Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 13:47   #211
czekoladowoo
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
ja nie polecam w bawienie sie w prostowanie w domu. wiele srodkow do chem prostowania dziala na zasadzie trwalej- tez sobie w domu sami ludzie robia? mostki zostaja stale zerwane i polaczone inaczej, wiec wlosy beda stale proste, odrosty beda naturalne i trzeba co jakis czas dorabiac.
prep. ma wiekszosc firm fryzjerskich:kemon, goldwell itp.
oczywiscie przy wl po chemii fryzjerskiej jest odpowiednia linia do takich wlosow zeby ich nie spalic...
sa srodki wyrownujace i oleje ochronne przed, potem preparat, potem utrwalacz bedacy oksydantem takim jak do farby na koniec preparat ochronny przed temperatura i urazem mechanicznym.
mowie o zabiegu profesjonalnym a nie zestawach z allegro- troche sie to jednak rozni i warto zaplacic raz i miec na stale, bo troche kosztuje..

jak slysze OMO to robie sie chora nie wiem kto wymyslil taki debilny skrot? do tego niepoprawny

ujdzie... na wlosy po rozjasnianiu powinn byc ok.

o rany wspolczuje... szkoda tz, a ta baba od stazu to jakas nienormalna
Babsko totalnie nieprofesjonalne

Ty szukalaś tego takiego cukierkowego błyszczyka? Ktoś mówił o Essence, i to chyba nie bedzie to czego szukasz. Wczoraj realizowałam bony w Douglasie i wziełam własnie jeden z tych błyszczyków - 02 my favourite milkshake. Delikatny róż, lekko ciepły bym powiedziała bo troche przebija brzoskwinią. Może ten drugi 01 byłby lepszy bo jest zimniejszy i ciutke w fiolet wpada podobno.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0773.jpg (8,5 KB, 10 załadowań)
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 13:50   #212
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
bo to jest to samo
zreszta jakim trzeba byc filozofem zeby odkryc ze jak mamy miazdzacy oczyszczajacy szampon i wlosy przy glowie sa super, domyte i w ogole, ale dlugosci zwlaszcza po chemii fryzjerskiej dostaja w dup* i sa skoltunione, suche az trzeszcza i generalnie psuja efekt, to starczy je zabezpieczyc czymkolwiek po to tylko by moc je umyc "woda" bez chemii ani nawet jej piany i nie pogarszac ich stanu,..
mozna wszystkim- olejem, oliwkami, olejkami, odzywka, maska jak nie lubimy jakiejs, nawet mozna sie pokusic o domowa maseczke na dlugosci z majonezu czy serka homo- wlosy beda boskie gwarantuje
a jak nieraz wejde na ktorys blog to az mnie odrzuca jedna madrzejsza od drugiej, ameryke odkryly OMO od razu wiadomo ze z wizazu albo innego bloga przepisane bo to tutaj swieci triumfy ten kretynski skrot Ja zrozumialabym OSO- odzywka szampon odzywka, albo OMR jako ochrona, mycie, regeneracja ale nie! najlepiej powielac idiotyzm w stylu: odzywka/olej mycie odzywka
nie moge
O to mi właśnie chodzi, że ostatnio dopiero się skapnęłam że gdzieś to już słyszałam o nakładaniu odżywki przed myciem, i wczoraj sobie skojarzyłam że to było to słynne OMO na blogach włosowariatek A że do ich pomysłów podchodzę z rezerwą wolałam nie cudować żeby włosów nie przeciążać itp. I też się ostatnio zastanawiałam z jakiej paki jest OMO Omo omo i w sumie nic nie wiadomo Jak już wiem od Ciebie że to bezpieczne to działam z tym Pytałam się jeszcze ostatnio ale pewnie nie widziałaś- jak często mogę stosować natei w tygodniu? Myję włosy codziennie jak gdzieś idę, a jak nie to co 2-3 dni góra.

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 13:51   #213
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
O to mi właśnie chodzi, że ostatnio dopiero się skapnęłam że gdzieś to już słyszałam o nakładaniu odżywki przed myciem, i wczoraj sobie skojarzyłam że to było to słynne OMO na blogach włosowariatek A że do ich pomysłów podchodzę z rezerwą wolałam nie cudować żeby włosów nie przeciążać itp. I też się ostatnio zastanawiałam z jakiej paki jest OMO Omo omo i w sumie nic nie wiadomo Jak już wiem od Ciebie że to bezpieczne to działam z tym Pytałam się jeszcze ostatnio ale pewnie nie widziałaś- jak często mogę stosować natei w tygodniu? Myję włosy codziennie jak gdzieś idę, a jak nie to co 2-3 dni góra.
Mi tak logicznie to sie OMO do włosów źle kojarzy, przecież OMO to proszek do prania
Stary 2013-05-08, 13:52   #214
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Mi tak logicznie to sie OMO do włosów źle kojarzy, przecież OMO to proszek do prania
A mi trochę z osobami które mówią gwarą śląską "OMOsz ci babo placek"

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-08, 14:11   #215
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Jestem prawie pewna, że bez formaldehydu nie będzie efektu Czasem ktoś organizuje na Wizażu wspólne zakupy oryginalnych butelek z Allegro

O Global Keratin słyszałam kiepskie opinie, długotrwałego efektu brak, a chyba na tym Ci zależy...

A co do tych preparatów, warto podpytać o pełen skład, zdarzało się, że był to preparat do chemicznego prostowania włosów, a wiadomo, że to może zrobić z włosów miazgę
No tak, na efekcie mi zalezy, wiadomo. To drogi biznes, jak sie zamawia pelna butelke i lepiej by jednak ten formalinowy smierdziuch byl w srodku .

Prawda, tak jak piszesz, sama sie nacielam na produkt do prostowania wlosow - Rusk, fakt ze firma dobra i droga, ale nie o trwala prostujaca mi chodzilo, a o keratynke... Pudelko lezy i czeka, az je wyrzuce, a szkoda kasy... bo jednak ponad stowe poszlo w kosz.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Ee tam się przejmujesz, ja też nieraz mam chwile że czuję jakbym się wymądrzała pisząc coś na wątku o dekoloryzacji itp. Po prostu służysz innym dobrą radą, jak nasza Bunny
Prawda, kazdy, kto ma jakas praktyke za soba, skale porownawcza, moze cos powiedziec od siebie. Nie mamy szkoly fryzjerskiej za soba, ale mieszac blondy czy prostowac wlosy to mozemy . Ze strzyzeniem to juz pewnie gorzej, ale jak ktos zdesperowany to i sobie podetnie to i owo .

Ps w kwestii blondowej: Koleston 12/81 to cudenko z duzym potencjalem . No i przetestowalam pigment 0/81 dla wzmocnienia zimnego odcienia (kolor taki szaro-fioletowy, po 2 myciach - perlowy) Trzeba z nim tylko oszczednie, ale podrasuje kazda farbe, nawet innej marki (robilam mamie Voila 9.1 z tym pigmentem).
guacamole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 14:21   #216
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:

Ty szukalaś tego takiego cukierkowego błyszczyka? Ktoś mówił o Essence, i to chyba nie bedzie to czego szukasz. Wczoraj realizowałam bony w Douglasie i wziełam własnie jeden z tych błyszczyków - 02 my favourite milkshake. Delikatny róż, lekko ciepły bym powiedziała bo troche przebija brzoskwinią. Może ten drugi 01 byłby lepszy bo jest zimniejszy i ciutke w fiolet wpada podobno.
za jasny on ale dzieki

Cytat:
normalnie mozesz myc nim nawet codziennie nie jest jakis totalnie zabojczy przeciez...
jeszcze jak robic OMO to juz na bank mozesz codziennie nawet

Cytat:
wlasnie
Stary 2013-05-08, 14:57   #217
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Darowałabym sobie tę Alterrę, ma alkohol na drugim miejscu w składzie, włosy po przejściach może zjechać przy dłuższym używaniu, lepiej za tę kasę kup sobie jakiegoś Fructisa

Jak chcesz olejować, to warto dorzucić też olejek Babydream (klasyczny), tani i dobry, można mieszać z tym z serii dla ciężarnych, łatwo się zmywa, można dodawać do masek.

Co do pudru, chyba lepszy jest typowy suchy szampon w sprayu, ale drogi nie jest, możesz spróbować, zawsze jakieś zastosowanie się znajdzie np. do stóp

Chusteczki nawilżane w większych pakach, przydają się do wielu rzeczy

Często kupuję żele Isana (różne zapachy np. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...che-olive.html), są tanie, a do tego często w promocji

Ten też jest fajny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...one-birne.html

Często też kupuję pasty i płukanki do ust z serii MED, są tanie i bardzo dobre. Podpaski, tampony i wkładki też polecam. Wiele osób chwali sobie płyn do higieny intymnej Facelle, teraz będzie w promocji za 4,99

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2790
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2791

Tu nowa gazetka, która będzie ważna chyba za 2 dni, może coś dla siebie znajdziesz
kiedyś chciałam zacząć olejować ale zaczęłam od kokosowego i efekt jak się możecie domyślić...
więc teraz poczytawszy trochę (ja i sis) chcę zacząć znowu i teraz pytanie.
Zacząc od tego z rossa olejku? samego? czy mieszać z czymś? kiedy wprowadzić kokosowy? wgl mam falowane włosy, kokosowy nic im nie zrobi?
Cytat:
Dziewczyny jakie kosmetyki polecacie z Rossmanna? moja babcia jedzie na komunię do syna mojej chrzestnej i dogadałam się z nią że zrobi mi tam zakupy i babci poda rzeczy dla mnie. Tak więc chcę trochę poszaleć i wypróbować to co już dawno planowałam

Chciałam kupić:
szczotkę pneumatyczną tą co bunny polecała
babydream fur mama olejek na rozstępy (do olejowania włosów)
alterra odżywka z granatem
babydream puder na odparzenia dla dziecka (jako wcieranie na sucho w skalp gdy włosy będą tłuste- suchy szampon )
ja polecam jeszcze ten krem
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ter-kakao.html
Cytat:
O, to spróbuję lniany bo podobno cudownie smakuje z sałatkami, więc będzie 2w1

Zamówienie rossmannowskie u cioci złożone Wybrałam jeszcze lakier wibo 351 (nudziak), i pomadkę wibo 05 nude
lniany mam w domu z czymś go mieszać bedziesz?

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

czeko wspólczuję dnia mam nadzieję że z tz wszystko będzie ok i jakiś normalny staż Tobie się trafi

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 15:08   #218
Kotka17
Zakorzenienie

Hej dziewczyny u was też tak pięknie i cieplutko? u mnie boska wiosna

Cytat:
Też tak słyszałam
Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
Kotka ma rację, tatuaże wciągają sama mam dwa i pewnie jakbym miała fundusze to bym szalała dalej
ja mam jaką pyćke a już planuje co zrobić następnego

Cytat:
fajnie wyglada mogloby byc wieksze jak pazury?
może z czasem coś zmienie
a dobrze teraz mam na kciuku i na serdecznym całe czarne a reszta czerwone bo takich mi sie na weselicho zachciało i do sukienki mi pasowało (nie czuje a rymuje) a coś ostatnio fama poszła ze robie ładnie i co kto mnie nie zagaduje to za ile bym zrobila paznokcie i chwalą tylko ze ja nie przepadam za tą czynnością wiec zawsze cos sie wykrece,ale wiem na pewno ze jakieś na ślub bede robiła robiłam już koleżance niedawno i bardzo fajnie wyszło co prawda 4 godziny nad tym siedziałam z małym przerwani dla niej na fajana ale to i tak kupe czasu, staram sie bardzo dokładnie to robić i spokojnie , wychodze z założenia ze nie ma sie co śpieszyć jak nie ma sie do końca jeszcze mega pewnej ręki! a ja zaglądam sobie na twój blog i tam podpatruje jakie pazurasy sobie cykasz
odżywianie włosków
Kotka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 15:16   #219
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
K-classic Stoją na dziale z odżywkami, są 3 rodzaje: do włosów zniszczonych i suchych, farbowanych i na objętość 300ml za jedyne 2,59zł [COLOR="Silver"]
dzieki, zakupie do OMO

Cytat:
Ja już pooo Nic się nie uczyłam wczoraj, ale poszłam dzisiaj na luzaka z myślą "najwyżej w sierpniu poprawię" (jeden przedmiot można ), i z tego co liczyłam to mam te 15pkt napewno Może nawet 50% z matmy mi się uzbiera, dobrze by było Jedno zadanie za 5pkt ogarnęłam, niestety 5 minut przed końcem wpadłam na rozwiązanie i nie zdążyłam go zrobić do końca
gratuluje już zapomniełam co to matura, stara jestem

TŻtowi sie wyjazd rozwarstwił przez jego chorobe, ale niestety, czas nieubłagalnie leci.. pobył chwile w domku i jutro znowu nas zostawia, ah życie
Stary 2013-05-08, 15:29   #220
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie mozesz myc nim nawet codziennie nie jest jakis totalnie zabojczy przeciez...
jeszcze jak robic OMO to juz na bank mozesz codziennie nawet
O , no to fajnie wgl to dziwna sprawa- jeszcze rok temu wysuszał mi włosy i podczas mycia czułam że są tępe i bez odżywki się nie obeszło- teraz są po nim mięciutkie i nie przetłuszczają się tak A jak wiem że ma łagodniejszy skład niż loreal to wolę jego używać częściej

No a ta kauflandowska odżywka to chyba będzie mój hit do mycia- nie dość że cena zabójcza (tańsza od naturii! nie sądziłam że znajdę takie cuś na polskim rynku ), opakowanie 300ml, to jeszcze moje włosy się z nią polubiły, mimo że nie ma masy olejków, ekstraktów czy czego tam jeszcze Truskawkowawiosna (dobrze pamiętam że to Ty?) dziękuję za polecenie

Cytat:
kiedyś chciałam zacząć olejować ale zaczęłam od kokosowego i efekt jak się możecie domyślić...
Zacząc od tego z rossa olejku? samego? czy mieszać z czymś? kiedy wprowadzić kokosowy? wgl mam falowane włosy, kokosowy nic im nie zrobi?

lniany mam w domu z czymś go mieszać bedziesz?
Ten z ross ma bardzo fajne opinie na kwc jeśli chodzi o olejowanie włosów Ja będę początkowo jego samego używać, a jeśli moje włosy polubią się z olejowaniem to dołączę olej lniany i też go będę nakładać na włosy samego, ewentualnie może będę go łączyć z karite i awokado

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Nie mogę się już doczekać 20stego maja Wtedy dostanę swoje pierwsze rossmannowskie kosmetyki

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-08, 15:29   #221
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Czesc

Widzę że nie tylko ja macałam piczę ale tez NINEDIN wiec się zjednoczylysmy

Tak tylko doczytałam to i jeszcze ze EX poszła matma nieźle, super
Tak macałam Fajny kolor Ciężko znaleźć coś co nie jest w odcieniu różowy,który do mnie nie pasuje. Chyba kupię go na jesień W lecie "maluję się" tyle co nic

Cytat:
Lakiery do paznokci z Wibo i eyeliner z wibo.
Nie wiem czy nosisz okulary? Bo jak tak to mają też fajne chusteczki do czyszczenia okularów.
Maja tez fajne tampony z aplikatorem Facelle - tańsze niz te zazwyczaj a sprawdzaja sie na jakis wyjazdach czy gdzies na miescie - higieniczniej
Pianka do golenia z Isany.
Fajne są też te kremy do twarzy z babydream, dla wrażliwców i dla suchej skóry jak znalazł.

O jakie jakie?
Bo ja czesto i gesto zmywam makijaż z twarzy takimi nawilżanymi dla dzieci. Te z babydream są koszmarne, bardzo słabo nawilżone, żeby zmyć coś trzeba dosłownie trzeć Ale fajne i dość tanie(taniej niz gdzie indziej) są te chusteczki Tami
Ale generalnie nie do przebicia sa dla mnie te z Biedronki Są mięciutkie, fajnie nawilżone Ostatnio tez była chyba jakas limitowana edycja i były niby ekologiczne z 100% bawełny.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Nie właśnie nic :/ Dostałam tylko namiary na salon z UP, z babka sie dogadałam i miałyśmy po weekendzie majowym dopinać już wszystkie formalności. I dupa...
to już w ogóle chamstwo Znajdź sobie miejsce, w którym chciałabyś pracować i napisz podanie do nich o możliwość odbycia stażu. Jak wystąpią z wnioskiem o staż, wpiszą Twoje nazwisko to w ciągu 30 dni urząd da odpowiedź i pewnie Cię tam skieruje Szału nie ma z kasą, ale może później szansa na zatrudnienie, no i wiadomo.... doświadczenie

Cytat:
ja nie polecam w bawienie sie w prostowanie w domu. wiele srodkow do chem prostowania dziala na zasadzie trwalej- tez sobie w domu sami ludzie robia? mostki zostaja stale zerwane i polaczone inaczej, wiec wlosy beda stale proste, odrosty beda naturalne i trzeba co jakis czas dorabiac.
prep. ma wiekszosc firm fryzjerskich:kemon, goldwell itp.
oczywiscie przy wl po chemii fryzjerskiej jest odpowiednia linia do takich wlosow zeby ich nie spalic...
sa srodki wyrownujace i oleje ochronne przed, potem preparat, potem utrwalacz bedacy oksydantem takim jak do farby na koniec preparat ochronny przed temperatura i urazem mechanicznym.
mowie o zabiegu profesjonalnym a nie zestawach z allegro- troche sie to jednak rozni i warto zaplacic raz i miec na stale, bo troche kosztuje..

jak slysze OMO to robie sie chora nie wiem kto wymyslil taki debilny skrot? do tego niepoprawny

ujdzie... na wlosy po rozjasnianiu powinn byc ok.

o rany wspolczuje... szkoda tz, a ta baba od stazu to jakas nienormalna
tyle tylko, że takie prostowanie preparatem z Alfaparf na krótkie włosy w Rzeszowie kosztuje 600 zł. To, jak mam dać tyle kasy to wolę kupić na all i zrobić u swojej fryzjerki.
Od głowy nie mam kręconych włosów, zakręcają się dopiero, jak są dłuższe. Nie jest to mocny skręt, ale takie wywijanie bardziej To odrost pewnie nie będzie się rzucał w oczy, jak przy bardzo kręconych Widziałam na wątku, jak dziewczyny robią encato- i się skuszę Dużo do stracenia nie mam, najwyżej zetnę na krótko

Wiesz fryzjerka, od której chodziłam na farbowanie wpierała mi, że nie ma farby na rynku, która rozjaśni moje włosy, że niezbędny jest rozjaśniacz +12%, a potem farba na 9% lub 6%. Na wątku dziewczyny poleciły mi farbę i robię sobie sama i jestem mega zadowolona. Odrost jaśniutki i za farbę płacę 35 zł, a nie 120 u fryzjera Dlatego wątpię w umiejętności fryzjerek Nie wiem, czy nie wiedziała, czy celowo wprowadzała mnie w błąd - i wręcz na kolanach mnie namawiała żebym nie próbowała sama bo ona to ma takie kosmetyki, że coś tam... coś tam.... Jednym słowem "nikt nie zrobi mi tak, jak ona", a już na pewno nie ja sama Z tym prostowaniem byłoby podobnie, nie mają takich usług - więc na ten temat wie pewnie tyle co i ja W Rzeszowie znalazłam tylko jeden salon, który ma taką ofertę, ale za taką cenę i jeszcze jakby coś nie wyszło to bym się chyba rzuciła do rzeki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 15:46   #222
Renatka89
Zakorzenienie

Dziewczyny, szukam odżywki w spreyu do kłakow, ale bez protein koniecznie
Stary 2013-05-08, 16:08   #223
anias2
Zadomowienie

Ja uzywalam kokosowego do olejowania i jak dla mnie porazka. Z tego co wyczytalam to wlosy porowate niezbyt go lubia bo jest mocno wnikajacy. Wlosy mialam po nim spuszone strasznie.
Za to bardzo moim wlosom sluzy baby dream niebieski z rosmana.
anias2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:21   #224
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Wiesz fryzjerka, od której chodziłam na farbowanie wpierała mi, że nie ma farby na rynku, która rozjaśni moje włosy, że niezbędny jest rozjaśniacz +12%, a potem farba na 9% lub 6%. Na wątku dziewczyny poleciły mi farbę i robię sobie sama i jestem mega zadowolona.
Nin, powiem, ze zgadzam sie i z Toba i z Bunny.
Fakt, profesjonalna usluga a DIY to jednak ma sie tak jak Royce do Merca - jesli kogos Merc uszczesliwia (mnie taaaaak ), to Royca nie bedzie mu zal.
Jednak, o ile fryzjer jest douczony, wie co i jak, doksztalca sie na kursach, co kosztuje, lub.... zna angielski i buszuje troche po swiecie fryzjerstwa - to super.

Ale jesli fryzjer wmawia, ze jedynie rozjasniacz gwarantuje blond, a klientka ma naturalki w kolorze jasnego brazu czy ciemnego blondu - szal mnie strzela. Nie wiem, skad to parcie na traktowanie wlosow rozjasniaczem, gdy klientka chce miec jasne, ale nie biale wlosy...

Ja sie tez czaje na Encanto, ale szukam zastepnika dostepnego na Ebay, a tam masa innych marek. Wokol keratynowego zabiegu naroslo wiele mitow, ale wiekszosc to jednak opowiesci z krypty, ktore maja moze cos wspolnego, ale z produktami sprzed kilku lat. Obecnie produkowane sa coraz bezpieczniejsze i skuteczniejsze formuly. Wiadomo, ze jak ktos ma dwie lewe rece i zero wyobrazni - to i szamponem sobie krzywde zrobi .

Ja prostowane wlosy mialam 10 lat temu i bylam zadowolona - markowa trwala prostujaca. To nie to samo, co keratyna, fakt, ale jeszcze dzis, gdy pytam fryzjera o taka usluge, podnosi on czy ona ramiona i mowi, ze to niebezpieczne, ze takich rzeczy sie nie robi itd.... wystarczy powiedziec: nie znam, nie wiem, nie szkolilem sie. I tyle. Wole isc do fryza, co tylko strzyze i ew. upina same koki i robi to dobrze, niz do takiego, co ma w ofercie wszystko, ale robi to po lebkach
guacamole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:27   #225
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:

lniany mam w domu z czymś go mieszać bedziesz?[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------
A jak oceniasz porowatość włosów? Do takiej średniej kokos powinien być ok (włosy nie są napuszone, ale nie są gładkie). Zawsze można spróbować mieszanki kokos plus jakiś olej dla wysokoporowatych np. makadamia, winogronowy czy lniany

Babydream FM to taki bardzo bezpieczny olej, chyba nikomu nie zaszkodził Ja ekspertem od olejowania nie jestem i nie będę, bo zwyczajnie takie naturalne metody mnie nie kręcą, za leniwa jestem, wolę super kosmetyki profesjonalne Jednak coś tam przetestowałam:

Najłatwiejszy sposób wg mnie:
-rozczesać włosy, zwilżyć wodą ze spryskiwacza (najlepszy takie do kwiatów, używając takich małych atomków do włosów szlag mnie trafiał)
-nalać łyżkę czy dwie bejbidrima do jakiegoś spodka, miseczki, wcierać we dłonie i byle jak przejeżdżać po pasmach.
-nie muszą ociekać tłuszczem, wręcz nie powinny
-w głowę nie wcieram nigdy, nie mam potrzeby, a do tego nie chcę ryzykować wypadaniem, solidnie daję końcówkom oleju, reszcie mniej
-zaplatam w warkocz albo koka i olewam aż do mycia
-myję samą głowę szamponem, długość dostaje resztę piany, nie szoruję, bo to bez sensu, domyją się i tak

Lniany jest dość ciężki w porównaniu do Bejbidrima dla mam, ma swój zapaszek, może też trochę obciążyć, warto przed nałożeniem szamponu, nałożyć odżywkę i pomasować, lepiej się zmyje

Cytat:
No a ta kauflandowska odżywka to chyba będzie mój hit do mycia- nie dość że cena zabójcza (tańsza od naturii! nie sądziłam że znajdę takie cuś na polskim rynku ), opakowanie 300ml, to jeszcze moje włosy się z nią polubiły, mimo że nie ma masy olejków, ekstraktów czy czego tam jeszcze Truskawkowawiosna (dobrze pamiętam że to Ty?) dziękuję za polecenie
Tak, to ja odkryłam tę odżywkę i polecam, jest świetna Spróbuję jeszcze innych wersji. Wygładza, nie potrzebuję żadnych silikonów Wklejam fotki z dziś po kaufowej odżywce, wyczesane na szczotce z Rossa. Fotki robił ukochany, nie do końca jak bym chciała, ale gładkość widać, jedno w szarości, ale takie zrobił

Jak będę w Kaufie następnym razem to porobię zapasy i spróbuję jeszcze którejś, za taką kasę grzech nie brać

Cytat:
Ten z ross ma bardzo fajne opinie na kwc jeśli chodzi o olejowanie włosów Ja będę początkowo jego samego używać, a jeśli moje włosy polubią się z olejowaniem to dołączę olej lniany i też go będę nakładać na włosy samego, ewentualnie może będę go łączyć z karite i awokado
Szkoda trochę Karite do olejowania, sprawdzi się dobrze jakaś tania, zwyczajna odżywka, nawet z silikonami, jakiś Kallos 10zł za litr albo Cien z Lidla

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szukam odżywki w spreyu do kłakow, ale bez protein koniecznie
Oj ciężko... Te bez protein zazwyczaj są na glicerynie i denacie, mogą robić puch. Ja sobie dałam spokój ze sprayami, Gliss kury dają u mnie fajny efekt na kilka godzin, później włosy robią się zwykle suche i oklapłe jednocześnie.

Ogólnie jest problem z odżywkami bez spłukiwania (pomijam typowe "jedwabie), niektóre dziewczyny używają małą ilość odżywek do spłukiwania np. Fructisy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy.jpg (63,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy 2.jpg (53,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy3.jpg (88,1 KB, 30 załadowań)
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 16:45   #226
Renatka89
Zakorzenienie

truskawkowawiosna- za poleceniem twoim i ex jutro na pewno nabede odzywke z kaufa, przyda sie na pewno Ty jej uzywasz po myciu, tradycyjnie?

A z tymi psikaczami to lipa kurcze, one znacznie ułatwiaja mi rozczesywanie, ale własnie wszystki gliss kury to proteiny chyba? i ewidentnie nie sluza moim włosom.
A odżywek b/s, ale nie w spray nie cierpię.
To nie wiem co począc A mariony? Wszelkie ich psikacze to tez proteiny?
Stary 2013-05-08, 16:49   #227
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
truskawkowawiosna- za poleceniem twoim i ex jutro na pewno nabede odzywke z kaufa, przyda sie na pewno Ty jej uzywasz po myciu, tradycyjnie?

A z tymi psikaczami to lipa kurcze, one znacznie ułatwiaja mi rozczesywanie, ale własnie wszystki gliss kury to proteiny chyba? i ewidentnie nie sluza moim włosom.
Ja mam z timotei'a spray, i chyba protein w nim nie ma...
Stary 2013-05-08, 16:51   #228
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, tradycyjnie. Na krótko.

Co do psikaczy, a jesteś pewna, że wszystkie proteiny Ci szkodzą? Może tylko keratynowe? Moje włosy lepiej tolerują jedwab i jakies proteiny roślinne, keratynę kiepsko, może nie warto skreślać psikaczy z proteinami
Stary 2013-05-08, 17:02   #229
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam z timotei'a spray, i chyba protein w nim nie ma...
ooo. Mógłby to ktos potwierdzic? :PP

Cytat:
Tak, tradycyjnie. Na krótko.

Co do psikaczy, a jesteś pewna, że wszystkie proteiny Ci szkodzą? Może tylko keratynowe? Moje włosy lepiej tolerują jedwab i jakies proteiny roślinne, keratynę kiepsko, może nie warto skreślać psikaczy z proteinami
Chyba wszystkie proteiny nie są dla mnie. Raz na jakis czas naloze odzywke proteinową i wtedy jest ok. Ale psikaczy uzywalabym codziennie.. wiec poszukuje czegos bez nich. Jedwab mi tez nie sluzy wlasnie. Kiedys zastanawialam sie dlaczego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 17:05   #230
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
ooo. Mógłby to ktos potwierdzic? :PP

Chyba wszystkie proteiny nie są dla mnie. Raz na jakis czas naloze odzywke proteinową i wtedy jest ok. Ale psikaczy uzywalabym codziennie.. wiec poszukuje czegos bez nich. Jedwab mi tez nie sluzy wlasnie. Kiedys zastanawialam sie dlaczego
Znalazłam składy odżywek Dove
http://3.bp.blogspot.com/-HhxtTTfUIb...0/DSC09123.JPG

http://www. superkoszyk .pl/data/gfx/pictures/large/5/6/16865_2.jpg usuń spacje

Nie widzę protein

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-05-08 o 17:09
Stary 2013-05-08, 17:12   #231
shizaxa
Wtajemniczenie

Chyba mam wysokoporowate włosy, są kręcone, podatne, łatwo łapią wilgoć, szybko łapią kolor...spróbuję wykorzystać ten olej kokosowy z innym i zobaczymy skutek, jak nie to wyrzucę

a teraz inne pytanie, ten nowy vax ma makadamię i olejek kokosowy, czy on się nada do wysokoporowatych w ogóle, bo nie chce wywalać kolejnej kasy w błoto

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:12   #232
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam składy odżywek Dove
http://3.bp.blogspot.com/-HhxtTTfUIb...0/DSC09123.JPG

http://www. superkoszyk .pl/data/gfx/pictures/large/5/6/16865_2.jpg usuń spacje

Nie widzę protein
o, dzieki! lubie dove, wiec kupie

a te:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...mi.html&next=1

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ym.html&next=1

moglabys zobaczyc? kiedys ich namietnie uzywalam i były chyba ok, choc wtedy mialam zadna farba nie zmącone włosy..
Stary 2013-05-08, 17:15   #233
jjulitaa
Raczkowanie

Cytat:
Kurczę, strasznie długie posty piszę, jeszcze prawie każdy z radami, niech ktoś nie pomyśli, że mam się za jakiegoś eksperta czy coś Zazwyczaj to ja czytam czytam czytam, kopiuję pomysły innych, jak sama coś odkryję, przetestuję, to czuję obowiązek się tym podzielić z Wizażankami Podziwiam i szanuję dziewczyny piszące recenzje na KWC, jestem im bardzo wdzięczna, bo samej mi nie wychodzi recenzowanie no i chęci brak. Jestem bardzo wdzięczna recenzentkom KWC, bo bez nich byłoby kiepsko

Zapomniałam w poprzedniej części Ci podziękować za radę z szamponem
Ja bardzo lubię czytać Twoje posty i dużo ciekawych rzeczy dzięki nim się dowiedziałam.
jjulitaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 19:10   #234
Skarb90
Zadomowienie

GG do Skarb90

Cytat:

ja mowilam, o pomadkach, ale sa lepsze od błyszczyków:P
Skarb90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:09   #235
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
A jak oceniasz porowatość włosów? Do takiej średniej kokos powinien być ok (włosy nie są napuszone, ale nie są gładkie). Zawsze można spróbować mieszanki kokos plus jakiś olej dla wysokoporowatych np. makadamia, winogronowy czy lniany

Babydream FM to taki bardzo bezpieczny olej, chyba nikomu nie zaszkodził Ja ekspertem od olejowania nie jestem i nie będę, bo zwyczajnie takie naturalne metody mnie nie kręcą, za leniwa jestem, wolę super kosmetyki profesjonalne Jednak coś tam przetestowałam:

Najłatwiejszy sposób wg mnie:
-rozczesać włosy, zwilżyć wodą ze spryskiwacza (najlepszy takie do kwiatów, używając takich małych atomków do włosów szlag mnie trafiał)
-nalać łyżkę czy dwie bejbidrima do jakiegoś spodka, miseczki, wcierać we dłonie i byle jak przejeżdżać po pasmach.
-nie muszą ociekać tłuszczem, wręcz nie powinny
-w głowę nie wcieram nigdy, nie mam potrzeby, a do tego nie chcę ryzykować wypadaniem, solidnie daję końcówkom oleju, reszcie mniej
-zaplatam w warkocz albo koka i olewam aż do mycia
-myję samą głowę szamponem, długość dostaje resztę piany, nie szoruję, bo to bez sensu, domyją się i tak

Lniany jest dość ciężki w porównaniu do Bejbidrima dla mam, ma swój zapaszek, może też trochę obciążyć, warto przed nałożeniem szamponu, nałożyć odżywkę i pomasować, lepiej się zmyje

Tak, to ja odkryłam tę odżywkę i polecam, jest świetna Spróbuję jeszcze innych wersji. Wygładza, nie potrzebuję żadnych silikonów Wklejam fotki z dziś po kaufowej odżywce, wyczesane na szczotce z Rossa. Fotki robił ukochany, nie do końca jak bym chciała, ale gładkość widać, jedno w szarości, ale takie zrobił

Jak będę w Kaufie następnym razem to porobię zapasy i spróbuję jeszcze którejś, za taką kasę grzech nie brać

Szkoda trochę Karite do olejowania, sprawdzi się dobrze jakaś tania, zwyczajna odżywka, nawet z silikonami, jakiś Kallos 10zł za litr albo Cien z Lidla

Oj ciężko... Te bez protein zazwyczaj są na glicerynie i denacie, mogą robić puch. Ja sobie dałam spokój ze sprayami, Gliss kury dają u mnie fajny efekt na kilka godzin, później włosy robią się zwykle suche i oklapłe jednocześnie.

Ogólnie jest problem z odżywkami bez spłukiwania (pomijam typowe "jedwabie), niektóre dziewczyny używają małą ilość odżywek do spłukiwania np. Fructisy
Z tego co patrzyłam to ta do farbowanych z kauflandu ma raczej kiepski skład, a tej na objętość nie widziałam

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-08, 21:12   #236
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:
Laski co za dzień...

Naprawde juz mi rece opadają. O 3 w nocy pobudka bo TŻ złapały mega bóle żołądka wiec sie co chwila budziłam i sprawdzałam. W końcu pojechał do szpitala, oczywiscie taxówka i jeszcze musiał z kredytówki pieniadze wypłacać Babiszon wredny dał mu tylko zastrzyk przeciwbólowy (na żołądek?!), ani zwolnienia z pracy, ani nic, tylko recepte na jakies badziewia rozkurczowe - tak bo na pewno o 4 w nocy gdzie sie ledwo może wyprostować bedzie biegał po mieście i szukał apteki całodobowej :/ Nic mu nie powiedziała i kazała do ogólnego iść. Poszliśmy i dostał zwolnienie do końca tygodnia, skierowanie na wszystkie badania i ma podejrzenie wrzodów na dwunastnicy

Do kompletu - zapukała dzisiaj do nas od tak gazownia i nam odłączyli gaz

Żeby było jeszcze lepiej, udało mi sie w końcu dodzwonić do baby od stażu - nieaktualne.......... zrobiła mnie w bambuko jednym słowem

Jeden pozytyw - odrost mi nie przeszkadza bo nawet nie mysle o kupowaniu farb i wydawaniu pieniedzy na takie pierdoły
o mamo współczuje
Cytat:
Ja już pooo Nic się nie uczyłam wczoraj, ale poszłam dzisiaj na luzaka z myślą "najwyżej w sierpniu poprawię" (jeden przedmiot można ), i z tego co liczyłam to mam te 15pkt napewno Może nawet 50% z matmy mi się uzbiera, dobrze by było Jedno zadanie za 5pkt ogarnęłam, niestety 5 minut przed końcem wpadłam na rozwiązanie i nie zdążyłam go zrobić do końca
to super

ale się zjarałam dzisiaj normalnie coś mi się ze skórą pozmieniało bo zawsze opalałam się na brązowo a od jakiegoś czasu jestem czerwona po opalaniu ale jak zbrązowieje to będzie cycuś

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:54   #237
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Ale i tak już sobie obmyśliłam plan Kiedyś u tż leżał pierścionek jego siostry i przymierzyłam go specjalnie na swoją rękę niby dla żartu, i się spytałam tż czy ładnie Potem zostawiłam ten pierścionek u niego w pokoju, powiedziałam żeby "oddał siostrze bo ja zapomniałam w końcu a ona go szukać będzie" i wiem że nie oddał, trzyma go na szafce bo ostatnio widziałam Trochę mu pomogłam jeśli kiedyś będzie chciał mi zrobić suprajsa
no i prawidlowo
Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
buhahot fajna ta kiecka Nie kuś bazą i rozświetlaczem
dzięki baza i rozswietlacz naprawde ekstra
Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Ale Wy jedziecie z tym postmi
a robic nie ma komu

Piekna kiecuszka
pokaz jak ten sayoss wyszedl
Czeko o nim pisala i sie nad nim zastanawiala,potem ja nad nim po cichu myslalałam...
Ale jak pokochałam teraz perły w farbach wiec...
dziekuje
a syossa mam nadzieje ze wkrotce pokaze, moze jak mi sie uda wczesnie wrocic z pracy to jutro
Cytat:
Laski co za dzień...

Naprawde juz mi rece opadają. O 3 w nocy pobudka bo TŻ złapały mega bóle żołądka wiec sie co chwila budziłam i sprawdzałam. W końcu pojechał do szpitala, oczywiscie taxówka i jeszcze musiał z kredytówki pieniadze wypłacać Babiszon wredny dał mu tylko zastrzyk przeciwbólowy (na żołądek?!), ani zwolnienia z pracy, ani nic, tylko recepte na jakies badziewia rozkurczowe - tak bo na pewno o 4 w nocy gdzie sie ledwo może wyprostować bedzie biegał po mieście i szukał apteki całodobowej :/ Nic mu nie powiedziała i kazała do ogólnego iść. Poszliśmy i dostał zwolnienie do końca tygodnia, skierowanie na wszystkie badania i ma podejrzenie wrzodów na dwunastnicy

Do kompletu - zapukała dzisiaj do nas od tak gazownia i nam odłączyli gaz

Żeby było jeszcze lepiej, udało mi sie w końcu dodzwonić do baby od stażu - nieaktualne.......... zrobiła mnie w bambuko jednym słowem

Jeden pozytyw - odrost mi nie przeszkadza bo nawet nie mysle o kupowaniu farb i wydawaniu pieniedzy na takie pierdoły
ale okropny dzien
szkoda Tzta
Cytat:
Fajowaaaa
Cytat:
sliczna kiecka ktora wybralas

pokaz wlosy a jaka opaske bedziesz miala? pokazesz?
dzieki dziewczyny
opaski nie moge nigdzie znalezc, ale efekt podobny do tego http://najna.pl/wp-content/uploads/2...der_8632_2.jpg z tym ze nie bylo kwiatkow a kokardka (ale kokardka w tym stylu, że jest prosta, o takiej samej szerokosci jak opaska- jakies 2-2,5cm. Kokardka o takim ksztalcie http://img05.allegroimg.pl/photos/or.../60/3199136021 ) woalke mozna nalozyc oczywiscie na cala twarz no i ta ktora przymierzalam kosztuje 220zl...
wlosy postaram sie pokazac
Cytat:
ale fajny ten blyszczyk

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 22:28   #238
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Pokaż wiadomość
ale się zjarałam dzisiaj normalnie coś mi się ze skórą pozmieniało bo zawsze opalałam się na brązowo a od jakiegoś czasu jestem czerwona po opalaniu ale jak zbrązowieje to będzie cycuś
Ja dzisiaj pisząc maturę z matmy opalałam rękę i robiłam sobie przerwy w pisaniu obracając twarz w stronę okna (słońce świeciło prosto na mnie, z tym że z boku) i zamykając oczy... Ci z komisji pewnie pomyśleli że niepoczytalna jakaś jestem

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Swoją drogą, u mnie w mieście w ten weekend będzie Hardcorowy Koksu, a nie pójdę na występ (?) mimo że tak chciałam go zobaczyć na żywo Jak słyszę jego niektóre teksty to leżę

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-09, 06:17   #239
exclusivee
Zakorzenienie

Hej

Przede mną kolejny dzień testowania. Dziś na włosy po odżywce i szamponie nałożyłam maskę z celii "głęboko nawilżającą", z pantenolem, proteinami soi oraz ekstraktem/wyciągiem z marakuji. Z efektu końcowego jestem baaardzo zadowolona, nawet końcówki są super miękkie Do tego włosy ślicznie pachną Ubolewam nad tym, że nie ma pełnowymiarowego opakowania tej maski, tylko są same saszetki

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2013-05-09 o 06:18
Stary 2013-05-09, 06:37   #240
201606240916
Konto usunięte

Hej Kobitki

Ale mam do nadrobienia. Wczoraj byliśmy na naszym pierwszym grillu w tym sezonie

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
29,99

no to daje na luz z ta "cud" maska
Potrzebuje sobie stanik Kingii kupic, bo Risk tak swietnie mi sie nosi ,że musze wypróbować jeszcze inne modele. Ide szperac na stronce Kingii
Drogo jak na taki przeciętny skład.

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za zdaną maturkę!
I cóż za zmiana! Ciemno wyszło ale widziałam jak pisalas ze nierówno się wyplukuje, szkoda

widziałam, są u mnie w sp w promocji, ale ja mam tyle masek...

oooo to ja od siebie przy okazji polecam Wam wszystkim tę bazę z Lancome http://www.douglas.pl/douglas/Makija...000004829.html dziś przyszło do mnie drugie opakowanie z tym, że taka cena obowiązuje tylko w sklepie internetowym, gdzieś na forum wyczytałam ze w stacjonarnym kosztuje ponad 100zł
edit: baza jest naprawdę wydajna

oczywiscie wszystkiego nie mogę zacytowac... więc:

Asiu ale zmiana! bardzo ladny kolor, podoba mi się widzisz, ja kiedyś pofarbowałam jasnym brazem i wyszedl czarny, ahhh ta mlodosc

aaa i z nowosci- mam kieckę nie pamietam nazwy ani nic, ale ladna jest
Ja u siebie nie mam sp, niestety
Widziałam ją w aptece osiedlowej, ale też na razie nie kupię, bo mam wszystkiego pod dostatkiem

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
szkoda włosów teraz musisz je jakoś odżywić
nie mam też zdjęcia długa (bo myslalam tez o 3/4), biała, ksztalt literki A i dekolt w serduszko. Delikatne zdobienia. Do tego muslinowy szal na ramiona i opaska na wlosy- bo welon jakos do mnie nie przemawia
Wow, to musi być piękna. Koniecznie zrób zdjęcie, jak będziesz miała okazję.

Edytowane przez 201606240916
Czas edycji: 2013-05-09 o 07:20
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości