|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Hej mamuśki
![]() Wczoraj zamiast sprzatać i prasować wybyłam na miasto Koleżanka do mnie zadzwoniła ze sie wybiera do mojego miasta na zakupy i na praktycznie cały dzień mnie porwała. Najpierw łażenie po sklepach, później obiadek, znowu sklepy i na koniec pyszna gorąca czekolada w costa(niedawno u nas otworzyli )Zauważyłam tylko ze Agatek i Likas wróciły ![]() no i że Sandra w szpitalu...trzymaj się kochana Lece nadrabiać
|
#2732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Faktycznie tak chyba lepiej, sama będziesz sobie decydować o wszystkim Ja wyboru nie mam - u nas w szpitalu nie ma znieczuleń
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj będzie chyba 100 pytań do....
Chodzi jeszcze o pampersy. Jakie na początek kupujecie nr 1 czy 2 Bo mi się cały czas wydawało, że od urodzenia to 1 (logiczne) ale znajoma dopiero co urodziła - mała jest drobniutka i mówi, że kupiła nr 2 i są ok...niby nr 1 są od 2-5kg a nr2 3-6kg... no i jakie lepsze na początek (bo na początek chce pampersy, a potem się zobaczy) premium care http://allegro.pl/pieluszki-pampers-...926292969.html czy zwykłe? http://www.pampers.pl/pl_PL/proddeta...itnow/buyitnow |
|
|
|
#2734 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze te układanie rozmiarami... Cytat:
mam nadzieję, że będzie ok. Tamtego też wykastrujemy, mam nadzieję, że walczyć o terytorium nie będą Cytat:
ja tam nie pamiętam kiedy się ostatnio z moim kłóciłam a w sobotę mu sapałam do telefonu jak zwykle, stały tekst, że nie ma kasy, ale wybaczył mi chyba Cytat:
a ile byłaś teraz dni w szpitalu?? i kiedy wracasz?? Mam nadzieję, że w domu leżysz... bo to o to tutaj chodzi!! Ja non stop leżę, bo nie chcę tam wracać... w 30 tyg mój ważył 1267 więc jedz i leż Cytat:
takie same rozmiarki? Bo ja nie wiem co wybrać i jaki materiał
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny (te które rodziły) laski mi wmawiały z sali, że jeśli przyzwyczaję dziecko do pampersów, to tylko pampersy będzie nosił dzieciak, bo na inne będzie uczulone albo ciężko będzie odzwyczaić CZY TO PRAWDA??????? Ja chciałabym pampersy na noc zakładać, a na dzień dady i próbować...
|
|
#2737 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W domku zawsze lepiej i z nami będzie mogła popisać Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Cytat:
Ale może doświadczone mamy się wypowiedzą ...
|
|
|
#2738 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam 3 ręczniczki po chrześniaku. Wczoraj kupiliśmy wózek tako warrior ,używany ale jeszcze na gwarancji .Jeszcze musze dokupić nosidełko i zastanawiam się czy kupić z adapterem żeby wpiać do stalaża,cz bez bo i tak w zime wozic w nosidełku raczej nie będę ,tylko nosiidełko będzie potrzebne do samochodu.
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
Monia trzymaj się kochana, wiem ze w szpitalu można do głowy dostac a jak jeszcze widać ze nic nie robią to już w ogóle.
Stupka buziaki dla Moni również ode mnie Czubasku Twoja teściowa jest po prostu niemozliwa, ciekawe co jeszcze wymyśli ![]() Zuzia to sporo zamawiałaś, 20 pozycji.....Ja też u niego brałam ale moze 10 rzeczy, nawet nie wiedziałam że jest taki limit a i jeszcze mam pytanie, a dlaczego chcesz prac jeszcze raz w grudniu , kurcze ja prałam tylko raz i dzisiaj może w końcu poprasuję i do komody.Co do śpiwora to prałam w poszewce poduszki, tak samo milusi kocyk ![]() Haniula ja nie wiem kiedy te skurcze, Kiedys słyszałam ze miesiąc przed porodem, a tu na wątku dziewczyny pisały że już miały takie. Ja w niedzielę skończyłam 33tc i jeszcze takich nie miałam a takie bóle to nie wiem czy to skurcze ![]() Nawojka jakie to niesprawiedliwe, nawet nie mogę sobie wyobrazić ja musi ci być cieżko. Wiadomo ze i tak jest dobrze że się cysta nie powiększa ale to cholerstwo nie pozwala Ci pewnie odetchnąć. Oby wszystko się szybko wyjaśniło po porodzie i zebyś nie musiała sie już martwić.
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież od pampków też może być dzieciak uczulony, czy coś... nie wiem czy mi zazdrościły, że mam pampersy czy jak agawoo odpoczywaj i się kuruj misiaku mala_stopka super, że Monie wypuszczają!! Oby tylko dbała o siebie w domku!
|
|
#2741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do przyzwyczajenia to nie słyszałam o tym. Sporo słyszałam właśnie o tym, że na początek większość jednak pampersy kupuje, a potem właśnie DADA biedronkowe bo podobno bardzo dobre. i o przyzwyczajeniu nie słyszałam... ale to ze słyszenia wiem tylko ![]() Cytat:
![]() A jakie nosidełko kupujesz? Bo właśnie dzisiaj o to pytałam ja chcę koniecznie żeby można było wpiąć w stelaż, bo jak pojedziemy gdzieś na zakupy czy gdziekolwiek gdzie trzeba będzie trochę pochodzić (oczywiście nie chodzi o spacery) to łatwiej włożyć sam stelaż do bagażnika i szybko wpiąć fotelik.
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-11-15 o 12:06 |
||
|
|
|
#2742 |
|
Rozeznanie
|
czy się dziecko przyzwyczaja do pampersów to nie pomogę. Moja córcia na początku używała babydream (z miesiac moze), apotem i już do teraz dady.
Ale mogę powiedzieć ze jej pupa przyzwyczaiła się do kremu. Od urodzenia używałam jej na pupę sudokrem. Teraz dostalam w prezencie krem johnsona na odparzenia i po kilku dniach pupa w krostach i czerwona. To samo się działo jak próbowałam kiedyś z bambino i ziajką. Wróciłam momentalnie do sudokremu i po 2 dniach pupa znowu gladka i delikatna
|
|
|
|
#2743 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
AgaMili jeszcze nie wiemy dokładnie jak to będzie dzisiaj albo jutro będziemy pisać do sprzedawcy na all czy jest możliwość wysyłki do Ie (słyszała ze czasami się zgadzają) a jak nie to do rodziców i oni kurierem wyślą
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja założę na początek dadę, na noc pampersa i zobaczymy co się będzie działo...
|
|
#2745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie zamówiłyście z allegro ręczniczki i jakie polecacie???
|
#2747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej jaki ja tłumok w takich sprawach jestem ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- ja pisałam, o okryciach tu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2727 zaraz pójdę zobaczyć czy drapiące bo jeszcze nie sprawdziłam
|
|
|
|
|
#2749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dokładnie pamiętam ten dzień przekręcenia bo z brzucha mi robiła masakrę hehe
|
|
#2750 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam taką "koleżankę" w pracy, która jeszcze przed moim zajściem gadała, że nie rozumie kobiet, które siedzą na zwolnieniu w domu. Ona w ogóle jest głupia! Gadała mi, że moja siostra to chyba wyrodną matką jest, skoro oddała swoje dziecko do żłobka. No a przecież ona to siedziała ze swoim na wychowawczym, a miała do pomocy ojca i bratową, którzy (przynajmniej tak wynika z jej opowiadań) duuuużo jej pomagali. Ona to nie była leniwa, ale kobiety w ciąży, jak są na zwolnieniu, to są. Ludzie są dziwni i trzeba się przyzwyczaić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak zobaczę gdzieś w promocji, to kupię rozmiar 2, żeby od razu do sklepu nie lecieć po porodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
A szalik to już tak od razu potrzebny?? Chyba też szyjki to za dużo nie bedzie do owijania jak się kombinezon ubierze
ja nie mam szalika
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja na początku może będę używać czegoś innego, a Sudokrem stosować w razie w?
|
|
|
#2753 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oj tak na pizze bardzo chętnie! mniam, już jestem głodna ale tak może za 2 tyg.? napiszcie jak wam pasuje, w tygodniu czy w weekend.Cytat:
![]() Cytat:
![]() łoo jeny ja ogladałam wczoraj, jak zwykle się spłakałam... po prostu podziwiam takie osoby. aż mi głupio jak ja sobie czasem myślę czy sobie dam rade w nowej roli, jak to wszystko pogodzę itd. a tu taka osoba ma tyle samozaparcia i daje radę ![]() idę zaraz znowu czytać o wózkach w necie, chyba zwariuję od tego a czas leci mi dzisiaj w domku, długo pospałam i teraz mało czasu dla sioebie, a muszę się ogarnąć zanim tż wróci z pracy. a jakbym pracowała to nie wiem jak bym się teraz wyrabiała baj baj laski
|
|
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na każde pieluszki dziecko może być uczulone albo poprostu może gorzej tolerować, więc warto wypróbować kilka i przejsc na te które najlepiej pasują i finito
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdziłam. Obydwa wydają się fajne gatunkowo, ten z BabyOno jednak lepszy - grubszy i milusi taki
Jak bym miała wybierać to zdecydowałabym się na Baby Ono Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-11-15 o 12:34 |
|
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
a co do rozmiarów pieluch to jak na mój gust obojetnie czy założycie takie 2-5 czy 3-6 kg, one aż tak dużo się nie różnią, a schodzi tego spoooooro
reczniczki- nie pomoge, bo mam po córze, a nie pamiętam gdzie kupowałam..... ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- krem do pupy najlepiej mieć dwa i smarować 2-3 jednym i potem drugim własnie żeby pupcia się nie przyzwyczajala, ale mi i lekarz i położna mówili, zeby jak nic się nie dzieje, nie jest zaczerwieniona to nie smarowac non-stoper, bo potem jak faktycznie coś się dzieje, to kremy nie działają ja używalam i będę teraz tez uzywac sudokrem i alantan
Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-11-15 o 12:36 |
|
|
|
#2757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poszłam na zwolnienie dopiero w 7 miesiącu i to po pobycie w szpitalu mi dali zwolnienie, a jak przyjechałam do pracy przeszkolić nową osobę to usłyszłam(od szefa ) , że ja to chyba symuluję, bo świetnie wyglądam ![]() Załuję, że zrobiłam sobie makijaż, mogłam zamiast tego domalować sobie sińce pod oczami i zrobić minę cierpiętnicy ![]() Tak, sam wygląd pewnie świadczy o tym, czy ja się czuję dobrze czy źle ...
|
|
|
#2759 |
|
Rozeznanie
|
Ja szalika nie bede kupowac,jak dzidzia ma pod szyje zapiety kombinezon,to wystarczy tylko ciepla czapka.
|
#2760 |
|
Zadomowienie
|
ja sie wypowiem jako mama chrzestna;p i po poradach mamy mojego chrzesniaka;p
a wiec czy 1czy2 nie ma roznicy ale potem lepiej mniejszy jesli dalej tylek wchodzi bo im wieksze tym mniej w paczce i kasy wiecej idzie ![]() co do tego ze sie dziecko odparzy po zmianie nie ma reguly.. jak ma uczulenie to ma i nawet po pampersie moze miec.. wiec sposob Agatka jest super ![]() Szwagierka twierdzi ze trzeba probowac raz to raz to ona tylko dade uzuwa i nie zamienila by na nic a jej siotra tylko hugiesa te dumbo packi ![]() co do okryc to ja mam takie http://allegro.pl/efik1-korona-okryc...932611632.htmla ja mam pytanie gdzie jest najtansze ubezpieczenie dla mlodych kierowcow??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.

plus nieforemne i mega ciężkie talerze 

Bo mi się cały czas wydawało, że od urodzenia to 1 (logiczne) ale znajoma dopiero co urodziła - mała jest drobniutka i mówi, że kupiła nr 2 i są ok...
jeszcze te układanie rozmiarami...
mam nadzieję, że będzie ok. Tamtego też wykastrujemy, mam nadzieję, że walczyć o terytorium nie będą
ale lekarz powiedział, że w ostatnich tygodniach przybywa najwięcej więc jeszcze nie ma co się martwić
a ile byłaś teraz dni w szpitalu?? i kiedy wracasz?? Mam nadzieję, że w domu leżysz... bo to o to tutaj chodzi!! Ja non stop leżę, bo nie chcę tam wracać... w 30 tyg mój ważył 1267 więc jedz i leż

Bo ja czasami czuje taki lekko ćmiący ból jak na okres
Cysta jest uparta i nie wchłania się, ale też nie powiększa. Pani doktor stwierdziła, że skoro od 3 m-cy nic się nie zmienia, to nie ma sensu robić już kolejnego USG za 4 tygodnie skoro za 6 tyg mam juz termin porodu. Zrobią USG synkowi jak się juz urodzi. Także widziałam dziś swoją miłość maleńką po raz ostatni przed porodem

ja założę na początek dadę, na noc pampersa i zobaczymy co się będzie działo...