![]() |
#1771 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Czesc mamusie
czy ktoras z was ma dziecko mniej wiecej 6 tygodniowe i karmi je butelka?Jesli tak to ile ml zjada na jeden posilek? Bo wedlug etykietek na opakowaniu mleka takie dziecko powinno juz zjadac 150 ml,tymczasem moja Oliwia przewaznie zjada 60,czasami 90 ml. A wazy 4550g wiec wagowo chyba wszytsko jest ok. i czy ktoras z was walczy moze z ciemieniucha na glowce? czym myjeciue maluszkowi glowke?? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może jeszcze kilka dni i też będę małego po łóżeczku gonić ![]() Ann Zuzek cudny ![]() A kiedy ona tak urosła??? Jeśli tak polecacie Oilan to jutro ruszam na zakupy. Oilatum jakoś mnie nie zachwyciło, przerabiałam to na samym początku i bez oliwki się nie obyło. Wczoraj Marcelek spał cały dzień. Oczywiście już się bałam że coś nie tak ![]() Nockę też przechrapał i w dodatku pierwszy raz spał 5 godzin bez przerwy. Idę chyba trochę poćwiczyć ![]() Pozbędę się kiedyś do końca tego brzuszka? Odchudzanie nie wchodzi w grę bo już mam 49 kilo ale ta fałda ![]() Znalazłam książeczkę z ćwiczeniami na odzyskanie sylwetki sprzed ciąży. Te ćwiczenia powinno się wykonywać od 2 tygodnia połogu ![]()
Marcelek ![]() Edytowane przez martka83 Czas edycji: 2008-01-31 o 13:40 Powód: jak zwykle-dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
szperr a jakie mleczko podajesz maleństwu? Co do karmienia butla czy piersia, to ja ci nie pomoge w podjeciu decyzji, ale daj znac co i jak... a tak wogole to czemu odstawilas ja od piersi,bo nie jestm w temacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Rozeznanie
|
Jako że pora obiadowa, to powiem Wam coś apetycznego. Oglądalam ostatnio reportaż o kobietach długo karmiących piersią. Jedna z kobiet wciąż karmiła dwie corki: 8 letnią i 5 letnią! A to, co zostawało dawała...mężowi. No bo po co ma się marnować???
![]() No, to smacznego kobitki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Raczkowanie
|
tulis mój mały jak miał 6 tyg to zjadał tak ok 120ml!my tez walczymy z ciemieniucha do wczoraj nic nie schodziło dopuki na necie nie znalazłam sposobu!przed kapiela posmarowałam główke masłem potem umyłąm małemu główke szmponem specjalnym na ciemieniuche mustella no i po kapaniu posmarowałam oliwka i zaczeło schodzic
![]() a mój kubus wazy juz 6400 |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Nie bój się zrobić wielkiego kroku... nie pokonasz przepaści dwoma małymi... David Lloyd George Patryk urodził się 11.11.2007 r. ![]() ![]() ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1778 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jesli chodzi o ciemieniuche to podobno bardzo dobry jest krem Musteli przeznaczony wlasnie do tego
![]() Wczoraj wazylam Nataniela i wazy 5550g ![]() ![]()
#1780 |
Zakorzenienie
|
a moj Adasiek mial przedwczoraj dokladnie kilogram wiecej
![]() ![]() EDIT: to jest u nas dokladnie 3 kilo od wagi urodzeniowej przez 3 miesiace. Troche jego waga przystopowala.hmmm Chociaz wg siatki centylowej na stronie http://www.potomek.pl/siatka_centyl_chlopcy_free.html to jest nadal 90 centyl...Z ksiazeczki zdrowia wychodzi zupelnie co innego Edit2: w sumie wg tej siatki to obwod glowy wypada mi poza siatke centylowa :O a dlugosc ciala ok 97 centyl... Moze te siatki sa niewlasciwe.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
Celka, Hania w ksiazeczce ma chyba bardzo podobne siatki, centyle sie zgadzaja: dlugosc ok. 75-80, waga prawie 50, glowy nie mierza jej. Podobno nie to, naktorym centylu jest dziecko ma najwieksze znaczenie, tylko czy nie ma szybkich skokow pomiedzy centylami. Bodajze 2 linie roznicy w ciagu 3 miesiecy to max, ale nie pamietam, musialabym w ksiazeczce sprawdzic.
Bassienko, dajemy Hani Aptamil, bo podobno z mlek dostepnych tutaj z tym jest najmniejsze ryzyko alergii, a ona ostatnio ma znaczne zmiany skorne, ktore moga byc objawem alergii (na szczescie juz sie to jej goi), wczesniej dokarmialam ja czasem mlekiem SMA, ktore czesto jest tu podawane w szpitalach i polecane przez polozne. Powodem przejscia na sztuczne mleko byly wlasnie problemy kupkowe.. mala ciagle sie strasznie meczyla, prezyla, przed kazda kupa byl dzien tancow i spiewow ![]() ![]() Edit: Tulis, my na ciemieniuche tez stosowalismy oliwke (nasmarowac 12-24h przed kapiela i pozniej wyczesac) ale srednio nam to dziala.. chyba sprobujemy Mustelli.. Bubbel, Ty chyba mowilas o linku do sklepu intwernetowego, mozesz mi go przeslac? I dziekuje Wam za wyjasnienia na tematy chrztowo-ksiezowskie ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2008-01-31 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Raczkowanie
|
tulis po kapieli smarujemy oliwka i za jakies 10 min wyczesuje!kubus tez miał czerwona główke poszłam z nim do lekarza to przepisał nam taka masc robiona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
Basiu, a o wadze wole nie mowic
![]() ![]() A tu Hania na macie, ktora ostatnio dostala ![]() ![]()
#1784 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
jeśli więc wypada Wam np około 8 posiłków na dobę to wtedy na posiłek przypada średnio ok 70 ml niejednokrotnie spotkałam się opinią, ze ciemieniucha może być jednym z objawów alergii na mleko krowie nie wiem ile w tym racji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zakorzenienie
|
a my jutro idziemy na szczepienie... no i bedzie tez wazenie i mierzenie, ciekawa jestem co i jak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Happy Birthday dla Michelle ![]()
![]() |
#1787 |
Konto usunięte
|
szperrr: jesli Hanka jest zdrowsza pijac aptamil to jest ok, trzeba sie z tym pogodzic, nie zawsze mamusine mleczko jest najlepsze
![]() ![]() To tyle w temacie ![]() ![]() ![]() Hania Klapouszek powalajaca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
Lea, tez mi sie wydaje, ze dla naszego wspolnego dobra powinna juz zostac na butelce.. Tylko kloci sie to z zakodowanym w mojej upartej lepetynie wzorem "mamine mleko = najlepsze mleko"
![]() Czas sie przestawic. Klapouszek dziekuje za uznanie ![]()
#1789 |
Konto usunięte
|
No wlasnie, to juz nie te czasy, kiedy zamiennikiem mleka matki bylo krowie
![]() ![]() post bez ladu i skladu, ale pora pozna, wlosy mokre i mozg otluszczony po dzisiejszych paczkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Zakorzenienie
|
Wiem wiem, ale sama wiesz, ile w kazdej strony slyszy sie na temat zalet karmienia piersia
![]() A otluszczenie mozgu nie pomaga? ![]() ![]() ![]() ![]()
#1791 |
Zadomowienie
|
szperrr karmisz modyfikowanym ? Ja także wybrałam Aptamil i Jaśko dobrze go toleruje. Jeśli chodzi o mnie, mleczko jest także lepsze pod względem użytkowania
![]() A używasz 1 czy 2 ?
#1792 |
Rozeznanie
|
spóźnione życzonka dla wszystkich małych solenizantów
![]() wszystkie dzieciaczki śliczne ![]() ![]() jeśli chodzi o zabawianie dziecka w ciągu dnia to u nas: - karuzelka - mata (ale Kasia leży obok, bo jak leży na macie to dostaje wścieklizny) - wózek i misie przyczepiane do wózka - no tutaj to wytrzymuje bardzo długo ![]() ![]() ![]() - kanapa i kontemplacja kwatów na scianie - a poza tym noszenie po domu, opowiadanie, strojenie głupich min (przez mamę, oczywiście), zajączek - piszczałka i wszelkiego rodzaju grzechotki ![]() a my byliśmy wczoraj w poradni preluksacyjnej i doktor powiedział, że bioderka są na granicy do leczenia ![]() ![]() ![]() ![]() czy któreś z Waszych dzieciaczków ma problemy z bioderkami?
#1793 |
Rozeznanie
|
a i jeszcze:
wielki ![]() Lauro ślicznie razem wyglądacie na zdjęciach ![]() ![]() ![]() basiu kusicielko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() szperrr ![]() ![]() dziewczyny czy myslicie już o powrocie do pracy????
#1794 | |||
Zakorzenienie
|
afiliks-ja już pracuję,ale nie ma mnie w domu 2-3h dziennie i to też nie codziennie.więcej narazie nie zamierzam,ale wiem,ze to raczej komfortowa sytuacja
Cytat:
metka H&M Cytat:
![]() ![]() smoka też nie ![]() ![]() ale może przemęczę ją strzykawkowo Cytat:
![]() nawet te dwa napisy na jdnej koszulce czy pajacu ![]() Hania boska! zuzek dzisiaj spał pięknie ![]() 5,5h i 2.5 i teraz jeszcze/juz godzinkę śpi ![]() tez wedruje po lóżeczku ![]() ![]() ![]() ale pogoda dzisiaj do pupy ![]() edit-misia a mati jest na cycu czy butelce? pammiętam,ze dokarmialas a jak butla to kupa niby musi byc codziennie-jak cyc to niekoniecznie ale moze nasz nadworny kupolog sie wypowie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Zakorzenienie
|
ja tylko tak na chwilkę bo zaraz mam gości
![]() Ann Mati jest i na cycu i na butli, jest dokarmiany a czasem po prostu zamiast cyca jest butla i kupy są co 5 dni ![]() Szperr Hania się prezentuje ślicznie i ten jej uśmiech ![]() Affliks trzymamy kciuki by szerokie pieluchowanie pomogło, wiem co to znaczy jak się co chwila coś przyplątuje ![]()
#1796 |
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za komplementy
![]() ![]() Misiu, ja jej niezaleznie od rodzaju wierzchniego ubranka zawsze nakladam pod spod bodziaka. Tylko dlugosc rekawka sie zmienia. Afiliks, zamierzam, jak tylko dostane prace. Bo nie wracam do poprzedniej. A bioderka Hania miala sprawdzone tylko przez ogolnego lekarza.. mam nadzieje, ze sie nie pomylil. Kuseczko, to sma bylo podobno najlepszym mlekiem przez cale dlygie lata, kilka pokolen sie na nim wychowalo, to chyba dlatego. Daje jej 1. Mi tam wszystko jedno, oba robia sie szybko i bezbolesnie ![]() Milego dnia wszystkim ![]()
#1797 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() *misia* u nas pod spodenkami i bluzeczką jest bodziak ![]() Cytat:
![]() a jeśli chodzi o pracę to ![]() ![]() Ja narazie nie chcę zmieniać - dobrze mi jest tam gdzie pracuję, fajni ludzie i ciekawe projekty. No i pracuję w zawodzie, co nie zawsze się udaje (dużo ludzi z mojego roku wylądowało w różnych dziwnych firmach). Minusem jest tylko to, że mam do pracy 70 km w jedną stronę i dojazd zajmuje jakąś godzinkę, czyli w sumie nie byłoby mnie w domu przez 10 godzin ![]() Właśnie wtrąbiłam wczorajszego pączka (ostał się jakimś cudem) ![]() U nas pogoda taka sobie - nie ma słońca, ale też i niej bardzo pochmurno... Jak tylko Kasia wstanie to idziemy na spacer ![]() Dziewczyny, czy wasze dzieciaczki przesypiają nocki? Bo Kasia ostatni śpi od 21 do 6 rano ![]() ![]()
![]() |
#1798 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Misia miała urodzinki 2 tygodnie temu, wczoraj były moje ![]() Szperrr takie prężenie sie i problemy z kupką wynikają z niedojrzałości układu pokarmowego. A nie myślałaś o karmieniu mieszanym? Podobno już 100ml maminego mleka dziennie potrafi zapewnić odpowiednią ilość przeciwciał i innych dobrodziejstw wynikających z karmienia piersią. Może takie rozwiązanie sie sprawdzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przyszła do mnie znajoma z synkiem w wieku Huberta (2 dni różnicy)- on jest na butli. Je co 3-4 godziny, noce przesypia od 20 do 6 rano, za dnia nie marudzi - no i zaczęłam się zastanawiać, czy faktycznie nie lepiej dać butlę i dziecko wtedy bardziej zadowolone? ![]() tylko zawsze słyszałam, że mleko matki najlepsze, najzdrowsze... Nie wiem sama, czy mam mleka dosyć czy nie? Jak zaczynam karmić - to leci ciurkiem kilkoma strumieniami, ale np. ściągnięcie butelki jak chcę wyjść zajmuje cały dzień ![]() Cytat:
mam dziś takie cycowo-butlowe dylematy, bo przeglądałam z rana Język niemowląt - no i w tym łatwym planie napisała, żeby karmić co 2,5-3 godz. To co zrobić, jak on chce co godzinę? CZy ja faktycznie tak mylnie interpretuję jego zachowanie? [quote=szperrr;6459066]Dziekujemy za komplementy ![]() ![]() celko - umawiałaś się już z bianką na basen? Podobno mają jakoś niedługo (za 2 tyg) otworzyć ten nowy - on jest mi najkorzystniej po drodze, tobie chyba też - ciekawa jestem, czy tam zrobią zajęcia dla niemowląt? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tulis - na ciemieniuchę słyszałam, że Olejuszka czy Olejuszek (?) jest polecany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.