Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-29, 17:17   #2941
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

Hm, dziwne rzeczy - rano miałam mega mdlości (jakoś powstrzymałam), teraz znowu mi nie dobrze? O co chodzi, dziwne.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 17:21   #2942
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Witajcie
Jesteśmy już w domku Majeczka grzeczniutka je i śpi, śpi i je Dziękujemy za wszystkie gratulacje, nadrobię pewnie dopiero za jakiś czas A to nasza księżniczka Maja

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Pomalowałam do końca pierdoły w pokoiku typu wnęka itd. Ehh jak się nie zrobi czegoś od razu przy remoncie to to później tak czeka i czeka aż przestaje przeszkadzać
Zgadzam się!!! takim sposobem mamy dziurę w ścianie w sypialni już prawie 7 miesięcy, ale ostatnio mąż się wziął za to
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 17:23   #2943
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Troszke was nadrobiłam dziękuje za wszystkie Gratulacje
Julek wazył 2820 g a więc mniej niz usg wykazało 2 dni przed porodem u mojego gina za to w szpitalu wskazało 2800g wiec dokadniejsze było
a miał 52 cm i w wiekszości ciuszków mi ginie taka kruszyna
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 17:27   #2944
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Troszke was nadrobiłam dziękuje za wszystkie Gratulacje
Julek wazył 2820 g a więc mniej niz usg wykazało 2 dni przed porodem u mojego gina za to w szpitalu wskazało 2800g wiec dokadniejsze było
a miał 52 cm i w wiekszości ciuszków mi ginie taka kruszyna
O to kruszynka ten nasz Julian! Ale te dzieciaki mają rozrzut!
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 17:31   #2945
BlackSanctum
Zakorzenienie

Widzę nową zabawę, okej, to się podłączam.
I trymestr - mdłości, ale brak wymiotów, lekka ospałość i humorki, ale poza tym wszystko dobrze, brak zachcianek, wstręt do niektórych zapachów (do tej pory mi został ).
II trymestr - czułam się świetnie. Nic mi nie dolegało.
III trymestr - standardowo - wiecznie obolała, ospała i głodna. Ale też nie ma tragedii.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kurcze, cos mi sie stalo z kompem
Wczoraj pojawily sie roznokolorowe kropki (niebieskie, czerwone, zolte, biale), doslownie na calym ekranie, w roznych odstepach.
Black, moze orientujesz sie - to cos z karta graficzna?
Karta graficzna/sterowniki/matryca.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Hm, dziwne rzeczy - rano miałam mega mdlości (jakoś powstrzymałam), teraz znowu mi nie dobrze? O co chodzi, dziwne.
Hormonki.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 17:35   #2946
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Zapytam i dam Ci znać dobrze że nie chcesz już cha cha bo on nie ejst wcale fajny :P
Dlaczego nie chacha? Mysle nad nim...

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Napisz normalnie w poście a później nawijka umieści na początku odnośnik.
Tak jest

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Jak na razie te porody u nas dosyć szybko przebiegają. Aż człowiek nadziei nabiera .
A pozniej bedzie u nas wieeelkie rozczarowanie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Doświadczona mama doradzała mi, żeby nie jechać na samym nabiale, postawić na kanapki z dobrą wędliną i ogólnie nie wyjałowić sobie diety jedząc same sucharki i popijając je mlekiem.
Na "chłopski rozum" wydaje mi się, że trzeba ograniczyć intensywne przyprawianie i nie jeść smażonego, czy wzdymającego jedzenia. Tak to normalnie wszystkiego po trochu
Na SR polozna mowila, ze mozna jesc wlasciwie wszystko (oczywiscie przyprawy, smazone i ciezkostrawne potrawy z umiarem), bo podobno odchodzi sie od restrykcyjnej diety w czasie karmienia.

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ja to kazde wejscie na forum rozpoczynam Twoja pieknie prowadzona pierwsza strona
Uff, czyli warto

Cytat:
A myślałam, że tylko mój jest taki nieodpowiedzialny. Wódeczki co prawda nie, ale piwko i owszem. Niby twierdzi, że od Nowego Roku już ani łyka, ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć. I wczoraj znowu się o to pożarliśmy. Wywaliłam go do drugiego pokoju, a jak w nocy chciał wrócić, to mu powiedziałam, że nie potrzebuje takiego śmierdziela. W związku z czym nie mam teraz do kogo gęby otworzyć, bo chyba czuje się urażony i dłubie cały czas w pokoju małej. Przynajmniej szybko skończy ten remont .
Zawsze to jakis pozytek z chlopa

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 17:39   #2947
elllmi
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Pokaze wam prezent dla Hani od taty pod choinke :P
Jeszcze teraz biale lozeczko by sie przydalo ale odpuszczam, bo inne rzeczy trzeba kupic
mi by pasowała ta półeczka

Cytat:
Witajcie
Jesteśmy już w domku Majeczka grzeczniutka je i śpi, śpi i je Dziękujemy za wszystkie gratulacje, nadrobię pewnie dopiero za jakiś czas A to nasza księżniczka Maja
ale duża się wydaje na tym zdjęciu

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
O nie! Za taką cenę to on chyba śpiewa i kawe robi dodatkowo
i lodzika

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Witajcie
wiec jak już wiecie Julian jest z nami urodzony 22.12.12 o godz 16,10 niestety przez cc ale to opisze wam pużniej
Jesteśmy w domu od wczoraj bardzo długo nas trzymali niestety biurokracja NFZ miał duze znaczenie
Juluś jest cudowny zakochałam się od pierwszego wejrzenia
gratuluję

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-29, 17:47   #2948
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mika, malusi ten wasz Julianek, a w terminie urodzony, rozrzut naprawde spory

Debrah, zalezy mi na qwerty i androidzie, jak nigdzie nie znajde to wezme chache, chociaz maz mnie przekonuje jednak do wiekszego ekranu napisze do paru sklepow u nas na slasku i zobaczymy.

Ja nie mam co podsumowywac trymestr po trymestrze, kazdy byl przekichany, nikomu takiej ciazy nie zycze oby sie tylko wszystko dobrze skonczylo

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 17:49   #2949
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Karta graficzna/sterowniki/matryca.
Zapomnialam dopisac, ze to komp stacjonarny

W necie wyczytalam, ze to prawdopodobnie cos z karta graficzna - tata musi wlozyc inna i wtedy sprawdzimy czy gra gitara :/

Stary 2012-12-29, 17:52   #2950
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

mi by pasowała ta półeczka

ale duża się wydaje na tym zdjęciu

i lodzika

gratuluję
to przewijak :P na dole ma półeczki na np pieluszki wanienke itp a u góry przewijanko :P
Stary 2012-12-29, 17:55   #2951
Authentic
Raczkowanie

Cytat:
Podobno mdłości i wymioty, albo biegunka są jedną z pierwszych oznak zbliżającego się porodu To tak, jakby organizm chciał się sam oczyścić przed akcją

Authentic jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-29, 17:57   #2952
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomnialam dopisac, ze to komp stacjonarny

W necie wyczytalam, ze to prawdopodobnie cos z karta graficzna - tata musi wlozyc inna i wtedy sprawdzimy czy gra gitara :/
To warto też sprawdzić połączenie komputer - monitor, bo czasem wystarczy lekko obluzowany kabel i takie grzybki wyskakują na ekranie. Ciężko mi powiedzieć, bo nie wiem dokładnie, jak to wygląda, ale prawdopodobnie komputer nie współpracuje z Twoją kartą do końca właśnie.
Stary 2012-12-29, 17:59   #2953
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Podobno mdłości i wymioty, albo biegunka są jedną z pierwszych oznak zbliżającego się porodu To tak, jakby organizm chciał się sam oczyścić przed akcją
o ja mdłości miałam wczoraj wieczorem aż się zdziwiłam z czego
Stary 2012-12-29, 18:01   #2954
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
o ja mdłości miałam wczoraj wieczorem aż się zdziwiłam z czego
Ja też mam co jakiś czas, ale miałam ostatni raz z 2 tygodnie temu, więc nie ma co z góry zakładać, że zaraz nastąpi poród. Trzeba pamiętać, że nasze hormony wciąż ostro szaleją i to najczęściej ich wina, te wszystkie wymiotki i niesmaczki.
Stary 2012-12-29, 18:02   #2955
suzi31
Raczkowanie

Witam się w 36 tc
Czekam z niecierpliwością do środy, jadę do tej poradni patologii ciąży i liczę na to, że dowiem się co i jak ze mną i z porodem. Czy sn czy cc, choć chciałabym spróbować swoich sił rodząc naturalnie Poza tym chyba będę musiała tam rodzić - czyli w P-niu (tj. 50 km od mojego domu). Zobaczymy.
Dziś wyjątkowo jestem sama z córką w domu, coś mi dekoder nawalił i nie mogę włączyć telewizora, mała śpi, a ja nie lubię takiej ciszy.
Może w ramach zabicia czasu wezmę się za prasowanie. Potem spakuję torbę dla maluszka do szpitala, bo jeszcze tego nie zrobiłam.
Cóż okres ciąży, podsumowanie Nikomu nie życzę takich przeżyć jak ja miałam w ciąży, szczególnie w I trymestrze. Teraz na końcówce robi się ciężko, ale ten ostatni m-c jakoś wytrzymam. Ogólnie najważniejszy jest efekt obyśmy wszystkie doczekały się bezproblemowych porodów i zdrowych maluszków
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 18:14   #2956
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
To warto też sprawdzić połączenie komputer - monitor, bo czasem wystarczy lekko obluzowany kabel i takie grzybki wyskakują na ekranie. Ciężko mi powiedzieć, bo nie wiem dokładnie, jak to wygląda, ale prawdopodobnie komputer nie współpracuje z Twoją kartą do końca właśnie.
Sprawdzilam - to niestety nie to

Wszystko bylo fajnie, az do wczoraj. Nie lubie klopotow z kompem, od razu nerwowa sie robie

Za to ominie mnie kupno nowego lapka (kiedys pisalam Wam o problemach z klawiatura i tasma) - babcia ma znajomego, ktory zrobi mi to w ramach przyslugi

Stary 2012-12-29, 18:29   #2957
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
moja mała znów się mało rusza jak ja szturcham w brzuch to po jakims czasie lekkie poruszenie albo jak cos położe na brzuch to odpycha ale też nie zawsze jedynie jak puściłam jej piosenke przy któej zawsze sie rusza to coś więcej się porozpychała, nie wiem czy to normalne...?
Moja tez cały dzień taka leniwa.Nawet nie rusza ją jak stukam w brzuch Ale co jakiś czas wypycha lekko różne części ciała.

Cytat:
O, to ktos czyta moje wypociny
Ja czytam zawsze jak włączę wizaż

A ja podsumowując:
I trymestr - tragedia.Ciągle w szpitalu na kroplówkach przez wymioty i kolke nerkową Do tego senność,mdłości...
II trymestr - mdłości i wymioty przeszły.Ogólnie dobre samopoczucie,tylko siku non stop
III trymestr-zgaga,swędzący brzuch i pojawiające się na nim rozstępy,bolace plecy,żebra itp.... bezsenność i ciagłe latanie siku

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-12-29 o 18:31
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 18:33   #2958
szklanka19
Zadomowienie

A ja zaczynam dziś 9 miesiąc i z tej okazji spakowałam torbę, na razie dla siebie, za chwilę wrzucę rzeczy dla Małej. W poniedziałek dokupi się resztę drobiazgów i mogę spać spokojnie W ogóle te podkłady, wkłady i pieluchy wsadzam do osobnej torby bo inaczej do mojej się nic nie zmieści.

I czeka mnie jeszcze sterta prasowania, szkoda, że nikt nie chce tego za mnie zrobić

A u mnie ciąża mniej więcej tak wygląda:

I trymestr: nadwrażliwość na zapachy, mdłości i potworny niesmak w ustach, przez który zjadłam kilogramy kwaśnych żelków, do tego zmęczenie, ból piersi i głowy i permanentny stres, że to dopiero początki.

II trymestr: nadwrażliwość na zapachy i twardnienia brzucha no i zaczęło się moje leżenie. Ulga bo poczułam ruchy Małej, co mnie mocno uspokoiło

III trymestr: nadwrażliwość na zapachy, wstręt jedzeniowy (wchodzą głównie słodycze i kwaśne owoce), bezsenność i rozejście spojenia.

Ogólnie nie jest źle, czas dosyć szybko leciał, ostatnie dwa tygodnie ciągną mi się w nieskończoność
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 18:37   #2959
maluchna30
Zadomowienie

Troszke sobie poczytalam Stephena Kinga, zakupilam dla Oli oliwke do kapieli i krem na wiatr i mroz z niemiekiej firmu bubchen i wraam do was.

I trymestr : calodobowe mdlosci, ogromna sennosc badz bezsennosc, plamienia, stres, wzrost apetytu.
II trymestr: poranne mdlosci, bol glowy, bezsennosc, czeste siku, namierny apetyt i duuuuuuzo kilogramow do przodu, klucie w pipce.
III trymestr: poranne mdlosci, bezsennosc, czeste siku, dretwienie dloni, puchniecie nog, ciezki oddech...
...CZYLI ZYC I NIE UMIERAC, ALE W NAGRODE KOPNIAKI OLENKI...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-29, 18:49   #2960
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam co jakiś czas, ale miałam ostatni raz z 2 tygodnie temu, więc nie ma co z góry zakładać, że zaraz nastąpi poród. Trzeba pamiętać, że nasze hormony wciąż ostro szaleją i to najczęściej ich wina, te wszystkie wymiotki i niesmaczki.
no jasne, ja nie panikuje że mam mdłości to jutro rodze tylko zaznaczam że też mnie to spotyka

co do htc chacha to ogolnie słaby i wyswietlacz i wnetrznosci, i też go już podobno nie produkują i na chwile obecna podobno w ogóle nie ma tel z pełną klawiatura qwerty...:/ a coś porównywalnego do desire z jest desire x (lepszy) ale bez klawiatury oczywiscie
Stary 2012-12-29, 18:54   #2961
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja czytam zawsze jak włączę wizaż
O, to musze w miare szybko aktualizowac liste, zebyscie byly na czasie jak tylko wlaczycie wizaz

Cytat:
co do htc chacha to ogolnie słaby i wyswietlacz i wnetrznosci, i też go już podobno nie produkują i na chwile obecna podobno w ogóle nie ma tel z pełną klawiatura qwerty...:/ a coś porównywalnego do desire z jest desire x (lepszy) ale bez klawiatury oczywiscie
Fakt, wyswietlacz troszke maly...
Ja bym chciala tel na androidzie, z dotykowym ekranem, ale wlasnie w takim ksztalcie jak cha cha (czyli klawiatura qwerty na dole, nie chce rozsuwanej). Znasz inne takie tel.?

Ewentualnie u mnie wchodzi w gre jeszcze htc wildfire s (ten, o ktorym wiele z was pisalo), ale on juz calkiem dotykowy jest.

Stary 2012-12-29, 18:57   #2962
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kurde, jak mnie te Rossmanny wkurzają! Od kilku tygodni nie ma tam chusteczek dla dzieci bezzapachowych (różowa seria), ale nie zostały wycofane, a od jakiegoś czasu nie można też w całym Olsztynie dostać tych niebieskich i miętowych - też BabyDream oczywiście... Mają takie fajne składy, a nigdzie ich nie ma. Kupiłam dla Oliwki Huggies Natural Care, bo miały najlepszy skład ze wszystkich tam dostępnych chusteczek, chociaż też nie do końca idealny, ale przynajmniej je znam i sama używałam... Ale kurde, fajne te chusteczki BD (trzeba trzymać do góry dnem, to nie są suche), a zamiast nich półki w Rossmannie są zapchane jakimiś Tami z kilometrową ilością parabenów i PEGów.

Dobra, kończę te bezsensowne gorzkie żale.
Stary 2012-12-29, 19:16   #2963
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, jak mnie te Rossmanny wkurzają! Od kilku tygodni nie ma tam chusteczek dla dzieci bezzapachowych (różowa seria), ale nie zostały wycofane, a od jakiegoś czasu nie można też w całym Olsztynie dostać tych niebieskich i miętowych - też BabyDream oczywiście... Mają takie fajne składy, a nigdzie ich nie ma. Kupiłam dla Oliwki Huggies Natural Care, bo miały najlepszy skład ze wszystkich tam dostępnych chusteczek, chociaż też nie do końca idealny, ale przynajmniej je znam i sama używałam... Ale kurde, fajne te chusteczki BD (trzeba trzymać do góry dnem, to nie są suche), a zamiast nich półki w Rossmannie są zapchane jakimiś Tami z kilometrową ilością parabenów i PEGów.

O, tak, tez na nie zwrocilam uwage - "milusi" sklad maja :/

Stary 2012-12-29, 19:27   #2964
Krowa1989
Raczkowanie

Uff, z grubsza wątek nadrobiłam. Więcej się nie cofam .

To ja też sobie podsumuję.
I trymestr - zdarzała się nadwrażliwość na zapachy, ale wymiotów zero. Za to apetyt mi znacznie spadł, a zawsze pochłaniałam jak odkurzacz. Senność i bolesność piersi (sporo mi urosły, nawet mąż koleżanki stwierdził, że potrzebuje większe staniki). Ale ogólnie nie mogę narzekać, bo to były takie drobne dolegliwości.
II trymestr - w sumie jakbym w ciąży nie była. Pod koniec dopadła mnie bezsenność.
III trymestr - oj, bóle kręgosłupa, skurcze, bezsenność, beznadziejne samopoczucie, puchnięcie rąk, bolące biodra itp.

Z pęcherzem i sikaniem raczej problemów w ogóle nie miałam, zachcianki pojawiały się rzadko, za to od początku targały mną hormony (TŻ na samym początku stwierdził, że on już nawet bez testu wie, że jestem w ciąży ). Więcej grzechów nie pamiętam.

Cytat:
Ja też dzisiaj średnio się czułam. Jak otworzyłam lodówkę, to miałam odruchy wymiotne. Ale jak sobie podjadłam (małymi kęskami), to jakoś przeszło.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Gratulacje
Serdecznie gratuluję!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Sie rozumie
Ale zebys ty tam zaraz stara byla to tez bym nie powiedziala.
To się tak wydaje. Ja też mam brata 18 letniego i czasem jak coś do mnie mówi, to go w ogóle nie rozumiem. Jak się już do szkoły nie chodzi, to człowiek przestaje być na czasie.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Oj będziemy za tym tęsknić
Czy ja wiem... Ja już mam dość .

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ja z zalecenia ginki biore co 2-3 dzien. Cytuję: "Bo przeciez chcemy jakoś to nasze dziecko urodzic, prawda?"
Nie strasz, bo ja codziennie biorę Prenatal. Lekarka na początku powiedziała, żebym brała jakiś preparat, a potem już nic nie wspominała, a ja nie pytałam, bo skoro na ulotce napisali, że jedna tabletka dziennie, to zaufałam.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja też się dziś wystraszyłam bo moja też taka leniwa dzisiaj jest od rana :/
Tez się niby jakoś tak wypina...ale jakoś tak inaczej.Powolne ruchy,delikatne. A jak ją zaczepiam to dopiero po jakimś czasie sie ruszy ale tak słabo
Nie wiem czy się martwić.
U mnie dokładnie to samo, więc może taki dzień dupiaty. Z resztą ja też się tak samo czuję.

Cytat:
A to nasza księżniczka Maja
Słodkości!

Cytat:
U mnie też posucha - TŻ się boi, że będzie mnie bolało albo wywołamy poród w ten sposób, a jak wczoraj lekarz powiedział o tym łożysku III stopnia, to już w ogóle kaplica.
Mój też się boi, a po ostatnim razie to i ja zaczęłam, bo jak poszłam do łazienki, to troszku krwawiłam. Na razie zabawiamy się inaczej, ale po połogu chyba go zgwałcę .

Cytat:
A pozniej bedzie u nas wieeelkie rozczarowanie

Zawsze to jakis pozytek z chlopa
Zaraz tam rozczarowanie... Nie kracz. Taka oryginalna zabawa pizamowo-karnawałowa .

Taaa, teraz mi tu łazi i zagaduje, że jutro można mebelki wstawiać, a potem weźmie się za pranie i prasowanie ubranek dla dzidzi. SAM!
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 19:30   #2965
eff8
Zakorzenienie

ja zapomnialam dodac ze w I i III trymestrze dodatkowo meczyly mnie zaparcia (w sumie nadal tak jest ) :/ juz nie moge sie doczekac kiedy normalnie siade na kibelku

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 19:33   #2966
hope01
Zakorzenienie

ja upiekłam placka, wzięłam się za ostatnią część Zmierzchu jeszcze bym sobie załatwiła popcorn i cole

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:

ja je kupiłam, ale to dla siebie i TŻta bo też nie był BD
Mały ma Huggiesy na razie..

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ja zapomnialam dodac ze w I i III trymestrze dodatkowo meczyly mnie zaparcia (w sumie nadal tak jest ) :/ juz nie moge sie doczekac kiedy normalnie siade na kibelku
ja zaparcia mam wtedy, jak jestem u TŻta w domu, bo spłuczka ma słabe ciśnienie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 19:34   #2967
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa, teraz mi tu łazi i zagaduje, że jutro można mebelki wstawiać, a potem weźmie się za pranie i prasowanie ubranek dla dzidzi. SAM!
Nic tylko czesciej sie sprzeczac

Czuje sie taka hmmm bezuzyteczna.
Jestem w domu rodzinnym (zostalam po swietach) i wlasciwie caly dzien zbijam baki. Zakupy, wizaz, ksiazka, tv i tyle z moich zajec. Mama sprzata, babcia gotuje, a mi ledwie pozwalaja bawic sie z siostra.
A ja bym z checia cos posprzatala (), poprala i poprasowala dzieciaczkowe ciuszki czy cos takiego

Stary 2012-12-29, 19:42   #2968
insolito
Zadomowienie

Hej, widzę, że zaczęło się na poważnie rozpakowywanie, sporo już dzieciaczków mamy

E-vel gratulacje, Majeczka przesłodka

Mikakrolikowa, gratulacje, jak będziesz miała chwile to wstaw zdjęcia Bobasa do klubu, bo ja nie facebookowa

Basia, Krzyś cudny

Pstryczku, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia

My już w 38 tygodniu Wczoraj byłam na wizycie, wszystko dobrze, synek długi, ale chudy (2970 g) Lekarz nie wróży porodu przed terminem, czyli mamy jeszcze jakieś 2 tygodnie A ja bym chciała na początku stycznia ...

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 19:45   #2969
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja upiekłam placka, wzięłam się za ostatnią część Zmierzchu jeszcze bym sobie załatwiła popcorn i cole

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

ja je kupiłam, ale to dla siebie i TŻta bo też nie był BD
Mały ma Huggiesy na razie..

ja zaparcia mam wtedy, jak jestem u TŻta w domu, bo spłuczka ma słabe ciśnienie
a jaki to ma związek haha
Stary 2012-12-29, 19:46   #2970
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hope, udusze!!!!! Aaaa cole mam w lodowce ale maz by mnie chyba udusil, jakbym ja zaczela pic, ostatnio ma hopla, zebym sie dobrze odzywiala mam ochote na czipsy solone z biedry! Tez mi nie pozwala......

Cos dzisiaj poza tymi bolami brzucha sie super czuje wstalam o 7.30 i ani jednej drzemki, ubralam sie nawet, pomalowalam i uczesalam wymienilismy te firanki i zaslonki w sypialni, jutro bede klupac w sciane, zeby przybic ramki na zdjecia naszego maluszka, slicznie wyglada ten kacik, juz z przewijakiem, posciela, lozeczkiem

Aaaa co do telefonu, stwierdzilismy z mezem, ze kurcze nie ma co kombinowac, mam przeciez tableta wiec generalnie drugi minikomputerek mi potrzebny nie jest i zdecydowalam sie w koncu na chache, tyle co ja przegladam neta w telefonie to dam rade, wszelkie aplikacje mam na tabie no i jednak ta klawiaturka mi pasuje wczesniej mialam nokie c3 i gdyby nie to, ze badziewiata obudowa, beznadziejny system i to ze sie popsula dalej bym na nim siedziala. Brrrr nie cierpie kupowac telefonow

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości