Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 13:15   #1711
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Js krawilam 3mc po nuvaring

Nie wazne teraz nie patrza ile zaraboa tylko jskie ma mozliwosci zdrowy silny chlop to niech szuka lepszej pracy
No ok
Mieszkanie+oplaty+mleko/pampy chusteczki itd wyszlo mi 1730.na pol 865.tyle bede chciala. Zjada z tego na bank ale tyle to dokladnie polowa. Robie spis (moge ręcznie? ) i pokopiuje rachunki. Nie chce po dobroci to odda wiekszasc pensji.

A ja zaczne cwiczyc by celujaco zaliczyc wojskowa komisje :p

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
za taką decyzję

Dzieki
Nie jest latwo..
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-07-10 o 13:17
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:22   #1712
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
No ok
Mieszkanie+oplaty+mleko/pampy chusteczki itd wyszlo mi 1730.na pol 865.tyle bede chciala. Zjada z tego na bank ale tyle to dokladnie polowa. Robie spis (moge ręcznie? ) i pokopiuje rachunki. Nie chce po dobroci to odda wiekszasc pensji.

Dzieki
Nie jest latwo..
Nikt nie mówił że łatwo będzie,ale przejdziesz przez to i zaczniesz żyć normalnie. I nie dołuj się myślami: Boże jestem sama,jest mi źle itp. To nic nie da! Myśl pozytywnie.,funkcjonuj codziennie robiąc coś dla siebie i Zu! Dasz radę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:29   #1713
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch

Cytat:
No ok

Dzieki
Nie jest latwo..
Mozesz recznie

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Axela jak znajde pozew bo gdzies mam to pstrykne foty telefonem i podesle Tobie

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:29   #1714
niunka045
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Serduszka moje Kochane, gratuluje wam wszystkim szczęśliwego rozpakowania, trzymajcie się ciepło i proszę o kciuki bo wyjeżdżam w poniedziałek do Norwegii i jak wracam to mamy zielone światło od Pani doktor mojej kochanej na staranki. Wiedzcie że prawie codziennie do was wpadam i podczytuje co tam nowego u was niestety nie jestem tożsama z waszymi problemami narazie więc się tak nie udzielam ale już wiem gdzie będę bić za rok z problemami
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:32   #1715
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Widzę, że coraz wiecej maluchów ma jakieś bakterie. Mi kuzynka mówiła że jej córa też spała niespokojnie i "bez powodu" płakała i po badanich moczu okazało się że ma zapalenie układu moczowego czy jakoś tak. Stwierdziłam, że sama małej zrobię badanie ale tż kupił mi jeden woreczek i niestety nie poszło. Nie wiem jak to zrobić żeby te siuśki złapać...

Magiusa, Motylek A te bakterie wam wyszły w zwykłym badaniu moczu czy jakimś posiewie??

Motylek od razu Ci się udało złapać mocz małej?? Jak to zrobiłaś??

w zwyklym badaniu nie wyjda. Musi byc posiew.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Poważnie to AŻ tak wygląda?
Twój eks też nie chciał po dobroci?
Nigdy nie zrozumiem tego, bo przecież to jest tak samo dziecko taty jak i mamy i jak tata może dziecku odmówić. Od gęby by sobie odjął by

Pierwsze dwa woreczki zwyzywałam na czym świat stoi. Później TŻ kupił innej firmy i były dużo lepsze i mocz od razu tam wleciał. Z tym, że nie polecam ich w ogóle. Za kazdym razem jak robiliśmy z woreczka wychodziły nam świństwa . Wzięłam się na sposób i rozbierałam małą do karmienia. Karmiłam, a ona w tym czasie sikała, podstawiałam pod środkowy strumień kubeczek i wychodziło czysto

Mniej komfortowy sposób dla dziecka, ale skuteczny to położenie dziecka np na czymś chłodnym ( u nas to był przewijak taki powlekany) albo dziecko na brzuszek przez kolano i masowanie lędźwi.
Rlatego ja troche licze ze te woreczki tez zafalszowaly wynik i bedzie ok, jakkwiek twierdza ze zafalszowany bylby gdyby wyszly rozne bakterie a u bas wyssedl 1 szczep wiec nieco watpie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-07-10 o 13:34
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:35   #1716
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Serduszka moje Kochane, gratuluje wam wszystkim szczęśliwego rozpakowania, trzymajcie się ciepło i proszę o kciuki bo wyjeżdżam w poniedziałek do Norwegii i jak wracam to mamy zielone światło od Pani doktor mojej kochanej na staranki. Wiedzcie że prawie codziennie do was wpadam i podczytuje co tam nowego u was niestety nie jestem tożsama z waszymi problemami narazie więc się tak nie udzielam ale już wiem gdzie będę bić za rok z problemami
Kochana powodzenia w Norwegii. Wracaj do nas prędko,a jak ponownie się postaracie to odrazu się chwal. Wszystkie będziemy mocno kibicować z całego serca!!!:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-07-10, 13:54   #1717
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wysz

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Mozesz recznie

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Axela jak znajde pozew bo gdzies mam to pstrykne foty telefonem i podesle Tobie

Bylabym wdzieczna. Jak da ade o na mail axella@wp.pl
Jakszor mamale niewiem cowpisac w "dowodzie" o tym ze ial nasw dopie :0 tzn zesieezajmowl i nie lozyl na Z

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-10, 13:54   #1718
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
w zwyklym badaniu nie wyjda. Musi byc posiew.

Rlatego ja troche licze ze te woreczki tez zafalszowaly wynik i bedzie ok, jakkwiek twierdza ze zafalszowany bylby gdyby wyszly rozne bakterie a u bas wyssedl 1 szczep wiec nieco watpie

Może młody akurat sobie piernal z olkleksem albo coś było przy odbycie. Dobrze będzie

Cytat:
Trzymam kciuki za wyjazd a jeszcze mocniej za fasolke Zawsze będziesz miała u nas miejsce

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:55   #1719
niunka045
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Nie dziękuję żeby nie zapeszać cieszę się że nadal tak czy inaczej jestem częścią was i mogę znaleźć tu miejsce
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:57   #1720
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
W końcu naprawiło mi się dodawanie załączników

fotka z dzisiaj robiona komórą w złym oświetleniu , więc jakość tragiczna ale wstawiam
Wojtuś się postarał
o jak slicznie trzyma glowe!!

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
ja -17 mam wagę sprzed ciazy, tylko brzuch mi został, co nie oznacza, ze moge startowac w wyborach miss

nie mogenalozyc obraczki, takie grube paluchi juz zostana??????
ja nosze obraczke meza...
i za wagę!

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Ash dobrze że Wam lot spokojnie minął, oby brzuszkowe problemy się jak najszybciej skończyły

lonley masakra z Twoimi teściami, ja też nienawidzę jak ktoś się wpiernicza i co chwile komentuje że to źle i tamto też

Veronic, śliczny ten Twój synek

wróciliśmy z bioderek i wszytsko ok teraz za miesiąc na usg i kontrolę Zamówiliśmy żarełko na chrzciny, kupiłam zaproszenia iii sukienkę sliczną

no to ja pokaże mojego małego rozrabiakę, na mój odrost nie zwracać uwagi idę jutro do fryzjera i przestanę być kocmołuchem
za bioderka
o jaki języczek

Cytat:
Ja mam powyżej 30 i karmie póki co piersią, ale było blisko.
Ja chyba wiem dlaczego. Jak się ma powużej iluś lat to się dużo analizuje i myśli i jak np. jest jakaś obawa, że np. za mało pokarmu to się mocniej panikuje i chce chuchać na zimne
żartujesz, Ty jesteś po 30?? ja po zdjeciach myslalam ze niedawno 20 przekroczylas..

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Mężu zabrał Małego ze sobą (poszli razem w kimono), więc mam minutkę i wstawię Wam foto- Justi pisała o buźce zalanej mleczkiem, zatem proszę bardzo (bardziej umorusana była w trakcie karmienia jak wypluł na chwilę cyca, ale nie zdążyłam aparatu włączyć)
I moje ulubione zdjęcie- Kubuś na haju po jedzeniu zdaje się mówić "spadówa! najadłem się i mam wywalone na wszystko i wszystkich!"
jak on spi, heheh

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
dziewczyny piszecie tu tyle waznych rad i informacji a mi tak trudno sie na tym skupic, żeby cos sobie zapamietac "na zaś"

nadal chodze w dwupaku, w czwartek ide do szpitala, a tak nie chciałam wywoływanego porodu, nawet mi to przez myśl nie przeszło przez całą ciąże. Boje sie strasznie, bo wiem, ze porody wywołane nie należą do tych szybkich i sprawnych, no i nie jestem przygotowana na pobyt w szpitalu- jeśliby jeszcze zwlekali z wywołaniem
wiem, że macie teraz inne problemy ale musze sie uzewnetrznic bo psychika powoli wysiada
kochana stres jest, ja tez sie wywolywania balam, ale moze sie zacznie jak u mnie na dzien przed wywolaniem samo sie rozkrecilo trzymam

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Cześć

Uroczyście informuję, że Adaś pojawił się na świecie 5 lipca, sn przez poród wywoływany w połowie 37tc. Waga 2999g, 49cm

Póki co uczymy się siebie nawzajem ale myślę, że ogarniemy wszystko w najbliższym czasie.

Pozdrawiamy i do napisania
gratulacje po raz drugi!!

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka urodziła dzisiaj. Od samego początku mówili, że będzie chłopak. Obkupiła się w rzeczy dla chłopca i jakie było jej zdziwienie jak urodziła się córka. Jednak takie rzeczy się zdarzają. A z tego co słyszłam to raczej można pomylić się w drugą stronę bo siusiak może się schować a nie odpaść, a jednak...
o to miala zonka ja jakos kupowalam w miare uniwersalne..tak w razie "w"

Cytat:
Wrocilam. Jak zlazlam z 3pietra to sie kapnelam ze torebki nie wzielam i znow rundka xD

Mloda w chuscie budzi zachwyt. 5min drogi i 3zaczepki. Najlepsza byla zaczepka Pana Zulka osiedlowego "piekne! Co trzeba zrobic by sie tam znalezc?" bo Zu buzka soe w cyce wtulila xD

Koty nakarmione, Z polezala w turystycznym lozeczku tym nowym rewelka!!

hehe smieszny pan Zulek..

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej

muszę Wam coś powiedzieć , wiem ,że nie należy cieszyć się zbyt szybko, ale ja już jestem szczęśliwa

zaczęłam dzisiaj Młodemu podawać Delicol no i mam w domu zupełnie inne dziecko

na spacerze był meeega spokojny, gapił się w wózku, machał nóżkami i rączkami, nic nie jęczał, nie prężył się, puszczał bączki bez płaczu, a potem ku mojemu wielkiemu zdziwieniu zrobił sam kupkę
a potem wróciliśmy do domku, wykąpaliśmy się, nakarmiliśmy i zasnął bez żadnych problemów, bez jęków, bez wiercenia się....

szooookk ,nie wiem czy to przypadek czy to zasługa tych kropelek nie powinnam wyciągać wniosków po 1 dniu....wiem...

jestem ciekawa co będzie w nocy i nad ranem, bo od 2 miesięcy codziennie ok4-5 rano się pręży i płacze, biedaczek

ciekawe czy faktycznie ma tą nietolerancję laktozy...
jeśli ją ma, to dzięki temu , kto wymyślił delicol

===
Wojtuś dziękuje za komplementy:r oza:
a główkę podnosi w sumie już od dawna,prawie, że od urodzenia ale tak wysoko i długo to od jakiś 2tyg
zeby juz się poprawilo!!

----
hej kochane przyjechala do mnie mama i mam malo dla Was czasu..jak na razie nasmazyla mi 2 garnki kotletów (z 3 kg miesa), mam zupe, jutro będę miala drugą, pomyla mi okna i wyprała firanki.. zapisałysmy juz finalnie malego do złobka zrobilysmy zakupy, zrobilam morfologie.. a i wczoraj znowu przebiegłam sobie 4 km i waga w koncu po miesiącu się ruszyła i pokazała +2,5 kg do wagi z przed ciązy takze jest dla mnie nadzieja.. zostało mi 7,5 kg do zrzucenia...
a jak wasze cwiczonka?? mięsnie Kegla wycwiczone??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:00   #1721
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcie cudne, mój też tak wygląda po...szkoda tylko ze czesto iles min.później boli go brzuszek

W ogole ciaza powinna trwac rok i wtedy wszystko byloby dojrzale.

dla kuriera, super że taki fajny i wszystko wniósł.

Gratuluję!!!!
jestes pewna ze chciałabys aby ciaza trwała rok?? ja jestem w 10 m-cu i juzmam serdecznie dosyc, the end !!

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Iwona ja miałam poród wywoływany i trwał 1h i 40 min. od momentu podłączenia oxy - także ja miałam szybki poród mimo, że wywoływany ;-)

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Veronic, Ankaaa206, Banka, Szprotka śliczne te Wasze Maluchy

Cynamonowa gratulacje raz jeszcze

Iwona mój wywoływany poród od podpięcia oxy trwał 3h z haczykiem także głowa do góry
puchatkowa, Kinga mam dałyscie mi iskre nadzieji że moj tez bedzie takim ekspresem i może juz jutro bede sie przytulać z moją córeczka (mam nadzieje, ze córeczką )

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
NELA ZDOBYLA PIERWSZY SZCZYT!!! Kozia Górka zwana Stefanką 686m. n.p.m.
oj tak, to był intensywny dzień przed 10ta wyruszylysmy w góry - nasza pierwsza wyprawa. trochę zalowalam, ze jeszcze nie mamy chusty, a nosidełko pozyczylismy znajomej na wczasy...ale jeden z wozkow (terenowy) dal rade. ledwo go wypchałam tatuś w pracy, ale wycieczke umilily nam moja siostra z synkiem, jej tesciowa i nasza mama. slonce super swiecilo, Nelka zaliczyla przejazd autobusem (oczy jak pieciozlotowki a przecież ona wszystko przesypia). na szczycie piknik, barany, kozki, mini plac zabaw ("ciociu daj Nele na plac zabaw zobaczymy co zrobi" ). do domu wrocilysmy o 18. ogolnie udala nam się wyprawa i chcemy częściej. wrzucam fotki.
jak super!! kurczaczki też chce być taka mamą, że dziecko bede brała bez obaw wszedzie gdzie sie da, mam nadzieje, ze nie bede panikowac, ze to źle, to nie dobrze tam nie itd

Cytat:
mleczna buzia kochane te nasze forumowe dzieci. kazde inne, a takie fajne a Kubus na każdej focie ma lapka w tle matka maniaczka uzależniasz go!

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

a może Twój maluszek chce być sierpniowy? spoko, jeszcze kilka dni i już dolaczysz do grona mamusiek. wtedy o kazda rzecz będziesz mogla zapytac, a my udzielimy samych dobrych rad prawie jak teściowe hehe.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------
nawet mnie nie denerwuj, że mam jeszcze do sierpnia sie kulać z tym moim brzuchem. Jak jutro którys lekarz mi powie, ze moze miałam date porodu źle obliczona to sie chyba spakuje i pójde do domu
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 14:01   #1722
Atena564
Zadomowienie

Hej
oj dawno mnie niebyło.....
widze ze maluszki juz prawie wszystkie sie urodziły
niedawałam znaku zycia bo byłam z Natalką na tydzień u rodzicóm odpoczac, spedzac czas na spacerkach, niestety na week trafiliśmy do szpitala na odział zakaźny jesteśmy już w domu i jak tylko bede miałą wiecej czasu tak wam napisze coś wiecej......najważniejsze że jest już wszystko ok a na odział zakaźny w sumie niemusieliśmu trafić bo okazało sie że mała niema wirusa, a było podejrzenie rotawirusa....a do szpitala trafiliśmy bo kikut pępowinowy który nam jeszcze ciągle nieodpadł zaczął ropieć, okazało sie że była bakteria, plęśniawki miałą straszne pomimu ponad 3 tyg leczenia antybiotykiem który niezadziałał, ale w szpitalu wkońcu dobrali lek i zadziałał no i biegunki miała które dawału podejrzenie zakazenia rotawirusem........ale teraz juz ok i oby tak było dalej
w tym tyg miałam mała szczepic ale za tydzien pojdziemy i musze podjac decyzje co do szczepioen na rota, i teraz juz wiem ze tez po szczepieniach dzieci choruja na rota wiec niewiem czy bede szczepic, bo na odziale było kilka dzieci które pomimo szczepienia i tak ciezko przechodziły zakazenie i spedzały ponad tydzien na odziale.....
moja Natalke wymeczyli troszke, pokuli w główke, nózki,rece....az bidulka płakała przez sen, ale na szczescie juz jestesmy od wczorej w domu.
jak bede miec wiecej czasu to wpadne i napisze cos wiecej
buzki
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:02   #1723
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

i za wagę!

za bioderka
o jaki języczek

żartujesz, Ty jesteś po 30?? ja po zdjeciach myslalam ze niedawno 20 przekroczylas..

jak on spi, heheh

kochana stres jest, ja tez sie wywolywania balam, ale moze sie zacznie jak u mnie na dzien przed wywolaniem samo sie rozkrecilo trzymam

zeby juz się poprawilo!!

----
hej kochane przyjechala do mnie mama i mam malo dla Was czasu..jak na razie nasmazyla mi 2 garnki kotletów (z 3 kg miesa), mam zupe, jutro będę miala drugą, pomyla mi okna i wyprała firanki.. zapisałysmy juz finalnie malego do złobka zrobilysmy zakupy, zrobilam morfologie.. a i wczoraj znowu przebiegłam sobie 4 km i waga w koncu po miesiącu się ruszyła i pokazała +2,5 kg do wagi z przed ciązy takze jest dla mnie nadzieja.. zostało mi 7,5 kg do zrzucenia...
jestem właśnie dzień przed wywołaniem jeszcze do jutra rana daleko
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:09   #1724
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
To trzymam kciuki i za wyjazd i za fasolke

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-10, 14:14   #1725
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Pozew napisany.

ZUZIAK 7.05.2013

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 14:32   #1726
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Pozew napisany.

I git. Nie placz. Dobrze robisz i naprawde wyjdzie wqm to na dobre. Tylko jak bedziesz w rym sadzie toczyla boje to nie daj sie wciagnac w jakies jego gierki czy obrazy. Zachowaj zimna krew i godnosc. Moim zdaniem on nie ma zadnych szans odebrac Ci Zu, chyba ze bys nagle pokazala sie jako matka furiatka wiec nie daj sie sprowokowac

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-10, 14:41   #1727
Elusiek
BAN stały

Cytat:
a to chyba się czeka najpierw żeby samo zeszło a potem dopiero coś z tym robią, my mamy wodniaki na jąderkach i też czekamy aż się wchłoną
mój też miał wodniaka, ale przez przepuklinę nie wchłaniał się i powiększał

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witam po ponad tygodniowej nieobecności

Pomagaliśmy bratu w ostatnich przygotowaniach do ślubu, potem w weekend mieliśmy wesele w górach a wczoraj wieczorem dopiero pojechali goście i dziś mam chwilkę, żeby się odezwać

Wczoraj Wiktorek skończył 6 tygodni , a dziś byliśmy na szczepieniu. Wybraliśmy refundowane; a pielęgniarki jeszcze przed namawiały na skojarzone Wiktorek po jednej szczepionce ma brzydki ślad, bo stara czarownica brzydko się wbiła i strasznie krew leciała Mały płakał, ale nie wiemy czy tylko z głodu (bo przed wejściem do lekarza jadł i musieliśmy przerwać) czy też z bólu.Teraz od godziny śpi, a jutro idziemy znowu do lekarza - tym razem do chirurga obejrzeć jąderko

Może uda mi się coś ponadrabiać
za 6 tygodni

Cytat:
ja chyba nigdy nie schudne właśnie zjadłam pól paczki piegusek i ciastek jakiś milkowych z niemiec, ehh nie mam silnej woli, pochłaniam słodycze jak odkurzacz

też nie mogę wytrzymać bez słodyczy, 2 pączki już zjadłam i nadal coś się chce

Cytat:
Wlasnie robie rozpiske kosztów utrzymania Zu. Nie chce po dobroci to zalatwimy to przez sad.

dodaj jeszcze ewentualne koszty żłobka, no chyba że nie planujesz Zu tam posyłać

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
, dziś chciałam wziąć przykład Ciebie odnośnie spacerków i wybyłam z małą o 10:20 o 10:25 już się obudziła byłyśmy w aptece trochę pobujałam ją w cieniu i przed 11:00 był już lekki płacz, więc zdecydowałam, że wrócimy do domu bo może jej gorąco, wchodzę do klatki a ta w śmiech w środowisku domowym była już zadowolona na całego mam nadzieję, że to przez pogodę

Fajnie, że przylatuje rodzinka i planujecie ślub 3mam kciuki żeby z chrzcinami się wszystko ułożyło i za operację będzie dobrze, musi być a sukienkami sobie nie zawracaj głowy

laski, doradźcie! zaczęłam oglądam maty edukacyjne i przepadłam
którą wybrałybyście (nie patrząc na cenę tylko na funkcje itd.)

1. http://allegro.pl/bright-starts-akty...359198412.html

- fajne kolory

2. http://allegro.pl/mata-edukacyjna-dl...364243747.html

- wydaje się, że ma dużo gadżetów (polecała ją Vil )

3. http://allegro.pl/bright-starts-mata...369271561.html

- jest większa niż poprzednie 100x80
- ma stolik, który można potem wykorzystać
- ma bajer w postaci "stópek" - dziecko w nie uderza i wydobywają się dźwięki

4. http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...364437052.html

- ma dużo zawieszek i aż 7 melodii
- można fajnie te pałąki montować, tak żeby maluch miał wygodnie do patrzenie nie tylko na plecach ale i na brzuszku

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

ciekawe może po prostu po jakimś tam czasie (w naszym przypadku ponad 2 miechy) tak się dzieje

3 i 4
Adi od dziadków dostał tą matę http://www.smyk.com/canpol-klaun-mat...y-dla-dzieci-p fajna jest, ale gdybym miała szukać wolałabym matę bardziej zamykaną aby mały jak zacznie raczkować nie uciekł

Cytat:

udanego wyjazdu

Edytowane przez Elusiek
Czas edycji: 2013-07-10 o 14:57
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:45   #1728
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
I git. Nie placz. Dobrze robisz i naprawde wyjdzie wqm to na dobre. Tylko jak bedziesz w rym sadzie toczyla boje to nie daj sie wciagnac w jakies jego gierki czy obrazy. Zachowaj zimna krew i godnosc. Moim zdaniem on nie ma zadnych szans odebrac Ci Zu, chyba ze bys nagle pokazala sie jako matka furiatka wiec nie daj sie sprowokowac

No wlasnie sie boje.. Ze powie ze np jako noeletnia wypilam piwo czy cos.. Wie o mnie wszystko i na bank to wykorzysta.
Boje sie czy "przeszlosc" moze jakkolwiek wplynac na to co teraz.

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-10, 14:59   #1729
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

już po szczepieniu dzisiaj tylko wzw, za 2 tygodnie zrobimy skojarzona. Nelcia miała niezle wsparcie starszych dzieci w poczekalni wyogladlay ja z wszystkich stron, wypytaly dlaczego nie ma zebow, a gdy już pan doktor zawolal mala pacjentke uslyszalysmy "bądź dzielna Neluniu" było troche krzyku, ale bączuś dał radę. pan doktor od razu zauwazyl to co my - glowka glownie na lewym boczku. stwierdził przykurcz miesni i mamy dzialac żeby uniknąć rehabilitacji glowka powinna być trzymana na wprost. w naszym przypadku, gdzie glowka jest z tylu sporo wysunieta dziecko dla wygody kladzie glowke na boku. trzeba pilnować żeby zmienialo boczki, a jeśli woli jedna strone to profilaktycznie podkladac woreczki wypelnione ryzem po obu stronach glowki, wszystkie kolorowe zabawki na druga strone itd. Biore się za szycie woreczków - zrobimy sobie jakies szpanerskie
znalazłam cos takiego, może ktoras tez skorzysta http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/z...,334_2275.html

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
Małgonia 95% czasu ma na boki podobno przy takim kształcie główki to jest naturalne i wygodniejsze na razie
jak wyżej, zwróć na to uwagę żeby Malgosia nie miała przykurczu miesni.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:59   #1730
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wysz

Cytat:
No wlasnie sie boje.. Ze powie ze np jako noeletnia wypilam piwo czy cos.. Wie o mnie wszystko i na bank to wykorzysta.
No nie wiem ale wydaje mi sie ze niekoniecznie. Przeciez wiekssosc osob pije piwo przed 18rz. Gorzej jak bralas jakies narkotyki ale jesli i on to robil to mozess to tez powiedziec i powiedziec ze obecnie tego nie robisz.
Axela uwierz w siebie. Po pierwsze moze w ogole nie odwali takiej akcji bo pamietaj ze on niby sie odgraza ale widziss jak traktuje Zu i az tak glupi nie jest by sobie nie zdawac sprawy ze jak ja odbierze to bedzie mial milion obow.wiecej a chyba to nie jest typ ktory by tefo chcial. Wiec pewnie znow tylko gada.
Po drugie matki maja wieksze szanse w sadzie i naprawde Ty masz milion zalet. Jestes obrotna, pracowita i naprawde pamietaj o tym wszystkim co sama praktycznie zrobilas przez cala ciaze i po urodzeniu.

Hm...zostalam sama w 4os pokoju.2 dziewczyny wypisali, jedna poszla pietro nizej do sali z lozkiem i powiem wam ze odkrywam ze wole gdy ktos ze mna jest. Tzn. W 4os w tej klitce bylo zle ale tak 1 by mi sie przydala do towarzystwa. Wiecie stresuje sie i badaniami Mlodego i tym jak czasami placze a ja na rozne sposoby przez 2h nie umiem go uspokoic i po takich jazdach po prostu przydaje sie ktos komu mozna sie wygadac. Nawet na inne tematy ale gadac a samej to jednak caly stres siedzi w czlowieku.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-07-10 o 15:05
Stary 2013-07-10, 15:00   #1731
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mam

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam
Nocka piękna!!! Mały obudził się raz i nawet nie wiem,o której bo mąż mi go podał do łóżka jak zaczął marudzić.na śpiocha do cycka i spaliśmy dalej:-D potem pobudka o 7. Dostał cycka,godzinka aktywności podczas której zasikał rożek:-P teraz pociągnął z drugiej piersi i śpi

Wyspałam sie i jest cudownie;-)

Szarpanie z piersią i te inne wariacje młody już skończył. Może to był ten skok w 5 tyg

slodki i jakie ma już "dorosłe" spojrzenie
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 15:04   #1732
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
już po szczepieniu dzisiaj tylko wzw, za 2 tygodnie zrobimy skojarzona. Nelcia miała niezle wsparcie starszych dzieci w poczekalni wyogladlay ja z wszystkich stron, wypytaly dlaczego nie ma zebow, a gdy już pan doktor zawolal mala pacjentke uslyszalysmy "bądź dzielna Neluniu" było troche krzyku, ale bączuś dał radę. pan doktor od razu zauwazyl to co my - glowka glownie na lewym boczku. stwierdził przykurcz miesni i mamy dzialac żeby uniknąć rehabilitacji glowka powinna być trzymana na wprost. w naszym przypadku, gdzie glowka jest z tylu sporo wysunieta dziecko dla wygody kladzie glowke na boku. trzeba pilnować żeby zmienialo boczki, a jeśli woli jedna strone to profilaktycznie podkladac woreczki wypelnione ryzem po obu stronach glowki, wszystkie kolorowe zabawki na druga strone itd. Biore się za szycie woreczków - zrobimy sobie jakies szpanerskie
znalazłam cos takiego, może ktoras tez skorzysta http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/z...,334_2275.html

Moj tylko na wprost trzyma znaczy odwraca tez ale glownie na wprost i spi tez na wprost hmm
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 15:07   #1733
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z

Cytat:
bez przesady za takie pierdoły dziecka Ci nie wezmą będzie dobrze Ax, głowa do góry i do boju, musisz walczyć by Zuzi i Tobie nic nie brakowało
wiele dziewczyn powinno brać z Ciebie przykład, że się postawiłaś i uwolniłaś od toksycznego związku, teraz już będzie tylko lepiej

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 15:07   #1734
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze

Cytat:
No nie wiem ale wydaje mi sie ze niekoniecznie. Przeciez wiekssosc osob pije piwo przed 18rz. Gorzej jak bralas jakies narkotyki ale jesli i on to robil to mozess to tez powiedziec i powiedziec ze obecnie tego nie robisz.
Axela uwierz w siebie. Po pierwsze moze w ogole nie odwali takiej akcji bo pamietaj ze on niby sie odgraza ale widziss jak traktuje Zu i az tak glupi nie jest by sobie nie zdawac sprawy ze jak ja odbierze to bedzie mial milion obow.wiecej a chyba to nie jest typ ktory by tefo chcial. Wiec pewnie znow tylko gada.
Po drugie matki maja wieksze szanse w sadzie i naprawde Ty masz milion zalet. Jestes obrotna, pracowita i naprawde pamietaj o tym wszystkim co sama praktycznie zrobilas przez cala ciaze i po urodzeniu.

Hm...zostalam sama w 4os pokoju.2 dziewczyny wypisali, jedna poszla pietro nizej do sali z lozkiem i powiem wam ze odkrywam ze wole gdy ktos ze mna jest. Tzn. W 4os w tej klitce bylo zle ale tak 1 by mi sie przydala do towarzystwa. Wiecie stresuje sie i badaniami Mlodego i tym jak czasami placze a ja na rozne sposoby przez 2h nie umiem go uspokoic i po takich jazdach po prostu przydaje sie ktos komu mozna sie wygadac. Nawet na inne tematy ale gadac a samej to jednak caly stres siedzi w czlowieku.

Oby sie wszystko ulozylo jak chce

3maj sie dzielnie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-10, 15:11   #1735
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

nasz upodobal sobie prawy bok tj jak go kładę na brzuszek to chwilę trzyma prosto potem odrazu na prawo, w lewo nie spojrzy, jak śpi to przez sen czasami też sobie kladzie ten lepek na prawy bok, więc mu zawsze jakoś blokuje te manewry, za tydzien w środę idziemy na szczepienie i spytam pediatrę o to

Julka
Stary 2013-07-10, 15:11   #1736
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
bez przesady za takie pierdoły dziecka Ci nie wezmą będzie dobrze Ax, głowa do góry i do boju, musisz walczyć by Zuzi i Tobie nic nie brakowało
wiele dziewczyn powinno brać z Ciebie przykład, że się postawiłaś i uwolniłaś od toksycznego związku, teraz już będzie tylko lepiej
Po takim czasie juz musialam. Od poczatku roku bylo zle i musialam sobie radzic sama. 7mcy gdy tylko bywalo dobrze. Ciaza-mial mnie w dupie, wyzywal sie na mnie.. To samo po porodzie.. Jesli nie dojrzal do roli taty postawiony przed faktem to juz nic sie nie zmieni. Tylko Zuzanki szkoda

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-10, 15:14   #1737
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dziec

Cytat:
Po takim czasie juz musialam. Od poczatku roku bylo zle i musialam sobie radzic sama. 7mcy gdy tylko bywalo dobrze. Ciaza-mial mnie w dupie, wyzywal sie na mnie.. To samo po porodzie.. Jesli nie dojrzal do roli taty postawiony przed faktem to juz nic sie nie zmieni. Tylko Zuzanki szkoda

no szkoda małej, ale zobaczysz jeszcze ją jakis nornalny facet pokocha nad życie i tego Wam życzę

Julka
Stary 2013-07-10, 15:21   #1738
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze

Cytat:

i za wagę!

za bioderka
o jaki języczek

jak on spi, heheh

zeby juz się poprawilo!!

----
Ale Ci dobrze;-) i brawo za ćwiczenia!!!

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej
oj dawno mnie niebyło.....
widze ze maluszki juz prawie wszystkie sie urodziły
niedawałam znaku zycia bo byłam z Natalką na tydzień u rodzicóm odpoczac, spedzac czas na spacerkach, niestety na week trafiliśmy do szpitala na odział zakaźny jesteśmy już w domu i jak tylko bede miałą wiecej czasu tak wam napisze coś wiecej......najważniejsze że jest już wszystko ok a na odział zakaźny w sumie niemusieliśmu trafić bo okazało sie że mała niema wirusa, a było podejrzenie rotawirusa....a do szpitala trafiliśmy bo kikut pępowinowy który nam jeszcze ciągle nieodpadł zaczął ropieć, okazało sie że była bakteria, plęśniawki miałą straszne pomimu ponad 3 tyg leczenia antybiotykiem który niezadziałał, ale w szpitalu wkońcu dobrali lek i zadziałał no i biegunki miała które dawału podejrzenie zakazenia rotawirusem........ale teraz juz ok i oby tak było dalej
w tym tyg miałam mała szczepic ale za tydzien pojdziemy i musze podjac decyzje co do szczepioen na rota, i teraz juz wiem ze tez po szczepieniach dzieci choruja na rota wiec niewiem czy bede szczepic, bo na odziale było kilka dzieci które pomimo szczepienia i tak ciezko przechodziły zakazenie i spedzały ponad tydzien na odziale.....
moja Natalke wymeczyli troszke, pokuli w główke, nózki,rece....az bidulka płakała przez sen, ale na szczescie juz jestesmy od wczorej w domu.
jak bede miec wiecej czasu to wpadne i napisze cos wiecej
buzki
buziaki dla Natalki!!!:-*

Cytat:
Pozew napisany.

i czego beczysz??? W końcu jest tak jak być powinno! Cycki do góry:-D

Cytat:
eee a co ma przeszłość do tego co jest teraz???? Nie martw się na zapas!

Cytat:

szkoda Zu by było jakbyś dalej z nim była i mała wychowywałaby się w domu gdzie jej mame tato ma za nic,są awantury,krzyki i płacz.

Dobrze robisz!!!:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-07-10, 15:21   #1739
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Witam

Dzisiaj przychodzę się pochwalić naszym domkiem w ten piątek będą okna, a za tydzień drzwi zewnętrzne może w tym roku uda się wprowadzić
Super!

Cytat:
Witam po ponad tygodniowej nieobecności

Pomagaliśmy bratu w ostatnich przygotowaniach do ślubu, potem w weekend mieliśmy wesele w górach a wczoraj wieczorem dopiero pojechali goście i dziś mam chwilkę, żeby się odezwać

Wczoraj Wiktorek skończył 6 tygodni , a dziś byliśmy na szczepieniu. Wybraliśmy refundowane; a pielęgniarki jeszcze przed namawiały na skojarzone Wiktorek po jednej szczepionce ma brzydki ślad, bo stara czarownica brzydko się wbiła i strasznie krew leciała Mały płakał, ale nie wiemy czy tylko z głodu (bo przed wejściem do lekarza jadł i musieliśmy przerwać) czy też z bólu.Teraz od godziny śpi, a jutro idziemy znowu do lekarza - tym razem do chirurga obejrzeć jąderko

Może uda mi się coś ponadrabiać
za 6 tygodni Wiktorka!
I trzymam mocno - oby chirurg stwierdził, że to nic poważnego!

Cytat:

Jak dobrze pójdzie to my się będziemy wprowadzać w przyszłym tygodniu
!!!

Cytat:
dziecko mi oszalało, od rana budzi sie tylko na karmienie i przewinięcie tyłka potem zasypia błogo, a matka się nudzi, posprzątałam, zrobiłam ciasto, dwudaniowy obiad a on dalej sobie śpi
Zazdroszczę...
I mam cichą nadzieję, że u mojego Kuby to co się z Nim działo to skok i że z dnia na dzień wróci Mu humorek i "odzyskam" mojego grzeczniutkiego Kubunia!

Cytat:
Trzymam mocno za wyjazd!
A jeszcze bardziej za staranki- obyś jak najszybciej ujrzała magiczne dwie kreseczki!

Cytat:

O Keglu zapominam A z resztą ćwiczeń na razie du.pa. Jutro idę do gina na kontrolę, może da zielone światełko... Tylko kiedy ja na to czas znajdę...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 15:30   #1740
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Mama trzyma do odbicia a ja tak trzymam główkę:-D

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373466648411.jpg (58,5 KB, 52 załadowań)

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości