Cały dzień przejezdziłyśmy i tylko mama się ubrała.
Ja za to mam pięknę nowe sandałki-cudaśne

Ale dziwnie,że już nie ma komu składać życzeń.Jeszcze z przyzwyczajenia pod koniec pisania zaczęłam szukać komu to dzisiaj trzeba życzenia złożyć

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 17:57   #1217
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ania my do ikea mamy 300km to nam nie po drodzeGdybyśmy mieli busa to w Szwedzkiej ikei byśmy kupili,ale tak to dupa.Musze szukać coś poza ikea.Widziałam na all takie fajne,proste białe,ale boję akurat tego zamawiać,bo będę zła jak w rzeczywistości będzie niefajnie wyglądało.
Jaki macie samochód ? Bo te meble są poskładane w pudełkach i można je często osobówką przewieźć
Stary 2011-05-04, 18:04   #1218
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Zosia od dawna już je normalnie duże kawałkii, papki nie zje wogóle. A teraz daje jej kawałek jabłka czy gruszki i sama wcina. Papke jej robiłam na początku tylko przez jeden lub dwa miesiaće a pozniej już normalne kawałki, mimo że pierwszy ząbek wyszedł w 8 miesiącu

ś
ja oczywiscie tez próbowałm z grudkami od 7mca ale niestety mój wrażliwiec grudkowy wygrał...

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Gusinek - oj tam, oj tam
Jasne, że jest Kapp Ahl - toż to ja w Łodzi mieszkam, tu raczej nie ma problemu z dużymi sieciówkami. Tylko ja bym wolała zamówić na all lub w innym internetowym sklepie, zwłaszcza, jakby było przez Was polecone, bo po prostu - nie mam czasu wybrać się na zakupy.
Po pracy biegiem do domu bo Ola czeka na cycka, wieczorem - 3 razy w tygodniu fitness, a pozostałe dwa dni - TŻ wieczroami chodzi na siłownię. Zostają weekendy, a wtedy to ja chcę byc z dzieć mi jak najwięcej, więc moja szafa biedna jest.

Na prawdę nie ma tu żadnej w rozmiarze L/XL? No ładnie, musze się za siebie zabrać
dusiaka bedziemy miały na uwadze l/xl

Cytat:
ja z Erykiem to chodzilam po gastrologach, alergologach, laryngologach, i wszyscy mówili jedno mam francuzkiego pieska, i z wiekiem przejdzietak przeszło że teraz musze mu ograniczać jedzenie . Ale najlepszym lekarstwem dla niego było przedszkole, tam się z nim nikt nie cackał tak jak ja, bo w domu jak nie zjadł z wszystkimi to ja biegałam z łyżeczką i go dokarmiałam jak się bawił, a w przedszkolu, przez pierwsze 2 mc musialam dodatkowo dwa zestawy ciuchów szykować na wymianę po wymiotach, i minęło

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

czyli ja tez mam francuzkiego pieska, ale miło czytac ze to minie
jakas spokojniejsza jestem

Cytat:
HEHE mój rzygacz, już nie jest rzygaczem radzi sobie z kawałkami, tylko raczej takimi miększymi, słoiki je tylko 2 - rybę i kluski ze szpinakiem - one są wielkie ale miękkie. Chleb uwielbia z masłem albo pastellą rybną, ale to raczej takie dziubanie niż porcja jedzeniowa no i roooosół z lanymi musowo
baobabku w takim razie skreslam Cie z naszego rankingu rzygaczy

iza kubusiową kupe

Cytat:

śliczne z Was dziewczyny i super widoki

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
słodziak mały i te usta

agnieszka
pięknie razem wyglądacie we troje a Ty kwitniesz
[
anakazar
daj znac jak te kolejne topy dojda czy warto

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:19   #1219
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
czesc

...
Wiem,że zabrzmię jak lesbijka ale uwielbiam patrzeć na Ciebie.Jesteś takim typem urody jakie najbardziej mi się podobająCóreczka śliczności,a brzuszek zgrabniutki.Życzę,żeby tż szybciutko pracę znalazł
Cytat:
Dzięki
No właśnie nie wiemy czy iść czy nie
Może się skuszę na jakieś spodnie i żakiet bo to przynajmniej potem się wykorzysta

