Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 12:54   #2251
exclusivee
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
doplukac go plukanka po lorealu i bedzie pieknie ja ci mowie.

no to i ja wam pokaze wloski po natei i lekkiej odzywce karite.
oczywiscie nie ma co sie klamac, ze wlosy mam grube i piekne jak niektore laseczki ale uwazam ze stan po odejsciu rozjasniacza jest super kolor bardzo dobry jak na moje warunki
i jestem zadowolona jak na moje cienizny..
no i chyba odzyskalam w koncu jakas gladkosc tych wlosow
z gory przepraszam, ale wlosy sa 4 dniowe obecnie dzis wieczor do mycia.
co myslicie? pamietacie jakie siańsko mialam?

Załącznik 5176396Załącznik 5176397Załącznik 5176398
Oj tak, nie mogę się już doczekać

Jakie piękne długie włosy Moje marzenie, teraz muszę ostro zapuszczać

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
no właśnie też nie wiem jeszcze czy się odważę - muszę je przymierzyć to podejmę decyzje czy dobrze wyglądaja na moich nogach
Wiesz, u mnie dochodzi też do tego fakt że jestem mamą Nie wyobrażam sobie np. iść w kozaczkach za kolanko, bluzce z dużym dekoltem i lateksowej mini z synkiem na spacer A takie spodnie w pasy podobają mi się, ale na właśnie młodych, niezależnych osobach, którym to pasuje. Ja wolę ubierać się stonowanie i do bólu nudno

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:57   #2252
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
kitka ale ty zmienialas kolor to wiesz, te wlosy oberwaly.
ja znow mam puch suchy od spodu ta najdolniejsza warstwa co trze o ciuchy nic nie zrobisz, mozesz klasc wiecej masek czy cos...
ja bym polecila zmienic szampon na jakis lekki- loreale to niezle odzieracze- jak widze po moich wlosach i ja myje nim raz na kilka tygodni... moga wysuszac jako szampon. no i najlepiej byloby sam odrost robic...
8.1 z preference to kopenhaga.
To kupię jakieś dziecięce szampony, a L'Oreal raz w tygodniu. Trudno.
Sam odrost farbuję, ale fakt, po przyciemnianiu oberwały i to nieźle, to już nie te moje piękne włoski co kiedyś no ale walczę
Mam nadzieję, że po 8,1 znowu glon mi nie wylezie
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:03   #2253
exclusivee
Zakorzenienie

Ale świetny ten program Aż mi się zachciało otworzyć w przyszłości własny salon fryzjerski

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-03-25, 13:31   #2254
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
jak chodzilam na rozmowy kwal. to nigdy mi sie nie zdarzylo by zatrudnili kogos bez umiejetnosci... owszem papier nei zawsze mial znaczenie czy staz- czy to technik, czy czeladnik itp. ale liczylo sie to, ze umie- wykonac koloryzacje, balejaz, boba i meskie strzyzenie na przyprowadzonych modelach jesli ktos chcial wykonac zawod a byl bez szkoly i nie mial doswiadczenia min 5 lat to brali jako pomoc fryzjerska do przyuczenia- po 2 latach mozna podejsc do egz czeladniczego ale wiadomo ze te 2 lata to harówa pod okiem mistrzyni
Moim zdaniem tak powinno być: masz papier, tytuł zawodowy, a potem pokazujesz co umiesz( bo z tym różnie bywa niestety, skończenie szkoły i odbycie praktyk nie gwarantuje umiejętności). Doświadczony fryzjer/kosmetyczka raczej zorientuje się szybko kto się nadaje, a kto nie

Cytat:
dziekuje

twoje to te z avka? kolor sliczny taki perlowy jakby
nie no takie długie to fuu... dla mnie jedynie koki z takich wygladaja imponujaco bo mozna pokombinowac ale kucyk czy rozpuszczone to makabra wracasz do domu i masz na takich wlosach wszystko- błoto, jakies zanieczyszczenia a fu! ja chce do doleczkow w posladkach max, czyli wyzej jak koniec kosci ogonowej ale ja jestem niska, mam tylko 1.6 m wzrostu....
dzieki

ja uzywam raz na ruski rok plukanki fioletowej z delii obecnie, skonczylam juz srebrna ale duzych roznic miedzy nimi nie widze
szamponow fioletowych nie lubie bo barwia mi zelki i do tego wlosy jak miotla po nich
Tak, moje z soboty. Trochę pod słońce, prosiłam chłopaka, żeby mi zrobił fotki włosów, ale średnio wyszło, to nie są dobre zdjęcia do pokazania włosów Perłowy poblask uchwycony, ale jasność i kondycja nie (końce nie są aż tak zniszczone)
klik
klik

Ostatnio odrosty robiłam Revią platynowym blondem z wodą 12%, do tego płukanka z gencjany. Moim zdaniem ze wszystkich tego typu płukanek, gencjana nadaje najładniejszy kolor, tylko trzeba bardzo uważać. Bardzo bardzo. Przyzwyczajona do Srebrzyka zrobiłam sobie fioletowe końce. Takie lawendowe, nawet ładne były. Trzymały się bardzo długo. W sumie dobry miernik uszkodzenia włosów- tam gdzie łapie najmocniej, tam są najbardziej puste włosy.

Mimo wszystko polecam gencjanę, daje po prostu najlepszy efekt, który trwa długo, a nie do 2-3 myć. Wysusza, ale nie mniej niż inne. Jedyna płukanka, która nie wysuszała, to z bibuły, ale z nią za dużo babrania.

Szamponów fioletowych też unikam, nie jestem w stanie trzymać detergentu tyle na głowie (wrażliwa), a do tego mam wrażenie, że one bardzo rozchylają łuski włosów. Wolę już robić sobie kolorową maskę na nasadę włosów z lekkiej odżywki czy żelu lnianego.

A tak w ogóle jakby któraś szukała lekkiej maski, dającej efekt sypkich i miękkich włosów , to polecam Biovax do blondu, cudów nie zdziała, ale bardzo fajna maseczka

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Bunny no nie wiem wiesz z czym mam największy problem i z tym akurat sobie nie mogę poradzić
włosy na wierzchu mam mocno przesuszone i przetrawione. Kolor właśnie na wierzchu jest zawsze jaśniejszy i brzydszy, a już pod tą cieniutką warstwą odpowiedni i włosy zdrowe. Jak ja mam to odżywiać i farbować taka dosłownie pelerynka suchych kłaków z wierzchu

i teraz ostatni raz farbnę Majirelem, później chyba kupię 8,1 z preference'a L'Oreala - to chyba wbis? Czy kopenhaga

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Ninedin ja bym chciała tego Estee, tak wszyscy chwalą, ale zapcha mnie na bank kosmetyczka nawet mi odradza do mojej cery. Zresztą wiem co miałam po Revlonie, 3 dni noszenia podkładu a później wysyp a ten lżejszy podobno już nie daje takiego efektu WOW
A nie myślałaś o jakiejś intensywnej kuracji typu Joico K-pak? Zestaw trochę kosztuje, ale jest wydajny i można kupić w 2- 3 osoby. Mi pogrubił trochę włosy, znaczy dobudował ubytki keratyny utraconej podczas farbowań. Cudów nie ma, ale efekt zdecydowanie lepszy niż po zwykłych odżywczych maskach. Moim zdaniem o wiele łatwiej nawilżyć mocno przesuszone włosy niż co nieco odbudować tak, aby efekt nie był do pierwszego mycia

A co do podkładu: dla mnie DW to straszna tapeta, mam jeszcze trochę odcienia Bone, na całej twarzy wygląda jak pudrowa maska. Zdecydowanie wolę colorstaya, podobno nowa formuła (24h) mniej zapycha. Mój hit to Photeready też z Revlonu, ale on niestety krycie ma kiepskie. Nie zapychał nic a nic, a ja mam straszne skłonności

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-03-25 o 13:32
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:41   #2255
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Oj tak, nie mogę się już doczekać

Jakie piękne długie włosy Moje marzenie, teraz muszę ostro zapuszczać

Wiesz, u mnie dochodzi też do tego fakt że jestem mamą Nie wyobrażam sobie np. iść w kozaczkach za kolanko, bluzce z dużym dekoltem i lateksowej mini z synkiem na spacer A takie spodnie w pasy podobają mi się, ale na właśnie młodych, niezależnych osobach, którym to pasuje. Ja wolę ubierać się stonowanie i do bólu nudno
Nie no wiadomo - wszystko trzeba dopasować pod siebie. Ja z kolei mama nie jestem, ale jestem nauczycielką w przedszkolach i też nie wyobrażam sobie ubierać sie jakos wyzywająco do pracy. Z reguły na uczelni i w pracy zakładam klasyczne i stonowane kolory, a poza nimi to moge sobie pozwolić na większe szaleństwo

pije siemię lniane bleh.... :P
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:45   #2256
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak juz zapuscisz to masz lepsze ode mnie

nie no mam ich duzo ale cienizny takie że łoooo... długośc...zgadzam sie odpowiednia i ciągle rozmyslam czy jeszcze z 10cm im dac czy juz im starczy pielegnacja fajna, ale mam wrazenei ze na dluzsza mete wlosy na tak lekkiej sa podatniejsze na uszkodzenia to takie moje osobiste wrazenie, ze nawet jak je czesze to jakby bardziej dostaja wpier*... no i koncowki szybciej sie "mechacą".
jednak ciutke silikonow czy maska dociazajaca to jest ideał dla mnie.

rownaj rownaj do mnie, duzo ci nie brakuje
oj chyba jeszcze barkuje i to sporo
ja dzisiaj umyłam Natei i dałam im Dolce Ani Age niech sie nażrą proteinamibo nie moge ich tez całkiem z pielęgnacji wykluczyć, bo mi sie zgumujazobaczymy jak bedzie po wyschnieciu, narazie jak zwykle "lew"

Cytat:
Bunny no nie wiem wiesz z czym mam największy problem i z tym akurat sobie nie mogę poradzić
włosy na wierzchu mam mocno przesuszone i przetrawione. Kolor właśnie na wierzchu jest zawsze jaśniejszy i brzydszy, a już pod tą cieniutką warstwą odpowiedni i włosy zdrowe. Jak ja mam to odżywiać i farbować taka dosłownie pelerynka suchych kłaków z wierzchu

i teraz ostatni raz farbnę Majirelem, później chyba kupię 8,1 z preference'a L'Oreala - to chyba wbis? Czy kopenhaga

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Ninedin ja bym chciała tego Estee, tak wszyscy chwalą, ale zapcha mnie na bank kosmetyczka nawet mi odradza do mojej cery. Zresztą wiem co miałam po Revlonie, 3 dni noszenia podkładu a później wysyp a ten lżejszy podobno już nie daje takiego efektu WOW
oj jak ja doskonale znam problem zapychania
w pewnym momenice to mialam wrazenie,że nawet powietrze mnie zapycha

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
wow Bunny jakie sliczne i przedewszystkim długie

jaki polecacie fioletowy szampon i jak często się go uzywa?
Ja mam Joanne ale nie polecam
barwi paznokcie, skorki w okol paznokci i przesusza

Cytat:
czasem niewygodnie zwlaszcza jak tz przycisnie gdzies albo ja łokciami na nich sie zapre i chce wstac jak sie nieraz pociagne to az łzy w oczach spie w kucyku albo warkoczu luznym bo bym nie uspala
jak mierzylam pare miesiacy temu to bylo cos ponad 60cm...chce max 70.
O matko
ponad 60 cm....
ja jeszcze nie mam 60 cm juz gdzies ja czasem przycine i mam nerwa na nie
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:46   #2257
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
wow Bunny jakie sliczne i przedewszystkim długie

jaki polecacie fioletowy szampon i jak często się go uzywa?
ja szampony fioletowe odradzam, bo wszystkie które miałam do tej pory pozostawiały mi fioletową poświatę na włoskach
ale za to bardzo sobie chwalę tą płukankę srebrną z joanny dzięki niej mam chłodniejsze co po niektóre pasma i dzięki niej tak naprawdę mogę sobie troche przedłużyć moje farbowanie
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-03-25, 13:49   #2258
kitkulka
Zakorzenienie

Chyba się spasłam, bo ledwo zmieściłam dupę w białe, letnie portki jupi, jeszcze jak całkiem się w nie nie zmieszczę to będę szczęśliwa
Stary 2013-03-25, 13:53   #2259
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba się spasłam, bo ledwo zmieściłam dupę w białe, letnie portki jupi, jeszcze jak całkiem się w nie nie zmieszczę to będę szczęśliwa

tyle mam do powiedzenia...o!
Stary 2013-03-25, 13:54   #2260
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Kitka chciałabym mieć takie powody do radości Ja walczę w drugą stronę Jak do wakacji dojdę do 50kg i wyszczuplę nóżki będę skakać z radości No ale gratulacje

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-03-25, 13:55   #2261
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość

hahaha TŻ mówi do mnie PYZA
Stary 2013-03-25, 13:57   #2262
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Z kolei moj tata całe zycie mówi do mnie "gruba"a na mojego Tż "gruby"
Nawet jak wazylam 55kg przy wzroscie 167 to i tak byłam "gruba"
Stary 2013-03-25, 13:58   #2263
milka_m
Rozeznanie

Cześć

Cytat:
Ja i Buahhot mamy taka i obie jesteśmy bardzo zadowolone
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...50.html&next=1
Mam tę samą prostownicę już ponad rok i zadowolona jestem chociaż teraz staram się rzadziej prostować włosy, nie po każdym myciu, żeby choć trochę odpoczęły Uwielbiam proste włosy i trudno mi się przyzwyczaić do takich żyjących własnym życiem

Cytat:
Nie za bardzo, ja bym nie założyła. W kampaniach reklamowych na niektórych modelkach bardzo ładnie wyglądają ale one mają idealne figury do takich spodni, ja akurat nie Poza tym, według mnie to takie spodnie do założenia raz na jakiś czas, bo za bardzo rzucają się w oczy. Chyba, że masz idealną figurę, ja wolę nie zwracać uwagi na moją dolną część ciała

Cytat:
na całą buzię jako podkład dla mnie naprawdę nr jeden, bo mam wrażliwą cerę, a po nim buzia jak z obrazka, podkład niewidoczny na buzi, naprawdę prawdziwy true match jak dla mnie

tak, zmieniają. Tak mi babki w 3 Rossmannach w których byłam powiedziały
A właśnie Kitka, mogłabyś mi powiedzieć jak u niego z kryciem w porównaniu np. do True Matcha w płynie albo Manhattanu tego co ostatnio miałyśmy?

Cytat:
no to i ja wam pokaze wloski po natei i lekkiej odzywce karite.
oczywiscie nie ma co sie klamac, ze wlosy mam grube i piekne jak niektore laseczki ale uwazam ze stan po odejsciu rozjasniacza jest super kolor bardzo dobry jak na moje warunki
i jestem zadowolona jak na moje cienizny..
no i chyba odzyskalam w koncu jakas gladkosc tych wlosow
z gory przepraszam, ale wlosy sa 4 dniowe obecnie dzis wieczor do mycia.
co myslicie? pamietacie jakie siańsko mialam?

Załącznik 5176396Załącznik 5176397Załącznik 5176398
Bunny piękne masz te swoje długaśne włosiska i rzeczywiście gładsze, przynajmniej z tego co ja pamiętam

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Tak, moje z soboty. Trochę pod słońce, prosiłam chłopaka, żeby mi zrobił fotki włosów, ale średnio wyszło, to nie są dobre zdjęcia do pokazania włosów Perłowy poblask uchwycony, ale jasność i kondycja nie (końce nie są aż tak zniszczone)
klik
klik
Śliczne Używasz prostownicy, że są takie gładkie?

Cytat:
ja dzisiaj umyłam Natei i dałam im Dolce Ani Age niech sie nażrą proteinamibo nie moge ich tez całkiem z pielęgnacji wykluczyć, bo mi sie zgumujazobaczymy jak bedzie po wyschnieciu, narazie jak zwykle "lew"
Pokazałabym Wam mojego "lwa" sprzed kilku miesięcy ale się wstydzę, że w ogóle do tego dopuściłam teraz na szczęście jest coraz lepiej

Cytat:
haha Kitka dużo Ci jeszcze brakuje? Mogę Ci trochę oddać.

Blog

Edytowane przez milka_m
Czas edycji: 2013-03-25 o 13:59
milka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:02   #2264
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka_m Pokaż wiadomość
Cześć

Mam tę samą prostownicę już ponad rok i zadowolona jestem chociaż teraz staram się rzadziej prostować włosy, nie po każdym myciu, żeby choć trochę odpoczęły Uwielbiam proste włosy i trudno mi się przyzwyczaić do takich żyjących własnym życiem

Pokazałabym Wam mojego "lwa" sprzed kilku miesięcy ale się wstydzę, że w ogóle do tego dopuściłam teraz na szczęście jest coraz lepiej
ja teraz juz tez wcale prawie nie prostuje
w styczniu jeszcze mialam taka zajawke, ze ze 3 razy wyprostowalam
ja kiedys wklejalam zdjecie jak moje wlosy wygladaly po rozjasniaczu, ale to byl wstyd
mam je dalej na kompie i wlasnie sobie dzisiaj porownywałam...
Stary 2013-03-25, 14:07   #2265
Ninedin
Zakorzenienie

cześć milka

Kylie bunny, truskawkowa podziwiam wytrwałość w zapuszczaniu
Mnie chyba nic nie jest w stanie zmusić do zapuszczenia
Stary 2013-03-25, 14:10   #2266
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
cześć milka

mnie to motywuje
i mimo,że mam świadomość,ze wiekszosc ma doczepy to i tak mi sie podobaja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 222.jpg (47,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 244b.jpg (55,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6334.jpg (42,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3483.jpg (46,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b01c.jpg (42,5 KB, 15 załadowań)
Stary 2013-03-25, 14:18   #2267
milka_m
Rozeznanie

Cytat:
ja kiedys wklejalam zdjecie jak moje wlosy wygladaly po rozjasniaczu, ale to byl wstyd
U mnie najlepsze jest to, że jedną stronę wyprostowałam a druga zostawiłam i zrobiłam takie zdjęcie porównawcze, masakra
Strasznie ciężko jest przestać prostować, ciągle mam taki odruch, by po wysuszeniu sięgnąć po prostownicę ale wmawiam sobie, że nie mogę ich przecież tak katować

Cytat:
cześć milka

Ja też z tych zapuszczających Latem obcięłam włosy do brody, bo susz był straszny, a i tak się jeszcze rozjaśniacza nie pozbyłam. Na początku mi się podobało, tak ze dwa tygodnie ale później zaczęło mi brakować tych moich włosków za łopatki Zawsze chcemy coś, czego nie mamy

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
mnie to motywuje
Te z trzeciego zdjęcia cudo

Blog

Stary 2013-03-25, 14:22   #2268
kitkulka
Zakorzenienie

Milka nie wiem, nie liczę, z chęcią przyjmuję każdy dodatkowy kg
a co do podkładu to od true matcha klasycznego krycie ma lepsze tzn. wg mnie, bo ten klasyczny to bubel, włazi w pory i schodzi szybko, naprawdę nie wiem co mu się stało, na początku tak mi podszedł, a teraz porażka...

Wiadomo, nie takie jak Revlon i jak Manhattan też nie, ale dobre, jeśli nie masz jakichś poważnych problemów z cerą to Ci podejdzie spokojnie tylko trzeba się oswoić z tym, że to sypkie ale ja go naprawdę uwielbiałam i będę go szukać aż do skutku

Trwały też jest, ja spokojnie nosiłam go cały dzień
Stary 2013-03-25, 14:22   #2269
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie najlepsze jest to, że jedną stronę wyprostowałam a druga zostawiłam i zrobiłam takie zdjęcie porównawcze, masakra
Strasznie ciężko jest przestać prostować, ciągle mam taki odruch, by po wysuszeniu sięgnąć po prostownicę ale wmawiam sobie, że nie mogę ich przecież tak katować

Ja też z tych zapuszczających Latem obcięłam włosy do brody, bo susz był straszny, a i tak się jeszcze rozjaśniacza nie pozbyłam. Na początku mi się podobało, tak ze dwa tygodnie ale później zaczęło mi brakować tych moich włosków za łopatki Zawsze chcemy coś, czego nie mamy

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Te z trzeciego zdjęcia cudo
jak mam chwile zwatpienia to na kompie mam taki folder z takimi zdjeciami z neta i przegladam az mi przejdzie

Popłakałam sie jak to ogladałam dawajcie sobie "dalej" i milej zabawy
http://kwejk.pl/galeria/1722352/0/ps...tml#gallerypic
Stary 2013-03-25, 14:22   #2270
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie to motywuje
Ojj ja też kocham długie włosy chociaz wymagają wielu poświęceń i trzeba o nie bardziej dbać, ale warto ja teraz na pewno do mojej obrony zapuszczam włosy a zetnę dopiero po wakacjach bo pewnie od słonka bede mieć sianko

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
ehh nie dobijaj nas bo my mamy na odwrót Chcemy schudnąć i zazdrościmy ci figury chcesz to sie z Tobą podzielę kilkoma kg
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-03-25, 14:30   #2271
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
jak mam chwile zwatpienia to na kompie mam taki folder z takimi zdjeciami z neta i przegladam az mi przejdzie

hahahahahahahaha czasami po takich filmikach myślę, że psy to największe głupole na świecie ale jakie kochane i urocze

ejjjjjjj ale ten co stoi na łańcuchu!!! Jak to możliwe??!!!

Edytowane przez kitkulka
Czas edycji: 2013-03-25 o 14:31
Stary 2013-03-25, 14:34   #2272
exclusivee
Zakorzenienie

Dla tych z Was które używają durexów: http://www.citeam.pl/oferty/cala-pol...zerwatyw-durex ,może się przyda

Cytat:
mnie to motywuje
Ta pani na pierwszym zdj to Twój były avatar czyż nie?

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-03-25, 14:35   #2273
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:

Ja i Buahhot mamy taka i obie jesteśmy bardzo zadowolone
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...50.html&next=1
O, tę też rozważałam, ale ostatecznie zamówiłam taką: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...aightener.html Mam od niemal roku suszarkę z tej perłowej serii i jestem zadowolona, więc skoro prostownica też miała dobre recenzje, to wzięłam tę.
A czym zabezpieczacie włosy podczas prostowania? Podobno serum Marion jest niezłe, ale poza Allegro chyba nigdzie nie do kupienia.

Co do Schaumy "białej" - mówicie o tym szamponie? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...do-wlosow.html Na początku wydawał się dobry, ale po 2 miesiącach mycia szamponem mam siano i chyba wrócę do mycia odżywką Pottersa...

Absurdalna07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:37   #2274
exclusivee
Zakorzenienie

Ten mops z rogami zabójczy

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-03-25, 14:37   #2275
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla tych z Was które używają durexów: http://www.citeam.pl/oferty/cala-pol...zerwatyw-durex ,może się przyda

Ta pani na pierwszym zdj to Twój były avatar czyż nie?
tylko nie durexy mam złe wspomnienia z nimi
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-03-25, 14:41   #2276
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
Kitka jak dobrze pamiętam to kupiłaś mineralny L'oreal true match (ten z pędzlem): mogłabyś mi napisać jaki numerek?
"Mineralny" True Match polecam, mam kolor C3 - Rose Beige. Ładnie kryje i matuje, efekt naturalny.
Jednak to tylko częściowo mineralny produkt, teraz testuję podkłady firmy Bare Escentuals (w Polsce w Sephorze i na Allegro) i chyba lepiej służy cerze

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
miałam go wcześniej, teraz próbuję kupić, ale wycofali z Rossmannów i muszę szukać dalej babki nie potrafiły mi powiedzieć kiedy będą z powrotem, bo podobno zmieniają opakowanie
a miałam N6

mam teraz zwykły true match, ale dziadostwo - nie polecam
Mineralne TM są też w Naturach, w Hebe, w Douglasie.

Stary 2013-03-25, 14:43   #2277
exclusivee
Zakorzenienie

Ja używam tej prostownicy: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...lna-cutek.html Kupiłam ją sobie jakoś rok temu i jest super Tam gdzie chodziłam do fryzjerki też jej używali, po wyjściu od fryzjera miałam cały dzień proste i nie napuszone włosy i to mnie skłoniło do zakupu Jak jestem u tż używam nieraz tej shine therapy bo taką ma jego siostra, ale to jednak nie to samo, mam wrażenie że tamta bardziej wpływa negatywnie na wygląd i stan włosów, a do tego źle mi się nią prostuje, pasma lubią się wyślizgiwać. Gdybym miała polecić poleciłabym wahl cutek Czaję się teraz na lokówkę 25mm z tej samej firmy

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-03-25, 14:49   #2278
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki
Wiem, że dziadostwo miałam kiedyś- za taką cenę spodziewałam się czegoś lepszego Mówimy o tym wyciskanym w szklanym opakowaniu?
Zamówiłam sobie teraz tego z wałkiem w kompakcie. Jak się ociepli to kupuję ten sypki. A czy N6 nie jest ciemny? Teraz wzięłam z odcieni ciepłych W 1-2, mam żółtawy odcień skóry - i problem z dobraniem koloru
W Polsce jest mały wybór tych jasnych odcieni. Mam jasną cerę, raczej chłodną niż ciepłą i z dostępnych w drogeriach odcieni najbardziej pasuje mi c3, reszta jest za ciemna. N6 jest wg mnie bardzo ciemny, może n3 ewentualnie zobacz. Ale te kolory na ręce, w testerze wyglądają inaczej niż na twarzy, rozsmarowane na buzi jaśnieją (trzeba nabierać na pędzel minimalną ilość).

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Ja używam tej prostownicy: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...lna-cutek.html Kupiłam ją sobie jakoś rok temu i jest super Tam gdzie chodziłam do fryzjerki też jej używali, po wyjściu od fryzjera miałam cały dzień proste i nie napuszone włosy i to mnie skłoniło do zakupu Jak jestem u tż używam nieraz tej shine therapy bo taką ma jego siostra, ale to jednak nie to samo, mam wrażenie że tamta bardziej wpływa negatywnie na wygląd i stan włosów, a do tego źle mi się nią prostuje, pasma lubią się wyślizgiwać. Gdybym miała polecić poleciłabym wahl cutek Czaję się teraz na lokówkę 25mm z tej samej firmy
A czym zabezpieczasz włosy podczas prostowania? Mam kręcone i nigdy nie miałam ochoty prostować, a teraz jakoś mnie naszło na zmianę wizerunku Raczej od czasu do czasu będę prostować, bo mam z wierzchu bardzo suche włosy, więc...

Stary 2013-03-25, 14:49   #2279
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Moim zdaniem tak powinno być: masz papier, tytuł zawodowy, a potem pokazujesz co umiesz( bo z tym różnie bywa niestety, skończenie szkoły i odbycie praktyk nie gwarantuje umiejętności). Doświadczony fryzjer/kosmetyczka raczej zorientuje się szybko kto się nadaje, a kto nie

klik
klik

Ostatnio odrosty robiłam Revią platynowym blondem z wodą 12%, do tego płukanka z gencjany. Moim zdaniem ze wszystkich tego typu płukanek, gencjana nadaje najładniejszy kolor, tylko trzeba bardzo uważać. Bardzo bardzo. Przyzwyczajona do Srebrzyka zrobiłam sobie fioletowe końce. Takie lawendowe, nawet ładne były. Trzymały się bardzo długo. W sumie dobry miernik uszkodzenia włosów- tam gdzie łapie najmocniej, tam są najbardziej puste włosy.

Mimo wszystko polecam gencjanę, daje po prostu najlepszy efekt, który trwa długo, a nie do 2-3 myć. Wysusza, ale nie mniej niż inne. Jedyna płukanka, która nie wysuszała, to z bibuły, ale z nią za dużo babrania.

Szamponów fioletowych też unikam, nie jestem w stanie trzymać detergentu tyle na głowie (wrażliwa), a do tego mam wrażenie, że one bardzo rozchylają łuski włosów. Wolę już robić sobie kolorową maskę na nasadę włosów z lekkiej odżywki czy żelu lnianego.

A tak w ogóle jakby któraś szukała lekkiej maski, dającej efekt sypkich i miękkich włosów , to polecam Biovax do blondu, cudów nie zdziała, ale bardzo fajna maseczka

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

A nie myślałaś o jakiejś intensywnej kuracji typu Joico K-pak? Zestaw trochę kosztuje, ale jest wydajny i można kupić w 2- 3 osoby. Mi pogrubił trochę włosy, znaczy dobudował ubytki keratyny utraconej podczas farbowań. Cudów nie ma, ale efekt zdecydowanie lepszy niż po zwykłych odżywczych maskach. Moim zdaniem o wiele łatwiej nawilżyć mocno przesuszone włosy niż co nieco odbudować tak, aby efekt nie był do pierwszego mycia

A co do podkładu: dla mnie DW to straszna tapeta, mam jeszcze trochę odcienia Bone, na całej twarzy wygląda jak pudrowa maska. Zdecydowanie wolę colorstaya, podobno nowa formuła (24h) mniej zapycha. Mój hit to Photeready też z Revlonu, ale on niestety krycie ma kiepskie. Nie zapychał nic a nic, a ja mam straszne skłonności
super sa zauwazylam ze na perlowym kolorze wychodza wlasnie takie jakby suche konce choc w realu moga byc normalne, mysle ze to kwestia tego ze aparat inaczej swiatlo zbiera przy perlowych, opalizujacych barwach- a czasem to wlosy wygladaja jak żyłki wedkarskie

Cytat:

oj jak ja doskonale znam problem zapychania
w pewnym momenice to mialam wrazenie,że nawet powietrze mnie zapycha

Ja mam Joanne ale nie polecam
barwi paznokcie, skorki w okol paznokci i przesusza

O matko
ponad 60 cm....
ja jeszcze nie mam 60 cm juz gdzies ja czasem przycine i mam nerwa na nie
jak wyschna i rozczeszesz to zobaczysz jak sie pieknie wygladza
oj nie gadaj, ty masz juz pewnie z 50kilka cm to nie duzo braknie
ja tez mam nerwa i po domu musze miec koczek albo kucyk bo mnie szlag trafia jak ciagle gdzies je zamocze- a to zmywajac gary, a to jak myje podloge blee...

Cytat:
ja szampony fioletowe odradzam, bo wszystkie które miałam do tej pory pozostawiały mi fioletową poświatę na włoskach
ale za to bardzo sobie chwalę tą płukankę srebrną z joanny dzięki niej mam chłodniejsze co po niektóre pasma i dzięki niej tak naprawdę mogę sobie troche przedłużyć moje farbowanie
tez lubie ten pasemkowy efekt dzieki temu nie ma kasku i nikt mi nie powie ze to peruka

Cytat:
no gratki

Cytat:
jakie wsparcie i wyrozumialosc dla kolezanki

Cytat:

Cytat:
Z kolei moj tata całe zycie mówi do mnie "gruba"a na mojego Tż "gruby"
Nawet jak wazylam 55kg przy wzroscie 167 to i tak byłam "gruba"
na mnie rodzinka od zawsze sucha albo chuda

Cytat:
Cześć

Nie za bardzo, ja bym nie założyła. W kampaniach reklamowych na niektórych modelkach bardzo ładnie wyglądają ale one mają idealne figury do takich spodni, ja akurat nie Poza tym, według mnie to takie spodnie do założenia raz na jakiś czas, bo za bardzo rzucają się w oczy. Chyba, że masz idealną figurę, ja wolę nie zwracać uwagi na moją dolną część ciała

A właśnie Kitka, mogłabyś mi powiedzieć jak u niego z kryciem w porównaniu np. do True Matcha w płynie albo Manhattanu tego co ostatnio miałyśmy?

Bunny piękne masz te swoje długaśne włosiska i rzeczywiście gładsze, przynajmniej z tego co ja pamiętam

Śliczne Używasz prostownicy, że są takie gładkie?

haha Kitka dużo Ci jeszcze brakuje? Mogę Ci trochę oddać.
dzieki pokaz swojego lwa wszyskie zaliczalysmy wpadki mniejsze i wieksze

Cytat:
porownywanie najlepiej motywuje

Cytat:
mnie to motywuje
ładne sa ale widac ze sztuczne
Stary 2013-03-25, 14:49   #2280
milka_m
Rozeznanie

Cytat:
Milka nie wiem, nie liczę, z chęcią przyjmuję każdy dodatkowy kg
a co do podkładu to od true matcha klasycznego krycie ma lepsze tzn. wg mnie, bo ten klasyczny to bubel, włazi w pory i schodzi szybko, naprawdę nie wiem co mu się stało, na początku tak mi podszedł, a teraz porażka...

Wiadomo, nie takie jak Revlon i jak Manhattan też nie, ale dobre, jeśli nie masz jakichś poważnych problemów z cerą to Ci podejdzie spokojnie tylko trzeba się oswoić z tym, że to sypkie ale ja go naprawdę uwielbiałam i będę go szukać aż do skutku

Trwały też jest, ja spokojnie nosiłam go cały dzień
Dobra, z piątkę Ci podeślę przy okazji

Nigdy nie miałam podkładu sypkiego z pędzlem, zawsze mi się wydawało, że mają baaardzo słabe krycie. Mam jeszcze trochę tego Manhattanu ale na wiosnę będzie za ciężki a że mam ostatnio kilka "niespodzianek" na twarzy, więc wolałabym coś, co mnie nie zapcha ale będzie dobrze kryło Wiem, że prawie niemożliwe do zrealizowania
Jak nie miałam żadnych problemów z cerą, to wystarczyło mi odrobinę sprawdzonego korektora na policzki i puder a tak to teraz muszę szukać.

Cytat:

Ten z cytryną to prawie tak samo jak ja

Cytat:
Napisane przez Absurdalna07 Pokaż wiadomość
O, tę też rozważałam, ale ostatecznie zamówiłam taką: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...aightener.html Mam od niemal roku suszarkę z tej perłowej serii i jestem zadowolona, więc skoro prostownica też miała dobre recenzje, to wzięłam tę.
A czym zabezpieczacie włosy podczas prostowania? Podobno serum Marion jest niezłe, ale poza Allegro chyba nigdzie nie do kupienia.
Ja używam serum z Marionu i polecam. Ja ostatnio kupowałam w Naturze, w małych drogeriach też widziałam, w drogerii Jasmin też chyba powinno być

Blog

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości