![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Dziękuje Wam za wszystkie miłe słowa!
![]() Ja też się strasznie martwię. Robiłyśmy dwa razy morfologię,teraz czekam na wyniki moczu i posiewu. Lekarz ma pewne podejrzenia,ale napisze Wam jak się potwierdza,choć mam nadzieję że nie potwierdza. ![]() Mam strasznie ciężki tydzień,już drugi,dzisiaj nie spalam prawie wcale. Ale nie chce się żalić. Nie pamiętam kto mi tak napisał,ale to prawda-mam męża,który mi pomaga i nie jestem sama. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Jestem i ja w nowym wątku
![]() ![]() Przyznam szczerze że spodziewałam się większych batów że ustawiam dziecko pod zegarek ![]() Co do tego usypiania to są przypadki że chociaż godzin amniej więcej ta, że jest przytulak, pieluszka, kocyk to i tak nie uśnie. Pokłada się ,kręci i zaraz ręce wyciaga więc wyciągam z wózka i "hulamy" aż faktycznie się śpiąca zrobi. Meneq a jak drzemka wypada akurat na wyjście.... nie ma problemu, zbieramy sie tak żeby Mała mogła w samochodzi sie przespać, a że do miasta mamy 40 km, więc prawie godzinę drzemki wtedy łapie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Ja wogólę to lubię Ciebie czytać Debrah ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie w końcu rozliczył Tż bo musieliśmy się razem rozliczyć i wpisłą mi od marca dopiero dziecko ![]() Współczuję sytuacji z pracą. Moze jakoś Cie ominie zwolnienie ... Cytat:
Cytat:
![]() Inaczej wysokie podbicie ![]()
![]() |
#123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Lenka nauczyła się sama wstawać ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez misia1505 Czas edycji: 2014-02-26 o 07:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj nawet poszliśy pobiegac z Tż więc myślałam że idzie ku lepszemu, ale gdzie tam, wróciliśmy to ja butelki, pranie do poiweszenia, jak on szedł spac i sie pyta czy ja ide no to mówie że nie bo jeszcze parę rzeczy chciałam zrobić. No to się pyta czy jeszcze kiedyś położę się o normalnej porze ( nie wie: normalnej czyli jego czy jak) a ja już w☠☠☠☠iona że nigdy. No to foch i poszedł spać. Kładałam się po 23, on na mojej połowie, to go przesuwam to już jakies głupie komentarze. Normalnie miałam iść na kanapę. I tak do północy nie spałam tylko nad łóżeczkiem wisiałam bo Oli coś jęczała i płakała. Potem też milion pobudek ii o 4:30 ją przebrałam i ona się wtedy rozbudziął na amen, bujanie w ózku nie pomogło. Tz wstało 5:20 i chciał ją wozić a ja powiedziałm mu że teraz to ja już sobie mamę obudzę. No to znowu foch. Nie mam już siły...
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
![]() Od samego rana boli mnie głowa... Eszzz ![]() Ifwka- ![]()
#126 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hejka!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() -------------- sciagnelam dobie ten dobry pit. sprobuje sie rozliczyc ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Bartusiu
Wszystkiego najlepszego Skarbeńku!!!! Samych szczesliwych chwil w zyciu!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Ifwka ale ja np. owoce podaje godzinę przed obiadem albo po. I zjada ładnie. Nie zje np. całego jabłka ale przynajmniej pół.
