|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Witamy się z Alexem w 23 tygodniu (22t, 1d) czy to już 6 mc??
Zapraszam na ciacho z jagodami i uciekam nadrabiać wątek ![]()
#1412 |
Rozeznanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
hej Dziewuszki ale pędzicie-nie ma jakiegoś streszczenia?
![]() ![]() Ja sie pochorowałam jestem na antybiotykach i nie wiem czy pogoda czy leki ale osłabiona jestem strasznie....aMaluch? buszuje tak że maskara ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Raczkowanie
|
Witam was moje kochane dziewczynki!!!
Strasznie długo mnie tu nie było... nie wiem czy wszystko nadrobię ![]() W pracy zrobiło się prawdziwe zamieszanie, nie wiadomo w co ręce wkładać... a do tego trzeba uczyć nowe.. heh Przy tych upałach jak wracałam do domu to już nie miałam ochoty odpalac kompa bo przecież komp daje ciepło.... i tak mijały dni i tygodnie ![]() Gratuluję wszystkich poznanych płci oraz wyników badań!!!! Witam również "nowe" mamusie ![]() Czujemy się świetnie (poza jednym dniem kiedy osobisty musiał mnie obłożyć mrożonkami bo inaczej bym zeszła...) Wizytę mamy 15.07 i będziemy wtedy podglądać maluszka ![]() Ciekawe czy Kubuś zostanie Kubusiem.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
popytaj Rinco, ona chyba już przeszła z wychowaczego na zwolnienie aaaa taki wniosek powinien być chyba złożony na 30dni przed dniem zakończenia urlopu Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2013-07-08 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co do posikiwania-to jeden z objawow chorob nerek lub zapalenia pecherza.Nie lekcewazcie tego. Trzeba oddac sik kota do badania (zlapany w pusta kuwete) albo pobiora jej prosto z pecherza. Kot nie sika na koldre oit tak bo jest zlosliwy. Omijanie kuwety to czesto skutek tego, ze kojarzy mu sie z bolem.Albo zwirek nie pasuje. Jaki macie? http://kotyperskie.eu/?page_id=22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zadomowienie
|
Ale mam dzisiaj niezdrową zachciankę...
Byłam w sklepie i zobaczyłam na półkach zupki chińskie no i nie mogłam się powstrzymać i wziełam jedną.. taki mały grzeszek ![]() Właśnie wcinam ![]()
#1417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zadomowienie
|
Szalone to mało powiedziane. Byłam tu wczoraj do samego wieczora. Dzisiaj wchodzę na 15 min (tak myślałam) a te wariatki natrzepały 6 stron
![]() Kurcze tak się zdziwiłyście tą ceną za sesje brzuszkową, że aż się sama zastanowiłam. Ale zadzwoniłam jeszcze do trzech fotografów i ceny zbliżone. Nie ukrywam, że to jedni z lepszych fotografów w moim mieście, ale ja chce jedne z lepszych zdjęć przecież ![]() Odnośnie moich duszności, to jutro wybieram się do lekarza, choć jakoś mam przeczucie, że po prostu mnie spławi mówiąc, że w ciąży to normalne. Witam też kolejną mamusie. Nie sądziłam, że na tym etapie jeszcze tyle mam się dopisze. Oczywiście bardzo się cieszę z każdej kolejnej mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Czy Wy tez nie macie dzisiaj na nic totalnie sily? Posegregowalam ciuchy i zabawki do konca ale nie mam sily ich wyniesc na strych nie wspomne o odkurzaniu itd...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję tygodnia ! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to posprzątałam łazienkę, zrobiłam i powiesiłam pranie. Na nic więcej siły nie mam ![]() Zjadłabym malin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurczę nie wiedziałam że maliny mogą skurcze wywoływać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zadomowienie
|
Mam ochotę na paprykę konserwową!! Wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, ze na paprykę jestem uczulona
![]() ![]() ![]() Edit: gwoli ścisłości: mam ochotę i na maliny i na paprykę konserwową. Maliny złe dla Bejbziola [bp skurcze], papryka dla mnie [bo alergia]. To się nazywa wzajemne wykluczanie organizmów ![]() ![]() Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-07-08 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zadomowienie
|
Basiaaaaaaa odezwij się
![]() Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-07-08 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
Do tego pranie mi się wysypuje bo nie prałam od remontu .. koniec ![]() Wróciłam ze szpitala pobrali mi kolejne 4 strzykawki krwi .. Z czego jak za każdym razem babka w prawej rece przebila mi zyłe na wylot i krwiak ![]() Po reszte musiala wkłuć się do drugiej ręki , także jestem obklejona po pachy i to w obu rękach .. Przy okazji za każdym razem będąc w tym szpitalu przekonuję się że nie chcę tam rodzić .. Tak źle mi się kojarzy ..
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() ![]() jakaś ta pielęgniarka nie ten tego, nie potrafiła się wkłuć czy co?!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A żeby nie było zbyt lekko na duszy, dziecko co chwile powtarza mi "Fuj w domu, fuj w domu..." ![]() Edytowane przez Espere Czas edycji: 2013-07-08 o 16:12 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 | |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Dziękuję za zachwyty nad naszą wyprawką obiecuję że pokażę wam resztę jak dopłynie, już sama się nie moge doczekać. Jutro mam Usg połówkowe i mam nadzieję że Leoś jest nadal Leosiem bo jak mi powiedzą że to znowu dziewuszka to prosto do psychiatryka pojadę ![]() Zapomniałam wam polecić fajną promocję w sklepie Tchibo. Sama kupiłam stacjonarnie pościel do łóżeczka niebieską ocean i prześcieradełka z gumką 2 szt. W sklepie stacjonarnym za pościel dałam 42 zł a za prześcieradła 35 zł. Pościel w rzeczywistości ma bardziej stonowane kolory niż na zdjęciach ale jest ok z fajnej bawełny. Różowa była prześliczna ![]() http://www.tchibo.pl/dwustronna-posc...400034278.html http://www.tchibo.pl/przescieradla-d...400034277.html Piszecie że macie problem ze snem i ja spokojnie do tych osób mogę dołączyć. Buszuję po nocy do 4 a śpię potem do 12-13 i wstaję jak rozbitek. Myślałam że jeszcze nie zdążyłam przestawić się z czasu Hamerykańskiego ale wyprowadziłyście mnie z błędu. Takie są uroki ciąży a w gdzieś wyczytałam że organizm wtedy trenuje nocne wstawanie do malucha ![]() Cytat:
![]() ![]() Zapewniam że nie chciałabyś widzieć mojego brzucha po zastrzyku przeciwzakrzepowym. Sama zrobiłam sobie takiego siniaka na pół brzucha bo wkłułam się w żyłę. Tak to jest jak robi się iniekcje z 6 letnią asystentką -siostrzenicą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że remont ruszył - już niedługo będziesz na swoim ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A masz możliwośc wyboru szpitala?? Bo ja nie...ale na szczęście znajome, które tam rodziły sobie chwalą to się jakoś nie stresuję ![]() W piątek jade się zapisać na szkołę rodzenia ![]() Cytat:
![]() dobry jest ![]() Majcia mnie bombarduje ![]() Zrobiłam sobie kawkę mrożoną i relaksuję się w salonie, mam tu przyjemny chłodek ![]() A wcześniej samochód mnie oparzył ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-07-08 o 16:29 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
Mój TŻ poszedł grać w piłkę z kolegami z pracy. Spodziewam się, że będę czuć jego powrót zanim jeszcze do klatki wejdzie
![]() Jest tak ładnie, byłam dokładnie 4 minuty na polu, to mnie tak bestie pociachały, ze uciekłam w podskokach ![]() Normalnie te komary jakieś niewyżyte. Nie da się wyjść spokojnie ![]() Piszcie coś ciekawego, bo umrę z nudów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
A zapomnialam Wam napisac, ze w Lidlu sa od dzisiaj najklejki 3D do pokoju dzieciecego fajne po 12,99
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie na szczęście nie ma komarów ![]() Nanusia śliczne te pościele ![]() ![]() ![]() Dziewczyny a znacie jakieś fajne sklepy internetowe z zasłonkami dla dzieci?? bo jakoś na all nic mi sie nie widzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zadomowienie
|
Lineczka te naklejki są od 15 lipca, przynajmniej na to gazetka z Lidla wskazuje . na ich stronie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam pytanie do lineczki1989. Dobrze kojarzę że mieszkasz w Warszawie? W którym szpitalu zamierzasz rodzić jeśli można wiedzieć ? Edytowane przez Nanusia76 Czas edycji: 2013-07-08 o 16:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zadomowienie
|
Myślałam że u was też jest Tchibo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1440 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.