|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
taaaaaa.... komu długi, temu długi
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2462 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że to marne pocieszenie, ale ja też nie mam długiego weekendu, więc nie jesteś sama ![]() Cytat:
A co do zakupów to moim zdaniem dobrze robisz Cytat:
też bym mogła chciec ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale metoda płodzenia koleżanki "ciekawa tylko coś kurcze mało wiarygodna![]() Cytat:
przykro mi ![]() Cytat:
![]() Wymieniłam dzisiaj opony!
|
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
eh.. co za wieczor,,, apetyt mam jak smok,,,albo dwa smoki... teraz biore sie za m jak m,,, pilam winko grzane a teraz pije likierek kawowy...normalnie alkoholizacja.......jeszc ze juuutro i weekend
ale sie ciesze...mimo ze pewnie zleci jak szalony ...kochane, zycze milego wieczorku Wam wszystkim
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiałam dziś twój wykres Obiecujący ![]() . Kiedy zamierzasz zrobić test?
|
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uciekam pod kolderke,,,, dobranoc i do jutra,,kolorowych snow Edytowane przez magbes Czas edycji: 2012-10-30 o 22:07 |
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Madziu kochana. Miałam właśnie pytać o Ciebie. Dobrze, że się odezwałaś. Odnośnie brzuszka Luna, to Ci powiem, że mi zaczyna też twardnieć. Wieczorami przeważnie mam skurcze, boli jak cholercia. Wtedy jest brzuch napięty i bolesny. Nie jest to miłe uczucie i to raczej nie jest normalne, trwa może 10 sek może z 15. Będę 8 listopada u gin to spytam, bo na skurcze porodowe to zdecydowanie za wcześnie. magbes - ja też mam nadzieje, że testy robisz za wcześnie. idę spać, chociaż pewnie się trochę pomęczę zanim zasnę bo w południe mnie ścięło, spałam od 12 do 13.30. Oczy mi się same zamykały. Jutro wyjeżdżamy do rodzinki, wrócimy w niedzielę, więc nie wiem czy dam radę znaleźć czas na neta. Dobranoc.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zrobiłam sobie dziś rano kolejny test dla dobrego rozpoczęcia dnia i właśnie podziwiam dwie, piękne, grube, wyraźne krechy |
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka super kochana, teraz to już jesteś pewniakiem
|
#2469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi też sie wydawało że ten brzuch tak nagle zaczął rosnąć i pewnie dlatego taki naprężony, ale nie miałam za bardzo kogo zapytac, teraz wiem że nie musi być wiecznie miekki ![]() Cytat:
nie chciałam jej brać ale co poradzić... jak boli to chyba nie dobrze, mnie też tak "boli" ze to zaden bol ale niemiłe uczucie jakby bólu i chociaż nie jest to uciążliwe ani bolesne nie do wytrzymania to stresuje bo czuć ze nie powinno tak byc ![]() ale ciesze sie ze nie jestem sama, bo myslalam ze wszystkie chodza z miekkimi, lekkimi brzuszkami ![]() oczywiscie ciesze sie bo mam nadzieje ze to normalne, napewno nie z jakis naszych nieprawidłowości ![]() Dziewczyny ide dziś o 9 do lekarza takze sie dowiem co i jak i czy moge z tym brzuchem chodzić, wstawać cokolwiek ![]() dziś mamy skonczony 19tc myślałam że jeszcze tak daleko nie sięga
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-10-31 o 07:26 |
||
|
|
|
#2470 |
|
Zadomowienie
|
Luncia
czekamy na info od lekarza! Dzidziak szaleje Mówiłam, że będzie chłop Kamilek - fajnie ![]() Dziewczyny, ja staram sie nadrabiać, łatwiej ogarnąć klub, więc póki co tam będę więcej się udzielać! Buzia i miłego!!!!
|
#2471 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wczoraj 10 dc i już test owu wyszedł pozytywny. Coś wcześnie, ale miałam brać clo już od 2dc i może pęcherzyki wcześniej urosły... W każdym razie dziś działamy
No i zostawiłam Wam wiadomość w klubie ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Hehe Dorabiajcie coby zdrowa dziewucha była ![]() Cytat:
Cytat:
Też wczoraj wymieniłam. Najwyższy czas ![]() Cytat:
3mam kciuki ![]() Cytat:
|
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 |
|
Zadomowienie
|
ELUNKA musze Ci powiedziec, ze wcale nie marne. U mnie wszyscy na okolo maja dlugi weekend ;(
ANULKA II grube kreseczki ciesze sie Waszym szczesciemLUNKA trzymam kciuki za wizyte. Witam Piekne Panie. Tradycyjnie z kawka. Mam jeszcze slodka bolke u nas w nocy znowu popruszylo, a my ciagle czekamy na opony, mam nadzieje, ze dzis przyjda.Po pracy kawka z kolezankami i male sprzatanko. Dzis ma byc szef wiec bede zagladala tylko z tel (stad brak polskich znakow, wybaczcie) A ze spraw starankowych to brzuch zaczyna pobolewac @, wiec tylko pozostalo czekac, az przyjdzie. W tym m-cu staranek nie bylo za wiele, takze.....;( ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- PSZCZOUA dzialac, dzialac ![]() MAGBES trzmam kciuki za powtorke.
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny narzekacie na letnie opony a ja całe lato przejezdzilam w zimowych bo nie mialam kiedy wymienic
![]() a teraz mam kapcia tak wogole i musze jechac do TZ do pracy zeby mi to chociaż napompował a zaklei się jak będe mogła już normalnie chodzić ![]() także ide do mojego kapcia i jade do lekarza
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejjooo
Cytat:
Dziewczyny ja wczoraj wypiłam dwie lampki szampana i jak wróciłam do domu to zasnełam...Tż troche sie wkurzył bo przecież lekarz mowił, że poniedziałek i wtorek mamy sie strac...ale ja od wczoraj mam biały gęsty śluz wiec juz po frytkach...nie? ![]() Ok sniadanko, tabsik i pracujemy... |
|
|
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
Hejka robaczki kochane! Trochę mało mnie tu teraz, roboty sporo, więc tylko podczytuję. Swoją drogą nie pisanie tutaj ma jedną jedyną zaletę. Nie pisząc nie nakręcam się.
Jednak od czytania Was jestem uzależniona i nie mogę się bez tego obyć. U mnie 9dc. Mierzę tempkę od 7dc dopiero, no jeszcze mam zanotowaną z 1dc. Przedstawia się to tak: 1dc 36,59 7dc 36,71 8dc 36,74 9dc 36,61 Ciekawa jestem kiedy mogę się spodziewać owulacji, wg ostatnich cykli powinna nastąpić ok 12dc. Na razie jeszcze szyjka nisko i dopiero zaczyna się unosić i powolutku otwierać, także na pewno jeszcze z 3 dni trzeba poczekać. Więc czekam, staranka w toku, próbujemy codziennie, może to zda egzamin ![]() Anulka, gratulacje po raz kolejny. Bardzo się cieszę z Twojego szczęścia. Luna, ale ty straszysz tym szpitalem. No musisz się kochana oszczędzać. Już połowa prawie u Ciebie, teraz już będzie z górki. Buziaki ![]() Pszczoua, ja się nie znam na tych wynikach, lekarz na wizycie wam wszystko wyjaśni. My zbadamy tż jak do końca roku nic się nie wykluje. Mam jednak nadzieję, że nie będziemy musieli. Kocurku, a temperaturę mierzysz? Zresztą jeden dzień to żołnierzyki wytrzymają w razie jakby owu miała być dzisiaj. Spokojnie. ![]() Sophia, nie mów hop. Wiele mamusiek przed pozytywnym testem narzekało na bóle @. Trzymam kciuki mimo wszystko. Kiedy masz termin @? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 |
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() eh dzis do 17 w pracy :/ i jeszcze padl mi komputer w pracy i siedze na kompie wspolpracowniczki, bo dzis jej akurat nie ma...ale wszystkie dane co mialam na dzis zaplanowane do roboty mam na swoim kompie i tak to o ...bede kombinowac co tu robic i jak :/ EH... po tym moim winko-likierku wczoraj...dzis troszke czuje glowe :P tempka w gorze nadal, nie spada...choc teraz mysle, czy wczorajsze winko nie wplynelo na nia lekko...ale mam nadzieje, ze to nie wina % w koncu nie bylo ich nie wiadomo jak duzo ![]() piszcie duzo zebym mogla z Wami gadac ...bo nie wiem jak to bedzie dzis z moja praca przez ten komputer
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was kobietki we środę. Jeszcze dzisiaj i mam wolne
![]() Zabieram się ostro za nadrabianie mojego niemieckiego. Wczoraj miałam dzień zwątpienia we wszystko co robię ale dzisiaj widzę już jest lepiej. Co do Mam współczuję wam dziewczyny, ja na moją nie mogą narzekać o ile nie mieszkamy razem Chociaż myślę że teraz wiele rzeczy zrozumiała chyba że ostatnio stwarzała pozory bo byłam z Tż u nich No ale ogólnie w porównaniu do niektórych tu piszących to moja mama jest kochana i cudowna
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam, no i chyba nie jest źle ale tez nie dobrze
![]() mam wprowadzone leki przeciwskurczowe czyli fenoterol.. troche za wczesnie i gin ubolewał że musi je zapisac ale ja to się nawet ciesze bo przynajmniej nie bede się schizowac że wyląduje w szpitalu ![]() tyle ze juz do konca musze je brac, no i skutki uboczne są okropne ale jakoś bede musiała przezyc ![]() i wcale nie musze lezec, mam sie oszczędzać ale leżeć nie musze także kłade się pod kocyk ![]() jestem zadowolona, bo wiem ze moje objawy nie zostaly olane... maly pokazał siusiaka jak zawsze zresztą no i tak kopal że myślałam że mu noga przez monitor przeleci |
|
|
|
#2479 |
|
Zadomowienie
|
Lunka, to dobrze, ze wizyta Cie uspokoila
a skutki uboczne lekow...jesli maja pomoc dzidziolkowi to warte sa takich poswiecen ![]() oszczedzaj sie i duzo odpoczywaj ![]() ruchliwy Wasz chlopak to dobrze,, wariuje sobie u mamy w brzuszku bo mu tam dobrze
|
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że nie jest źle i że jesteś zadowolona ![]() No i ruchliwy sportowiec z tego twojego maluszka.
|
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewuszki
Ja tylko na chwilkę i lece na 'usta' i dłuuuugi weekend ![]() Któraś z Was ostatnio pisała o potwierdzeniu ciązy u lekarza i ze przepisał na zgage i bóle nadbrzusza alugastrin i ze można go w ciązy brać. Nie można!!! on ma związki glinu i wpływa na wady wrodzone płodu!!! bylam wczoraj na spotkaniu z aptekarą koleżanką i prosilam o to i ona kategorycznie odmówiła jeśli staram sie o ciąze, , dała lek Gaviscon i faktycznie pisze w ulotce ze można brać w ciązy i w połogu!!! Ewentualnie Rennie można brac ale jest dość słabe. Tylko to chcialam Wam podpowiedzieć i życzyć miłego weekendu
|
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Mężulek właśnie zadzwonił do mnie żeby przypomnieć mi o spotkaniu ze znajomymi. I co za wymówkę mam znowu wymyślić? W piątek była choroba. Niemożliwe, że od piątku się nie doleczyłam. Poza tym w ten piątek nie siedziałam wśród nich kichając i smarkając. Powiedziałam, że już mi lepiej, żeby właśnie takiej chorej nie udawać, ale że brałam leki i wolałabym jeszcze nie ryzykować z piwkiem. A na dziś co wymyślić?
Ja wiem, że ogłoszenie dobrej nowiny ma się nijak do komplikacji w ciąży. To tylko mity, ale mam jakieś obawy, że lepiej nie ryzykować i w te zabobony powierzyć. Wiem, że to nieracjonalne, ale uderzyło mi do głowy... |
|
|
|
#2483 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Ja nawet gdy nie byłam w ciąży nie miałam problemów by odmówić bo alkoholu, bo po prostu nie chce i już.
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. Świętujemy ślub przyjaciół. Umówiliśmy się, że się spotkamy i to oblejemy. Mogę powiedzieć, że nie mam ochoty na drinka, wódkę czy piwo, ale na pewno będzie zdziwienie kiedy odmówię nawet małego grzanego winka czy szampana w ramach toastu. Zaczną się pytania czy może my już się nie postaraliśmy. Oczywiście nic złośliwego, ale tak po prostu pytać będą.
|
|
|
|
#2486 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Od razu jak się dowiedziałam to prawie wszystkich poinformowałam Nie wierzę w zabobony
|
|
#2487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu gdyby coś pozniej bylo nie tak to nie musisz sluchac pytan jak sie czujesz, jak sobie radzisz, albo "jak dzidzius" skoro juz go nie ma.. ja nie mowilam o 1 ciazy i po # sama sobie gratulowałam mądrej decyzji.. naprawde jesli cos jest nie tak to zaoszczedzi duzo stresu... Cytat:
mysle ze to o to chodziMi było ciezko bo od lat wiecznie wszyscy mnie z piwem widzieli, bo je uwielbiam
|
||
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2489 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#2490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana nie wiem jakie są skutki uboczne, ale grunt, ze bedzie Ci lepiej Ładnie odpoczywaj i oszczedzaj sie..Ucałuj Kamilka od cioci Cytat:
Cóż, ja teraz też bym wszystkim nie mowiła..niestety wczesniej mówiliśmy każdemu! Jak poroniłam, w dodatku przed samym Ślubem Tż musiał każdemu wysłac smsa z tym co się stało i z prośbą by nie rozmawiać o tym w dniu slubu. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

Nie mogę się już świąt doczekać.

moja mama mimo ze mama jest zazdrosna o to ,że mi sie układa w zyciu , ze zarabiam pieniądze czy ze udało mi się schudnąc. Uważa ze miedzy nami jest rozgrywa jakaś..gdy ja jestem szcześliwa robi wszystko abym nie była. Potrafi zadzwonić i ppwiedziec ze nie bede szczesliwa po slubie bo jej sie tak wydaje..masakra.
Potrafiła mi wykrzyczeć że żałuje że mnie urodziła,jak próbował mnie zgwałcić żonaty facet to powiedziała przy moim obecnym tż że jestem ku...i rozbijam rodzine tamtego faceta
pozniej napisze co i jak..

Tak sobie myślę, że może dzidzia rośnie szybciej niż brzuszek i po prostu ma trochę mniej miejsca i się przez to rozpycha