|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
|
|||
| Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
|
9 | 17,31% |
| Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
|
25 | 48,08% |
| Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
|
1 | 1,92% |
| Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
13 | 25,00% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Eirene a sok marchewkowy z jakiej masz firmy? i tojest sama marchew? no nie moglam takiego znalexc.
filmik supcio
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
tity
eh szkoda ze juz @ do Ciebie zawitala Eirene śliczny Oliś Jak dzielnie trzyma główke Montii udanego wypoczynku ![]() iweczka oj glasiu: ze tez teraz sie jej maruda włączyła ach ta Lenka zero wyrozumialosci dla mamusi iza ja wczoraj podalalam rozcienczony sok jabłkowy z Gerbera ale reakcja małej byla mniej wiecej taka :"Matko kochana co Ty za paskudztwo mi podajesz" w koncu ja wypilam sok ale bede ponawiac proby uparta jestem a co
|
#2463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
ja chyba nie będę dawać, poczekam aż skończy 4 miesiące i jedziemy z zupką warzywną i musem z jabłek
|
|
#2464 | |||||||
|
Zadomowienie
|
czarna gratulację i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mały potem nie chciał w ogóle mi zasnąć i marudził płakał nie wiedział czego chce . powiem tak jednego dnia jest lepiej innego gorzej ![]() on ma jak gdyby swój stały rytm dnia kąpiel ma zawsze o 20 no chyba że wcześniej mi zaśnie to czekam az się obudzi jeśli się nie budzi to go nie kąpie (ale zdarzyło to się może tylko z kilka razy) i po kapieli czasem zasypia w 5 min czasem w 2 godziny zależy i potem śpi 6-7 godzin dziś pobił swój rekord spał 7,5h ale obudził się o 5.30 wyspany i spać już nie chciał i nie spał do 10 ...a normalnie po tych 6-7 godzinach snu dostaje cyca i idzie spać dalej na 3 godziny potem się budzi i godzine do poltora nie spi i znów zasypia na około godzinę potem znów się budzi i znów aktywność do 2 h i potem drzemka 30 min- 1h . zależy od dnia raz lepiej raz gorzej ... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
niestety ja miałam taką sama sytuację dali mi małego tylko ucałować , nie położyli mi go na brzuch nie przystawili do piersi zabrali go od razu .... i to aż na 2 godziny ... 2 najważniejsze godziny po porodzie on był sam i my sami a tak bardzo chciałam się nim nacieszyć przytulić po raz pierwszy nakarmić a na to musiałam aż czekać 2 godziny - z jedenj strony rozumiem bo były zielone wody i procedura taka a nie inna że zabieraja na obserwację ale z drugiej moim zdaniem odbieraja matce i maluszkowi jedne z piekniejszych chwil
|
|
|
#2465 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pytanie do mam używających chust.
Czy nie jest Wam gorąco w tych chustach? Ja planuję zakup na wyjazd nad morze, bo myślę że wtedy mi się przyda taka chusta, ale znowu boje się, że w upał nie wytrzymam w niej no i maluchowi nie będzie w niej gorąco?
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra!!! ile ma do nadrobienia
ale damy radę wieczorkiem jak już mały będzie spał - cały weekend pakowałam rzeczy i był wywóz rzeczy od teściowej i układanie w garażu - ale o tym później pozdrowienia
|
#2467 |
|
Wtajemniczenie
|
dżizasss moje dziecko właśnie zasnęło na macie! w dodatku na brzuchu!
Jestem w takim szoku że boję się ruszyć ![]() Chyba to marudzenie do tej godziny go wykończyło ![]() Idę sprawdzić co naskrobałyście. |
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene
haha, boski Oli i jaka fajna zawieche złapał czyli tylko ja o tym sikaniu pomyślałam wanilka- widzisz, może już skok mija rozcieńczam przegotowana iweczka- super, jak pierwsze wrażenia? wróciłyśmy z rehabilitacji, Nadia mnie zadziwiła, bo podnosiła głowę jak ta syrena, podpierała się na łokciach i sięgała po zabawkę, a nawet już się chciała na łapkach opierać i pani ja tak delikatnie musiała hamować Wychodzi na to, ze do podnoszenia główki potrzebuje po prostu bardzo twardego podłoża, którego nie będzie mogła chwycić w łapkę, jak mate edukacyjna, dlatego kupiłam karimatę. Wychodzi na to, ze trochę przedobrzyłam, przekierowując Nadie na prawa stronę, bo teraz za bardzo te stronę lubi i mam tak naprzemiennie wszystko robić. Tak ogólnie to rehabilitantka powiedziała, ze malutka jest bardzo ładnie rozwinięta jak na swój wiek, mamy robić ćwiczenia i przyjść za 10 dni.
|
#2469 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
traicionera, no tu super z tą rehabilitacją
diatoma, to Tymo z ząbkami wystartował jak rakieta ![]() Cytat:
![]() mój cały czas robi podejścia do przekręcenia się z pleców na brzuch, tak się mocno nogami odpycha, ale dup.ka go ciągnie z powrotem na plecy ![]() Cytat:
Cytat:
nie przyszło mi to do głowy, hehe ![]() Cytat:
ja teraz przy 25 stopniach noszę, ale jest niebo lekko zachmurzone i wieje wiatr, więc nie jest źle
|
||||
|
|
|
#2470 |
|
Rozeznanie
|
Eirene co za plażowicz, normalnie cudeńko
![]() wanilia współczuję tej sytuacji z zabawką, sama chyba bym dostała zawał ![]() Fajnie, że wybieracie się gdzieś na wczasy. My w tym roku sobie odpuścimy, niestety budowa domu zabiera wszystkie nasze oszczędności. Moja Anastazja po soczku jabłkowym dostała uczulenia na twarzy, a tak wogóle to jej nie smakował. Dzisiaj z apetytem wypiła nektar bananowy z hippa i zjadła kilka łyżeczek zupki jarzynowej. A tak wogóle to dzisiaj podczas zabawy zauważyłam, że moja córeczka ma pierwszy ząbek, dlatego wszystkim stawiam Trochę się martwię, bo Nastusia dostała straszne odparzenie pod szyjką. Nie wiem jak mogłam do tego doprowadzić. Przecież kąpię ją codziennie i starannie wszystko smaruję. Nie wiem jak mam jej pomóc. Narazie smaruję to linomagiem. Martwię się
|
|
#2471 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a matka zamiast się cieszyć, to jeszcze więcej wymaga ![]() Cytat:
Cytat:
proszę jakie te nasze dzieci zrobiły się aktywne ostatnio ![]() zdjęcie proszę ![]() Cytat:
czyli wszystko jest w jak najlepszym porządku Cytat:
a pod szyjką spróbuj może mąki ziemniaczanej A ja się chyba nie chwaliłam, że zostaję z małym do roczku tzn. idę na pół roku na wychowawczy
|
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj nie było kupy
|
#2473 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lada chwila i sie przewróci juz Cytat:
gratuluje pierwszego ząbka ![]() Cytat:
Super z tym urlopem wstawiam pierwsze fotki Naduni na brzuszku na karimacie oraz moje wczorajsze łupy z lumpka
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-14 o 16:37 |
|||
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Ja moją dzisiaj zostawiłam na macie na pleckach,
wracam a ona na brzuszku leży rączki normalnie ![]() na podłodze super jej idzie przekręcanie się tra mała jest boska, i super jej idzie podnoszenie główki co ty matka się skarżyłaś ![]() a kiecki bardzo fajne, kurcze ja też chce do takiego fajnego lumpka
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
tak was czytam i zaczynam sie martwic....moj Michal nie przekreca sie jeszcze na brzuszek ani na plecki
niby na boczki sie giba fajnie ale nie ma chyba dosc sily zeby sie odepchnac i przekrecic.poza tym chyba zaczne go na twardym klasc bo na lozku ma za miekko i co do soczku to ja tez nie moge znalezc marchewkowego.dlatego ugotuje marchew i poprostu mu ja podam.innego wyjscia nie widze.co do jablkowego to nie bardzo mu podchodzi.nowy smak moze dlatego ![]() wogole to spie dzisiaj.taka pogoda ze nic sie nie da zrobic.wogole zakrecona chodze od paru dni ![]() Trai twoja cora jakie zdziwienie strzelila sloka jest |
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty byś mnie widziała u rehabilitantki, już ja ostrzegam, jak to Nadia głowy nie podnosi, ta mówi do Nadii, ze mama pewnie głupoty gada no i rzeczywiście Ze tez ja wcześniej nie wpadłam na to, żeby taka karimate kupić, tylko dziecko podejrzewałam o zbyt ciężką głowę.![]() Najlepsze są takie z angielskimi ciuszkami. W ogóle taka jestem przezorna, ze część tych sukienek jest na przyszłe wakacje ![]() madzik- kładź na twardym, ucz się na moim błędzie zdziwiona, bo nieprzyzwyczajona do leżenia na brzuszku
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-12 o 18:38 |
|
|
|
|
#2477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super a jak kolano, byłaś w aptece ?? ale zadziera główkę super zakupy pokazywała ci rehabilitantka jakieś fajne ćwiczenia ?? natka my też nigdzie na wczasy nie jedziemy, miałam jechać do znajomych na wieś ale akurat wyskoczył w tym terminie kurs gratulujemy ząbka ![]() co do odparzenia pod szyją to mam nadzieję że linomag pomoże iza dzień się jeszcze nie skończył, pewnie niedługo Idalka zrobi ci niespodziankę madzik moja też nie ale do 5 miesiąca ma czas więc się nie martwię
|
|
#2478 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p7302-Lino...ym_SPF30_50_ml Super wyszło z tym wychowawczym. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
no to dobrze-juz sie martwilam,ale mnie uspokoilyscie
u mnie jest wogole problem tego typu ze mlody nie cierpi lezenia na brzuszku i dluzej jak 2 min nie ulezy,no ale cwiczyc trzeba |
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie byłam właśnie, bo wracając z rehabilitacji poszłam z Nadia do tesco po mate, oczywiście oprócz maty kupiłam x rzeczy i mi było za ciężko, żeby jeszcze wstępować do apteki. Pójdę, gdy mąż wróci. Co do ćwiczeń, to głównie pokazywała, jak podnosić i kłaść, żeby Nadia ćwiczyła mięśnie karku i brzuszka, jak nosić, ja niekumata strasznie, to mi na lalce pokazywała i powtarzałam Taka mądra byłam, ze się za lalkę złapałam, a ona :Gdzieee? z dzieckiem ćwiczyćI zakazała absolutnie podnoszenia dziecka do siadu, czy to za raczki, czy za ramionka, bo to podobno bardzo kręgosłup w odcinku lędźwiowym obciąża. madzikk- Nadia tez nie chciała, a to byłą kwestia zbyt miękkiego podłoża, choć niby tapczan mam dość twardy, ale jednak.
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-12 o 18:51 |
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
no u nas tez twarde ale co podloga to podloga.jutro lezy na kocu na panelach niech sie pomeczy troszke
|
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Tra,
dla Nadii, widzisz jak Cię zaskoczyła Kasiunia, dla Dawida. Diatoma, dla Tyma, i gratuluję drugiego ząbka Castia, obyś dzisiejszej nocy się wyspała Wanilia, żeby zabawka dla niemowląt mogła być takim zagrożeniem Człowiek kupuje pewny, że bezpieczne a tu masz...
|
|
|
|
#2483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i zawsze mi coś z Next przyniesie ![]() Cytat:
Moja też śpi w łóżeczku, odkładam, daję smoka, pogłaszczę i wychodzę. Ja jakoś od początku ją do łóżeczka odkładałam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, ze dla siebie nie mogę takich fajnych ciuszków znaleźć
|
|
#2485 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Diatoma gratulacje dla Tyma za postępy!!!
To nie ja tego linka wklejałam tylko Ewelqa ![]() Izabela super, że nosidło już będziesz miała, ja dzisiaj korzystając z okazji, że trochę chłodniej wsadziłam małego bo myślałam, że uśnie, jednak on się nauczył ze smokiem na leżąco i musiałam go wyjąć, ale to nic przyzwyczai się ada32 daj swoje dane, to Cię wpiszę na pierwszą stronę, co do Krusiak, to ja jestem tego samego zdania co Eirene, kiedyś o coś pytała, potem ja jej odpowiedziałam, ale ona już nie wchodzila chyba na wizaż i na drugi dzien nie chciało jej się poczytać tylko znowu zapytała, więc sama rozumiesz Castia współczuję nocki, oby dzisiejsza była lepsza, dziękujemy za głos Cytat:
współczuję nocki dobry tekst z tym słuchaniem Ciebie ja od początku wyparzałam raz dziennie tylko butelki, potem co dwa trzy dni, a teraz to w ogóle nie wyparzam, też myję gorącą wodą z kranu i ludwikiem i nic małemu nie jest, faktycznie nie raz łapki ma bardziej brudne ![]() gratulacje za takie postępy ładne, mój się wczoraj przekręcił z plecków na boczek, dalej nie chciał ![]() idę dalej czytać
|
|
|
|
|
#2487 | |||
|
Zakorzenienie
|
wanilko ja mam jakieś tufi a na drugich pisze woreczki do mleka,ha ha. wsio z allegro
![]() Cytat:
![]() ![]() to u nas aż 2 szok ![]() Cytat:
Cytat:
eirenne sliczny Twoj synus ![]() Fabian śpi...w ogóle zaczyna mi pajacować przy cycku. spokojne posiłki to dwa pierwsze rano a potem wygina sie, 'ucieka' jakieś akrobacje robi... masakra ![]() dostałam próbki kosmetyków La Roche, będziemy testować,podkład też
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, jak dobrze poczytać, ze nie jestem jedyna, wyparzam butelki co kilka dni, a tak to tez myje po prostu. Nadia nie ma żadnych bólów brzuszka, wiec to jej nie szkodzi, tylko się buduje flora bakteryjna. Jeszcze jak człowiek ma w domu zwierzęta, to wiadomo, ze dziecko tak czy owak ma kontakt z bakteriami.
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie wyparzałam butelek czy smoczków, no tylko jak z opakowania wyjmuje.
Jak Kaśka już jadła sama jakieś jabłka i upadło na podłogę, to tylko patrzyłam czy coś się nie poprzyklejalo i znów jej dawałam, Teściowa zawału dostawała za każdym razem
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Już po kąpieli, Idalia śpi,
a ja sobie zrobiłam kolację, i wpadam zjeść z wami ![]() bo tż w pracy ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.

eh szkoda ze juz @ do Ciebie zawitala 
ach ta Lenka zero wyrozumialosci dla mamusi
ale bede ponawiac proby uparta jestem a co