|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
hej dziewczyny
ja to jestem dziecko szczęścia, dopadły mnie hemoroidy ![]() ![]() Nie pamiętam które dziewczyny się z tym męczyły w ciąży, chyba Tity, jak sobie poradziłyście?? Poza tym dzisiaj kończą mi się tabletki na zatrzymanie laktacji, piersi zmalały, ale dzisiaj rano zauważyła że z piersi nadal coś cieknie ![]() Dlaczego na mnie nie działają takie silne tabletki ![]() ![]() Nie wiem co robić, żeby pożegnać laktacje. Cytat:
Bo my dostałyśmy enzym laktozy Delicol, i odstawiłam kropelki na wzdęcia i zaczęłam go podawać, ale nie widzę poprawy ![]() Ile czekałyście na efekt?
![]() |
#1412 |
Zadomowienie
|
monti jak znajdziesz chwilunie to wrzuc fotke tej maszyny hihiih co masz masujacej,ujedrniajacej.. moze zjande ja na jakies angileskiej stronie.....a i mam pytanie kiedy odstawilas fabianka od smoczka????moja lalunia nie przepada za smokiem i tez chce ale nie wiem kiedy >....
dziewczyny a jak wasze maluchy w nocy pod czym spia??? w spiworkach ???czy moze w rozkach??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja w rożku ![]() ale powoli rozpinam jej rożek na noc i przykrywa kocykiem lub kołderka
![]() |
#1414 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moją Lenkę wkładam w rożku, ale go rozwijam w łóżeczku i przykrywam ją kołderką.
![]() |
#1415 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Strasznie sie rzkopuje nawet w tych spiworkach. Za niedlugo wpakujemy ja w normalny spiworek;p Cytat:
![]() ![]() Moja urodzila sie 3680g i nie wydaje mi sie, zeby duzo stracila(jesli cokolwiek) w pierwszych dniach(nie wiem, bo wyslzismy ze szpitala na drugi dzien ![]() W sobote idziemy na wazenie, ciekawa jestem co waga pokaze, bo to dopiero pierwszy raz od narodzin. Dzis zwazylam sie z mala i wyszlo ze wazy 4100-4200g...
![]() |
#1416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczęłam we wtorek wieczorem, niecierpliwa jestem ![]() najbardziej boli małą brzuszek wieczorem, jeżeli do jutrzejszego wieczora się nie poprawi, to kupię kropelki na wzdęcia ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
może za bardzo panikuję ![]() jak dzisiaj skończą mi się te tabletki, to od jutra zacznę pić szałwię, albo brać te ziołowe Antilacit czy jakoś tak fajne to coś do spania, w sumie ma podobną funkcje jak rożek, żeby dobrze otulić dziecko ![]() ale moja ma 3 tyg. i już widzę, że woli mieć więcej luzu podczas spania ![]()
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leoś przeżył noc bez gorączki ![]() Co do rożka też już nie pakuję w niego małego, na początku to było dobre, a teraz tak się wierci, że i tak by sobie go sam rozpiął. A niedrapek miałam masę i ani razu nie użyliśmy. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-04-14 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Wtajemniczenie
|
ja nakrywam tylko kocykiem
Iza co do laktacji to u mnie zadzialal stres, niewyspanie i niedozywienie ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki żeby się udalo!!!! ![]() ![]() Cytat:
pytałam będąc w przychodni to uslyszałam bardzo satysfakcjonującą mnie odpowiedź ![]() ![]() moje dziecie w końcu usnęło, a nie spało od 6 rano ![]() w nocy też nie było kolorowo, 4h snu ![]() dziewczyny, czy nosicie gatki uciskowe ?? Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-04-14 o 09:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() trzyrazyi to jak twoja córcia nie lubi smoczka to po co jej dajesz? ![]() ![]() ![]() malwinke tez kłade w rozku spac ale rozpinam i przykrywam kocykiem. nie lubi juz byc taka powiązana ![]() wczoraj miałysmy po południu tatusia w domku... jak fajnie było ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | |||
Zadomowienie
|
wczoraj byliśmy na badaniu bioderek, wszystko jest w pożądku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() castia jak tam samopoczucie?? lepiej już troszkę ? nie martw się każdy kryzys kiedyś mija a was tylko ta sytuacja przybliży do siebie ![]() ja też znowu mam nawał ![]() ![]() ![]() Cytat:
co do ubranek na chrzest to ja pożyczyłam sukienkę, bolerko i czapeczkę a kupiłam tylko rajtuzki i bodziaka pod spód Cytat:
![]() Tity twój Leonek miał wysypkę na buzi ?? jak ona wyglądała i czy już minęła ?? czym smarowałaś Traicionera, tajka śliczne macie córeczki Lustereczko jak się czujesz?? spadła temperatura?? Cytat:
![]() stópka śliczna ![]() harrds Mateuszek śliczny ![]() ![]() iweczka gratulujemy skończonych 4 tyg a Izie 3 ![]() Tity i Joker a to szczepienie 6 w 1 to jest razem z wzw B i tylko jedno wkucie ? bo u nas coś lekarka wspomniała że wzw B osobno i szczepionka 6 w 1 pamiętacie jak się te szczepionki nazywają bo u nas trzeba je zamówić wcześniej szymelka jak te kropelki się nazywają super że Lenka czuje się lepiej ![]() Iza współczuje, życie jest czasem niesprawiedliwe te co nie chcą karmić naturalnie mają mleko a te co chcą mleka nie mają, czemu życie nie może być prostsze ![]() trzyrazy i moja śpi w rożku albo na rożku przykryta kocykiem
![]() |
#1423 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do szcepionek to niestety nikt nie pomoze trzeba zdroworozsadkowo albo jak kto ma kase to szcepic na wsyztko i z glowy?> sama nie wiem Cytat:
a co do tradziku to jest tlyko na twarzy u mojego Rafcia jeszce troche na glowie ale tylko przy czole i za uszami to takie czerwone drobne plamki z bialym srodeczkeim jak to w krostkach przez to ze tez na glowei to lekarka sie zastanawia czy to nie jakies lojotokowe wypryski ale do poenidzialku mamy masc poznieji ma zobaczyc efekty |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie gorset i gatki, ale chyba wolę gorset, ale noszę dopiero od 2 dni, więc o efektach sie nie wypowiem
![]() Cytat:
Co do szczepienia, to 6 w 1 jest razem z WZW B. Drugie wkłucie to były pneumokoki. I rota doustnie. A szczepionka 6w 1 to Infanrix Hexa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez co nie jadam i żołądek mnie boli ![]() Cytat:
i pneumo ale dopiero jak podejmiemy decyzje o żłobku Cytat:
![]() było by za pięknie ![]()
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
czy energiczność waszych pociech przekłada się na aktywność w brzuszku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
ja chyba jestem tu jedyna, ktora spi z dzieckiem, a zapoczatkowal to moj maz i teraz lozeczko swieci pustkami, a Nadunia z nami. Kiedys sie upierlam, ze tak nie bedzie, a teraz to dla nas bardzo naturalne i wygodne.
Oluuusia-moja Nadunia w brzuchu byla bardzo ruchliwa i poza brzuchem tez
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-04-14 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() super ze z bioderkami dobrze ![]() no dzis troszke lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale napisał eska co robimy to moze sie długo nie bedzie gniewał ![]() jakos przetrwamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja spiaca krolewna sprzed sekundki:
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tajka cudna ![]() ![]() wanilia wstawiam zdjęcie wysypki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedactwo Twoje ![]()
![]() |
#1432 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moj tez w brzuszku wariowal i teraz tez daje czadu a ta wysypka to tylko na buzi? Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-04-14 o 11:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Kiedy zamierzacie chrzcic swoje pociechy?????Tak sie zastanawiam kiedy ochrzcic kluske ale sama nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sliczna ![]() kochane karmicie maluchy przed kąpielą czy po? i przebieracie w nocy przed czy po??? i macie jakieś sposoby na sapkę mój całą noc się męczył teraz też cieżko mu się oddycha wyciągnęłam 2 glutki ale dalej to samo męczy się a sól morka nie działa spoecjalnie...
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Na buzi już nie ma, teraz kark i obojczyki.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W nocy przebieram po karmieniu, bo ona zazwyczaj robi kupke w trakcie ![]() ![]() ![]()
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-04-14 o 12:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas rota 300zl, a pneumo 200zl. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
5w1 to to samo tylko bez WZW. W sumie byc moze, bo Mateusz czasem byl jakis mega aktywny w brzuchu i teraz tez tak jest. Sa dni kiedy tylko spi, a sa takie kiedy chce np ogladac sufit, albo polazic po mieszkaniu i tzreba go zabawiac. |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Rozeznanie
|
tak jak obiecalam opis: od piatku wieczora caly czas bolal brzuch jak na @.sobota 9.04 o godz 11 zaczal odchodzic czop sluzowy.od godz 18:00 skurcze co 4 minuty ale slabe, wiec pojechalam na ip dopiero ok 22:00,powiedzieli ze rozwarcie na 1 palec, ze ide na patologie bo moze to chwile potrfac. skurcze niby na ktg byly do 120 ale to jednak byl pikus co do pozniej..o 1 w nocy skurcze dalej co 4 minuty rozwarcie na 2 palce.powiedzieli ze jak odejda wody , albo bedzie 3,5 palce to na sale ide. poszlam do lazienki i troszke polecialo tych wod. kazali polozyc sie na kozetke, zobaczyla i mowi no 2,5 jest, jak wstawalam tak ze mnie wody polecialy ze wzieli mnie na porodowke, przyjechal tz.szyjka ciagle sie trzymala troszke jeszcze o 6 rano ;/ a skurcze coraz mocniejsze, prysznic, i pilka troszke pomogly.na sam koniec musialam czekac jeszcze az glowka bardziej wejdzie. lekarz nie chcial mi dac kroplowki na mocniejsze skurcze powiedzial ze moge poczekac jeszcze a ja juz padalam z bolu.w koncu sie zlitowal i podlaczyli,ale i tak nie mialam sily przec, dwoch lekarzy mi na brzuch naciskalo strasznie,krzyczeli ze mam przec. i po strasznych mekach nacieli mnie i o 8 rano urodzil sie krystian 3950 i 55 cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
Ja karmię po kąpieli,
ale przez to godzina kąpieli jest u nas różna. Między 19-20, ale zdarza się także przed 19. Bo jak mała zapłacze, że jest głodna to już jest po zawodach musi od razu dostać butelkę. W nocy przebieram tylko kupkę ![]() jak jedynie się posika to nie ruszam jej bo boję że się wybudzi. ![]() I z reguły przebieram po jedzeniu, bo jak płacze że głodna to nie mam sumienia jej przebierać i odwlekać mleko. ale lepiej by było po przewinięciu, bo zmiana pieluchy wybudza jednak a mleczku usypia. U nas na sapkę pomógł Sterimar, ale używaliśmy kilka razy dziennie, i dzieci z sapką powinny spać w dobrze przewietrzonym pomieszczeniu i temp. nie powinna być wyższa niż 21 stopni.
#1440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.