Nie wiem czy doczytałeś ale dziś w nocy Zuzka nie spała, ale mleka nie chciała pic. A mi zależało ma tym by w nocy nie jadła. Nie wiem może ja coś dziś bolało. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | ||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
U nas nocka całkiem spoko, standardowo 19:00 - 6:00, z dwiema pobudkami na kp i małymi manewrami nad ranem (wtedy biorę już Młodą do siebie, bo ona ewidentnie tulić się chce - biorę, przytulam, śpi dalej). Pisałyście wczoraj trochę o dylematach pracowo-dzieciowych. Ja mam teraz b. fajny układ, bo 3-4 dni w robocie, a reszta z Julią, ale nawet jak byłam z nią cały czas, to jakoś mnie ta rutyna nie dopadała. Może dlatego, że jak już mi się nudziło w domu, to brałam samochód i gdzieś sobie jechałyśmy, umawiałam się na jakąś kawkę (i zabierałam Julexa ze sobą) - ot, takie proste rzeczy. Tłumaczyłam też sobie, że to jest czas, który się nam już nie powtórzy, bo ona nie będzie już taka mała (wiem, banał, ale działało). Teraz też, kiedy chciałabym, by Mała odkleiła się choć na trochę ode mnie, to sobie mówię, że to taki etap, że minie, że jeszcze będę chciała, by przyszła i się tak tuliła. I to też z reguły pomaga. Oczywiście są też chwile, że mam wszystkiego dość i chce mi się wsiąść w samochód i długo nie wracać, ale generalnie spoko jest ![]() A, no i jeszcze - nawet jak jestem sama z Julką w chacie, to po prostu muszę się"normalnie" ubrać, uczesać i chociaż rzęsy wytuszować. Mentalnie to mi pomaga. No chyba, że jest "dzień dresa", to wtedy nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przepraszam, pewnie mam szkolny nawyk pisania o prostych rzeczach w skomplikowany sposób ![]() Kciuki za wizytę u onkologa!!! Debrah - brawa za piękne zaśnięcie ![]() Little - kciuki za pracę! I brawa za samodzielne kroczki! Kija - co do kubeczków menstruacyjnych, to jakoś nie mogę się przekonać. Fewciu - dużo siły dla Was i zdrówka dla Małej. Oby szybko przeszło, cokolwiek jej dokucza. Jeeeeżu, zawsze mi takie długie posty wychodzą. Przepraszam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Mała, kupiłaś już buty?
![]() ![]() Yellow, hmmm, nie wiem, bo sama szukam ideału i do tej pory najlepszy był Rocket Volum' z Maybelline... Mam ogromny zapas tuszy do rzęs i połowę chyba wyrzucę, bo mnie nie zadowalają... Dostałam na spotkaniu blogerek dwa tusze z Lumene, mają dobre opinie na necie, a wg mnie są FATALNE, jakieś takie gumowe, sklejają rzęsy, masakra... ![]() ![]() Dzisiaj chyba powinnam dostać ten tusz nowy, może akurat u mnie się sprawdzi, zobaczymy... Nie cieszy się dobrą oceną na KWC, ale u mnie zazwyczaj tusze z niską oceną się właśnie dobrze sprawdzają... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jednak przerasta moja mozgownice ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Black-jeszcze nie
![]() Przychylam się właśnie ku kolorowym ![]() Wszyscy mają białe,muszę być jak wszyscy? ![]() ![]()
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- BARTUSIU IFFONKOWY WSZYSTKIEGO DOBREGO ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
hello
idą nam 3 lub nawet 4 zębole naraz. Dzisiejsza noc przetragiczna. Piotruś spał z nami co chwilę się kręcił wiercił ja w pewnym momencie wylądowałam z głową na ziemi a nogami na łóżku, możecie wierzyć lub nie ![]() Tress, to po tej szczepionce taka gorączka??? ![]() ![]() ![]() ![]()
#136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chociaż w sumie ja nie powinnam się w tej kwestii wypowiadać - mnie od paru lat rozlicza księgowa tz ![]() O kurczę! ![]() W ramach ograniczania przekąsek dziecia zabrałam dziś do pracy całą paczkę biszkopcików i właśnie je jem. Jestem wspaniałą matką ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Ja nie wiem jak to jest, zamiast zdrowieć to mi się wydaję, że czuję się coraz gorzej ![]() Jutro z Hanią idziemy do dermatologa bo jakies krostki ma na brzuszku, taką kaszkę i do tego na czole od jakiegoś miesiąca ma jakby takiego pryszcza ![]() tress myślisz, że to od tej szczepionki? zdrówka dużo! nawijko kciuki za wizytę! little brawa za kroczki ![]() szklanka ja niby szukam ale nie szukam ![]() misia brawa dla Lenki za wstawanie ![]() a i paczajcie co za głupota.. http://metromsn.gazeta.pl/Lifestyle/...esadzone_.html nie rozumiem tylko co mają do katarka;p ale buty na obcasach to już jakaś przesada
![]() ![]() 01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-02-26 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Blanka od wczoraj rano wypiła dwie butelki mleka po 180ml i dwa kubki wody. Nic więcej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Urodzinowe buziaki dla Bartusia!
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Tress koniecznie przypilnuj lekarke zeby wys ała zawiadomienie ja duzo sie naczytałam ze lekarze nic nie zgłaszaja itd a powinni i nawet mozna napisac skarge do izby lekarskiej i doniesienie do prokuratury o przestepstwie bo to zaniechanie obowaiazku
Debrah mozesz mi podesłac linka do madrych rodziców bardzo mnie ciekkawi ta ksiazka a na allegro 150 zł ![]() Fewciu trzymam kciuki za Blanke aby goraczka juz nie wrociła ![]() Ciesze sie ze Julo spiewjacy wam sie podobał troche umirusany na tym filmiku ale on kocha byc brudny wiecie sportowcem nie bedzie szukamy innych talentów ![]() ![]()
#141 |
Zakorzenienie
|
Fewciu, a to nie od szczepionki??? A ząbalki???
Moje dziecko nauczyło się włączać pralkę i piekarnik
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fewciu biedna Blanka ![]()
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Czuje się jak przed porodem-tak samo mnie przeczyszcza
![]() Jeśli o ten kubek menstruacyjny chodzi-to powiem jak Pstryń "fuj" . Chyba przy każdym opróżnianiu go miałabym odjazd. O ile w podpaskach mi ta krew nie przeszkadza tak to mnie wyjątkowo osłabia ![]() Tusze do rzęs... Nie mogę żadnego ![]() ![]() Fewcia-trzymajcie się dzielnie ![]() Co do pitów jeden już mam za sobą,jeszcze tylko rodziców rozliczyć i nas ![]() Trudne to wybitnie nie jest jak się przy tym zasiądzie i zrozumie (jeszcze do niedawna była to dla mnie czarna magia)-tylko czasu brak,spokoju i skupienia ![]()
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...r-mascara.html Wizyty u onkologa nie bedzie, bo pani dr nie ma ![]() Ja dzieki temu stracilam jakies 2,5h na dojazd... Ale nie wieszajcie psow na nfzcie i lekarzach - to moja wina, bo zapomnialam zadzwonic wczoraj i upewnic sie, ze bedzie (mamy z lekarka uklad, ze przychodze kiedy chce, nie musze sie rejestrowac). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szkoda,że mój Leoś mnie przechytrzył i sam zrezygnował z uu ale on jest taki ciekawy smaków,że jak patrze na niego to naprawdę się nie dziwię,że cycuś mógłbyć dlaa niego nudny ![]() choć do dziś zostało mu chowanie mi rąk pod bluzkę ![]() ![]() ![]() ale i tak nie liczyłabym na samoodstawienie ![]() potem to tylko gorzej ![]() w mojej rodzinie jeden facet ssał uu do 5 r.ż ![]() raaany dziewczyny ale naprodukowałyście Fewciu dużo zdróweczka dla Blaneczki Tresello- ojojoj ale się porobiło, uważajcie na siebie to kurcze niebezpieczne |
||
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak dla mnie najlepsze połączenie odżywka do rzęs Eveline a na to tusz żółty Lovely i rzęsy do nieba ![]() Cytat:
Zdrówka ![]() zapalenie spojówek jakies cholerstwo ![]() Rano po spaniu niała sklejone oczka i nie mogła ich otworzyć, kilka minut przykładałam na waciku napar z rumianku i się udało, ale jaka histeria była .. W ogóle każde podanie leków to histeria, wcześniej tak nie było ![]()
![]() ![]() Włosomaniaczka ______________ Remont siebie ![]() Edytowane przez bijkora Czas edycji: 2014-02-26 o 08:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
moim no. 1 jest od paru lat z oriflame wonder, rzęsy do nieba! Ale że żadnej konsultantki nie mogę dorwać, to korzystam z miss sporty ten taki fioletowy i jestem całkiem zadowolona. Kupiłam (jak jeszcze sobie mogłam pozwolić
![]() Wczoraj farbowałam włosy, ale jestem blonde machine ![]()
#148 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() U nas pobudka o 2.20 ale zasnęła dopiero po 3 :/ i potem pobudka o 7. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś chciałam jej dać w nocy tylko herbatkę ale nie umiała zasnąć. Poszłam zrobić mleczko i potem zasnęła. Chyba jednak ciężko będzie ją oduczyć tego mleczka w nocy ![]() Cytat:
U nas to różnie. Zdarza się że ma jedną drzemkę w dzień. Ale przeważnie dwie drzemki. Wczoraj spała od 10.30 do 11.40. A potem od 16.30 do 17.20. Jak na nią to długo bo zawsze śpi tak po 30 min. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-26 o 09:04 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
serio fajny? kiedyś o nim myslałam..... no ale ![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie czy te wysokopolkowe tusze naprawde sa dobre???
Bo ja np nie widze roznicy pomiedzy takim do 10zl (wibo, lovely) i za 40zl (max factor, astor) Ciekawa jestem jak jest z tymi naprawde drozszymi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.