Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 19:05   #1471
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Hejo
Ja wizażuję, mężul biega

Jadę na ratki

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Tak jak obiecałam wrzucam część zdjęć z wyprawką dla Leosia, reszta będzie jak paczka dopłynie do Polski

- cążki do paznokci 2szt. ok. 3$
-szczoteczka i grzebień-3.99$,
-balsam dla ciężarnych,
- skarpetusie 6 szt.-4.99$ resztę skarpet dostałam w prezencie,
-bamboszki niebieskie ok.7$
-trampki Levis za całe 3.5$
-kocyk z małpką
- kocyk z tygryskiem, prezent
-kocyś mięciutki w kwadraty dwustronny ok. 15$
Fajne zakupki

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Malutka nazywa się Liliana, śliczne imię , bardzo mi się podoba.Ogólnie to śliczna jest taka fajniutka. ja się tylko zastanawiam jak ona dała radę ją wypchnąć hehehe, naprawde jest duża
Lilianka
Jeden z moich faworytów imienia dla dziewczynki

Anoula ,Miki Ślubik zbliża się ....

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Potrzebuję ślubnej porady sukienka oczywiście w jakimś odcieniu złamanej bieli, w bukiecie będą białe eustomy i pomarańczowe róże, nie chce kwiatków we włosach, w makijażu pewnie jakiś odcień pomarańczowego się gdzieś pojawi i pytanie czy malować paznokcie na pomarańczowo tez czy lepiej jakiś neutralny kolor?
jasny beżyk taki neutralny lub french

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Pierwszy taniec zatańczymy do tej piosenki http://w905.wrzuta.pl/audio/aiv5A5yS...a_lubi_szanuje mało znana, nie chciałam czegoś oklepanego. Mi się podoba, Tż obojętne do czego zatańczy Co sądzicie?
Fajna pieśń
Lubię polskie piosenki.
Pobujacie się

Dzastin Fajnie że zadowolona jesteś z wyprawy

Trele
Ja bym skorzystała z tej sesji

Zwariowane serduszko Navington cadet to na razie mój typ number 1.Prosty,klasyczny,lekki. Może mi się jutro uda go oglądnąć to napiszę relację
I widzę że polecasz.Fajnie usłyszeć opinię
Fajne zakupy

Lineczka
wyprawka się powiększa

Niunia Twój tż nieugięty co do zakupów

Aaby Jak z każdym wózkiem są i plusy i minusy

Rybka Dzieć się lajtuje. Na pewno wszystko ok

tunieczka hejo

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:17   #1472
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ujawniona płeć już dawno- 100% syn

Rybko, co jest?
Właśnie sobie sprawdziłam na pierwszej stronie. Wybacz gafę

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:18   #1473
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
U mnie byl brak sil w pierwszym semestrze-teraz mam energie.Zrobilam 3 prania,podlalam konewka caly ogrod, przycielam 4 krzaczyska, kilka metrow sciany bluszczu, umylam szafki w kuchni, wyprasowalam 14 koszul-meza i synka, zrobilam zakupy, zamiotlam wjazd, umylam auto, nawiozlam trawnik i go podlalam, umylam 11 okien, reszte jutro W miedzyczasie gralam z malym godzine w pilke w ogrodku, potem ja turlalismy, taplalismy sie w basieniku, malowalismy kredami na podjezdzie i wycinanismy wycinanki. pewnie cos jeszcze zapomnialam
podziwiam!! ja bym chyba tyle przez tydzień nie zrobiła
Stary 2013-07-08, 19:22   #1474
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałabym!
Zgłaszam nazwę dla nowego wątku [bo jak nie mogłam spać, to mnie naszły ]

"Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka!"

Witam nową Mamusię!!

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
A w ogóle to witajcie w piękny poniedziałek ja dopiero co wstałam i popijam kawusie /a raczej mleczko o smaku kawki/. Chłopcy dostali od 8 rana pozwolenie na komputer i dali mi spokój aż do 10. Ale mam fajnie z nimi starszy zrobił sobie i młodszemu śniadanko -płatki z mleczkiem, kuchnia z leksza zasypana i zalana ale najważniejsze że mama szczęśliwa bo pospała.
Wczoraj mąż zaprosił mnie do kina i maleństwo szalało na prawo i lewo od początku jak się głośno zrobiło. Coś tam musiało słyszeć. Objadłam się nachosami na maxa. A już chyba z pól roku w kinie nie byliśmy.
Jutro moja siostra wychodzi za mąż i czeka mnie 2 dni wesela nie wiem jak to wytrzymam.

Gratuluję pięknych zakupów ja jeszcze nie mam kompletnie nic, mąż obiecał że jak poznamy płeć to będę mogła poszaleć.
A i witam nowe mamusie na forum.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Frytki!!! mniam uwielbiam!!!. Mój mąż ostatnio nakopał pierwszy raz młodych ziemniaczków na obiad wieczorkiem ale niestety nie dotrwały do rana bo o 10 w nocy musiał je przerobić na frytki.
Szalonej zabawy

To u Was tak w tygodniu się ślub bierze cały tydzień imprezowania
W naszych okolicach to co najwyżej piątek wchodzi w grę

Domi Czyli już rzeźnia z goleniem
Fajna piłeczka

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Koleżanka jest na podobnym etapie ciąży jak ja i opowiadała mi ostatnio że jak kucnie to krzyczy żeby ją ktoś podniósł bo sama wstać nie może a o goleniu u niej nawet nie ma mowy
Miałam tak ostatnio w Rossmanie, wcześniej pobiegałam po galerii i potem jak kucnęłam to dość że kolana bolały to jeszcze dupki nie mogłam podnieść

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
A tam wogóle to witam się w poniedziałkowy i gorący dzień

Piękna pogoda a ja nawet z łóżka nie wstaje na długo bo mam zawroty głowy od rana i boli mnie po 2 stronach brzucha, na dole ale nie w środku tylko mięśnie, a nic nie robiłam żeby się wysilić
nic fajnego, może poźniej przejdzie.

Miałam sobie dziś zamiar zrobić paznokietki u nóg ale przy moim samopoczuciu to chyba się nie da.

A i mam pytanie, czy któraś mama w trakcie ciąży stosowała krem do depilacji? można wogóle?
To żeby Ci się poprawiło szybko,chociaż pewnie teraz już ok.

Ja stosuję krem do depilacji ale zazwyczaj przed wizytą co by dokładnie wszystko wydarł

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-08, 19:33   #1475
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
U mnie byl brak sil w pierwszym semestrze-teraz mam energie.Zrobilam 3 prania,podlalam konewka caly ogrod, przycielam 4 krzaczyska, kilka metrow sciany bluszczu, umylam szafki w kuchni, wyprasowalam 14 koszul-meza i synka, zrobilam zakupy, zamiotlam wjazd, umylam auto, nawiozlam trawnik i go podlalam, umylam 11 okien, reszte jutro W miedzyczasie gralam z malym godzine w pilke w ogrodku, potem ja turlalismy, taplalismy sie w basieniku, malowalismy kredami na podjezdzie i wycinanismy wycinanki. pewnie cos jeszcze zapomnialam

dziewczyno, czy Ty masz jakas dluzsza dobe niz ja?!
Nie no, zazdroszcze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:36   #1476
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Mężowi podoba się Helena: Helenka no i Hela też się zdrabnia
Mnie się podoba Maria: Marysia, Mania itd.
Nam się podoba Marcelina
Teściowa chce Annę
A moi rodzice już się pogubili i zdecydowali żebyśmy sami wybrali

A jedziemy na tydzień nad Gardę do Włoch, a potem do Francji nad morze już mi się chce i marzy
może Marianna
Mi się osobiście Marcelina nie podoba
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:36   #1477
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tunieczka Pokaż wiadomość
Cześć!
Można jeszcze dołączyć? Podczytuje Was od dłuższego czasu i dowiedziałam się od Was mnóstwa przydatnych i ciekawych rzeczy.
Dzisiaj mija 15ty1d wg USG, wg OM 15ty4d i nie wiem który wynik jest prawidłowy. Termin jeden mam na 26.12 a drugi na 29.12, więc jestem praktycznie ostatnia z wątku ale lubie was podczytywać bo jesteście sporo do przodu i wiem co mnie czeka już niedługo i o co podpytywać na wizytach.
Witamy nową mamusię i zapraszamy do częstego pisania i dzielenia się swoimi spostrzeżeniami

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
miałyscie jużpróbe glukoza? bo ja nie wiem ale na sama mysl mi niedobrze.....podobno mozna cytryny dodac...
Ja miałam w piątek, nie było wcale źle, a obawiałam się bo odruch wymiotny mam duży, ale ani razu nie miałam takiego podczas badania, naprawdę nie jest tak źle. Ja też nie myślałam o tym że to jest jakieś bardzo słodkie, pani dała kubeczek i grzecznie powoli wypiłam

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ale jestem zla i wkurzona!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Co się stało??

Dziękuję za kciuki tym które trzymały udało się, zdałam i mam to już za sobą a teraz idę przeglądać ciuszki dla Zuzanki bo dostałam dzisiaj dwa kartony od kuzynki męża

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:45   #1478
ryba91
Zakorzenienie

aaa, nawet mi sie gadać nie chce..

wybieramy z mężem to mieszkanie do wynajęcia większe póki czekamy na swoje włąsne... no własnie i jak w ogłoszeniu wszystko jest super pięknie to potem sie okazuje że np. czynsz 600 wynajem 800 i kaucja 3 tys :/
no dla mnie to jakaś żenada brać taką kaucje za mieszkanie do odświeżenia bez mebli :/ no ale nic .. szukamy i szukamy i jak są fajne to przekłamane, w tych ogłoszeniach to masakra jakaś.. :/ byliśmy dzisiaj podpisać umowę i się okazło ze umowa tylko na 6 miesięcy, kaucja 1000 ale czynsz 550 plus wynajem 1000 ( choć w ogłoszeniu było inaczej) to nie bede płaciła 1500 za dwa pokoje wcale nie jakieś ekstra. I w każdy dzień jak mam chwil,e wolnego jeździmy i oglądamy i dupa. normalnie szału można dostać.. albo fajne było, na rok można wynając kasa super i okolica tak samo a tu co? bez dzieci.... no szlag. zostało nam 10dni, jak nic nie znajdziemy to niestety śpimy pod mostem ;( ale to Wam napisze że nie bedzie mnie kilka dni zebyście sie nie martwiły

eh.. to sie pożaliłam
Stary 2013-07-08, 19:47   #1479
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Ja tylko na sekundkę, nie mam ostatnio czasu przysiąść i Was nadrobić

