Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-26, 23:16   #2941
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
ale brakuje mi wlasnego sprzetu, gdzie nikt mi nie brzeczy, ze zapycham zakladki ciuchami z allegro
My mamy wspólnego laptopa, więc u nas tak jest Ale małe usprawiedliwienie mam, bo to w 3/4 ubranka na Polę

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Moj maz to jednak skarb. Jak spalam to skubaniec posprzatal cala chalupe, wymienil zarowke (o ktora swoja droga prosilam sie 2miesiace prawie ale luz:p) przytwierdzil w biurze tablice korkowa <3 kochany moj. I na tablicy zostawil mi milosny liscik i polazl do sklepu kupil pieczywo w aptece byl i kupil mi ulubiona drozdzowke, zrobil sniadanko do lozka.. Kuuuurcze, tak od czasu do czasu fajnie sobie pochorowac :p
Uuuu

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Odpaliłam właśnie wizaża w pracy na moim nowiutkim jeszcze pachnącym nowością sprzęciku unijnym który wczoraj dostałam... ale pasuje mi jednakowoż trochę popracować więc lepiej sobie pójdę
Burżuazja

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
W ogóle w Wielkanoc podczas rodzinnego obiadu miałam powiedziec wszystkim ze jestem w ciazy, zanim się do tego zebralam to moja siostra mówi ze jest w ciazy . myslalam ze padne oczywiście sie poryczalam. Ona ma termin na 15 grudnia a ja na 20 listopada.
Ja pierdziulę, ale fajnie!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ale ogólnie że ok i ćwiczyć z nim, pokazywać, czytać opowiadać, ale nie ma być to natłok potoku słow tylko "kąpiel w słowach"

TŻ pojechał do domu, bo to on ma za wszystkim jeździć
No i mimówi że będzie musiał z matką porozmawia i ją nastawić na szukanie pracy, nawet na wyjazd za granicę bo nie może być tak jak jest

Oby mu tak zostało

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wrocil tz; nie poznaje go: mily, kochany, uczynny, dbajacy - nie to, zeby na co dzien taki nie byl, ale dzis podwojnie, ba potrojnie nawet. Chyba czesciej musi wyjezdzac - sam zreszta tak powiedzial, bo dopiero wtedy docenia, co ma
I prawidłowo

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
a mój Mąż na medal się spisał. chałupa błyszczy i uwaga, umył okno!

a z babcią już jakby lepiej. mówi już, chociaż ciśnienie 140/150
Szacun

To takie można mieć?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46193496]
Sylwia, zacytowałam cię i sowo honoru - nie wiem, w związku z czym chciałam odpowiadać nieraz tak mam - czytam, zaznaczę wielocytowanie a potem nie pamiętam co chciałam [/QUOTE]
Szaja, Ty wiesz, że ja też tak często mam? I albo wracam do tego postu, który cytuję (a potem ew. patrzę, co cytowała cytowana przeze mnie), albo usuwam wpisdu i nie cytuję, bo nie wiem

Cytat:
chciałam Wam jeszcze zaznaczyć, że w końcu widać, że mojemu dziecku rosną włoski
Widać, widać Już takie niemałe są

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
U nas to samo ! ostatnio Hania była dość taka no... męcząca, o wszystko płakała. A teraz od dwóch dni jet taka kochana, ładnie pokazuje i się przytula I gada tak, że normalnie śmiać mi się chce! Tak artykułuje jakby coś tłumaczyła niesamowicie ważnego
Pola też tak ma i przy tym rękami tak gestykuluje, macha, jakby robiła coś w stylu: "no przecież ci tłumaczę!"

Dzień chwalenia tż Mój dziś pierwszy raz w życiu zmył podłogę (w naszym pokoju)
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 23:16   #2942
bokeh
Zakorzenienie

a yellow mogę mieć uwagę do bloga? mam nadzieję, że się nie obrazisz...

Trochę źle mi się czyta (może tylko mi) tekst jak pod spodem prześwituje ta tekstura. Takie mało to czytelne, chciałam poczytać ale naprawdę nie umiem zbyt skupić wzroku.

To jak już tak chwalicie, mój tż dziś pierwszy raz w życiu zmienił pieluche sam z siebie w nocy (ogólnie chyba sam z siebie pierwszy raz :P)
Stary 2014-04-26, 23:21   #2943
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

nie ma mnie ostatnio, tylko podczytuję ile mogę, ale po prostu nie wyrabiam z czasem; jak ten kwiecień się skończy, to chyba się zapiję ze szczęścia połączenie vatów kwartalnych i pitów może człowieka do szału doprowadzić, a durny szef na dokładkę przeważył szalę i mało się dzisiaj nie pobeczałam no i z tej okazji mam w domu całą torbę papierzysk bo mi łaskawca "pozwolił" skończyć w domu, a nie zostawać po godzinach

mam nadzieję, że już niedługo będę mogła normalnie cytować i pisać z Wami
co za patafian

Cytat:
Napisane przez czarna1001 Pokaż wiadomość
Kiedy miałaś OM? i na kiedy wyliczyłaś tp? Pytam bo mi tydzień temu też wyszły II kreseczki Myślę, że do lekarza po prostu poszłaś za szybko dlatego nie było nic więcej widać a za dwa tygodnie będzie już tykające serduszko
ogromne gratulacje
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj u chiruga szczekowego i orto. Sprawy mają się tak : muszę usunąć 3 ósemki. Nosiłabym DWA :O Aparaty przez rok. Mam tu na myśli stały aparat góra dół plus jakiś aparat rozszerzający góra dół. Po roku operacja. Po operacji jeszcze rok noszenia. W moim przyadku jest troche roboty, bo czesto przygotowanie do operacji trwa pół roku a u mnie będzie to rok. Nie wiem... ponadto mimo że operacja jest na NFZ(prywatnie ok 20-25tysięcy) to samo leczenie w tym roku ok 10.000 zł. Nie wiem. Tzt mówi, zeby kasą się nie przejmować, bo się znajdzie.. ale nie wiem..
o kurczę, tyle kasy ale jednak zdrowie najważniejsze
Cytat:
dziewczyny ale mam zrypany humor
tulę mocno
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wrocil tz; nie poznaje go: mily, kochany, uczynny, dbajacy - nie to, zeby na co dzien taki nie byl, ale dzis podwojnie, ba potrojnie nawet. Chyba czesciej musi wyjezdzac - sam zreszta tak powiedzial, bo dopiero wtedy docenia, co ma

Cytat:

i wklejam Wam śpiocha godzina 9 rano;p
padłam
Cytat:
Hania w hustawce boska

Ale mielismy dzis udany dzien
Tzn zwykly taki, zadnych fajerwerek, ale Kuba byl taki cuuudny, ze och
Broil jak zwykle, ale taki pocieszny, rozesmiany, kochany ze aaach!! Babeczki w sklepie rasowo zaczepial
I dowiedzialam sie dzis, ze piesek robi "ha ha ha" - to juz calkiem blisko "hau"
A jak sie jaral nowym sprzetem piaskownicowym!
za nowe umiejętności
u nas jest ostatnio faza na zabawy językiem i na chrumkanie

chciałam jeszcze coś napisać o nas ale nie mam siły :/
napiszę tylko, że wstrząsnął mnie ten post, który wkleiła marsi czemu tak się dzieje

ah i na spacerze widziałam dziś dzieciątko w kombinezonie zimowym :/

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:

To jak już tak chwalicie, mój tż dziś pierwszy raz w życiu zmienił pieluche sam z siebie w nocy (ogólnie chyba sam z siebie pierwszy raz :P)
TżBokeh

i dla innych pomagających tż też wielkie

mój dziś zrobił zupę gulaszową, rosołek na jutro dla Kuby i kurczaka pieczonego
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 23:28   #2944
hje
Zakorzenienie

Bokeh, aleśmy się zgrały Brawa dla Twego munża
Stary 2014-04-26, 23:34   #2945
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hejo!

Meneq brawa dla tz!

Deli o jaciepierdziu, masakra, ale wiesz....jak was stac i by Ci to poprawilo komfort zycia, taki psychiczny.... Wierz mi, to naprawde DUZO daje..... Ja na pierwszy rzut oka mialam malenka wade, w trakcie leczenia okazalo sie, ze jest naprawde spora i na dodatek wlasnie problemy ze zgryzem, czego wczesniej nie bylo widac. Ale jak sciagnelam aparat..... No naprawde, wierzcie mi lub nie, ale przed zalozeniem nigdy, nawet w polowie sie tak czesto nie usmiechalam :P wiem, ze to powazna operacja i w ogole, ale ja bym na Twoim miejscu ja robila

Aha i u mnie po aparacie skutki uboczne w postaci wypadajacej szczeki ale wiesz, naprawde mi to nie przeszkadza, proste zeby to wszystko rekompensuja :P

Nie widze zdjecia Hani Misi

Iffonka gratulacje dla siostry!!!!! chyba fajnie tak w jednym czasie w ciazy byc prawda?

Cos jeszcze chcialam i zapomnialam

Fatalnie sie czuje, caly dzien temp w granicach 37.2 a ja taka najgorzej znosze, juz bym wolala miec te ponad 38..... A tak jest tragedia jeszcze jutro trening, musze na nim byc, dzisas, mam dosc. Mlody kaszle, malz poza bolem gardla calkiem okej

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 23:38   #2946
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
My mamy wspólnego laptopa, więc u nas tak jest Ale małe usprawiedliwienie mam, bo to w 3/4 ubranka na Polę

A u nas moje sukienusie

oby czesciej mu sie zdarzalo!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 23:44   #2947
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo!

Meneq brawa dla tz!

Deli o jaciepierdziu, masakra, ale wiesz....jak was stac i by Ci to poprawilo komfort zycia, taki psychiczny.... Wierz mi, to naprawde DUZO daje..... Ja na pierwszy rzut oka mialam malenka wade, w trakcie leczenia okazalo sie, ze jest naprawde spora i na dodatek wlasnie problemy ze zgryzem, czego wczesniej nie bylo widac. Ale jak sciagnelam aparat..... No naprawde, wierzcie mi lub nie, ale przed zalozeniem nigdy, nawet w polowie sie tak czesto nie usmiechalam :P wiem, ze to powazna operacja i w ogole, ale ja bym na Twoim miejscu ja robila

Aha i u mnie po aparacie skutki uboczne w postaci wypadajacej szczeki ale wiesz, naprawde mi to nie przeszkadza, proste zeby to wszystko rekompensuja :P

Iffonka gratulacje dla siostry!!!!! chyba fajnie tak w jednym czasie w ciazy byc prawda?

Fatalnie sie czuje, caly dzien temp w granicach 37.2 a ja taka najgorzej znosze, juz bym wolala miec te ponad 38..... A tak jest tragedia jeszcze jutro trening, musze na nim byc, dzisas, mam dosc. Mlody kaszle, malz poza bolem gardla calkiem okej

Zgadzam się ! ja nie mogłam na siebie patrzeć w lustrze do zdjęć nigdy się nie uśmiechałam z zębami w ogóle na żywo też mało. I tak samo nie miałam jakiejś skomplikowanej wady musiałam tylko wszystkie 4ki usunąć, miałam rożne śmieszne rzeczy w buzi, np taki drut na podniebieniu i sepleniłam przez dobre dwa tygodnie, a makaron podczas jedzenia zawieszał mi się na tym Ale wiem, że zrobiłabym to drugi raz, bo daje to niesamowity komfort psychiczny i poprawia pewność siebie. ( mówimy o przypadku jeżeli nam to przeszkadza)

a co do drugiego sory ale padłam "tylko wypadająca szczęka" :P

Cytat:
Bokeh, aleśmy się zgrały Brawa dla Twego munża
Stary 2014-04-27, 00:00   #2948
hje
Zakorzenienie

Ja też miałam tylko krzywy zgryz, ale podobnie, jak Lady - zanim nie miałam aparatu, rzadko się usmiechałam, a jeśli już, to zasłaniałam usta dłonią. Nawet jak już nie nosiłam aparatu, to dobry miesiąc tak z przyzwyczajenia robiłam
Stary 2014-04-27, 00:09   #2949
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
lepiej trochę dziękuję

o kurde w tą ulewe nieźle! ja też byłam na dworze z H. i to na rękach... bo poszłam ze znajomymi do knajpy, ale jakos przelecielismy do auta mimo to bylismy mokrzy....
O, to Ty mnie rozumiesz bo widziałaś na własne oczy ten deszcz

Cytat:

Trochę źle mi się czyta (może tylko mi) tekst jak pod spodem prześwituje ta tekstura. Takie mało to czytelne, chciałam poczytać ale naprawdę nie umiem zbyt skupić wzroku.

Jasne, że się nie obrażę właśnie dlatego wcześniej napisałam, że wygląd jest dość roboczy na razie. Muszę usiąść i pokombinować, ale średnio się znam na css-ach i innych.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 00:22   #2950
Debrah
Zakorzenienie

Yellow: zgadzam się z Bokeh - tekstura też mi bardzo przeszkadza, ale efekt by znikł jakbyś dała białą czcionkę np.
Zdjęcia są
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 01:04   #2951
hje
Zakorzenienie

Zgópłam
Szukam tego łóżka dla Poli, 3/4 takie same, a ja i tak się nie mogę zdecydować
Stary 2014-04-27, 08:10   #2952
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Dziewczyny pytanie mam w sumie dwa :P Pierwsze jak kupowałyście kaloszki dla dzieci to jakie/gdzie? bo kurcze ulubioną zabawa Hani jest wchodzenie w kałuże - oczywiście te największe ale nie wiem gdzie kupić

A dwa MOŻE 16-17 maja bedę w Warszawie. Tylko nie wiem tam nic co i jak może któraś chciałaby się spotkać :P
demar, tylko tam podwójna numeracja, 20/21 na przykład i spore... ale fajne teraz Dorce nie biorę, bo ledwo łazi, sama nie (pomijam wybryki u teściów w święta ) no i stopa 19
Ale dla Agatki w tym wieku już miałam.

Cytat:
Hania w hustawce boska

Broil jak zwykle, ale taki pocieszny, rozesmiany, kochany ze aaach!! Babeczki w sklepie rasowo zaczepial
I dowiedzialam sie dzis, ze piesek robi "ha ha ha" - to juz calkiem blisko "hau"
no przecież dziecko może zniekształcać

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Ogląda któraś Twoja twarz brzmi znajomo? Ale Skrzynecka dała czadu
brrr nie trawię jej

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Ależ dziś dzień. Musieliśmy zrobić zakupy, a że auta brak to trza było iść pieszo. Do większego sklepu którego byśmy nie wybrali mamy ok. 40 minut drogi (niby w śródmieściu mieszkam, aha). Od rana padało, potem przestało i wisiały nam takie czarnuchy nad głowami strasząc. No ale nic, wzięliśmy osłonę na wózek na wszelki wypadek, parasola brak, i idziemy. Doszliśmy, zrobiliśmy zakupy, jakoś udało się to załadować do wózka okazało się że w międzyczasie popadało ale już ok. Odeszliśmy sobie jakiś kawałek i co? Przyszła wielka burzowa chmura, całe niebo zaszło i lunęło. A my na środku chodnika gdzie ani w jedną ani drugą stronę nic żeby się schować. Dziewczyny, to było oberwanie chmury. Wróciliśmy do domu to ja miałam mokre wszystko łącznie z bielizną, chleb przemoczony tylko Oli suchy i ucieszony masakra. A że wszystko to miało miejsce krótko po tym jak t. próbowała wytłumaczyć że bez samochodu da się żyć... No jasne że się da. Ale to nie znaczy że jak się go ma to należy go oddać na zniszczenie. Jestem zła głównie na siebie, bo miałam na to nie pozwolić no ale mniejsza o to. Nie wiem co robić...

Natomiast mój synek wszystko wynagradza, bo to jaki on jest cudowny ostatnio kiedy idzie spać to mi się żal robi bo tak pusto jest w domu. Uwielbiam kiedy sobie tak radośnie tupta

swietny ostatni akapit

Blog - to już napisaly dziewczyny wszystko

Cytat:

łoooo

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

ah i na spacerze widziałam dziś dzieciątko w kombinezonie zimowym :/[COLOR="Silver"]
niestety norma :/
a już jak jest kilkanaście stopni, ale pada deszcz... :/

Cytat:
Zgópłam
Szukam tego łóżka dla Poli, 3/4 takie same, a ja i tak się nie mogę zdecydować
http://allegro.pl/lozka-parterowe-kr...138465798.html takie mamy, tzn piętrowe po rozłożeniu czyli 2 takie, polecam - ta barierka wystarczająca, a Dorka się wierci bardzo barierka od strony głowy oczywiście. Materace bonellowe do tego braliśmy, no i długość 190cm, czyli nawet ja się mieszczę
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 08:29   #2953
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Pobudka równo o 6.45 także nie tak źle
ale pogoda do

Cytat:
Hania w hustawce boska

Cytat:
U nas to samo ! ostatnio Hania była dość taka no... męcząca, o wszystko płakała. A teraz od dwóch dni jet taka kochana, ładnie pokazuje i się przytula I gada tak, że normalnie śmiać mi się chce! Tak artykułuje jakby coś tłumaczyła niesamowicie ważnego
o ja jeszcze uwielbiam jak coś tłumaczy i gestykuluje
moja jeszcze zaczęła po nas powtarzać coraz to więcej czynności. Uwielbiam jak sobie buty zakłada
Cytat:

To takie można mieć?

Szaja, Ty wiesz, że ja też tak często mam? I albo wracam do tego postu, który cytuję (a potem ew. patrzę, co cytowała cytowana przeze mnie), albo usuwam wpisdu i nie cytuję, bo nie wiem

Widać, widać Już takie niemałe są

Pola też tak ma i przy tym rękami tak gestykuluje, macha, jakby robiła coś w stylu: "no przecież ci tłumaczę!"

no najwidoczniej:/
brawa dla Tż
Cytat:

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

ah i na spacerze widziałam dziś dzieciątko w kombinezonie zimowym :/

i dla innych pomagających tż też wielkie

mój dziś zrobił zupę gulaszową, rosołek na jutro dla Kuby i kurczaka pieczonego

no brawa dla kolejnego Tż
Cytat:
Hejo!

Meneq brawa dla tz!

zdrowia dla Was

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 08:41   #2954
nafiyqa
Zakorzenienie

U nas pobudka o 7:40 - nienajgorzej ale za to noc przespana w lozeczku od 20 do 6 bez pobudek

Ja i tak sie nie wyspalam, poszlam spac po 1, bo mnie chinskie allegro wciagnelo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-04-27, 09:09   #2955
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej!

Dzięki dziewczyny, chyba się zdecyduje na tę operacje. Dziś jestem w 90% przekonana że chce, wczoraj było 80%. Dokładnie, ja przez moją szczene nie uśmiecham się w ogóle... zdjęcia? mało kiedy, jak już wrzucam to takie, zeby tego nie było widać. To poważna operacja, łamanie, przesuwanie kości (chirurg mówił że będzie ona trwać około 6-7 godzin, będę musiała oddać krew bo zdarzają się przypadki, że trzeba przetaczać krew) ..no ale cóż. Chce tego. Na milion procent bym żałowała, ze tego nie zrobiłam.

Nie mówiłam Wam, ale raz w tygodniu chodzimy z Amelką na basen ona uwielbia a jak bawi sie z dziecmi w brodziku

tzt i Amelka drzemukja ;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00516.jpg (39,6 KB, 51 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-04-27 o 09:58
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 10:30   #2956
ania13.03
Zadomowienie

Ja mojego nie pochwale bo nie mam za co

Lili mi dzisiaj urzadzila pobudke o 5!!! Drugi raz w zyciu chyba. Zyje na pamiec (tak sie to mowi? )

Lady zdrowiej!

bokeh moja tez sie ostatnio taka zrobila, tylko przed zmiana pieluszki mi zaczela uciekac, chce, zebym ja po calym domu gonila zanim sie laskawie zgodzi na przebranie

I jeszcze glupie pytanie mam Jak usuwacie te 4ki to tego pozniej nie widac Bo 4ki to tak jeszcze calkiem z przodu sa Przepraszam, nie umiem sobie tego wyobrazic

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 10:53   #2957
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć kobitki..ja tylko na chwilę...się przywitać i...zoabczcie jakie fajne http://allegro.pl/komin-dzianinowy-d...001339527.html

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 11:02   #2958
LadyWhisper
Zakorzenienie

Moj zuczek wpada ostatnio w histerie na przewijaku Ani nie spadl mi, ani malzowi, no nie wiem co sie stalo, jak sie tylko zblizam z nim do przewijaka to histeria, wywijanie sie, wyrywanie

Zrobilam dzisiaj 10km. Z goraczka. Jutro tez mam trening. I pojutrze tez Masakra.....

Bokeh, jutro na NR jade do Kato, tzn do Parku Chorzowskiego, mialabys ochote sie przebiec?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 11:59   #2959
iffonka7
Zadomowienie

Hej znowu widzę na uczelni wiec mam czas :

Tak powiedziałem zaraz po mojej siostrze ze tez jestem w ciazy a poryczalam się bo teraz na wszystko tak reaguje

Mi tez się marzy aparat na zeby ale u mnie sprawa jest taka ze ja po prostu nie mam 3 zębów do gory i reszta rozrosła się na cala szczękę przez co mam bardzo duże szpary miedzy wiekszoscia zebow.

Lady czy ja dobrze rozumiem ze w jeszcze przebieranie Pietraszka na przewijały takim dla noworodka/niemowlaka?
Stary 2014-04-27, 12:11   #2960
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć kochane
Przyszłam się tylko przywitać bo mam masę roboty a muszę wykorzystać czas kiedy młodzież śpi. Nadrobię was później,całuski
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 12:28   #2961
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

Lady czy ja dobrze rozumiem ze w jeszcze przebieranie Pietraszka na przewijały takim dla noworodka/niemowlaka?
ja nie Lejdi, ale u nas tak, przewijamy sie jeszcze na takim wlasnie przewijaku

Cytat:

Cytat:
Zgadzam się ! ja nie mogłam na siebie patrzeć w lustrze do zdjęć nigdy się nie uśmiechałam z zębami w ogóle na żywo też mało. I tak samo nie miałam jakiejś skomplikowanej wady musiałam tylko wszystkie 4ki usunąć, miałam rożne śmieszne rzeczy w buzi, np taki drut na podniebieniu i sepleniłam przez dobre dwa tygodnie, a makaron podczas jedzenia zawieszał mi się na tym Ale wiem, że zrobiłabym to drugi raz, bo daje to niesamowity komfort psychiczny i poprawia pewność siebie. ( mówimy o przypadku jeżeli nam to przeszkadza)
przepraszam ale

ogladalyscie kanonizacje?
macie swiatelko z kosciola?
ja poszlam na msze ale patrzac na pogode wzielam ze soba zwykla swieczke, taka jak sie daje na grob a ludzie mieli ze soba takie normalne swiece.
przez pol mszy sie zastanawialam czy wypada podejsc z taka zwykla swieczka za 2,30 ale mowie, co tam! wazne swiatelko a nie swieca.
no i koniec koncow tylko ja mialam taka zwykla swieczke
ale na wyjsciu kto wygral? PSTRYCZEK bo ludzie jeszcze dobrze nie zdazyli wyjsc z kosciola a juz im przeciag zdmuchnal to swiatelko a Ci ktorym udalo sie mimo wszystko wyjsc to i tak polegli w walce z deszczem
a ja dumnie szlam z moja swieczka za 2,30
wystarczylo troche pomyslec

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 13:04   #2962
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Hej! O nocy nie piszę straszna była

Powiedzcie mi na szybko jak się nazywały te kapcie co Szajka polecała? Nie befado tylko ta polska firma? Uciekło mi
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 13:05   #2963
nafiyqa
Zakorzenienie

My tez na przewijaku. Swego czasu przewijalismy sie na podlodze, ale Kuba zwiewal co sil w nogach.
A poku co jedynie przewijak jest go w stanie na chwile powstrzymac od ucieczki. Choc coraz trudniej jest i coraz dziwniejsze przedmioty dostaje w lapki

PSTRYCZKU, ja nie ogladam, ale żem duma, ze Ci sie udalo zwyciezyc

Stary 2014-04-27, 13:06   #2964
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej! O nocy nie piszę straszna była

Powiedzcie mi na szybko jak się nazywały te kapcie co Szajka polecała? Nie befado tylko ta polska firma? Uciekło mi
Zetpol-ale to Charlizz polecała. Jeszcze jakieś inne się tu przewijały firmy pamiętam tylko jakie...
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 13:08   #2965
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Zetpol-ale to Charlizz polecała. Jeszcze jakieś inne się tu przewijały firmy pamiętam tylko jakie...
Zetpol własnie oglądam Najlepsze jest to , że Blanka w żłobku ma je, ale zapomniałam firmę A muszę kupić większe.
Stary 2014-04-27, 13:11   #2966
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
My tez na przewijaku. Swego czasu przewijalismy sie na podlodze, ale Kuba zwiewal co sil w nogach.
A poku co jedynie przewijak jest go w stanie na chwile powstrzymac od ucieczki. Choc coraz trudniej jest i coraz dziwniejsze przedmioty dostaje w lapki

PSTRYCZKU, ja nie ogladam, ale żem duma, ze Ci sie udalo zwyciezyc

u nas to samo, zawsze jakis extra hiper wypasiony gadzet w poblizu musi byc

jeszcze chyba Black lemigo polecala, czy jakos tak..

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 13:17   #2967
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

u nas to samo, zawsze jakis extra hiper wypasiony gadzet w poblizu musi byc

jeszcze chyba Black lemigo polecala, czy jakos tak..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 15:11   #2968
iffonka7
Zadomowienie

To może my tez sprobujemy wrócić na przewijak bo aktualnie przewijamy się na łóżku i jest masakra.

Dziewczyny mam do odsprzedania kartę podarunkowa do Housa na kwotę 49,99 zł. Jeśli któraś była by zainteresowana to proszę o kontakt. Ja dostalam ja ze zwrotu a nie wykorzystam jej bo niestety rozmiary które tam oferują ze wzgledu na moj błogosławiony stan mnie nie interesują. Karta jest ważna jeszcze prze rok.
Stary 2014-04-27, 15:17   #2969
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46195830]

niestety norma :/
a już jak jest kilkanaście stopni, ale pada deszcz... :/

[/QUOTE]
tylko, że u nas bez deszczu jakieś 20 st, nie było słońca to chyba przez to ten kombinezon
Cytat:
Moj zuczek wpada ostatnio w histerie na przewijaku Ani nie spadl mi, ani malzowi, no nie wiem co sie stalo, jak sie tylko zblizam z nim do przewijaka to histeria, wywijanie sie, wyrywanie

u nas już dawno wywieźliśmy przewijak, nie było opcji Kuby na nim położyć.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

ogladalyscie kanonizacje?
macie swiatelko z kosciola?
ja poszlam na msze ale patrzac na pogode wzielam ze soba zwykla swieczke, taka jak sie daje na grob a ludzie mieli ze soba takie normalne swiece.
przez pol mszy sie zastanawialam czy wypada podejsc z taka zwykla swieczka za 2,30 ale mowie, co tam! wazne swiatelko a nie swieca.
no i koniec koncow tylko ja mialam taka zwykla swieczke
ale na wyjsciu kto wygral? PSTRYCZEK bo ludzie jeszcze dobrze nie zdazyli wyjsc z kosciola a juz im przeciag zdmuchnal to swiatelko a Ci ktorym udalo sie mimo wszystko wyjsc to i tak polegli w walce z deszczem
a ja dumnie szlam z moja swieczka za 2,30
wystarczylo troche pomyslec
pstryku trochę oglądałam ale jak Kuba zaczął wchodzić w telewizor to wyłączyłam

witam się niedzielnie tż z Kubą na spacerze a ja odpoczywam w domu, coś mnie gardło boli i jakaś taka nie do życia jestem :/
Kuba mi wczoraj zrobił płaczka na placu zabaw, bo nie chciałam go dać do piaskownicy (piach był mokry). Niby posadziłam go na koniku ale to nie było to. Więc poszliśmy do kulek i się nimi trochę bawił a potem wynajdywał najmniejsze kamyczki i mi je dawał, następnie wyrywał trawę i koniczyny i był zachwycony .
Poza tym Kuba robi się bardziej dorosły, czasem jak coś robi to widzę, że naprawdę myśli nad czymś, dziś budował wieżę z klocków, chyba ze 4 klocki ułożył, ma też wieżę z kubków z ikei i jest szał, wkłada i układa jeden na drugim do sortera pięknie wkłada wszystkie kwadraty a jak się koło zmieści to też wsadzi do garnuszka na klocuszka też wsadza klocki tylko trzeba mu pojemnik trzymać i dawać klocki, które ma wsadzić
do tego cały czas "mama" najbardziej się wzruszam jak mówi tak w nocy jak się przebudzi i cały czas "da da da" z różną intonacją wiem, że Wasze dzieciątka robią to od stu lat ale ja i tak się tym jaram

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

a co do bucików to jak się ma rozmiarówka tych o których piszecie (lemigo i zetpol) np do befado?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 17:02   #2970
s i l v e r
Zakorzenienie

Ale piękny dzień dziś
Wreszcie rodzinnie spędzony.
Idziemy na drugi spacerek.

A tu Nasza uciekinierka

https://www.youtube.com/watch?v=oYFK...ature=youtu.be

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości