|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43192487]
I owszem, masz rację, patriotka ze mnie żadna. Lokalna - owszem, bardzo kocham Śląsk, ale na swój kraj narzekam równo.[/QUOTE] wiesz, ja uważam, że prawdziwi patrioci już wymarli. obecnie społeczeństwo stało się bardzo kosmopolityczne, co uważam nie jest złym zjawiskiem. kto co lubi. ja wiem, że jeśli naprawdę wkurzałby mnie mój kraj, spróbowałabym za granicą. żeby mieć porównanie na własnej skórze, bo historii jest wiele. jednym się udaje, drugim nie. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Perse, Twój Artur to już całkiem młody przystojny mężczyzna się zrobił
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
Dziewczyny, jak Wasze cery po porodzie? Ja mam teraz taki wysyp jak nie miałam nigdy |
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I doopa- pada. Pan Bartek z DDTVN mnie oszukał. Miało nie padać.
|
|
|
|
|
#2254 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy jak robie na parze sloiczki to czy mam potem troche wody dodać? Bo mam Pierwsza łyżeczkę i tam jest marchew i woda
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#2255 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I ci wysoko, którzy myślą tylko o sobie i swoich bogatych kolesiach i dla nich tworzą różne ustawy, itd., i ci niżej, którzy jak już się doczłapali na swoje stanowiska, myślą tylko o tym, jak tu się dorobić kosztem tych jeszcze niżej - mówię głównie o nieuczciwych pracodawcach, wykorzystujących pracowników, którzy są zdesperowani, bo do garnka trzeba coś włożyć/lub mam 50 lat i nikt inny mnie już nie zatrudni i nieważne, że umowa zlecenie i że 5 zł/h i piątek świątek i niedziela... No ale tak to jest w większości krajów rozwijających się. |
|
|
|
|
#2257 |
|
Zadomowienie
|
Perse-śliczności
Misiaczka-nie przejmuj się,mój Jasiek dzisiaj wychodzi z siebie,tak marudzi(czy to możliwe,że dopiero wyłazi z niego przedwczorajsze szczepienie?)A że dobro dziecka jest najważniejsze,to go cały czas trzymam na rękach...i siedzę na wizażu
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
Lachryma masz racje :0 chodziło mi o dostępnosc a nie o poziom
ale ja wyjezdzac nie chce bo wszedzie dobrze gdzie nas nie ma
|
|
|
|
#2260 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam tak dobre 2 miesiące, potem zaczęło się stabilizować i teraz jest już w miarę OK. |
|
|
|
|
#2261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesień się zbliża, chwyć za kwasy. możesz, bo nie kp. Cytat:
Ja bądź co bądź bardzo się cieszę, że jestem Polką, że tutaj się urodziłam. Wkurza mnie wieeeele rzeczy w tym kraju, ale ja z tych, co wiedzą, że umarliby z tęsknoty za granicą. swojska baba jestem
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko liże marchewkę.. bardzo Mu smakowało i chciał ja ugryźć
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Polecasz coś? nigdy nie używałam...
|
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43192768]
No ale tak to jest w większości krajów rozwijających się.[/QUOTE] niestety, to codzienność zwykłego zjadacza chleba. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- wszystko zależy jaką masz cerę. nie mówię teraz, po porodzie, bo tutaj jeszcze hormony mogą szaleć. ale jaką miałaś wcześniej?
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
dermatolog powiedziała, że mam trądzik - miałam skłonność do wyprysków, ale nie było ich jakoś bardzo dużo. Skóra mieszana. Przed ciążą leczyłam się tetracykliną przez kilka miesięcy, ale efekty też nie były powalające. No ale poprawa była mimo wszystko. Ale nie chcę faszerować się lekami już...
|
|
|
|
#2266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj jestem z wami na bieżąco Rano Kamil nie chciał spać, ale zasnął na spacerze i śpi już trzecią godzinę, teraz na tarasie I jak mogę się poudzielać, to nie mam nic mądrego do napisania Poruszyłyście poważne tematy, a ja nie mam mądrych przemyśleń na ten temat. Kraj mnie wkurza, ale chyba nie mam odwagi ruszyć dupy... Jest ciężko, ale dajemy radę![]() Pięknie mamy dzieci na wątku Cytat:
Moje dziecko samo posiedzi z 5 minut, trzeba go zabawiać. Tyle dobrego, że nie lubi być noszony tylko sobie leży i gadam do niego
|
|
#2267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to mam problem z tyłkiem chyba hormony buzują że mam tam milion pryszczy w życiu tak nie miałam ![]() do tego jeszcze daje o sobie znać siniec po zastrzykach z żelazem Cytat:
idę na kolejny spacer moze złapiemy tatusia jak będzie wracał z pracy |
||
|
|
|
#2268 |
|
Konto usunięte
|
Ja kupiłam krem z kwasem salicylowym, po czym przeczytałam, że nie można go używać przy kp
Ale czaję się na jakąś Perfectę Mat, ma te same składniki, co Sebostatic Pharmacerisa, a jest o połowę tańsza. Kocur, on wygląda, jakby miał ją zaraz ugryźć
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poniżej to co mi pomogło, ale pamiętaj- każda cera jest inna i na Ciebie może inaczej wpłynąć: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ej-tamanu.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...twist-off.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...dzialaniu.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...rol-serum.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...cowymi-35.html
|
|
#2270 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2271 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2273 |
|
Zadomowienie
|
Koocur, i jaka byla reakcja na marchewke? Slicznusi synek
Kejt, na pewno stosuj delikatne kosmetyki (bez alkoholu), ja moge polecic zel do mycia twarzy la roche-posay (seria Effaclar) jest delikatny a dobrze oczyszcza Misiaczka, wspolczuje
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43193226]
Kocur, on wygląda, jakby miał ją zaraz ugryźć [/QUOTE]Bo chciał... ![]() Jest żarłokiem Wprowadziłam już kleik do diety, po pół łyżeczki bo się nie najadał ![]() :m dleje:---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- śmiał się, otwierał buzie i chciał jeszcze ![]() Dziekujemy |
|
|
|
#2275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2276 |
|
Zadomowienie
|
Karolajn ja bym nie dodawała wody. A nie masz miejsca żeby zamrozić, chyba byłoby łatwiej? Ja pomroziłam w pojemniku na lód.
Co do warunków życia w Polsce. Ci którym się udało i robią to zagranicą co robiliby tu nie myślą wracać, bo żyje się lepiej. Nasz naród ma beznadziejny system zwany ZUSem i dopóki któryś rząd nie wymyśli rewolucji, będziemy wykorzystywani w pracy. Pewnie niektóre z Was się orientują ile kosztuje pracownik dla pracodawcy. Odciągane składki to tylko ułamek kosztów. Inna sprawa że praca jest ale system szkolnictwa jest niedostosowany do wymogów rynku. Ja przez rok szukałam dla siebie pracowników, bo w moim mieście brak specjalistów z branży a studiów takich nie ma. W tym kraju reformy nie wystarczą, potrzebna jest rewolucja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2277 |
|
Raczkowanie
|
Ja karmię tylko piersią i też już miałam okres chyba- tzn. po jakimś czasie od ustania krwawienia po porodzie znowu mi sie pojawiło wiec chyba okres....buuuuuu. Swoją drogą, ma któraś z Was tabletki anty przy kp?
|
|
|
|
#2278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43192768]Mnie nie tyle wkurza kraj, bo kraj mi nic nie zrobił, mamy wspaniałą historię, kulturę i tradycje, co - jak się łatwo domyślić - ludzie. I ci wysoko, którzy myślą tylko o sobie i swoich bogatych kolesiach i dla nich tworzą różne ustawy, itd., i ci niżej, którzy jak już się doczłapali na swoje stanowiska, myślą tylko o tym, jak tu się dorobić kosztem tych jeszcze niżej - mówię głównie o nieuczciwych pracodawcach, wykorzystujących pracowników, którzy są zdesperowani, bo do garnka trzeba coś włożyć/lub mam 50 lat i nikt inny mnie już nie zatrudni i nieważne, że umowa zlecenie i że 5 zł/h i piątek świątek i niedziela... No ale tak to jest w większości krajów rozwijających się.[/QUOTE] Dokładnie to ludzie tworzą ten kraj. Ja nie wymagam żeby tu był raj na ziemi, mamy swoje obciążenia gospodarczo historyczne i pewnych rzeczy się nie przeskoczy, ale jednak menatlność Polaków zostawia wiele do życzenia. Z czego ona wynika trudno powiedzieć skąd bierze się to cwaniactwo bo mnie chyba to najbardziej przeszkadza. Jak tu kogoś tak wykorzystać żebym ja miał najwięcej. Chyba jeszcze z czasów komuny zostało bo tam żeby żyć trzeba było kombinować. Tylko że czasy się zmieniły i dziś nie trzeba nikogo oszukiwać żeby zarobić można uczciwie normalnie tylko, że wszyscy musieliby tak podjeść do rzeczy i zrozumieć czym jest wolny rynek - daj zarobić a i ty zarobisz.A tak tkwimy w błędnym kole. Ludzie pracują za marne grosze, sprzedaż leci na łeb na szyję więc co ma napędzać koniunkturę?? Dobra dość już nudzenia. Wygadałam się, ale dziś naprawdę mnie już jakoś mocniej niż zazwyczaj ubodła rzeczywistość. Mam nadzieję, że nie macie mi za złe że poruszyłam taki temat ![]() Zmykam szykować nas do neurologa. Trzymajcie jeszcze kciuczki |
|
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
karolajn- nie dawaj wody. przed podaniem będziesz mogla jak co dodać jakiegoś płynu, a np zamiast wody oliwy z oliwek.
|
#2280 |
|
Konto usunięte
|
Ghia nie, ja jak już pisałam czasami potrzebuję oddechu od kupek i bączków
![]() Kciuki za neuro! Czytam gazetę, Artuś śpi już dwie godziny. No i tu znowu piszą, żeby rozszerzać dietę przy kp PO 6. miesiącu, no załamka. Ale ja to już wszystko, że się tak obrazowo wyrażę: smolę, dam mu tej marchewki, jak poczuję, że będzie gotowy i tyle. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

Miało nie padać.

Poruszyłyście poważne tematy, a ja nie mam mądrych przemyśleń na ten temat. Kraj mnie wkurza, ale chyba nie mam odwagi ruszyć dupy... Jest ciężko, ale dajemy radę

cała poczekalnia pełna marudzących maluszków, a wystarczyłoby ustalić wizyty co 15 minut, nawet jakby był poślizg czasowy to czekać dodatkowe 15 minut inaczej, jak sterczeć na korytarzu ponad godzinę z nerwowym dzieciaczkiem. Musiałam nawet go podkarmić, bo młody wytrzymał grzecznie godzinę, ale w sumie od karmienia minęło już 1,5 h, więc nie było wyjścia, zasłoniliśmy się pieluszką i troszkę podjadł, bo byłby tylko krzyk.