|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Zel do mycia twarzy dla skory bardzo tlustej i bardzo wrazliwej
Czy moglybyscie polecic mi jakis dobry niezbyt drogi zel do mycia twarzy dla skory bardzo tlustej ,ale i wrazliwej ,ktory oczysci tluszcz skory ,ale przy tym nie wysuszy jej,nie sciagnie.. ,przejrzalam kwc,ale tam jak juz do cery tlustej to nie nadaje sie do wrazliwej..bo podraznia,wysusza...
![]() Edytowane przez motylemJestemm Czas edycji: 2013-08-15 o 00:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zel do mycia twarzy dla skory bardzo tlustej i bardzo wrazliwej
Polecam Cetaphil, bardzo delikatny, na pewno nie podrazni. Mam podobna cere, u mnie sie sprawdzil.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Biały Jeleń hiperalergiczny z aloesem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Żeby oczyścić skórę z sebum nie trzeba mocniej oczyszczającego specyfiku niż dla skóry suchej. Bo to powoduje tylko nasilenie problemu. Z przetłuszczaniem skóry trzeba walczyć.
Cetaphil jest ok, ale są tańsze opcje np. płyny do higieny intrymnej albo myjadła dla niemowląt w przystępnych cenach. Używasz kremu nawilżającego? Maseczek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Ziaja Med Kuracja Lipidowa Fizjoderm Żel - moim zdaniem to tańsza wersja Cetaphilu, którego też kiedyś używałam. Dla mnie te dwa produkty mają podobne działanie. Żel Ziaji dostępny jest w aptekach i w porównaniu do Cetaphilu wypada o wiele korzystniej pod względem ceny - kosztuje ok 11-12 zł, a Cetaphil prawie 40...
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oderm-zel.html Edytowane przez Lorelai88 Czas edycji: 2013-08-15 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ziaja są delikatnymi kosmetykami, a jak używasz peeling to odstaw go i na jego miejsce użyj płatki owsiane, nie dość że oczyszczą to jeszcze złagodzą . ja mam podobny problem, jest trądzikowa i zaczerwieniona. odstawiłam peeling, trzymam w lodówce krem nawilżająco-matujący który dodatkowo chłodząc ( bo z lodówki) leczy zaczerwienienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
chodzi mi o zel z ziaji bo o taki pyta autorka, jest delikatny i nie zawiera zadnych drobinek. peeling platkami jest najdelikatniejszy ponieważ zamoczony w cieplej wodzie prawie sie rozplywa a dodatkowo łagodzi. no oczywiscie zaczerwienienie trzeba leczy ale to jest bardzo trudne do wyleczenia, ale trzeba również lagodzic a kremy trzymane w lodówce dają przyjemne uczucie i zmniejszają zaczerwnienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...y-i-ciala.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...sensitive.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja lubię preparaty do mycia twarzy z Pharmaceris A, dla skóry alergicznej i wrażliwej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
tylko i wyłacznie Babydream, Kopf-bis-Fuß Waschgel, który poleciła iamsolucky. Mój ideał od wielu lat, nie dość, że tani (co dla mnie nie jest istotne, bo dałabym i 50 zł za żel, żeby tylko był dobry), to ma przyjazny skład, nie wysusza skóry, jest delikatny i świetnie oczyszcza twarz. Facelle też używam czasem jak akurat tego nie mam pod ręką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
[wizaż usuwa bez żadnego wytłumaczenia negatywne (ale sprawiedliwe) recenzje, więc ja usuwam swoje wpisy na wizażu]
Edytowane przez tambourinist Czas edycji: 2013-11-22 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy się nada, bo to pianka nie żel, ale polecam Ci ten kosmetyk: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,56367,face-wash.html
Jest bardzo delikatna, nawilża i nie zawiera SLS. Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Polecam kosmetyki URIAGE seria Hyseac. Żel oczyszczający bardzo dokładnie oczyszcza skórę. Ma delikatny, świeży zapach. Uważam że dla pełnego efektu warto używać kosmetykow z tej samej serii (żel, woda micelarna, krem, maseczka). Ja z URIAGE jestem bardzo zadowolona. Nie jest może najtańsza, ale jak sie poszuka to można znaleźć w przystępnych cenach. Zwłaszcza warto poszukać w ofertach aptek internetowych. Ja kosmetyki URAGE od jakiegoś czasu kupuje w aptece xxx
xxx Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-06 o 12:29 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja z żeli do twarzy lubię Tołpę, nadaje się dla wrażliwej i suchej cery, nic nie podrażnia. Do tego używam peelingu z Bielendy z serii Insta perfect matt & clear, on nadaj się dla tłustej, suchej i świecącej się cery, z niedoskonałościami. Ładnie ją matowi i nic nie podrażnia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A kremiki też mają bardzo spoko ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Sama do oczyszczania twarzy używam serum elixir by nature z lini pure control. Świetnie dzięki niemu można się pozbyć zanieczyszczeń twarzy, a co więcej stosowany w parze z kremem tej samej marki, dodatkowo zapobiega ponownemu zanieczyszczeniu skóry. Przy tym oba kosmetyki mają wyjątkowo ciekawy, ziołowy aromat. Oba stosuję rano i wieczorem i powiem Wam szczerze, że po miesiącu widać dużą różnicę w kondycji skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.