Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-24, 15:11   #2671
treselle0
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Awantura w pracy wieć dopiero teraz się odzywam ...
mam nadzieję, że wszystko ok Co do czapki to nie wiem, jak Ola ściaga opaske to albo nic z tym nie robie albo mowie, że wieje i musimy założyc, ale my w zimie miałyśmy system, że zakłada mama więc zakłada tez Ola, no i pochwalenie jak to ona ładnie wygląda powoduje, że sciaganie nastepuje baaardzo rzadko

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
U nas sajgon. Igora jednak dopadła ta jelitówka...całą noc wymiotował, biegunka. Wzięłam dziś urlop na żądanie. W dzień tylko dwa razy wymiotował i raz wodnista kupa ale sytuacja chyba opanowana bo od 12 nic. Za to doszła gorączka, o 16 podałam nurofen - ładnie zbił gorączkę ale znowu zaczęła rosnąć, o 20 przed snem podałam paracetamol ale nie pomaga. Wybudził się i płacz to okłady zrobiłam i śpi z mokrą pieluchą na czole. Biedny mój Taka wściekła jestem że brat z żona przywieźli niedoleczonego synka na Święta do rodziców. Mogli chociaż powiedzieć jak już koniecznie chcieli przyjechać (ze dwie godziny może posiedzieli tylko) to my byśmy nie jechali z małym i nie ryzykowali skoro ich synek dopiero co jelitówkę przeszedł. Ehh...
o rany, w takim razie duzo zdrówka

My byłyśmy dzisiaj na kontroli no i na szczescie oskrzela czyste Mamy jednak brac deflegmin bo ola jeszcze kaszle. Najlepiej na koniec wizyty Pani dr mówi, ze po Oli widac, że juz lepiej, ale ze ja wyglądam dużo gorzej No cóż zabrałam Oli wirusa i teraz ja sie mecze
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, babcia dzis zaproponowala, ze zasponsoruje nam slub( nieduzo, bo chcemy skromna cywilke, jakies 3 tysie). I tu dylemat- babcia ma osmioro wnuczat. Troche niesprawiedliwe byloby sponsorowanie nas gdy reszta sama oplacala sluby. Dzis odmowilam, ale w sumie ... chodzi mi to po glowie.
a reszta wnukow musi o tym wiedziec? Moze oni tez kiedys dostali wieksza kase od babci?

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Kuba nie chodzi i się nie zanosi, maratony wali po mieszkaniu/piaskownicy ale musi się czegoś trzymać, nie puszcza się, nie ma takiej możliwości, zaczynam się martwić, podobnie jak niejedzeniem, ja nie wiem, kaszki dziś zjadł kilka łyżeczek, trochę jogurtu, 8-9 łyżeczek obiadku podawane na dwa razy, kromeczkę chlebka z masełkiem. Nie chce za bardzo pić, może z 30 ml wody wypije. Piersi też się nie domaga, karmię go ze 2-3 razy w ciągu dnia.
moja tez ma etap niejedzenia, ale ona teraz wciaga litrami uu

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A dlaczego uważasz, że w tym co robi Meneq nie ma granic?
Lub inaczej: gdzie wg ciebie one powinny być? Zaczepnie trochę, bo chciałabym podyskutować z Wami, jakie macie zdanie
nie uwazam, zapytałam zeby sie dowiedziec. Meneq napisała,ze pozwala na wszystko wiec zapytałam gdzie/kiedy granice. I okazało sie, ze sa tak jak i u Nas
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
O jakich granicach mowimy?
Zabraniam rzeczy niebezpiecznych, jesli robi balagan - to pozniej razem sprzatamy. Tlumacze na biezaco, ale egzekwowanie przyjdzie z czasem. Dziecinstwo Yae ma od tego, zeby byc wolna i uczyc sie, nie tylko od rodzicow, ale rowniez na wlasnych bledach.
i wszystko jasne

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Tress, szczerze mówiąc, to już nie mam co wymyślić na tę kwotę... Wnioskuję o 17800zł, czyli zostawiam nieco ponad 4000... Już nie wiem, co mogłabym jeszcze wziąć do idealnego zestawu. W sumie już sobie skompletowałam idealne wyposażenie... Nie wiem sama. Szkoda, ze szkoleń nie finansują, zrobiłabym sobie prawko.
No to jak nie masz juz na co to na siłe nie ma, co wymyslac, ale 4tys piechota nie chodzi, a jak daja...

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Kuba dzisiaj "bawił się" z dziewczynką w piaskownicy, ona jakieś 3 latka, zrobiła dla niego babkę w wiadereczku, potem chciała,żeby z nią budował piaskowy most a następnie pokazywała, jak się zjeżdża ze zjeżdżalni, jak się huśta na koniku i jak się kręci na karuzeli
nasza nocka kiepska, czy ja się kiedykolwiek doczekam całej nocy przespanej?
no prosze, taki Młody i juz panny wokól niego sie kreca

Co do pogrubionego, to zadaję sobie to pytanie od 14 m-cy

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

widze, ze rozmawiam sama ze soba

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Sarah jak powikłania poszczepienne? juz wsio ok??
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 15:15   #2672
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Chyba mówię do siebie

Pokażę Wam jak Blanka zasnęła wczoraj. Dobrze, że nie wypadła
ale slodziasna u mnie podobnie dzis Tosia usnela

Cytat:
Hej!