Namówiłam dziś męża na zakupy w Pepco- jest 50% taniej na dużą cześć ubrań dla maluszków. Kupiłam pierwsze body i koszulkę dla synia- po 4,99zł. I jedną małą butelkę ze smoczkiem. Mam zamiar karmić piersią jak poprzednio, ale pewnie się przyda czasami.
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:54   #1480
nemosek
Zakorzenienie

Eh jak ja nie lubię tak odpisywać bo połowę pominę,części nie odpowiem.
Cytat:
Ja jak jestem u TŻta to on mnie z łóżka podnosi, ja niby problemów ze wstawaniem jeszcze nie mam ale jak już jest obok to go wykorzystuje, łapie mnie za ręce i podciąga do góry
Ja też tak robię zwłaszcza rano jak nie chce mi sie wstać to tz ciągnie mnie za ręcę do góry hop.

Ale jak ja to mówię mobilna jestem jeszcze mega i czasem zapomnę i biegnę gdzieś ,wyskoczę z łóżka jak opętana.A później sobie sama popukam

anka
O takiej masce jeszcze nie słyszałam.Trzeba wypróbować

Serduszko Nio rośnie rośnie

Paulina Gimnastyka w ciąży wskazana ale rzeczywiście coraz ciężej się powyginać

Cytat:
Cześć

Byłam rano na wizycie. Rozmawiałam z ginekolog o tych bólach i już chciała wypisywać skierowanie do szpitala Niestety będę musiała się położyć, zrobić badania, bo to raczej odezwały się nerki. Mówiłam jej o weselu i na razie kazała kupić No-spę i brać w razie większych bóli. Opowiadała, że jakiś czas temu miała sytuację, że dziewczynę złapała kolka nerkowa w dzień ślubu i tylko w kościele dała radę wytrzymać, a na weselu już leżała w szpitalu

Tak poza tym to wszystko w porządku. Wyniki się poprawiły, hemoglobina poszła w górę, czyli burak w tabletkach działa Śmiała się, że chyba miałam dobry miesiąc bo 2 kg na plusie Oj tak w tym miesiącu na dużo sobie pozwalałam
To oby ten najczarnieszy scenariusz się nie sprawdził

Madzik

Ryba ja bym kotki wyczyściła i będziesz mieć spokój z takimi zachowaniami.Moja kotka tak się nie zachowywała przed operacją.Chyba nie chcesz żeby Ci posikała pokoik bo będzie zaznaczać teren?

Trele Tą pielęgniarkę to

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Zrobiłam sobie kawkę mrożoną i relaksuję się w salonie, mam tu przyjemny chłodek
A wcześniej samochód mnie oparzył Mamy jasne skóry i w tyłek jesze uszło ale kierownica i skrzynia biegów czarne to nie miałam jak prowadzić w ręce parzyło i dosłownie paluszkami przekręcałam i zmieniałam biegi
Takiej to dobrze

Znam ten ból gorącego samochodu.Masakrejszyn

Mężul mnie rozpieszcza robi mi kolację znowu.....a ja sobie siedzę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-08, 19:58   #1481
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Witamy nową mamusię i zapraszamy do częstego pisania i dzielenia się swoimi spostrzeżeniami

Ja miałam w piątek, nie było wcale źle, a obawiałam się bo odruch wymiotny mam duży, ale ani razu nie miałam takiego podczas badania, naprawdę nie jest tak źle. Ja też nie myślałam o tym że to jest jakieś bardzo słodkie, pani dała kubeczek i grzecznie powoli wypiłam

Co się stało??

Dziękuję za kciuki tym które trzymały udało się, zdałam i mam to już za sobą a teraz idę przeglądać ciuszki dla Zuzanki bo dostałam dzisiaj dwa kartony od kuzynki męża
Super że egzaminy masz już za sobą widzisz, a tak się martwiłaś że nie dasz sobie rady jednak kciuki wizażowe mają moc
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:00   #1482
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:

wybieramy z mężem to mieszkanie do wynajęcia większe póki czekamy na swoje włąsne... no własnie i jak w ogłoszeniu wszystko jest super pięknie to potem sie okazuje że np. czynsz 600 wynajem 800 i kaucja 3 tys :/
no dla mnie to jakaś żenada brać taką kaucje za mieszkanie do odświeżenia bez mebli :/ no ale nic .. szukamy i szukamy i jak są fajne to przekłamane, w tych ogłoszeniach to masakra jakaś.. :/ byliśmy dzisiaj podpisać umowę i się okazło ze umowa tylko na 6 miesięcy, kaucja 1000 ale czynsz 550 plus wynajem 1000 ( choć w ogłoszeniu było inaczej) to nie bede płaciła 1500 za dwa pokoje wcale nie jakieś ekstra. I w każdy dzień jak mam chwil,e wolnego jeździmy i oglądamy i dupa. normalnie szału można dostać.. albo fajne było, na rok można wynając kasa super i okolica tak samo a tu co? bez dzieci.... no szlag. zostało nam 10dni, jak nic nie znajdziemy to niestety śpimy pod mostem ;( ale to Wam napisze że nie bedzie mnie kilka dni zebyście sie nie martwiły

eh.. to sie pożaliłam
Rybcia, moze cos jeszcze znajdziecie, znaczy na pewno!

Chyba nie dlugo zaczne sie myc w salonie w misce siedzac na kanapie.. ciezko mi sie myc pod prysznicem szczegolnie jak musze sie schylic

A i jeszcze jedno, czy to mozliwe zeby mnie juz teraz mala uciskala gdzies tam bo mam dzisiaj takie problemy z oddychaniem jakis nigdy nie mialam

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:04   #1483
domii29
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41695046]Ja tylko na sekundkę, nie mam ostatnio czasu przysiąść i Was nadrobić

Namówiłam dziś męża na zakupy w Pepco- jest 50% taniej na dużą cześć ubrań dla maluszków. Kupiłam pierwsze body i koszulkę dla synia- po 4,99zł. I jedną małą butelkę ze smoczkiem. Mam zamiar karmić piersią jak poprzednio, ale pewnie się przyda czasami.[/QUOTE]

za zakupy

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Eh jak ja nie lubię tak odpisywać bo połowę pominę,części nie odpowiem.

Ja też tak robię zwłaszcza rano jak nie chce mi sie wstać to tz ciągnie mnie za ręcę do góry hop.

Ale jak ja to mówię mobilna jestem jeszcze mega i czasem zapomnę i biegnę gdzieś ,wyskoczę z łóżka jak opętana.A później sobie sama popukam

Mężul mnie rozpieszcza robi mi kolację znowu.....a ja sobie siedzę
Trzeba sobie jakoś radzić a jak facet w pobliżu to trzeba go wykorzystać troszkę .
Też tak mam że nie raz wyskoczę z łóżka jak z procy dopiero po chwili dociera do mnie że w ciąży jestem.
A gdybyście mnie widziały jak biegne otwierać rodzicom drzwi w domu zapominam się nooo...
Stary 2013-07-08, 20:06   #1484
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Szalonej zabawy

To u Was tak w tygodniu się ślub bierze cały tydzień imprezowania
W naszych okolicach to co najwyżej piątek wchodzi w grę

Domi Czyli już rzeźnia z goleniem
Fajna piłeczka

Miałam tak ostatnio w Rossmanie, wcześniej pobiegałam po galerii i potem jak kucnęłam to dość że kolana bolały to jeszcze dupki nie mogłam podnieść

To żeby Ci się poprawiło szybko,chociaż pewnie teraz już ok.

Ja stosuję krem do depilacji ale zazwyczaj przed wizytą co by dokładnie wszystko wydarł
Po Nospie przeszło
A to chyba też sobie zakupię, bo maszynka w grę nie wchodzi a depilacja woskiem, ciężko samej.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:06   #1485
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Kupiłam używany, na tablicy znalazłam. Mam jedenk taki misiowy na 56 cm kombinezonik ecru i ten na 62/68 - myślę, że na pierwszą zimę nam styknie
Zadzwonie tak będzie najlepiej. Jak na allegro oglądałam pościele to albo brzydkie, albo na jedno kopyto albo mega drogie. Ta jest śliczna, zakochałam się w niej A prześcieradla wzięłaś niebieskie czy białe?
Też przeglądam tablicę ale boję się bez oglądania kupować bo może jakiś wyliniały sie trafi ale chyba zaryzykuję. Poza tym mam kuzynke która w zeszłym roku rodziła zimą i mam nadzieję że coś mi zaproponuje ale jak na razie to się nie wychyla. Trochę mi przykro bo jak ona była w ciązy to ciągle do niej dzwoniłam i jak coś jej miałam oddać dla dziecia bo wcześniej kupiłam to jej od razu mowiłam żeby kasy nie wywalała. Jednak w drugą stronę to nie działa. Tyle razy wspominałam że mnie boli kręgosłup i muszę sobie kupić tego rogala do spania (którego ona ma) i nic..... cisza... Obiecałam sobie że też nie będę szaleć jeżeli chodzi o jej synka bo zawsze kiedy do niej jechaliśmy to kupowałam fajne i droższe prezenty. No to się wyżaliłam .....
Prześcieradła kupiłam niebieskie jedno jasne i drugie ciemniejsze, tak są pakowane. Białe też były 2 szt po 29zł ale przy maluszku białe wydały mi się mało praktyczne.
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:14   #1486
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

eh.. to sie pożaliłam
Rybko troszkę cierpliwości i napewno coś znajdziecie

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Też przeglądam tablicę ale boję się bez oglądania kupować bo może jakiś wyliniały sie trafi ale chyba zaryzykuję. Poza tym mam kuzynke która w zeszłym roku rodziła zimą i mam nadzieję że coś mi zaproponuje ale jak na razie to się nie wychyla. Trochę mi przykro bo jak ona była w ciązy to ciągle do niej dzwoniłam i jak coś jej miałam oddać dla dziecia bo wcześniej kupiłam to jej od razu mowiłam żeby kasy nie wywalała. Jednak w drugą stronę to nie działa. Tyle razy wspominałam że mnie boli kręgosłup i muszę sobie kupić tego rogala do spania (którego ona ma) i nic..... cisza... Obiecałam sobie że też nie będę szaleć jeżeli chodzi o jej synka bo zawsze kiedy do niej jechaliśmy to kupowałam fajne i droższe prezenty. No to się wyżaliłam .....
Prześcieradła kupiłam niebieskie jedno jasne i drugie ciemniejsze, tak są pakowane. Białe też były 2 szt po 29zł ale przy maluszku białe wydały mi się mało praktyczne.
Jak to mówią, umiesz liczyć licz na siebie. Niestety jeśli ktoś ma dobre serce to na tym zawsze ucierpi. U mnie w rodzinie było tak że ciuszki po mnie obeszły wszystkie kuzynki i kuzynów. Miałam później lalkę która była rozmiarów normalnego dziecka i mama kupowała mi masę ciuszków dla maluszka w ciuchlandzie żebym miała dla lalki, z ciężkim sercem wszystko wydałam i ani jedna rzecz nie wróciła bo ciotki tak zadbały o te rzeczy że nadawały się jedynie do kosza... A jak się kuzynki dowiedziały że w ciąży jestem to oferowały pomoc, ciuszki mi obiecały i niestety... większa połowa ciąży za mną i cisza z ich strony. Dobrze że chociaż mam ciuchy po TŻta siostrzeńcach i siostrzenicy
Stary 2013-07-08, 20:17   #1487
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Jak ja się zakochałam w tej pościeli...że chyba na nią się skuszę
JA JUŻ PO WIZYCIE!!!
Jestem bardzo szczęśliwa, moja córeczka waży 420g, jest zdrowa i bardzo ruchliwa A i widzieliśmy jak sobie słodko kciuka ssała Ale się uspokoiłam..

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:18   #1488
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dzięki kochane za troskę Póki co na żadne badania mnie nie kierowała. Mam się do niej zgłosić na początku sierpnia i wtedy zaczniemy działać jak dalej będzie mnie boleć. Jeśli złapie mnie silny ból wcześniej to oczywiście mam przyjeżdżać do szpitala.

Cytat:
Ja startowałam od 47kg przy 160cm wzrostu. Obecnie ważę 55,8kg. Załamana jestem. Bo do końca ciąży daleko... I wszystko poszło mi od szyi w dół. Nic nie widać na twarzy ani rękach - nadal mogę nadgarstki objąć palcem serdecznym i kciukiem. Urosły mi piersi, brzuch [to akurat zrozumiałe] i doopa i uda... Uda mam jak balerony. Wygląda to komicznie. Jak posklejana z różnych fotografii...
Ja startowałam z 44 kg przy wzroście 158 cm. Później schudłam do 41 kg, a teraz znowu wróciłam do 44 kg

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:24   #1489
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Rybka wiem co czujesz, jak my z TŻ szukaliśmy mieszkania to też masakra była. I tak cieszcie się bo za wynajem u Was wychodzi dość tanio. W Krakowie za kawalerkę trzeba zapłacić okolo 1000 miesięcznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 20:24   #1490
nemosek
Zakorzenienie

Nanusia Śliczna ta pościel akurat jutro będę w
Krakowie to bym zobaczyła w galerii ale nie znam płci a będę przed wizytą.
Też mam problem niewidocznych żył u mnie zawsze lewa ciutkę lepsza

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Wiem wiem Może źle napisałam, że złośliwie naleje do łóżeczka - nie do końca złośliwość miałam na myśli...
U nas po raz pierwszy kotka nasikała na kołdrę 3 tygodnie bo wzięciu jej z hodowli. Miała wtedy biegunkę. Zrobiliśmy badania, wyszły szczawiany wapnia, była dieta, leki itp. Wyleczona. Nie minął m-c i sytuacja się powtórzyła. Znów badanie - tym razem czysto. Sypialnia zamknięta.
Po chwili znów nalane... Okazało się, że ma permanentną rujkę, więc zanim kastracja, musieliśmy ją wyciszyć zastrzykiem. Łudziliśmy się, że kastracja "wyleczy" ją z sikania. Niestety krótko po kastracji sytuacja znów się powtórzyła. Badania - czysto. Sypialnia baaardzo długo była zamknięta, niestety pozbyliśmy się niejednej kołdry i poduszki. Aż doszło do wymiany materaca. Od czasu zakupu nowego (mijają właśnie dwa lata) używamy podkładu zabezpieczającego. Zastosowaliśmy kurację Bacha i kotka jakby trochę się wyciszyła. Była poprawa, parę m-cy spokoju. Niestety po paru m-cach znów nalała. I wtedy skumaliśmy, że leci na łóżko zawsze, kiedy ma choćby lekką luźną ku.pę. Nie musi to być nie wiadomo jaka biegunka - zawsze, kiedy zdarzy jej się zrobić na łóżko, ma problemy w kuwecie - i tak jak piszesz, kuweta w danym momencie kojarzy jej się z bólem i pędzi na łóżko. Nie jest to fajne Kołdrę mamy non stop zwiniętą gdzieś w nogach (jak wychodzimy), bo gdyby normalnie była rozłożona, to chyba nawet rozwolnienie nie byłoby potrzebne Oczywiście ja już żyję w takim stresie (jeśli tak to można nazwać), że co Hera jest w sypialni, to ja co chwilę do niej zaglądam, czy jest już co prać czy jeszcze nie. Generalnie te wypadki zdarzają jej się co kilka m-cy - raz mamy spokój koło pół roku, ale za chwilę sytuacja powtarza się po m-cu.
A żwirek na początku mieliśmy Benek, po paru m-cach mieszkania u nas zmieniliśmy jej na Cat's Besta, to wtedy też nam nalała, także uznaliśmy, że nie ryzykujemy (wtedy nie wiedzieliśmy, co jest przyczyną lania i zwaliliśmy na żwirek) i wróciliśmy do Benka. I męczymy się z nim do dziś
W każdym razie zanim Nina się pojawi, chcemy jeszcze raz przeprowadzić kurację Bacha

A ja żrę na potęgę, całymi pojemnikami
Ale ja słyszałam, że skurcze wywołują liście malin (np. herbata z liści malin), a nie sam owoc

O rany tak czytam o problemach kocich i za głowę się łapię.
Co to jest kuracja Bacha?

I tez słyszałam właśnie o herbatce a nie o owocach
Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witamy się z Bielska

Aktualnie do jutra jesteśmy u teściowej, pogoda jest tu prze cudna. Słońce świeci cały dzień, ale jest taki chłodny wiaterek i jest po prostu bosko Byliśmy nad jeziorkiem to jak przywiało to aż za zimno się robiło
Tylko cały dzień głowa mnie boli Kawa nie pomogła :/

Oczywiście dziś odwiedziłam dwa lumpki i kupiłam spodenusie dżinsowe i czerwone geterki razem aż za 4zł

Dziś ustaliliśmy z mężem, ze 20 lipca wybieramy się w podróż poślubną na 2tyg Wrócimy to pewnie z 2 nowe watki przeoczę

A tak poza tym:

- witam nowe mamusie - fajnie, że się nasze grono powiększa
- gratuluje wszystkim ślicznych ubranek
buciki Levisa mnie powaliły
- gratuluje i zazdroszczę powiększających się brzuszków
mój powolutku rośnie, ale jeszcze chyba robi wrażenie tak zwanego spożywczego

W sobotę rano chyba! poczułam małą, ale kurczę do dzisiaj siedzi cicho i nie wiem czy to moje flaczki się przekręcały czy dzidzia

I zastanawiamy się nad imieniem. Co myślicie o imieniu: Marcelina ????? Jedyne imię które podoba nam się obojgu. Mąż chce: Helena ???? :/
Marcelina tak
Helena nie( zdrobnienie HELA )

Jak dla mnie oczywiście

Do jakiej miejscowości uderzacie we Francji?
Ale piękna u długa podróż poślubna.

Nam się nie udało do dzisiaj zrealizować takiej porządnej podróży,no w sumie byliśmy 3 dni nad Rożnowem ze znajomymi i też fajnie wspominam.A marzyło mi si Lazurowe Wybrzeże Piknie tam.

Cytat:
No ale ona jest wysterylizowana, a dalej zdarzają jej się wpadki.. ale co najlepsze nigdy nie sikała np na same łóżko, fotel tylko na ciuchy albo reklamówkę które tam się znajdują. Zawsze się dziwie... jakieś 3 miesiace temu miała problem z nerkami ale już jest ok , weterynarz stwierdził ze nic jej nie jest.. a żwirek, powiem Ci że miałam nie jeden problem z tym. Początkowo miałam hiltona i inne silikonowe ale ona je wysypywała i sikała na to wysypane, myślałam ze to wina kuwety wiec kupiłam nową, alee jednak to nie to... teraz ma zwykły bentonitowy bo póki co najlepiej sie przy niej sprawdza.i też nie robi tego codziennie tylko od czasu do czasu
Mama ma taki zbrylający,usuwa się tylko tam gdzie posikane i resztę dosypuje i jest ok.Ale teraz kocur już b.rzadko korzysta.Rodzice się przeprowadzili i kot na początku nie mógł wychodzić na pole żeby nie uciekł.I nauczył się sam pięknie korzystać z kuwety.
Twoje kicie nie wychodzą na zewnątrz w ogóle?Załatwiają się tylko do kuwety?

Cytat:
U mnie byl brak sil w pierwszym semestrze-teraz mam energie
Fajnie to zabrzmiało

I ogóle z rozpędu Wam głupoty powypisywałam pewnie ale co tam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-08, 20:27   #1491
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Ja startowałam z 44 kg przy wzroście 158 cm. Później schudłam do 41 kg, a teraz znowu wróciłam do 44 kg
O jesteśmy prawie identyczne. Ja z 157 ważyłam 44/45 ale nie schudłam, teraz już ważę 48
Stary 2013-07-08, 20:29   #1492
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
De a powiedz mi jeszcze może polecisz cos na całoroczne linienie ? bo moja wet twierdzi że to przez karmę i jak jej zmienie to sie odmieni ale zmieniłam karmę i już3 miesiąc i nic sie nie zmieniło ..

A jaka karme dajesz?Zeby polepszyc stan futra, wazne jest odzywianie i kwasy omega. Mozesz podwac dodatkowo strzykawka ok 2 ml dziennie oleju z pestek winogron albo lnianego.Po ok 2-3 tygodniach powinno byc juz lepiej.

Moje wychodza na dwor, do ogrodka, ale nie zalatwiaja sie w nim. Zawsze przychodza sie wysikac i ida dalej pospac na trawce.

Ryba- zmien moze weta. Jakie ma kotka wyniki nerkowe?Wspolczuje przebojow z mieszkaniem.
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
dziewczyno, czy Ty masz jakas dluzsza dobe niz ja?!
Nie no, zazdroszcze
Nie, poprostu nie lubie siedziec na dupie. Wlasnie przez to mnie lapie w zimie depresja, bo z domu nie mozna wyjsc. A czy doba dluzsza?Nie, poprostu zawsze bylam mega zorganizowana

Cytat:
za zakupy

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Trzeba sobie jakoś radzić a jak facet w pobliżu to trzeba go wykorzystać troszkę .
Też tak mam że nie raz wyskoczę z łóżka jak z procy dopiero po chwili dociera do mnie że w ciąży jestem.
A gdybyście mnie widziały jak biegne otwierać rodzicom drzwi w domu zapominam się nooo...
E tam, jak bedziesz w drugiej ciazy to bedziesz biegac za pierwszym dzieckiem i nikt nie bedzie patrzyl na to, ze w ciazy jestes

nemosek-co masz na mysli piszac''wyczyscic kotki''?

No ja przytylam juz prawie 10 kg, pomimo duzej porcji ruchu. Ale w tej ciazy ruszam sie wiecej niz w pierwszej, bo nie chce przytyc znow 20 kg, ciezko to bylo zrzucic.Tzn. wiekszosc poszla latwo ale ostatnie 5 kg mozolnie.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-07-08 o 20:32
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:50   #1493
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Co się stało??

Czyli rozumiem że nie muszę przychodzić z własnym kubkiem bo się zaczęłam zastanawiać

Chciałoby się powiedzieć a nie mówiłam

ryba
Przybij piątkę my szukamy czegoś do kupienia.Przeglądam portale,oglądamy, zastanawiamy się, a ja juz powoli mam kwadratową głowę Cześć mieszkań już nieaktualna, a ogłoszenia dalej na stronach,strata czasu

W końcu coś znajdziecie
Już mam taki mętlik że chcę to mieć za sobą.
Dużo by opowiadać ale goni nas czas,tz ma wazne papiery na kredyt do 13 lipca, do tego dochodzi tłumaczenie papirków i do końca tygodnia musimy zadecydować co z jednym mieszkaniem.Istna maniana

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Po Nospie przeszło
A to chyba też sobie zakupię, bo maszynka w grę nie wchodzi a depilacja woskiem, ciężko samej.
To dobrze...

Ja najlepiej wspominam Veet, ale kupuję go od czasu do czasu na promocji bo drogi.

Cytat:
JA JUŻ PO WIZYCIE!!!
Jestem bardzo szczęśliwa, moja córeczka waży 420g, jest zdrowa i bardzo ruchliwa A i widzieliśmy jak sobie słodko kciuka ssała Ale się uspokoiłam..

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Supcio

Dzięki za kciuki co do kredytu ale akurat dzisiaj babki nie było w banku i tż rozmawiał z nią tylko telefonicznie. Zawsze jak sobie człowiek coś zaplanuje to pod górkę.
Wcześniej się orientowaliśmy i na pewno problemu z wzięciem nie będzie także chociaż jedna rzecz do przodu.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:

nemosek-co masz na mysli piszac''wyczyscic kotki''?
To tak potocznie sobie nazwałam czyli sterylizacja,
bo kastracja to tak typowo z kocurami mi się kojarzy ale chyba do kotek też się używa tego terminu nie?

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

De Ale Ty dbasz o te swoje "pociechy"Lepsze go domu nie mogły sobie wymarzyć

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-08, 20:55   #1494
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Jak to mówią, umiesz liczyć licz na siebie. Niestety jeśli ktoś ma dobre serce to na tym zawsze ucierpi. U mnie w rodzinie było tak że ciuszki po mnie obeszły wszystkie kuzynki i kuzynów. Miałam później lalkę która była rozmiarów normalnego dziecka i mama kupowała mi masę ciuszków dla maluszka w ciuchlandzie żebym miała dla lalki, z ciężkim sercem wszystko wydałam i ani jedna rzecz nie wróciła bo ciotki tak zadbały o te rzeczy że nadawały się jedynie do kosza... A jak się kuzynki dowiedziały że w ciąży jestem to oferowały pomoc, ciuszki mi obiecały i niestety... większa połowa ciąży za mną i cisza z ich strony. Dobrze że chociaż mam ciuchy po TŻta siostrzeńcach i siostrzenicy
Niestety tak już bywa z rodzinką czasem obca osoba jest bardziej życzliwa niż własna rodzina. Moja siostra przysyłała mnóstwo ubranek po córci, super zadbane , firmowe itp. wszystkie oddawałam dla kuzyna córki ,część wróciła tych najmniejszych poplamiona i taka że na szmatę się nie nadają bo za małe . Mało tego jak teraz leciałam do mojej sis to nawet jej pozdrowień nie przekazali nie wspomne że byłoby miło gdyby dzieciaczek jakąś głupia laurke albo zdjęcie dla cioci przekazał. Siostra tak sie wściekła że koniec z paczkami i ubranka powędrują dla ludzi którzy tego potrzebują.Teraz było tylko pytanie czy dużo rzeczy sobie kupiłam w Usa . No szlag by to.....

Cytat:
JA JUŻ PO WIZYCIE!!!
Kupuj bo fajna, tylko tak jak wspominałam kolory są mniej nasycone jak na zdjęciu. Chociaż ta różowa jest cudna i kolorki fajniejsze niz w niebieskiej a i może prześcieradła różowe dorwiesz.
420g to już kawał baby. Gratuluję .

Cytat:
Nanusia Śliczna ta pościel akurat jutro będę w
Krakowie to bym zobaczyła w galerii ale nie znam płci a będę przed wizytą.
Też mam problem niewidocznych żył u mnie zawsze lewa ciutkę lepsza
Ja bym polowała na fioletową albo niebieską bo jak będzie dziewuszka to w niebieskiej spoko może spać natomiast jak będzie chłopiec to w różu nie bardzo
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:56   #1495
nasturcja7667
Zadomowienie

Rybko, znam Twój ból. My jak szukaliśmy w Krakowie i oglądaliśmy oferty za 1700zł, dwa pokoiczki na 34m2 to myślałam, ze mnie szlag trafi

Szukajcie intensywnie. My znaleźliśmy dzięki gum.tree. Naprawdę były lepsze oferty niż na innych serwisach.
I taka rada: zanim gdzieś jechaliśmy robiliśmy wywiad przez telefon: kiedy ostatnio odnawiane, jakie ogrzewanie, jakie okna itp. I jak wywiad wychodził kiepsko - nawet nie jechaliśmy
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:57   #1496
24Kasiula24
Raczkowanie

A ja po wizycie Marcelek cały i zdrowy, fikał koziołki <3
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:59   #1497
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym polowała na fioletową albo niebieską bo jak będzie dziewuszka to w niebieskiej spoko może spać natomiast jak będzie chłopiec to w różu nie bardzo
W sumie racja

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 21:01   #1498
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety tak już bywa z rodzinką czasem obca osoba jest bardziej życzliwa niż własna rodzina. Moja siostra przysyłała mnóstwo ubranek po córci, super zadbane , firmowe itp. wszystkie oddawałam dla kuzyna córki ,część wróciła tych najmniejszych poplamiona i taka że na szmatę się nie nadają bo za małe . Mało tego jak teraz leciałam do mojej sis to nawet jej pozdrowień nie przekazali nie wspomne że byłoby miło gdyby dzieciaczek jakąś głupia laurke albo zdjęcie dla cioci przekazał. Siostra tak sie wściekła że koniec z paczkami i ubranka powędrują dla ludzi którzy tego potrzebują.Teraz było tylko pytanie czy dużo rzeczy sobie kupiłam w Usa . No szlag by to.....

Kupuj bo fajna, tylko tak jak wspominałam kolory są mniej nasycone jak na zdjęciu. Chociaż ta różowa jest cudna i kolorki fajniejsze niz w niebieskiej a i może prześcieradła różowe dorwiesz.
420g to już kawał baby. Gratuluję .

Widzisz nie doceniali tego co mieli to nie powinni mieć w ogóle.
Tak się zastanawiam czy w stacjonarnym w Szczecinie będą takie rzeczy..chociaż nigdy tam czegoś takiego nie widziałam..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:03   #1499
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-07-08, 21:15   #1500
paulinaizabela
Zakorzenienie

Rybko ale przeboje z mieszkaniami mam nadzieję, że uda Wam się znaleźć fajne gniazdko za rozsądną cenę

Cytat:
wiedziałam, że tak będzie!!
Pochwal się ciuszkami

Cytat:
JA JUŻ PO WIZYCIE!!!
świetne wieści

Cytat:
super

Podobaja się Wam te zasłonki?? Zastanawiam się czy nie zamówić dla Majeczki
http://www.littlewoodsireland.ie/but...=%2fb%2f101176

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-07-08 o 21:26
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości