|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no bylo smiesznie w nocy, jak Kubie smok wypadl i chcialam oswiecic lampke nocna... nie moglam reka ruszyc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale jutro i pojutrze tz ma wolne i bedziemy sie bawic ![]() super sprawa... hula hop jest nawet ![]() a dzis kupuje sobie mate do jogi pod wii bo wczoraj bylo troszke trudno bez maty...
![]() |
#1713 |
Zadomowienie
|
hej powiedzcie co zrobic by brzuszek sie zmniejszyl jak patrze to tluszczyku jest tu niewiele wiecej to skora..jest jakis spoosb aby ona sie skurczyla??
#1714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A u Ciebie skoro nie każe pediatra dokarmiać, to chyba nie jest jakoś tragicznie, bo inaczej pewnie musiała byś dokarmiać..Gdzieś w necie wyczytałam, że w4m-cu dziecko powinno podwoić swoją wagę urodzeniową pakusia to Ty pełną parą się wzięłaś za siebie, pogratulować tylko..mnie się dupy nie chce ruszyć i od 4m-c wykręcam się zmęczeniem Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-14 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
27.08 6150 mial 2 miesiace i 9 dni 24.09 6730 mial 3 miesiace i 6 dni kolejna wizyta dopiero 12.11 a ile on mial 25.08 i dzisiaj ile ma? chodzi mi o wiek
![]() |
#1716 |
Zadomowienie
|
a to moja niunia jak spi i bukiecik od meza
Weronisia ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ewelain1987 Czas edycji: 2009-10-14 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Rozeznanie
|
Witajcie, ale u mnie zima
![]() Moje maleństwo spało dzisiaj znów całą nockę, obudził się wraz ze mną o 5,30. Zmieniam mu plan żywienia, bo do tej pory cały czas był na mleczku, raz dziennie dostawał kaszkę lub zupkę i deserek. Chyba pora mu wprowadzić już więcej treściwych pokarmów i będzie raz obiadek, raz kaszka i deserek. Bo i tak już nie daję rady ściągać mu wystarczającej ilości mleczka, przez powrót do pracy widzę, że jest go coraz mniej i pewnie niedługo laktacja będzie całkiem zanikać. Z jednej strony to dobrze, bo już wymiękam od tego dojenia, ale z drugiej chciałabym go jeszcze trochę pokarmić moim mleczkiem. Zobaczymy jak będzie. Villa, kiedy wy obchodzicie imieninki Marcelka? Ja szukałam w kalendarzach i tylko w 1 znalazłam formę Marcel, 10 marca, w pozostałych jest tylko forma Marceli ![]() Widzę że tematem nr. 1 są kombinezony, spacerówki i foteliki, my jeszcze ciągle wozimy się w gondolce, bo mały nie chciał spać w spacerówce, ale ledwo się już mieści. Co do kombinezonów to niedawno wybrałam się do lumpka na łowy i kupiłam Mysiowi 3 kombinezony, jeden taki cieńszy na teraz, dwa grubsze, jeden na zimę drugi tak na marzec- kwiecień jak podrośnie. Śliczne są i dałam za wszystkie 30 zł. Ja też jestem zwolennikiem lumpków, mam prawie wszystko dla Marcelka z lumpków, bo tam są super jakościowe rzeczy, te nowe ze sklepów to straszny szmelc, kupiłam kilka to się wynaciągały i farbują a te z lumpków wcale. Nam zębory się jeszcze nie wykluły, mały gryzie rączki i ślini się już od 2 miesięcy, są pod wierzchem, ale skubane nie chcą wyleźć. Pooglądałam zdjęcia dzieciaczków, śliczne wszystkie , ale bliźniaczki Anulki najbardziej. Ze też mnie się nie trafiła parka, nie musiałabym już drugi raz przechodzić przez koszmar porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Wtajemniczenie
|
ania swietne zdjecia
![]()
#1719 |
Zakorzenienie
|
Bartek urodził się 1.06, czyli 25.08 niecałe 3. miesiące a dzisiaj 4,5 msca
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eee to nie wazy zle... 28.09 mial prawie 3 miesiace a moj kiedy mial 3 miesiace i 6 dni wazy bardzo podobnie, i lkarze mowia ze ladnie wazy... a im dzieciaszki starsze tym podobno mniej przybieraja, najwiecej przez pierwsze 3 miesiace... Mi sie wydaje ze jest ok. Ja karmie tylko piersia a ty?
![]() |
#1721 |
Wtajemniczenie
|
aaaa mam pytanko, może któraś z Was kiedyś używała jakiś specyfik wspomagajacy odchudzanie i mogła by polecić?? Planuje w coś się zaopatrzyć, ale nie bardzo mam pomysła co. Swojego czasu używałam bio CLA z zielona herbata i chyba wrócę do nich, ale może Wy coś innego sprawdzonego mi polecicie
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-14 o 10:43 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Wtajemniczenie
|
No moze moj w wieku 4 i pol miesiaca bedzie odrobine ciezszy... ale Twoj jak widze urodzil sie 3 tyg wczesniej a moj tydzien po terminie...
co ten lekarz cie straszy, nie ma zadniej tragedii, niewielka roznica z innymi dzieciaczkami... a napewno u nas na watku sa i drobniejsze bąble, moj zawsze w tych wykresach byl ponad przeciatna...
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
28.09 miał prawie 4. miesiące a nie 3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zadomowienie
|
Wczoraj zrobiłam Nisi kilkanaście słoiczków musu jabłkowego
![]() ![]() ![]() Pogoda jak chyba u was wszystkic beznadziejna, wichura na maksa,leje deszcz, więc dziś ze spaceru nici, jak zresztą i wczoraj... No nic szykuje się kolejny ciężki dzień z moja marudą ![]() Agulka - dla Nisi tez smoczek najlepszą zabawka, wyciaga z buźki i obraca w rączkach na wszystkie trony, z zaciekawieniem ię przygląda, wsadza do buźki spowrotem i tak nna okrągło - oczywiście najczęściej wtedy, kiedy ma spać ![]() ![]() Marika - jeny, przystojniak z twojego synka niesamowity ![]() ![]() Cinusiowa - kożuszek piękny, ale co do prania niestety nie pomogę... ![]() Poiglot - super wózek ![]() Boszenko - o jacie, jakie przysmaki wcina Blanusia, aż człowiekowi ślinka cieknie ![]() malutka - Nisia też paluszki wkłada do buźki z boku ![]() Anulka - dziewczynki sa piękne ![]() Carolajna, Vila - łączę się w bólu z niewyspaną nocą ![]()
![]() |
#1725 | |
Raczkowanie
|
Iwciag - taaaak o 5 z dzieckiem na spacer
![]() ![]() ![]() Anulka - śliczne dziewczynki ![]() ![]() ![]() ![]() Ewelain - no to się monsz Twój postarał ![]() ![]() Selka - mnie się wydaje, że Bartuś ładnie przybiera ![]() 28.05. - 3720 01.06. (wyjście ze szpitala) - 3500 18.06. - 4600 20.07. - 5760 31.08. - 6940 A teraz nie wiem, ale będzie coś około 7600. Cytat:
![]() ![]() Magducha - dawno Cię nie całowałam ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Illbana Czas edycji: 2009-10-14 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Wtajemniczenie
|
kurde kupiłam wczoraj pampersy za52zł a w SUPER PHARM za za39zł, ale ze mnie głupek
![]() Illbana ja już nie piję nic od niedzieli ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-14 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | ||||||||||||||||||
Zadomowienie
|
Któraś pytała się mnie skąd ja opis wzięłam przetykania. Odpowiadam: z nikąd. Ja tam byłam, memu smykowi przetykali i powiedzieli, ze znieczulenia nie dają. Ot, co.
STO LAT DLA IGORKA I NINULKI! ![]() Mój Młody lulka sobie teraz, ale niespokojnie. ;/ Aha, mam sukienkę!!! Fioletowa, opiętą. ![]() ![]() ![]() ![]() Aha, odnosni ehula hop, to jeszcze nie dosżło, bo modyfikowałam zamówienie, bo oni dla każdego indywidualnie robią i czekam jeszcze. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje pięknej wagi i wzrostu! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kochane, ja 29 bede w Olsztynie na badaniu słuchu mego smyka, może na chwilkę, choćby godzinkę byśmy się spotkały??? ![]() Cytat:
Proszę o wytłumaczenie mi tych śpiworków. Jestem zainteresowana bardzo. A u mnie tżt kąpie od samiuśkiego początku. Tzn pierwsza kąpiel ja trzymałam, Tzt mi pomagał, druga kąpiel, razem coś tam kombinowaliśmy, a dalej już tylko on sam. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nasz synek też oblizuje się prawie na widok jedzenia. ![]() Komuś tam wygimnastykowanie mija? ;> Ja tam zawsze mogłam i mogę palce od stóp pociumkać. ![]() Cytat:
![]() ![]() I świętujemy!!! Buzi dla Igorka i duuużo zdrówka. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja nie daję chrupek, bo tylko mleko na razie i nie puszczam tv, bo to psuje wzrok, ogranicza wyobraźnie i chyba poniekąd cofa w rozumowaniu. ![]() Ale zobaczymy jak podrośnie, może to będzie wybawienie dla mnie. Cytat:
![]() |
||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Ewelain, szczęściara
![]() Cinusiowa, no to super z tą działeczką ![]() Małgosia, ![]() Anulka, jakie one są śliczne ![]() Illbana, ja tez mam x-landera xa, jeszcze nie wyciągałam spacerówki i nie oglądałam śpiworka ale zakładam że chyba wystarczy ![]() ![]() SELKA, za mało? Mnie się wydaje że Bartuś pięknie przybiera na wadze i jest taki akurat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobra juz nic nie pisze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale serio to w pl by nas na to stac nie bylo... strasznie drogo... moze w przeliczeniu na zlotowki wychodzi nam tak samo... ale na taki sprzet moj maz pracuje 4 dni a nie jak w pl miesiac... wiec nie jest to dla nas jakis wydatek zycia... z tego sie ciesze ze mozemy sobie na to pozwolic... w pl bylo by trzeba odkladach ladnych kilka lat ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 |
Wtajemniczenie
|
Vila taki oto spiworek, mysle ze warto zakupic...pokazuje ten co ma Aguska bo ja mialam w komplecie z wozkiem bolder implast
http://www.allegro.pl/item777280209_...roducenta.html
#1731 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Rumiankowej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Zadomowienie
|
Selka mi tez sie wydaje, ze dobrze przybiera. Dla porownania Jasio urodzil sie 5 maja i wazyl 3480 a teraz ma 7200 i dobrze przybiera zdaniem pediatry. Nie jest ani grubu ani chudy, taki sredniaczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O jaaa, myślę, ze naprawdę fajne, czyli do spacerówki można włożyć i nawet pasy zapiąć? Super. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
Czesc gwiazdeczki
![]() U mnie zima na calego... jednak moglam wczoraj wyjsc na spacer mimo przelotnego deszczu bo dzis to juz na pewno nic z tego, sypie i sypie... Wczoraj mnie wywalilo z neta i nie moglam wejsc na wizaz ![]() Tesknilyscie prawda? ![]() A wiecie co znalazlam w folderach mojego meza na kompie? ha! powiem Wam ale zaraz ![]() gosik dziekuje za ta stronke dot. fotelikow, przejrze ja sobie dzis bo wczoraj mnie wywalilo z neta i nie mialam do dzis rano i nie moglam wejsc na wizaz ![]() Mell z tym deserkiem to bylo jedyne wyjscie zeby zjadl, bo tak dziobka otwieral wiesz na zasadzie jak ma grzechotke w rece to hop ja do buzi to samo bylo z lyzeczka wiec wykorzystalam to i z moja mala pomoca zjadl sam ![]() ![]() ania wyslalam Ci zaproszenie musisz sie stac moja przyjaciolka ![]() prosze zaakceptowac bo chce Cie zobaczyc ![]() ![]() Jesli chodzi o niekapek akurat mama mi go kupila, wiec nie mialam wyboru ![]() ![]() ciniusiowa ja zaryzykowalam z ta lyzeczka i kapalismy sie pozniej w umywalce ![]() dzieki za link do fotelika ![]() Buziaczki dla Niniusiu z okazji 4 m-cy ![]() aljaka ![]() boszenko takie danie czekoladka to i ja bym wszamala ze smaczkiem ![]() dzieki za te wszystkie linki odnosnie fotelika ![]() ![]() Klaudusia fajny woziorek ale ja te koleczka...sama w spacerowce mam przednie male i tak mnie denerwuja ze szok, tylne mam duze ale te przednie stukaja i zle mi sie na nich jezdzi ![]() ![]() ![]() blondynka dzieki za linka odnosnie foteliczka ![]() Na zime dla malego mam kombinezon dwuczesciowy a spodnie sa na szelkach, wklejalam w sobote chyba zdjecie ![]() malutka no rzucanie pampersem moze byc swietna gra wstepna ![]() ![]() Vila ![]() Ja pytalam o to przetykanie kanalika...myslalam ze wzielas to z netu a to Twojemu synkowi przetykali ![]() Carolajna ![]() marika ![]() ![]() ![]() pakusia bo najlepszy jest seks na zrzucenie tluszczyku a nie jakies Wii po ktorym bola ramionka ![]() ![]() anulka to naprawde podziwiam ![]() i brawa dla dziewczynek za odwage ![]() I jakie one slodkie ![]() Ilbana czasem zabki wychodza w innej kolejnosci niz powinny... ![]() Selka to odwazny Bratus byl na szczepieniu ![]() a w jakim wieku jest dokladnie? moj 16 maja skonczy 5 m-cy a wazyl niedawno 8 kg. Madziu no to Nisia bedzie miala zapas witaminek na zime ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-14 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
SELKA* przecież każde dziecko jest inne. Z inną wagą się urodziły, inny wzrost miały itd. Poza tym pomiary wzrostu to o kant d*** rozbić. Moje dziecko urodziło się niby 60 cm a jak miała 3 miesiące 63... Dziwne bardzo bo wtedy już mi przewędrowała 2 rozmiary ubrań więc jakim cudem tylko tyle urosła...
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Chyba będą nici z mojego koncertu dzisiaj ![]() Nie zostawię Ninulci w takim stanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Zadomowienie
|
Ja juz po klachach u sasiadeczki bo Iguś chciał spac, zobaczymy jak długo
![]() ![]() ![]() ![]() iwciag - hehe no ja też podziwiam mamusie które mają bliźniaki np. taka nasza anulke ![]() Mell - no nie u nas takie zawieruchy deszczowo-śnieżne a ta ma ciepełko, daj nam tu ciut słoneczka ![]() ![]() ![]() pakusia - ![]() ![]() Ewelain - łooooo jak miło, porządny Tż ![]() anulka anulka - hehe no dzielne są twoje królewny, my jeszcze takiej nie mamy ![]() Illbanka - ja pomyślałam tak że mały bedzie w kombinezoniku, kocyk i ten śpiworek bo on nie jest ocieplany. Chyba nie bede inwestowala w kolejny śpiworek chyba że ktoś fundnie to chetnie przygarne ![]() Selka - moim zdaniem ma ladna wagę mój miał2 tygodnie temu chyba 7kg. madzia - ojjj biedactwa wojna z ząbki trwa ![]() vila - dziękuje z ainfo odnosnie tego hula hopka, serio mama ci zadawała takie pytania? Agusia - ja tęskniłam oczywiście ![]() ![]() ![]() cinusiowa - buziaczki dla NINULKI może w swoje święto i ząbki wyjdą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
Ewelain, pięknie malutka śpi a bukiecik cudo
![]() Vila, pediatra powiedziała Marice że jeśli dziecko kiepsko sypia i jest marudne to może to oznaczać bakterie w moczu. Uczepiłam się tej myśli ale moja pediatra uważa że mały po prostu taki jest ![]() ![]() ![]() SELKA, no to tylko się cieszyć, Bartuś jest wysoki i szczupły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
znowu nie nadrobię
![]() u Nas zimno na maksa ![]() ma może któraś z Was karuzele Tiny love? bo ja małemu ja zdjęłam i nie mogę za nic jej złożyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1740 |
Raczkowanie
|
Gosik, Marika -
![]() Pakusiu - to fakt, u nas takie Wii to moja miesięczna wypłata, której na dodatek teraz zabrkanie, bo nie przedłużyli mi umowy. ![]() ![]() ![]() Agusia - a co znalazłaś w tych folderach mensza Twego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.