|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Raczkowanie
|
hej,
juz mało kiedy daje rade tu zajrzec... ale teraz "przeleciałam" kilka stron i sie troche pocieszylam. moja mala non stop sie drze. nieee, w sumie nie drze sie jak jest przy cycu oraz kiedy chode w kolko po pokoju z nia na rekach. jak tylko probuje usiasc to sie drze, jak przewijam sie drze, jak kapie sie drze. ręce mnie bolą, lózeczko to chyba niedlugo rozłozymy bo mebel niepotrzebny, mała na rekach zasypia a jak probuje ją odlozyc to sie budzi i drze wiec znowu chodze w kolko pokoju az zasnie ech... niedlugo wydepcze sciezke w podlodze. jak wiezien na spacerniaku. w nocy niewiele lepiej bo mała ma nos załadowany juz miesiąc, budzi sie o 3ej i juz do rana się meczy bo oddychac nie moze. bylam u 2 lekarzy ale powiedzieli ze tak moze byc do pol roku i ze nie ma czym sie przejmowac. a ja sie przejmuje i nie wiem co robic dalej. ona kataru nie ma w nosie tylko gdzies tak gleboko ma zapakowany. miala ktoras z was podobnie? cos pomoglo? |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
U nas znowu dzisiaj 4 godziny wrzasku a teraz Zuzia śpi i chrapie.
Od dzisiaj zaczęłam jej dawać delicol bo bobotic niestety nie pomógł,mam nadzieję że to pomoże ![]()
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dearlie rodziła sn czy jednak cc było? Cytat:
moja też ulewa, nawt jak jej się odbije to i tak coś się uleje. Na wadze przybiera, wiec się nie martwię za bardzo Cytat:
Cytat:
Czemu nasz genialny rząd nie podjął jeszcze decyzji o zniesieniu tej idiotycznej, nic nie dającej zmiany czasu na zimowy ![]() Moje dziecię nie wie co to zmiana czasu i zamiast o 7.30 się budzić od wczoraj budzi się o 6.17! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() hehe. no nie trochę żartuję... najpierw trzeba dać własnemu organizmowi się zregenerować i może w okolicach przyszłorocznych wakacji rozpocząć staranka ![]()
![]() |
#1417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wilgotnosci mamy 54% to chyba duzo, co? no ale nawilzacz jutro pozycze, moze faktycznie cos da. bo sol fizjologiczna czy ukladanie na brzuszku raczej nic nie daje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
no to postanowione - jutro lece po nawilzacz.
dzieki kochana. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba już czas na kremik, bo temperatura około 0. Przypomnicie jakie kremiki polecacie do pysiaka? zapisywałam gdzieś, ale diabeł mi tą kartkę ogonem nakrył i nie mam swej ściągawki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupiłam dziś sukieneczkę na chrzciny! piękności! a namierzyłam się, że hoho... nie wiem, na kogo większość sukienek jest szyta? Niby rozmiar jest ok, ale jakoś tak dziwnie się wygląda? no i cudo żakiecik w stradivariusie ![]()
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja smaruję kremikiem babydream,ochrona przed wiatrem i chłodem. Pokaż sukienkę i żakiecik i jeszcze fryzurą się nie pochwaliłaś.
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
Hejka,
![]() Piękną zimę mamy tej jesieni ![]() Niech już bedzie maj ![]() Dzisiaj u nas nocka prawie cała przespana, tylko przed 3 na karmienie przy cycku i zanelismy do 9tej z przerwami na kilkusekundowe miałczenie Alanka ![]() Pytaliscie co z Konczitką. Rozmawiałam z nią niedawno i powiedziała że zmęczona jest bo mała czesto jej ulewa i płacze - nawet w nocy i kłopot ją uspokoić więc nie ma czasu na wizaż. |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Głowa mi peka juz od kilku dni ... w ciazy nawet raz mnie nie bolała a teraz boli strasznie i to co dzien... apapy za słąbe.. zawsze działa na mnie tylko ibuprom ale nie wiem czy mogieee wziasc... bosze jak mnie boooli |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Wam dziewczynki
![]() Dziś mi już lepiej. A Kropek nie gniewa się mimo że potwór mnie wczoraj opanował, a Paula powiedziała że i tak jestem najlepszą mamą jaką miała ![]() Pokarm jest na szczęście, ale męczyłam cyce laktatorem jak widziałam że stres mi zabiera mleczko. Dziś już piersi pełne. Sandra jak zobaczyłam rajstopki Poli to padłam ![]() ![]() Maggie ja ząbki miałam w wieku 2,5 miesiąca. Asiulka super że chrzciny się udały, a ojcem się nie przejmuj, w sumie on na tym najwięcej stracił ![]() Angel gratuluję znalezienia przyczyn płaczu Jagódki ![]() Sojka my jutro mamy sprawę ![]() I więcej nie pamiętam. Idę przetrzeć podłogę w kuchni i się wykąpać i zalegnę w końcu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziś była u mnie położna i poradziła to samo, przemywać spirytusem. a o ziarniniaku też czytałam i się nakręciłam. na szczęście niepotrzebnie. Cytat:
![]() Lena to samo, przewijanie-ryk, kąpiel-ryk itd. na szczęście znalazłam na nią sposób... to suszarka do włosów ![]() ![]() tylko obawiam się rachunków za prąd ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Katee ja małej podaje profilaktycznie bobotic, ale i tak czasami ją spompuje gazem i windi wtedy jest potrzebny dupki nie powinien podrażniać, aczkolwiek raz jak potem lili kupę zrobiła to była w niej jedna maluteńka czerwona niteczka, no ale to raz na 8 kiedy trzeba było się nim posłużyć |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zadomowienie
|
Tamllin trzymam jutro kciuki i daj znać jak było
![]()
#1429 |
Zakorzenienie
|
No i gdzie odpowiedź na naszą kupkę
![]() ![]() Ściągnęłam z jednej piersi 80ml mleka,Fabianek wypił wszystko po kąpieli,dopełnił się jeszcze piersią i śpi ![]() Widzę,że Wasze dzieciaczki nie lubią się kąpać. Fabianek też się darł jak go kąpaliśmy,ale znaleźliśmy na niego sposób ![]() jak go rozbieram do kąpieli(zawsze sie darł jak był nagi)to mąż go trzyma za rączke i mówi do niego,później jak go wkładam do wody i myje to cały czas mąż go trzyma za rączke i rozmawia z Nim. On sobie leży i się rozgląda ![]() ![]() ![]() A teraz mówie dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | ||||
Zadomowienie
|
no i się nie przywitałam
dobry wieczór! i zaraz zmykam, bo spać mi się chce jak nie wiem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- no i dobranoc ledwo zipię dziś choć nie wiem czemu |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
A to zdjęcie z serii ''aktywne dziecko przed kąpielą''
![]() wyjełam go z łóżeczka,rozebrałam a on dalej spał,dopiero przy wkładaniu do wody sie obudził ![]() a wczoraj sieobudził jak go z niej wyciągałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
Przed chwilą wrócilam z KTG - nawet pół skurcz nie ma i póki co nic nie zapowiada, żeby się miało zacząć.
Stwierdziliśmym z TŻ że co ma być to będzie. ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Aga ton widziałąm ostatnio w przecenie ładne w C&A
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
Doszedł nam dzisiaj bujaczek.
Mała tak się cieszy, że aż cuuud ![]() ![]() Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-10-29 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zadomowienie
|
u małej chyba zaczynaja sie kolki...kolejne cierpienie nie moze jej ominąć :/ Glowka rosnie,wiec tylko czekamy na operacje jak sie bialko obnizy,powoli trace nadzieje na cud...a z pozytywow to nasze dziecko ma 8 tyg i wazy juz 3 kg...sluch tez dobrze wyszedl na badaniu, fizjoterapeutka ja chwali a mała powoli zayczyna podnosic sama glowke i obracac sie na bok...jutro chce zalatwic w koncu rehabilitanta wiec trzymajcie kciuki!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno wszystko będzie dobrze, operacja się uda i wrócicie do domku szczęśliwie! Nie może być inaczej ![]() ![]() Byłam dziś na kontroli u gina. Powiedział, że kolejna ciąża po cesarce może być minimum po roku. A Henio waży już 5480, a pojutrze kończy 6 tygodni! Czyli Katee idą łeb w łeb! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
Mumiku trzymam kciuki, żeby kolki szybko minęły i żeby wszystko już było za Wami i żebyście szybko byli już razem w domu.
![]()
#1438 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje,że pomoże Zuzi,albo zapisz ją na to usg brzuszka może? Cytat:
![]() ![]() Ja Kubie podaję bobotic,bo widzę,że boli go brzuch jak nie może bąka puścić,czy zrobić kupy,ale daje jakoś rade,bo kupy są i takie plamki kupne przy każdym karmieniu ![]() Cytat:
Ja bym chyba poczekała z kąpielą,aż się obudzi albo nie kąpała tego dnia jak późno. Co do kupy...dzieci karmione piersią powinny ją robić codziennie a na pewno plamki po karmieniu bądź w trakcie,ale zawsze coś.A jak Fabiś nic od 2dni ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Muminku musi być dobrze!!!Już tyle przeszliście,jeszcze chwila i będziecie w domu.Trzymam mocno za znalezienie dobrego rehabilitanta ![]() Cytat:
![]() U mnie niektórzy się dziwią,że Kuba już tyle waży???przecież on duży się urodził a przybiera rozsądnie... Może się wydawać dziwne,że miesięczny(z kawałkiem) maluch tyle waży.Ale jak patrzyłam w sobote na dzieciaczki w Wyborczej to jedno miało wage 4790/61cm.To dopiero kolos ![]() A właśnie gda,u Ciebie w szpitalu też robią te zjęcia,nie zgodziłaś się?
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-10-29 o 21:42 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak ogólnie witam się serdecznie po dłuuugiej nie obecności, ale i tak pewnie nikt nie zauważył ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
Kate Fabianek tylko je i śpi,więc jakbym miała czekać aż sie obudzi to byłby wrzask,bo byłby głodny i chciałby cyca
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.