|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Aj, ciężko Was nadrobić
![]() Kurde, macie takie piękne brzuszki! A ja jestem w 25tygodniu i wyobraźcie sobie, że znajomi z grupy na uczelni, którzy nie wiedzą... nie wiedzą do tej pory, nie dopatrzyli się, czujecie to? Mały ten mój brzuszek, chociaż dla mnie już spory i czuję się przez to taka nieatrakcyjna Mam też wrażenie, że Tż chyba też się mniej podobam...Tak w ogóle to miałam wizytę i przytyłam tylko 2 kg. No ale wszystko ok, więc nie narzekam, jeszcze pewnie wybuchnę ![]() Aaaaa i siostra powiedziała, żebym nic nie kupowała, bo ona odda mi wszystko po swojej córce. Malutka ma dopiero 1,5roku, a te rzeczy są takie piękne Co do ciuchów... co nie jestem u rodziców TŻa to jego mama wpycha mi jakieś ciuchy. A to bluzka stara, w której nie chodzi, a to jakaś sukienka... i niby fajnie, bo wiadomo, że teraz przydadzą, a ciężko trochę nakupować ciuchów na 3 miesiące.. ale trochę mnie to irytuje, traktuje mnie jakbym naprawdę nie miała w czym chodzić, upatrzyłam sobie spodnie, a ta, że też znalazła i koniecznie muszę kupić te, na pewno będą super. A wiecie jak jest z teściowymi ja jestem zapobiegawczy człowiek i nie chcę, by mi za parę lat jako stara jędza wypominała, że mi ciuchy dawała, bo nie mialabym w czym chodzić No i skoro ciuszki mam, to biorę się za kupno akcesoriów dla dzidzi. A wiecie co.. mama tża twierdzi, że wanienkę mi załatwi od siostry swojej. Ale wanienka to nie jest duzy wydatek, chcę wybrać sama, ale nie! Mama tża załatwi lepszą i przecież za darmo Marudzę! To te hormony chyba
|
|
|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy na zwolnieniu mozna pracowac chwile na umowe zlecenie???, bo pewnie na dniach babka do mnie zadzwoni zeby dalej kontynuować i nie wiem co zrobic, innych zlecen nie przyjmuje ale tu wiecie pracuje dla nich co roku to byloby tylko 6 dni po 3 godziny dziennie, tylko nie wiem czy zus sie nie przyczepi, nie znam sie na takich przepisach
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak no to kołderka łóżeczko ciepłe mleko z czosnkiem i wygrzewanie i leżenie Ja mojego tż poznałam w pracy oddelegowali go z krakowa do katowic miał zostać od października do grudnia aż wyszkoli ludzi, a został
|
|
#2254 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde, wy to macie jakieś takie ciekawe historie poznania TŻ, a u mnie tak banalnie - starszy brat koleżanki z podstawówki i na dodatek mieszkał 5 min ode mnie ![]() a moja koleżanka z liceum w tym roku wyszła za mąż za chłopaka, z którym zna się od dziecka, tylko płot dzieli ich domy, a ich rodzice od dawna się kumplowali i siłą rzeczy oni się bawili ciągle razem; fajnie było, jak pan młody miał po młodą jechać - przez płot chciał skakać
|
|
#2256 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=elllmi;37011993]dzieki
Cytat:
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2012-10-10 o 21:47 |
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2258 |
|
Raczkowanie
|
kurde cos źle nawciskałam i zacytowałam swoją wypowiedź
![]() heheh podobna historia jak z moją siostrą, też wyszła za sąsiada naszego. Tylko, że u nich to tak dziwnie było, bo byli kiedyś ze sobą za czasów podstawówki, ale jakoś się pogniewali na siebie i nie odzywali się do siebie przez 12 lat (w sumie to szwagier złapał focha siostra jak przyjeżdża do domu to między domami w piżamie lata![]() My z Tż poznaliśmy się w liceum 2 października i od tego 2 października jesteśmy ze sobą, w sumie to już 8 lat
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A we wkrecaniu sobie jestem mistrzem wrecz. Ale to wszystko przez to, ze to moje zajscie w ciaze bylo takie hmm "niepewne"
|
|
|
|
|
#2260 |
|
Konto usunięte
|
Mnie mąż zaczepił na GG
umówiłam się z nim już kilka dni potem, ALE miałam ten komfort, że akurat z tej samej ulicy znałam mnóstwo ludzi a moja dobra koleżanka była dobrą koleżanką jego siostry więc od razu wywiad miałam, co to za rodzina i że mogę spokojnie się spotkać, bo facet nie świr
|
|
|
|
#2261 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O której idziesz? I pomyśl sobie, ze to okazja, żeby dzidzię obejrzeć i że maleństwo będzie Ci mogło pomachać Moja jak do tej pory na każdym usg robiła taki ruch jakby mi machała i zawsze na to czekam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O 17 dopiero, nie wiem, jak wysiedze na zajeciach. TZ juz zapowiedzial, ze nocy nie przespi (wrazliwiec wiekszy niz ja). Hheh, moj maluszek tez do nas machal na genetycznym, chyba im sie to podoba
|
|
|
|
|
#2264 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po cc nie ma od razu kontaktu z dzieciątkiem a tak mi zależało na tym.. ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
wczoraj mąż skręcał łóżko to sobie go powiesiłam - niech się wywietrzy troszkę za 2-3 dni schowam go z powrotem ;]
|
||
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, nadrobiłam
![]() Malutka się rozruszała dzisiaj, więc się uspokoiłam. Któraś z Was prosiła o zdjęcie łóżeczka z Klupsia w realu - jak będę mieć czym to zrobię, bo póki co to tylko komórką a to średnio wyjdzie. Aczkolwiek moja siostra twierdzi, że wygląda lepiej niż na zdjęciu. W ogóle wszyscy twierdzą, że jest ładne i ma styl ![]() Co do Tżtów: przykro się czyta co piszecie.. U mnie na szczęście sytuacja jest taka jaku Black, Tż się cieszy, komentuje, wybiera razem ze mną (ubranka też ) i mamy z tego razem dużo frajdy. Chociażby te zakupy w hurtowni ostatnio - mieliśmy się tylko rozglądać, ale Tżcik stwierdził, że skoro i tak mamy odłożone pieniążki na wyprawkę dla Małej to czemu nie kupować już teraz. Zapełniliśmy 2 wózki tym, a potem do późna skręcaliśmy łóżeczko i to było cudne. Czuję, że mi towarzyszy w tej ciąży, że go interesuje, że jesteśmy w niej razem. Tak samo ze zmianą płci - szybciutko się przestawił i cieszy się na małą Amelkę, zero smutku, a planowanie, jak to będzie być tatą małej kobietki (martwi się np. że przecież jak ją skrzywdzi jakiś facet kiedyś to na pewno dostanie w mordę ), zabawne to. Wiem, że będą mieli fajną więź.Black : kochana, mogę mieć prośbę? Mogłabyś zrobić swoje foto w tych legginsach z allegro - i właśnie w dłuższej bluzce i butach? Bo nie mogę sobie wydedukować, czy są takie grube i spodniowe jak te co mam z Bershki - czy to są bardziej getry ( że za cienkie). Jeśli to nie problem to bardzooo Cię proszę. A butów Twoich także jestem ciekawa, bo im więcej Cię czytam i obserwuję tym bardziej się utwierdzam, że mamy bardzo zbliżony gust ![]() Ad poznania Tż - to my z kolei poznaliśmy się w szpitalu - ja miałam niecałe 18 lat, Tż 19. Także pierwsi dla siebie i nierozłączni. Jest moim partnerem i przyjacielem, uwielbiam go. Teraz zwłaszcza mnie to wszystko wzrusza i rozczula - jak np bierzemy wspólną kąpiel (mamy wannę 2 osobową, narożną), Tż się przytula, głaska brzuch i rozmawiamy o przyszłości z dzieckiem. Cieszę się szalenie, że go mam. |
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po za tym fajnie że Ci wszystko daje, ale warto ją tez przystopować, i wyrazić swoje zdanie. Wiem, że ciężko, ale jeśli masz się z tym czuć źle, to może warto spróbować no nie wiem, mnie by coś takiego irytowało Co do poznania Tżta, to znaliśmy się kilka lat przez wspólnych znajomych. I jak byłam sama, to on zaczął do mnie podbijać, przez rok czasu !! a ja nie chciałam, nawet na piwo nie chciałam z nim iść. Aż w końcu byłam na delegacji w jego mieście i spałam w hotelu jakieś 400 metrów od jego domku i wtedy się zgodziłam. I tak się zaczęło Do tej pory mi wypomina że nie chciałam z nim wcześniej na piwo się umówić |
|
|
|
|
#2267 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Muszę tylko na koło przednie pompowane zapolować.Cytat:
Cytat:
To sporo, ja tyle płacę za eksploatację (czynsz, ogrzewanie, wywóz śmieci, woda zimna) + fundusz remontowy. A nie cieknie ci woda np z kibelka? Naprawdę sporo można zapłacić za fatalną uszczelkę. Masz zmywarkę czy ręcznie myjesz? Jak myjesz zęby zakręcasz wodę? (dla mojego to kiedyś nie było oczywiste, puszczał tak wodę przy myciu zębów i goleniu!) Przeanalizuj jak z wody korzystasz może da się gdzieś przyoszczędzić. Cytat:
Cytat:
Generalnie na gorączkę paracetamol w czopkach w dupkę ![]() Co do gripeksów i im podobnych to bardzo nie polecam oczywiście nie będącym w ciąży. Dużo osób próbujących się nim leczyć ląduje później u lekarza z zawalonymi oskrzelami czy płucami. Nie ma on działania przecizapalnego a to ważne przy chorobie. My niestety musimy się zadowolić paracetamolem w ciąży ![]() Dziś znów bezsennie Od 3 nie śpię. Ma być nowy towar w lumpku, może się przejdę, potrzebuję jakiejś kurtki.My z mężem poznaliśmy się na czaterii Na początku nie bardzo chciałam z nim rozmawiać, bo myślałam że to jakiś szczyl heh. Zresztą byłam parę miesięcy po rozstaniu z facetem, z którym byłam 6 lat. Zrobił dziecko innej Strasznie niedostępna byłam, z łaską dałam mu moje gg. Dopiero później okazało się że nie żaden szczyl, bo starszy był 3 lata, i po dwóch tygodniach się spotkaliśmy, bo bardzo nalegał. Niedługo minie 6,5 roku razem.
Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2012-10-11 o 07:43 |
|||||||||
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My płacimy czynsz ok 300 zł, w lipcu było niewiele ponad 300 zł, a sierpień wrzesień będą po ok 380 zł. Mieliśmy niewielką nadwyżkę zapłaty za ogrzewanie, ale co z tego, skoro poszła ona na niedopłatę wody
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-11 o 08:14 |
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
ale miałam nocke, nie mogłam się ruszyć, ta kość łonowa boli mnie coraz bardziej, do tego miałam wrażenie,że moje nogi ważą po 100 kg jedna ![]() ale.... humorek dopisuje to najważniejsze, synuś dziś spał ze mną bo TZ wraca dopiero dziś więc nie ma nic przyjemniejszego niż mokry całus z rana od pierworodnego i słodkie kopniaczki od maluszka no co Ty, nie chce być sama ![]() Cytat:
jednakże ona nie miała żadnych argumentów tylko po prostu była bardzo religijna i swoją wolę narzucała pacjentkom mówiąc kategoryczne NIE natomiast ten drugi gin powiedział,że to jest bardzo trudna sprawa, że to są dramaty ludzkie i oni nigdy nic nie sugerują pacjentce, tylko działają w porozumieniu z psychologami itp i to ostatnie zdanie należy właśnie do pacjentki jeju to straszne,że kobiety wcale nie są wolne ja akurat nie jestem feministką a także nie popieram aborcji,wpadłam, o kur....! usunę, no problem! no ale jak słucam wypowiedź Gowina- że cuda się zdarzają i dzieci których mialo nie być są całkowicie zdrowe to nie pojmuje- wiem,że takie rzeczy się zdarzają ale same powiedźcie ile cudów się przytrafia w stosunku do dramatów? straszne,że to faceci decydują za nas kobiety |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm trzeba będzie kuknąć. One są stale, czy to jakiś promocyjny zestaw, na jakis czas?
---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Co do butów, to ja chodzę teraz w takich do kostki, na koturnie (tzn przednia część stopy jest płaska, dopiero mniej więcej od połowy zaczyna sie koturna). Kupiłam je rok temu, za 60 zł
|
#2271 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będziesz naszą prekursorką w takim razie Cytat:
Przecież to bardzo ważne Czasem ważniejsze niż podglądanie malucha.... Mi robi tylko detektorem tętna i sprawdza właśnie budowę moją dokładnie.Cytat:
![]() Cytat:
Kochana co to za pytanie? Ja trzymam ciągle za Was, niedługo mi tak zostanie![]() Cytat:
![]() Jeny już nie wyrabiam, śpimy po 3,4,5 h godzin przez ten remont ale już na szczęście końcówka. |
|||||
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarz mówił mamie, że ze mnie nic nie będzie, jak cudem donosi ciążę, to i tak umrę w ciągu kilku dni. A urodziłam się zdrowa, ważyłam 3,5 kg
|
|
#2273 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
; w międzyczasie w pracy poznałam obecnego Tż i się zauroczyłam, naciskałam na byłego coraz bardziej aż w końcu stwierdził że nie jest pewny nie jest gotowy itp... rozstaliśmy się i praktycznie od razu zaczęłam się spotykac z Tż, sytuacja była trochę skomplikowana bo on rozwodnik i z dzieckiem ale jakoś daliśy radę i jestesmy rok po ślubie.Cytat:
![]() Co do płci dziecka: to gdyby to było pierwsze dziecko i planowalisbyśmy kolejne to by mi latało, ale Tż juz jedną córkę ma, teraz drugą a więcej dzieci nie chce, więc liczył że to będzie syn ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ładną pościel znalazłam w sklepie tchibo http://www.tchibo.pl/Dwustronna-posc...html?dim1=Bw34 |
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie wiecie gdzie można oddać wózek do pranie?? bo mój jest tak usyfiony (stał u nas w domu na pietrze gdzie są gołe ściany!) że nie wyobrażam sobie prać go sama
|
#2277 |
|
BAN stały
|
laurka23Pościel przecudna!!
|
|
|
|
#2278 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz przesylka w tchibo tylko 6 zł
![]() Ja chyba jak będę kołderkę kupowała to właśnie w takim rozmiarze. Dłużej posłuży. Znalazłam też sprzedawcę na all, ma dość tanie prześcieradła i ochraniacze na materac. Kołderki także niedrogie. Ciekawe czy jakość dobra http://allegro.pl/listing/user.php/r...&us_id=4298156 |
|
|
|
#2280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co podejrzewali?tylko kurcze popatrz jaka była diagnostyka 25 lat temu a jaka jest dziś kiedyś nie było usg, badań prentatalnych, kobiety przy porodzie dowiadywały się o bliźniętach Cytat:
![]() a mnie rozwalilo jak zapytano ją co się robi w przypadku kiedy 14 latka pada ofiarą gwałtu i jest w ciąży - ona na to,że namawia ją do urodzenia dziecka a ten drugi gin:szanowna pani nie wiem, gdzie pani miała praktywki i kto się u pani leczy ale w takim przypadku zawiadamia się prokurature
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

Mam też wrażenie, że Tż chyba też się mniej podobam...

jak mozna zbić gorączkę i co zamaist gripexu np?
oddelegowali go z krakowa do katowic miał zostać od października do grudnia aż wyszkoli ludzi, a został

jak ja to ogarnę?
za 2-3 dni schowam go z powrotem ;]
no nie wiem, mnie by coś takiego irytowało
własnie jak wczoraj przeglądałam oferty na tablicy, to dużo było tych buzz'ów do sprzedania; tylko mi się jakoś wydaje, ze on ma strasznie płytki daszek przy spacerówce, że w ogóle dziecka nie przysłoni

22.05.2008
14.08.2011
a co podejrzewali?