Te mamy które jeszcze nie nocnikują - kiedy chcecie kupić nocnik?
Hje: jak Pola w tym temacie?
my mamy, Tosi sie podoba, siadala juz na niego ale jeszcze nie zostal "ochrzszczony"

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
odpoczeliśmy jak diabli nie ma to jak czyste alpejskie powietrzei nadal odpoczywam bo do końca tygodnia mam urlop
czuję się dobrze, paprę razy zaliczyłam rigoletto a tak to wogóle nie czuję się jakbym była w ciąży brzuszek też jeszcze płaski jak deska

wrzucam zdjęcie do K

Ewulka lepiej idz do lekarza przed weekendem, nie ma co, u maluszka choroba szybko się rozwija
pokaz pokaz ja nie jestem w k.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

u nas tez z jedzeniem ostatnio jakos marnie - zawsze Tosia wciagala z rana i na drugie sniadanie po 180ml-210ml a od 3 dni po 90-120ml mm, na obiad zjadla moze ze dwa malutkie nalesniki jaglane...

jak czesto myjecie dzieciaczkom zabki/ile razy dziennie?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 15:19   #2673
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
a
[/COLOR]u nas tez z jedzeniem ostatnio jakos marnie - zawsze Tosia wciagala z rana i na drugie sniadanie po 180ml-210ml a od 3 dni po 90-120ml mm, na obiad zjadla moze ze dwa malutkie nalesniki jaglane...

Wklejałas tu kiedys rozpiske z jadłospisem Tosi i zastanowiło mnie, dlaczego na sniadanie i kolacje podajesz mm, a nie co 'normalnego'?

zeby 1xdziennie

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Ola po drzemce wiec uciekam
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 15:33   #2674
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Wklejałas tu kiedys rozpiske z jadłospisem Tosi i zastanowiło mnie, dlaczego na sniadanie i kolacje podajesz mm, a nie co 'normalnego'?

zeby 1xdziennie

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Ola po drzemce wiec uciekam
probuje jej dawac na drugie sniadanie chlebek pelnoziarnisty, jakas wedlinke - ale to nie zawsze jej starcza wiec mleko idzie w ruch - a dodam ze my na diecie bezmlecznej...a poza tym brak mi chyba tez pomyslow na drugie sniadanie

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

kaszek na mleku juz nie chce jesc...byla i jaglana, 3 ziarna, owsiana, orkiszowa - Holle..

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 15:54   #2675
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
Cytat:

Miałam Wam wczoraj coś napisać i zapomniałam.
omajgad!!! co za ci.pa z tej matki!
Cytat:
Chyba mówię do siebie

Cytat:
Witam się po urlopie, tęskniłyście ?

mniej więcej wiem co u Was a i u nas wsio ok

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej kochane.

Dziś kolejny dzień załatwiania papierków... Zaraz lecę do miasta, zapisać się na kurs prawa jazdy, bo nie mam, a przydałoby się... Zapiszę się na raty, to spokojnie dam radę finansowo, a przy okazji zapunktuję w UP.
o, fajnie!!!
powodzenia!

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

wiecie, że wygrałam sesję u Bokeh?? dziękuję za głosy!!!
yyyyyy, smierdzi mi tu fejsem
Gratki!!!!

Cytat:
Te mamy które jeszcze nie nocnikują - kiedy chcecie kupić nocnik?
?
jak bedzie cieplo, w wakacje najpewniej ale nie spinam sie w ogole w tym temacie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Kupilam zuczkowi kubeczek tommee tippee ze slomka i dziecie od dwoch godz sie z nim nie rozstaje - juz 2 razy uzupelnialam, non stop pije.
oo, a czemu? pietro chyba pil z 360?

Cytat:
rano zawsze, wieczorem zazwyczaj, chyba ze zasnie w trakcie jedzenia to wtedy nie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:43   #2676
s i l v e r
Zakorzenienie

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-24, 17:32   #2677
LadyWhisper
Zakorzenienie

Pstryniu, z koniecznosci, zapomnialam kubeczka z domu a ze zwyklej butelki z wody to by byl mokry w 3 sekundy. No a gorac sie taki zrobil ze musialam mu cos do picia dac, a ze drugieogo lovi 360 bylo bez sensu kupowac, to kupilam ze slomka

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-24, 17:39   #2678
Debrah
Zakorzenienie

Lady : u nas ze słomką to też hit, my mamy popularnego na wątku pstryczka. Ale myślę, że to jeden pies. Amelka uwielbia z niego wodę (ona pije tylko wodę).

