Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-03, 19:29   #2941
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
ale tylko chciałam kawałek przesunąć dalej bo książki nie miałam jak wyciągnąć.. nie przekładać ani nic tylko o przesunąć w bok. I o

A to trzeba coś do dziąseł?
Nooo bo coś tak kiedyś słyszałam, że trzeba do dziąseł. Oszukali mnie?

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 19:29   #2942
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
A co do dziąseł? te dziwne szczoteczki czy też waciki jałowe? Zginęłabym bez wizazu
Cytat:
A to trzeba coś do dziąseł?
No podobno maluchom trzeba przecierać dziąsełka właśnie gazikiem nasączonym wodą.

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 19:31   #2943
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Aha i zapomniałam wam powiedzieć o najważniejszym, mam wykończyć te zastrzyki co mam i luteinę tą co mam i już koniec zostanę na samym magnezie. ( ale to i tak jeszcze 15 dni, ale to zawsze 15 a do końca )
ooo robi się poważnie
Cytat:
Co do US to na razie wiemy, ze sa to 3 mandaty, we wtorek jedziemy do komornika i z tego co juz kojarze, to sie wlasnie nakladaja (chociaz moge sie mylic). W US kierownik sie zarzekal, ze mandaty nie zostaly przekazane, a komornik mowi, ze on sie juz nimi zajmuje. Sciemniaja strasznie, szczegolow dowiemy sie we wtorek. Na ta chwile wiem, ze jest 950 zl, to co US podliczyl, a wiadomo, ze komornik za kazdy jeden mandat sobie swoje nalicza :-/
Dlatego po wyplacie wplacimy jakas czesc do US, zeby byl ruch na rachunku.
super że coś zaczęło się wyjaśniać
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Za to upadł mój pomysł picia kawy, bo kofeina jako stymulant przenika do krwi, może pobudzać dziecko, które będzie przez to niespokojne. Podobnie z coca-colą.
o nie tego się obawiałam najbardziej moja cola
dzięki dziewczyny za te wszytskie informacje bo ja nie chodzę na SR i jedyne wiadomości jakie mam na ten temat to właśnie od osób które dalej wierzą w cudowną dietę kurczakowo-ryżową. Ostatnio koleżanka mnie pocieszyła że schab też mogę sobie upiec ale bez cebulki bo cebula wzdyma.....
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Witajcie.

Melduję się, że żyję. Jak się uporam z pracą, to Was będę męczyć. Gorący okres mam teraz. Wybaczycie?
wybaczymy, powodzenia
Cytat:
A jak sie nazywa ta masc? Bo ja nie mam dla siebie nic
moja położna poleca Purelan też nie trzeba zmywać

Dziewczyny gratki dobrych wiadomości, cieszę się że dzieciaczki rosną choć moja panika rośnie wprost proporcjonalnie do tych wieści
Ja zasnełam i się niedawno obudziłam, brzuch twardy ale to pewnie dlatego że od wczoraj nie brała magnezu - ale zapasy już zrobione
Wredna ze mnie zona i matka na obiad dziś zaszalałam budyń z sokiem malinowym ale nie miałam siły nawet myśleć o staniu przy garach
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 19:35   #2944
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
U mnie już po wizycie. Szyjka nadal 2cm! Szaleństwo leżenie popłaca. Ważę już 61,5kg, co daje mi +8kg. Mocz po raz pierwszy od 3ch badań wyszedł bez bakterii i leukocytów, więc może antybiotyk tym razem zadziałał.
Hemoglobina - przyszalałam 13! erytro 4,5 więc wyniki jak nie u ciężarnej :P nie wiem jak to możliwe, bo ja jem takie malutkie ilości... bałam się, że hemo będzie bardzo nisko tym razem.
super ze wszystko ok
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość

Ja już po wizycie młoda waz 1890 g czyli chyba w porządku jak na 32t4d poza tym wszystko ok, ilość wód płodowych itd. Za to mi wyszły jakieś bakterie w moczu więc jeszcze mi kazała zrobić posiew i jak tam wyjdzie jakiś syf to pewnie antybiotyk

A wizyty kolejne : 17.12 i 07.01 g.15.30

i oby bakterie dały się łatwo zwalczyć
Cytat:
Co do in vitro to mam wrazenie, ze wypowiadaja sie osoby, ktore nigdy nie mialy problemu z zajsciem w ciaze. Wiem, ze chodzi o to, ze trzeba wyrzucic zaplodnione zarodki, ale jak kurde robi to natura, to jest ok.
dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Muszę, bo rozwiązanie bliżej niż dalej

Co do diety matki karmiącej - moja koleżanka ze studiów niereformowalnie cały czas leci tekstami w stylu "Jedz póki możesz, bo później to już nic nie będziesz mogła! Ani przypraw, ani czegoś dobrego". Jej siostra tak jadła (kurczak, ryż, wszystko takie hm... jałowe?)... Wiem, że dla dobra dziecka wszystko, ale w życiu nie zrobiłabym czegoś takiego nie sprawdzając, czy jest to konieczne, szczególnie na zapas... Jeszcze drobne ograniczenia ok, ale żywić się tyle czasu ryżem i kurczakiem?

chyba bym się pochlastała jakbym z diety cukrzycowej miała przejść na "dietę matki karmiącej"
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Witajcie.

Melduję się, że żyję. Jak się uporam z pracą, to Was będę męczyć. Gorący okres mam teraz. Wybaczycie?
tylko się nie przeforsuj
Cytat:
Wiem, że było pierdylion razy omawiane, pisane i w ogóle, ale co wzięłyście do pępka dla maluszka. Chodzi mi o to czym zamierzacie przecierać pępek, bo nie wiem czy jakieś gaziki takie zwykłe nitkowane czy coś bardziej wymyślnego.
gaziki jałowe i octenisept

Wróciłam ze spotkania z moja położną z która będę rodzić jestem mega zadowolona i o wiele spokojniejsza, bo wszytko mi opowiedziała i rozwiała wątpliwości. Oprowadziła mnie też po porodówce (akurat wyjątkowo nikt nie rodził i była tam mega cisza i spokój) Ogólnie wypas wyposażona. Wszystkie akcesoria do aktywnego porodu itp. Jakoś jestem dobrej myśli teraz. Zwłaszcza ze mogę do niej dzwonić w każdej chwili jak mnie cokolwiek będzie niepokoić tzn do mojego lekarza tez oczywiście mogę dzwonić, ale z jakimiś drobniejszymi sprawami lepiej do położnej, tak myślę
Poza tym doradziła mi co powinnam robić żeby przygotować krocze do porodu i w miarę możliwości uniknąć nacięcia (bo nie nacinają rutynowo ponoć, tylko jak jest konieczność)
Napiszę Wam, bo może się komuś przyda:
-już teraz (bo od 34 czy 35 tygodnia już można) robić masaż krocza po kąpieli (o ile oczywiście nie ma sie jakiś infekcji, bo jak sa infekcje to lepiej tam nie dotykać)
- od początku 37 tygodnia (tzn 36t0d) brać wiesiołek w tabletkach np Oeparol (zwykły) 3 x 2 tabletki dziennie
- od początku 39 tygodnia (tzn 38t0d) pić 2 razy dziennie herbatę z liści malin

No i powiedziała mi że można normalnie jeść i pić podczas porodu i z nawet mimo cukrzycy powinnam wziąć jakąś czekoladę ze sobą i np żelki bo spadki cukru od wysiłku nie są korzystne

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 19:36   #2945
hariett
Zadomowienie

Cytat:
nigdzie się nie ruszałam Napisałam rozprawkę z polskiego bo ma na zaliczenie oddać
A pudło szafy to nóżek dostało? Tam prace to sobie pisz, tyle Ci jeszcze wolno
Cytat:
A co do dziąseł? te dziwne szczoteczki czy też waciki jałowe? Zginęłabym bez wizazu
Waciki, szczoteczki myślę wprowadzić jak Młody zacznie ząbkować
Położna na sr zalecała przemywać dziąsełka woda przegotowaną i właśnie gazikiem, niekoniecznie jałowym
Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za te wszytskie informacje bo ja nie chodzę na SR i jedyne wiadomości jakie mam na ten temat to właśnie od osób które dalej wierzą w cudowną dietę kurczakowo-ryżową. Ostatnio koleżanka mnie pocieszyła że schab też mogę sobie upiec ale bez cebulki bo cebula wzdyma.....

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 19:39   #2946
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
wacikiem albo gazikiem, niekoniecznie jałowym, zamoczonym w wodzie sie przemywa
Przy KP wystarczy tak co drugi dzień, przy MM codziennie, albo nawet 2 razy dziennie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-12-03, 19:40   #2947
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Magda Ty to jak Dotka - nie usiedzisz
Ej, leżę właśnie
Cytat:
Wiem, że było pierdylion razy omawiane, pisane i w ogóle, ale co wzięłyście do pępka dla maluszka. Chodzi mi o to czym zamierzacie przecierać pępek, bo nie wiem czy jakieś gaziki takie zwykłe nitkowane czy coś bardziej wymyślnego.
Gaziki jałowe i tyle, zobaczę co w szpitalu polecą (spirytus/octenisept/nic).
Cytat:
nigdzie się nie ruszałam Napisałam rozprawkę z polskiego bo ma na zaliczenie oddać
Ale jak to z polskiego?

Ewusia
, super że jeteś zadowolona, no i info przydatne
Ja właśnie muszę to krocze zacząć masować, tylko nie wiem jak. Nib czytałam w necie o technice ale jakoś nie wiem czy ogarniam

O wiesiołku i herbatce też słyszałam
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 19:41   #2948
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Ooo o tych dziasellach to nie słyszałam...

Magda poloz się i kokos a nie zajęcia szukasz!

Candy wracają do nas jak już się ogarniesz

Ja w sumie nic nie używam na brodawki.
Ale zauważyłam że już z 1.5 tygodnia nic z nich nie leci. I się zastanawiam czy to dobrze czy zle...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 19:41   #2949
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
-już teraz (bo od 34 czy 35 tygodnia już można) robić masaż krocza po kąpieli (o ile oczywiście nie ma sie jakiś infekcji, bo jak sa infekcje to lepiej tam nie dotykać)
- od początku 37 tygodnia (tzn 36t0d) brać wiesiołek w tabletkach np Oeparol (zwykły) 3 x 2 tabletki dziennie

No i powiedziała mi że można normalnie jeść i pić podczas porodu i z nawet mimo cukrzycy powinnam wziąć jakąś czekoladę ze sobą i np żelki bo spadki cukru od wysiłku nie są korzystne
o dziękuję za takie informacje Super, że jesteś zadowolona z porodówki i położnej

Coś czuję, ze na czekoladzie i żelkach się nie skończy w dzień porodu

Cytat:
A pudło szafy to nóżek dostało? Tam prace to sobie pisz, tyle Ci jeszcze wolno

Waciki, szczoteczki myślę wprowadzić jak Młody zacznie ząbkować
Położna na sr zalecała przemywać dziąsełka woda przegotowaną i właśnie gazikiem, niekoniecznie jałowym
aaaa.. to tylko parę cm i tak sie skubaniec nie chciał przesunąć Ale już nie tykam

Olka miała do dziąsełek taki komplet z tesco z różową szczoteczką która miała króciutkie gumowe włoski bardzo wąska i niebieskim takim jakby gryzaczkiem (?) taki okrągły kształt z wypustkami. Lubiła to gryźć jak jej coś wyłaziło Może takie coś kupić
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 19:42   #2950
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Przy KP wystarczy tak co drugi dzień, przy MM codziennie, albo nawet 2 razy dziennie

O a tego nie wiedzialam
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 19:46   #2951
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Ale jak to z polskiego?
no bo mojego upartego Tż namówiłam na zrobienie liceum (i matury, ale do tego dojrzewa haha) i chodzi do liceum zaocznego Ciotka i babcia zawsze mi truły łeb, że wzięłam sobie niuka i w ogóle (no bo jak to po zawodówce wstyd i hańba dla narodu!), ale miałam to gdzieś Jednak z liceum (a potem z maturą i studiami ) są większe szanse na awans nawet czy lepszą pracę więc namówiłam go I babcia ostatnio widziałam szczękę zbierała z ziemi jak jej powiedziałam, że chodzi do liceum
Stary 2015-12-03, 19:47   #2952
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
no bo mojego upartego Tż namówiłam na zrobienie liceum (i matury, ale do tego dojrzewa haha) i chodzi do liceum zaocznego Ciotka i babcia zawsze mi truły łeb, że wzięłam sobie niuka i w ogóle (no bo jak to po zawodówce wstyd i hańba dla narodu!), ale miałam to gdzieś Jednak z liceum (a potem z maturą i studiami ) są większe szanse na awans nawet czy lepszą pracę więc namówiłam go I babcia ostatnio widziałam szczękę zbierała z ziemi jak jej powiedziałam, że chodzi do liceum

