|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
![]() strasznie szybko ![]() ![]()
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Piszę tylko, co mi ta fryzjerka opowiadała.
Mi też by się nie uśmiechało latać z koszem brudków do pralni... szczególnie teraz. Ja się porodu nie boję, będzie co będzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale widzisz, to ciekawe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-10 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak na karnawał.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Konto usunięte
|
Jeju moje dziecko tak nisko dzisiaj buszuje, aż się boję, że mi zaraz jakaś noga wyjdzie........
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32844825]Jeju moje dziecko tak nisko dzisiaj buszuje, aż się boję, że mi zaraz jakaś noga wyjdzie........[/QUOTE]
Moje dziecko też dziś buszuje i było już w każdym zakątku mojego brzucha ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Konto usunięte
|
No, ja też mojego czuję raz pod żebrami a raz nad szyjką, ale dzisiaj też raczej delikatnie - a może ja już przywykłam do tego..
Jesteśmy po pizzy i oglądamy X Factor, ale nudna ta edycja, nikt mi się nie podoba i w większości nie zgadzam się z opiniami jurorów. |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Dasti80;32833832]
Cytat:
Wiesz, z rodzeniem to jest tak, że masz rodzić w takiej pozycji, żeby Ci było najwygodniej. Instynktownie sama sobie taką znajdziesz. Ja cały okres rozwierania przesiedziałam na piłce kręcąc biodrami i dla mnie to był strzał w 10. Jak położna mnie kładła do badania, myślałam,że zejdę z bólu - tylko się spionizowałam - od razu ból zamieniał się z takie uczucie, że tak to określę - nieporzyjemnie bardzo, ale do wytrzymania - na granicy bólu, ale nie bolało. Zdziwiłam się, jak położna mi powiedziała, że już rodzimy, bo jest 10cm ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1212 |
Wtajemniczenie
|
Perse Ty już po kolacji a ja dalej czekam na Tża, już mnie szlak trafia. Zrobiłam zapiekankę, czeka tylko na wstawienie do piekarnika, a ja już taka głodna jestem. Chyba będziemy jeść o 23
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz co, nie wiem jak Ty, ale ja bym nie mogła tak późno jeść, bo bym chyba w nocy umarła z bólu - może zrób już sobie tę zapiekankę a TŻowi odgrzejesz później? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niom ![]() ![]() ![]() Ale powiem Wam, dziewczyny, że w czasie porodu to najważniejsze to cały czas sobie wybierać odpowiednią pozycję - naprawdę - jak macie dobrą pozycję, to wyraźnie, bardzo wyraźnie zmniejsza ona ból! Ja właśnie widziałam to, jak cały czas siedziałam na piłce i kręciłam biodrami (po porodzie czułam się jak po całonocnej dyskotece, tak mnie bolały mięśnie ud ![]() ![]() ![]() Jedyne, czego się boję w czasie porodu, to żeby mi nikt nie przeszkadzał ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-10 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32845181]Wiesz co, nie wiem jak Ty, ale ja bym nie mogła tak późno jeść, bo bym chyba w nocy umarła z bólu - może zrób już sobie tę zapiekankę a TŻowi odgrzejesz później?[/QUOTE]
Chyba tak zrobię, albo zjem kanapkę i już.
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |||||
Zadomowienie
|
Hello
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32835173]Mamusie marcowe idą jak burza! ![]() ![]() Mnie też.... ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Czad ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32843019] No i wprawdzie nie wiem, jak to będzie wyglądać, ale kupiłam sobie szelki do moich spodni ciążowych. Bo są mi dobre, ale strasznie niskie i ciągle je podciągam. Nie miałam szelek założonych od czasów, jak miałam 6 lat ![]() U mnie to samo ze spodniami ciążowymi... nie wiem nawet ile takie szelki kosztują i gdzie je kupić? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32844825]Jeju moje dziecko tak nisko dzisiaj buszuje, aż się boję, że mi zaraz jakaś noga wyjdzie........[/QUOTE] A ja dzisiaj doświadczyłam takiego buszowania jak anulka i i mało co mi oczy nie wyszły z orbit! ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem dzisiaj zmordowana, pół dnia byliśmy na zakupach i nogi weszły mi w...no wiecie gdzie ![]() Kupiłam dzisiaj parę rzeczy dla małej, w sumie takie duperele ( z większych to paczkę pieluszek Happy i Lovelę) i wydałam 100zł! a jeszcze tyle rzeczy mam do kupienia...chyba nie zdawałam sobie sprawy ile to tak naprawdę wszystko nas wyniesie.... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja kupiłam na allu i wraz z przesyłką zapłaciłam 14 zł. Będę się powtarzać, ale: nie mogę teraz chodzić po sklepach (dzisiejsza Biedronka mi to uświadomiła), więc nawet nie wiem, ile stacjonarnie by mnie to wyszło. A jeszcze sobie kupiłam białe w czarne paski, żeby mnie optycznie wyszczupliły ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też byłam dzisiaj w super pharma po witaminki ![]() Udało mi się dzisiaj kupić w promocji płyn do płukania jelp i 3-pak chusteczek huggis Cytat:
![]() Ja też się nie boję bólu porodowego i bólu po cc, przeżyłam operację i dwa poronienia przy których miałam wielogodzinne, silne skurcze prowadzące do wymiotów i właśnie tak wyobrażam sobie poród tylko bardziej bolesny. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Boję się tylko tego czy dziecku nic się nie stanie przy porodzie.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-10 o 21:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno, tylko że niestety dlaczego tnie się kobiety rutynowo? Czyli nacina się większość kobiet, które tego nie potrzebują! Tak "na wszelki wypadek"... A ja nie dlatego tak robiłam wszystko, żeby uniknąć nacinania, bo bałam się bólu tylko dlatego, ze z powodu tarczycy na mnie wszytsko strasznie ciężko się goi. Zostają mi blizny na kilka lat! po takich duperelach jak dotknięcie piekarnika czy żelazka... Mój mąż jak oparzył sobie całą dłoń, to po 2 tygodniach nie było śladu, na mnie są ślady po dotknięciu żelazka 3 lata temu...naprawdę... po prostu strasznie się balam, że będę miała do końca życia jakieś problemy związane z blizną, zagojeniem tego miejsca, jakimiś przerostami itp. Poza tym nie widzę powodu, dla którego mam się dac ciąć JEŻELI TEGO NIE POTRZEBUJĘ! Gdyby była taka konieczność, wierzcie mi, naprawdę bym nie dyskutowała. Moja położna o tym wiedziała. Wyraźnie zapowiedziałam - nacinanie tak ale tylko w przypadku, gdy jest NIEZBĘDNE, a nie "na wszelki wypadek". Ale Ty jesteś w Holandii, oni raczej dbają o ochronę krocza, szczęściaro! ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-10 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1223 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bardziej przerażają mnie ludzie, którzy robią coś wbrew swojej woli. Znam trochę takich ludzi, szczególnie kobiet ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32843019]No i piękny mój kolorek ![]() ![]() [/QUOTE] Mam podobny kolor lakieru OPI. Bardzo lubię nim malować pazurki. Teraz natomiast mam zapodany fiolet ![]() Obejrzałam x-faktor, bitwa na głosy i idę chyba spać. Byliśmy dzisiaj na targach wędkarskich i po powrocie trochę kiepsko się poczułam. Takie jakieś ukłucia w brzuchu czułam. Teraz już jest lepiej. A porodu jakoś się nie boję ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie widziałam w szpitalu te wszystkie posiekane dziewczyny, które nie mogły nawet siedzieć...a ja oddałam mężowi od razu poduchę z kółeczkiem taką poporodową i mówię do niego: "zabieraj mi to do domu" ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Ja się leczę na tarczycę od 7 lat. W sumie nie zauważyłam, żeby mi się rany źle goiły, za to zostają mi blizny, które po czasie jaśnieją i ich nie widać. Właśnie jeszcze nie wiem, jak jest tutaj, bo czekam na maila z hotelu no i oni jeszcze chcą się ze mną na spotkanie informacyjne umówić. Pytałam jeszcze na forum emigrantek, ale nie dostałam odpowiedzi, która by mnie usatysfakcjonowała. Jeśli chronią krocze, to git.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To prowadzi do frustracji i wiecznych pretensji później. Ja też prasuję tylko to, co muszę i ogólnie chyba bym padała z nóg, gdybym robiła wszystko, co sobie wymyślę w głowie, że "idealna pani domu" musi zrobić. Oczywiście nie neguję racji osób, które np. prasują, mi też chodzi o robienie wbrew sobie. A teraz to już zupełnie odpuściłam i też żyję. Jak dzidziol kopie, to wiem, że jest dla kogo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Nie znoszę prasować i cieszę się, że mam ciuchy, które po praniu tego nie wymagają...no ok znaczna ich większość tego nie wymaga. Z ciuchami M. jest to samo
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz to już zupełnie odpuściłam i też żyję. Jak dzidziol kopie, to wiem, że jest dla kogo ![]() Mam podobne podejście do prasowania, sprzątania itp.... jednym słowem daleko mi do perfekcyjnej pani domu ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32846251]To prowadzi do frustracji i wiecznych pretensji później. Ja też prasuję tylko to, co muszę i ogólnie chyba bym padała z nóg, gdybym robiła wszystko, co sobie wymyślę w głowie, że "idealna pani domu" musi zrobić. Oczywiście nie neguję racji osób, które np. prasują, mi też chodzi o robienie wbrew sobie.
A teraz to już zupełnie odpuściłam i też żyję. Jak dzidziol kopie, to wiem, że jest dla kogo ![]() a ja uważam że idealna Pani domu to uśmiechnięta kobieta - zadowolona z życia, ja uwielbiam prasować i mogę prasować nawet sąsiadom, za to nienawidzę gotować i nic i nikt mnie nie zmusi żebym coś zrobiła, chyba że najdzie mnie przypływ dobrej woli... ![]() ![]() i przez te wszystkie lata "niewolnictwa" bo tak to nazwyam, robienie wszystkiego pod dyktando i moją mamę, oraz pod teksty "bo tak trzeba, bo tak musisz, bo musi być zrobione" uważam że dom jest do mieszkania a nie ciągłego sprzątania i że życie mam jedno i NIC ABSOLUTNIE NIC NIE MUSZĘ ja mogę jak chcę ![]() i najbardziej podoba mi się postawa mojej bratowej, która opinie wszystkich ma w nosie i jak chce cały dzień przesiedzieć przy laptopie i oglądać ulubiony serial to to robi, jak chce przyjąć gości to to robi, ale jak nie ma na nic ochoty - to nie robi nic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wiesz, tylko że jak sama wypychasz balonik o średnicy główki dziecka, to po co mieliby Cię nacinać??? Te ćwiczenia prowadzą właśnie do tego, żeby krocze było tak elestyczne, że przepychasz balonik o średnicy 10cm ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- [QUOTE=kism;32831777]Dzieci mają różne temperamenty już w brzuchu. Może Twój drugi synuś będzie trochę spokojniejszym egzemplarzem niż pierwszy ![]() Mi rodzina wróży odwrotnie... Pomijając ruchliwość w brzuchu, to mówią, że drugie nasze dziecko to będzie diabeł wcielony, bo Maksiu jest ogólnie grzeczny, a to niemożliwe, żebyśmy dwoje takich grzecznych mieli... Zobaczymy ![]() ![]() Ja jednak obstawiam temperament ![]() ![]() ![]() ![]() Nie jestem specjalistką butelkową, ale z tego co pamiętam, to jednak mleko musi być przygotowane bezpośrednio przed spożyciem. Nieważne gdzie idziesz, w butelce zabierasz wodę, a w osobnym pojemniczku odmierzoną ilość mleka. Przed podaniem dziecku wsypujesz proszek do butelki, wstrząsasz i podajesz ![]() Dokładnie to samo napisałam o pojemniczkach na mleko ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
To bardzo Ci zazdroszczę... ja nie wiem, czy to tylko przez tarczycę, ale moja skóra zapamiętuje dosłownie wszystko na całe miesiąca i lata. U mnie ślad po krostce mimo kwasów i pilingów widać przez kilka miesięcy, zanim nie zniknie ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-10 o 21:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.