|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() |
#2702 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Dzień dobry
![]() Maja i ... Maja ![]() ![]() ![]() ![]() Karol - buziaczek za 13-tkę ![]() Przeczytałam za rozstępy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale Wam fajnie ![]()
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
Bry Kuny
![]() chorótki zdrówka!! i dla solenizantów sto lat!!! ![]() ![]() Żbik śpi już wystawiłam basenik taki upał, że bez moczenia dupki się nie obejdzie ![]() jacieee mi zwiała na tydzień ehhhhh straszne ![]()
#2704 |
Zakorzenienie
|
Teliczku - zapomniałam zapytać: przymierzacie się do rowerku, tak?
........... Dziubek - jak po nocy? Alibany - a u Was? Agadus - zdaj relację z placu remontowego boju :d
#2705 |
Wtajemniczenie
|
Witam poniedziałkowo i upalnie - termometr od wschodu pokazywał godzinę temu 41 stopni
![]() Buziaki dla solenizantów! Mój syneczek też dziś świętuje ![]() i torcik https://lh4.googleusercontent.com/-k...0/SAM_0653.JPG Dzięki, że pytasz ![]() Pojechałam z zamiarem wypoczęcia i całkiem fajnie było. Przede wszystkim dobrze mi zrobiło, że poza karmieniem młodego i przewijaniem mogłam praktycznie cały czas liczyć na kogoś, kto go zabawi, zajmie czymś, pobawi w ogrodzie. No i nie musiałam gotować ani zmywać ![]() A teściowa naprawdę bardzo fajna. Z teściem się ścięłam dopiero wczoraj, ale nie mam zastrzeżeń do tego jak się zajmuje Julem ![]()
#2706 |
Wtajemniczenie
|
![]() Dziękuję Wam pięknie za życzenia z okazji rocznicy ślubu ![]() ![]() ![]() Zdrówka dla wszystkich potrzebujących ![]() I ogromne buziaki dla naszych dzisiejszych solenizantów ![]() Podpinam się pod pytanie dotyczące nocnikowania ![]()
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-08-06 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do Wawy, to przejrzałam wrzesień w kalendarzu( bo tak jak Ty musze jechać z P.) i On ma wolną niedzielę tylko 23 ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Strasznie długo robi się to ciasto, nie? W samej lodówce 2h ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() WITAM. Natka bardzo się cieszę, że Wam wypalił wyjazd ![]() YouYou- Iustyna ale super, że się spotkałyście ![]() ![]() ![]() A ja w piątek pojechałam na te badania-glukoza itd. i okazało się, że nie moge ich zrobić na tą swoją kartę( czyt. za darmo), bo najpierw muszę mieć wizytę na kartę ![]() No i właśnie ustaliliśmy, że już po urlopie nie będę wracała , tylko idę na zwolnienie ![]() W sobotę pokupowaliśmy już pare rzeczy na roczek Julci ![]() Wieczorem umówiłam się z siostra cioteczną i Jej 7 miesięczną Julką u babci i moja Julka rozcięla sobie brode o krzesło ![]() A wczoraj całe południe aż do wieczora spędziliśmy trochę na zakupach, działce, u babci i prababci Julci, a wieczorem mały spacerek, ale deszcz nas złapał i Julka usnęla w wózku, więc wrócilismy do domu. A dziś afrykańskie upały.... Na jutro planuję zrobić chłodnik po wiejsku-robiła któraś? Patik fajnie Sarka obcięta ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Dla solenizantów STO LAT !!!!!!
my po wczorajszej imprezie bałaganu dalej nie ogarniamy, było 10osób dorosłych i 8 dzieci ..... ![]() ![]() Marinko jak ząb? my się wybieramy po południu na ten basen jednak, jak nadal jesteś chętna to będzie nam bardzo miło właśnie wypierniczyłam się na schodach i mi kolano puchnie, mam nadzieję że to tylko stłuczenie ![]() używała któraś z was pieluch babyderam? kupiłam próbkę 2 szt i w sumie dotykowo są fajne, mają elastyczne boczki i w ogóle pierwsze wrażenie jest dobre |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja na szybko mam ważne pytanie: co stosowałyście/stosujecie na wypadanie włosów??? koleżanka ma z tym duży problem i mówiłam, że popytam i napiszę jej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Pieleszko ja piłam pokrzywę .... to się pije jeden kubek dziennie chyba przez 3 miesiące później przerwa 2 miesiące i dalej przez 3 miesiące picie, włosy bardzo mi zgęstniały i mniej wypadały ja taką kurację stosowałam przez rok
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
kinga za to ma akcje - sam wezme cos ze stołu. jak podaje jedzenie do buzi to nie, ale sama to sobie wepchnie. niekapka ode mnie nie chce ale jak postawie rpzed nia to sie obsłuzy (i zrobi kałuze przy okazji). no i sama ściera (reką, wiec rozmazuje) rozlane picie
![]() nadrabiam weekend mówiłam juz ze meza mi na dzialce okradli>? czytnik ksiazek, aparat, cały portfel. wszedl ktos do altanki, przetrzepal plecak i poszedl. nawet nie wiemy kiedy, bo maz sam byl i dach naprawial... teraz bede szukac sprzetu w lombardach... |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak przy temacie kupkowym-moja dama drugi dzień z rzędu nie robiła kupki w dzień, ale za to wieczorem w kąpieli nadrabiała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moje kolano juz boli tydzień, ale ostatnio jakby mniej, więc narazie nie ide do lekarza ![]() używałam pieluch babydream i są ok-ale jako dodatkowe, u nas zawsze na 1 miejscu pampers active baby. Idę za godzine. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Juleczek ma kręcone włoski? 2. No to super, że tak się dobrze dogadujesz i czujesz z teściami ![]() Cytat:
![]() ![]() - oj współczuję, że będziesz to świństwo piła ![]() Za to fajnie, że już będziesz miała wolne ![]() ![]() ![]() - całuski w biedną bródka ![]() Cytat:
![]() Ja babydreama używam czasem ale pieluchomajtek. Są ok, choć wolę oryginalne pieluchomajtki pampersa. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka no jesteś.
![]() Ale... wkurzyłam się, bo tż zjadł tylko kawałek ( nie przepada za ciastami), zaniosłam na dół do teściów trochę (! sic!) i resztę ja dojadam, i jeszcze zostało trochę, bo to duża blacha była. Stoi w lodówce, odgrzewam w mikrofali i na ciepło jest super, jeszcze lody do tego by sie przydały. Pieleszka ja już się poddałam, nic już nie biorę.mi cały rok wypadają, na szczęście szybko odrastają. Swego czasu wcierałam ampułki radical, poprawa była. Tylko to ze 3 opakowania trzeba zużyć. Toska wow ale masz zajefajnego synka, świetny! a jaki duży, i włoski ![]() Słoneczko mi babydreamy tak sobie... planuje lidla próbowac, ale jakoś mi nie po drodze do niego. A wiecie że w drogerii natura są pampki zielone? one w promo często są po 37 zł chyba czy 36, a regularna cena 39 zł. Jakoś humor mi dopisuje, ![]()
#2716 |
Zakorzenienie
|
Brumku a po co są te pieluchomajtki? kurde jaka różnica jest między pieluchami na rzep? bo widziałam też takie i w sumie z czystej ciekawości je wziełam
... posmarowałam już nie puchnie ale boli troszkę ... ale pokraka ze mnie, dobrze że Maksowi nic się nie stało bo miałam go na rękach i jeszcze torbę i zakupy ![]() koleżanka będzie za chwilkę a tu taki bałagan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - oj tam-nie ma tego złego...jak mus to mus ![]() Tak dokładnie-zwolnię, może w końcu zacznę się wysypiać. A to, że Julcia nacieszy się mną ,, na zapas" to aż mi się płakać chce, że nie będę TYLKO dla Niej, jakoś mi tak przykro z tego powodu(wiem, głupie...) Mam nadzieję, że szybko zaakceptuje Mateusza, bo narazie nie ma mowy, żebym trzymała jakies inne dziecko na kolanach-taka zazdrość ![]() - ![]() Cytat:
Jak będę na zwolnieniu, to może trochę pokucharzę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Rozeznanie
|
Cześć!!!
Majeczki 100lat szczęścia!!! Już wiem, że nie zadzwonią do mnie z firmy, w której ubiegałam się o pracę, bo....pracowałam w konkurencji....podobno od razu pani dyr. odrzucila moje cv z tego pwoodu.....no cóż...pozostaje nadal mama na etacie ![]() dziękuję, że pytacie, biegunki ani śladu u małej, jednak poranna kupka budzi wiele zastrzeżeń, ale pewnie potrzeba więcej czasu na powrót do normalności. zapałeczko dobrze, że po lekach widać lekką poprawę....dużo zdrówka!! monia no co za ![]() iustyna jak fajnie, że wirtualna nić porozumienia przeniosła się na rzeczywistość ![]() ![]() ![]() A jak dzieciaki się "dogadywały"? Toska świetnego masz synka i tort wygląda smakowicie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Mama wyszła do pracy, zaczynam nadrabianie
![]()
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja się topię dziś ponad 30 st w cieniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Wtajemniczenie
|
Brumciu napisałam Ci smska
![]()
#2724 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No kocha,a, 20 miesięcy? Chyba za dobrze Ci było, to postanowiła przypomieć o sobie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Paticzku, od nas z Mielca dostać się do Lbn to z cudem graniczy ![]() ![]() ![]() Do domu nie wracałam już autobusem, tylko przyjechał po mnie i koleżankę mój TZ ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
Telik a co to za prywata
![]() ![]() Oliweczka nie spowodował, tylko trzeba zrobić 2 budynie z 750ml mleka a nie z litra. Tak jak w przepisie. I gorący wylać na jabłka. No, my już po basenie. Pół godziny wytrzymała i się znudziło, upadła głową do tyłu i włosy zmoczyła, ugryzła ją krowska mucha- a to swędzi. a teraz siedzenie w domu ![]() Alibany a nie dałoby rady wrócić do starej firmy? hm..dziwne zasady mają, to chyba na plus, doświadcenie w tej samej branży. Sekretów firmy byś nie zdradzała chyba . Szukasz dalej? Ja nie wiem jak ze mną będzie... ja mam określone wymagania, chodzi głównie o godziny pracy, no i płacę. Ciężko będzie coś znaleźć sensownego. A marzy mi się praca biurowa, papierologia. agawo a zdradź nam gdzie pracujesz. Z kim Amleka zostaje? A czy na mnie klikacie czasami?
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-08-06 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
hej ja tylko się zamelduje że żyjemy...
Lila dalej gorączkuje, w nocy miala 39,7.. ano bylismy u lekarza - zęby + uszy ![]() Tż zostal dziś w domu, po południu znowu z nim do lekarza muszę iść bo sam się nie dogada.... Normalnie szpital ![]() idę rosół gotować choć Lilka i tak go pewnie nie zje... od soboty nic nie je. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
my juz w sumie na mleku krowim i UU. bo nie daje MM nawet jak juz mala w domu 9w zlobku krowie)
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- 3 pierwsze da sobie obiciac, potem zaczynam spiewac piosenke na melodie panie janie: panie kciuku (i kazdy kolejny nastepnej zwrotce palec), panie kciuku, gdzie pan jest? jestem tu! jak sie pan dzisz czuje? bardzo wam dziekuje! pierwszy paluszku witaj znów!! (z baby tv), a ostatnie 3 to juz walka. poza tym kinga łapie mi za obcinacz i sama chce obcinać |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nam dopiero 2-ga się szykuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My 21-go ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A mój TZ się też nieraz wymądrza ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale określenie mnie zabiło, az monitor oplułam ![]() Do Amelki też to bardzo pasuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brumciu my na rzepy i też na stojąco bo innej opcji nie ma :P Nie mam weny. ![]()
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
Agawoo my też 21 sierpnia
![]() ![]() Słoneczko a ząb boli dalej, powiercił mi, dał antybiotyk, w pt. znów wizyta. Czuję się do du.py szczerze mówiąc ![]() A i topię się przy okazji też. O żesz, bidulo. Dobrze, że Masksiu nie upadł... Ja to jestem straszą koraga, czasem się potykam o swoje nogi ![]() tak jak i zmalowana nie mam weny dziś...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-08-06 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.