Bardzo dobrze zrobilas
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 19:49   #2953
kogielmogiel
Rozeznanie

Nebula, Kinga, Viki za wizyty.
Ewusia fajnie że będziesz miała zaufana osobę przy sobie, ja zdaje się na położne na dyżurze. Zresztą podobno u nas w szpitalu jest 3-4 położne na dyżurze i można prosić o zmianę
Miałam dzisiaj mega dużo zalatwien i nie dawno wróciłam do domu, ale Endo dzisiaj odwiedziłam i wyniki mam ok, choć nam jeszcze iść przed porodem raz.
W sobotę idę oglądać mała o 9, a później jeszcze idę na dni otwarte do szpitala.
Byłam też dzisiaj na spotkaniu z położną, mówiła o porodzie, podobne informacje jak u jerzyczki.
Jedno z ciekawszych rzeczy które się dowiedziałam to ze nie nacinaja rutynowo, ale obserwują krocze i gdy skóra bieleje to znak ze jest blisko do pęknięcia i wtedy zalecają nacięcie.
Stary 2015-12-03, 19:54   #2954
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie muszę to krocze zacząć masować, tylko nie wiem jak. Nib czytałam w necie o technice ale jakoś nie wiem czy ogarniam

Ja nie sięgam obiema rękoma Tylko jedną też się da?

Ooo, wychodzi na to że już mogę łykać wiesiołka

Swoją drogą na wizycie musze zapytać co zrobić żeby urodzić jak najpóźniej, a przynajmniej po nowym roku Chociaż pewnie nie doczekam, bo zamiast odpoczywać to hm... nie odpoczywam

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 19:55   #2955
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
U mnie położna mówiła to samo i zwracała uwagę żeby nie zapominać o higienę jamy ustnej.
Cytat:
dla troskliwej żony. Myślę że Ci kiedyś po dziękuję za to.
Stary 2015-12-03, 20:02   #2956
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze zrobilas
Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
dla troskliwej żony. Myślę że Ci kiedyś po dziękuję za to.
Wiem Nawet jeśli wyemigrujemy to będzie mu łatwiej z maturą Myślałam go później wysłać na awf i kursy i mógłby być dobrym instruktorem czy trenerem sztuk walki Ja tu jeszcze z niego magistra zrobię
Stary 2015-12-03, 20:04   #2957
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Wiem Nawet jeśli wyemigrujemy to będzie mu łatwiej z maturą Myślałam go później wysłać na awf i kursy i mógłby być dobrym instruktorem czy trenerem sztuk walki Ja tu jeszcze z niego magistra zrobię
Ja też tak mojego wysyłam na kursy. Wyszukuje jakieś promocje i tłumacze, że łatwiej mu będzie prace znaleźć :P

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-12-03, 20:09   #2958
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Ewusia
, super że jeteś zadowolona, no i info przydatne

ja po prostu spróbuję i zobaczę czy dam radę położna mi wytłumaczyła jak to robić ale też jakoś nie kumam na razie tak do końca
Cytat:
o dziękuję za takie informacje Super, że jesteś zadowolona z porodówki i położnej

Coś czuję, ze na czekoladzie i żelkach się nie skończy w dzień porodu

resztę przekąsek biorę dietetycznych

Cytat:
Olka miała do dziąsełek taki komplet z tesco z różową szczoteczką która miała króciutkie gumowe włoski bardzo wąska i niebieskim takim jakby gryzaczkiem (?) taki okrągły kształt z wypustkami. Lubiła to gryźć jak jej coś wyłaziło Może takie coś kupić
to się przyda, ale przy starszym dziecku

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-12-03, 20:11   #2959
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Ja też tak mojego wysyłam na kursy. Wyszukuje jakieś promocje i tłumacze, że łatwiej mu będzie prace znaleźć :P
Mój akurat problemów z pracą nigdy nie miał odpukać Ale matura nie zaszkodzi, a jakby przypadkiem wyszedł jakiś awans to jest gotowy
Skoro studiuję i raczej nigdy pracy w zawodzie mieć nie będę albo za marne grosze to się muszę inaczej ustawić Zresztą teraz wszyscy mają maturę i jest to minimum wymagane

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:

resztę przekąsek biorę dietetycznych

to się przyda, ale przy starszym dziecku
tiaaa.. a przy pierwszych skurczach będzie "zamawiamy pizze!!"

hmmm.. może faktycznie
Stary 2015-12-03, 20:15   #2960
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

tiaaa.. a przy pierwszych skurczach będzie "zamawiamy pizze!!"

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-12-03, 20:18   #2961
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Oj ja zanim dojade do swojego szpitala 50 km to na pewno zglodnieje

Na jakiegoś kebsa po drodze będzie trzeba zajechac

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 20:18   #2962
Dotka90
Zakorzenienie

Magda, aaa rozumiem Bardzo dobrze, że go zmotywowałaś
Ja wprawdzie nie uważam, że do zawodówki to tylko tępaki chodzą, bo mam znajomą po zawodówce, a bym powiedziała, że ma duuużo większą wiedzę od niektórych z mgr przed nazwiskiem - bardzo dużo czyta, ma fajne hobby, jeździ po świecie

Niemniej jednak tę maturę chociaż to trzeba mieć, bo jednak pracodawca zwraca na to uwagę. A na wyższych szczeblach wymagane są studia - do stanowisk kierowniczych.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 20:19   #2963
czarnulax
Zakorzenienie

Ja do pępka mam octenisept i gaziki jałowe. Tak też nam na SR polecała położna.

A odnośnie masowania krocza i innych takich, to ja się wstrzymam do bezpiecznego terminu. Boję się, że tym jeszcze bardziej rozhulam macicę
Stary 2015-12-03, 20:32   #2964
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
kinga a coś Cię nie pokoi w wadze Szymka?
Nasz ważył 1700 w 30+5
Nie wiem cały czas boję się, że będzie bardzo duży.

Cytat:
No w sumie fakt, jakbym mieszkanie wyposażyła a ktoś powiedział "pani wywalaj z tymi rzeczami" a nie miałabym piwnicy/strychu no to kiepsko...
W Niemczech jest w druga stronę, w mieszkaniach potrafi nie być nic Wszystko ma swoje dobre i złe strony, bo np. studentom zazwyczaj zależy by w mieszkanie nie musieć inwestować
Jeszcze nie spotkałam się żeby cokolwiek było w mieszkaniu, czasami jest kuchenka. Studenci raczej nie wynajmują mieszkań, a jeżeli już to są specjalne dla studentów, które nie są wynajmowane innym osobą. Nawet nie mogą być wynajęte nie dla studenta, bo wtedy właściciel płaci jakieś kary.

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie młoda waz 1890 g czyli chyba w porządku jak na 32t4d poza tym wszystko ok, ilość wód płodowych itd. Za to mi wyszły jakieś bakterie w moczu więc jeszcze mi kazała zrobić posiew i jak tam wyjdzie jakiś syf to pewnie antybiotyk
Gratuluję wizyty, bakterii na pewno szybko się pozbędziesz.

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Mi dopisz Kolin
Czyli mamy kolejne imię

Cytat:
Co do in vitro to mam wrazenie, ze wypowiadaja sie osoby, ktore nigdy nie mialy problemu z zajsciem w ciaze. Wiem, ze chodzi o to, ze trzeba wyrzucic zaplodnione zarodki, ale jak kurde robi to natura, to jest ok.
Ci ludzie nie maja pojęcia jak to jest, póki Cię to nie dotyczy to nawet nie jest się wstanie sobie wyobrazić i nie ma nawet, że znajomi to przęśli i ma jakieś pojęcie. Nie nie ma. Tak samo jak nigdy nie zrozumie się kobiety która poroniła, czy kogoś kto ma raka, póki Cię to osobiście nie dotyczy. A w naturze ginie miliony zarodków i jest ok.

Ewusia super, że będziesz mieć położną, z której jesteś zadowolona i masz zaufanie. To bardzo ważne

Dotka dzięki, że napisałaś o karmieniu, na pewno się przyda.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 20:32   #2965
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Magda, aaa rozumiem Bardzo dobrze, że go zmotywowałaś
Ja wprawdzie nie uważam, że do zawodówki to tylko tępaki chodzą, bo mam znajomą po zawodówce, a bym powiedziała, że ma duuużo większą wiedzę od niektórych z mgr przed nazwiskiem - bardzo dużo czyta, ma fajne hobby, jeździ po świecie

Niemniej jednak tę maturę chociaż to trzeba mieć, bo jednak pracodawca zwraca na to uwagę. A na wyższych szczeblach wymagane są studia - do stanowisk kierowniczych.
Ja też nie uważam, że ci po zawodówce są gorsi moja babcia z ciotką z takimi mi tekstami wyjeżdżały. Wolę tego po zawodówce, ale zadba o mnie finansowo i zrobi wszystko w domu niż takiego na studiach, który nie wie jak się koło w samochodzie zmienia (a miałam takiego) Tż po prostu nie jest ambitny czasem i trzeba go popychać, ale od czego ma taką super żonkę nie

Póki co niech skończy tą szkołę.. Nad studiami to coś czuję, że dłużej mi zejdzie go urabiać
Stary 2015-12-03, 20:35   #2966
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam ze spotkania z moja położną z która będę rodzić jestem mega zadowolona i o wiele spokojniejsza, bo wszytko mi opowiedziała i rozwiała wątpliwości. Oprowadziła mnie też po porodówce (akurat wyjątkowo nikt nie rodził i była tam mega cisza i spokój) Ogólnie wypas wyposażona. Wszystkie akcesoria do aktywnego porodu itp. Jakoś jestem dobrej myśli teraz. Zwłaszcza ze mogę do niej dzwonić w każdej chwili jak mnie cokolwiek będzie niepokoić tzn do mojego lekarza tez oczywiście mogę dzwonić, ale z jakimiś drobniejszymi sprawami lepiej do położnej, tak myślę
Poza tym doradziła mi co powinnam robić żeby przygotować krocze do porodu i w miarę możliwości uniknąć nacięcia (bo nie nacinają rutynowo ponoć, tylko jak jest konieczność)

Super, że jesteś zadowolona No i również dziękuję za cenne informacje Co prawda słyszałam coś o tym wiesiołku i liściach malin ale nie wiedziałam co, kiedy, ile i w ogóle

Cytat:
No i super To mu się na pewno przyda.

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Na jakiegoś kebsa po drodze będzie trzeba zajechac
Jezuuuu ale bym zjadła takiego dobrego

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 20:48   #2967
mojakaren
Zakorzenienie

Dotka to co napisałaś z KP słowo w słowo pokrywa się z tym co nam połozna mówiła na początku leci taki mało wartościowy pokarm, potem dopiero ten treściwy

viki super, że wizyta udana
Co do bakterii w moczu, ja miałam antybiotyk bo ciągle wychodziły syfy i na szczescie pomógł + oczywiście naturalne metody, o ktorych dziewczyny pisały.

koktajlowa do mnie nikt z rossmana nie wydzwania

malwi ja mam do pępka octenisept bo połozna polecała na SR i gaziki jałowe

malwi ja tez nie wiedziałam, że do dziąseł jest coś potrzebne

Ewusia fajnie, że spotkanie z położną udane i udalo się zwiedzić szpital

Dotka ja nie planuję robić masażu krocza bo dziewczyny pytały o to położną i ona tak średnio poleca bo to naprawdę trzeba umieć robić

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 21:04   #2968
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ej w poprzednim wątku wrzucałyście przepisy na obiad na coś chińskiego (?) wiem że na pewno z sosem sojowym kurcze nie mogę sobie przypomnieć może któraś wie i mi podeśle przepis
Stary 2015-12-03, 21:09   #2969
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Wiem, że truję, ale robie zamówienie. Co kupiłyście/ zamierzacie kupić na wyjście ze szpitala dla dziecka. Jaki krem do buzi?

Stary 2015-12-03, 21:10   #2970
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Wiem, że truję, ale robie zamówienie. Co kupiłyście/ zamierzacie kupić na wyjście ze szpitala dla dziecka. Jaki krem do buzi?
Ja kupiłam rosmanowy krem na zimno i wiatr
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości