|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() rozumiem lampka wina, ale żeby aż tak ![]() ![]() Cytat:
najwięcej dostałam od koleżanki którą znam dopiero 2 lata... ![]() Nie wiem ![]() SAB SIMPLEX poprosiłam męża o kupno tego preparatu, ile go trzeba mieć? 1 op wystarczy ?! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
oglądam na tvp1 "U Pana Boga" za piecem, w ogródku, za miedzą- nie wiem który tytuł prawidłowy.
Jaja jak berety ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj BLONDYNKA POZNAN była ale nie u NAS, znalazłam ją tutaj
U Nas wypowiadała się ostatni raz 16.06.2011 ! Nie wiem co się dzieje. Ide spać |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zadomowienie
|
Idę spać, bo mężuś już się kładzie, więc się przytulę
![]() Dobranoc ![]() I mam nadzieję, że pierwszą wiadomością jaką jutro zobaczę to będzie ta że Shira już jest mamusią ![]() No a Zmalowana, Dziubek i Zanka trafiły na porodówkę i akcja szybko się rozkręca! ![]()
#2165 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
AAA i Agatka przesłodka! Kurde dziewczyny mam od jakiegoś czasu skurcze. Zaczynają się z brzucha i przechodzą na plecy. Do tego znalazłam jakąś ciągnącą biało-przeźroczystą galaretkę w gatkach (tak wygląda czop?). Idę dopakować torbę. Jakby co trzymajcie kciuki żeby się rozeszło po kościach bo ja nie chcę jeszcze rodzić! Mam plany do najbliżej środy. Wtedy mogę rodzić. Poza tym nie jestem dzisiaj gotowa psychicznie.
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
ja nie rodzę
mam lekko podwyższone ciśnienie, ale to chyba z nerwów ale żyję jeszcze idę odpoczywać i wyluzować się
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak się ma wysokie ciśnienie to się kręci w głowie?
dzisiaj miałam takie fazy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no proszę.. Zanka miłego molestowania męża ![]() ![]() Mi się spać cosik nie chce ![]() Co u Lilki i małej karolinki? nic się nie odzywa. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-23 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | ||||
Rozeznanie
|
najpierw kciukasy dla wszystkich potrzebujących
![]() ![]() ![]() ja jutro idę oddać siuśki i powtórzyć wymaz na paciora, mam nadzieję, że antybiotyk i te obleśne globulki go wytępiły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jeśli nie daj Boże nie- to że ktoś mnie szyjący łaskawie zapyta czy może lub uprzedzi, co zamierza ![]() Cytat:
Cytat:
7 lat brałam piguły, nie miałam skutków ubocznych ale nie wiem, czy chcę do nich wracać.. metody tzw naturalne były fajne bo w końcu po tylu latach piguł "poczułam" swoje ciało, tabsy jednak wszytko wyciszają.. no ale NPR było fajne bo zakładaliśmy, że chcemy mieć dziecię ale jeśli już zakończymy reprodukcję to jest to metoda za bardzo ryzykowna ![]() o spirali myślałam ale coś mnie nie przekonuje ![]() gumek nie lubię, to jak lizać cukierek przez papierek ![]() muszę się rozeznać z tym pierścieniem.. a palec w d... no nieeeee, ja myślałam, że jestem psychicznie przygotowana na wszelkie niespodzianki a tu średnio raz w tygodniu czymś mnie zaskakujecie ![]() ![]()
![]() |
#2173 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmalowana opadł! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Scio śliczna pyzunia ![]() Kajool jeeejku jaki cudny włochacz ![]() Carmela ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Telik bardzo ładnie wyglądasz ![]() Shirka się biedna męczy ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-06-23 o 22:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |||||
Zakorzenienie
|
Ale mam zaległości! Ponad 10 stron
![]() ![]() Tylko ciekawa jestem czy Shirka urodziła ![]() No i KAJOOL - BRAWOOOOOO!!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zgadzam się ![]() Cytat:
![]() Scio - superdzielnie wszystko zniosłaś ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masz słuszne wrażenie ![]() ![]()
![]() |
#2175 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Staram się jak mogę, żeby nie zwariować ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Rozeznanie
|
Zaneta - nie musisz nic wpisywać, zapakuj listek euthyroxu do oby szpitalnej i tyle. to nie ma zadnego wpływu na poród, zresztą okres półtrwania jest chyba 90h więc nawet jak nie zażyjesz w dzień porodu to nic się nie stanie. potem poinformujesz lekarza i będziesz sobie łykać w szpitalu.
Trzymam mocno kciuki za Shire!!! A mnie się udało i nie mam paciorkowca - cieszę się bo z tego co widzę to leczy się to penicyliną a ja mam uczulenie brrrrr OWA i HBs też ujemne - układ krzepnięcia ok więc mogę mieć znieczulenie, i chyba nie wejdę do szpitala dopóki mi go nie dadzą :d Edytowane przez Stapelka Czas edycji: 2011-06-23 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Zakorzenienie
|
wieści od Shirki nadal brak...
Idę spać i mam nadzieję że rano będą radosne wiadomości ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Brumku te 20 minut to była dla mnie cała wieczność.
![]() Aha i szczerze mówiąc to nie wiem, czy mi wkładała gdzieś palce (miałam 4 szwy na zewnątrz, wewnątrz nie wiem), bo już było mi naprawde wszytsko jedno. Podejżewam, ze nawet jakby mi palec w oko wsadziła to bym się nie zdziwiła. Szczęśliwa byłam, że już po wszytskim i ból ustąpił ![]() Moja mała ma już 7 dni. Jeszcze jutro dam jej się zaaklimatyzować, w sobote wyjdziemy sobie na balkon, a w niedziele pierwszy spacer ![]() Ciekawe jak tam Shirka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |||
Zakorzenienie
|
Scio, on jest słodziusienieńki
![]() Cudne zawiniątko ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Zresztą w tej książce "W oczekiwaniu na dziecko" też jest napisane, że prawidłowy poród jest po skończonym 37 i max do 42 tygodnia. Cytat:
![]() 37 tydz. i 1 dz ![]() Cytat:
![]() Ja byłam zawsze bardzo przewrażliwiona na punkcie nieplanowanej ciąży. Bardzo się bałąm że zajdę gdy nie będę gotowa. Dlatego w ogóle zanim zaczęłąm uprawiać seks poszłam do gina i już dwa miesiące wczesniej zaczałąm łykać tabletki. A do tego zawsze obowiązkowo były globulki i gumki ![]() ![]() Ja nawet tego w ciązy nie uznaję. A, i zapomniałam się pochwalić ![]() ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Zrobiłam dramatyczne wrażenie? Bo o to mi chodziło ![]() ![]() Tak naprawdę to wiedziałam że moja lekarka ma tam dziś dyżur i pojechałąm po receptę na żelazo, bo mi sie jutro kończy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- No nie wątpię! Ale pewnie lepsze 20 minut piekła niż 2 godziny ![]()
![]() |
#2180 |
Zadomowienie
|
Brumek, a z ciekawości to jakie żelazo łykasz? Pytam, bo ja próbowałam i Tartyferon (czy coś takiego), i Feroplex i nic mi nie pomogły, coraz gorzej było i głupi oraz tani Ascofer bez recepty na mnie zadziałał.... uśmiałam się, bo szczególnie tego Feroplexu to się opiłam, za niezłą sumkę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Rozeznanie
|
kajool gratulacje Szymek sliczny
a ja niewyrobie psiocha tak mnie swedzi ze zadrapie sie na smierc dobrze ze jutro mam wizyte |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Wtajemniczenie
|
Na razie się uspokoiło ale mąż zdążył zadzwonić do teściów (jakby małego w nocy trzeba było zawieźć ) i do szefa, że jakby co, to może nie dotrzeć do pracy
![]() A i mały ma zapalenie spojówek. Wygląda jak bokser po zaciętej walce i nie można mu przetłumaczyć żeby nie ruszał oka ![]() Jak mnie skurcze złapały, to sprawdzałam co trzeba do szpitala zabrać na pierwszej stronie ![]() Ale kciuki trzymajcie, pierwszy raz mnie tak złapało i się wystraszyłam ![]() Patik byłaś u lekarza z tym grzybkiem, dostałaś jakieś leki, coś Ci mówił na ten temat? Mój mnie na kolejną wizytę nie umówił i chyba będę musiała go dopaść z zaskoczenia.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-23 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Brumku ale parte to chyba góra pół godziny.
Zresztą mnie o wiele bardziej polały te dające rozwarcie niż samo parcie. Spać mi się nie chce ![]() Tęsknie troche za brzuchem. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- ![]() Też czasem sobie myślę, że po porodzie dziwnie będzie bez dziecka w brzuszku... Wiem, że będzie "na żywo", ale to niesamowite uczucie zniknie bezpowrotnie. To kiedy on się tam rusza itp. A dla mnie nie ma nic piękniejszego na świecie. Nawet jak zaboli czy ukłuj... A, i zapomniałam napisać, że byliśmy dziś na "Kac Vegas II" i mi sie niezbyt podobało. Jedynką byłam zachwycona, brzuch mnie bolał ze śmiechu. A dziś brzuch bolał tylko od tego że Tymek kopał w pęcherze ![]() Film może nie był bardzo zły, ale nie śmieszył jakoś wyjątkowo.
![]() |
#2185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I 6 lat temu poznaliśmy się z moim mężem i ogólnie to liczymy, że od wtedy jesteśmy parą ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zadomowienie
|
Brumek, to mam nadzieję, że Tobie Tartyferon pomoże. Ja zmykam, bo bateria w laptopie miga, że już długo nie pociągnie.
Dobrej nocki życzę i mam nadzieję, że z rana będą dobre wieści od Shiry. |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My jesteśmy ze sobą już 10 lat. W sumie to prawie 1/3 naszego życia ![]()
![]() |
#2188 |
Wtajemniczenie
|
Równo 6 lat temu.
Nie wiem jaki plan ma mała, ale chyba inny niż mój. Odszedł mi kawałek szopa podbrwionego krwią... Boję się ![]()
![]() |
#2189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i piękny byście mili prezent na tę 6 rocznicę ![]()
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
Kajool gratulacje!!!
![]() Myślałam, że już coś więcej wiadomo. Ale skoro nie, to ja idę jeszcze spać... I kciuki dla potrzebujących ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.