Dzisiaj zjadła 2 łyżki stołowe serka wiejskiego (sama, łyżeczką z miseczki, nie da się jej karmić), gryza banana, gryza jabłka. Obiad? A fe.
Na kolację szykuję kanapkę, awaryjnie znowu ten nieszczęsny wiejski serek..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 17:52   #2679
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

pokaz pokaz ja nie jestem w k. :
kochana, dodaj mnie do znajomych a wtedy w moim profilu możesz zobaczy album ze zdjęciami

pojechałam na shopping i kupiłam sobie 3 pary spodni ciążowych okazja była bo po 29 zł ale naprawdę superowe
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:00   #2680
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziewczyny ale mi Was brakuje Nie umiem się wbić w rozmowę nie wiedząc co u was. Poza tym nie mam czasu. Ciągle praca, dom... a jak wracam do domu to jestem tak stęskniona za Darią że cały czas spędzam z nią

Dziś byłam w pracy od 7.00 do 15.00 a potem od razu szłam z Darią na plac zabaw

Oto dzisiejsze zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hhhhhh.jpg (124,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kkkkkkkkkkkkkkkkk.jpg (111,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg llllllllllllllll.jpg (108,8 KB, 31 załadowań)
Stary 2014-04-24, 18:05   #2681
Ultra81
Rozeznanie

Hej dziewczęta!
Podczytuję, ale z doskoku tylko, bo mam trochę tyły w robocie, ale takie do ogarnięcia
Dziś rano miałam spotkanie z doradcą finansowym, okazało się, że gdybym przerwała wychowawczy i wróciła do mojej starej pracy, spokojnie mogłabym brać kredyt na dom. No ale nie zamierzam tego robić, raczej skłaniam się ku uregulowaniu mojej sytuacji w naszej firmie, nawet już dziś o tym rozmawialiśmy, ale daję sobie duuuużo czasu. Coś tam mi się jednak zaczyna klarować, tzn. skłaniam się ku opcji, by nie rozpoczynać budowy, tylko poszukać czegoś gotowego, a działkę na razie zostawić.

A Julce idą trójki - ślini się znów, gorzej je (a już obiadki ładnie wchodziły), robi dziwne miny, usiłując się "podrapać" po dziąsłach i ogólnie marudex częstszy.
Wczoraj ze szkoły nauki jazdy (jest u nas na osiedlu) przyniosła odblaskowego misia. Pani się śmiała, że tak młodej kursantki jeszcze nie miała

Z tego, co pamiętam:
Marsi - miło, że jesteś

Fewciu - zazdroszczę samodzielnego zasypiania. Niezła akrobatka z Blanki A co do tej babki z piaskownicy - masakra!

Hope - dobrze, że Dawidowi nic się nie stało. Uffff. A słów taty nawet nie komentuję...

Silver - halo

Kunegunda - my myjemy ząbki rano i wieczorem. Młoda nawet lubi i próbuje sama, a ja śpiewam "szczotko szczotko hej szczoteczko o o o"

Debrah - co do nocnikowania - my nie mamy nawet nocnika jeszcze. Nie mam spiny, mogę poczekać, aż Młoda będzie miała ze 2 latka, choć chodzi mi po głowie, by pierwsze próby podjąć tego lata.

Illusion - zdrówka dla Igorka!

I niestety nie pamiętam więcej...

Buziaki

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
kochana, dodaj mnie do znajomych a wtedy w moim profilu możesz zobaczy album ze zdjęciami

Oooo, ja też mogę? Mogę móc?

SILVER - Darunia przecudna! A jakie oczy!!!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-24, 18:07   #2682
LadyWhisper
Zakorzenienie

Silver jakie ona ma geste wloski!!!!! Sliczna jest!!!!!!

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:27   #2683
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Hejaz...jestem...podczytu je.ale caly dzien na dworku, więc mało czasu. Ale caly czas jestem myślami z Wami-aha i sorki za jakosc, ale niestety pod słońce tak wyszlo mi zdjecie, mąż mi w koncu zrobil plac zabaw no dla synka tez sie znalazl kawalek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1398360428220.jpg (28,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1398360437939.jpg (44,3 KB, 31 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:37   #2684
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

FEWCIU co za durna baba z tej matki....jak jeszcze rasz ruszy nasza Blanusie to powiedz jej dosadnie, zeby sie cyckami nakryla

dziewczyny ktora ma PSTRYCZKA i inny kubek ze słomką? Chodzi mi o porownanie,u nas Antonio nijak nie moze zalapac PSTRYCZKA...z reszta ja sama uwazam ze wcale nie tak latwo sie "to ciągnie" ...czy w innym ze slomka idzie to łatwiej ?

Jutro na 8 mamy MMR

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-04-24 o 18:40
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:44   #2685
mala_19kw
Zakorzenienie

Dopiero udało mi się nadrobić zaległości które mi się uzbierały podczas gdy mnie tu nie było. Niby dużo nie było ale przy moim wymagającym dziecku to wyczyn

Chciałam wam powiedzieć że wracamy do normalności po chorobie. Mały znowu ma drzemkę w ciągu dnia,w nocy budzi się raz na mleko(jak do tej pory). Daje się normalnie uspać(bo ostatnio tylko na małpke ) i odłożyć do łożeczka.Zaczyna jeść normalnie(a mniej pić :/ ). Humor też w miarę dopisuje. Dokuczają mu zęby więc to poniekąd też przyczyna marudzenia- nooo w każdym razie dziecko mi wróciło
Nie pisałam wam-mamy już 12 zębów i oczekujemy czwórek

I jeszcze jedno.Moja Alergia minęła Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa z tego powodu. Po pół roku ciągłej walki został już tylko problem z suchą skórą miejscami. Ale to już nieistotne przy tym co było.
'żebym tylko nie wypowiedziała tego w złym momencie'
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:53   #2686
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale mi Was brakuje Nie umiem się wbić w rozmowę nie wiedząc co u was. Poza tym nie mam czasu. Ciągle praca, dom... a jak wracam do domu to jestem tak stęskniona za Darią że cały czas spędzam z nią

Oto dzisiejsze zdjęcia
dzisiejsze?.... u Nas lato było i ciepło strasznie, a u Was na zdjeciach jakas inna pogoda...

sliczna jest ! i wlosy takie dlugie ! Kiedy sie spotka z Hania?
Stary 2014-04-24, 19:00   #2687
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Oto dzisiejsze zdjęcia

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Hejaz...jestem...podczytu je.ale caly dzien na dworku, więc mało czasu. Ale caly czas jestem myślami z Wami-aha i sorki za jakosc, ale niestety pod słońce tak wyszlo mi zdjecie, mąż mi w koncu zrobil plac zabaw no dla synka tez sie znalazl kawalek

hamak???????

Cytat:

Jutro na 8 mamy MMR
powodzenia!
my mamy tylko pstryczka, jest ok!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

I jeszcze jedno.Moja Alergia minęła Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa z tego powodu. Po pół roku ciągłej walki został już tylko problem z suchą skórą miejscami. Ale to już nieistotne przy tym co było.
super wiesci!!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:23   #2688
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Oto dzisiejsze zdjęcia
włoski ma super, gęściutkie takie już.
I wielkie oczyska, podobna do mamy, śliczna!

Cytat:

super! Amelka też będzie miała huśtawkę, na działce się zamontuje gdzieś, myślę, że w końcu polubi huśtanie i będzie jak znalazł

Cytat:
FEWCIU co za durna baba z tej matki....jak jeszcze rasz ruszy nasza Blanusie to powiedz jej dosadnie, zeby sie cyckami nakryla

dziewczyny ktora ma PSTRYCZKA i inny kubek ze słomką? Chodzi mi o porownanie,u nas Antonio nijak nie moze zalapac PSTRYCZKA...z reszta ja sama uwazam ze wcale nie tak latwo sie "to ciągnie" ...czy w innym ze slomka idzie to łatwiej ?

Jutro na 8 mamy MMR
Powodzenia na szczepieniu!
A co do kubka - to wpadło mi do głowy, żeby może nie kupować innego kubka ze słomką, dopóki Antoś nie załapał picia ze słomki ogólnie - ja bym kupiła zwykłą słomkę i uczyła go na czym polega picie ze słomki w ogóle ( a ze zwykłej lekko poleci itp, bo żadnych mechanizmów niekapkowych ni ma) a potem dała znów pstryczka. Trochę szkoda $ na kolejny kubek, z takim samym mechanizmem, bo nie masz żadnej gwarancji, że będzie lepiej.

Cytat:

Dopiero udało mi się nadrobić zaległości które mi się uzbierały podczas gdy mnie tu nie było. Niby dużo nie było ale przy moim wymagającym dziecku to wyczyn

Chciałam wam powiedzieć że wracamy do normalności po chorobie. Mały znowu ma drzemkę w ciągu dnia,w nocy budzi się raz na mleko(jak do tej pory). Daje się normalnie uspać(bo ostatnio tylko na małpke ) i odłożyć do łożeczka.Zaczyna jeść normalnie(a mniej pić :/ ). Humor też w miarę dopisuje. Dokuczają mu zęby więc to poniekąd też przyczyna marudzenia- nooo w każdym razie dziecko mi wróciło

Podwójnie

Mogę się wywnętrzyć w k?
Podkurzona trochę jestem i zdezorientowana też, jak postępować. Może wy mi poradzicie w czym/w kim problem i jak mam do tego podejść.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:32   #2689
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Co zrobić jak dziecko ściaga sobie czapkę z głowy na polu, zakjładam z porotem a ona dalej ściąga i świetną zabawe ma z tego, jak reagować????
Hania ściąga, ale nie zakładam od razu tylko po jakieś chwili, żeby zapomniała
Cytat:

Miałam Wam wczoraj coś napisać i zapomniałam. Otóż mamy na osiedlu taką dziewczynkę, na oko myślę, że 2 latka ma. Dziewczynka jest dosłownie diabłem wcielonym (nawet oczy takie ma ), mama nie zwraca jej o nic uwagi, wręcz przeciwnie, jeszcze krzyczy na wszystkich wokół jak ktoś sam zwróci uwagę jej dziecku. No i wczoraj bawimy się z Blalnką w piaskownicy, a ta mała podchodzi i rzuca w Blankę piaskiem, a mama "brawo kochanie, pięknie udało Ci się trafić" nosz kur! Ale ja nic, przemilczałam, przesadziłam Blankę w inne miejsce, a ta mała przychodzi za nami, staje przed Blanką i w oczy rzuca piasek, więc mówię jej, że tak nie można, że Blanka jest od niej młodsza i to ją boli. A ta matka do mnie z gębą, że przecież nic się nie stało! Fakt, nic !! Blanka się rozpłakała jak tylko widziała potem na placu tą dziewczynkę, to strasznie płakała, ewidentnie się bałą. Wiecie, ja rozumiem że dziecko chce się bawić, ale chyba trzeba stawiać jakieś granice???
omatko co za durna matka

Cytat:
Ania ma okropny kaszel, właśnie ją obudził :ściana: chyba zadzwonię do przychodzni...
zdrówka
Cytat:
odpoczeliśmy jak diabli nie ma to jak czyste alpejskie powietrzei nadal odpoczywam bo do końca tygodnia mam urlop
czuję się dobrze, paprę razy zaliczyłam rigoletto a tak to wogóle nie czuję się jakbym była w ciąży brzuszek też jeszcze płaski jak deska

wrzucam zdjęcie do K

Ewulka lepiej idz do lekarza przed weekendem, nie ma co, u maluszka choroba szybko się rozwija
heeej
Cytat:
W nocy mlody mi sie dusil-tak przerazliwie kaszlal ze wzielam go do nas bo balam sie ze czegos nie uslysze i no wiecie..... Dzisiaj w dzien nic ale poszlam z nim do lekarza na szczescie w pluckach i oskrzelach czysciutko ale wirusowka jakas. Znowu znowu dostalismy syropki.

Bylismy na dworze od 10 do 14, zalatwilam wsio wlasciwie (Mika, paczka doszla, dziekuje Ci slicznie:-*)

Kupilam zuczkowi kubeczek tommee tippee ze slomka i dziecie od dwoch godz sie z nim nie rozstaje - juz 2 razy uzupelnialam, non stop pije.

Debrah, wspolczuje wam bardzo....nie mam zielonego pojecia jak wam pomoc

oj zdrówka!
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
A propos jedzenia, u nas nigdy do tej pory nie było problemów z jedzeniem, ale od kiedy jestesmy u rodziców to dziecko nie zjadło ani jednego obiadku, pełnego sniadania czy kolacji i się zastanawiam czy to jakiś okres, że dzieci nasze nie maja czasu na jedzenie, czy po prostu nowe otoczenie tak na niego zadziałało W sobotę się pewnie okaże, jak będziemy już u siebie. Mój mały szaleje właśnie za oknem na trampolinie
u nas z jedzeniem tak samo. Hania tutaj nie ma czasu myślałam, że w nocy będzie nadrabiać mlekiem ale nie
Cytat:
ale slodziasna u mnie podobnie dzis Tosia usnela

my mamy, Tosi sie podoba, siadala juz na niego ale jeszcze nie zostal "ochrzszczony"

pokaz pokaz ja nie jestem w k.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

u nas tez z jedzeniem ostatnio jakos marnie - zawsze Tosia wciagala z rana i na drugie sniadanie po 180ml-210ml a od 3 dni po 90-120ml mm, na obiad zjadla moze ze dwa malutkie nalesniki jaglane...

raz dziennie
Cytat:

duży chłopak
Cytat:

super, że Ci to już minęło

silver Daria jaka dorosła i jakie włoski

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-24, 19:36   #2690
marsi11
Zakorzenienie

Silver-

Neti zazdroszczę hamaka

a co do hustawki to moj Leo kocha i często mu się zdarza.... w niej zasnać moze sie bujac godzinami
Stary 2014-04-24, 19:37   #2691
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziekuje Wam dziewczyny za odp odnosnie reakcji na bijace dziecko
Ja tez mowie spokojnie, ze to boli, tak nie mozna itp, a TZtowi zdarza sie zasmiac i wtedy Kuba ma ubaaaw po pachy.

NANCY, ale czym sie martwisz? Tym, ze Kuba nie chodzi sam?
Spokojnie, ma jeszcze czas. Tez schizowalam, ale w sumie wyluzowalam juz, bo co mi zostalo...

FEWCIU, co za krowa z tej matki :/

My dzis mielismy szczepienie.
Oczywiscie placz straszliwy ale w sumie krotko. Poki co zadnych negatywnych reakcji.
synus moj wazy 9600g (800g w 2,5msca...), 76cm ma i wciaz 3 centyl... Takze drobizna.

Kuba wyjatkowo jeszcze nie spi i tak sie chichra, ze nie sadze, ze szybko zasnie :P
A takaaaa ciekawa ksiazke do czytania mam!

Aa! Zepsulam pstryczka tzn rurke od niego, w 2 czesciach jest. Cos nie mam do niego szczescia, wnerwia mnie od poczatku, wiec teraz spokoj.
Musze kupic teraz z innej firmy.
Kuba nie ogarnia picia ze zwyklej slomki (gryzie ja), wiec poki co powrot do niekapka ewentualnie pije ze zwyklego kubka.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-04-24 o 19:41
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:42   #2692
mala_19kw
Zakorzenienie

Moje dziecko drugi dzień pod rząd padło równo o 20
Ale wiecie... dziwny ten mój syn bo jak daje wyraźne oznaki zmęczenia,pokłada się na podłodze,chodzi z pieluchą pod nosem to znaczy że jest senny i trzeba uspać,no i właśnie tu schody. Często jest tak że jak zgarne go z tej podłogi do usypiania i lulam to w niego nagle wstępują nowe siły. Usypianie wtedy trwa z godzinę. A wczoraj i dziś zupełnie nie pokazywał że jest śpiący,zgarnęłam tak tylko no i 3 minuty i dziecka nie ma Nie mogę tego pojąć-jak?
Co prawda on o spanie (drugą drzemkę) upomina się już o 17-18 ale o tej porze to trochę bez sensu więc nie usypiam specjalnie. No chyba że uśnie mi podczas zabawy albo zwyczajnie na kolanach-ale ta drzemka i tak długa nie jest bo to 30-40 minut-a przywraca mu siły na ładnych parę godzin Dziwne to wszystko. Pomieszane.

Jak jest zmęczony to nie jest, a jak nie jest to jest

Idę się zaraz kąpać,potem pizza a póóóóźniej zażyczę sobie masaż od męża (za karę bo przyszedł właśnie z podwórka i oznajmił że idzie się myć-kiedy to ja napaliłam,zagrzałam wodę i właśnie się zbierałam ).
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:44   #2693
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:

Ale super!
I kciuki za szczepienie jutro!

Cytat:

Chciałam wam powiedzieć że wracamy do normalności po chorobie.
Ekstra!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Oczywiscie placz straszliwy ale w sumie krotko. Poki co zadnych negatywnych reakcji.
synus moj wazy 9600g (800g w 2,5msca...), 76cm ma i wciaz 3 centyl... Takze drobizna.

Kuba wyjatkowo jeszcze nie spi i tak sie chichra, ze nie sadze, ze szybko zasnie :P
Dobrze, że już po szczepieniu.
Kciuki, by nic się nie działo.

A co do pogrubionego - co czytasz?
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:57   #2694
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
U nas sajgon. Igora jednak dopadła ta jelitówka...całą noc wymiotował, biegunka.
Zdrówka!
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
czy Wasze Dzieci mówią przez sen?? bo Hani się to zdarza dość często. tzn wiadomo, ze nie pełne zdania tylko tak paplocze po swojemu
Darii nigdy się nie zdarzyło
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Oho, chyba oficjalnie rozpoczęliśmy sezon na vkoorwiające muchy

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...uilted-inserts

to może tu nie wygląda fajnie ale mierzyłam kiedys i fajnie lezy i pasowalo by mi do wielu rzeczy...
Bardzo fajne
Cytat:
Miałam Wam wczoraj coś napisać i zapomniałam. Otóż mamy na osiedlu taką dziewczynkę, na oko myślę, że 2 latka ma. Dziewczynka jest dosłownie diabłem wcielonym (nawet oczy takie ma ), mama nie zwraca jej o nic uwagi, wręcz przeciwnie, jeszcze krzyczy na wszystkich wokół jak ktoś sam zwróci uwagę jej dziecku. No i wczoraj bawimy się z Blalnką w piaskownicy, a ta mała podchodzi i rzuca w Blankę piaskiem, a mama "brawo kochanie, pięknie udało Ci się trafić" nosz kur! Ale ja nic, przemilczałam, przesadziłam Blankę w inne miejsce, a ta mała przychodzi za nami, staje przed Blanką i w oczy rzuca piasek, więc mówię jej, że tak nie można, że Blanka jest od niej młodsza i to ją boli. A ta matka do mnie z gębą, że przecież nic się nie stało! Fakt, nic !! Blanka się rozpłakała jak tylko widziała potem na placu tą dziewczynkę, to strasznie płakała, ewidentnie się bałą. Wiecie, ja rozumiem że dziecko chce się bawić, ale chyba trzeba stawiać jakieś granice???
SZOK SZOK SZOK
Cytat:
Chyba mówię do siebie

skąd te balerinki? Pepco???
Cytat:
Witam się po urlopie, tęskniłyście ?

mniej więcej wiem co u Was a i u nas wsio ok

Cytat:
wiecie, że wygrałam sesję u Bokeh?? dziękuję za głosy!!!

Cytat:
Ania ma okropny kaszel, właśnie ją obudził :ściana: chyba zadzwonię do przychodzni...
zdrówka!
Cytat:
W nocy mlody mi sie dusil-tak przerazliwie kaszlal ze wzielam go do nas bo balam sie ze czegos nie uslysze i no wiecie..... Dzisiaj w dzien nic ale poszlam z nim do lekarza na szczescie w pluckach i oskrzelach czysciutko ale wirusowka jakas. Znowu znowu dostalismy syropki.
ojej zdrówka dla Piotrusia
Lady, współczuję okropnych przeżyć w pociągu....brak słów dobrze że dojechaliście cali i zdrowi

---------------------
Dziewczyny, tż był wczoraj z Darią na usg - prywatnie musieliśmy iść bo normalnie czeka się pół roku
I jestem w ciężkim szoku. Lekarka powiedziała że ona nie widzi tam żadnego wodonercza i tylko minimalnie lewa nerka jest większa
Niby powinnam się cieszyć ale ja raczej myślę że ona mogła jakoś niedokładnie zrobić te usg
Od urodzenia ciągle mówili nam że nerka jest dużo powiększona i że jest wodonercze. W styczniu miała robione usg i scyntygrafię nerek (bardzo dokładne badania). I stwierdzono że ma jeszcze bardziej powiększoną nerkę lewą i na dodatek trochę prawą też.
A tu nagle mówi lekarka że ona tam nic nie widzi :/ i że dziecko nie ma żdnej wady........ nie wiem komu teraz wierzyć.
2 maja idziemy do naszej lekarki z tym wynikiem i zobaczymy co powie.
Niby zdarza się że dzieci z tego wyrastają i wada sama przechodzi. Ale wg mnie jest to trochę dziwne że przez 4 miesiące taka poprawa była...

Idę dalej Was czytać
Stary 2014-04-24, 19:59   #2695
sylwietta1988
Zakorzenienie

Hejo ja jak zwykle wieczorową porą, dziecie spi chyba nie zdziwi Was jak napisze, ze jak co noc tugeza? dzis tylko 2 godz, wiec żeby sobie zrekompensowac to mały wstał o 6
Byłam dzis na zakupach, Bartulowi kupiłam 2 pary butów, kilka ubranek i zabawek a sobie wielkie nic a miałam w planie cichobiegi, bluzke i jakies buty ładne.....

Bartulo nauczył sie dzis kręcic jak Blanka Fewciowa włącza sobie muzyczke z pieska grającego i tanczy dopoki mu sie w główce nie zawróci z łapką w górze

Cytat:

Napiszę Wam coś
Brat pojechał dzisiaj po tygodniu w domu i nie będzie go przynajmniej do połowy czerwca, a siostra jedzie w sobotę z mężem do Anglii i może nie będzie jej do sierpnia, a nawet i do świąt Bożego Narodzenia
bedziesz miec spokoj
Cytat:
Oho, chyba oficjalnie rozpoczęliśmy sezon na vkoorwiające muchy
noooo, mnie dzis taka łaziła i brzeczała przez pól nocy

Cytat:

chyba mnie zatkało... chyba po raz pierwszy odkąd nasz wątek istnieje .... szok. szok. ja bym chyba babie po oczach sypneła i zapytała, czy podoba jej sie takie nic

Cytat:

zdrówka a skad tak sie wzieło nagle?

Cytat:

Kuba dzisiaj "bawił się" z dziewczynką w piaskownicy, ona jakieś 3 latka, zrobiła dla niego babkę w wiadereczku, potem chciała,żeby z nią budował piaskowy most a następnie pokazywała, jak się zjeżdża ze zjeżdżalni, jak się huśta na koniku i jak się kręci na karuzeli
nasza nocka kiepska, czy ja się kiedykolwiek doczekam całej nocy przespanej?
pociesze Cie Nancy, ze ja to chyba jak sie Bartulo ozeni i nie mnie juz bedzie w nocy głowe zawracał
wspólczuje niejedzenia.....
brawa za piekną zabawe z kolezanka

Młodemu zeby idą, dolne czwórki, napuchniete do granic mozliwosci- aż bąble powychodziły, w buzi wszystko co tylko da sie zmiescic...... Widze, jak sie meczy biedulinek

Co do czapki - jak sobie zaplanuje, ze zdejmie to nie ma przepros, nie załozy a jak zakładam do opdoru to zdejmuje non stop.... Wtedy staram sie go zajac- najlepiej pilka

EWULKA- fajnie, ze jest miejsce dla Ani, moze faktycznie uda sie do wyzszej grupy

Co do nocnika- ja na razie nie zamierzam, bo siedziałby mały non stop- on pije ogromne ilosci, pampki zmieniam co rusz.... Jak kupke zrobi to sie klepie po pampersie i woła eeeeeeee eeeeee ale wczesniej nie zapowiada, ze bedzie dwójeczka

Heloł MARSI
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:02   #2696
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Hej na moment, podczytuję od męża, i intensywnie laptoczka szukam tak więc na razie mnie mało będzie.

Marsi, witaj, wczoraj myślałam kiedy wracasz
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:04   #2697
marsi11
Zakorzenienie

Silver to tylko sie cieszyć z takich wiadomości, oby lekarka miała rację, trzymam kciuki

a ja się muszę pochwalić
moje dziecko zaczyna gadać, tzn powtarza dużo po nas i ma z tego radoche i wogóle jest przekomiczny, kłóci się z sąsiadami stoi pod płotem i coś do nich krzyczy i macha ręką
dziś wyszła mu jedna dwójka dolna
ciągle daje mi buziaczki i głaszcze mnie po buzi (lepe też czasem sprzeda)
uwielbia tańczyć,serio, czegoś takiego jeszcze nie widziałam, ma niesamowite ruchy, ostatnio ściągnąl koszulkę i dotykał się po klacie tańcząc
mogę się patrzeć na niego godzinami, a poza tym zaczynam dostrzegać że to już chłopczyk a nie dzidziuś
przepraszam,że się rozpisałam ale ostatnio widzę takie zmiany że nie ogarniam
Stary 2014-04-24, 20:08   #2698
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dziewczynkowe mamusie, spójrzcie

http://olx.pl/oferta/super-ciuszki-d...tml#d1fb905114
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:09   #2699
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro na 8 mamy MMR

Cytat:

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
dzisiejsze?.... u Nas lato było i ciepło strasznie, a u Was na zdjeciach jakas inna pogoda...

sliczna jest ! i wlosy takie dlugie ! Kiedy sie spotka z Hania?
dzisiejsze było bardzo ciepło ale niebo zachmurzone. To było około godz 17.00
Cytat:

Ale superowo
Stary 2014-04-24, 20:10   #2700
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Silver-

Neti zazdroszczę hamaka

a co do hustawki to moj Leo kocha i często mu się zdarza.... w niej zasnać moze sie bujac godzinami
Hania wczoraj przed kąpielą się bujała w domu i kimnęła sobie na minutkę
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziekuje Wam dziewczyny za odp odnosnie reakcji na bijace dziecko
Ja tez mowie spokojnie, ze to boli, tak nie mozna itp, a TZtowi zdarza sie zasmiac i wtedy Kuba ma ubaaaw po pachy.

NANCY, ale czym sie martwisz? Tym, ze Kuba nie chodzi sam?
Spokojnie, ma jeszcze czas. Tez schizowalam, ale w sumie wyluzowalam juz, bo co mi zostalo...

FEWCIU, co za krowa z tej matki :/

Aa! Zepsulam pstryczka tzn rurke od niego, w 2 czesciach jest. Cos nie mam do niego szczescia, wnerwia mnie od poczatku, wiec teraz spokoj.
Musze kupic teraz z innej firmy.
Kuba nie ogarnia picia ze zwyklej slomki (gryzie ja), wiec poki co powrot do niekapka ewentualnie pije ze zwyklego kubka.

oby wszystko było dobrze po szczepieniu!
a co do wagi. On tak równomietnie przybiera nie?

co czytasz?
Cytat:
Zdrówka!

Darii nigdy się nie zdarzyło

Bardzo fajne

SZOK SZOK SZOK

skąd te balerinki? Pepco???

zdrówka!

ojej zdrówka dla Piotrusia
Lady, współczuję okropnych przeżyć w pociągu....brak słów dobrze że dojechaliście cali i zdrowi

---------------------
Dziewczyny, tż był wczoraj z Darią na usg - prywatnie musieliśmy iść bo normalnie czeka się pół roku
I jestem w ciężkim szoku. Lekarka powiedziała że ona nie widzi tam żadnego wodonercza i tylko minimalnie lewa nerka jest większa
Niby powinnam się cieszyć ale ja raczej myślę że ona mogła jakoś niedokładnie zrobić te usg
Od urodzenia ciągle mówili nam że nerka jest dużo powiększona i że jest wodonercze. W styczniu miała robione usg i scyntygrafię nerek (bardzo dokładne badania). I stwierdzono że ma jeszcze bardziej powiększoną nerkę lewą i na dodatek trochę prawą też.
A tu nagle mówi lekarka że ona tam nic nie widzi :/ i że dziecko nie ma żdnej wady........ nie wiem komu teraz wierzyć.
2 maja idziemy do naszej lekarki z tym wynikiem i zobaczymy co powie.
Niby zdarza się że dzieci z tego wyrastają i wada sama przechodzi. Ale wg mnie jest to trochę dziwne że przez 4 miesiące taka poprawa była...

Idę dalej Was czytać
a co to za lekarka robiła już Wam wcześniej usg? jakaś dobra?
może rzeczywiście wszystko się powoli normuje?? trzymam kciuki za to!!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości