|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Cytat:
|
|
#1712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Lenka widocznie wie a skąd to wie tylko ona już możesz się domyślić jaki bedzie mieć charakter
|
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na kompie tez nie umiałam odtworzyć filmików z poprzedneigo fona, ale jak wrzuciłam na you tuba to działało można zrobić prywatny filmik udostępniony tylko przez linka ![]() Dobranoc mamusie i dzidziusie ![]() Lece w końcu dać odpocząc kregosłupowi buziaki
|
|
|
|
|
#1714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: Doczytałam. Widziałam ten z h&m na żywo - jest bardzo cienki, bardziej bym powiedziała, że wiosenny Nie nie, Małek ![]() Cytat:
Wieczór filmowy z małżem zaliczony ![]() Kurcze, za kilka tygodni już nie będzie takiej wieczornej sielanki... Mam takie momenty zastanowienia, czy wykorzystaliśmy dobrze ten czas tylko we dwoje Wiem, że jak pojawi się Mała, to świata poza nią nie będę widziała, ale na razie jakieś takie refleksje mnie od czasu do czasu natkną...![]()
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1716 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele tak właśnie sobie pomyślałam że Majka będzie miała najlepszy znak zodiaku
PANNA![]() Ja wolałąbym mieć Wagę niz małego Skorpiona, Skorpiony są bardzo ciężkie w współżyciu , przynajmniej dla mnie
|
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natalka jak była malutenka to już po 18 zasypiała na noc, to były czasy i budział sie tylko na karmienia zazwyczaj ok. 22 i 2 potem już ok 5-6 wstawała ranny ptaszek ![]() nie ma sieco artwić na zapas i zastanawiać, cieszcie sie chwilą a później na pewno też znajdziecie chwilek dla siebie ![]() Kcohana doczytałaś o tym rogalu i rożku? sa cuuuudne
|
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mąż mówi, że jemu nie robi - ja jestem waga i jak córeczka wda się w mamusię, to i tak ma przechlapane Więc nawet chyba wolałby wziąć w ciemno skorpiona
|
|
#1720 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem Panna.....nie wiem czy to dobry znak hehhehe ja bym chciała 25 pazdz urodzić. w tym dniu moi rodzice sie tez urodzili w tym samym dniu tylko że tato jest rok młodszy
|
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to sobie tłumaczę Nie doczytałam A który wzięłaś wzór rożka? Możesz zrobić foto? Czy te zdjęcia na aukcji oddają kolory? Bo ja dziś się zastanowiłam, czy wziąć F92, czy może to za smutny wzór i iść w F80...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1722 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko się nie rozmyśl z tym imieniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||
|
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tak czasami coś do głupot poczytam to od każdego znaku mogłabym cos do siebie dopasować Cytat:
Ale to dopiero teraz zaczął mierzyć, prędzej to chyba nie ma sensu a może też jakoś to na usg sprawdzają? cięzko mi powiedzieć. Ale widocznie skoro niektórzy lekarze tego nie praktykują to nie jest to konieczne i niezbędne
|
||
|
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
Chodzi ci zapewne o pomiar zewnętrzny miednicy cyrklem położniczym (inna nazwa to miednicomierz) Takie badanie wykonuje się przed porodem aby określić wymiary miednicy i zbadać czy nie ma niewspółmierności porodowej.
|
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
BABKU. - Oilatum pomoglo tzn jest lepiej. Czy pomoglo powiem po 3 kapielach lub wiecej
RYBKA - super wygladasz ACELINKA - usg pewnie robia jakies tam przy akcji porodowej ( nie jestem pewna) do tego czasu tylko polozna rekami bada przez brzuch no I wlasnie taka tasma krawiecka. Jak cos jej nie pasi to wysyla na usg ale wiem ze to zadko I raczej nie licze na ten zaszczyt. A ONI to mierza tak ze dlugosc Od spojenia do lini pod biustem powinna sie zgadzac z tygodniami plus/minus 1cm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja córcia będzie skorpionem, znam parę korpioników fajne są, dokładne czsami pedantyczne z poczuciem humoru
|
|
|
|
|
#1728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) szcsegolnie w polaczeniu .. Ale szczerze to nie przywiazuje do tego zbytnio wagi )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to 24.10 kombinuj![]() , może urodzisz 25 właśnieCytat:
no ale Skorpion to i tak nienajgorszy znak
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jutor przy dziennym świetle zrobie foto, ale zobacze jak na telefonie wyjdzie czy odda te kolorki ![]() Cytat:
Chociaz raz wracałam z pracy autobusem i na przystanku obok szpitala wsiadła kobieta z noworodkiem na rękach, była sama To był ewidntnie noworodek, nie wiem jak to zrobiła że ja wypuścili. To jakas rumunka była czy cyganka. Mniejsza o narodowść. Rozumiem ze może nie mieć samochodu albo kasy na taksówke, ale sama pakowac się z noworodkiem do autobusu i to na rękach
|
||
|
|
|
#1731 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym cyrklem przy natalce to mnie dopiero przy przyjęciu do szpitala mierzyli ![]() Cytat:
teraz mi coś swita że te spojenie itd. to coś kiedyś lekarz do mnie mówił o tym To może na podstawie tego pomiaru okreslają tez wielkość dziecka, bo mnie gin teraz pomierzył ta miarką, spytał ile ważyła pierwsza córka i powiedział że tu zapowiada się tak samo - czyli ok. 3,5 kg a to było jeszcze przed usg ![]() apropo znaków zodiaków - to ja jestem koziorożec i tż tez, wszędzie piszą że koziorożec z koziorożcem to się nie dogada, a my sobie tak zgodnie żyjemy natalka jest Rakiem na ostatni dzień się załapała
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-08-24 o 22:40 |
||
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie tak myślę, czy jednak nie zdecydować się na F80. Wszystko ma stonowane, to niech chociaż rożek ma dziecięcy
|
|
#1734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Decyzja podjęta ![]() Chyba Kociak wrzucała nanusia Jaka ładna koszulka Cytat:
Cytat:
Acelinka Mi nic nie mierzy |
|||
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
może z tym fotelikiem ze szpitala to tylko tak u mnie że nie zwracają uwagi...
U mnie przy wypisie jest tak, że stoi i czeka na wypis matka a w tym czasie położne ubierają malucha. Ojciec albo ktoś inny rodziny czeka pod oddziałem noworodkowym i odbiera sobie dziecko, idzie do matki i jak mają wypisto fru do domu. Ordynator już nie oglada dziecka przy wypisie. A to w czym je weźmiesz to nie ma znaczenia, przecież na własną odpowiedzialność je zabierasz. Może głupie ale dla kogos kto nie ma samochodu i nie planuje mieć to rczej nie kupuje wtedy wózka 3w1 tylko gondola i spacerówka i wtedy on miałby problem jak z dzieckiem wyjść. bo załóżmy nie ma skąd pożyczyć...
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i jeszcze mnie kłuje znów, nie cierpie tych "szpilek" ale to od kręgosłupa podobno węc się zgadza bo wczesniej on mnie bolał. No nic, trzeba pomolestowac meża czy cos to może przejdzie
|
|
|
|
|
#1738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Znak zodiaku dużo by mówić
![]() Moja mam jest wagą a ojciec panną. Moja chrześnica jest skorpionem. Ale jakoś do tego wagi nie przywiązuję Jeszcze wszytko możliwe ![]() Czytam Was, ale nie odpisuję na wszystko bo nie mam weny. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez jestem koziorozec )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

A ja już tak bardzo chce mieć to wszystko w domu 
i nie w tą stronę co powinno, cały brzuch mi chodzi. Wczoraj próbowałam nagrać film z brzuszkiem falującym, ale na kamerze niewiele było widać

po tymt ez może mniej-więcej poznać wielkość dziecka podobno 

KCIUKI DLA ANI
Jaaaa!!Nie mogę!! To już!! oOjej mam ciaaary!