Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-06, 16:20   #1711
aga_bre
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, liczycie ruchy dziecka?
Ja muszę liczyć przez tą pępowinę.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja chyba rodzę - właśnie odeszły mi wody....bo nie sądzę, żebym tyle sikała! zaraz przyjedzie kolega i zabiera mnie do szpitala
Trzymam kciuki za Dzidziusia i łatwego porodu życzę.

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
jaki chlebek robisz?
ja ostatni raz w kościele byłam 3tyg temu to ledwo ustałam trzeba trzeba było stać, najgorsze jest ze w niektórych kościołach są ławki rezerwowane i nie siądziesz

tako jumpera
Śliczny wozek, mamy podobny.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
duze dziecatko
a ta pepowina moze sie jeszcze odwinac?

Co to ruchow malenstwa .. to u mnie maly kopie z rana jak jeszcze w lozku leze pozniej jak chodze to nie czuje. Przez dzien jak sie poloze czy usiade to tez kopie no i wieczorem znowu
Raczej się nie odwinie dlatego mam liczyć ruchy i jakby było mało to natychmiast do szpitala.

Cytat:
Napisane przez olla83 Pokaż wiadomość
az cała sie zaczełąm trząść jak przeczytałam o kapukat...

od kilku dni czuje się strasznie słaba, dużo śpię, aż słaniam się na nogach... może to wina pogody, a może ciśnienie mam znów kosmicznie niskie(50/90), mam tylko nadzieje że moje samopoczucie nie wpływa na stan dziecka...
Może wypij małą filiżanke kawy??

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Już nawet nie mówię o Perse, bo u niej to akurat 10 tyg przed terminem, ale jednak ja bym chciała do tego 37 tyg szczęśliwie dotrwać., najlepiej chyba urodzić chwilę przed terminem, tak z tydzień byłoby dla mnie optymalnie

A jak to jest z tą pępowiną? Jak widzi lekarz, ze dziecko jest owinięte to od razu kieruje na cc?
Nie kieruje na cc. Chyba, że w skrajnym przypadku. Mój na razie nic nie mówił, a zobaczył na usg i potwierdził to doplerem. Na szczeście nie jest jakoś mocno owinięty i tylko raz.

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
ona miała do Polski jechać prawda?, więc może nie ma dostępu do neta, albo nadrabia spotkania ze znajomymi, rodziną
MonikaFaustyna faktycznie miała do Polski zjechać i może to przez to.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
kapukat, wooooow! Moc kciuków dla Ciebie!!!!

To chyba właśnie teraz
EDIT: O rany, ale długo pisałam tego posta, chłopaki moje mi co chwilę przerywali... Teraz to już pewnie po tej wizycie

To rozmiarami chyba dobry do czasu ciąży, co? A co Twój gin na tą pępowinę powiedział? Że to nie ma znaczenia?

Ale od której nogi?
Spróbujcie, dziewczyny, spać z małą poduszką między udami/kolanami, to bardzo pomaga
Rozmiary wszystko ok. A pępowina to jak wyżej.

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Dziękuję Kism

Powiedzcie Dziewczyny, bo ja się nie znam a bym bardzo chciała
Mamy łóżeczko dla dziecia, 120x60cm, takie zwykłe w drewnianym "kojcu", z podnoszonym materacem. Czy dla takiego młodocianego należy też kupić kołyskę? I jak się w ogóle ma posiadanie łóżeczka do posiadania kołyski?
Ja nie jestem za kolyską.

A tak w ogole to Wy przestancie szaleć z tymi porządkami. No i gratuluję wszystkich wizyt i trzymam kciuki za te, które są w trakcie.

A w ogóle to spokojnych świąt Wam życzę spędzonych wśród najbliższych w milości i radości.
Stary 2012-04-06, 16:24   #1712
begie13
Zadomowienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
wstawiłabyś zdjęcia ?
a pewnie, że wstawię, tylko jutro jak będzie dzienne światło, mam nadzieję, ze lepsze niż dzisiaj...

Cytat:

Kochane gdyby mi sie nie udalo juz do Was zagladnac przed swietami to chce Wam zyczyc :

Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych
pełnych wiary, nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie
rodziny i wśród przyjaciół
oraz wesołego Alleluja!

Cytat:

Ja też życzę Wam już teraz wszystkiego co najlepsze, spędzonych w spokoju z rodzinami Świąt i pogody ducha
I ja Wam życzę spokojnych a zarazem radosnych Świąt Wielkiej Nocy, spędzonych w rodzinnej atmosferze, pełnych miłości. Smacznego jajka i mokrego Śmigusa Dyngusa
Wesołego Alleluja !!!

A teraz już zymkam ppa

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 16:30   #1713
8ewus8
Zadomowienie

tę stronę e-deklaracje widziałam, ale i tak moja mama będzie jechała do skarbowego, więc mój od razu też weźmie. Fajnie, ze nie ma tych krsów, bo wczoraj doprowadzały mnie do szewskiej pasji.

Ja muszę przy następnym usg zapytać o pępowinę, bo teraz mi nic nie mówił na ten temat.
Mam nadzieję, ze nie bedzie owinięty, bo znów bym umierała ze strachu.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

W ogóle wyobrażacie sobie, że następne święta, BN, będą już z maluchami?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 16:46   #1714
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Ja liczę na duuużą pomoc mojego P. Mamy nie mam więc mi nie pomoże Mama P nie wiem, czy będzie chciała pomagać. Wiadomo, że tonie to samo co własna Mama.
Mój P zresztą jest typem "ja sam" Podoba mi się to w nim i wiem, że stanie na wysokości zadania. Damy radę Moim rodzicom też nikt przy mnie nie pomagał

Dziewczyny, a teraz sobie tak pomyślałam, że dawno się MonikaFaustyna nie odzywała Wiecie co u Niej?
Monika Faustyna miała jechać na święta do Polski. Na pewno nie ma czasu na internet. Jak jej długo nie było w PL to musi wszystkich odwiedzić, pokazać brzuszek. Odezwie się na pewno niedługo.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
właśnie wylicytowałam fotelik Espiro Neo z bazą za 135zł.Cieszę się
Brawa za zakup!

Ja raczej z tą pomocą to się boję w drugą stronę. Z obydwu stron to pierwsza wnuczka, w ogóle pierwszy wnuk. Mieszkamy w naszej rodzinnej miejscowości, do teściów mamy jakieś 2 km, do rodziców 5. Nie odgonię się od nich! Ale nie będę im tego odbierać. Jak będą chcieli przyjeżdżać to niech przyjeżdżają. Nawet na początku mówiłam do M. że nie będę chciała gości to on na to, że on będzie kawki robił i dzidzię pokazywał a ja będę spała albo leżała. No to skoro on chce. Z obiadkami też mi rodzice albo teście na pewno pomogą.

Jeszcze się Wam pochwalę że przyszła do mnie pościel. O taka: http://allegro.pl/ala-i-as-10el-serc...240215562.html
Zamówiłam pomarańczowe paseczki/krem. Jestem póki co zadowolona. Ekspresowa przesyłka! W środę wieczorem zamówiłam, dziś już jest.
Jakościowo wydaje się bardzo dobra, zobaczymy co będzie po praniu. Kołderki i podusi i tak póki co nie będę używać, ale chciałam mieć wszystko w te same wzory. Ot, taka fanaberia!
Stary 2012-04-06, 16:51   #1715
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
A ja już sama nie wiem, moje dziecię ma chyba humory. Miesiąc temu mogłam tylko na lewym boku zasypiać, bo na prawym byłam skopana, później był okres że tylko na wznak i dopiero w nocy mogłam przerzucić się na któryś z boków, a teraz na wznak nie, bo mi cholernie nie wygodnie, na lewym nie, bo biodro mnie boli i dziecię kopie, a na prawym drętwieje mi ręka I w sumie to najlepiej chyba jak bym lewitowała

Mykam obiad robić i resztę składników na ciasto kupić. Do później
Hehe ja też co wieczór przerabiam wszystkie pozycje po kolei, w końcu jakoś zasypiam ale jak wstane na siku to zaczyna się od nowa

Cytat:
no to newsy

kapukat napisała sms jesteśmy w szpitalu po ktg, teście krwi i antybiotyku, pluska wodami , czeka już w pokoju i ciekawa jest ile to potrwa

Cytat:
myślałyście już jak to będzie, jak maluszek będzie już z wami w domu? Chodzi mi o pomoc, czy same z TŻ chcecie sobie poradzić? Moja mama cały czas mi się pyta jak ja to sobie wyobrażam czy dam radę?. Ja mam taki plan, że najpierw spróbujemy sami, w końcu musimy sobie poradzić, najwyżej jak nie będę potrafiła wezwę mamę na pomoc, chociaż wolałabym sobie sama poradzić
Ja mam nadzieję, że poradzimy sobie we dwójkę, bardzo bym chciała te pierwsze dni spędzić tylko z Ł i maluszkiem Tż będzie miał tydzień lub dwa urlopu więc powinno być ok. Nasze mamy nie mieszkają daleko, w razie czego wystarczy telefon i w ciągu 15-20min mogą być u nas. Chociaż ja jestem tego typu, że wszystko chce sama i myślę, że sama zrobię najlepiej i czasem wkurzają mnie rady innych
Co do wizyt to mam nadzieję, że nikt bez zapowiedzi czy zaproszenia nie przyjedzie wiadomo, że kobieta po porodzie jest zmęczona, obolała, "niewyjściowa", wogóle podobno trzeba wietrzyć krocze i piersi i co, siedze z gołą d*** i nagle wpada rodzina? Masakra.
Ale ogólnie jestem pozytywnie nastawiona i myślę, że każda z nas poczuje instynkt macieżyński i wszystkie sobie ze wszystkim super poradzimy
Stary 2012-04-06, 17:00   #1716
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Byłam na usg i uwaga uwaga, mój mały rozrabiaka waży 1500g
i co będę opowiadać, jest śliczny

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość

fonn niby kołyska to na jakieś 3 miesiące, potem i tak musisz kupić łóżeczko, bo bobas się nie zmieści.
Ja mam łóżeczko, ale u siostry ciotecznej widziałam kołyskę i bardzo mi się podobała, nie tyle wizualnie, co praktycznie, bo można sobie dziecko bujać i jest taka słodka ogólnie
Moja jest do 5, 6 miesięcy. Zależy jak Hania będzie szybko rosła i jak szybko zacznie siadać

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

Gabbi - faaaaaaaaaaaajne !!!!!! wszystko super !!!! a kocyk od którego sprzedawcy masz ? czy to nie z allegro ?
ja też dziś kupiłam tulipany rosnące i czekam aż zakwitną, ale chyba je zabiorę ze sobą jutro do mamy, bo pewnie do jutra się nie rozwiną , a ja bardzo lubię !
Nie wiem skąd kocyk, dostaliśmy. Mogę zapytać, jak chcesz. Ewa chyba pisała, że na taki polowała, to może Ona pomoże

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Jeszcze się Wam pochwalę że przyszła do mnie pościel. O taka: http://allegro.pl/ala-i-as-10el-serc...240215562.html
Zamówiłam pomarańczowe paseczki/krem. Jestem póki co zadowolona. Ekspresowa przesyłka! W środę wieczorem zamówiłam, dziś już jest.
Jakościowo wydaje się bardzo dobra, zobaczymy co będzie po praniu. Kołderki i podusi i tak póki co nie będę używać, ale chciałam mieć wszystko w te same wzory. Ot, taka fanaberia!
Dobrze, że dopiero teraz wkleiłaś ten link, bo miałabym dylemat co i u kogo kupić, a tak to już mam z głowy Piękne te pościele i wszystkie przydasie.

Zrobiliśmy z P lekki obiad: sałatka z fetą i pieczywo czosnkowe. Zmykam jeść
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 17:03   #1717
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Moja jest do 5, 6 miesięcy. Zależy jak Hania będzie szybko rosła i jak szybko zacznie siadać
a jaka Ty masz ta kolyske? Bo zazwyczaj max do 4 miesiecy maja ... mozesz zdjecie wrzucic?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 17:21   #1718
kism
Wtajemniczenie

Żadnych nowych wieści od kaputat? Ech, chyba musimy poczekać, aż Adaś będzie już na świecie, pewnie tam się na razie rozkręca akcja

Cytat:
tak się pytam po to pierwszy wnuk w rodzinie tż-ta i na bank od razu przyjadą, trzeba będzie ich ugościć bo to ponad 100 km mają do nas, a wątpię, że będę miała siły na jakieś dłuższe spotkania
Jeśli mają trochę oleju w głowie, to chyba zdają sobie sprawę, że nie bardzo będą ugoszczeni, a wręcz mogą trochę pomóc Kurczę, no co tu dużo mówić... Ty też się nie przejmuj! Jeśli ktoś do kobiety zaraz po porodzie przychodzi bez zaproszenia i wymaga jakiejś eleganckiej wizyty, to nie jest to w porządku moim zdaniem... Nie chcę mówić, że Twoi teściowie tacy są, bo nie wiem, tylko tak mam na myśli, że tu po prostu trochę wyczucia trzeba

Cytat:
Brawo! I jednak faktycznie podwoił swoją wagę

Cytat:
Mamy łóżeczko dla dziecia, 120x60cm, takie zwykłe w drewnianym "kojcu", z podnoszonym materacem. Czy dla takiego młodocianego należy też kupić kołyskę? I jak się w ogóle ma posiadanie łóżeczka do posiadania kołyski?
Oczywiście, że nie trzeba. Łóżeczko w zupełności wystarczy. Kołyska to dodatkowy wydatek, ale może być przydatna.
Mi pożyczenie kołyski zaproponowała koleżanka, więc z chęcią się zgodziłam, bo łóżeczko mi się w sypialni nie zmieści, a kołyska tak na styk, więc na początek będę miała małego w nocy blisko siebie i nie będę musiała do niego do pokoju chodzić. A łóżeczko będzie tam stać od początku i może w dzień będzie tam spać, zobaczymy...

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
na wykładzie z nietrzymania moczu już nie wytrzymałam i wyszłam za to pani (ale to nie była lekarka tylko przedstawicielka farmaceutyczna wiec dla mnie wciskacz naciągiwacz ) zdążyła krzyknąć za mną : "i tak pani do mnie wróci" , poczułam się jak idiotka... przeprosiłam ją, powiedziałam, że się źle czuję co było zgodne z prawdą i w zasadzie to ja powinnam leżeć i już mnie brzuch boli i musze wyjść.. co za bezczelna baba no przysiegam!!
Co za babsztyl!!! No szok!

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję, że poradzimy sobie we dwójkę, bardzo bym chciała te pierwsze dni spędzić tylko z Ł i maluszkiem Tż będzie miał tydzień lub dwa urlopu więc powinno być ok. Nasze mamy nie mieszkają daleko, w razie czego wystarczy telefon i w ciągu 15-20min mogą być u nas. Chociaż ja jestem tego typu, że wszystko chce sama i myślę, że sama zrobię najlepiej i czasem wkurzają mnie rady innych
Co do wizyt to mam nadzieję, że nikt bez zapowiedzi czy zaproszenia nie przyjedzie wiadomo, że kobieta po porodzie jest zmęczona, obolała, "niewyjściowa", wogóle podobno trzeba wietrzyć krocze i piersi i co, siedze z gołą d*** i nagle wpada rodzina? Masakra.
Ale ogólnie jestem pozytywnie nastawiona i myślę, że każda z nas poczuje instynkt macieżyński i wszystkie sobie ze wszystkim super poradzimy
Myślę podobnie. Nic dodać, nic ująć
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 17:22   #1719
8ewus8
Zadomowienie

Jak szukałam kocyków to widziałam ten z żyrafką, ale nie pamiętam u jakiego sprzedawcy, na pewno na allegro są.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 17:34   #1720
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, kupowałyście krem na sutki Medela, tak? Ile płaciłyście?

Dasti,a Ty się orientowałaś w cenach laktatorów Medela?
Elektryczny ok. 300zł
Bardziej interesowałam się opiniami, ale były tak skrajne że zrezygnowałam z zakupu.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 17:35   #1721
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
a jaka Ty masz ta kolyske? Bo zazwyczaj max do 4 miesiecy maja ... mozesz zdjecie wrzucic?
ja mam kołyskę taką
http://allegro.pl/nowa-wersja-kolysk...248485402.html
moja znajoma miała ją dla swojego synka i używała do 5 miesiąca życia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 17:45   #1722
Dasti80
Zakorzenienie

Dziewczyny radosnych i spokojnych świąt Wam życzę i mokrego dyngusa

Stary 2012-04-06, 17:59   #1723
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
O rany, tak się spodziewałam, że Kapukat po tych szalonych porządkach wyląduje pierwsza na sali p., ale JUŻ??!

Gratki

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 18:05   #1724
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Elektryczny ok. 300zł
Bardziej interesowałam się opiniami, ale były tak skrajne że zrezygnowałam z zakupu.
Faktycznie laktator medela niby jedne z lepszych, ale co użytkowniczka to opinia. Ja będę kupować ten mini elektric i on kosztuje ok. 270 zł na all.

kism też zamawiałaś ten materacyk od kajasklep?? Zadowolona jesteś?? Bo ja w sumie nie doczytałam, że on nie ma takiego pokrowca do prania zdejmowanego. Ale kupimy w ikei coś. Jutro jedziemy na zakupy do ikei po pościel i inne pierdołki.
Stary 2012-04-06, 18:06   #1725
pola_m
Wtajemniczenie

łohooho, właśnie skończyłam dekorować mazurki, myślę sobie, zobaczę co na forum i że pewnie cisza przedświąteczna, a tu szaleństwo

I co widzę, u Kapukat się zaczęło? Kurczę, nieźle To powodzenia!!

Idę doczytać co tam jeszcze słychać
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 18:16   #1726
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
no to newsy

kapukat napisała sms jesteśmy w szpitalu po ktg, teście krwi i antybiotyku, pluska wodami , czeka już w pokoju i ciekawa jest ile to potrwa
To się nazywa Świąteczny news Trzymam kciuki

Ja tu tylko na chwilę bo chciałam Wam dziewczyny życzyć Radosnych Świąt Wielkanocnych niech upłyną one Wam w miłej i rodzinnej atmosferze.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 18:19   #1727
Gaabbi
Wtajemniczenie

Zdrowych i Wesołych
Świąt Wielkanocnych!
Duuużo spokoju Wam życzę

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzieciak.jpg (23,3 KB, 4 załadowań)
Stary 2012-04-06, 18:20   #1728
Dasti80
Zakorzenienie

Oglądacie wiadomości na tvn??

Stary 2012-04-06, 18:21   #1729
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Wow, to aż strach myśleć, ile by mógł ważyć, gdybyś rodziła np. w 42 tc jak ja... Ciekawam jestem bardzo, jaką wagę te nasze młodsze chłopaki osiągną
O kurna nawet nie chce o tym mysleć,ba nawet mi nigdy nie przyszło to do głowy.Z jakieś 5 kilo
Cytat:

Ja nie miałam dla Filipa kołyski i teraz też nie będe miała.Pewnie jak ktoś mieszka w domu a łóżeczko jest u góry więc kołyska się przyda napewno na dole Ale po mojemu to zbedny wydatek jak ktoś ma np 2 pokoje.
Cytat:
Mysmy sie zastanawiali czy na poczatek jak maly bedzie u nas spal kupic kolyske czy moze lepiej turystyczne lozeczko. I jednak chyba to drugie to lepszy wybor jak myslicie? Bo kolyska przyda sie tylko do 3 miesiecy a lozeczko to co upatrzylismy sobie ma az 3 wysokosci. Mysle ze maly moglby w nim spac jak bysmy gdzies wyjezdzali? Sama nie wiem czy dobrze kombinuje?

Gratulacje dla wszystkich dziewczyn ktore wrocily z udanych wizyt!!

Kochane gdyby mi sie nie udalo juz do Was zagladnac przed swietami to chce Wam zyczyc :

Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych
pełnych wiary, nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie
rodziny i wśród przyjaciół
oraz wesołego Alleluja!

Ja miałam dla Filipa łóżeczko turystyczne i byłam zadowolona,młody nigdy nigdzie sie nie uderzył,jak już siedział dawałam mu zabawki i ładnie sie bawił a ja mogłam np posprzątać.Takie łóżeczko zawsze można zabrać ze sobą w razie potrzeby,to pewnie główny atut takiego łóżeczka.
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość

Ładna pościel

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-06, 18:22   #1730
Dasti80
Zakorzenienie

Fonn

Stary 2012-04-06, 18:23   #1731
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie a co tam się dzieję?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-06, 18:24   #1732
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
ja oglądam fakty

A co się dzieje a anią? Od czasu historii Perse się nie odzywa
Stary 2012-04-06, 18:24   #1733
anulka4771
Wtajemniczenie

Dziewczyny i chłopaki zdrowych i Wesołych Świąt,smacznego jajca i mokrego dyngusa

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-06, 18:27   #1734
Dasti80
Zakorzenienie

Też miałam kupić łóżeczko turystyczne, ale w końcu zdecydowałam się na zwykłe i zamówiłam takie http://allegro.pl/show_item.php?item=2251095155

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
ja oglądam fakty

A co się dzieje a anią? Od czasu historii Perse się nie odzywa
Słyszałaś co mówili o karmieniu piersią??

Kurde Ania gdzie jesteś???

Stary 2012-04-06, 18:29   #1735
missmalezji
Wtajemniczenie

Kism, antybiotyk dlatego,że płyn owodniowy odpływa

http://pinterest.com/pin/15762667415976488/?timeline=1 patrzcie jaka cudaśna!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 18:40   #1736
Michalowa79
Raczkowanie

Kilka dni nie miałam czasu na ploteczki z Wami i widzę że mam sporo lektury do nadrobienia
Ale dzisiaj mam wieczór bez męża więc jest szansa
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 18:41   #1737
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Kism, antybiotyk dlatego,że płyn owodniowy odpływa

http://pinterest.com/pin/15762667415976488/?timeline=1 patrzcie jaka cudaśna!
Ale słodziuchna
To zawsze jak odchodzą wody podają antybiotyk??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 18:43   #1738
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
To tak jak mój piłkarz z zapalenia i wędkarz.On jutro na ryby jedzie.Że co przepraszam a ja w kuchni sama bede stałanic z tych rzeczy.Więc zostaje ze mną bo mu powiedziałam że przydałby się mi w domu
mój jest teraz w kościele, ale potem idzie na ścianę

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ja byłam w niedzielę palmową i w połowie ewangelii (a wiadomo ona dłuższa niż zwykle jest) musiałam usiąść, myślałam że mi przejdzie a nawet na siedząco było kiepsko coraz bardziej duszno, jakies mroczki przed oczami itp no i wyszłam bo sensacji też robić jakiejś nie chciałam
w niedzielę wielkanocną pójdę na mszę może będzie lepiej najwyżej znów wyjdę, na triduum sie nawet nie pcham
ja też Triduum odpuszczam, w niedzielę się wybiorę

Cytat:
myślałyście już jak to będzie, jak maluszek będzie już z wami w domu? Chodzi mi o pomoc, czy same z TŻ chcecie sobie poradzić? Moja mama cały czas mi się pyta jak ja to sobie wyobrażam czy dam radę?. Ja mam taki plan, że najpierw spróbujemy sami, w końcu musimy sobie poradzić, najwyżej jak nie będę potrafiła wezwę mamę na pomoc, chociaż wolałabym sobie sama poradzić
My chcemy sobie radzić sami w miarę możliwości. Wydaje mi się, że tak będzie lepiej Przypuszczam, że moja mama nam będzie podrzucać jakąś szamkę.

Cytat:

super! gratulacje

Co do kołyski, u nas też będzie
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 18:50   #1739
blueelektron
Rozeznanie

Niech Wam jajeczko dobrze smakuje,
bogaty zajączek uśmiechem czaruje,
mały kurczaczek spełni marzenia,
wiary, radości, miłości, spełnienia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wielkanoc1.jpg (24,7 KB, 1 załadowań)
Stary 2012-04-06, 19:08   #1740
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami dzisiaj. Byłam na wizycie. Dzdziuś z usg jest w 34tci 1 d. Waży 2370g i jest raz owinięty pępowiną.
i co w takiej sytuacji jak maluszek jest owinięty?

Cytat:
Dziewczyny, liczycie ruchy dziecka?
Ja nie liczę jak widzę i większość Antoś rusza się praktycznie non stop

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja chyba rodzę - właśnie odeszły mi wody....bo nie sądzę, żebym tyle sikała! zaraz przyjedzie kolega i zabiera mnie do szpitala
aaaaa !!! Kciuki mocno trzymam

Ja jestem po wizycie, gin zrobił wymaz na paciorkowca, nawet nie zdążyłam go o niego zapytać a sam zaczął o nim mówić. Szyjka zamknięta, miękka, ale trzyma dobrze Antoś dostał ksywę Sznurówka Bo jest długi i chudy Waży niecałe 2,5 kg a stopę ma długości 8 cm Na usg akurat spał intensywnie przeżuwając Śliczne pućki mu się zrobiły
Kolejna wizyta 25 kwietnia razem z ktg.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości