|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno zastanowię się nad szczepionką na pneumokoki jak będę ją wysyłała do przedszkola. Na rota nie szczepię i nie zamierzam bo szczepionka uodparnia tylko na kilka rodzai wirusa a jest ich całe mnóstwo więc nie daje żadnej gwarancji że dziecko nie zachoruje. Dzwoniłam do ZUSu w sprawie kasy za zwolnienie i jeszcze sobie na nią poczekam. Babka w ZUSie też nieogarnięta tak jak i te moje księgowe bo teraz znów brakuje jej papieru o moich zarobkach za ostatnie 12 miesięcy :/ Powiedziała, że kasa może będzie pod koniec kwietnia od razu za dwa zwolnienia. No cóż, kompletowanie wyprawki musi jeszcze poczekać dwa tygodnie, maluch ma jeszcze czas więc niech siedzi w brzuchu dopóki matka nie kupi wszystkiego
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
|
|
|
#182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
rozumiem ze za takie szkody to ubezpieczyciel placi? ciekawe jak sie deweloper do tego odniesie, skoro to jest monitoring i ma to byc osiedle bezpieczne a mimo to takie rzeczy sie zdarzaja. |
|
|
|
|
#183 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() super, a mały może się jeszcze przekręci Spaceruj dużo, kręć biodrami, pływaj - to podobno pomagaCytat:
Cytat:
![]() Jak tylko coś czuję wilgotniej, sprawdzam ![]() dzisaij idziemy na Mikrokolektyw (i coś jeszcze jest później - ale to zobaczymy, czy wysiedzę ![]() a jutro Gary Thomas "Komeda - the innocent sorcerer" a tu cały program Cytat:
jak już pisałam opadł mi brzuch i czuję nacisk jakby. Idę zaraz wysiewać szpinak, wzejdzie mi na maj może ![]() Mąż też nakupił ziarka sałat różnych, żebym nie jadła pryskanych przy karmieniu - ale z tym jeszcze chyba poczekamy chwilę.
|
||||
|
|
|
#184 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to mama pali jak smok,a my z mężem uwielbiamy czytać książki i nie raz już była wymiana zdań:mama:"nie szkoda wam na te książki? Przecież to przeczytasz i leży, nie lepiej wypożyczyć?" ja:" nie szkoda ci na fajki? Nic z tego nie masz oprócz smrodu i straconego zdrowia" I na tym zawsze koniec, choć wydaje mi się, że ona i tak twierdzi, że kupowanie książek jest głupsze Cytat:
I że cieknie i leci, a ty czekasz aż się skończy i zaczynasz panikowaćTak w ogóle to dzień dobry w ten piękny, słoneczny dzień |
||
|
|
|
#185 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a komuś się śpi dobrze na cegłówkach???
Cytat:
Cytat:
Jeszcze dodam od siebie (techniczne sprawy), że storczyka można przesadzić po 5 latach, ale nie trzeba. Jeśli już, to trzeba go przesadzić do odpowiedniego podłoża i do przezroczystej doniczki. Nie trzymać w wodzie. Zasilać ![]() Tyle ![]() Tacca, fajnie że się odezwałaś, i że u Ciebie lepiej Trzymam kciuki za zaliczenie egzaminu. za wizytę. Dzidziuś jeszcze się może przekręcić, spokojnie. Nasze szkraby jeszcze mają na tyle miejsca, żeby fikoła strzelić ![]() kism, bluelektron, za wizyty.moniczka, a co w ogóle z Twoimi perypetiami mieszkaniowymi? Sprzedajecie to mieszkanie w końcu? Już sprzedaliście? Ja, prawdopodobnie, będę miała zaraz gościa Trochę ogarnęłam z tej okazji mieszkanie i chyba trochę przesadziłam, bo znowu mi brzuch twardnieje. A jak postoję trochę (pochodzę), to mam wrażenie, jakby Hania już mi wchodziła do kanału rodnego. Wierci się, gniecie ![]() Dwa prania już zrobiłam A propo fajek, to ja mam takie huśtawki. Na początku ciąży mówiłam, że absolutnie nie wrócę do palenia. Później (II trymestr) zmieniłam zdanie i mówiłam, że nie chciałabym wrócić do palenia, ale nie wiadomo jak to będzie...ciągnęło mnie. Teraz znowu mam postanowienie, że nie wrócę Najlepsze jest to, że razem ze mną palenie rzucił mój Paweł. Teoretycznie jest nam łatwiej i powinniśmy się wspierać, ale coś mi się wydaje, że On ma silniejszą wolę ode mnie No nic, będę robiła wszystko, żeby nie wrócić do tego paskudnego nałogu.
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-20 o 11:22 |
||
|
|
|
#186 | |||||
|
Zadomowienie
|
Na pewno
Oj dzisiaj się działo między Damonem a Eleną ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale w sumie dziękuję, że mnie uświadomiłaś ![]() Cytat:
no to stróż rzeczywiście " monitoruje", chyba leży przed tv i śpi w swojej kanciapie... a wydawałoby się, że jest bezpiecznie w takim zamkniętym osiedlu
|
|||||
|
|
|
#187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizyte.Mi tez tacy ludzie podnoszą ciśnienie ale cóż są ludzie i ludziska
|
|
|
|
|
#188 | ||
|
La Moderatoiure
|
Zatwardziałe z nas baby
Cytat:
Cytat:
Tobie chociaż brzuch opadł... Kompletnie nie czuję się jeszcze na jakieś tam porody hehe. Nawet na siku chodzę 2 razy w nocy tylko. Ale ja całą ciążę w ogóle nie wstawałam w nocy, dopiero w 9 miesiącu mnie "dociska" ![]() Spadam na spacer, miłego dnia! |
||
|
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
Zazdroszcze wam pogody,u mnie w nocy padał deszcz teraz jest ciepło choc pochmurno.
|
|
|
|
#190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ano nic w tej sprawie nie ruszylo i nie ruszy prawdopodobnie. Ciezka decyzja - tutaj jest zrobiony remont igła - ogladalam zresztą kilka mieszkan - niby "po remoncie" i wszystko porownuje do naszego i mowiąc nieskromnie wyglada to troche blado a ceny sa kosmiczne za te niby remonty. Przyklad: remont w 2010r. a tu taki popekany sufit ze glowa mala. niby wszedzie gderaja o tym, jakie to spadki cen teraz są a ja odnosze wrazenie, ze na wiosne ceny poszly zdecydowanie do gory Moj maz jest przeciwny przeprowadzce - podejrzewam, ze mu sie po prostu nie chce. Jest zmeczony praca i nie chce sie dodatkowo tym zajmowac - znowu zalatwianie w bankach, pakowanie, przenosiny, remont .. nie przyzna mi sie do tego, ale wiem ze to o to chodzi
|
|
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się w nowym wątku
![]() Tyle się wczoraj naprodukowałam nad nowym postem i komputer mi padł ![]() No i teraz nie pamiętam co komu miałam odpisać ehh ![]() My wczoraj skończyliśmy malowanie, poszalałam trochę z pędzlem Dziś czeka nas ustawianie mebli a jutro malujemy łóżeczko i komodę A ja od rana tyłka z łóżka nie mogę podnieść ![]() Jeszcze mi się śniło, że mąż mnie zdradzał i już w ogóle humor zepsuty na cały dzień Dziękujemy za wszystkie kciuki doris888 Broń Boże nie uważam się za specjalistę w tym temacie, przekazuje jedynie to co sama usłyszałam od lekarki w klinice w Krakowie. Sama byłam zdziwiona dlaczego tak ważne jest żeby wiedzieć i robić te badania, skoro w ciąży i tak nic z tym nie zrobią dopiero ona wytłumaczyła mi, że pediatrzy wiedząc o tym fakcie mogą odpowiednio szybko zareagować a w przypadku noworodka czas ma ogromne znaczenie i im szybciej tym lepiej. No i poród odbywa się na oddziale septycznym ze względu na bezpieczeństwo innych pacjentek i ich dzieci. Najpierw wyszło mi IGM po tym lekarz skierował mnie do Krakowa tam skierowano mnie na kolejne badania i tak IGG i IGM dodatnie przy czym wskaźnik IGM od lutego nie spada, z awidności wirusa we krwi wyszło, że zakażenie jest świeże i aktywne, no i obecność wirusa w moczu dopiero po tych badaniach wpisano mi czynną postać cytomegalii w kartę ciąży. W całej tej przykrej sytuacji cieszy mnie jednak fakt, że lekarze jak za przeproszeniem krowie na rowie mają wyłożone, że jest taka nie inna sytuacja i stosownie do tego mogą reagować i zalecać odpowiednie badania. Na szczęście nie jest tak, że dziecko już w brzuchu musi się zarazić, ale niestety zaraża się przy porodzie, wtedy dostaje odpowiedni antybiotyk jednak, żeby tak było lekarze muszą wiedzieć o infekcji u matki. Gaabi czapeczka przepiękna ![]() Kism, Tacca gratuluję wizyt ![]() Andzya trzymam kciuki ![]() Co do wód to możecie sobie np. sprawdzić jeżeli nie jesteście pewne czy się sączą wkładając tą pieluchę poporodową i pochodzić z nią jeżeli będzie mokra (porządnie) to znaczy, że to wody Mi tak kazała zrobić położna jak przy pierwszym porodzie byłam w szpitalu i okazało się, że faktycznie wody się sączą Przepraszam jeśli komuś nie odpisałam |
|
|
|
#192 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ano...
Cytat:
Cytat:
![]() Ach ten ZUS... ![]() Cytat:
Ubezpieczenia nie ma, bo akt nie podpisany. Tylko umowa kupna. Developer na dziś dopiero wyznaczył notariusza. Wydaje mi się, że straty powinien pokryć w tym wypadku zarządca nieruchomości... Okaże się. Cytat:
Ale myślę, że mały sam się przekręca kilka razy dziennie, bo czuję jak raz na dole, raz na górze kopsa...Cytat:
Teoretycznie storczyki powinno się przesadzać raz w roku jeżeli się często nawozi, żeby uniknąć zasolenia podłoża. Ja prawie w ogóle nie nawożę i przesadzam dopiero jak korzenie rozsadzą doniczkę. Niby powinno być bezpiecznie. Tata zobaczył zniszczenia jak podjechał wczoraj montować alarm na balkonie. W mieszkaniu obok już mieszkają ludzie, nad rodzicami też... Nikt nic nie wie nikt nic nie słyszał. U tych jednych sąsiadów pies w nocy szczekał. Teraz już nie będą spać tak spokojnie... |
|||||
|
|
|
#193 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa wczesniej jeszcze myslelismy zeby kupic starszy dom do niewielkiego remontu ale te ceny tutaj na slasku to jakis kosmos za 50-letnie starowinki
jak sie dolozy kase na remont to wyjdzie nowy dom! ceny są iście wizjonerskie. Hmmm moze na watku nieruchomosci ktos cos podobnego zalozyl i ma jakies doswiadczenia w tym temacie, moze przejrze i podpytam. |
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
Co do tego aplenia ja też paliłam nałogowo przed ciążą. Rzuciłam niestety nie tak od razu
ale udało się - myślałam, że nigdy nie dam rady tego zorbić. Bardzo żałuję, że nie wrzucałam sobie codziennie pieniędzy, które bym wydała na fajki do skarbonki. Byłoby widać teraz ile kasy na to idzie i miałabym jakieś oszczędności :P Myślę, że zapalę na pewno kiedyś ale chciałabym, żeby to mnie tylko utwierdziło w przekonaniu, że palenie jest do du..py
|
|
|
|
#195 |
|
Wtajemniczenie
|
Wkońcu ogarnęłam mieszkanie,mam lenia dzisiaj.Chyba zaraz spac pójde
|
|
|
|
#196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tego zarzadce to chyba bym rozszarpala ciekawe czy zrekompensuje szkody tyle czlowiek slyszy o tych deweloperach ze szok najgorszy przypadek to ten z Krakowa co ludzie placili grube dziesiatki tysiecy i przez kilka lat deweloper nie potrafil dokonczyc bloku,, ciekawe jak teraz tam sprawa wyglada.. szkoda ludzi...
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o szczepionki to my pewnie weźmiemy skojarzone, bo z doświadczenia koleżanek wiem, ze ciężko się patrzy na płaczące dziecko na szczepieniu. na rotawirusy nie będę szczepić na pewno, bo rotawirusów jest około 90 bodajże a szczepionka chroni przed kilkoma. Poza tym najważniejsze żeby dziecko się nie odwodniło jak już jakiegoś złapie, sam rotawirus nie jest tak groźny jak to odwodnienie. Na pneumokoki jeszcze nie wiem... |
|
|
|
|
#198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniej więcej taki metraż ma nasze ![]() Miejsce parkingowe też mamy Chociaż obowiązku nie był, ale przecież auto trzeba gdzieś parkować. A to, ze czasami jest obligatoryjny zakup, to wcale nie taka głupia sprawa Cytat:
![]() Nie zdążymy, ale na pewno się przeprowadzimy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zazwyczaj przesypiam do czasu aż mąż wstaje do pracy, wtedy dopiero si budzę Żyć nie umierać.
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o łóżeczka to Tz chce to http://allegro.pl/okazja-mis-tymon-l...271621203.html mnie róniwez sie podoba, ale troszke duzo kosztuje do tego materac i cała reszta.
Jest wersja ciut tansza http://allegro.pl/nowosc-julia-ii-sz...tml#tabsAnchor ale nie wiem czy nie jest jakies gorsze wykonanie. Tutaj takie zwykłe http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...288919045.html Wysłałam dzis moja siostre, która jest u chłopaka i tam jechac do hurtowni gdzie są te łózeczka i zobaczyc tam ceny i jak wygladaja. |
|
|
|
#200 | |
|
Wtajemniczenie
|
grrr ciagle mnie nawiedzają konsultanci cyfry plus!!!!!!!
wypowiedzialam umowe a oni dalej wydzwaniaja, nawet mi smsy pisza typu"zostan z nami" a szczytem są telefony o 21! nawet tego nie odbieram, ale przed chwila odebralam i powiedzialam panu dobitnie,ze ja juz umowe rozwiazalam i im o tym telefonicznie mowilam, a on "no rzeczywiscie widze" łatwo jest podpisac umowe, ale wyplatac sie z niej to juz inna kategoria moj kolega mial przeboje z internetem od lokalnego doastawcy w malej miesjcowosci - po jakims czasie chcial zrezygnowac, to mu kazali OSOBISCIE jechac do Warszawy i oddac router czy cos w tym stylu ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() wygladaja bardzo podobnie |
|
|
|
|
#201 | ||||||
|
Rozeznanie
|
witajcie w ten piękny poranek
) Ja już po śniadanku, z kawką i laptopem na tarasie. Chyba mi cytaty zeżarło ![]() Andzya nawet nie wiesz jak mi adrenalina skoczyła! Szkoda w sumie, że to fałszywy alarm, bo tylko niepotrzebnie się męczyłaś całą noc. Trzymam kciuki za kotkę. Cytat:
). Mam takie dni, że najchętniej nie wychodziłabym z łóżka i leżała z płaczem, zupełnie bez powodu. Buczę na serialach, przy piosenkach - masakra. A dzisiaj na dzień dobry też się mało nie poryczałam - śniło mi się, że K. mnie zdradza... I to w dwóch oddzielnych snach Cytat:
![]() Cytat:
masz rację, jeszcze ma czas na fikanie koziołków ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też mnie to ostatnio dziwiło, ale z drugiej strony to się wydaje logiczne. Ciąża trwa 40 tyg. co oznacza, że nasz termin jest pierwszym dniem 41 tygodnia. Tak to zrozumiałam.
|
|
#202 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Gaduły. normalnie nie mogłam Was nadrobić.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moniczka odnośnie fajek to ja też się boję, że wrócę. A co do szczepionek to ja nie będę płaciła dodatkowo 400-500 zł za szczepionki. Czy ktoś pamięta szczepionkę z niemowlęctwa??? Wydaje mi się, że nie. Tym bardziej, że raczej stracę pracę, a chcemy wykupić dodatkowe szczepionki na meningokoki, pnemokoki i rotawirusy i nie będzie mnie stać na skoncentrowane szczepionki. Ja już po wizycie. Schudłam 1kg. Byłam też na zakupach i się chyba lekko przedzwignęłam ,bo jak podniosłam siatki to mnie tak w pachwinie i pochwie zakuło, że aż mi łzy napłyneły do oczu. Zjadłam już sniadanię, Was w miarę nadrobiła, teraz pora wylożyć cielsko na łóżeczku i zagnić na chwilkę.
|
|
#203 |
|
Wtajemniczenie
|
gdybym miala teraz diete 1000kcal to juz minelabym ten prog
![]() zjadlam 2 kromki na sniadanie, prince polo xxl, troche winogron, chipsy i pasek czekolady
|
|
|
|
#204 |
|
Rozeznanie
|
Gabi gratulacje za nowy wątek
begie13 tak nosilam kolczyk, na szczęście nic się nie dzieje, dziurka się nie zarosla i nie pękla missmalezji dziękuje za radę, gaziki odloże do apteczki, patyczki w ruch pójdą , a dzidziusia to nie będzie jakoś szczególnie bolalo, placzą przy tym dzieci?stokrotka torty apetyczne, kuchnia super, brzuszek calkiem spory, bosh ile ciuszków Pandzia ladny wózek ![]() kism spory chlopak z Twojego dzidziusia ania_85 odnośnie czopa, żadna z moich kol co rodzily, nie widzialy, żeby im wypadl hmm więc może przegapily Odnośnie pieprzyków, też mam ich więcej, pod cyckami na brzuchu, takie maleństwa |
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie udzielam, ale z ostrzeżeniem, przestrogą do Was idę
![]() Jakby którejś przyszło do głowy zamawiać na allegro u niejakiego dar_ko13 to lepiej od razu za te pieniądze coś innego kupcie. W klubie już 3 dziewczyny czekają aż łaskawca prześle towar. Zero kontaktu przez mail /zbywające odpowiedzi/. A zamówienie złożone i zapłacone w zeszły pon i wt. |
|
|
|
#206 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja tez sie zastanawiam czy wezme te skoncentrowane tym bardziej ,ze chemy te pneumokoki wziac - to wyszloby ponad 2 tysiace za same szczepionki ![]() a co do samych szczepien - to juz zapowiedzialam mezowi ze on bedzie razem z nami chodzil bo ja pewnie nie dam rady ![]() rozmawialam z moja mama i ona tez jest zdania, ze nas kluto, podarlismy sie troche i tyle, a teraz to takie cackanie sie z dziecmi , no troche racji ma ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie wróciłam z zakupów, jestem wkurzona, noc nieprzespana przez mega bolesne skurcze (spałam tylko 1,5godziny) i bez efektu trudno, będę krążyć dalej, zobaczymy co się będzie działo ![]() Miłego dnia dziewczyny i dziękuję mocno za kciuki Jakby jednak coś się działo to dam znać
|
|
#208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja i tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy Faktycznie bywają bezczelni ci konsultanci... |
|
|
|
|
#209 |
|
Wtajemniczenie
|
czytam sobie oznaki zblizajacego sie porodu:
to co mi pasuje to: - hustawka nastroju - czeste wyproznianie sie - wzmozony apetyt - opadniety brzuch - wzmozone wydalanie wydzieliny ![]() dodatkowo dzis w toalecie zobaczylam malutka plamke krwi, ale nie takiej brudnej tylko mega czrwonej tylko jedna plamka teraz nic nie ma---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- z jednej strony zal mi ich, bo sama wiem jak podla to jest praca, sama pracowalam lata temu w podobnej firmie |
|
|
|
#210 | ||
|
Rozeznanie
|
No i nie odpisałam na wszystko co chciałam
chociaż z drugiej strony te pomiary z usg nie dają przecież 100% pewności. Eh no właśnie skąd te dzieciaki takie duże teraz? Ja wagę urodzeniową miałam 3200, a moje dziecko w brzuchu tyle ważyło w 36 tc! Jak ja przecisnę tego wielkoluda?! Nawet nie bardzo mam jak masować krocze, bo ledwo tam sięgam, a z drugiej strony boję się, że masażem przyspieszę poród.Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

Mamy V-VI cz.VIII

No nic, będę robiła wszystko, żeby nie wrócić do tego paskudnego nałogu.
a wydawałoby się, że jest bezpiecznie w takim zamkniętym osiedlu

pewnie jeszcze w umowie jest obowiazkowy garaz/miejsce postojowe (?) za dodatkowa kasiorke
Poza tym wszystko dobrze, przepływy dobre, ilość wód wzrosła, jest w normie, szyjka minimalnie mięknie