A Misiek dalej śpi Już prawie 2,5h

Zapomniałam napisać że wszystkie dzieci

A brzuszka Agnieszce bardzo zazdroszczę (ciążowego oczywiście bo ja to mam większy bez ciąży)
Lind kup sobie przede wszytskim coś w czym się będziesz komfortowa i dobrze czułaNie patrz na to co modne,najważniejsze,żebyś się czuła dobrze ubrana,a nie przebrana.A na siniaki może jakiś krem brązujący?ja zresztą bym się siniakami nie przejmowała,masz małe dziecko,a przy dzieciach to wiadomo
Cytat:
Jaki macie samochód ? Bo te meble są poskładane w pudełkach i można je często osobówką przewieźć
Mamy kombiaki,ale jak my sie zapakujemy(ja)to miejsca nic nie zostanie
Cytat:
anakazar daj znac jak te kolejne topy dojda czy warto
ja je w sklepie widziałam,mają identyczny materiał jak te które już mam

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-05-04 o 18:20
Stary 2011-05-04, 18:29   #1220
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

[QUOTE=anakazar;26711236]

Mamy kombiaki,ale jak my sie zapakujemy(ja)to miejsca nic nie zostanie

/QUOTE]

To fakt nic więcej się nie zmieści no chyba że na Jasia Fasolę
Stary 2011-05-04, 18:40   #1221
agnieszka09
Wtajemniczenie

GUSINEK dziekuje

ANAKAZAR podoba mi sie to co napisalas
hahhaa ale teraz Cie zaskocze ...bo ja blondynka jestem tak z natury choc oprawe oczu,brwi i rzesy mam czarne i mam dosc ciemna karnacje
a i strasznie ciekawa jestem i to do dluzszego czasu jak Ty wygladasz,pamietam,ze raz wstawialas swoje zdjecie ale jakbys jakies z Ninka wstawila teraz to bym sie cieszyla

a wogole kupilam sobie nowy aparat i jestem mega zadowolona,robi cudne zdjecia i juz jestem zakochana w nim

DARUSIA ktory to juz tydzien u Ciebie bo na suwaczku nie moge sie dopatrzec

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-05-04, 18:46   #1222
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Te co wczoraj wam pokazałam to dopiero do mnie "idą".Wcześniej zamówiłam takie co i Sara wzięła i te są sprawdzone.

Możliwe,że Cię zdziwię,ale ja typowej marynarki nie mam ani jednej.Nie lubię w nich chodzić,ale te co widziałam w linku nie są takie typowe(sztywne)t eż jestem za białą

Poczekaj może aż zdam,bo się nie zanosia kwestia druga to ja przecież narobiłabym w pory ze strachu jakbym miała sama pojechać tak daleko

Sidorcia wczoraj mnie pytałaś mnie o ten zestaw ubrań i jeśli sobie wszystko dobrze wyobraziłam to jak najbardziej może tak być

A my dzisiaj wszystkie:ja,mama,siostra szukałyśmy od góry do dołu czarnych ubrań na pogrzeb.A nigdy nic czarnego nie kupujemy,bo koty perskie mamy i nie lubimy jak się sierść przyczepia.Cały dzień przejezdziłyśmy i tylko mama się ubrała.
Ja za to mam pięknę nowe sandałki-cudaśne

Ale dziwnie,że już nie ma komu składać życzeń.Jeszcze z przyzwyczajenia pod koniec pisania zaczęłam szukać komu to dzisiaj trzeba życzenia złożyć
Ana pokazuj sandałki, ja też szukam jakiś fajnych

ja też przeglądam łóżka dla Zosi, bo chcemy jej nie długo pokoik zrobić i musze coś wybrać

te meble z ikei są właśnie w kartonach, my normalnym samochodem je przewoziliśmy

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Ana ja marynarke mam jedną i teraz kupiłam tą właśnie sportową i jest super. Ja nie lubie za bardzo w marynarkach chodzić ale w tej się dobrze czuje.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-05-04, 18:50   #1223
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
GUSINEK dziekuje

ANAKAZAR podoba mi sie to co napisalas
hahhaa ale teraz Cie zaskocze ...bo ja blondynka jestem tak z natury choc oprawe oczu,brwi i rzesy mam czarne i mam dosc ciemna karnacje
a i strasznie ciekawa jestem i to do dluzszego czasu jak Ty wygladasz,pamietam,ze raz wstawialas swoje zdjecie ale jakbys jakies z Ninka wstawila teraz to bym sie cieszyla

Ty blondynkano wayzostań czarna,bo Twoja matka natura się chyba pomyliła
Ja swoje aż 3 foty wstawiłami ja od tamtej pory to nie wiem czy miałam jakieś robionebo ja to nielublu zdjęć
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Ana pokazuj sandałki, ja też szukam jakiś fajnych
No nie mam jak pokazać.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

To wzięłaś tą marynarkę sportową z allegro co wtedy ogladałyśmy?

Stary 2011-05-04, 19:07   #1224
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Ty blondynkano wayzostań czarna,bo Twoja matka natura się chyba pomyliła
Ja swoje aż 3 foty wstawiłami ja od tamtej pory to nie wiem czy miałam jakieś robionebo ja to nielublu zdjęć

No nie mam jak pokazać.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

To wzięłaś tą marynarkę sportową z allegro co wtedy ogladałyśmy?
tak mam ta marynarke, ona właśnie taka sportowa dresowa mam beżową

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

http://allegro.pl/koronkowa-sukienka...584487810.html

Ana co myslisz o tej sukience nude?

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-05-04, 19:14   #1225
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
sidorcia- no, nareszcie swój czlowiek w tym wylaszczonym tłumie
Nie martw się tymi kupkami - mnie lekarz przy biegunce Oli powiedział, że w ten sposób dziecko wydala wirusa. Zrobisz duuuże pranie i będzie ok. Nie ważne, że trzeba przebierać bo woda leci, najważniesze, żebyś dawała duzo pić.

Cytat:
Za to przy cycu mógłby pół dnia spędzić
No ja jestem ale nie mam pojęcia co na tyłek wrzucić
lindsley - to tak jak u mniez cycaniem i rozmiar tyż ten sam
Ja staram się rodzinie na zaproszenia weselne nie odmawiać. miesiąc temu odmówiłam pierwszy raz, to była córka sąsiadów mojej mamy. Byli u nas na weselu 13 lat temu z dziećmi, teraz jedno z nich wychodzi za mąż, więc uznali, że powinni "oddać". Odmówiliśmy z powodu Oli, impreza była daleko od domu i na cyca do spania bym za Chiny nie zdążyła. Nie pogniewali się, zrozumieli powód odmowy.

Cytat:
...
a tu troche nas...
Agnieszka -ślicznie wyglądacie

Cytat:
dusiaka bedziemy miały na uwadze l/xl
gusinek - oj, jak miło

No, nareszcie jadę na fitnes - w poniedziałek zapomniałam bo myślałam, że 1 maja to poniedziałek, więc 2 maja to wtorek, a ja chodzę w poniedziałki, środy i piątki. Może spalę ze 20 dkg

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 20:19   #1226
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
ALE MU PLAC ZABAW ZROBIŁAM, ZADOWOLONY A CO TO ZA ZABAWKA Z TYMI KÓŁKAMI?

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
a tu troche nas...
no wiesz na wszystkich fotach to wogle po tobie ciąży nie widać, a na jednym się wypiełaś, ale i tak chyba masz mniejszy niż ja bym się wypiełapocieszę się że ja już po dwójceśliczne z was dziewczyny

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

sidorcia mnie lekarka uczulala żeby dziecku przy biegunkach czekolady ani kakao nie dawać, bo to zwiększa liczbę złych bakteri w jelitach bo one się cukrem żywią.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Darusia no fakt sówaczek masz ustawiony ale jakiś taki wybrałaś że tylko dni widać

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Myśmy dzisiaj całą grupą na basenie byli. Erwin na basenie z 2 mc nie był, i przez pierwsze 20 min ryk, smok w buzi, bo to on się prysznica boi, to wogle basenu, a jak już podłapał ze fajnie to skakałam z nim na rekach w rwącej rzece, i był przeszczęśliwy, a jak już go na desce usadziłam i tak z nim podskakiwałam to aż kwiczałNo a po wyjściu znowu ryk bo on się prysznica boi

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 20:25   #1227
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:

DARUSIA ktory to juz tydzien u Ciebie bo na suwaczku nie moge sie dopatrzec
8 leci
Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Darusia no fakt sówaczek masz ustawiony ale jakiś taki wybrałaś że tylko dni widać

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------
skapnelam sie jak ju ustawilam i mi sie zmieniac nie chcialo;p
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 20:46   #1228
Izumi
Wtajemniczenie

CZEŚĆ KOCHANE!

I'm back, po weekendowej przerwie Mam nadzieję, że mnie tym razem nie wyklniecie .

U nas po weekendzie w zasadzie bez nowości, tak czy owak nie ma o czym pisać.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
BOOOSKI A chodzik mamy taki sam! Jak Wam się sprawdza? Ja uważam że jest mega!!! Co prawda trochę jak na jeździk kiepsko jeździ, ale my na takie luksusy i tak miejsca nie mamy

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
czesc

a tu troche nas...
Ojej, bardzo mi przykro, ale na pewno szybko coś znajdzie! Ma wszak bardzo dużą motywację nie?

A Wy cudownie wyglądacie! Mała piękna, Ciebie jak zobaczyłam to aż mi gały zbielały! JAK TY ZA✂✂✂IASZCZO WYGLĄDASZ!!! Nie wiem czy macierzyństwo tak wspaniale oddziałuje na Twoją urodę, czy ciąża, ale wyglądasz jak MISS UNIVERSE!
I brzuszek cudowny ... aż ciężko uwierzyć że to już II trymestr... tak szybko. Dopiero z pierwszymi brzuszkami siedziałyśmy przed PC, a Ty już z 2-im brzuszkiem w 2-trymestr wchodzisz.... to cudownie . Też bym tak chciała . Super Aga!

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
nam zaczyna sie znowu sezon slubny i z tego co widze to pelna dowolnosc.... nawet babka w mini jeansowej i swetrze sie zdarzyla heh
Ale w sensie panna młoda w mini i swetrze?????
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 20:53   #1229
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

agnieszka zapomnialam ci powiedziec ze ja to mialam wiekszy brzuch juz w lonie matki niz ty masz w ciazy hehehehe
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 20:55   #1230
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Cały czas zwalam na zęby (ma tylko jedynki) no ale ile można I czasem coś zje ale np nie chce tknąć zupek (może mu nie smakują? muszę menu zmienić)

Michaś wraca do normy ze spaniem w dzień. Już 3 dzień z rzędu śpi 2 razy - dziś dwa razy po 1,5h (tzn teraz jeszcze się nie obudził więc kto wie ile pośpi?) Jakby jeszcze w nocy się poprawiło to super by było...
lind, właśnie chodzi o to, że to może JESZCZE trochę potrwać...., a jak pomyślę , że przed nami jeszcze kły i przedtrzonowce w niedalekiej jednak przyszłości ....

i moja tez taka antyzupkowa się zrobiła jakaś....

ale ładnie śpi , u mnie to jak 2 x1h to już mega dużo. A teraz się zaczęła jakieś 30 min. później rano budzić i potem później też zasypia, więc wieczorem to dziś np. ją godzinę usypiałam i chyba musimy przejść już na jedno spanko

agnieszka09, ale z was laseczki i miałam własnie pisać, że jakiś super aparat masz, a ta fotka z karinką do góry nogami to jak z jakiejś okładki normalnie.

Przykro mi z powodu straty pracy Tżta i mam nadzieję, że szybciutko znajdzie lepszą

Cytat:
no właśnie miałam....

Ana,
wklej koniecznie jakąś fote twoją z niunusią
http://imageshack.us/

sidorcia, moja rodzinna lekarka też ten enterol chwaliła

Bao, a jak z siostrą?
I jeszcze sobie pomyślałam, że możesz kubolkowi np wodę ze śliwek przemycać jakoś-może herbatkę na tym zrób lub dodaj do soczku, a sliwki mogłabyś może w czymś innym przemycić pomiskowane.

I jeśli mówisz, że młody nie da się namówić na owsiankę, to mogłabyś spróbować zmielić kaszę jaglaną w młynku do kawy na proszek i to ugotować, wyjdzie taki budyń jakby i do tego możesz dać owoce i ew., miareczkę mleka. Będzie błonnik i zdrowo i może a nuż mu zasmakuje.

A jak ja robię bandytce owsiankę, to na płatkach błyskawicznych (one drobniejsze są) i to się robi taka pulpa, w miarę gładka, dodaję owocki, o kapkę jogurtu lub miarkę mm. Myślisz, że jakbyś taką mocno owocową zrobiła to tez by nie ruszył?

Libra (albo inne specjalistki), pokusiłam się znów o mufinki, tym razem te:
http://mojewypieki.blox.pl/2008/05/M...armurkowe.html
i znów badziewiaste takie. Spróbowałam upiec z termoobiegiem, najpierw niby podrosły, ale potem opadły (jak zawsze) i w pierwszy dzień takie sobie, ale juz na drugi to znów takie gliniaste jakieś. Już zdurniałam, miałam dobrą mąką, nową wagą odważyłam ilości i dalej syf...co mogę jeszcze zrobić inaczej?
(z różnych przepisów robiłam z mlekiem/jogurtem/maślanką, olejem/masłem w różnych proporcjach).....

A Izumi, żyjesz ty ? (następną zaraz trzeba będzie szukać przez "zerwane więzi" )...
edit-widzę, że cię myślami wywołałam

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-05-04 o 20:59
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości