![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
angkorcz-a skąd takie info na temat wit.c?
przyznam,że pierwsze slyszę ![]() gosiak-a moze za mało pijesz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
z tym to problemu akurat nie mam bo sporo piję bo i ciepło u mnie jest..
#183 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkie szczęsliwe przyszłe mamusie
![]() Dziś zakończyłam czytanie całego wątku od początku, zajęlo mi to ładnych kilka tygodni ![]() Dziś zaczynam 17 tydz. termin mam na 2 maja...ale żeby nie bylo tak łatwo to do 6 tyg.ujawnialy sie bliźniaki, niestety 1 serduszko przestało bic i musialam jeszcze przeżyć poranianie jednego bąbelka ![]() Cieszę się ze na Was trafiłam, po calej lekturze wątkowej czuje się jakbym przeczytała niezłą książkę ![]() ![]() Mam nadzieję,że chociaż późno to przyjmniecie mnie jeszcze? Mam na imię Majka, mieszkam od 5 lat w IRL i czekamy na to maleństwo z takim utęsknieniem,że trudno to opisac ![]() pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życze przyjemnego nadchodzącego tygodnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
cześć wam mamusie przyszłe
![]() ja z mamuś majowo czerwcowych 2009. Szukałam sobie spodni na all i znalazłam takie fajne jeansy z gumką ![]() pomyślałam o was bo ciężko w takim okresie o coś co pasuje ![]() jak by któraś chciała http://moda.allegro.pl/item811475584..._gumka_40.html
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A takie spodnie podobne w kroju już sobie kupiłam, tyle że one są dresowe-rozmiar niby 14 (42), ale ta gumka jest na tyle szeroka, że na całą ciążę mi wystarczy ![]() Podobno w H&M są ciążowe ciuchy, ale nie ostatnio nie mogłam ich znaleźć w sklepie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Są w hm
![]() ale ceny ![]() za jeansy 179 zł ![]() ciekawe zemu robią takie drogi łaszki typowo ciążowe ![]()
#187 |
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam w UK i mam nadzieję, że tu ceny nie są tak kosmiczne. Ale fakt że nigdy w tym H&M nie byłam i nie mam rozeznania co do cen. Właściwie zależy mi tylko na dobrze dobranych spodniach, bo wszystko inne da się kupić gdzie indziej, np. tuniki noszą nie tylko kobiety w ciąży. Gorzej jak się przestanę mieścić w kurtkę zimową, bo jest na mnie ino ino...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz dużo fajnych płaszczyków grzybków idealnych na rosnący brzuszek ![]() no tak pewnie w UK wikszy wybór i można coś fajnego upolować za rozsądne pieniądze ![]()
![]() |
#189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2009-11-22 o 23:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Majka witaj ![]() Cytat:
Ok dziewczęta zegnam sie i do pracki spadam.Jutro wolne ![]() Miłego dnia życzę.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witamina C należy do leków grupy C - nadmiar wykazuje działanie szkodliwe na płód u zwierząt. Nadmiar! A z cytrusami należy uważać z innych powodów - uważa się, że duże ilości substancji silne alergizujących, spożywane w ciąży, mogą przyczynić się do alergii u dziecka, potem gdy się urodzi. Z tego względu w ciąży ogranicza się cytrusy, nie jada się pomidorów na tony, zaleca się unikać orzechów, zwłaszcza ziemnych i innych rzeczy silnie uczulających. Ale czy są na to badania - tego nie wiem. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 | ||
Zakorzenienie
|
trampki wymiatają
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zapraszamy do częstego pisania. ten "Dystrykt" faktycznie ciekawie zrobiony. teraz już wiem, czemu nie tykam krewetek ![]() coś mnie drapie w gardle i trochę kicham... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#193 | ||
Zadomowienie
|
Witaj
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
majkaAD78 witaj!
![]() i pozostałe mamuśki witam po weekendzie ![]() Żadna to nowość - znów jestem nieprzytomna z rana, jakaś masakra...no ostatnio wyspać się nie mogę ![]() W piątek w końcu dostałam wyniki badań prenatalnych i usg genetycznego. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i pochwale się, że dostałam od koleżanki trochę ciuszków ciążowych: trzy pary spodni( z czego dwie to dresy) i kilka bluzek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
Witam przyszle mamuski
![]() Od piatku kiepsko sie czuje i postanowilam ze jak mi nie przejdzie do dzis to ide do lekarza. Mam jakies dziwne bole w podbrzuszu, tu mnie zaboli tam mnie zakuje, raczej nie powinno tak byc. Jestem w 10 tygodniu a momentami czuje sie jakbym miala dostac miesiaczke za chwile!! Martwie sie troche i stwierdzilam ze nie ma na co czekac skoro mam watpliwosci. Do lekarza chodze prywatnie i przyjmuje tylko we czwartki. Ale nie chce tyle czekac. Pojde dzis do innego na nfz, zobaczymy co mi powie. Trzymajcie kciuki, mam nadzieje ze to tylko moje przewrazliwienie i ze jest wszystko w porzadku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Organizatorka
|
majkaAD78 witam serdecznie
![]() Carolajna24 bardzo fajne są te spodnie może nie w tym kolorze, ale są też inne na szczęście. Dziekuję za linka ![]() ![]() Co do cen w H&M to po prostu kosmos jak dla mnie ![]() ![]() Ja w pt kupiłam sobie w zwykłym sklepie jeansy ciążowe bardzo atrakcyjne za 45 zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Fajna cena tych portów co kupiłaś - zazdroszczę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Organizatorka
|
Dziewczyny co sądzicie o tym wózku??? Od razu sie przyznam że na weeku wpadłam w jakiś trans i go zamówiłam 400zł z przesyłką. Mam nadzieję że nie będę żałować swojej szalonej i szybkiej decyzji. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to że moja koleżanka ma taki sam i mi go poleciła bo jest z niego bardzo zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Organizatorka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15428960]Cycki kury robię tak: rozklepuję mocno, porządne rozklapiochy muszą być, smaruję kawałeczkiem masła z jednej, wewnętrznej strony, kładę na to ser żółty, zawijam sobie i panieruję zawijaska np. w pokruszone płatki kukurydziane. Do tego wystarczy sałatka: kukurydza z puszki, 3 pomidory, 2 mniejsze lu 1 większy ogórek, 1/3 opakowania sera feta, sól, pieprz i duuuużo majeranku. Pychota ![]() wczoraj po raz pierwszy robiłam cycki z kuraka w płatkach kukurydzianych- pyszne. ![]() super uczucie, co nie? ![]() butki ekstra. ![]() Cytat:
![]() Daty nie będę zmieniać, bo przypuszczalnie na kolejnym usg znów inna będzie. ![]() ![]() Cytat:
![]() miło Cię widzieć, gratuluję fasolki. ![]() Podaj mi na PW dane do listy z pierwszej strony. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wizualnie ładny, ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() Dopiszę Cię do listy, tylko podaj jeszcze , proszę Twoją datę urodzenia. Najlepiej podeślij mi całość na PW. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
obiecany przepis na mufiny pomarańczowe:
280g mąki 80g drobno posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody szczypta soli 1 jajko 100g cukru 80ml oleju 100ml soku pomarańczowego 200g maslanki (ja dałam jogurt naturalny) 3 plastry pomarańczy (ja zrezygnowałam) 70g pastylek czekoladowych (nie miałam - dałam rodzynki) jak zwykle suche razem (skórka do suchych), mokre razem, potem wszystko wymieszać, a po nałożeniu do foremek proponują na wierzchu każdej babeczki położyć ćwiartkę plastra pomarańczy. wyszły pyszne. dziś robię muffiny z coca-colą. pierwszy raz. zobaczymy, co z tego wyjdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
Ałła trzymam kciuki za wizytę
![]() Yolu super, że wszystko ok. A ja mam strasznie twarde podbrzusze, możecie mi powiedzieć co jest tego powodem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |||
Konto usunięte
|
jak zwykle zasuwacie z postami...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a z czarnowidztwem mam tak samo. stukam się w głowę, powtarzam że wszystko będzie super. ale najgorzej jak obudzę się w nocy, a wtedy myśli miewam takie... a sny... jeszcze gorsze... i nasiliło mi się właśnie po tym co spotkało Danię... no bo jak to, tak ni stąd ni zowąd? to okropne. siedzę jak na szpilkach i czekam na czwartkowe usg, niech mi już powiedzą że wszystko jest w porządku i na miejscu, to moze na jakis czas będę mieć spokój... ![]() i przynajmniej brzuszek mi troszkę urósł... startowałam z 72, teraz jest 76 ![]() i jeszcze głupie pytanie? czy was też swędzą sutki? to nie do wytrzymania, pewnie to wina wysuszonej skóry, ale balsam nie pomaga, nie wiem co z tym zrobić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Ja też tak mam od jakiegoś czasu. Pewnie od długotrwałego siedzenia.
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry w ten uroczy poniedzialek
![]() Mialam tak fatalna noc, bolal mnie brzuch, nie moglam sie obrocic na zaden bok wiec nie jestem wyspana ![]() Pozniej przyjechalam do pracy jako pierwsza i mocowalam sie z drzwiami, nie moglam ich otworzyc. Zobaczylam, ze w drzwiach innych biur sa jakis slady ciemne i zaznaczone odciski palcow wiec swiatelko sie zapalilo- wlamanie (wlamali mi sie kiedys do domu wiec dreszcz mnie przeszedl). Przyszla wspolpracownica, zarzadca budynku i godzine walczyli z drzwiami. Okazalo sie, ze bylo wlamanie do prawie wszystkich biur na 3 pietrach w tym do naszego, kilka rzeczy zginelo, u nas na szczescie nic tylko balaganu narobili i tak o to zaczal mi sie ten tydzien... Kess, przepis super na poledwiczki, pozwolilam sobie skopiowac ![]() Majka, witaj, napewno teraz juz bedzie dobrze, trzymam kciuki za Was ![]() Alla, kciuki za wizyte ![]() Milego dnia.
#209 |
Rozeznanie
|
Uff, nadrobiłam, ale naskrobałyście na tym nowym wątku...
Ja dzis zaczynam 11 tc wg. OM ![]() ![]() Co do szkoły rodzenia to sie zapiszę, mąż deklaruje sie że będzie ze mną uczęszczał gdy tylko nie będzie w pracy. A planujemy poród rodzinny. Poza tym bardzo boje sie grypy... czy bierzecie jakies witaminki oprócz tych ciązowych czy nie? bo ja zaczełam jeśc czosnek ale mi nie służy...
#210 |
Raczkowanie
|
A ja sobie dziś dogodzę, bardzo dogodzę.... http://gotowanie.onet.pl/28423,0,1,n...a_przepis.html będę robiła je po raz pierwszy- ciekawe czy takie smaczne na jakie wygladają
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.