|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Katiem zuzia goraczkowala Jasiu wogole. Ja tez teraz wieczorami zamawiam prezenty przez Neta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Dziewczyny, jaką wielkość ciemiączka po urodzeniu mają Wasze dzieciaczki wpisaną w książeczkę zdrowia???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
No bo Ala ma wpisane 0,5 x 0,5 i to jakieś małe strasznie chyba??? Kurcze, ono potem było wyczuwalne znacznie większe, nawet teraz jest większe. Pediatra gdy ją bada nie mówi o żadnych nieprawidłowościach, a ja dopiero teraz zwróciłam uwagę na ten wpis w książeczkę w wyniku pewnej rozmowy... Kurcze, muszę się lekarza spytać przy najbliższej okazji.
A może oni w szpitalu to mierzą zaraz po porodzie i przy porodzie sn kości czaszki są bardziej zbliżone do siebie, a potem się już "rozluźniają" i ciemiączko jest większe? Zgłupiałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2557 |
Zadomowienie
|
Zośka chyba poczuła ulge po podaniu wczoraj wieczorem sterydów bo dziś śpi od 10.40 do teraz z dwie przerwami 10cio minutowymi na butle i zmiane pampka.
aż mi się przypomniały pierwsze dni w domu kiedy noworodek przesypia prawie całą dobę ![]()
#2558 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mojemu się pociły i pediatra kazała na 2 tyg zwiększyć ilość wit. D3. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
Gracjanek miał 1x1 i Fabianek też takie ma
![]() Ide sie wziasc za jakies porządki świąteczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak w ogóle to poszłam dzisiaj z Nią na spacer o 11:15 dokładnie i jak usnęła na spacerze to cały czas śpi do teraz. Wcześniej też tak miała, ale ostatnio jak wracałyśmy ze spaceru to się od razu budziła. Ja o 17 lecę do księdza bo mam już zaświadczenia od chrzestnych. No i dzisiaj przyjeżdża do nas pierwszy raz teściowa, gdyż wczoraj wróciła z zagranicy, bardzo jestem ciekawa tego spotkania... Zapomniałabym, dla dzieciaczków w szpitalach dużo zdrowia i dla mam siły!
![]() |
#2561 |
Zadomowienie
|
Hejho
![]() a my wczoraj poszaleliśmy znowu i z Basią i znajomymi na bilardzie byliśmy ![]() fajowo było ![]() dziś siedzimy w domu - mamy dzień sprzątania i prania... za to jutro znów nas intensywny dzień czeka, bo mamy 2 różne spotkania umówione ![]() zauważyłam że im częściej z Małą wychodzę tym lepiej mija nam dzień - małą nie marudzi i "zagaduje" do ludzi, a w domu jest już chyba znudzona tym że widzi tylko moją gębę ![]() ![]() ![]() ![]() Anesh Asiulka trzymam kciuki za zdrowie maluszków ![]() a co do końca świata to: http://kwejk.pl/obrazek/1570406/ ![]() ps. Kaczuszka, Lucia - śliczne fotki na mailu ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
Oj to na pewno
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- a jeszcze co do tego ciemiączka to mój ma już mało wyczuwalne ... a pamiętam chrześniaczka mając rok miała jeszcze dość duże więc nie wiem jak to jest...
#2563 |
Wtajemniczenie
|
czołem, pędzicie nie ma co
![]() Ja od wczoraj mam najazdy niezapowiedzianych gości, a w przerwie staram się ogarnąć chałupę i dziecko ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- P....... reklama bebilonu. Zaraz się chyba zdrażnię ![]()
#2564 |
Wtajemniczenie
|
Asiulka czyli zostawili go bo kaszlał?
Jak dobrze, że internet istnieje ![]() Iwa Kubus miał 1/1 Pokazuję widok z mojego okna - zdjęcie robione przez szybę niestety. 105.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A może to skok? Cytat:
![]() No śliczna kruszynka. A moj cudek właśnie się znudził gadaniem do krokodyla za 7 zł ![]() Toi tyle w kwestii nadrabiania ![]()
![]() |
#2567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | ||
Wtajemniczenie
|
kajaja tulę Cię
![]() louruse a nie masz nikogo do pomocy? ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zadomowienie
|
Nadrobiłam
Asiulka, Anesh zdrówka dla dzieciaczków i dla was cierpliwości ![]() dziś prawie cały dzień w kuchni przesiedziałam, bo w sobotę widzimy się z moją przyjaciółką na "wigili" no i podzieliłyśmy się przygotowaniami jedzonka, więc pitrasiłam jutro mąż rybę po grecku będzie robił ![]() a przyszedł mi ten elektryczny laktator i muszę powiedzieć że jest to przydatny wynalazek,bo ręcznym jak ściągałam przez 10 minut to miałam jeden wypływ mleka a tym elektrycznym dwa i tym sposobem dwa razy więcej mleczka z niby już opróżnionej przez Lili piersi ![]() no i cichy jest - tak delikatnie sobie buczy jak by któraś jeszcze była zainteresowana to mam ten: Ameda lactaline na dwie piersi ręczny mam Aventa i też się na pewno jeszcze przyda przy kolejnym bobasku jak będzie początkowy nawał żeby lekko odciągnąć z piersi przed karmieniem Lili już zaczyna ciut lepiej jeść o 16 nie schizowała przy piersi, ale nie chwalę dnia przed zachodem teraz śpi pięknota moja mała |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam wpisane w książeczkę ciemiączko n opuszek palca- tak swoją drogą co to w ogóle jest, jak każdy ma inny palec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my też tak mamy. Mała płacze, ja mega zmęczona pomyślałam i wydawało mi się, że powiedziałam do męża, że dam jej kropelki. Budzę się po godzinie, mąż tuli małą. Pytam go: co kropelki nie pomogły? A on patrzy jak na wariatkę bo ja chyba tylko o nich pomyślałam, ale na pewno nic do niego nie mówiłam a już na pewno nic jej nie dałam. A on ostatnio ni z gruchy ni z pietruchy do mnie: ten termometr jest zepsuty. Się go pytam jaki termometr. A on mi odpowiada, że trzeba kupić zaślepki do kontaktu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38099772]ja pierdziele ale mam pecha.pies mnie dziabnął.nie wiem czy mam sie smiac czy płakać[/QUOTE] Nosz cholera, szedł i cię ugryzł. Masakra jakaś.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ też nie mowi do mnie po imieniu tylko "Maleństwo"
Jak czasem powie po imieniu to jako tak mi dziwnie. Wiecie co - chwilowo skończyłam krwawić i chyba mi się hormony unormowały bo od razu mam lepszy humor.
#2575 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje dziecko ma rytm 3 godzinny prawie od urodzenia a dopiero od niedawna ulewa więc nie wiem czy to z przejedzenia. Chciałam wam pokazać mojego małego eskimoska ale ktoś zapodział kabel do aparatu ![]() Wczoraj zjadłam małego ogóreczka kiszonego i mandarynkę. I nic. Pół łezki nie było. Może już koniec wyrzeczeń mi się szykuje?
![]() |
#2576 |
Zadomowienie
|
Cholera zamiast sie cieszyć to się martwie.. Zośka od 10 rano śpi non stop 3 razy do tej pory wstał na jedzenie i pare minut po butli odpływa.
Wyczytałam że po sterydach człowiek może być senny a co dopiero takie maleństwo, ale kurcze jakoś tak dziwnie..
#2577 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mąż bardzo mi pomaga, nie mogę powiedzieć. Tylko chciałabym też uczestniczyć w domowych obowiązkach i wkurza mnie że on musi to robić sam. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Poczekaj spokojnie, pewnie potrzebuje sobie pospać po tych sterydach.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Rozeznanie
|
Kur.. mać co to za reklama?! Wścieknę się jak jeszcze raz wyskoczy
![]() W książeczce mam napisane, że ciemiączko przy urodzeniu miał 1x1 a jak byłam na szczepieniu 20.11 napisała mi pediatra, że jest 3x3. O co chodzi? Zamiast się zmniejszać zwiększa się??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
też cieszę że nam się udało
![]() ![]() mój mąż przeczytał język niemowląt i oboje bardzo się staraliśmy to zastosować, wystarczyło parę dni i zadziałał. Bardzo mi na tym zależało bo tak jak pisałam synek jest tylko pod moją opieką 24h na dobę a TZ tylko w weekendy, mam posprzątane, poprane, obiad gotuje raz na dwa dni, czas na seriale, książki, spacery... |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zakorzenienie
|
Co to za reklama? Bo chyba jestem zacofana troszkę ;D
Elena ja mam zwykle łóżko szpitalne ![]() Chwilowo odpoczywał bo z dziećmi mąż i tesciowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.