![]() |
#1201 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do pozycji ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
- proszem - http://gotuj.skutecznie.tv/2010/11/r...kie-i-smaczne/ i smacznego ![]() no to sie witam .... spalismy od 10 do 12 :P ahaha. teraz sie musze wziasc za sprzatanie bo na 17 ludzie ogladac mieszkanie przychodza .. eh a pozniej ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na pewno znajdziesz dla nas trochę czasu ![]() Ja KP i pytałam pediatrę o gluten - najpierw kazała powoli słoiczki dawać, tak dla poznania smaków i zaznajomienia z łyżeczką, przełykaniem itp., a gluten potem - mówiła o słoiczkach z glutenem (np. kaszką czy czymś podobnym), ale ja może będę po prostu mannę do sloiczków warzywnych dawać. Ale to jeszcze jeszcze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- "Jak dużo niemowlę powinno przybierać na wadze? Tuż po narodzinach zdrowe dziecko traci 5–7 proc. swojej wagi, ale szybko nadrabia straty. W pierwszych 4 miesiącach życia przybiera średnio 120–225 g na tydzień. W kolejnych miesiącach już tylko 90–150 g na tydzień. Półroczne niemowlę przybiera jeszcze mniej – 50–80 g na tydzień. Między 4. a 6. miesiącem życia niemowlę powinno podwoić swoją wagę urodzeniową, a około 1. urodzin ważyć 3 razy więcej."
![]() |
#1203 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witam się i zmykam, zaczęłam odpisywać rano, ale dziecie mi dziś nie daje nic zrobić i już powoli mam kur...icę ![]() do wieczora .... ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |||||||
Raczkowanie
|
Witam!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do wagi Kubusia to nie widzę nic niepokojącego. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super, że gorączka odpuściła i zdrowia dla Karolka ![]() Cytat:
![]() A co dziąsełka to nie wiem Cytat:
![]()
![]() |
#1205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Udanych odwiedzin gości ![]() Ja na 18 mam wizytę teściowej ![]() Miłego dnia Wam życzę ![]()
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() dobra odkurzylam i umylam podloge .... baaaa nawet se ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Rozeznanie
|
Kasia dziękować za przepis
![]() ![]()
#1208 | |||||
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Co do wagi Kubusia - dziwne. Jak dla mnie waży w sam raz na swój wiek. Cytat:
![]() klementyna, zdrówka! ![]() Cytat:
A udało się ![]() ![]() Za to muffinki dobre, ale mi do papilotek poprzywierały ![]() Cytat:
![]() A dziąsło może obił, machając tak głową? Cytat:
Byou, Roszpunka w tej pozycji pewnie przygotowuje się do raczkowania. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-09-21 o 14:33 Powód: dopisek |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chłop jak d ab- jak Ty mu matka pampa zmieniasz? skaczesz? Cytat:
![]() |
#1210 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() http://www.tylife.pl/2012/09/ciasto-...m-serkiem.html mówi głównie "a gie, ge, aa, ee , aj i takie tam różne ![]() mmm a to jakaś specjalna czy ty ją tak nazwałaś ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1212 |
Kniaginia
|
Nie, no coś Ty
![]() http://www.mojewypieki.com/przepis/s...miuskich-tater |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1214 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oby było ciepło za tydzień ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do synka to ta lekarka coś przesadza... Nie jest tak bardzo istotna waga jak tempo w jakim dziecko przybiera. Może po prostu od ostatniej wizyty mało przybrał? Bo sama waga wygląda ok. Nasz w wieku 5 mcy ważył 6,7 i ok ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1215 | |
Zadomowienie
|
możliwe... i pewnie musiał uderzyć o jakąś zabawkę albo tak zawzięcie gryzł
tylko, że nie zauważyłam żeby wczoraj płakał bo go coś zabolało czy coś... a dziś z rana uśmiechnął się a tu sine dziąsło Cytat:
![]() wiecie jaki mój tż jest spostrzegawczy? ![]() ![]() ![]() ![]() kurde teraz nachodzi mnie myśl, że może ktoś te klucze wyjął, dorobił i wsadził z powrotem ![]()
![]() |
#1216 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1217 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do Mam dzieciaczków urodzonych w I połowie kwietnia, ile ważą Wasze pociechy? Dziś zważyłam swoja córkę i o zgrozo waga pokazała tylko 6,8 kg! Od samego początku jest raczej drobna a "długa", ale zaczęłam się martwić, bo raczej od urodzenia trzymała się w okolicy 50-tego centyla a teraz mi spadła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zadomowienie
|
hej mamusie!
![]() nadrabiam nadrabiam i tylko smaka robicie ![]() jak nie rogaliki to ciasta.. noo!- to sobie też upiekłam serniczek, przed chwilą wyciągnięty z pieca ![]() u nas dziś dzień grozy.. mąż poszedł do lasu na grzyby i przyniósł ze sobą 7 kleszczy!! w tym 2 na sobie, 2 jakimś cudem weszły na malutką ![]() pół dnia nam zajęło oglądanie Ewy, siebie nawzajem, ciuchów.. czyszczenie, odkurzanie, pranie.. na samą myśl mnie wszystko swędzi ;/ kusiłyście tymi fotoksiążkami to ja sobie też zrobiłam.. na próbę jedną małą w soft okładce ale wyszła suuper! zrobiłam całą w tematyce chrzcin i dziś już "zaprojektowałam" 3 nowe na pamiątkę dla babć, dziadków i rodziców chrzestnych ![]() i czekałam 1 dzień ![]() z nowości- wczoraj spróbowaliśmy marchewki ze słoiczka i moje dziecko pochłonęło cały ![]() ![]() dla dzisiejszych solenizantów- Filipka, Wojtusia i Kacperka oraz (nieskromnie) mojej Ewuni wszystkiego naj naj naj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zadomowienie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale chciałam donieść, że w smyku są fajne promocje do 24 września. Kupiłyśmy dzisiaj uczące kluczyki FP przecenione na 49,99zl (z 89,99zl) i 2 smoczki aventu za 19,99zl (zamiast 34,99zl). Pajace welurowe są przecenione -20%. Jest też spacerówka ESPIRO MAGIC przeceniona o 100zł (z 599zl na 499zl - sama się nad nią zastanawiam). No i inne rzeczy oczywiście ![]() Dobrej nocki wszystkim życzę!
#1220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() o matko ile kleszczy. dlatego ja boje się lasów, drzew itd. dla solenizantów ![]() byliśmy u lekarza. tylko katar, osłuchowo dobrze. gardło czyste. oby szybko minęło. jutro mamy gości jak nie będą się bali naszych katarów ![]() zjadłabym tort albo naleśniki ![]()
![]() |
#1221 |
Przyczajenie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Wreszcie nadrobiłam
![]() ![]() Z tego co pamiętam: U nas do becikowego zarobki za 2011 dla dzieci urodzonych przed październikiem. Nie wiem jak Wy się "mieścicie" w pampersach 3 i 4 ![]() ![]() Co do mieszkania na wsi/w mieście - to ja wolę na wsi. Tylko "moja" wieś nie jest taka mała. Są sklepy, kwiaciarnia, przychodnia, apteka, bank. Do miasta mam 10km, więc zawsze mogę podjechać na zakupy. Ale największy plus to własny ogródek - Mała całe dnie spędza na świeżym powietrzu. We Wrocławiu mieszkało mi się dobrze, chociaż na te wszystkie "atrakcje" rzadko miałam czas i siłę. W sumie wracałam po pracy do domu, szybko robiłam obiad i już była 19-20. Jak urodziła się Mała, to chodziliśmy na spacer do pobliskiego parku, ale wkurzało mnie to, że jednak mieszkanie było w ścisłym centrum i ruch był potworny, więc i zanieczyszczenie olbrzymie. Po przeprowadzce brakowało mi miasta, ale szybko przyzwyczaiłam się do nowych warunków. Gorzej z TŻ-em. On we Wrocławiu miał więcej wolnego czasu niż ja, więc częściej korzystał z różnych atrakcji. Tutaj tego nie ma. Ale zawsze można wsiąść w samochód i podjechać do Wro... Przetestowałam na Małej gluten - wszystko jest ok. Wczoraj dostała pierwszy raz miesko, ale nie smakowało jej za bardzo. Zobaczymy co powie dzisiaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Hej,
leczę kaca po wczorajszej imprezie. O 19 już mnie wynosili razem z Tomkiem. Nie mam już głowy do Coca Coli ![]() ![]() aaa Tomcio kończy dzisiaj 5mcy ![]() Pozdrawiamy ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- BYou Moderna ![]() ![]() Cytat:
![]() Z tymi pampkami to powinni tez produkować o różnym obwodzie na nóżkach. Nie wszystkie dzieciaki maja taka sama grubość ud. U nas 3ki by były dobre gdyby nie uciskały nóżek. A tak to 4ki teraz mamy (z Dad wielkie jakieś), a i jeszcze jest ich mniej w opakowaniu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Z dynią pierwszy raz mam styczność kulinarną, jedyne co mi się kojarzy to króliki które dziadziuś karmi dynia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1223 |
MBZ♥
|
Dragusiu jak tam Florek?
![]() Kwiatuszku rzeczywiście dziwne z tymi kluczami ale sama wiem po sobie, że czasem zamykam drzwi maichalnie i potem się zastanawiam czy to zrobiłam czy nie:/więc może Mąż też tego nie rejestruje i stąd przeoczenie? Nemains czyli z tym becikowym to tak jak myślałam ![]() ![]() Brawo za jedzonko ![]() ![]() Jola ![]() ![]() ![]() I ![]() ![]() oraz dla Pozostałych Miesięczniaków ![]() Primrose, skonsultuj to z lekarzem ![]() Kasia, ![]() ![]() Maria to pierwsze koty za płoty z pieczeniem ![]() ![]() OTJ ![]() ![]() Oldzinx ![]() nie ma za co ![]() My dalej jesteśmy na 3 pampersach ![]() ![]() Dziewczyny jak traficie na coś interesującego to wrzucajcie linki ![]() MamoNastuni, u nas to samo, wiecznie wymemłane skarpetki ![]() I prawko warto mieć ![]() ![]() Córko Rosy ![]() ![]() Monicca zrobiłaś sięna bóstwo przed chrzcinami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Mam takie pytanie na szybko, moje dziecko jest tylko na piersi, jednak ostatnio wprowadzamy warzywka, niewiele ich zjada, bo to na zasadzie poznawania smaków, a nie najedzenia się. Tylko chciałabym go czymś zacząć dopajać, tak, żeby załapał picie z niekapka, bo o butli nie ma mowy nawet. I tu się pojawia problem, bo on absolutnie nie chce wody, ani herbatki koperkowej. Myślałam, żeby może dać mu wodę i troszkę dodać do niej soku np. z jabłka, myślicie, że to byłoby ok? Lecę podrzucić małego mężowi i będę Was nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() Naleśniki z serem, takie zapiekane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() dla solenizantow buziaki ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie doradze z sokiem, ale niektore mamy dodaja do wody odrobinke soku jablkowego - ale sok tez szkodzi zebom, moze tez dawac zle nawyki zywieniowe - mozliwe, ze dziecko nie bedzie chcialo pozniej pic wody ![]() Dawalabym cierpliwie wode, na razie nie jest to konieczne by dziecko musialo ja wypic, bo po posilkach dostaje piers, ale moze dzieki cwiczeniom sie przekona ![]() chcialam nadrobic, ale Marcelek chce sie poprzytulac do mamy ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-22 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | ||
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() Pamiętacie, jak się śmiałam, że to tylko dziewczyny piszczą? No to mam za swoje ![]() ![]() Do tego Krzyś zaczął pluć i jeszcze więcej gaworzyć ![]() W parku też zaczął się interesować lampionami w Aleji Chińskiej - są czerwone (Jego ulubiony kolor) i lekko się bujają na wietrze. Normalnie hipnotyzują Go ![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie z tych powodów też bym chciała na wieś.... chce się któraś zamienić? ![]() I powodzenia z glutenem! ![]() Cytat:
![]() ![]() No i ![]() ![]() Masz rację z tymi pampkami, obwód nóżki też powinien być brany pod uwagę ![]() ![]() I wrzucam Ci obiecaną fotę porównawczą ![]()
![]() |
#1227 | ||
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ile Roszpunka waży i mierzy teraz? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 | |
Przyczajenie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
Jeśli chodzi o mięsko, to dostała pierś z gołąbka (od znajomego, i matka-wariatka dała je do weta do zbadania ;-)) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
lepiej
![]() ![]() ale pusto na forum. weekend, a my się kisimy w domu. ale bym chciała lato ![]()
#1230 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() heh, a Tomek z pełzaniem coś się ociąga, narazie tyłek o góry tylko podnosi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.