![]() |
#1711 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
No właśnie na fotce jest napisane jak byk: 2cm... Jeszcze jest opcja, że to nie był 7 tydzień, tylko późniejszy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14641097]No właśnie na fotce jest napisane jak byk: 2cm... Jeszcze jest opcja, że to nie był 7 tydzień, tylko późniejszy...[/QUOTE]
Wszystko możliwe. W sumie przecież każda ciąża jest inna, a jak lekarza nic nie zaniepokoiło, to napewno jest wszystko OK. |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Zakorzenienie
|
O kurczę, u Was za badania się płaci?!
![]() u mnie jest wszystko za darmo.. Kurczę, jak to dziwnie wszystko.. Tak sie zastanawiam czy któraś z nas urodzi 26 maja.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Konto usunięte
|
Kardashi, ale ja chodzę prywatnie, więc nie mam skierowania
![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedź i co do fasolki, i badań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Konto usunięte
|
Ale on pracuje w nfz też?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
A nie wiem.. Nie mam pojęcia..
![]() Wiem ze przyjmuje prywatnie. Że nie jest wogole z mojego miasta. Ale skierowanie na badania mi dał.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14640793]Yolanda, a jakie badania robiłaś? Ja mam zlecone:
Ogólne moczu Morfologia krwi Poziom bilirubiny Poziom białka Poziom cukru Wasserman Orientujecie się, ile mogą kosztować?[/QUOTE] U mnie odpowiednio :mocz 7, morf.8, cukier 5, reszty nie znam. Badania robiłam za darmo, bo mój lekarz ma podpisaną umowę z jednym z lab. Całe szczęście jest niedaleko mnie ![]() Co do punktu na nodze, podsyłam linka http://www.faceci.com.pl/receptory_stopa.html Podchodziłam do tego sceptycznie, ale skoro pomogło.... ![]() Moja fasolka w 5 tc miała 2,5mm, a dzisiaj jest 8 tc i ma 1,5 cm ( jeśli dobrze odczytałam )
#1719 | ||
Zakorzenienie
|
Uff - chyba 2h nadrabiałam od pn. Macie tempo, a ja odkąd do pracy chodzę to nie mam tyle czasu na czytanie
![]() Mój tak samo, nawet kolega wczoraj mu powiedział, że się nic nie interesuje i że on (ten kolega) jak jego żona była w ciąży to ciągle szukał inf na temat ciąży i dziecka. Ale Tz-a to nic nie ruszyło bo dalej tylko gry i gry na kompie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj byliśmy na usg. Tz był wniebowzięty jak zobaczył jak maleśtwo fika i macha rączkami. Ja oczywiście też. Ginka powiedziała, że wszystko w najlepszym porządku. Jesteśmy w 8.5 tc a wg usg 9,5 tc i dzidzia ma 2,9cm. Termin porodu 7.05.2010 ![]()
![]() |
#1720 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | ||
Zakorzenienie
|
StaraPanna cieszę się że już wszystko w porządku z dzidzią - dbajcie o siebie
![]() Zgadnij ja też wczoraj byłam w Pepco - kupiłam 2x body z krótkim rękawkiem na 0-3 miesiące (ale dziwne te rozmiary w tym Pepco?) jedne w cieniutkie paseczki zielono-niebiesko-żółte a drugie białe z niebieskimi wykończeniami i z napisem na środku "I love daddy" ![]() Ale co do śpiochów to nie było dużego wyboru ![]() Zgadnij na kiedy Ty masz termin porodu? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() właśnie zauważyłam, że Cię nie ma coś na wątku, ale pomyślałam, że pewnie padnięta wracasz z pracy ![]() Ja wczoraj byłam napierwszej wizycie u Gin i mam strasznie mieszane uczucia.... po 1 - wg usg termin na 31 maja, wg ostatniej @ na 29 maja, więc tylko 2dni różnicy, a lekarz mi mówi, że jestem w 6 tc ![]() ![]() po 2 - na ten Jego 6 tc ciąży maleństwo ma 7mm, zdziwiłam się, że takie masiutkie, skoro Wy tu mówicie już o centymetrach! po 3 - nie dał mi skierowania na żadne badania! Wytłumaczył mi, żeby nic nie robić na własną rękę, nie robić niepotrzebnie badań prywatnie, wszystko będę miała zbadane, ale cierpliwości, wszystko w poszczególnych etapach ciąży. I żebym dała Mu spokojnie prowadzić ciążę, On wie w którym momencie jakie skierowanie na badania dać. No i tomoje wielkie zaskoczenie, ponieważ Wy wszystkie skierowania na badania dostałyście na Dzień dobry ![]() ![]() ![]() Czy ufać Mu? Wie co robi chyba... ale dziwie się, bo nie dość, że Wy dostałyście skierowania, to we wszystkich gazetach czytam, że w 2 miesiącu lekarz powinien zlecić wszystkie podstawowe badania.... No i co ja mam zrobić?? po 4 - widziałam moją Kruszynkę na usg cudna taka malutka ![]() ![]() ![]() Ten Gin. ok 20tyg wysyła swoje pacjentki do Krakowa na obowiązkowe usg genetyczne, a ja wczoraj wyczytałam w MjakMamie, że takie badanie powinno się zrobić dokładnie w 13tc i 6 dniu... Dziewczyny ja już głupieje ![]() Poza tym bóle brzucha normalne i naturalne, więc mam się uspokoić, o basen zapomniałam zapytać, o dentystę zapomniałam zapytać, eh... Następną wizytę mam już ustaloną na 29 października, czyli za 3 tygodnie. Co do zdrówka - przedwczoraj wracając autobusem z Katowic całą drogę siedziałam prawie z workiem przy twarzy bo tak mnie muliło, masakra jakaś! Wczoraj calutki Boży dzień przebolała mnie głowa ale to tak masakrycznie, że każdy ruch sprawiał potworny bóllll.... A żeby było mało - w9oeczorem przypieczony kalafior z bułką tartą zaszkodził mojemu żołądkowi i pół nocy wymiotowałam, biegunkę dostałam, i wiłam się z bólu.... rewelacyja. Wstałam rano i odrazu chwyciłam się za brzuch - cały czas mam odruchy wymiotne, wc już zaliczyłam (wciąż biegunkowato) i chodzę jak tykająca bomba... Idę do pracy wypisać sobie Urlop i poleżę dziś w domku. Także lecę się ubierać jadę pourlop i za chwilkę do Was wracam! ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-10-09 o 05:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moje skierowanie od nfzgina z jednego miasta nie jest ważne w laborze w drugim. Żeby zrobić pik muszę jechać znowu do sąsiedniej miejscowości, 12km ode mnie, bo u mnie nie mają umowy z tamtą placówką... :/ ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pomiary robi się w 11 - 13 tygodniu... Im bliżej 13go tym lepiej. ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14641097]No właśnie na fotce jest napisane jak byk: 2cm... Jeszcze jest opcja, że to nie był 7 tydzień, tylko późniejszy...[/QUOTE] Ja też mam wymiar 1,92cm ale to wymiar pęcherzyka. Sprawdź co było mierzone. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Przyczajenie
|
Kakusia
zastanawiałaś sie nad dentystą. Ja się gina pytałam i powiedział że do dentysty można śmiało ale jeżeli chodzi o znieczulenie (dla mnie osobiście niezbędne) to można dopiero od 16tc |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
U mnie wymiar można zlukac na fotce https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1253181138 ....
Eniggma ![]() ![]() Kakusiu, ja będę pytać o basen ginkę, jeżeli nie zapomnę ![]() Wczoraj po 22 zaliczyłam pierwsze ![]() ![]()
![]() |
#1725 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja jestem po pierwszej wizycie u gina, wszystko ok, serduszko pieknie bije ![]() ![]() Widzę, że jest dyskusja na temat wielkości fasolki, moj gin powiedział ze ma 1,8cm, ale ze zdjecia jednoznacznie widac ze jest to wielkość pęcherzyka ciążowego - w 6tc i 5dn. Poza tym nie zlecił mi narazie zadnych badan, powiedział ze jeszcze za wczesnie. Skierowanie na cały komplet badan dostane dopiero w 13tc ![]() ![]() Też wydaje mi się to dziwne w swietle tego co Wy piszecie o swoich ginach, ale ja mam zaufanie do tego mojego wiec pozostaje jego pacjentką. Więc Kakusia może nie mamy sie czym martwić ![]() Zadnych witamin nie kazał narazie brać, tylko folik, powiedział, że to wszystko chemia. No i oczywiście kazał sie zdrowo odżywiać. A i przede wszystkim unikac małych dzieci, żeby nie złapać żadnej świnki czy ospy (choć ja juz i tak na to chorowałam). DAnia - dobrze, że już wszystko ok, leż i odpoczywaj ![]() A i wczoraj powiedziałam rodzince, coprawda tylko przez telefon, ale reakcja była super ![]() ![]() Nie doczytalam wszystkiego co napisałyście bo tempo mamy tu zawrotne ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
BAN stały
|
hej dzieczyny a ja dopiero co wstałam i tż mi zosatwił laptopa wiec moge pisać cały dzionek bo wczesniej mogła po 15 dopiero;/
u nas juz dobrze. brzuszek nie boli . krwawiania nie ma. a progesteron w normie ![]() buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale z drugiej strony, to ten lekarz pewnie nowicjuszem nie jest i niejedną ciąże już prowadził, więc pewnie wie co robi. ![]() Ja muszę w domu zerknąć na przebieg mojej pierwszej ciąży, kiedy dostałam skierowanie na badania. Cytat:
![]() ![]() ja jeszcze tydzień. ![]() wcinam śniadanko. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja miałam pierwsze usg w szpitalu i raczej nerwowe, ale normalnie się wzruszyłam jak zobaczyłam to pikające serduszko... A lekarz był fajny, dał mi zdjęcie ![]() Leżę i odpoczywam, nie mam wyjścia... Może jakoś się przyzwyczaję ![]() Cytat:
![]() Super że u Was już wszystko ok - tak trzymać ![]() Mi dziś TŻcik przyniósł śniadanko do łóżka ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1730 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na pewno nie dam rady do 26 maja ![]() ![]() Cytat:
jeśli chodzi o lekarza, to trochę mnie dziwi, że nie dał Ci chociaż skierowania na morfologię i mocz... ale każdy lekarz trochę inaczej podchodzi do ciąży i ma trosze inne zwyczaje... jeśli mu ufasz i ma dobre opinie i czujesz się bezpiecznie od jego opieką to może mu zaufaj? mój Okruch w 6 tyg to miał chyba 1,5 mm, a całe ciałko żółte ok 6 mm więc cm to lekka przesada... jestem prawie pięć tyg dłużej w ciąży od Ciebie i mój maluch ma ok 3 cm teraz... usg prenatalne robi się pomiędzy 11-13 tyg ciąży i ok 24 tyg to niedobrze, że się podtrułaś ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet mój nfzgin zaznaczył mi na karcie ciąży kontrolę stomatologiczną. Dzisiejsze znieczulenia są miejscowe i już bezpieczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Velluto super reakcja
![]() ![]() DAnia dziś już lepiej... Sera unikam, to może i zwrotów nie będzie ![]() Byłam u lekarza... Przeziębienie... Czyli nadal jadę na heratce z miodem i cytryną... Jutro wesele, ja nie wiem jak ja wytrwam z katarem...
![]() |
#1733 |
Raczkowanie
|
A do tego dentysty to koniecznie trzeba iść? wolałabym dżdżownicę zjeść niż do stomatologa sie udać...
#1734 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próchnica jest niebezpieczna w ciąży dla matki (utrata zębów!) i dla dziecka. Trzeba leczyć i to jak najszybciej... http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/236...-niebezpieczna ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Kwestia dbałości o dziecko i tego jak bardzo zależy Ci na tym, by po ciąży mieć zęby. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
BAN stały
|
a ja mam wszytkie zabki zdrowe
![]() zaraz sie wybieram na zastrzyka ale dzisaj nie ma mnie kto zawieśc. no ale trudno. moze sie przejde troche |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
_________________ Ja mam dentystę kontrolnie 15.10 (w ciąży kazał mi przychodzić co pół roku), a USG prenatalne dokładnie w 13 tyg. - 05.11. Reszta w proszku, jeszcze się nawet do kardiologa nie dodzwoniłam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
za badania zapłaciłam do tej pory ponad 300 a robiłam morfologię, mocz, przeciwciała RH, toxo, cukier, HIV, HBS, HCV, WR i TSH... najdroższe są wszystkie przeciwciała do dentysty wybieram się jakoś za dwa tygodnie, bo wole mieć porządek w paszczy... stany zapalne i próchnica sa bardzo niebezpieczne w ciąży.. choć nie cierpię dentysty i mam jakąś traumę, bez znieczulenie nawet nie dam sobie do gęby zajrzeć... taka jestem odważna
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.