|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Eirene a sok marchewkowy z jakiej masz firmy? i tojest sama marchew? no nie moglam takiego znalexc.
filmik supcio ![]()
#2462 |
Zadomowienie
|
tity
![]() ![]() ![]() Eirene śliczny Oliś Jak dzielnie trzyma główke ![]() Montii udanego wypoczynku ![]() iweczka oj glasiu: ze tez teraz sie jej maruda włączyła ![]() ![]() iza ja wczoraj podalalam rozcienczony sok jabłkowy z Gerbera ale reakcja małej byla mniej wiecej taka :"Matko kochana co Ty za paskudztwo mi podajesz" w koncu ja wypilam sok ![]() ![]()
#2463 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
ja chyba nie będę dawać, poczekam aż skończy 4 miesiące i jedziemy z zupką warzywną i musem z jabłek ![]()
![]() |
#2464 | |||||||
Zadomowienie
|
czarna gratulację i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mały potem nie chciał w ogóle mi zasnąć i marudził płakał nie wiedział czego chce . powiem tak jednego dnia jest lepiej innego gorzej ![]() on ma jak gdyby swój stały rytm dnia kąpiel ma zawsze o 20 no chyba że wcześniej mi zaśnie to czekam az się obudzi jeśli się nie budzi to go nie kąpie (ale zdarzyło to się może tylko z kilka razy) i po kapieli czasem zasypia w 5 min czasem w 2 godziny zależy i potem śpi 6-7 godzin ![]() a normalnie po tych 6-7 godzinach snu dostaje cyca i idzie spać dalej na 3 godziny potem się budzi i godzine do poltora nie spi i znów zasypia na około godzinę potem znów się budzi i znów aktywność do 2 h i potem drzemka 30 min- 1h . zależy od dnia raz lepiej raz gorzej ... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
niestety ja miałam taką sama sytuację dali mi małego tylko ucałować , nie położyli mi go na brzuch nie przystawili do piersi ![]() ![]() ![]() a na to musiałam aż czekać 2 godziny - z jedenj strony rozumiem bo były zielone wody i procedura taka a nie inna że zabieraja na obserwację ale z drugiej moim zdaniem odbieraja matce i maluszkowi jedne z piekniejszych chwil ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Wtajemniczenie
|
mam pytanie do mam używających chust.
Czy nie jest Wam gorąco w tych chustach? Ja planuję zakup na wyjazd nad morze, bo myślę że wtedy mi się przyda taka chusta, ale znowu boje się, że w upał nie wytrzymam w niej no i maluchowi nie będzie w niej gorąco?
#2466 |
Zakorzenienie
|
Masakra!!! ile ma do nadrobienia
![]() - cały weekend pakowałam rzeczy i był wywóz rzeczy od teściowej i układanie w garażu - ale o tym później pozdrowienia
#2467 |
Wtajemniczenie
|
dżizasss moje dziecko właśnie zasnęło na macie! w dodatku na brzuchu!
Jestem w takim szoku że boję się ruszyć ![]() Chyba to marudzenie do tej godziny go wykończyło ![]() Idę sprawdzić co naskrobałyście. |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Eirene
haha, boski Oli i jaka fajna zawieche złapał ![]() czyli tylko ja o tym sikaniu pomyślałam ![]() wanilka- widzisz, może już skok mija rozcieńczam przegotowana iweczka- super, jak pierwsze wrażenia? wróciłyśmy z rehabilitacji, Nadia mnie zadziwiła, bo podnosiła głowę jak ta syrena, podpierała się na łokciach i sięgała po zabawkę, a nawet już się chciała na łapkach opierać i pani ja tak delikatnie musiała hamować ![]()
#2469 | ||||
Wtajemniczenie
|
traicionera, no tu super z tą rehabilitacją
![]() diatoma, to Tymo z ząbkami wystartował jak rakieta ![]() Cytat:
![]() mój cały czas robi podejścia do przekręcenia się z pleców na brzuch, tak się mocno nogami odpycha, ale dup.ka go ciągnie z powrotem na plecy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie przyszło mi to do głowy, hehe ![]() Cytat:
ja teraz przy 25 stopniach noszę, ale jest niebo lekko zachmurzone i wieje wiatr, więc nie jest źle ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Rozeznanie
|
Eirene co za plażowicz, normalnie cudeńko
![]() wanilia współczuję tej sytuacji z zabawką, sama chyba bym dostała zawał ![]() Fajnie, że wybieracie się gdzieś na wczasy. My w tym roku sobie odpuścimy, niestety budowa domu zabiera wszystkie nasze oszczędności. Moja Anastazja po soczku jabłkowym dostała uczulenia na twarzy, a tak wogóle to jej nie smakował. Dzisiaj z apetytem wypiła nektar bananowy z hippa i zjadła kilka łyżeczek zupki jarzynowej. A tak wogóle to dzisiaj podczas zabawy zauważyłam, że moja córeczka ma pierwszy ząbek, dlatego wszystkim stawiam ![]() ![]() Trochę się martwię, bo Nastusia dostała straszne odparzenie pod szyjką. Nie wiem jak mogłam do tego doprowadzić. Przecież kąpię ją codziennie i starannie wszystko smaruję. Nie wiem jak mam jej pomóc. Narazie smaruję to linomagiem. Martwię się
![]() |
#2471 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() zdjęcie proszę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a pod szyjką spróbuj może mąki ziemniaczanej ![]() A ja się chyba nie chwaliłam, że zostaję z małym do roczku tzn. idę na pół roku na wychowawczy ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj nie było kupy
![]() ![]()
#2473 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lada chwila i sie przewróci juz Cytat:
gratuluje pierwszego ząbka ![]() Cytat:
Super z tym urlopem ![]() wstawiam pierwsze fotki Naduni na brzuszku na karimacie oraz moje wczorajsze łupy z lumpka
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-14 o 15:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Ja moją dzisiaj zostawiłam na macie na pleckach,
wracam a ona na brzuszku leży rączki normalnie ![]() na podłodze super jej idzie przekręcanie się tra mała jest boska, i super jej idzie podnoszenie główki ![]() co ty matka się skarżyłaś ![]() a kiecki bardzo fajne, kurcze ja też chce do takiego fajnego lumpka
#2475 |
Zakorzenienie
|
tak was czytam i zaczynam sie martwic....moj Michal nie przekreca sie jeszcze na brzuszek ani na plecki
![]() ![]() ![]() co do soczku to ja tez nie moge znalezc marchewkowego.dlatego ugotuje marchew i poprostu mu ja podam.innego wyjscia nie widze.co do jablkowego to nie bardzo mu podchodzi.nowy smak moze dlatego ![]() wogole to spie dzisiaj.taka pogoda ze nic sie nie da zrobic.wogole zakrecona chodze od paru dni ![]() ![]() Trai twoja cora jakie zdziwienie strzelila ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ty byś mnie widziała u rehabilitantki, już ja ostrzegam, jak to Nadia głowy nie podnosi, ta mówi do Nadii, ze mama pewnie głupoty gada no i rzeczywiście ![]() ![]() Najlepsze są takie z angielskimi ciuszkami. W ogóle taka jestem przezorna, ze część tych sukienek jest na przyszłe wakacje ![]() madzik- kładź na twardym, ucz się na moim błędzie ![]() zdziwiona, bo nieprzyzwyczajona do leżenia na brzuszku ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-12 o 17:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
super ![]() ![]() a jak kolano, byłaś w aptece ?? ale zadziera główkę ![]() pokazywała ci rehabilitantka jakieś fajne ćwiczenia ?? natka my też nigdzie na wczasy nie jedziemy, miałam jechać do znajomych na wieś ale akurat wyskoczył w tym terminie kurs gratulujemy ząbka ![]() co do odparzenia pod szyją to mam nadzieję że linomag pomoże iza dzień się jeszcze nie skończył, pewnie niedługo Idalka zrobi ci niespodziankę madzik moja też nie ale do 5 miesiąca ma czas więc się nie martwię
![]() |
#2478 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p7302-Lino...ym_SPF30_50_ml Super wyszło z tym wychowawczym. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
no to dobrze-juz sie martwilam,ale mnie uspokoilyscie
![]() u mnie jest wogole problem tego typu ze mlody nie cierpi lezenia na brzuszku i dluzej jak 2 min nie ulezy,no ale cwiczyc trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie byłam właśnie, bo wracając z rehabilitacji poszłam z Nadia do tesco po mate, oczywiście oprócz maty kupiłam x rzeczy i mi było za ciężko, żeby jeszcze wstępować do apteki. Pójdę, gdy mąż wróci. Co do ćwiczeń, to głównie pokazywała, jak podnosić i kłaść, żeby Nadia ćwiczyła mięśnie karku i brzuszka, jak nosić, ja niekumata strasznie, to mi na lalce pokazywała i powtarzałam ![]() ![]() I zakazała absolutnie podnoszenia dziecka do siadu, czy to za raczki, czy za ramionka, bo to podobno bardzo kręgosłup w odcinku lędźwiowym obciąża. madzikk- Nadia tez nie chciała, a to byłą kwestia zbyt miękkiego podłoża, choć niby tapczan mam dość twardy, ale jednak.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-12 o 17:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
no u nas tez twarde ale co podloga to podloga.jutro lezy na kocu na panelach niech sie pomeczy troszke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
Tra,
![]() ![]() ![]() ![]() Kasiunia, ![]() Diatoma, ![]() ![]() Castia, obyś dzisiejszej nocy się wyspała ![]() Wanilia, żeby zabawka dla niemowląt mogła być takim zagrożeniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i zawsze mi coś z Next przyniesie ![]() Cytat:
Moja też śpi w łóżeczku, odkładam, daję smoka, pogłaszczę i wychodzę. Ja jakoś od początku ją do łóżeczka odkładałam.
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda, ze dla siebie nie mogę takich fajnych ciuszków znaleźć ![]()
![]() |
#2485 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2486 | |
Wtajemniczenie
|
Diatoma gratulacje dla Tyma za postępy!!!
To nie ja tego linka wklejałam tylko Ewelqa ![]() Izabela super, że nosidło już będziesz miała, ja dzisiaj korzystając z okazji, że trochę chłodniej wsadziłam małego bo myślałam, że uśnie, jednak on się nauczył ze smokiem na leżąco i musiałam go wyjąć, ale to nic przyzwyczai się ada32 daj swoje dane, to Cię wpiszę na pierwszą stronę, co do Krusiak, to ja jestem tego samego zdania co Eirene, kiedyś o coś pytała, potem ja jej odpowiedziałam, ale ona już nie wchodzila chyba na wizaż i na drugi dzien nie chciało jej się poczytać tylko znowu zapytała, więc sama rozumiesz Castia współczuję nocki, oby dzisiejsza była lepsza, dziękujemy za głos ![]() Cytat:
współczuję nocki ![]() dobry tekst z tym słuchaniem Ciebie ![]() ja od początku wyparzałam raz dziennie tylko butelki, potem co dwa trzy dni, a teraz to w ogóle nie wyparzam, też myję gorącą wodą z kranu i ludwikiem i nic małemu nie jest, faktycznie nie raz łapki ma bardziej brudne ![]() gratulacje za takie postępy ładne, mój się wczoraj przekręcił z plecków na boczek, dalej nie chciał ![]() idę dalej czytać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |||
Zakorzenienie
|
wanilko ja mam jakieś tufi a na drugich pisze woreczki do mleka,ha ha. wsio z allegro
![]() Cytat:
![]() ![]() to u nas aż 2 szok ![]() Cytat:
Cytat:
eirenne sliczny Twoj synus ![]() ![]() Fabian śpi...w ogóle zaczyna mi pajacować przy cycku. spokojne posiłki to dwa pierwsze rano a potem wygina sie, 'ucieka' jakieś akrobacje robi... masakra ![]() dostałam próbki kosmetyków La Roche, będziemy testować,podkład też ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Haha, jak dobrze poczytać, ze nie jestem jedyna, wyparzam butelki co kilka dni, a tak to tez myje po prostu. Nadia nie ma żadnych bólów brzuszka, wiec to jej nie szkodzi, tylko się buduje flora bakteryjna. Jeszcze jak człowiek ma w domu zwierzęta, to wiadomo, ze dziecko tak czy owak ma kontakt z bakteriami.
#2489 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie wyparzałam butelek czy smoczków, no tylko jak z opakowania wyjmuje.
Jak Kaśka już jadła sama jakieś jabłka i upadło na podłogę, to tylko patrzyłam czy coś się nie poprzyklejalo i znów jej dawałam, Teściowa zawału dostawała za każdym razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Już po kąpieli, Idalia śpi,
a ja sobie zrobiłam kolację, i wpadam zjeść z wami ![]() bo tż w pracy ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.