Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 13:42   #2521
201604250941
Konto usunięte

Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Czemu trzeba wychodzic na spacer codziennie?
Zeby nie bylo alergikiem

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
hue hue hue, se wywieś na balkon, hue hue hue
A sie wystawialo wozki na balkon kiedyś.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:23   #2522
Luba
Zakorzenienie

No jak JA spie, to mnie tez nerwi jak sasiad trawe kosi lub sasiadki dra geby I wcale nie zdarza sie to czasami, po prostu nie lubie tego ciagle. W ciagu dnia moga sobie cyrk prowadzic pod moimi oknami, kosic, rozmawiac, nie rusza mnie, nawet tego nie slysze. Ale jak spie, to WON mi z tymi odglosami
I nie wiem co w tym dziwnego, ze czasem cos nas denerwuje a czasem nie, zalezy od sytuacji.
To wcale nie znaczy, ze strzelam z wiatrowki do sasiadow, po prostu jak spie i slysze, ze odpala kosiarke, to mnie trzesie

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 15:05   #2523
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Jeśli mam być szczera, to na początku sobie pomyślałam "oesu gupie mamuśki wszysko im przeszkadza, no psom japy pozamykać, samochody zaczymać bo jaśnie mamuśka idzie z wózeczkiem". a potem sobie uświadomiłam, że kurde, przecież wy nie drzecie się na te wszystkie hałasogenne rzeczy, tylko sobie myślicie "głupia kosiarka" albo "głupi pies". Tak jak ja idę i drze dzieciak mordkę, to sobie myślę "zamknij twarz bo mnie głowa boli" ale nie mam zamiaru dziecka mordować.
Tak że sorry dziewczęta
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 15:39   #2524
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli mam być szczera, to na początku sobie pomyślałam "oesu gupie mamuśki wszysko im przeszkadza, no psom japy pozamykać, samochody zaczymać bo jaśnie mamuśka idzie z wózeczkiem". a potem sobie uświadomiłam, że kurde, przecież wy nie drzecie się na te wszystkie hałasogenne rzeczy, tylko sobie myślicie "głupia kosiarka" albo "głupi pies". Tak jak ja idę i drze dzieciak mordkę, to sobie myślę "zamknij twarz bo mnie głowa boli" ale nie mam zamiaru dziecka mordować.
Tak że sorry dziewczęta
Brawo! Dokładnie o to chodzi
A babka z biedronki to buractwo cebulactwo... Z takich co myślą, że dzięki temu, że ona bałagani ktoś inny ma pracę :-\
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 15:42   #2525
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
No jak JA spie, to mnie tez nerwi jak sasiad trawe kosi lub sasiadki dra geby I wcale nie zdarza sie to czasami, po prostu nie lubie tego ciagle. W ciagu dnia moga sobie cyrk prowadzic pod moimi oknami, kosic, rozmawiac, nie rusza mnie, nawet tego nie slysze. Ale jak spie, to WON mi z tymi odglosami
I nie wiem co w tym dziwnego, ze czasem cos nas denerwuje a czasem nie, zalezy od sytuacji.
To wcale nie znaczy, ze strzelam z wiatrowki do sasiadow, po prostu jak spie i slysze, ze odpala kosiarke, to mnie trzesie
Luba, jesteś z pochodzenia Ślązaczką?
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 15:54   #2526
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Brawo! Dokładnie o to chodzi
A babka z biedronki to buractwo cebulactwo... Z takich co myślą, że dzięki temu, że ona bałagani ktoś inny ma pracę :-\
Taa A te babki tam tak zaiwaniają, że aż widać, że muszą tam odchodzić niezłe kwasy.
Ja też czasami rezygnuję z towaru przy kasie i wtedy normalnie proszę kasjerkę o odłożenie.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 16:22   #2527
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
Luba, jesteś z pochodzenia Ślązaczką?
no przeca z dziada pradziada

Stary 2015-02-18, 18:34   #2528
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
chyba, że ci ten zdenerwowany kierowca wiedzie w dupe.
"prawdopodobnie przez progi zwalniające'' - zepsuło Ci się zawieszenie w nowym samochodzie bo wjeżdżałas z predkoscia 10-15 km/h na progi zwalniające? Zdobyłaś medal pechowca roku
I skoro już się tak cackasz ze swoim samochodem to powinnaś wiedzieć, że dla silnika, sprzęgła i skrzyni biegów najlepsza jest płynna jazda, a nie stop-wio-stop-wio.
Też fakt. Nie chcę nikomu dokuczać, ale dla mnie zatrzymywanie przed progiem z powodu obawy o zawieszenie jest tak samo prawdziwe, jak twierdzenie, że jazda wolna to jazda bezpieczna, więc się wlokę 30. To fałsz. Trzeba jeździć płynnie i dynamicznie.

Co do wjeżdżania komuś w kufer to złośliwie tego bym nie zrobiła. Ale wykluczyć tego nie można, jeśli kierowca zatrzymuje się do zera przed progiem.Ktoś, kto jest przyzwyczajony do płynności jazdy najwyraźniej może nie skojarzyć, że ten przed nim zatrzymuje się przed progami. Jeśli widzę, ze kierowca przede mną się wlecze a nie ma możliwości go wyprzedzić, wtedy automatycznie staram się zachować większą odległość. Z doświadczenia wiem, że ślimaki zdolne są do najbardziej irracjonalnych zachowań na jezdni. I tak tworzą się sztuczne korki.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:36   #2529
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:36   #2530
zakonna
Naczelna Nastolatka

Rozmawiałam dzisiaj z TŻ na temat tych progów i się uśmiał strasznie. Owszem, zwolnić tak, zatrzymywać się całkiem-bez sensu i niepotrzebnie.
Stary 2015-02-18, 18:43   #2531
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
No, wiedziałam, że jesteś gryfna dziołszka!

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-18, 22:00   #2532
201607111040
Konto usunięte

https://www.youtube.com/watch?v=PKEb_07nsdI
Jak slysze o takich sytuacjach to mnie terepie Nie dosc ze stres, trzeba sie skoncentrowac na tancu to jeszcze uwazaj zeby na dzieciaka nie wpasc.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:38   #2533
Frezja__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Jak slysze o takich sytuacjach to mnie terepie Nie dosc ze stres, trzeba sie skoncentrowac na tancu to jeszcze uwazaj zeby na dzieciaka nie wpasc.
Ale ładnie
Osobiście byłabym zła, że dzieci mi zepsuły mój taniec, ale to ja xd A wina rodziców, że dzieci nie upilnowali na tę krótką chwilę. Spróbuj nadepnąć takie małe w chmurce
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 01:05   #2534
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
(...)

Co do spacerów po cmentarzu-nie widzę nic złego w tym. Cisza, spokój. Zwłaszcza, jak cmentarz stary. Taki, jak w Oliwie. Płaczące anioły i cudne epitafia. Można się zatrzymać i zadumać nad sensem życia.
O to, to. Tym bardziej, że w domu przy dziecku rzadko jest możliwe takie wyłączenie się. Tak więc w ogóle tak jak piszecie o tych spacerach, że nuda, to dla mnie był najfajniejszy punkt dnia, można było się przewietrzyć i powłóczyć po świecie, bo jeśli pogoda sprzyjała to włóczyłyśmy się jakieś trzy godziny nawet I poczytać w spokoju gdy spała. I tej przyjemności żadnej opiekunce bym nie oddała. Teraz to mi właśnie tego bardzo brakuje gdy dziecko żyje już swoim życiem, a ja mam koty, które nie są wychodzące

Ale rozumiem, że przy dwójce czy trójce to już przestaje być relaks i można się nieźle umęczyć

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-02-19 o 01:07
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 03:17   #2535
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Miałabym dylemat co robić, czy przerwać i wrzasnąć na ciocie, kuzunki i inne że mają pilnować swoje dzieci czy olać, gotować się ze złości i potem im wygarnąć Kompletnie nie rozumiem rodziców, no kurde puszczają dziecko pewnie "bo się nudzi" żeby sobie pohasało w chmurkach. O ja nie mogę. Widziałam tylko jedną kobietę która łapała dziecko, ale za chwilę chyba odpuściła i biegało z innymi. Dla mnie wesele to nie jest impreza dziecięca Myślicie że rodzina by mnie zjadła jakbym na zaproszeniach napisała "Proszę zostawić dzieci w domu"?

Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 04:38   #2536
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
Miałabym dylemat co robić, czy przerwać i wrzasnąć na ciocie, kuzunki i inne że mają pilnować swoje dzieci czy olać, gotować się ze złości i potem im wygarnąć Kompletnie nie rozumiem rodziców, no kurde puszczają dziecko pewnie "bo się nudzi" żeby sobie pohasało w chmurkach. O ja nie mogę. Widziałam tylko jedną kobietę która łapała dziecko, ale za chwilę chyba odpuściła i biegało z innymi. Dla mnie wesele to nie jest impreza dziecięca Myślicie że rodzina by mnie zjadła jakbym na zaproszeniach napisała "Proszę zostawić dzieci w domu"?

Kwestia organizacji. Myślę, że przed tańcem należało poprosić, by podczas pokazowego tańca pilnować dzieci tak, by nie plątały się w kadrze i pod nogami. Na zdjęciach można by fotoszopowo usunąć je z kadru, ale z filmiku to już gorzej.
Wiem, że takie chmurki są na pewno dla dzieci atrakcyjne, ale można obiecać, że puści się je jeszcze raz, specjalnie dla nich.

A taniec naprawdę wspaniały. Bardzo oryginalny i wypracowany układ.

No pasaran!
Stary 2015-02-19, 05:30   #2537
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Kwestia organizacji. Myślę, że przed tańcem należało poprosić, by podczas pokazowego tańca pilnować dzieci tak, by nie plątały się w kadrze i pod nogami. Na zdjęciach można by fotoszopowo usunąć je z kadru, ale z filmiku to już gorzej.
Wiem, że takie chmurki są na pewno dla dzieci atrakcyjne, ale można obiecać, że puści się je jeszcze raz, specjalnie dla nich.

A taniec naprawdę wspaniały. Bardzo oryginalny i wypracowany układ.
A wg mnie pilnowanie dziecka w TAKIEJ sytuacji to obowiązek rodzica, a nie dobra wola. Więc proszenie to jakiś żart. Kwestia kultury i wychowania rodziców. Ja bym przerwała taniec i powiedziała ze dopóki dzieci nie zejdą z parkietu to nikt tańczyć nie będzie.

polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki!
Stary 2015-02-19, 07:52   #2538
201604250941
Konto usunięte

Co ja pacze.. Jestem zalamana. Ja bym chyba przerwala tankiec, olala rodzicow tylko osobno kazde dziecko by dostalo lekcje na przyszle zycie, bo widac z domu jej nie wyniosą. Ktos by strzelił wtedy focha na bank i wyszedl,trudno, może nawet zostac pusta sala. Ale moj taniec weselny bylby wykonany i nagrany jak nalezy. Gosci sie dofotoszopuje.
Stary 2015-02-19, 08:19   #2539
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

laisla, ja jak już wiedziałam, że jesteśmy "bezpieczni" - tzn. nigdy na ani przy ulicy, w miejscach mocno uczęszczanych itd., to zakładałam słuchawki i odlatywałam, to były cudowne chwile, też taki reset I też dużo czytałam, aż mi ręce odmarzały.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-19, 08:47   #2540
ajah
wańka wstańka

Cytat:
A wg mnie pilnowanie dziecka w TAKIEJ sytuacji to obowiązek rodzica, a nie dobra wola. Więc proszenie to jakiś żart. Kwestia kultury i wychowania rodziców. Ja bym przerwała taniec i powiedziała ze dopóki dzieci nie zejdą z parkietu to nikt tańczyć nie będzie.

W sumie to się z tobą zgadzam. Z drugiej strony jak widać niektórym rodzicom brak wyobraźni i trzeba im łopatologicznie problem przedstawiać.
I tu jest pies pogrzebany.
Stary 2015-02-19, 09:38   #2541
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
A ja tak nie do końca na temat: ta chmurka mi się nie podoba, normalnie jakby obok pożaru tańczyli
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:43   #2542
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
W sumie to się z tobą zgadzam. Z drugiej strony jak widać niektórym rodzicom brak wyobraźni i trzeba im łopatologicznie problem przedstawiać.
I tu jest pies pogrzebany.
No wlasnie jaka łopata tu jest dobra? Powiedziec nie wystarczy zazwyczaj. A jak wezme dziecko za reke i sciagne z partkietu to owszem, rodzic zrozumie natychmiast, tylko bedzie problem, bo ktos sie czepil dziecka, a przeciez jest takie sliczne i dodaje waloru filmowi swoja uroda oraz nobilituje cala impreze.
Stary 2015-02-19, 10:11   #2543
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie swie sam taniec podobal, ale cala otoczka juz nie, pal licho dzieci, ale w ogole to marnie wygladalo jak ludzie stali dookola, domyslam sie, ze nie mozna bylo tego inaczej zorganizowac, ale gdyby caly parkiet byl dla mlodej pary wygladaloby to duzo lepiej. Naprawde, uwazam, ze ci ludzie stojacy dookola calkiem rozwalili "wyglad" tanca i na filmie to i tak wyglada slabo.
O ile na poczatku dzieci jeszcze poruszaly sie tylko na obrzezach calej i tak stojacej tam grupy i nie razily tak bardzo, to pod koniec bieganie pod nogami czy przebieganie z jednej strony sali na druga bylo niedopuszczalne i zaraz na poczatku, tak jak pisala Mijanou, poprosilabym rodzicow o przytrzymanie dzieci, tanca bym nie przerwala, ale nie wiem czy bym pod koniec nie zawolala "trzymajcie te dzieciaki"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-19, 10:22   #2544
201604250941
Konto usunięte

to jest tradycja chyba, ze wszyscy stoja obok, tak sie zaczyna bale, pierwsza para tanczy otoczona pozostalymi, jak skoncza to wtedy dolaczaja do nich inni wlasnie z tych gapiow
Stary 2015-02-19, 10:25   #2545
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
to jest tradycja chyba, ze wszyscy stoja obok, tak sie zaczyna bale, pierwsza para tanczy otoczona pozostalymi, jak skoncza to wtedy dolaczaja do nich inni wlasnie z tych gapiow
No właśnie, ale kiedyś dzieci nie chodziły na bale i nikt nie wie chyba co ma z nimi zrobić

Co myślicie o ciąganiu 1,5 rocznej North West (córka Kardashianki ) na pokazy mody? OZM czy jakaś dzika chęć promowania dziecka od samego porodu?

201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:27   #2546
polkadot
Raczkowanie

Cytat:
Zlinczujcie mnie, ale ja będę upierać się przy stanowisku, że wesele nie jest imprezą dla dzieci. To całonocna zabawa, przy alkoholu, nieraz prezentowane są treści nie przeznaczone dla dzieci (jak chociażby przyśpiewki "a teraz idziemy na jednego", czy z seksualnym podtekstem, podobnie jak takież zabawy i konkursy)... A na tym filmiku dzieci zepsuły parze młodej przygotowywany pewnie przez wiele dni układ. Rodzicie powinni trzymać je przy sobie, a nie pozwolić, żeby lazły na środek parkietu pod nogi młodej pary. Ciekawe, jakie byłoby biadolenie, gdyby para skoncentrowana na krokach w tańcu przydepnęła któregoś z raczkujących kuzynów?

Edytowane przez polkadot
Czas edycji: 2015-02-19 o 10:28
polkadot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:50   #2547
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
na weselach na ktorych bywalam to goscie podczas takich tancow siedzieli przy stolach i podziwiali bo jednak do takiego ukladu trudno sie wlaczyc a jak para konczyla taniec to oklaski i dopiero od stolikow szlo sie tanczyc

Stary 2015-02-19, 10:57   #2548
Lady Jane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Wątek stworzony po to by dzielić się zasłyszanymi i zaobserwowanymi nieodpowiedzialnymi zachowaniami rodziców względem ich dzieci. Nie chodzi tutaj o hejtowanie matek, ojców, macierzyństwa, bycia rodzicem itp., a o sytuacje, w których rodzice podchodzą bardzo nieodpowiedzialnie/bezmyślnie/bezrefleksyjnie/niekonsekwentnie do opieki i wychowania dziecka. Przykładowa sytuacja z matką OZM, jaką ja znam: dzieciak wali siekierą w drzwi, właściciel mieszkania (wujek dziecka) mu zabrania, a matka się wydziera na wujka, że ma się zamknąć, że to tylko dziecko, że ma się bawić jak chce. Kontynuacja.

Czytam ten wątek i czytam i mam takie nieodparte wrażenie, ze niektóre opisy matek z rzekomym OZM sa raczej przejawem jakiegoś ZZM lub WZ (zapalenie mózgu wywołane zazdrością lub wrodzoną złośliwością).

Miało nie chodzić o hejtowane macierzyństwa czy ojcostwa. Ludziom bezdzietnym czasem trudno zrozumieć argumenty i rozumowanie rodziców, ale spokojnie - to przyjdzie Wam samo wraz z pierwszym potomkiem.

Filmik z wesela - masakra. Ja bym mojej córce nie pozwoliła biegać, bo bym sie bała, ze wpadnie pod nogi młodym i bedzie nieszczęście, wiec to jest ewidentny przykład OZM. Choć potem to raczej efekt kuli śniegowej, bo "skoro oni mogą, to czemu ja nie" PS. Moja córka i tak by nie mogła i by tam nie biegała z innymi nawet jeśli inni mogą.

Dodam tylko, ze małe dziecko (szczególnie kilkumiesięczne) to nie jest kot, pies ani chomik. Tego sie nie da zostawić w domu i pójść sie bawić. I to nawet nie kwestia karmienia tylko tego, ze taki maluch sie często boi zostać sam bez mamy i taty. Ja byłam na weselu z 6-miesięczna córka. Wynajęliśmy pokój i jak chciałam ja nakarmić albo zeby sie zdrzemnęła, to wychodziłyśmy. Była zabezpieczona przed hałasem i swietnie sie bawiła na rękach taty. Przetanczylismy razem wiele tańców. Po 21 poszłyśmy spać a mąż został na sali. W drodze wyjaśnienia, to było wesele przyjaciela mojego TZ. Byliśmy zaproszeni we 3. Poszliśmy, bo chciałam, zeby TZ mógł sie bawić na weselu przyjaciela i nie przeskadzalo mi, ze od 21 bawił sie ze znajomymi a nie ze mną. Gdybyśmy zostali zaproszeni we 2, a tym bardziej gdyby ktoś wyraźnie zaznaczył, ze sobie młodej nie życzy, na pewno byśmy nie poszli. Żadne z nas. I takie podejście mamy oboje. Jakoś sie jednak składa, ze nie mamy ludzi, którzy maja jakiś wstręt do dzieci wsród znajomych i przyjaciół.

PS. Tez jestem mama spacerująca po cmentarzach, choć od miesiąca przerzuciłyśmy sie nad brzeg morza i tez jest cicho i spokojnie.

Lady Jane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 11:03   #2549
zakonna
Naczelna Nastolatka

Przejdzie nam z pierwszym potomkiem, ble ble ble. Bosze. Jaki mi takie banały podnoszą ciśnienie.
Stary 2015-02-19, 11:10   #2550
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

To ze ktoś nie chce dzieci na weselu nie znaczy, że ich nienawidzi.
Nie przejdzie mi z pierwszym potomkiem bo go nie będę mieć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości