![]() |
#181 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Ja też już mam rzeczy przygotowane do szpitala. Trzeba je tylko do torby wrzucić ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że z szyjką lepiej ![]() ![]() Dziękuję ![]() Mnie też jest żal, że juz niedługo brzuch będzie pusty ![]() U mnie 18 kilo na plusie! Cytat:
![]() ![]() Ja ostatnio czytałam "Dziennik ciężarowca"- blog, który został wydany w postaci książki. Połknęłam w jeden dzień- naśmiałam sie jak głupia odnajdując w nim wiele sytuacji, które wydarzyły się też u nas w domu przez te miesiące. Fajne męskie spojrzenie na ciążę i ukochaną kobietę w stanie błogosławionym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() U nas podobnie- już widzę, że TŻ będzie chciał jechać natychmiast do szpitala, a ja będę chciała czekać. Ostatnio mu powiedziałam, że ja w takim razie nie przyznam się do pierwszych skurczów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Szaja, no widzisz jakie z nas damulki? normalnie "bułkę przez bibułkę"... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Co do wyglądu w szpitalu i nie tylko, to ja nawet jak wychodzę z psem to muszę się umalować. Czasami pozwalam odpocząć mojej twarzy od kosmetyków(jak wiem, że nigdzie nie wychodzę ), ale chociaż oko musi być zrobione
![]() Pamietam jedną sytuacje z pierwszego porodu. Po 4 dniach poszłam do kontroli (leżąc jeszcze w szpitalu ). Lekarka, która badała powiedziała : no w końcu czysta pacjentka. Zdziwiłam się, bo normalne, że przed wizytą trzeba się podmyć. I tak sobie pomyślałam o innych dziewczynach - nie myły się??? ![]() Idę prasować, bo przez ten remont sterta urosła. Kurcze, czemu ja tak prasować nie lubię ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-04-07 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Konto usunięte
|
U mojego gina jest w łazience nawet prysznic (kabina) normalny - wiadomo, że może któraś pani idzie do lekarza prosto z pracy, wypadałoby się umyć...
Dawno temu RAZ musiałam w trakcie okresu iść do lekarza, miałam tampona, a było i tak mi głupio, jak cholera i lekarkę przepraszałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
Mnie też trafiło się badanie ginekologiczne w tym okresie, jak miałam badania na oddziale endokrynologicznym na początku cyklu. Nic przyjemnego
![]() Szaja a ten dreszczyk emocji to dziś bardzo przyjemny będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja dla ciebie niestety nie mam zadnych wiesci bo ja od poczatku ciązy zero bara bara ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
to sie cieszem i trzymam kciuki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#187 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja też nie moge przeboleć że przecież taki fajny mamy okres, zero zabezpieczania a tak mało korzystamy ![]() ![]() i sama sie zastanawiam jak małż to wszystko znosi ![]()
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi leci już w szpitalu druga doba, a moja 'koleżanka' z sali nawet zębów nie umyla ![]() Nawet położna jej mówiła żeby sie umyla bo po ktg ten żel się jej tak skawalił ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18410678]U mojego gina jest w łazience nawet prysznic (kabina) normalny - wiadomo, że może któraś pani idzie do lekarza prosto z pracy, wypadałoby się umyć... Dawno temu RAZ musiałam w trakcie okresu iść do lekarza, miałam tampona, a było i tak mi głupio, jak cholera i lekarkę przepraszałam ![]() Ja teraz nie zdąrzyłam się ogolić.. Tzn golilam sie tydzien temu. I przed samymi świętami zapomniałam kupić kremu do golenia (bo inaczej się tam nie ogole ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My jakiś czas temu zrezygnowaliśmy z "normalnego" seksu - za bardzo mnie bolało krocze. Ale radzimy sobie inaczej ![]() Cytat:
Okropność, spaliłabym się ze wstydu gdyby ktoś mi zwrócił uwagę odnośnie mycia...
![]() |
#190 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18409365] A ja wczoraj małża pytam, czy boi się porodu, to ataku śmiechu dostał i pyta: JAAAA się mam bać? Przecież to ty będziesz rodziła ![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj jadę się z Kropką spotkać - dreszczyk emocji ![]() Koniecznie męzowi wypomnij...ode mnie też ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1841308 7]to my się śmiejemy, że jak mała wyjdzie, postuka tż'ta w czoło i zapyta "miło ci? miło?" ![]() ![]()
![]() |
#192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Miloszek spory chlopaczek ![]() Kardashi, trzymaj sie tam w szpitalu i nie gadaj z ta co zebow nie myje ![]() ----------------- Bylam dzisiaj u poloznej i lekarza, a wlasciwie chlopaczka jakiegos. Tam lekarzami sa chyba studenci medycyny albo ci co robia specjalizacje, no nie wiem ale sami juniorzy. Raz trafila mi sie siksa a teraz ten mlodzik w okularkch. Myslalam, ze to zart jak go zobaczylam. Mimo skurczy jestem zamknieta i wg niego szyjka ma 3 cm. Dziecko glowa w dol. Znowu zostalam obmacana tylko (bez usg). Zmierzyl mi brzuch i okreslil dziecko na troche ponad 3 kg. Wiec wszystko na krzywy ryj ![]() Pozniej pojechalam do sklepu aby kupic poszewki na poduszki do sypialni i nie znalazlam zdowalajacych za to znalazlam super narzute, ktorej tez nie kupilam bo nie bylam pewna czy chce... ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-04-07 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1841308 7]to my się śmiejemy, że jak mała wyjdzie, postuka tż'ta w czoło i zapyta "miło ci? miło?"
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzeba było kupić narzutę jak Ci się podobała. Ja też tak mam, że często jak mi się coś podoba to nie biorę, bo muszę jeszcze przemyśleć zakup, a potem wracamy i już tego nie ma i zaczyna się szukanie po sklepach ![]()
![]() |
#194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam zawsze takie durne akcje z zakupami. Nie jestem pewna to odkladam i tez jak wracam to juz nie ma...ale mezowi nie mowie bo on jesli nie jest to zakup sportowy po sklepach lazic nie lubi chociaz zawsze sie oferuje, ze pojdzie ze mna a potem najczesciej odradza mowiac, ze to mamy wiec po co drugie itp... Widzialam tez fajne buty w Kapphalu i H&M ale nawet nie mierzylam bo nie wierze w rozmiar mojej stopy obecnej ![]()
![]() |
#195 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#196 | ||||
Konto usunięte
|
kurcze, ale to już blisko....
![]() jeszcze chwila i będę wątek na odchowalni zakładać. ![]() gratki za 36 tc. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja sądze, że to może być prawda. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Miłoszek to kawał chłopa. ![]() raczej nie... wczoraj w Glamour czytałam, że depilacja brazylijska już jest niemodna. ![]() ![]() Wczoraj po wizycie u ginki pojechałam do przyjaciółki na klachy, więc juz nie miałam siły wieczorem zajrzeć. Mój dzidek waży 1850g, obwód brzuszka 32 cm, a główka o 2 tygodnie do przodu z wymiarem... ![]() Leży już główką w dół, ale jeszcze wysoko. Ja jestem pozamykana. ![]() Jutro jadę na prywatne usg, to pooglądam sobie maluszka w lepszej jakości. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
#198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oj ja też bym nie ryzykowała teraz zakupu butów. Chciałam nawet przyłączyć się do jakiegoś sigmowego zamówienia, ale poczekam jeszcze ten m-c, bo liczę na to że stopy po porodzie przestaną być takie hobbicie... [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18415185]kurcze, ale to już blisko.... ![]() jeszcze chwila i będę wątek na odchowalni zakładać. ![]() a ja sądze, że to może być prawda. ![]() ![]() Wczoraj po wizycie u ginki pojechałam do przyjaciółki na klachy, więc juz nie miałam siły wieczorem zajrzeć. Mój dzidek waży 1850g, obwód brzuszka 32 cm, a główka o 2 tygodnie do przodu z wymiarem... ![]() Leży już główką w dół, ale jeszcze wysoko. Ja jestem pozamykana. ![]() Jutro jadę na prywatne usg, to pooglądam sobie maluszka w lepszej jakości. ![]() Do mnie jakoś nie dociera, że to już tak blisko. Nadal zwlekam z wyborem szpitala ![]() Lea bajka dla mnie w sensie, że historia cudna ![]() ![]() Super, że masz dobre wieści. Mój maluch jest z kolei o 2 tygodnie mniejszy. Mam nadzieję, że nie da na siebie tyle czekać po terminie ![]()
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Jestem już po wizycie. Z Luizka wszystko dobrze, waży 2230, wg USG 34 tc. Oczywiście buzia była za rączkami - mały uparciuszek
![]() ![]()
#200 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do mycia to na szczęście mam koleżanki na sali które raczej się myją wiec narzekać nie mogę ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18415185] Mój dzidek waży 1850g, obwód brzuszka 32 cm, a główka o 2 tygodnie do przodu z wymiarem... ![]() Leży już główką w dół, ale jeszcze wysoko. Ja jestem pozamykana. ![]() Jutro jadę na prywatne usg, to pooglądam sobie maluszka w lepszej jakości. ![]() Super, że z dzieciaczkiem wszystko dobrze ![]() Dzięki dziewczyny za kciuki ale niestety zostaliśmy w szpitalu i nie wiadomo kiedy wyjdziemy ![]() ![]() ![]() No i dzieciaczek waży już 2400 ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w szpitalu fajnie nie jest ale może lepiej dal dzidka że zostałaś - jesteś cały czas jakby nie było pod fachowym okiem a w domu byś tylko leżała i dumała będzie dobrze - już niedługo i będziesz tulić maluszka w ramionach ![]()
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18409365] A ja dzisiaj jadę się z Kropką spotkać - dreszczyk emocji
![]() o wy...! tak blisko mam, a ze mną się nie umówiły ![]() Cytat:
Bydgoś - proszę mi się oszczędzać ![]() pozostałym gratuluję hurtowo dobrych wieści. padam po Ikei. kupiliśmy córci kocyk, a reszta rzeczy była do spiżarni i kuchni. jeszcze raz przyjrzeliśmy się mebelkom, żeby się upewnić, że ciągle nam się podobają i jak tylko remont się skończy - jedziemy kupować - albo małż sam pojedzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#205 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
lepiej leżeć w domciu niż w szpitalu. Luizka spora. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
mam pytanie.Co myślicie o tym wóżku?Cena 660zł z fotelikiem samochodowym
#207 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() właśnie małż zaczął remont naszego pokoju i mam zakaz wchodzenia do niego ![]() no i śpimy przez pare dni na dole w salonie rodziców ![]() jak ja bym chciała już iść na swojeee, ale cóż nie wszystko naraz,pod koniec kwietnia kontynuujemy z naszym domkiem-mury,strop i dach papowanie-dachówka już w następnym roku..
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png ![]() ![]() ![]() 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub ![]() Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-04-07 o 19:41 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1841308 7]to my się śmiejemy, że jak mała wyjdzie, postuka tż'ta w czoło i zapyta "miło ci? miło?" ![]() Cudne ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18415185] Mój dzidek waży 1850g, obwód brzuszka 32 cm, a główka o 2 tygodnie do przodu z wymiarem... ![]() Leży już główką w dół, ale jeszcze wysoko. Ja jestem pozamykana. ![]() Jutro jadę na prywatne usg, to pooglądam sobie maluszka w lepszej jakości. ![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jakie mebelki? pokażesz w necie? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niech chociarz wózek wybierze ![]() Wiem,że nie ma skrętnych kół i pewnie lekki nie jest. Z okazjii 29 tyg zdjecie
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18423561]A bo to tak na moment było
![]() ![]() Jakie mebelki? pokażesz w necie?[/QUOTE] powiedzmy, że wierzę ![]() co do mebli - seria LEKSVIK, starczą na długo, bo można potem do nich dokupić inne elementy, nie wyrośnie z nich dzieciak, jak z Mamutów, no i pasują do ogólnej koncepcji całej naszej chaty. jedynie łóżeczko bierzemy inne, bo te ikeowskie nie mają wyciąganych szczebelków chyba i tylko 2 poziomy. [łóżeczko też wybrane - z Glucka, model Patryk] Cytat:
![]() super brzusio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.