|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
To jest wlasnie ten bol ze w ciazy albo paracetamol albo mozna sie leczyc naturalnie. Musisz przeczekac 😥 nie wychodz z domu i moze za kilka dni bedzie juz lepiej 😙 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Wtajemniczenie
|
Jjb jak się chodzi prywatnie to wydaje mi się ze usg jest juz w cenie wizyty wiec się nam należy jego zrobienie. Nie spotkałam się jeszcze z prywatnym ginekologiem który pobieralby dodatkową oplate za usg. Bo jak to? Mam płacić 180zl i jeszcze coś za usg?
Ja nawet za prenatalne nie płaciłam, miałam w cenie normalnej wizyty. Wymaz także. Chociaż z wymazem spotkalam się ze pobierano dodatkowe 30zl na badanie go w ambulatorium zewnętrznym. Ja myślę że skoro jest to usg to trzeba korzystać. Dzięki temu, na każdym etapie ciąży można zauważyć że Coś się źle dzieje i szybko zadziałać. Teraz robią nawet operacje dzieciom w łonie matki właśnie dzięki temu że można posprawdzac wszystko na usg. A to ze niby nie wolno robić często usg to pic na wodę i nie udowodniono nigdzie ze częste usg zagraża dziecku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja rowniez brzydze się mojego pępka :-(
Ogólne to wyciągnęłam z niego biżuterię bo juz mnie uwierala i wpijala mi się w skórę (tak tak..miałam tam kolczyk, taka moda byla 10lat temu). Na początku czulam się naga bez tego kolczyka ale teraz uważam ze mój brzusio jest slodki. Nooooo ale ten pępek. Ja pierdziu... od środka juz mi się robi wypukły guziczek. Wstrętne to jest. Zawsze było płasko a teraz jakiś taki spuchniety guzik mam w środku ;-( aż się brzydze tam dotknąć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/jestes-tym-co-jesz Odnosnie braku zaleznosci miedzy dieta a kp 😊 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakbym byla na twoim miejscu to jakbym do jutra nie poczula to dla swietego spokoju poszlabym do lekarza sprawdzic czy wszystko ok. Masz taka mozliwosc? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Wtajemniczenie
|
Moja szaleje. Wbombalam drożdżowkę jakbym rok nie jadla i odpoczywam przez tv
A ona mnie bije od środka. Zapomniałam ze jestem w ciąży i juz chciałam iść do kibla zrobić swoje ale przypomniało mi sie to stukanie to nie jelita tylko Alucha ![]() Idę pod prysznic postać. Trzeba się nasmarowac mazidlami na rozstępy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2919 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak będzie problem to wtedy będzie na to czas 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
Jak nie moje 😨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
Podczas seksu jak mi cycka nacisnal 🙊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Marzenia się spełniają :)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2921 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
Znowu ci się coś przytrafiło 😚 Ty chyba cicha jesteś z natury, co? Musisz być mniej wstydziocha a bardziej waleczna 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pępka to mój też wystaje.. bleee. Aby obudzić dzidziusia dobrze zjeść coś słodkiego, u mnie zawsze działa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Da się przeżyć dziewczyny 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Zakorzenienie
|
Co Wy dziewczyny z tymi pępkami
![]() ![]()
#2925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nadal mam ladnie wcjowany pepek ale sie tak jakby powiększa. Widze wlasnie blizne i slad po dawnym kolczyku z czasow bycia nastolatka. Chyba wezme dzis letnią kąpiel. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Zadomowienie
|
Te pępki są okropne 😣
One się potem tak odcinaja pod bluzka 😣 Oby wrocily do stanu przed! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Tośmy se problem znalazły Pępki ciążowe 😆😆😆😆😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zadomowienie
|
Co do połówkowych to będę je miała w 22 tyg.
A tak poza tym to czuję się fatalnie...albo bierze mnie przeziębienie albo alergia się odzywa na pyłki, która w tym roku jakoś się nie odzywała (zawsze od maja chodziłam z załzawionymi oczami) leżę pod kocem pieką aż mnie oczy i boli głowa..i jeszcze katar... ![]() hmm albo od klimatyzacji;/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja bawet nie biorw pod uwage twgo zeby isc do innego tylko po to by sie plec dowiedziec..dowiem sie za 4 tyg .. jakos dam rade Cytat:
nastepnym razem sie nie dam Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Wtajemniczenie
|
tak w ogóle to mam wrażenie się taka bardziej niecierpliwa się zrobiłam... i ogólnie dużo rzeczy mnie wkurza. nie lubie jak ktoś głupkuje itp
aa.. i ogólnie to czuje jak mi się skóra naciąga na brzuchu. tylko czekam, kiedy pęknę ![]()
#2930 |
Zadomowienie
|
Darunia mam to samo uczucie
Ten brzuch jest taki że jakby zaraz miał eksplodowac! Nie wiem czy nie przesadzam z owocami Jak się dorwe to jak głupia Jem i jem i kończę gdy one się skończą 😬 Człowiek szarancza! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a rozstępy to chyba jakoś teraz już mogą się pojawiać....
Czy to za wcześnie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Wtajemniczenie
|
Kamisha, pewnie że zleci do następnej wizyty. nawet się nie obejrzymy, a już będziemy jechały na porodówkę
![]() Zobaczcie kocyk jaki kupiłam dla Aluszki ![]() dziś rozmawiałam z tżtem, że musimy jechać złożyć oświadczenie do urzędu o tym, że jesteśmy rodzicami małej, żeby po porodzie on sam mógł ją zgłosić, że się urodziła i dostać akt urodzenia. jeśli tego nie zrobimy (nie mamy ślubu), będę musiała jechać razem z nim po urodzeniu dziecka, a przecież nie wiem czy będę w stanie wybrać się do tego urzędu po porodzie. niby jest na to 21 dni, ale to zleci jak z bicza strzelił, więc wolałabym żeby on sam pojechał w grudniu i to załatwił. nie wiadomo jak będę się czuła, jaka będzie pogoda (noo bo będę musiała dzieciaczka wziąć ze sobą, bo sama w domu nie zostanie ![]()
#2933 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 | |
Blond forever!
|
Cytat:
![]() No ale co kto lubi ![]() My dzisiaj byliśmy w Bobowózki na oględzinach, weszliśmy tam zieloni (TŻ to już niewiedza totalna, bo musiał się Pani dopytać co to jest gondola , bo nie wiedział - na moje pytanie po wyjściu ze sklepu odpowiedział, że jemu gondola to się tylko z Wenecją kojarzy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie to sie zalatwia? Bo ja tez bede musiala podskoczyc z TZ ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Julek ma ochote na racuszki z jablkami - chyba pojde mu usmazyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nasze maleństwo dalej jest dziewczynką Zdrową dziewczynką Wszystkie pomiary są w normie, malutka waży 365 g Serduszko bije 158u/m Łożysko na przedniej ścianie przez co mogę słabiej odczuwać ruchy. Mąż był zemną pierwszy raz na badaniu więc zachwycony Mała była bardzo ruchliwa i ciężko było ją pomierzyć i zrobić jakieś fajne zdjęcie. Nogi w buzi były hitem - mąż stwierdził że to po mnie bo ja zawsze śpię z nogami przy brodzie ( edit.kiedyś tak spałam teraz już ciężko ) Po badaniach pojechaliśmy zamówić wózek, zdecydowaliśmy się na Anex Sport. Bardzo nam się ostatnio spodobał, mega zgrabnie wygląda na żywo, dosyć lekki porównując Adamex, Bebetto itp. Początkowo miał być zestaw 3w1 ale wertując internet i czytając kiepskie opinie o fotelikach z zestawów zdecydowaliśmy się na fotelik Kiddy evolution pro 2 wrzuciłam fotki do klubu ![]() ![]() Kamisha przykro mi że nie poznałaś płci ani nie zobaczyłaś maluszka... przy wizycie prywatnej dla mnie to nie do pomyślenia... u mnie spaliło się kiedyś usg to dali starsze ale sprawdziła ginka akcję serduszka itp. Wiem że z nfz są tylko3 usg ale nie po to się chodzi prywatnie i płacić żeby tego usg nie było...
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-08-02 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 |
Zadomowienie
|
A my już wam mówimy z Karolem
Dobranoc 🤗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytalam ze ten odrzut od pewnych potraw to pierwotny sygnal aby nie zjesc czegos zepsutego/szkodliwego a spowodowany jest wyostrzeniem zmyslow przez hormony Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zadomowienie
|
Iwona ale wyniki miałaś mimo wszystko ok?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.