|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Hm, dziwne rzeczy - rano miałam mega mdlości (jakoś powstrzymałam), teraz znowu mi nie dobrze? O co chodzi, dziwne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
Troszke was nadrobiłam dziękuje za wszystkie Gratulacje
Julek wazył 2820 g a więc mniej niz usg wykazało 2 dni przed porodem u mojego gina za to w szpitalu wskazało 2800g wiec dokadniejsze było a miał 52 cm i w wiekszości ciuszków mi ginie taka kruszyna
#2944 |
Zadomowienie
|
O to kruszynka ten nasz Julian! Ale te dzieciaki mają rozrzut!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | ||
Zakorzenienie
|
Widzę nową zabawę, okej, to się podłączam.
![]() I trymestr - mdłości, ale brak wymiotów, lekka ospałość i humorki, ale poza tym wszystko dobrze, brak zachcianek, wstręt do niektórych zapachów (do tej pory mi został ![]() II trymestr - czułam się świetnie. Nic mi nie dolegało. III trymestr - standardowo - wiecznie obolała, ospała i głodna. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i lodzika ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
Mika, malusi ten wasz Julianek, a w terminie urodzony, rozrzut naprawde spory
![]() Debrah, zalezy mi na qwerty i androidzie, jak nigdzie nie znajde to wezme chache, chociaz maz mnie przekonuje jednak do wiekszego ekranu ![]() Ja nie mam co podsumowywac trymestr po trymestrze, kazdy byl przekichany, nikomu takiej ciazy nie zycze ![]()
#2949 |
Zakorzenienie
|
Zapomnialam dopisac, ze to komp stacjonarny
![]() W necie wyczytalam, ze to prawdopodobnie cos z karta graficzna - tata musi wlozyc inna i wtedy sprawdzimy czy gra gitara :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
to przewijak :P na dole ma półeczki na np pieluszki wanienke itp a u góry przewijanko :P
#2951 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
To warto też sprawdzić połączenie komputer - monitor, bo czasem wystarczy lekko obluzowany kabel i takie grzybki wyskakują na ekranie. Ciężko mi powiedzieć, bo nie wiem dokładnie, jak to wygląda, ale prawdopodobnie komputer nie współpracuje z Twoją kartą do końca właśnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
o ja mdłości miałam wczoraj wieczorem aż się zdziwiłam z czego
#2954 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam co jakiś czas, ale miałam ostatni raz z 2 tygodnie temu, więc nie ma co z góry zakładać, że zaraz nastąpi poród.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Raczkowanie
|
Witam się w 36 tc
![]() Czekam z niecierpliwością do środy, jadę do tej poradni patologii ciąży i liczę na to, że dowiem się co i jak ze mną i z porodem. Czy sn czy cc, choć chciałabym spróbować swoich sił rodząc naturalnie ![]() Dziś wyjątkowo jestem sama z córką w domu, coś mi dekoder nawalił i nie mogę włączyć telewizora, mała śpi, a ja nie lubię takiej ciszy. Może w ramach zabicia czasu wezmę się za prasowanie. Potem spakuję torbę dla maluszka do szpitala, bo jeszcze tego nie zrobiłam. Cóż okres ciąży, podsumowanie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko bylo fajnie, az do wczoraj. Nie lubie klopotow z kompem, od razu nerwowa sie robie ![]() Za to ominie mnie kupno nowego lapka (kiedys pisalam Wam o problemach z klawiatura i tasma) - babcia ma znajomego, ktory zrobi mi to w ramach przyslugi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czytam zawsze jak włączę wizaż ![]() ![]() A ja podsumowując: I trymestr - tragedia.Ciągle w szpitalu na kroplówkach przez wymioty i kolke nerkową ![]() II trymestr - mdłości i wymioty przeszły.Ogólnie dobre samopoczucie,tylko siku non stop III trymestr-zgaga,swędzący brzuch i pojawiające się na nim rozstępy,bolace plecy,żebra itp.... bezsenność i ciagłe latanie siku
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-29 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zadomowienie
|
A ja zaczynam dziś 9 miesiąc i z tej okazji spakowałam torbę, na razie dla siebie, za chwilę wrzucę rzeczy dla Małej. W poniedziałek dokupi się resztę drobiazgów i mogę spać spokojnie
![]() I czeka mnie jeszcze sterta prasowania, szkoda, że nikt nie chce tego za mnie zrobić ![]() A u mnie ciąża mniej więcej tak wygląda: I trymestr: nadwrażliwość na zapachy, mdłości i potworny niesmak w ustach, przez który zjadłam kilogramy kwaśnych żelków, do tego zmęczenie, ból piersi i głowy i permanentny stres, że to dopiero początki. II trymestr: nadwrażliwość na zapachy i twardnienia brzucha no i zaczęło się moje leżenie. Ulga bo poczułam ruchy Małej, co mnie mocno uspokoiło ![]() III trymestr: nadwrażliwość na zapachy, wstręt jedzeniowy (wchodzą głównie słodycze i kwaśne owoce), bezsenność i rozejście spojenia. Ogólnie nie jest źle, czas dosyć szybko leciał, ostatnie dwa tygodnie ciągną mi się w nieskończoność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zadomowienie
|
Troszke sobie poczytalam Stephena Kinga, zakupilam dla Oli oliwke do kapieli i krem na wiatr i mroz z niemiekiej firmu bubchen i wraam do was.
I trymestr : calodobowe mdlosci, ogromna sennosc badz bezsennosc, plamienia, stres, wzrost apetytu. II trymestr: poranne mdlosci, bol glowy, bezsennosc, czeste siku, namierny apetyt i duuuuuuzo kilogramow do przodu, klucie w pipce. III trymestr: poranne mdlosci, bezsennosc, czeste siku, dretwienie dloni, puchniecie nog, ciezki oddech... ...CZYLI ZYC I NIE UMIERAC, ALE W NAGRODE KOPNIAKI OLENKI...
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do htc chacha to ogolnie słaby i wyswietlacz i wnetrznosci, i też go już podobno nie produkują i na chwile obecna podobno w ogóle nie ma tel z pełną klawiatura qwerty...:/ a coś porównywalnego do desire z jest desire x (lepszy) ale bez klawiatury oczywiscie
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
O, to musze w miare szybko aktualizowac liste, zebyscie byly na czasie jak tylko wlaczycie wizaz
![]() Cytat:
Ja bym chciala tel na androidzie, z dotykowym ekranem, ale wlasnie w takim ksztalcie jak cha cha (czyli klawiatura qwerty na dole, nie chce rozsuwanej). Znasz inne takie tel.? ![]() Ewentualnie u mnie wchodzi w gre jeszcze htc wildfire s (ten, o ktorym wiele z was pisalo), ale on juz calkiem dotykowy jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
Kurde, jak mnie te Rossmanny wkurzają! Od kilku tygodni nie ma tam chusteczek dla dzieci bezzapachowych (różowa seria), ale nie zostały wycofane, a od jakiegoś czasu nie można też w całym Olsztynie dostać tych niebieskich i miętowych - też BabyDream oczywiście... Mają takie fajne składy, a nigdzie ich nie ma.
![]() ![]() Dobra, kończę te bezsensowne gorzkie żale. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | ||||||
Raczkowanie
|
Uff, z grubsza wątek nadrobiłam. Więcej się nie cofam
![]() To ja też sobie podsumuję. I trymestr - zdarzała się nadwrażliwość na zapachy, ale wymiotów zero. Za to apetyt mi znacznie spadł, a zawsze pochłaniałam jak odkurzacz. Senność i bolesność piersi (sporo mi urosły, nawet mąż koleżanki stwierdził, że potrzebuje większe staniki). Ale ogólnie nie mogę narzekać, bo to były takie drobne dolegliwości. II trymestr - w sumie jakbym w ciąży nie była. Pod koniec dopadła mnie bezsenność. III trymestr - oj, bóle kręgosłupa, skurcze, bezsenność, beznadziejne samopoczucie, puchnięcie rąk, bolące biodra itp. Z pęcherzem i sikaniem raczej problemów w ogóle nie miałam, zachcianki pojawiały się rzadko, za to od początku targały mną hormony (TŻ na samym początku stwierdził, że on już nawet bez testu wie, że jestem w ciąży ![]() Cytat:
Serdecznie gratuluję! Cytat:
Czy ja wiem... Ja już mam dość ![]() Cytat:
Cytat:
Słodkości! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taaa, teraz mi tu łazi i zagaduje, że jutro można mebelki wstawiać, a potem weźmie się za pranie i prasowanie ubranek dla dzidzi. SAM! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zakorzenienie
|
ja zapomnialam dodac ze w I i III trymestrze dodatkowo meczyly mnie zaparcia (w sumie nadal tak jest ) :/ juz nie moge sie doczekac kiedy normalnie siade na kibelku
![]()
#2966 | ||
Zakorzenienie
|
ja upiekłam placka, wzięłam się za ostatnią część Zmierzchu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() Mały ma Huggiesy na razie.. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czuje sie taka hmmm bezuzyteczna. Jestem w domu rodzinnym (zostalam po swietach) i wlasciwie caly dzien zbijam baki. Zakupy, wizaz, ksiazka, tv i tyle z moich zajec. Mama sprzata, babcia gotuje, a mi ledwie pozwalaja bawic sie z siostra. A ja bym z checia cos posprzatala ( ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Zadomowienie
|
Hej, widzę, że zaczęło się na poważnie rozpakowywanie, sporo już dzieciaczków mamy
![]() E-vel gratulacje, Majeczka przesłodka ![]() Mikakrolikowa, gratulacje, jak będziesz miała chwile to wstaw zdjęcia Bobasa do klubu, bo ja nie facebookowa ![]() Basia, Krzyś cudny ![]() Pstryczku, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia ![]() My już w 38 tygodniu ![]() ![]()
#2969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
Hope, udusze!!!!! Aaaa cole mam w lodowce
![]() ![]() Cos dzisiaj poza tymi bolami brzucha sie super czuje ![]() ![]() ![]() Aaaa co do telefonu, stwierdzilismy z mezem, ze kurcze nie ma co kombinowac, mam przeciez tableta wiec generalnie drugi minikomputerek mi potrzebny nie jest i zdecydowalam sie w koncu na chache, tyle co ja przegladam neta w telefonie to dam rade, wszelkie aplikacje mam na tabie no i jednak ta klawiaturka mi pasuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.