Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-24, 22:15   #1711
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Dobrze, że już w porządku. W domu zawsze człowiek lepiej się czuje. Ja nienawidzę leżeć w szpitalu, dlatego cieszę się, że jesteście już w domku i że wszystko ok

I jak pomogło to Oilatum? Bo mnie ostatnio przy alergii trochę ulżyło po takiej kąpieli.

A przygotowałam na dzisiejszy obiadek zupkę pieczarkową, kotlety schabowe z ziemniaczkami i burakami z piekarnika. Do tego jeszcze brokuł polany sosem tzatziki i pomidorki z cebulką. Wszamali wszystko, to chyba smakowało

Mój synek też tak czasem robi, tylko u mnie zazwyczaj jak położę się na plecach i czytam albo siedzę na necie. Też mam wtedy takie uczucie, jakby się przesuwał.

Dobrze mamy z tymi mamusiami. Ja moją dzisiaj ugościłam, bo normalnie ze 3 razy w tygodniu, to ona gości mnie

Ja do mojej jadę w poniedziałek lub wtorek, choć boje się głośno mówić, bo już tyle razy przekładaliśmy tę wizytę A ja już tak bardzo chce mieć to wszystko w domu

Ja choć ogólnie czuję się dosyć ładnie i seksownie w ciąży, to niestety cerę mam okropną od początku. A przed ciążą raczej nigdy nie miałam problemów. Także bez makijażu ani mi się śni wychodzić gdziekolwiek. Nawet w domu, jak obawiam się, że ktoś może przyjść, to coś tam muszę nałożyć na twarz

To i ja, choć po czasie, życzę STO LAT małej solenizantce

Mam właśnie takie ukłucia czasem i też zastanawiam się co to? Na skurcze to mi jakoś nie wygląda. Zaraz doczytam czy ktoś Ci odpowiedział, a jak nie to odświeżam pytanie

Kurcze, ale to leci... Wydaje się, że niedawno test robiłam.
Kochana, jak moja mama jest w PL to siedze u niej dzień w dzień po 8-10 h. Jak chodziłam do pracy to wiadomo że nie, ale w wolnym czasie to siedzialam non stop. Momentami myślałam, ze ma mnie dość... ale wyjechala do DE i dała mi klucze do domu swojego bo ona neta ma i tv to żebym nie siedziala sama w czterech ścianach jak mąż w pracy, wiec jednak mnie kocha i nie miała mnie dość

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Moje dziecie chyba się przemieszcza i nie w tą stronę co powinno, cały brzuch mi chodzi. Wczoraj próbowałam nagrać film z brzuszkiem falującym, ale na kamerze niewiele było widać
a ja nagrałam i nawet chciałam wrzucić ale mam jakiś dziwny format (nagrywałam telefonem) i musze program ściągnąć do zmiany formatu.. ale to dopiero jak mi podłączą neta.wtefy wrzucę
Stary 2013-08-24, 22:17   #1712
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

Laski, czy lekarz na wizycie mierzy Wam brzuch taką miarką? Tzn on chyba macice mierzy czy coś po tymt ez może mniej-więcej poznać wielkość dziecka podobno

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

impreze sobie robi
jak chce nagrac to Lenka przestaje urwisowac, nie wiem czy ona to czuje czy jak
u mnie niczym nie mierzy, nawet nie wiem jaką miarka

Lenka widocznie wie a skąd to wie tylko ona już możesz się domyślić jaki bedzie mieć charakter
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 22:18   #1713
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Kochana, jak moja mama jest w PL to siedze u niej dzień w dzień po 8-10 h. Jak chodziłam do pracy to wiadomo że nie, ale w wolnym czasie to siedzialam non stop. Momentami myślałam, ze ma mnie dość... ale wyjechala do DE i dała mi klucze do domu swojego bo ona neta ma i tv to żebym nie siedziala sama w czterech ścianach jak mąż w pracy, wiec jednak mnie kocha i nie miała mnie dość

a ja nagrałam i nawet chciałam wrzucić ale mam jakiś dziwny format (nagrywałam telefonem) i musze program ściągnąć do zmiany formatu.. ale to dopiero jak mi podłączą neta.wtefy wrzucę
kochane mamusie

ja na kompie tez nie umiałam odtworzyć filmików z poprzedneigo fona, ale jak wrzuciłam na you tuba to działało można zrobić prywatny filmik udostępniony tylko przez linka

Dobranoc mamusie i dzidziusie
Lece w końcu dać odpocząc kregosłupowi buziaki
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 22:18   #1714
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Dziewczynyyy, a kombinezon do wózka może byc z polaru, czy musi byc taki kombinezowaty
Ale kombinezon do wózka w sensie taki ochraniacz? Czy kombinezon dla malucha?
edit: Doczytałam. Widziałam ten z h&m na żywo - jest bardzo cienki, bardziej bym powiedziała, że wiosenny

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Aaby czyżby Lisiak ?
Nie nie, Małek

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Niestety ale waga dziecka 4 kg i wyżej to chyba nie jest wskazanie do CC tak mi się wydaje, przynajmniej szwagierka kilka lat temu i znajoma ostatnio w czerwcu urodziły chłopaków, obydwoje ważyli ponad 4 kg i rodziły naturalnie
Mój gin ostatnio mówił, że na cc kierują powyżej 4,5kg

Wieczór filmowy z małżem zaliczony
Kurcze, za kilka tygodni już nie będzie takiej wieczornej sielanki... Mam takie momenty zastanowienia, czy wykorzystaliśmy dobrze ten czas tylko we dwoje Wiem, że jak pojawi się Mała, to świata poza nią nie będę widziała, ale na razie jakieś takie refleksje mnie od czasu do czasu natkną...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 22:21   #1715
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie niczym nie mierzy, nawet nie wiem jaką miarka

Lenka widocznie wie a skąd to wie tylko ona już możesz się domyślić jaki bedzie mieć charakter
będzie uparta jak jej siostra

miarka jak miarka, coś jak krawiecki centymetr
Stary 2013-08-24, 22:21   #1716
89Beatka
Wtajemniczenie

Trele tak właśnie sobie pomyślałam że Majka będzie miała najlepszy znak zodiaku jeśli urodzi się na kilka dni przed terminem PANNA

Ja wolałąbym mieć Wagę niz małego Skorpiona, Skorpiony są bardzo ciężkie w współżyciu , przynajmniej dla mnie
Stary 2013-08-24, 22:22   #1717
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

a przed porodem nie robią usg albo coś?

Laski, czy lekarz na wizycie mierzy Wam brzuch taką miarką? Tzn on chyba macice mierzy czy coś po tymt ez może mniej-więcej poznać wielkość dziecka podobno

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

impreze sobie robi
jak chce nagrac to Lenka przestaje urwisowac, nie wiem czy ona to czuje czy jak
mi nie mierzy, mój lekarz to w ogóle jakiś olewawczy jest. Aleee.. jak to sie sprawdza to ja se zmierze sama
Stary 2013-08-24, 22:24   #1718
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Wieczór filmowy z małżem zaliczony
Kurcze, za kilka tygodni już nie będzie takiej wieczornej sielanki... Mam takie momenty zastanowienia, czy wykorzystaliśmy dobrze ten czas tylko we dwoje Wiem, że jak pojawi się Mała, to świata poza nią nie będę widziała, ale na razie jakieś takie refleksje mnie od czasu do czasu natkną...

[/FONT]
trzeba wierzyć że córeczka da Wam poodpoczywac wieczorami Natalka jak była malutenka to już po 18 zasypiała na noc, to były czasy i budział sie tylko na karmienia zazwyczaj ok. 22 i 2 potem już ok 5-6 wstawała ranny ptaszek

nie ma sieco artwić na zapas i zastanawiać, cieszcie sie chwilą a później na pewno też znajdziecie chwilek dla siebie

Kcohana doczytałaś o tym rogalu i rożku? sa cuuuudne
Stary 2013-08-24, 22:24   #1719
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wolałąbym mieć Wagę niz małego Skorpiona, Skorpiony są bardzo ciężkie w współżyciu , przynajmniej dla mnie
Ja też Ale mąż mówi, że jemu nie robi - ja jestem waga i jak córeczka wda się w mamusię, to i tak ma przechlapane Więc nawet chyba wolałby wziąć w ciemno skorpiona

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-08-24, 22:25   #1720
Antibia86
Rozeznanie

ja jestem Panna.....nie wiem czy to dobry znak hehhehe ja bym chciała 25 pazdz urodzić. w tym dniu moi rodzice sie tez urodzili w tym samym dniu tylko że tato jest rok młodszy
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 22:26   #1721
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
trzeba wierzyć że córeczka da Wam poodpoczywac wieczorami Natalka jak była malutenka to już po 18 zasypiała na noc, to były czasy i budział sie tylko na karmienia zazwyczaj ok. 22 i 2 potem już ok 5-6 wstawała ranny ptaszek

nie ma sieco artwić na zapas i zastanawiać, cieszcie sie chwilą a później na pewno też znajdziecie chwilek dla siebie

Kcohana doczytałaś o tym rogalu i rożku? sa cuuuudne

Tak to sobie tłumaczę

Nie doczytałam
A który wzięłaś wzór rożka? Możesz zrobić foto? Czy te zdjęcia na aukcji oddają kolory?
Bo ja dziś się zastanowiłam, czy wziąć F92, czy może to za smutny wzór i iść w F80...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-08-24, 22:27   #1722
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Przesyłam Wam zaległe fotki łupów z F&F sponsorowanych przez babcię

Sukienka - już większa, na lato
Załącznik 5376042

Sweterek - też wzięłam 74, bo jakieś maciupkie mi się wydawały, a tak najwyżej podwinę rękawki.
Załącznik 5376043

Pajac + czapa
Załącznik 5376044

3pak pajacy bawełnianych
Załącznik 5376045

2pak spodenek
Załącznik 5376046

I w gratisie mój dzisiejszy poranny brzucho - 30w2d - jakiś taki mi się chyba coraz mniejszy robi
Załącznik 5376047

aaa jakie fajne no i ten brzuch
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Daja Wam do wyboru fotelik LUB rozek? U mnie bez fotelika nie wyposzcza ze szpitala

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u mnie bez fotelik ateż nie ywpuszczają.. nawet jak mieszkasz na przeciwko szpitala
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
[/COLOR]Rybko wpisz mi proszę na 1 stronę imię Tymoteusz
tylko się nie rozmyśl z tym imieniem
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Wyszłam
Jestem w galerii i siedze w kawiarni małż już po mnie jedzie
Wieczorkiem się odezwę i napiszę co i jak

nareszcie!
Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Jestem ledwo żywa

Po 1wsze:
jestem strasznie zadowolona z USG mała co prawda trochę chyba wstydliwa będzie, bo nie do końca chciała dać się ładnie sfotografować, ale zdjęcie mamy Taką ma słodziuchną buziulkę. Pan doktor zrobił na nas o wiele lepsze wrażenie niż ten z poprzedniej kliniki. Dokładny, skupiony na tym co robi, mówił nam wszystko, gdzie nerki, gdzie kręgosłup, nóżki itd. Nawet cierpliwie czekał żeby mała się obróciła, ale się nie dała Waży 849g - jest o tydzień większa niż ustawa przewiduje w 25t2d Ogólnie jest zdrowa, bez rozszczepu wargi, bez żadnych innych wad Serduszko też zdrowe.

po 2ie:
targi Mother&Baby w Krakowie. Bez szału. Liczyłam na więcej ciekawszych rzeczy. Głównie stoiska z wózkami. Gdzieś się tam zapisałam to dostaliśmy rabat na zakupy on-line, buteleczkę z Nubi, smoczek z Nubi, śliniak i jakąś ściereczkę Oprócz tego kupiliśmy dwa śpiochy i kocyk

po 3cie:
zamówiliśmy lampę i kinkiet do pokoiku Wiktorii - jak znajdę na internecie to wam pokażę

a po 4te:
idę coś zjeść :P wpadnę wieczorkiem

Super zakupy i bardzo śliczny masz brzuszek

Wow! Coś czuję, że będzie pierwsza dziewuszka na naszym wątku
leż, odpoczywaj i czekaj cierpliwie Ja bym chyba szalała z radości
super że po wizycie wszytsko super
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Lineczka zamówiliście wózek? Który wzięliście kolor?

Byliśmy dzisiaj w sklepie z wózkami no i .... ten passo odrzuciłam. Zawsze na żywca okazuje się, że coś jest nie tak. Nie podoba mi się wiszący wór w spacerówce, wykończenie wewnątrz gondoli i w spacerówce jest z takiej białej bawełny kiepskiej jakości wg mnie - zaraz będzie całe zmechacone i przybrudzone. Tak użytkowo to był wporządku, fajnie się wpinało/wypinało w stelaż, łatwo złożyć stelaż no i ma świetną cenę ale to jednak nie to... życie jednak bardzo weryfikuje plany.
Za to bardzo mi się spodobał Tako Laret o którym wcześniej nawet nie myślałam i nie brałam go pod uwagę. Odrzuciłam go z biegu ze względu na kolorowe ramy, ale okazuje się, że możnaby go załatwić na czarnej ramie lub ciemnobrązowej (taka jest akurat w wersji kolorystycznej beżowo-czarnej, która nam się podoba). Właściwie jedyna rzecz która mi się w nim nie podba to torba, a to już drobiazg. No i mógłby być tańszy trochę tym bardziej, że chcę zestaw 2w1 a do tego Maxi Cosi. Świetnie mi się go prowadziło, składało/rozkładało (dużo wygodniej niż Passo), zmieniało spacerówkę/gondolę. To jakiś cud, że nie mam do niego więcej zastrzeżen. Jest dość ciężki, ale ja nie muszę go nigdzie wnosić. Jedynie stelaż do auta wsadzić, a wyjątkowo fajnie się go składa i chwyta. Teraz może porozglądam się za używką, może się jakaś znajdzie...A jak nie no to kupie nowy. Mam nadzieję, że już mi się nie odmieni ale nie obiecuję :P
niestety, nie bo nie było szefa a poza tym żadnego Passo w sklepie nie było bo sprzedały wszytskie sztuki
Cytat:
nie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 22:27   #1723
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Trele tak właśnie sobie pomyślałam że Majka będzie miała najlepszy znak zodiaku jeśli urodzi się na kilka dni przed terminem PANNA

ja jestem skorpionem
Stary 2013-08-24, 22:27   #1724
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

jak dla mnie te znaki zodiaki to pic na wode fotomontaż

jak tak czasami coś do głupot poczytam to od każdego znaku mogłabym cos do siebie dopasować
Cytat:
mi nie mierzy, mój lekarz to w ogóle jakiś olewawczy jest. Aleee.. jak to sie sprawdza to ja se zmierze sama
myśle ze samej będzie trudno. Sprawdza mi na brzuchu u góry gdzie sie kończy macica chyba i mierzy od tego miejsca do dołu brzucha.
Ale to dopiero teraz zaczął mierzyć, prędzej to chyba nie ma sensu a może też jakoś to na usg sprawdzają? cięzko mi powiedzieć. Ale widocznie skoro niektórzy lekarze tego nie praktykują to nie jest to konieczne i niezbędne
Stary 2013-08-24, 22:28   #1725
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:

Chodzi ci zapewne o pomiar zewnętrzny miednicy cyrklem położniczym (inna nazwa to miednicomierz) Takie badanie wykonuje się przed porodem aby określić wymiary miednicy i zbadać czy nie ma niewspółmierności porodowej.
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 22:29   #1726
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

BABKU. - Oilatum pomoglo tzn jest lepiej. Czy pomoglo powiem po 3 kapielach lub wiecej

RYBKA - super wygladasz

ACELINKA - usg pewnie robia jakies tam przy akcji porodowej ( nie jestem pewna) do tego czasu tylko polozna rekami bada przez brzuch no I wlasnie taka tasma krawiecka. Jak cos jej nie pasi to wysyla na usg ale wiem ze to zadko I raczej nie licze na ten zaszczyt.

A ONI to mierza tak ze dlugosc Od spojenia do lini pod biustem powinna sie zgadzac z tygodniami plus/minus 1cm.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 22:29   #1727
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
a mi sie wydaje ze to zależy, bo jak kobieta ma możliwość urodzić 4 kilowe dziecko to czemu nie, ale są sytuacje że kobieta nie ma takich możliwości więc robią CC. ale też nie chcialabym rodzić 4kg...
No ja też nie
Cytat:
ja jestem skorpionem
Moja córcia będzie skorpionem, znam parę korpioników fajne są, dokładne czsami pedantyczne z poczuciem humoru
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 22:33   #1728
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Moja mama jest Panna a moj ojciec Waga I ja zawsze bylam przekonana ze to dwa najgorsze znaki zodiaku ) szcsegolnie w polaczeniu ..

Ale szczerze to nie przywiazuje do tego zbytnio wagi )

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
ja jestem Panna.....nie wiem czy to dobry znak hehhehe ja bym chciała 25 pazdz urodzić. w tym dniu moi rodzice sie tez urodzili w tym samym dniu tylko że tato jest rok młodszy
25.10 moje jedyne w całym kalendarzu imieniny ;D

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-24, 22:34   #1729
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
może ci się uda to 24.10 kombinuj, może urodzisz 25 właśnie
Cytat:
Ja też Ale mąż mówi, że jemu nie robi - ja jestem waga i jak córeczka wda się w mamusię, to i tak ma przechlapane Więc nawet chyba wolałby wziąć w ciemno skorpiona
chyba nie wie co chce no ale Skorpion to i tak nienajgorszy znak
Stary 2013-08-24, 22:34   #1730
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Tak to sobie tłumaczę

Nie doczytałam
A który wzięłaś wzór rożka? Możesz zrobić foto? Czy te zdjęcia na aukcji oddają kolory?
Bo ja dziś się zastanowiłam, czy wziąć F92, czy może to za smutny wzór i iść w F80...
ja mam F80 obie rzeczy i kolorki są śliczne, takie jak na aukcji
Może jutor przy dziennym świetle zrobie foto, ale zobacze jak na telefonie wyjdzie czy odda te kolorki
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
u mnie bez fotelik ateż nie ywpuszczają.. nawet jak mieszkasz na przeciwko szpitala
u mnie to samo.

Chociaz raz wracałam z pracy autobusem i na przystanku obok szpitala wsiadła kobieta z noworodkiem na rękach, była sama To był ewidntnie noworodek, nie wiem jak to zrobiła że ja wypuścili. To jakas rumunka była czy cyganka. Mniejsza o narodowść. Rozumiem ze może nie mieć samochodu albo kasy na taksówke, ale sama pakowac się z noworodkiem do autobusu i to na rękach
Stary 2013-08-24, 22:36   #1731
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jestem skorpionem
nawet nie wiesz jak się zaśmiałam jak zobaczyłam co napisałas i jakiego emota wstawiłaś
Stary 2013-08-24, 22:37   #1732
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Chodzi ci zapewne o pomiar zewnętrzny miednicy cyrklem położniczym (inna nazwa to miednicomierz) Takie badanie wykonuje się przed porodem aby określić wymiary miednicy i zbadać czy nie ma niewspółmierności porodowej.
nie, nie o to tym cyrklem przy natalce to mnie dopiero przy przyjęciu do szpitala mierzyli
Cytat:
BABKU. - Oilatum pomoglo tzn jest lepiej. Czy pomoglo powiem po 3 kapielach lub wiecej

RYBKA - super wygladasz

ACELINKA - usg pewnie robia jakies tam przy akcji porodowej ( nie jestem pewna) do tego czasu tylko polozna rekami bada przez brzuch no I wlasnie taka tasma krawiecka. Jak cos jej nie pasi to wysyla na usg ale wiem ze to zadko I raczej nie licze na ten zaszczyt.

A ONI to mierza tak ze dlugosc Od spojenia do lini pod biustem powinna sie zgadzac z tygodniami plus/minus 1cm.

o własnie to mierzą teraz mi coś swita że te spojenie itd. to coś kiedyś lekarz do mnie mówił o tym

To może na podstawie tego pomiaru okreslają tez wielkość dziecka, bo mnie gin teraz pomierzył ta miarką, spytał ile ważyła pierwsza córka i powiedział że tu zapowiada się tak samo - czyli ok. 3,5 kg a to było jeszcze przed usg

apropo znaków zodiaków - to ja jestem koziorożec i tż tez, wszędzie piszą że koziorożec z koziorożcem to się nie dogada, a my sobie tak zgodnie żyjemy

natalka jest Rakiem na ostatni dzień się załapała

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-08-24 o 22:40
Stary 2013-08-24, 22:37   #1733
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam F80 obie rzeczy i kolorki są śliczne, takie jak na aukcji
Może jutor przy dziennym świetle zrobie foto, ale zobacze jak na telefonie wyjdzie czy odda te kolorki
Dziękuję
Właśnie tak myślę, czy jednak nie zdecydować się na F80. Wszystko ma stonowane, to niech chociaż rożek ma dziecięcy

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-08-24, 22:38   #1734
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
HejkaWróciiiiłamm, ja nie wiem no 5 stron nadrabiania, jak na sobotę to ładnie Byłam dziś w Szczecinie i testowałam wózki. Passo odrzuciłam, źle mi się go prowadziło jakoś tak ciężko, zostaję przy xa i już nie kombinuję.Zdecydowałam się też na łóżeczko. Tak więc w tygodniu jadę po mega zakupy do hurtowni w Szczecinie i zamykam sprawę wyprawkową

Cudowne dobyczea piękny brzuszek!

Jaaaa!!Nie mogę!! To już!! oOjej mam ciaaary!

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

O właśnie która to wrzucała przepis na kurczaczka w cieście francuskim?Mogę go poprosić jeszcze raz?

Decyzja podjęta

Chyba Kociak wrzucała

nanusia Jaka ładna koszulka

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
dobrze, że już w domku
Jakby u nas tacy nadgorliwi byli,to też bym wczoraj wylądowała, bo poleciałam do gina, bo jakoś tak z pięć dni już taki dyskomfort i lekkie pieczenie czułam, a wczoraj jeszcze taki ból w pochwie się pojawił, okazało się, że stan zapalny, ale mi wyjechał z tekstem, ze zaraz sprawdzi czy nic się nie zaczyna tylko ciśnienie jeszcze, to mi wyszło 145 górnego, po usg i samolocie mierzył kontrolnie, bo powiedział, że tak mnie nie odprawi i jak już po badaniach wiedziałam, że infekcja, ale Hania jeszcze się do nas nie wybiera, to książkowe 120 no jednego ciuszka jeszcze upranego nie mam i wszystkich brakujących zakupów, stwierdziłam, ze dość żartów, borę się

Domi wszystkiego najpiękniejszego dla Was, dużo miłości i wzajemnego zrozumienia

Trele też coś czułam, jak Ci o tym brzuchu nisko powiedzieli
Dobrze że się skończyło na strachu

Cytat:
a mi sie wydaje ze to zależy, bo jak kobieta ma możliwość urodzić 4 kilowe dziecko to czemu nie, ale są sytuacje że kobieta nie ma takich możliwości więc robią CC. ale też nie chcialabym rodzić 4kg...
Mierzą Ci miednicę,czy nie jestes za wąska i dasz radę urodzić SN.

Acelinka
Mi nic nie mierzy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 22:39   #1735
ryba91
Zakorzenienie

może z tym fotelikiem ze szpitala to tylko tak u mnie że nie zwracają uwagi...

U mnie przy wypisie jest tak, że stoi i czeka na wypis matka a w tym czasie położne ubierają malucha. Ojciec albo ktoś inny rodziny czeka pod oddziałem noworodkowym i odbiera sobie dziecko, idzie do matki i jak mają wypisto fru do domu. Ordynator już nie oglada dziecka przy wypisie. A to w czym je weźmiesz to nie ma znaczenia, przecież na własną odpowiedzialność je zabierasz. Może głupie ale dla kogos kto nie ma samochodu i nie planuje mieć to rczej nie kupuje wtedy wózka 3w1 tylko gondola i spacerówka i wtedy on miałby problem jak z dzieckiem wyjść. bo załóżmy nie ma skąd pożyczyć...
Stary 2013-08-24, 22:42   #1736
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie przy wypisie jest tak, że stoi i czeka na wypis matka a w tym czasie położne ubierają malucha. Ojciec albo ktoś inny rodziny czeka pod oddziałem noworodkowym i odbiera sobie dziecko, idzie do matki i jak mają wypisto fru do domu. Ordynator już nie oglada dziecka przy wypisie. A to w czym je weźmiesz to nie ma znaczenia, przecież na własną odpowiedzialność je zabierasz. Może głupie ale dla kogos kto nie ma samochodu i nie planuje mieć to rczej nie kupuje wtedy wózka 3w1 tylko gondola i spacerówka i wtedy on miałby problem jak z dzieckiem wyjść. bo załóżmy nie ma skąd pożyczyć...
W sumie trochę racja

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-08-24, 22:43   #1737
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
może z tym fotelikiem ze szpitala to tylko tak u mnie że nie zwracają uwagi...

dla mnei to tez dziwne, bo jak np. ktoś mieszka zaraz obok szpitala to co, ma samochodem przyejchac? Przecież wystarczy wózek

no i jeszcze mnie kłuje znów, nie cierpie tych "szpilek" ale to od kręgosłupa podobno węc się zgadza bo wczesniej on mnie bolał. No nic, trzeba pomolestowac meża czy cos to może przejdzie
Stary 2013-08-24, 22:46   #1738
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
nie, nie o to tym cyrklem przy natalce to mnie dopiero przy przyjęciu do szpitala mierzyli

o własnie to mierzą teraz mi coś swita że te spojenie itd. to coś kiedyś lekarz do mnie mówił o tym

To może na podstawie tego pomiaru okreslają tez wielkość dziecka, bo mnie gin teraz pomierzył ta miarką, spytał ile ważyła pierwsza córka i powiedział że tu zapowiada się tak samo - czyli ok. 3,5 kg a to było jeszcze przed usg
Aaaa to w takim razie chodzi o wysokość dna macicy od spojenia łonowego w górę i ten pomiar ma odpowiednik w tygodniach ciąży. Dawniej określano wysokość dna macicy na "palce" czyli np 2 palce powyżej pępka to któryś tam tydzień już nie pamiętam jak to było
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 22:49   #1739
nemosek
Zakorzenienie

Znak zodiaku dużo by mówić
Moja mam jest wagą a ojciec panną.
Moja chrześnica jest skorpionem.
Ale jakoś do tego wagi nie przywiązuję
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
tylko się nie rozmyśl z tym imieniem
Jeszcze wszytko możliwe

Czytam Was, ale nie odpisuję na wszystko bo nie mam weny.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Moja mama jest Panna a moj ojciec Waga I ja zawsze bylam przekonana ze to dwa najgorsze znaki zodiaku ) szcsegolnie w polaczeniu ..
U mnie na odwrót

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 22:50   #1740
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

apropo znaków zodiaków - to ja jestem koziorożec i tż tez, wszędzie piszą że koziorożec z koziorożcem to się nie dogada, a my sobie tak zgodnie żyjemy

natalka jest Rakiem na ostatni dzień się załapała
O wlasnie tak - ONI po tym szacuja wielkosc dziecka .

Ja tez jestem koziorozec )

KCIUKI DLA ANI

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości