![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Zadomowienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Siedze na ławecze, grzeję się i trochę Was czytam.
Czy ktöraś z Mamuś wie moze ile rosna zeby od pokazania sie bialych kresek do takich widocznych? Jak bedziecie nas przelatywac to jednak tak porzadnie bo u mnie znow wielkie nic w tej kwestii ![]() Kurcze albo mój maluch dziwny, albo te ubranka-wszystkie rękaw ki przykrótkie a na brzuchu za szerokie... Mówiłam, że Blanka dzielna! |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Raczkowanie
|
U mojego tż tez tak było w domu. To teściowa wszystko robiła a teść zarabiał kasę i nie zajmował się jakoś szczególnie dziećmi a jak juz spedzał z nimi czas ta raczej podchodził do wychowania bardzo rygorystycznie, wszystko musiało być tak jak sobie zaplanował i nie znosił sprzeciwu, nie miał czasu na zadne tłumaczenia itp. Dzieciaki zawsze miały oparcie w matce. i jak sobie teraz czasami gadamy z tż to mówi, że on sie stara jak może i pomaga w wychowaniu dzieci, bo chce miec z nimi dobry kontakt, tak żeby zawsze mogły na niego liczyć i nie bać się do niego przyjść z żadnym problemem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Powiedzmy, że trafi wam się sytuacja trudna - np. traficie z małą do szpitala. Co wówczas? Też będziesz zdana tylko na siebie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() jakie masz nosidło, dobre jakieś czy wisiadło? jak wisiadło, to skoro dziecko w nosie wózek ma to zainwestowałabym w jakieś dobre i tyle, Tula na przykład, Manduca, albo od 6mca w Mei-Taia (na www.pathi.pl możesz obejrzeć czym to się je). A wózek każdy jest zły? spacerówkę albo fotelik próbowałaś? Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41015769]Jako ciekawostka - Agu miała niecałe 7mcy jak z rota trafiła do szpitala. Rzecz jasna zostałam z nią, P. w pracy, przychodził rano mi coś do jedzenia podrzucić no i jak wolne miał. Byłyśmy 5 nocy tam, jednego dnia przyjechał na cały dzień a ja pojechałam do domu wyspać się. Pielęgniarki w szoku, mówią, że miały pierwszy taki wypadek, że ojciec z dzieckiem został...[/QUOTE]
Szok po prostu. Mój TŻ teraz to sam z małą na szczepieniu był, na ekg i jutro do lekarza też sam się wybiera. Dla TŻ Blogerki pewnie to nie do pomyślenia jest... |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41015769]
Jako ciekawostka - Agu miała niecałe 7mcy jak z rota trafiła do szpitala. Rzecz jasna zostałam z nią, P. w pracy, przychodził rano mi coś do jedzenia podrzucić no i jak wolne miał. Byłyśmy 5 nocy tam, jednego dnia przyjechał na cały dzień a ja pojechałam do domu wyspać się. Pielęgniarki w szoku, mówią, że miały pierwszy taki wypadek, że ojciec z dzieckiem został...[/QUOTE] Szaja ale to naprawdę rzadko się zdarza. Niedawno u nas w szpitalu była taka sytuacja gdzie matka zostawiła 9 dziecko z ojcem bo musiała wyjśc i jak dziecko zaczęło płakać to ojciec najpierw je uderzył a potem rzucił na łóżko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Poradźcie mi mała ma na gałce ocznej jakiegoś włosa od 3 dni, nie wiem jak jej to wyjąć. Nie widać by jej to przeszkadzało jakoś, ale nie mogę się na to patrzeć
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
ale bym takiego hu..a pacłą w łęb ![]()
![]() |
#1721 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41015769]
a czemu nie pójdziesz tak na spacer ![]() jakie masz nosidło, dobre jakieś czy wisiadło? jak wisiadło, to skoro dziecko w nosie wózek ma to zainwestowałabym w jakieś dobre i tyle, Tula na przykład, Manduca, albo od 6mca w Mei-Taia (na www.pathi.pl możesz obejrzeć czym to się je). [/QUOTE] Sorry miałam na myśli foteli a nie nosidełko. Nosidełka nie mam ale chyba będę musiała sobie sprawić. Fotelik Bartuś uwielbia zawsze się w nim uspakaja ale chyba nie może w nim długo być co nie?
#1722 | |||||||
Zadomowienie
|
Nadrabiam powoli
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cała może faktycznie uczulenie? Sarah przykro mi, że mąż wyjeżdża na tak długo ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabke syrenke kupisz w Rossie. Cytat:
Pogrubione - u nas to samo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam ale po drodze gdzie myśli pogubiłam
![]() W każdym razie: dziewczyny ![]() ![]() Fewcia-całuski dla dzielnej Blaneczki ![]() Blogerko- tule i życzę jakiejś stabilizacji w tej kwestii ![]() Bokeh- ![]() ![]() W ogóle ![]() Gocha-dużo zdrówka dla Ewci ![]() ![]() Szaja-masz bardzo wyrozumiałego męża ![]() Meduza-świetne te twoje recenzje ![]() ![]() Marsi- ![]() ![]() No i to chyba tyle co zapamiętałam ![]() Aha- Laurko może to faktycznie ząbki. Kup jakiś żel (ja mam calgel i bobodent-w miarę dają radę ) i posmaruj,zobaczysz czy się uspokoi-jeśli tak to już wiesz w czym tkwi problem. Caławdeszczu-może faktycznie warto zbadać małą pod kątem alergii na sierść kota? Teraz to już chyba wszystko co pamiętam ![]() U nas noc ok-Oskar odjechał ok 20 a spał do 7 z małymi pobudkami w nocy (czy jego kiedyś te bączki przestaną męczyć? ![]() ![]() Aaaa Nawijko-jeszcze ten blog mi się przypomniał ![]() ![]() Ja kiedyś napatoczyłam się na blog faceta który miał żonę ale był gejem. Opisywał jak współżyje z żoną wyobrażając sobie swojego "kochanka". A sypiał z nią tylko po to żeby sobie upuścić-a żony się brzydził tak naprawdę. Może jeszcze kiedyś to wykopie to wam pokaże ![]()
#1725 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
![]() Moja jakiś czas temu też miała, drastyczną samo-metodą go usunęła - wypłynął z łezką... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Bokeh i Insolito pytalyscie dlaczego kazano mi odstawić mego, chodzi o to, ze on nie ssa efektywnie, ma to ssanie zaburzone i dlatego dzisiaj bedzie go oglądał logopeda, dlatego zamiast przystawiac do piersi wiecej pokarmu otrzymam i przekaże małemu w butelce jak bede ściągać laktatorem, zalecaly 8 razy dziennie, nie wiem skąd wyskubac te 4 h na dobę!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas bylo podobnie, ale pozniej sie okazalo, ze bylo mu za goraco w gondolce. a od kiedy jezdzimy w spacerowce to juz wiekszych provlemow nie ma, oczywiscie czasami dostanie jakies histerii z niewiadomych mi powodow, ale idzie przetrwac
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
A takiego dziada to normalnie.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a nosidło albo chusta dobra rzecz Cytat:
![]() ---------------------- Głowa mi pęka :/ wzięłam ibuprom. Dorka od półtorej godziny na brzuszku śpi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41015769]Blogerko, to teraz pytanie kluczowe: jak sobie wasz związek wyobrażasz za rok, za 5 lat?
Powiedzmy, że trafi wam się sytuacja trudna - np. traficie z małą do szpitala. Co wówczas? Też będziesz zdana tylko na siebie? [/QUOTE] Wtedy pewnie tesciowa i moi rodzice by nas odwiedzali (mam nadzieje, ze to czysto teoretyczna sytuacja, oczywiscie). Chociaz tz pewnie po pracy na chwilke tez by wpadl, ale nie wyobrazam sobie, ze w wolnym czasie by z nami tam siedzial. Widzialam jak bylo po cc - wpadal na chwile, jakies 30 min gora a pozniej wybywal bo a to szafe musial skrecic, albo pojechac cos w samochodzie grzebac, a to atmospfera szpitalna zle na niego dziala - na mnie dzialal za to cudownie!! a jak prosilam go, zeby cos dokupil czego dla dziecka mi brakowalo to mial pretensje, ze jak to? nie moglam o tym wczesniej pomyslec? i z wielka laska przyjezdzal. Jeszcze mial do mnie pretensje ze przez to jezdzenie do mnie do szpotala sie przeziebil :O bylo mi przykro bo lezala ze mna dziewczyna do ktorej maz przychodzil przed praca!! kolo godziny 8 i pozniej po pracy spedzal z nia popoludnia. To bylo tkie oczywiste. A ja sobie seriale na tablecie ogladalam. a jak bedzie za 5 lat? podejrzewam, ze TZ w koncu dojrzeje do ojcostwa, juz i tak widze, ze od kiedy Borys zrobil sie kontaktowy to on lubi spedzac z nim czas (wtedy kiedy sam chce) czytaja sobie ksiazeczki, bawia sie jakimis maskotkami, no ale TZ musi miec do tego dobry humor. Na razie to nie funkcjonuje na tej zasadzie, ze on mnie odciaza jak ma wolne, tylko ze on bierze malego, zeby sie z nim pobawic jak mu sie zachce. Raz kiedys tez TZ powiedzial cos w stylu, ze w koncu ten trudny okres sie skonczy, jak dziecko troszke podrosni, ale niestety dzieki MNIE! niesmak pozostanie. Mial na mysli moje ciagle pretensje do niego i zale, ze mi nie pomaga itd. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurde Ezzo odpowiedziałam na Twojego posta z opiekunką i mi skasowało :/ w każdym razie myślę, że takie rozwiązanie pół na pół byłoby ok ![]() U mnie ciężka noc. Żołądek potwornie daje mi się we znaki, już jestem cała chora, że wraca wszystko sprzed lat ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj zrobilam kawe, cukier, oliwke dla dziecka i zel. Tylko mam taki problem ze teraz w calej lazience kawa smierdzi ![]() ja za zapachem kawy srednio przepadam ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() mam nadzieje, ze kolejna noc bedzie lepsza i odespisz
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Wtajemniczenie
|
z dobrych wieści - teściowe w czerwcu wyjeżdzają chyba na caaaaaały miesiąc
meli już w maju jechać, ale nie wyszło. Mam nadzieje, że teraz im ten wyjazd wypali. Plan był taki - teściowej oczywiście i tż - bo na pewno nie mój, ze my mamy jechac tak z nimi. w sensie mały - a ja na doczepke bo juz widze jakbym tam byla piatym kolem u wozu. ale podziekowalam, juz widze tam siebie z nimi - rozrywka jak nic
#1736 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
![]() |
#1737 |
Wtajemniczenie
|
ide chyba dzisiaj do rossmana - zrobie zapas jakis tonikow i peelingow skoro jest 40% rabat i moze kupie sobie cos do makijazu z jakiegos loreala czy innych, ktorych w normalnej cenie bym nie kupila, bo by mi szkoda bylo
![]() mam nadzieje tylko, ze Borys mi pozwoli bo ostatnio na rossmana alergicznie reaguje, zaraz jest placz i musimy wyjezdzac ze sklepu
![]() |
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Rozeznanie
|
Znalazłam taka ściągę, na szybki wklejam bo zaraz wychodzę, małego zostawiam z dziadkiem nie wiem jak to będzie :/, pierwszy raz.
Może sie przyda: ☠ Kasza gryczana - zawiera magnez, wapń, żelazo oraz witaminy B1, B2 i PP. Stanowi dobre źródło błonnika. Nie ma w niej glutenu. ☠ Kasza jęczmienna (perłowa) - obfituje w witaminę PP i błonnik, sporo jest w niej też witamin B1 i B6, żelaza i magnezu. Zawiera gluten. ☠ Pęczak - dość bogaty w witaminę PP, B6 i błonnik, żelazo i magnez. Jest w nim gluten.☠ ☠ Kasza jaglana - dobre źródło błonnika, witamin PP, B1 oraz żelaza. Nie zawiera glutenu.☠ ☠ Kasza manna - dość bogata w magnez, zawiera też niewielkie ilości witaminy B1 i PP. Jest w niej gluten.☠ ☠ Kaszka kukurydziana - zawiera żelazo i niewielkie ilości witaminy B1. Rzadko wywołuje alergię. Nie ma w niej glutenu.☠ ☠ Ryż - bogaty w magnez, lekkostrawny. Nieoczyszczony jest dobrym źródłem witamin PP i B1, a także żelaza. Rzadko wywołuje alergię. Nie zawiera glutenu. Nawet małemu dziecku lepiej smakuje kasza ugotowana na sypko. Wbrew pozorom nie jest to wcale trudne. Kaszę trzeba gotować na małym ogniu i nie mieszać, wtedy się nie przypali. A do gotowania użyć odpowiedniej ilości wody:☠ ☠ Kasza jęczmienna drobna - dwa razy tyle wody, ile kaszy ☠ Kasza jaglana - dwa razy tyle wody, ile kaszy ☠ Kasza gryczana - półtora do dwóch razy tyle wody, ile kaszy ☠ Kaszka krakowska - półtora razy tyle wody, ile kaszy ☠ Kaszka kukurydziana - dwa i pół razy tyle wody, ile kaszy ☠ Pęczak - trzy razy tyle wody, ile kaszy ☠ Ryż - dwa razy tyle wody, ile ryżu ☠ Kuskus - zalewamy tylko wrzątkiem (Nie gotujemy!), ilość wody jest równa ilości kaszy Gdy kasza wchłonie wodę, należy wstawić garnek do nagrzanego do 120 st piekarnika lub owinąć garnek pledem, żeby kasza "doszła". http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...ecia.html?as=2
#1740 |
Konto usunięte
|
uwaga, kawał
![]() Rodzice znaleźli w pokoju córki zestaw sado - maso. Położyli to na stole, siedzą, myślą jak ją ukarać. W pewnym momencie ojciec mówi: - No, lanie to chyba nie wchodzi w grę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.