Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-06, 10:12   #2701
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

W imieniu Radzia dziękujemy za życzenia
Orobiliśmy się z tż ale warto było. Goście zadowoleni i my też.
Przed samą imprezą dostałam @.
I z tego wszystkiego zapomniałam Radkowi rozłożyć przedmioty przepowiadające jego przyszłość
Koleżanka spieszyła się na samolot więc i z tortem nam szybko poszło.

A i u nas sałatka z kalafiorem to był totalny niewypał.
Nie smakował im surowy kalafior
a obgotowałaś te kalafior? taki surowy mi też nie bardzo podchodzi.
Stary 2012-08-06, 10:15   #2702
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Dzień dobry

Maja i ... Maja - STO LAT PIĘKNE PANIE!!!

Karol - buziaczek za 13-tkę

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Tak, to ja was straszę

Brawa dla Ali za postępy!
Przeczytałam za rozstępy

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
imoreza roczkowa za nami. udało się super. burze trochę krążyły w okolicy, ale przeszły więc siedzieliśmy na dworze Hanka zgasiła świeczkę łapami jedzenie poszło całe. torcik też. goście zadowoleni, solenizantka z prezentów też ja tylko latałam zbierałam naczynia, układałam czyste, myłam, donosiłam, i tak przez kilka godzin. się narobiłam. i nie zdążyłam nic zjeść
Super Miło czytać, jak wszystko się tak układa

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Marzena przypomniałaś wczoraj że nie dałam fotki Sarenki w new włosach:

Ślicznie Zawsze włoski jej stercza na różne stony, a utaj jak z żurnala

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ulcia wyjechała dzisiaj o 6.00 od nas. Planowo mieli jechać wczoraj, ale tak fajnie nam się panowie zgadali, że zostali jeszcze jedną nockę . Ulki są super! Tylko tyle napiszę . Zdjęcia będą w klubie (wieczorem), jeśli nieklubowe chcą zobaczyć proszę o info na priw . Już się nie mogę doczekać kolejnego spotkania.

Ale Wam fajnie
Stary 2012-08-06, 10:17   #2703
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

chorótki zdrówka!!

i dla solenizantów sto lat!!!

Żbik śpi już wystawiłam basenik taki upał, że bez moczenia dupki się nie obejdzie a na 17 dom koleżanki na kawkę!

jacieee mi zwiała na tydzień ehhhhh straszne
Stary 2012-08-06, 10:18   #2704
brumek
Zakorzenienie

Teliczku - zapomniałam zapytać: przymierzacie się do rowerku, tak?

...........
Dziubek - jak po nocy?

Alibany - a u Was?

Agadus - zdaj relację z placu remontowego boju :d
Stary 2012-08-06, 10:31   #2705
toskaKrk
Wtajemniczenie

Witam poniedziałkowo i upalnie - termometr od wschodu pokazywał godzinę temu 41 stopni

Buziaki dla solenizantów!
Mój syneczek też dziś świętuje a tak wyglądał na sobotnim urodzinowym grillu https://lh4.googleusercontent.com/-t...8/IMG_6861.JPG
i torcik https://lh4.googleusercontent.com/-k...0/SAM_0653.JPG

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Nie za bardzo Cię wymordowali psychicznie teściowie?
Dzięki, że pytasz
Pojechałam z zamiarem wypoczęcia i całkiem fajnie było. Przede wszystkim dobrze mi zrobiło, że poza karmieniem młodego i przewijaniem mogłam praktycznie cały czas liczyć na kogoś, kto go zabawi, zajmie czymś, pobawi w ogrodzie. No i nie musiałam gotować ani zmywać
A teściowa naprawdę bardzo fajna. Z teściem się ścięłam dopiero wczoraj, ale nie mam zastrzeżeń do tego jak się zajmuje Julem
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 10:32   #2706
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziękuję Wam pięknie za życzenia z okazji rocznicy ślubu Jesteście kochane Sama nie wiem kiedy te 5 lat minęło

Zdrówka dla wszystkich potrzebujących
I ogromne buziaki dla naszych dzisiejszych solenizantów

Podpinam się pod pytanie dotyczące nocnikowania Zamierzam kupić ten sam nocnik co Carmelka i oswajać Sz. z nocnikiem od listopada.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2012-08-06 o 10:33
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 10:33   #2707
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
brawo dla panny i jedno z bani! a jak Mati dokazuje w brzuszku czy spokojny z niego dżentelmen ?

Wiesz co tak róznie- ale ogólnie CHYBA grzeczne z Niego dziecko
Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Oliweczko nasza ciężaróweczko widzę, że doskwiera już stan błogosławiony
Tak- jednego dnia lepiej, drugiego gorzej
Cytat:

Teściowa wyszła ze szpitala i już jest w domu. Obolała oczywiście, ale jest dobrze
A potem doczytałam, że jest spowrotem w szpitalu??
Cytat:
Oliweczka to kiedy dokładnie idziesz na urlop? jesteś wogóle dzisiaj w pracy? bo Cię jeszcze nie ma o tej porze...

Kiedy ten zlot w Wawie ( pytam po raz ostatni )
Patiku idę od 13 na urlop, a potem już na zwolnienie, więc będę WOLNA

A co do Wawy, to przejrzałam wrzesień w kalendarzu( bo tak jak Ty musze jechać z P.) i On ma wolną niedzielę tylko 23, chyba że by sobie wziął urlop a ostatnia niedziela sierpnia jak najbardziej nam pasuje, ale widziałam , że Brumek będzie świętował, więc odpada.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Oficjalnie od 19-23 jedziemy do okuninki nad jezioro białe oby byla pogoda. Jedzie z nami kolezanka z 2 letnia corka, wiec Marysia bedzie miala za kim biegac
To miłego wypoczynku.
Cytat:
I mam ambicję szarlotkę z budyniem zrobić, ale pewnie do wieczora mój zapał minie. Zresztą gorąco jest w domu, a piekarnikiem jeszcze bardziej nagrzeję.
I co, zrobiłaś? Chyba też sobie wydrukuję i zrobię w wolnej chwili....a jak Ty robisz z Sarą takie dodatkowe rzeczy?
Strasznie długo robi się to ciasto, nie? W samej lodówce 2h

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Byliśmy u lekarza na wizycie prywatnej przed chwilą, bo już nie mogłam patrzeć jak młody cierpi... Tylko płakał i płakał i płakał....... Się okazało, że ma gardło chore.... Poza tym ma okropne odparzenia na całych jajkach itd.... Lekarka mówiła, że musi go to tak boleć, jakby go tam ktoś wrzątkiem polał.... Biedny męczy się cholernie.... Z tymi odparzeniami walczyliśmy wieloma maściami, zasypkami, byliśmy pare dni wcześniej nawet na pogotowiu, to tak nam pomogli, że do dziś zero poprawy - ba, nawet gorzej. Teraz przepisała mu na to jakąś maść, oprócz tego dostał jakiś antybiotyk i inne leki, będziemy się kurować.... Cholera biedny maluszek mój
o matko, takie odparzenia i jeszcze gardło Kurujcie sie

WITAM.

Natka bardzo się cieszę, że Wam wypalił wyjazd
YouYou- Iustyna ale super, że się spotkałyście czekam na zdjęcia. A chłopy niech się nie śmieją z Naszego wizażu w końcu gdyby nie on, to Oni też by się nie spotkali

A ja w piątek pojechałam na te badania-glukoza itd. i okazało się, że nie moge ich zrobić na tą swoją kartę( czyt. za darmo), bo najpierw muszę mieć wizytę na kartę , po południu i tak miałam umówioną wizytę, więc przepisał mi to skierowanie żeby było już ,,na kartę" i idę ponownie w czwartek i na badania, i na wizytę.
No i właśnie ustaliliśmy, że już po urlopie nie będę wracała , tylko idę na zwolnienie

W sobotę pokupowaliśmy już pare rzeczy na roczek Julci mam nadzieję, że pogoda dopisze.
Wieczorem umówiłam się z siostra cioteczną i Jej 7 miesięczną Julką u babci i moja Julka rozcięla sobie brode o krzesło. Wczoraj kupiłam plasterki z muminkami na wszelki wypadek.

A wczoraj całe południe aż do wieczora spędziliśmy trochę na zakupach, działce, u babci i prababci Julci, a wieczorem mały spacerek, ale deszcz nas złapał i Julka usnęla w wózku, więc wrócilismy do domu.

A dziś afrykańskie upały....

Na jutro planuję zrobić chłodnik po wiejsku-robiła któraś?

Patik fajnie Sarka obcięta na tym drugim wygląda jak dorosła

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-06, 10:52   #2708
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Dla solenizantów STO LAT !!!!!!

my po wczorajszej imprezie bałaganu dalej nie ogarniamy, było 10osób dorosłych i 8 dzieci ..... podobno pilot od telewizora poszedł wczoraj na spacer z kuzynem Maksa i już nie wrócił .... prezenty Maksa nie bardzo interesują chyba musi dorosnąć troszkę

Marinko
jak ząb? my się wybieramy po południu na ten basen jednak, jak nadal jesteś chętna to będzie nam bardzo miło

właśnie wypierniczyłam się na schodach i mi kolano puchnie, mam nadzieję że to tylko stłuczenie

używała któraś z was pieluch babyderam? kupiłam próbkę 2 szt i w sumie dotykowo są fajne, mają elastyczne boczki i w ogóle pierwsze wrażenie jest dobre

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 10:56   #2709
pieleszka
Wtajemniczenie

dziewczyny ja na szybko mam ważne pytanie: co stosowałyście/stosujecie na wypadanie włosów??? koleżanka ma z tym duży problem i mówiłam, że popytam i napiszę jej.

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:02   #2710
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Pieleszko ja piłam pokrzywę .... to się pije jeden kubek dziennie chyba przez 3 miesiące później przerwa 2 miesiące i dalej przez 3 miesiące picie, włosy bardzo mi zgęstniały i mniej wypadały ja taką kurację stosowałam przez rok

Stary 2012-08-06, 11:03   #2711
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
używała któraś z was pieluch babyderam? kupiłam próbkę 2 szt i w sumie dotykowo są fajne, mają elastyczne boczki i w ogóle pierwsze wrażenie jest dobre
Ja używam cały czas i dla mnie są bardzo dobre i tanie...

Cytat:
dziewczyny ja na szybko mam ważne pytanie: co stosowałyście/stosujecie na wypadanie włosów??? koleżanka ma z tym duży problem i mówiłam, że popytam i napiszę jej.
Ja już pisałam raz Do łykania Ha-pantoten optimum (!), poza tym wcierki w skóre głowy na wypadanie włosów (ja polecam olejek khadi, inne specyfiki nie bardzo mi pomagały).

Cytat:
chorowitki Dziubek, zapałeczka alibany jak nocka minęła dzieciaczkom??
Mój dostał już na wieczór wszystkie leki i muszę przyznać, że noc była bardzo dobra. Wiercił się tylko i kręcił, raz się przebudził na pare sekund po smoczka, a tak to na szczęście spał cały czas....
Stary 2012-08-06, 11:04   #2712
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
na spacerach za rękę nie. on sam a ja za nim ganiam
kinga za to ma akcje - sam wezme cos ze stołu. jak podaje jedzenie do buzi to nie, ale sama to sobie wepchnie. niekapka ode mnie nie chce ale jak postawie rpzed nia to sie obsłuzy (i zrobi kałuze przy okazji). no i sama ściera (reką, wiec rozmazuje) rozlane picie

nadrabiam weekend

mówiłam juz ze meza mi na dzialce okradli>? czytnik ksiazek, aparat, cały portfel. wszedl ktos do altanki, przetrzepal plecak i poszedl. nawet nie wiemy kiedy, bo maz sam byl i dach naprawial... teraz bede szukac sprzetu w lombardach...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:07   #2713
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystko paruje po wczorajszej burzy, nie da sie na dworze wytrzymać. A byłam 10 minut na ogrodzie.
Duża była ta burza u Was? Bo u nas to jak zwykle pobłyskało, poburczało, popadało odrobinę( nawet dobrze nie zmokliśmy na dworze) i po wszystkim.
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Mój syneczek też dziś świętuje a tak wyglądał na sobotnim urodzinowym grillu https://lh4.googleusercontent.com/-t...8/IMG_6861.JPG

Super synek a torcik bardzo ładny-sama robiłaś?
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Podpinam się pod pytanie dotyczące nocnikowania Zamierzam kupić ten sam nocnik co Carmelka i oswajać Sz. z nocnikiem od listopada.
Nasz stoi i się właściwie ,,kurzy" jakoś brakuje nam weny do nauki i mi i P. i Julce ale nie powiem- próbowałam.
A tak przy temacie kupkowym-moja dama drugi dzień z rzędu nie robiła kupki w dzień, ale za to wieczorem w kąpieli nadrabiała
Cytat:
Dla solenizantów STO LAT !!!!!!

my po wczorajszej imprezie bałaganu dalej nie ogarniamy, było 10osób dorosłych i 8 dzieci ..... podobno pilot od telewizora poszedł wczoraj na spacer z kuzynem Maksa i już nie wrócił .... prezenty Maksa nie bardzo interesują chyba musi dorosnąć troszkę

właśnie wypierniczyłam się na schodach i mi kolano puchnie, mam nadzieję że to tylko stłuczenie

No to niezła impreza była

oj musiało boleć...
moje kolano juz boli tydzień, ale ostatnio jakby mniej, więc narazie nie ide do lekarza

używałam pieluch babydream i są ok-ale jako dodatkowe, u nas zawsze na 1 miejscu pampers active baby.

Idę za godzine.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-08-06, 11:11   #2714
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
1. Mój syneczek też dziś świętuje a tak wyglądał na sobotnim urodzinowym grillu https://lh4.googleusercontent.com/-t...8/IMG_6861.JPG

2.Dzięki, że pytasz
Pojechałam z zamiarem wypoczęcia i całkiem fajnie było. Przede wszystkim dobrze mi zrobiło, że poza karmieniem młodego i przewijaniem mogłam praktycznie cały czas liczyć na kogoś, kto go zabawi, zajmie czymś, pobawi w ogrodzie. No i nie musiałam gotować ani zmywać
A teściowa naprawdę bardzo fajna. Z teściem się ścięłam dopiero wczoraj, ale nie mam zastrzeżeń do tego jak się zajmuje Julem
1. Ale boski tort!!! Kto robił?
A Juleczek ma kręcone włoski?

2. No to super, że tak się dobrze dogadujesz i czujesz z teściami

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A potem doczytałam, że jest spowrotem w szpitalu??

A ja w piątek pojechałam na te badania-glukoza itd. i okazało się, że nie moge ich zrobić na tą swoją kartę( czyt. za darmo), bo najpierw muszę mieć wizytę na kartę , po południu i tak miałam umówioną wizytę, więc przepisał mi to skierowanie żeby było już ,,na kartę" i idę ponownie w czwartek i na badania, i na wizytę.
No i właśnie ustaliliśmy, że już po urlopie nie będę wracała , tylko idę na zwolnienie

Wieczorem umówiłam się z siostra cioteczną i Jej 7 miesięczną Julką u babci i moja Julka rozcięla sobie brode o krzesło. Wczoraj kupiłam plasterki z muminkami na wszelki wypadek.
- wyszła, wróciła i dziś znowu wyszła Tym razem wygląda i czuje się świetnie
- oj współczuję, że będziesz to świństwo piła
Za to fajnie, że już będziesz miała wolne Zwolnisz troch (bo słowo "odpoczniesz" chyba nie jest najodpowiedniejsze, skoro masz niemowlaka w domu ), a Julcia nacieszy się mamą na zapas, bo to ostatnie chwile, kiedy ma Cię tylko dla siebie
- całuski w biedną bródka

Cytat:

O kurczę, posmaruj szybko altacetem, to trohcę ulży

Ja babydreama używam czasem ale pieluchomajtek. Są ok, choć wolę oryginalne pieluchomajtki pampersa.

Cytat:
Ale po porodzie jej tak wypadają, czy po prostu? Bo jeśli po porodzie, to szkoda czasu i kasy na środki, szampony itp. I tak będą wypadać

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

mówiłam juz ze meza mi na dzialce okradli>? czytnik ksiazek, aparat, cały portfel. wszedl ktos do altanki, przetrzepal plecak i poszedl. nawet nie wiemy kiedy, bo maz sam byl i dach naprawial... teraz bede szukac sprzetu w lombardach...
O żesz! Ale dranie Współczuję, bo wiem jakie to irytująco-załamująco-rozwalające, jak ktoś ot tak prostu kradnie coś, na to my tak długo pracujemy
Stary 2012-08-06, 11:14   #2715
patik87
Zakorzenienie

Oliweczka no jesteś. Powiem Ci, ze ja nie trzymałam 2 h tego ciasta w lodówce, bo czasu nie miałam. Godzinę posiedziało, a kruszonka też godz w zamrażarce,ale nie zamarzło i nie tarłam na tartce tylko tak rękami rwałam malutkie kawałeczki. Sara spała, jak gniotłam ciasto,a potem to jakoś z nią..w pokoju jabłka obierałam. Latałam z kuchni do pokoju co chwila, na wariata.
Ale... wkurzyłam się, bo tż zjadł tylko kawałek ( nie przepada za ciastami), zaniosłam na dół do teściów trochę (! sic!) i resztę ja dojadam, i jeszcze zostało trochę, bo to duża blacha była. Stoi w lodówce, odgrzewam w mikrofali i na ciepło jest super, jeszcze lody do tego by sie przydały.

Pieleszka ja już się poddałam, nic już nie biorę.mi cały rok wypadają, na szczęście szybko odrastają. Swego czasu wcierałam ampułki radical, poprawa była. Tylko to ze 3 opakowania trzeba zużyć.

Toska
wow ale masz zajefajnego synka, świetny! a jaki duży, i włoski w weekend myślałam że coś Cie nie widać, już myślałam ze się od ns zniechęciłaś. A tort sama robiłaś?

Słoneczko mi babydreamy tak sobie... planuje lidla próbowac, ale jakoś mi nie po drodze do niego.
A wiecie że w drogerii natura są pampki zielone? one w promo często są po 37 zł chyba czy 36, a regularna cena 39 zł.

Jakoś humor mi dopisuje, idziemy zaraz na dwór na basen.
Stary 2012-08-06, 11:18   #2716
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Brumku a po co są te pieluchomajtki? kurde jaka różnica jest między pieluchami na rzep? bo widziałam też takie i w sumie z czystej ciekawości je wziełam

... posmarowałam już nie puchnie ale boli troszkę ... ale pokraka ze mnie, dobrze że Maksowi nic się nie stało bo miałam go na rękach i jeszcze torbę i zakupy ... ech tak to jest jak się chce 100 rzeczy na raz robić

koleżanka będzie za chwilkę a tu taki bałagan , lecę sprzątać

Stary 2012-08-06, 11:25   #2717
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku a po co są te pieluchomajtki? kurde jaka różnica jest między pieluchami na rzep? bo widziałam też takie i w sumie z czystej ciekawości je wziełam
Taka chyba tylko, że one nie są na rzepy, tylko wkładane, jak zwykłe majteczki. Dla mnie to wygodniejsze, bo mogę przewijać Tymka na stojąco
Stary 2012-08-06, 11:29   #2718
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
- wyszła, wróciła i dziś znowu wyszła Tym razem wygląda i czuje się świetnie
- oj współczuję, że będziesz to świństwo piła
Za to fajnie, że już będziesz miała wolne Zwolnisz troch (bo słowo "odpoczniesz" chyba nie jest najodpowiedniejsze, skoro masz niemowlaka w domu ), a Julcia nacieszy się mamą na zapas, bo to ostatnie chwile, kiedy ma Cię tylko dla siebie
- całuski w biedną bródka
- no to super mój teść nadal w szpitalu.... może dziś wyjdzie.
- oj tam-nie ma tego złego...jak mus to mus
Tak dokładnie-zwolnię, może w końcu zacznę się wysypiać. A to, że Julcia nacieszy się mną ,, na zapas" to aż mi się płakać chce, że nie będę TYLKO dla Niej, jakoś mi tak przykro z tego powodu(wiem, głupie...) Mam nadzieję, że szybko zaakceptuje Mateusza, bo narazie nie ma mowy, żebym trzymała jakies inne dziecko na kolanach-taka zazdrość
-
Cytat:
Oliweczka no jesteś. Powiem Ci, ze ja nie trzymałam 2 h tego ciasta w lodówce, bo czasu nie miałam. Godzinę posiedziało, a kruszonka też godz w zamrażarce,ale nie zamarzło i nie tarłam na tartce tylko tak rękami rwałam malutkie kawałeczki. Sara spała, jak gniotłam ciasto,a potem to jakoś z nią..w pokoju jabłka obierałam. Latałam z kuchni do pokoju co chwila, na wariata.
Ale... wkurzyłam się, bo tż zjadł tylko kawałek ( nie przepada za ciastami), zaniosłam na dół do teściów trochę (! sic!) i resztę ja dojadam, i jeszcze zostało trochę, bo to duża blacha była. Stoi w lodówce, odgrzewam w mikrofali i na ciepło jest super, jeszcze lody do tego by sie przydały.
O! Odgrzewasz w mikrofali-to faktycznie lody by się przydały. A ten gorący budyń wylany na jabłka nie spowodował zakalca?

Jak będę na zwolnieniu, to może trochę pokucharzę

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-08-06, 11:45   #2719
alibany
Rozeznanie

Cześć!!!

Majeczki 100lat szczęścia!!!

Już wiem, że nie zadzwonią do mnie z firmy, w której ubiegałam się o pracę, bo....pracowałam w konkurencji....podobno od razu pani dyr. odrzucila moje cv z tego pwoodu.....no cóż...pozostaje nadal mama na etacie

dziękuję, że pytacie, biegunki ani śladu u małej, jednak poranna kupka budzi wiele zastrzeżeń, ale pewnie potrzeba więcej czasu na powrót do normalności.

zapałeczko dobrze, że po lekach widać lekką poprawę....dużo zdrówka!!
monia no co za bezczelny typ, pewnie nie jednych tak opędzlował(li).
iustyna jak fajnie, że wirtualna nić porozumienia przeniosła się na rzeczywistość I tżci się dogadali To kiedy kolejne spotkanie?
A jak dzieciaki się "dogadywały"?
Toska świetnego masz synka i tort wygląda smakowicie!!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-06, 11:47   #2720
agawoo
Zakorzenienie

Mama wyszła do pracy, zaczynam nadrabianie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:47   #2721
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

dziewczyny ja się topię dziś ponad 30 st w cieniu ........ łoooooooo szkoda że w taką pogodę nie jestem nad morzem

Stary 2012-08-06, 11:52   #2722
alibany
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny ja się topię dziś ponad 30 st w cieniu ........ łoooooooo szkoda że w taką pogodę nie jestem nad morzem
U nas też upał niesamowity. Mała się obudzi z drzemki to idziemy się kąpać w basenie Innej atrakcji dnia nie przewiduje na taki dzień. tez bym sobie pobyła w taką pogodę nad morzem, albo nawet czystym, z ładną plażą jeziorkiem bym nie pogardziła
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:54   #2723
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Brumciu napisałam Ci smska
Stary 2012-08-06, 12:02   #2724
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Smutne wieści - teściowa właśnie wróciła do szpitala Strasznych boleści dostała.
Cytat:
A było się nie wypisywać z klubu Miała operację tydzień temu.
Brumku zdrówka dla teściowej Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Oficjalnie od 19-23 jedziemy do okuninki nad jezioro białe oby byla pogoda. Jedzie z nami kolezanka z 2 letnia corka, wiec Marysia bedzie miala za kim biegac
Super Zazdraszczam po cichutku
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Kobitki oświadczam ze po 20 miesiącach powróciła

...@
No kocha,a, 20 miesięcy? Chyba za dobrze Ci było, to postanowiła przypomieć o sobie
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny przeżycia straszne
[...]
fatalny mam okres w życiu teraz ...nerwy , stres i nic więcej
Dziubku współczuję Przeżycia straszne Oby nic takiego się już nie powtórzyło
Cytat:

Marina
jak się dostaniesz do Lbn to ja Cię z Lbn do wawy wezmę.
Paticzku, od nas z Mielca dostać się do Lbn to z cudem graniczy Są 2 autobusy na cały dzień Przerabiałam to w tamtym roku, jak moje kumpelki wymyśliły weekend w Kazimierzu
Do domu nie wracałam już autobusem, tylko przyjechał po mnie i koleżankę mój TZ
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja tak jak Marinka do w-wy nie podjadę,bardzo żałuję bo chciałam Was poznać
to chore ,żeby bilety na pociąg były tak drogie w jedną stronę za naszą 2 (Szymek chyba za darmo by jechał ) zapłaciłabym jakoś 240zł
Szkoda, że ja też nie dam rady Was poznać Wawę bym chetnie odwiedziła, tęsknię trochę za nią, ale od września wracam do pracy, więc ten weekend 1-2 września będę siedziała i wyła, nie wypuszczając dziecka z rąk

Stary 2012-08-06, 12:06   #2725
patik87
Zakorzenienie

Telik a co to za prywata

Oliweczka nie spowodował, tylko trzeba zrobić 2 budynie z 750ml mleka a nie z litra. Tak jak w przepisie. I gorący wylać na jabłka.

No, my już po basenie. Pół godziny wytrzymała i się znudziło, upadła głową do tyłu i włosy zmoczyła, ugryzła ją krowska mucha- a to swędzi.
a teraz siedzenie w domu

Alibany a nie dałoby rady wrócić do starej firmy? hm..dziwne zasady mają, to chyba na plus, doświadcenie w tej samej branży. Sekretów firmy byś nie zdradzała chyba . Szukasz dalej?
Ja nie wiem jak ze mną będzie... ja mam określone wymagania, chodzi głównie o godziny pracy, no i płacę. Ciężko będzie coś znaleźć sensownego. A marzy mi się praca biurowa, papierologia.

agawo a zdradź nam gdzie pracujesz. Z kim Amleka zostaje?

A czy na mnie klikacie czasami?

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-08-06 o 12:09
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:17   #2726
agulaaabar
Zakorzenienie

hej ja tylko się zamelduje że żyjemy...
Lila dalej gorączkuje, w nocy miala 39,7.. ano bylismy u lekarza - zęby + uszy jak nie przejdzie za 2-3 dni to mamy wrócić po antybiotyk..
Tż zostal dziś w domu, po południu znowu z nim do lekarza muszę iść bo sam się nie dogada....
Normalnie szpital
idę rosół gotować choć Lilka i tak go pewnie nie zje... od soboty nic nie je.

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:25   #2727
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A do kiedy planujecie być na MM, do 2 czy 3 lat?[COLOR="Silver"]
my juz w sumie na mleku krowim i UU. bo nie daje MM nawet jak juz mala w domu 9w zlobku krowie)

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Powiedzcie, czy Wasze maluchy dają sobie spokojnie przyciąć paznokcie? Hania od jakiegoś czasu nie daje ich dotknąć, jak tylko widzi obcinacz. Nocne przycinanie bez noktowizora w oczach jest dość uciążliwe. Macie na to jakieś skuteczne metody?
3 pierwsze da sobie obiciac, potem zaczynam spiewac piosenke na melodie panie janie: panie kciuku (i kazdy kolejny nastepnej zwrotce palec), panie kciuku, gdzie pan jest? jestem tu! jak sie pan dzisz czuje? bardzo wam dziekuje! pierwszy paluszku witaj znów!! (z baby tv), a ostatnie 3 to juz walka. poza tym kinga łapie mi za obcinacz i sama chce obcinać

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:26   #2728
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mamy dzisiaj z A. 5 rocznicę ślubu Ma się postarać wrócić szybciej z pracy, zobaczymy co z tego wyjdzie..
Spóźnione sto lat okazji rocznicy
Nam dopiero 2-ga się szykuje
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
pisałyście o krupniku, wczoraj taki gotowałam Ali i chciałąm delikatnie dodać pieprzu....wsypało mi się go co najmniej pół opakowania!!!! Cała zupa na stracenie. wyjęłam tylko mięsko kilka warzywek spłukałam pod wodą i taki Ala miała obiad
Zdarza się Moja mama gotowała dzisiaj jarzynki na obiad dla Amelki i się przypaliły Oczywiście poszły do kosza i gotowała od nowa

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Madziulko kolejnych 100 przepięknych rocznic! ( my też w sierpniu 2 rocznica ślubu )
O, my też w sierpniu mamy 2-gą rocznicę Którego braliście ślub?
My 21-go
Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
No więc 3 dni pracy za mną.. Jest już lepiej, nie ryczę przynajmniej i powoli przyzwyczajam się do sytuacji. Patik pytałaś się w jakich godzinach pracuję - o 7 do 15, jadę razem z TŻ, bo mamy firmy koło siebie i w tych samych godzinach pracujemy. zawozimy Dominika do babci (teściowej), jakieś 5min samochodem od nas. także sytuacja nie jest zła, a nawet idealna, bo praktycznie od 16 już wszyscy razem jesteśmy w domku. Czasem nawet zjemy obiad u teściowej to już w ogóle dużo czasu mam na zabawę i spacery, przynajmniej do końca lata, bo zima to wiadomo ciemno, zimno już będzie po południu.
.
Oj, też nie wiem jak sobie poradzę A to już niedługo Dlaczego w tym kraju nie można siedzieć z dzieckiem dłużej w domu ?? No dlaczego ?
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Źle mi bo.. jeśli nie znajdę pracy w tym msc to jestem zmuszona zrezygnować ze żłobka nie daje rady finansowo, oszczędności się kończą a za coś żyć trzeba Tak mi szkoda tego żłobka nosz... a z pracą porażka. Szukam już 2gi miesiąc i szkoda gadać. W przyszłym tyg jade się dowiedzieć bo na słuchawke ( ambicje poszły z marzeniami w siną dal) szukają ludzi na 6 h. Się wyżaliłam.
Ojej, oby się znalazło coś sensownego Okropność z ta pracą jest W Mielcu nie lepiej niestety
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Aktualnie obrabiam zdjęcia w picassie jak wiele dziewczyn tutaj....jest bardzo intuicyjny, na początku próbowałam wszytskie warianty a teraz juz mam swoje ulubione parametry. Zawsze na początku koryguję światlo (więcej, mniej), podwyższam delikatnie temperaturę kolorów, a później w zaeżności jaki charakter ma zdjęcie, to albo wzmacniam kontrast/podkręcam kolory, albo moją ulubioną opcja jest "proces krosowy", dodatkowo opcja winietowanie i wsio Czasami jeszcze popróbuje innych wariacji ale najczęściej wracam do punktu wyjścia by nie przesadzić w drugą stronę
Mi nie idziei jakoś obróbka zdjęć w Picasie :/ Ciągle wychodzi coś nie tak jak chcę
Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Mój młody dzisiaj dostał temperatury, chyba znowu z przegrzania... Nienawidze tych upałów.
Jeszcze mnie tż wyprowadził z równowagi na wieczór, będzie mi się tu mądrzył na temat wychowywania dziecka (sama ostatnio z młodym siedze całymi dniami i wieczorami, bo on zajęty robieniem jakiejś barierki na balkonie i innymi pracami przy domu ale będzie mnie pouczał mądrala ;/)
Ojej Mam nadzieję, że już lepiej? Chociaż upał dalej nieziemski

A mój TZ się też nieraz wymądrza Nie znoszę tego Będzie miał okazję się wykazać niedługo
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Wiecie co, nie zdawałam sobie sprawy, że niespełna roczne dziecko może urządzać takie histerie i to o byle co (po zapięciu pasów w foteliku do karmienia, czy usadzeniu jej samej na podłodze)... Dzisiaj musiałam co 5 minut wymyślać nowe zabawy, inaczej ryk. Czuję się jakby ktoś mnie przeciągnął przez wyżymaczkę. W dodatku tż od rana w pracy więc walczyłam w pojedynkę z Jęczysławą Marudellą.
Współczuję bardzo Mojej też ostatnio nic nie pasuje
Ale określenie mnie zabiło, az monitor oplułam
Do Amelki też to bardzo pasuje

Stary 2012-08-06, 12:27   #2729
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Taka chyba tylko, że one nie są na rzepy, tylko wkładane, jak zwykłe majteczki. Dla mnie to wygodniejsze, bo mogę przewijać Tymka na stojąco
Hej Laseczki

Brumciu my na rzepy i też na stojąco bo innej opcji nie ma :P

Nie mam weny.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:33   #2730
Marina1
Zakorzenienie

Agawoo my też 21 sierpnia . Czyli mamy identyczną datę - 21.08.2010

Słoneczko a ząb boli dalej, powiercił mi, dał antybiotyk, w pt. znów wizyta. Czuję się do du.py szczerze mówiąc
A i topię się przy okazji też.
O żesz, bidulo. Dobrze, że Masksiu nie upadł...
Ja to jestem straszą koraga, czasem się potykam o swoje nogi

tak jak i zmalowana nie mam weny dziś...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-08-06 o 12:36
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości