Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-02, 07:06   #2071
agni82
Zadomowienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
A u na nie za fajne wiesci. Maly cierpi na nietolerancje laktozy Czyli wcle nie tradzik niemowlecy. Plakac mi sie normalnie chce i jak sobie poczytalam to wszystkie objawy prawie ma oprocz smierdzacych kup i ulewania. Ale duza ilosc gazow, niespokojny sen, placzliwosc Jestem na diecie bezmlecznej i odciagam pierwszy pokarm, ktory ma najwiecej laktozy. Mam nadzieje, ze mu pomoze. Kurcze zaczelam sie zastanawiac czy nie przejsc na butelke ale wtedy musialby pic nutramigen albo ten bebilon pepti. A ja tak walczylam o te karmienie piersia

A sama tez jestem chora, bol gardla i wyladowalam na antybiotyku
oj przykro mi, ale ty zrobiłas co mogłaś ze swojej strony.
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
,Moniczka, Madziara, Agni, Lilka, Słoneczko,Karolinee
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez fiona003 Pokaż wiadomość
DZieki dziewczyny
...no widzicie jak to jest co kraj to obyczaj. W USa jak waga plodu znajduje sie ponizej 10 centyla i jest juz sie w38 tygodniu to wywoluja prod tlumaczac ze lozysko niedokarmia plodu, choaciaz w moim przypadku powiedzieli , ze prawdopodobnie dziecko male bo matka tez drobna.
W srode pojechalam na oddzial przyjeli mnie o 18 dali osobny pokoj(tu w usa ma sie ten komfort ze kazda matka ma oddzielny pokoj) o 24 podali mi tabletke dopochwowo na wywolanie skorczy mialam je tak co 3 min ale niewystarczajaco silne zeby doszlo do rozwarcia a od tygodnia nie wiem czy nie dluzej mialam rozwarcie na 2,5 cm i mi wrozyli ze sama urodzilabym w ciagu tygodnia. Po 6 godzinach dali mi druga tabletke i ta zaczela robic swoje dostalam silnych skorczy i po jakims czasie odeszly mi wody. A swja droga to dziwne uczucie jak odejda wody balam sie ze moge to przegapic. tak ok 9 krzyczalam ze chce juz znieczulenie przyszli do mnie przed 10 i podpieli mi IV do kregoslupa i powiedzieli ze kolejna dawke moge zaaplikowac o 10:15 myslalam ze umre. nie wiem dziewczyny jak rodzicie bez znieczulenia.
no i okazalo sie ze znieczulili mi tylko lewa strone bo prawdopodobnie bylo juz zbyt pozno na znieczulenie czyli mialam rozwarcie ponad 6 czy 7 cm. a nie badali mnie zbyt czesto bo mialam paciorkowca i zbyt czeste ingerowanie w pochwe zwiekszalo ryzyko zarazenia malej. Skorczy juz nie cZulam tylko niesamowity bol po prawej stronie. moja pielegniarka czarna babka z Nigerii(dzieki ze tam byla) na zywaca zaczela mi cisnac w tym bolacym miejscu bo stwierdzila ze moze dziecko zle sie ulozylo stad ten bol.zlapalam ja za reke dobrze ze nie ugryzlam. ale szczerze pomoglo bol zelzal ale wciaz byl silny.
w sumie bolu czulam 6 godzin w tym 45 min partych i pomimo tego ze Maja malutka nielatwo bylo ja wycisnac. co sobie chwale to ze mialam przy sobie tz i kolezanke. Tz chlodzil mi czolo i twarz i trzymal za reke( wiecej nie mogl bo by zemdlal) a kolezanka trzymala noge jak jedna ze studentek zaslabla
A teraz mam inny problem bo Maja mi malo przybiera i od piatku do dzisiejszej wizyty u lekarza nic nie przytyla . do tego mam jeszcze malo mleka dokarmiam ja formul;a przez co ona nie chce mi ssac cyca, musze sciagac pokarm ktory moze tez nie jest wartosciowy i mam dola chcialam karmioc piersia a tak musze sie bawic laktatorem.
macie jakies rady na niejadkow, w sumie problem z karmieniem Mai tkwi w tym ze ona mi szybko usypia przy karmieniu i niestety nielatwo jest ja obudzic. macie jakies sposoby na takie zachowanie?
za poród i gratulacje
Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość

Jutro mam polozna, ciekawe co mi powie nowego, mam nadzieje ze zrobi masaz szyjki I cos sie ruszy , Bo normalnie zwarjuje z tego wyczekiwania.
daj znac jak to wyglądało proszę, bo mnie to czeka w czwartek.

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
kochane moje moj SZOP OPUSZCZA NORE jest czerwony krwisty ale bylam u pani doktor i... powiedziala ze czop czerwony a nie brazowy oznacza ze porod blisko dziewczyny jak juz bym chciala urodzic...

napisze jutro po wizycie trzymajcie kciuki
brawo za szopa!!!!

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Żanetki Emi ma złamany obojczyk.
Ją boli krocze bo jest pocharatana a mała może leżeć na jednym boczku.
Jutro chyba wyjdą.
Zdjęć coś nie może wysłać ale poczekamy na Nią i sama nam wstawi.
Poza tym ok.
Pytała tylko o pozycje do karmienia ze względu na bl krocza i obojczyka Niuni.
och, nie. Biedactwo malutkie. a jak do tego doszło?zaparła się rączką? och aż mi się serce kraje i płaczę normalnię.

trzymaj się Żanetko

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Oj mam już dosyc tego dnia...........
Wiecie co wczoraj powiedział taki kolega-że mam wielka dupę, nie że teraz tylko że przed ciążą też miałam- ale bezbuzgowiec.....a ja wcale nie mam wielkiej dupy, tylko szerokie biodra i wcięcie w tali-typowo kobieca figura, a on że wielka dupa....nic mu nie odp., ale jak słowo daję DEBIL bez taktu i wogóle- i to nie pierwszy raz ,,wypowiada swoje zdanie". Kiedys jak pomagał zmontowac szafę meżowi, to mówi, że nie chciałby negowac Olki gustu, ale.... tu chodziło o to, że jemu szafa sie nie podoba ZERO TAKTU ZERO CZEGOKOLWIEK-zazdrosnik jak cholera-ciągle od nas kasę pozycza zamiast p[ójśc do dodatkowej roboty.....
Oj juz nie piszę, bo zaśmiecam wątek, ale nie mam z kim pogadac.....
oj olej tego dupka. najlepiej w ogóle staraj się nie przebywac w poblizu tego człowieka. bo to taki toksyczny znajomy. ja jak ktoś mnie z moich znajomych denerwuje, to omijam łukiem i staram się zbyc. mam np. znajomego, który nie wie, kiedy powinien wyjśc i zawsze siedzi i siedzi i siedzi, a mnie szlag trafia. Bo raz że gadka jest wolna, on robi strasznie długie pauzy w rozmowie, czego nie lubię, bo sama jestem dośc szybka. a dwa, że często tematschodzi na kasę i opcje telefonów komórkowych ( a te tematy nie należą do moich ulubionych).
Dlatego nie przejmuj się tym kolegą i dla własnego komfortu omijaj go szerokim łukiem

U mnie 4 dzień przeterminowania
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 07:10   #2072
editka2022
Rozeznanie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:

A u na nie za fajne wiesci. Maly cierpi na nietolerancje laktozy Czyli wcle nie tradzik niemowlecy. Plakac mi sie normalnie chce i jak sobie poczytalam to wszystkie objawy prawie ma oprocz smierdzacych kup i ulewania. Ale duza ilosc gazow, niespokojny sen, placzliwosc Jestem na diecie bezmlecznej i odciagam pierwszy pokarm, ktory ma najwiecej laktozy. Mam nadzieje, ze mu pomoze. Kurcze zaczelam sie zastanawiac czy nie przejsc na butelke ale wtedy musialby pic nutramigen albo ten bebilon pepti. A ja tak walczylam o te karmienie piersia

u mojej sasiadki mala miala nietolerancje laktozy, z tego co wiem przeszla na butle i od razu bylo lepiej ,mala rosnie jak na drozdzach,ale dala im strasznie popalic zanim okazalo sie co jest przyczyna wszystkiego.Duzo zdrowka zycze

zanetka oby Emili sie szybciutko zroslo,biedactwo malutkie
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 07:49   #2073
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry Dołączam do grona przeterminowanych dziś nic wczoraj niestety nie ruszyło, mimo proroczych snów teścia, że to na pewno będzie 1 sierpnia, ani błagań tża o to, żeby Maja w końcu wyszła córka ma nas gdzieś i już

zatem dziś wizyta kontrolna u gina - proszę mocno o kciuki niech się okaże, że jakieś wrota są otwarte (niech chociaż mała furteczka będzie)

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
witam po małej przerwie -

Mam wieści od Słoneczka
Jeszcze jest w dwupakui na razie się nie zanosi żeby coś ruszyło samo, Chce już szału dostać bo ile można leżeć, synek uparty i mamusi dokucza bo nadal nie chce wyjśc.

Miała dziś podaną oksytocynę i nic nie zadziałało, Już by bardzo chciała miec syneczka przy sobie, na dodatek leży sama w sali, bez tv i piszę że już w depresję powoli wpada biedulka..

Przez sms podtrzymuje ją na duchu że to już niedługo ale podejrzewam że na pewno się bardzo stresuje że poród jeszcze nie postępuje.

Trzymam kciuki żeby jak najszybciej ruszyło u Słoneczka
Mocne kciuki za Słoneczko zaciskam faktycznie - synuś uparty jak cholera jest, skoro nawet po oksy dupki nie chce ruszyć...

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Była położna, Dominik waży 4600g! W 2 tygodnie przybrał kilo.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Zanka mam pytanie bo wiem, że Ty też tylko po cywilnym ślubie jesteś: byłaś już ustalić chrzciny, nie miałaś żadnych problemów?

Nam jeden ksiądz odmówił a drugi chce zaświadczenia z mojej parafii, którego pewnie nie dostanę. Chyba będziemy musieli wziąć kościelny. Mieliśmy zamiar, ale jak na niego uzbieramy a na razie się nie zanosi...
My w ogóle bez ślubu i też zastanawiamy się, jak duże będziemy mieli problemy z ochrzczeniem małej... Ale liczę na to, że w Warszawie znajdzie się jakiś kościół, w którym zechcą to zrobić no ale nerwów pewnie będzie trochę przy tym...

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
A ja dziś byłam u lekarza, mały waży jakieś 2800-2900, czyli jak dla mnie w sam raz Pan doktor stwierdził, że powinnam urodzić w terminie, czyli jeszcze jakieś 2 tyg czekania przede mną
Za wizytę no to trzeba czekać do terminu (choć to żadna gwarancja )

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 08:00   #2074
editka2022
Rozeznanie

karolinee no to trzymam kciuki,niech tak bedzie jak piszesz
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 08:12   #2075
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Jutro chyba wyjdą.
Poza tym ok.

Nie nadrobię bo szwagier przywiózł skrzynę ogórów i robiłam z Maksem od rana korniszony,kiszone i sałatki na zimę.
Teraz sprzątanko,kąpiel Izy.

Iza ma sie wyśmienicie.
Nie płacze,ładnie je,śpi.Tylko ten naczyniak się powiększa no ale trudno.
Biedna Emilie Ciekawe, jak to się stało w ogóle...?

A Iza to normalnie anioł nie dziecko

Cytat:
kochane moje moj SZOP OPUSZCZA NORE jest czerwony krwisty ale bylam u pani doktor i... powiedziala ze czop czerwony a nie brazowy oznacza ze porod blisko dziewczyny jak juz bym chciala urodzic...

Mnie to mówisz?!!?! kciuki zaciskam, powinno już ruszyć skoro się czopa pozbyłaś

Cytat:
Napisane przez fiona003 Pokaż wiadomość
DZieki dziewczyny
...no widzicie jak to jest co kraj to obyczaj. W USa jak waga plodu znajduje sie ponizej 10 centyla i jest juz sie w38 tygodniu to wywoluja prod tlumaczac ze lozysko niedokarmia plodu, choaciaz w moim przypadku powiedzieli , ze prawdopodobnie dziecko male bo matka tez drobna.
W srode pojechalam na oddzial przyjeli mnie o 18 dali osobny pokoj(tu w usa ma sie ten komfort ze kazda matka ma oddzielny pokoj) o 24 podali mi tabletke dopochwowo na wywolanie skorczy mialam je tak co 3 min ale niewystarczajaco silne zeby doszlo do rozwarcia a od tygodnia nie wiem czy nie dluzej mialam rozwarcie na 2,5 cm i mi wrozyli ze sama urodzilabym w ciagu tygodnia. Po 6 godzinach dali mi druga tabletke i ta zaczela robic swoje dostalam silnych skorczy i po jakims czasie odeszly mi wody. A swja droga to dziwne uczucie jak odejda wody balam sie ze moge to przegapic. tak ok 9 krzyczalam ze chce juz znieczulenie przyszli do mnie przed 10 i podpieli mi IV do kregoslupa i powiedzieli ze kolejna dawke moge zaaplikowac o 10:15 myslalam ze umre. nie wiem dziewczyny jak rodzicie bez znieczulenia.
no i okazalo sie ze znieczulili mi tylko lewa strone bo prawdopodobnie bylo juz zbyt pozno na znieczulenie czyli mialam rozwarcie ponad 6 czy 7 cm. a nie badali mnie zbyt czesto bo mialam paciorkowca i zbyt czeste ingerowanie w pochwe zwiekszalo ryzyko zarazenia malej. Skorczy juz nie cZulam tylko niesamowity bol po prawej stronie. moja pielegniarka czarna babka z Nigerii(dzieki ze tam byla) na zywaca zaczela mi cisnac w tym bolacym miejscu bo stwierdzila ze moze dziecko zle sie ulozylo stad ten bol.zlapalam ja za reke dobrze ze nie ugryzlam. ale szczerze pomoglo bol zelzal ale wciaz byl silny.
w sumie bolu czulam 6 godzin w tym 45 min partych i pomimo tego ze Maja malutka nielatwo bylo ja wycisnac. co sobie chwale to ze mialam przy sobie tz i kolezanke. Tz chlodzil mi czolo i twarz i trzymal za reke( wiecej nie mogl bo by zemdlal) a kolezanka trzymala noge jak jedna ze studentek zaslabla
A teraz mam inny problem bo Maja mi malo przybiera i od piatku do dzisiejszej wizyty u lekarza nic nie przytyla . do tego mam jeszcze malo mleka dokarmiam ja formul;a przez co ona nie chce mi ssac cyca, musze sciagac pokarm ktory moze tez nie jest wartosciowy i mam dola chcialam karmioc piersia a tak musze sie bawic laktatorem.
macie jakies rady na niejadkow, w sumie problem z karmieniem Mai tkwi w tym ze ona mi szybko usypia przy karmieniu i niestety nielatwo jest ja obudzic. macie jakies sposoby na takie zachowanie?
Dziękujemy za opis! I jeszcze raz gratulacje!

Cytat:
,Moniczka, Madziara, Agni, Lilka, Słoneczko,Karolinee

A Nikodem to b. ładne imię

Cytat:

kurcze, szkoda, że ma nietolerancję laktozy, ale dobrze, że przynajmniej wiecie, co mu jest i zdrówka dla Ciebie życzę!

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
karolinee no to trzymam kciuki,niech tak bedzie jak piszesz

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-08-02, 08:13   #2076
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli zależy Ci na karmieniu piersią to dasz radę. Musisz tylko trzymać bardzo rygorystyczną dietę na początku. Z czasem będziesz mogła coraz więcej jeść. Z alergii syn wyrósł ok roku i teraz je wszystko. Ja Kubę karmiłam 9,5 miesiąca a miał nietolerancję białka.

Także wcale nie musisz przechodzić na butelkę, chyba że nie chcesz trzymać diety-bo to jest najważniejsza sprawa.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 08:13   #2077
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie!
Wpadłam poczytać i zabieram się do roboty, bo trochę planów przed jutrem jeszcze mam

Musimy zamówić wózek Bo jeszcze nie mamy I dzisiaj przychodzi komoda na rzeczy małej... Moze się jakoś wyrobimy...

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dostałam go razem z laktatorem, albo z butelkami to używam, jakoś specjalnie to bym takiego sprzetu nie kupowała .
Ok, to ja sobie póki co dam spokój ze sterylizatorem, dzięki!
Trzymaj sie na tym szczepieniu, maluszek zapomni...
Chciałabym zobaczyć live jak te siuski łapaliście

Fiona, ja zapomniałam, że Ty w USA.... Fajnie, że z urzędu macie jednoosobowe pkoje. Gratuluję jeszcze raz Majeczki! Co do dokarmiania w celu przytycie to nie pomogę, brak doświadczenia...

Cytat:
a ja mam plan taki- ok godz 11tej zjesc ostatni posiłek, wykąpac się w domku,ogolic całe zbędne owłosienie i ok 15:30 pojawic się w szpitalu.dr zbada i zobaczymy jaką podejmie decyzję,ja wolę dziś czyli w 38t1d, jeśli nie to CC będzie 38t6d.wydaje mi się niewielka róznica,ale dla dzidzi to może byc dużo... no zobaczymy...

postanowiliśmy z mężem,że SYNUŚ będzie miał na IMIĘ NIKODEM- Nadia już woła,że mama ma w brzuchu Nikosia
No to Baboniku, dzisiaj moje specjalne kciuki poświęcam Tobie Oby z Nikodemem było wszystko dobrze, a Ciebie bezproblemowo pocięli jeszcze dzisiaj Tylko daj znać co i jak!
Tez mam Nikodema w rodzinie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witam z rana ja tez niespie od 5 niemoge cos spac polozylam sie o 2 wstalam o 5,wczoraj polozylam sie o 1 wstalam o 4 ✂✂✂✂....mozna dostac jeszcze cos mi w stope weszlo niewiem czy jakies szklo czy co ale boli strasznie
Stresik chyba Cię dopadł... A tą stopę to może zawczasu obejrzyj!

Cytat:
Bardzo mi przykro. jeśli chcesz karmić, to sama będziesz biedna bez produktów mlecznych, chyba ze nie lubisz... Może spróbuj...

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
mam to samo, tylko ja nie spie juz od 5tej i w dodatku nie moglam siedziec na kompie, bo baterii starczy na 30 min, a ladowarka w pokoju, w ktorym spia goscie (mam gosci - teraz ale to osobny temat)
W pale się nie mieści - w takim czasie? U moich rodziców żniwa się rozpoczęły i łapia każda chwilę słoneczną, żeby zbierać plony, a do wujka po sąsiadzku goście się zwalili i biedny z nimi siedzi... Szkoda mi go, ale powinien zabrać się do roboty, a nawet gości zaprzęgnąć, więcej nie przyjadą na takie wakacje..

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
oj olej tego dupka. najlepiej w ogóle staraj się nie przebywac w poblizu tego człowieka. bo to taki toksyczny znajomy. ja jak ktoś mnie z moich znajomych denerwuje, to omijam łukiem i staram się zbyc. mam np. znajomego, który nie wie, kiedy powinien wyjśc i zawsze siedzi i siedzi i siedzi, a mnie szlag trafia. Bo raz że gadka jest wolna, on robi strasznie długie pauzy w rozmowie, czego nie lubię, bo sama jestem dośc szybka. a dwa, że często tematschodzi na kasę i opcje telefonów komórkowych ( a te tematy nie należą do moich ulubionych).
Dlatego nie przejmuj się tym kolegą i dla własnego komfortu omijaj go szerokim łukiem

Oj, chyba nie chcesz bić rekordów przeterminowania na forum Próbowaliscie wyganiać dzidziaka? Możecie? za rozruch!
Ja omijam takich znajomych, ale nie wszyscy są domyślni...

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dołączam do grona przeterminowanych dziś nic wczoraj niestety nie ruszyło, mimo proroczych snów teścia, że to na pewno będzie 1 sierpnia, ani błagań tża o to, żeby Maja w końcu wyszła córka ma nas gdzieś i już [B]
To za otwarte wrota
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-02, 08:15   #2078
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
jejciu jaka ona silna,szok. taka mała i tak potrafi się wygiąc?
Strasznie ruchliwa jest czasami to przy odbiciu tak kreci glową i sie prostuje zeby ogladac swiat z dogodnej pozycji ze mam problemy zeby ją utrzymac

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Lilka, niedługo, żeby Karolinie zrobić fotę, będziesz musiała opcje SPORT włączać dla małej!
Hehe nom dobre małego ruchliwca mam

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Była położna, Dominik waży 4600g! W 2 tygodnie przybrał kilo. A jest tylko na piersi Przypasłam go trochę hehe. Muszę pilnować żeby karmić co 3h, bo on za często woła. Jeżeli będzie chciał częściej to nie pierś tylko herbatka, bo on się tak napycha mlekiem, że nie zdazy trawic i stad byc moze problemy z kupką.
Tak to wszystko wporządku
Wow, kilo w 2 tyg no niezle !!! ja sie martwilam ze moja przybiera po 300gram ze za duzo tygodniowo ale widze ze jest ok brawa dla malego i ciesze sie wszytsko jest wporzadku niech rosnie w sile

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzięki
Ale tu już wiem, że u nas będzie trochę inaczej, bo jedyne papiery które szpital gdziekolwiek wysyła to te do USC. Przychodnię i resztę to już samemu trzeba zawiadomić.
Nom tak, co miasto to inne "zwyczaje"

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Mam trochę stron do nadrobienia, ale najpierw muszę was sie o coś zapytać.
Mamy problem z ropiejącym oczkiem, od dzisiaj to się dzieje do tej pory wszystko było dobrze. Mamusie które miały już kiedyś ten problem proszę o poradę co robić i po jakim czasie w razie czego wybrać się do lekarza. Na razie przemywam oczka solą fizjologiczną i rumiankiem.
Nam pediatra na ropiejące oczka przepisała krople Floxal i ladnie pomogły. Bardzo dobra tez jest Biodacyna w kroplach ale nie wiem czy jest na recepte. A rumianek uczula czesto wiec trzeba uwazac z przemywaniem tak nam pani doktor powiedziala oby sie polepszylo z oczkami szybko

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Idziemy kąpać małego Głoda..
a w ogóle bylłam na basenie pod wieczór, kochany TŻ prawie mnie wygonił a sam się małym zajął, tego mi było trzeba
w ogóle radzi sobie super ze wszystkim, pomaga jak tylko może, jak tylko TŻ w domu jest to raczej ja jestem jako pomoc przy kąpaniu, przewijaniu itp no a małemu to chyba pasuje
Ja tez dołączam sie do grona "posiadaczy" meza swietnie radzacego sobie z dzieckiem moj tez kąpie zawsze małą a ja jestem od zabawiania zeby nie plakala hehe poza tym po kąpieli jestem odpowiedzialna za reszte zabiegów pielęgnacyjnych karmic tez nakarmi i rowniez moge wyskoczyc od czasu do czasu czy na zakupy czy cos zalatwic swietnie sobie z małą radzi sam

Cytat:
Jutro chyba wyjdą.
Poza tym ok.
Zanetko obojczyk u takiego malucha szybko sie zrosnie, moj brat mial zlamany obojczyk przy porodzie tez i szybko wszytsko wrocilo do normy po prostu wkładało sie mu tą rączke w spiochy zeby byla usztywniona trzymam kciuki za Was

Tyle postow mialam zacytowane i mi nie pokazalo wszytskich przepraszam wiec ze nie odpisalam kazdemu

Carmela my dzis tez szczepimy ale na 15;45 dopiero. I musze własnie pediatre zapytac co podac w razie goraczki ? czy jakis paracetamol w czopkach czy cos innego... oczywiscie tfu tfu tfu... a i zapytam o te czopki Viburcol (homeopatyczne) bo podobno niezastapione w stanach pobudzenia po szczepieniach w zabkowaniu i kolkach z tego co pamietam to Patik ich uzywa, ciekawa jestem czy dzialaja ??

Moja mała od wczoraj od po 22 dzis obudzila sie przed wpoldo 4, a pozniej o 8 zjadła i poszla spac dalej a mama nadrobila wizaz !!!

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-08-02 o 08:17
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 08:32   #2079
Lili 83
Zakorzenienie

Dzień dobry Kłania się przeterminowany, dwudniowy dwupak
Wczoraj się przygotowałam, że może w nocy coś ruszy a tu nic

Żanetka, żeby Emilie nie cierpiała i szybko doszła do siebie, Ty też.

Mamusie mam pytanie... Czego używacie do kąpieli Maluszków? Nasłuchałam sie i naczytałam, żeby na początku myć samą wodą, lub zwykłym mydełkiem np bambino i nie kąpać dziecka codziennie. Jak to jest u Was?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 08:34   #2080
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Idziemy kąpać małego Głoda..
a w ogóle bylłam na basenie pod wieczór, kochany TŻ prawie mnie wygonił a sam się małym zajął, tego mi było trzeba
w ogóle radzi sobie super ze wszystkim, pomaga jak tylko może, jak tylko TŻ w domu jest to raczej ja jestem jako pomoc przy kąpaniu, przewijaniu itp no a małemu to chyba pasuje
Ale Ci super
Cytat:
Jutro chyba wyjdą.
Poza tym ok.

Nie nadrobię bo szwagier przywiózł skrzynę ogórów i robiłam z Maksem od rana korniszony,kiszone i sałatki na zimę.
Teraz sprzątanko,kąpiel Izy.

Iza ma sie wyśmienicie.
Nie płacze,ładnie je,śpi.Tylko ten naczyniak się powiększa no ale trudno.

Tylko doglądnęłam-DZIUBKU spełnienia marzeń!!!!!

Zmalowana Ty aparatko kochana
Kciuki za Emili- napewno wszystko się pięknie zrośnie
Nerolka tylko się tam nie przemęczaj
Cytat:

SUPER rychło w czas na niego To czekamy na wiesci.
Cytat:
Oliweczka, kolegę tez może uświadom że taki super to on nie jest... zero taktu, faktycznie. Ja tam bym już mu kasy na pozyczkę nie naskrobała...
A co do składziku, to weźcie protokół z tego zarzadu i zapytajcie czy to nic nie znaczy? No i powinni mieś jakiś regulamin przyznawania takich pomieszczeń - moze będzie dla Was korzystny... A poza tym ciekawe jakby się pisemnie wytłumaczyli....
Dziękuję Ci kochana za radę nie przyszło mi to głowy z tym protokołem i wogóle.....

Cytat:

Cytat:
Dzień dobry Dołączam do grona przeterminowanych dziś nic wczoraj niestety nie ruszyło, mimo proroczych snów teścia, że to na pewno będzie 1 sierpnia, ani błagań tża o to, żeby Maja w końcu wyszła córka ma nas gdzieś i już

zatem dziś wizyta kontrolna u gina - proszę mocno o kciuki niech się okaże, że jakieś wrota są otwarte (niech chociaż mała furteczka będzie)

Mocne kciuki za Słoneczko zaciskam faktycznie - synuś uparty jak cholera jest, skoro nawet po oksy dupki nie chce ruszyć...

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 08:36   #2081
agni82
Zadomowienie

Cytat:

Oj, chyba nie chcesz bić rekordów przeterminowania na forum Próbowaliscie wyganiać dzidziaka? Możecie? za rozruch!
Ja omijam takich znajomych, ale nie wszyscy są domyślni...
nie chcę bic rekordów. a najdłuższy termin jak na razie to jaki jest i do kogo należy?
a co do wyganiania, ach szkoda gadac. raz że ja mam jakos wąsko tam i jakiś czas temu jak próbowalismy to nic nie wchodziło. a po drugie mój T. jakis z kosmosu romantyk. mówi, że to takie bezuczuciowe - kochac się tylko dla tego, żeby go wymiotło ze środka.
wczoraj rano i przedwczoraj miałam bóle jak na okres w podbrzuszu. teraz znowu się zaczynają, więc może cos się zacznie dziac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-02, 08:43   #2082
wodaqua
Zadomowienie

Agni, U nas rekordzistka wg listy jest IustPi - w 42 tc urodziła...
No to masz romantyka... Mojemu tylko szepnąć słówko... Może dzisiaj szepnę...
Tylko mam nadzieję, że o normalnej porze z pracy wróci, bo przed urlopem chciał zostawić wszystko na cacy...
Stary 2011-08-02, 08:43   #2083
BABONIK
Zadomowienie

z góry dziękuję Wam za i cieszę się ,ze imię się podoba

Wodaqua podaj mi nr tel na priva to jeśli dziś mnie potną to tyrknę i opowiem co i jak

Meszsares- a jak zdrówko?

jeszcze się dziś odezwę...ale stresa mam jak nic

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 08:46   #2084
Lili 83
Zakorzenienie

BABONIK

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
nie chcę bic rekordów. a najdłuższy termin jak na razie to jaki jest i do kogo należy?
a co do wyganiania, ach szkoda gadac. raz że ja mam jakos wąsko tam i jakiś czas temu jak próbowalismy to nic nie wchodziło. a po drugie mój T. jakis z kosmosu romantyk. mówi, że to takie bezuczuciowe - kochac się tylko dla tego, żeby go wymiotło ze środka.
wczoraj rano i przedwczoraj miałam bóle jak na okres w podbrzuszu. teraz znowu się zaczynają, więc może cos się zacznie dziac
Oj chyba się zaczyna coś u Ciebie dziać
Stary 2011-08-02, 08:47   #2085
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Wodaqua podaj mi nr tel na priva to jeśli dziś mnie potną to tyrknę i opowiem co i jak
Poszło
Stary 2011-08-02, 09:05   #2086
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

To za otwarte wrota
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Dziękuję dziewczynki za kciuki

Cytat:
jeszcze się dziś odezwę...ale stresa mam jak nic
Koniecznie się odezwij!!! Zaciskam mocno

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-08-02, 09:14   #2087
83monia
Zakorzenienie

A ja sie dzis pobeczalam bo kapnelam sie ze ze szpitala nie wzielam tej tasiemki na raczke i jej nie mam... za to dobra wiesc - pepuszek odpadl

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:15   #2088
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Też mam w planach kupić tą lampkę, a możesz mi powiedzieć jak duże światło ta lampka daje. chciałam powiesić ją nad łóżeczkiem, żeby przy niej przewijać w nocy, czy to światło będzie wystarczajace do przewijania??
Zdecydowanie wystarczające, ja też powiesiłam nad łóżeczkiem, a dokładniej nad przewijakiem. Światło jest takie przyćmione, maxymalnie można włożyć żarówkę 25, dla mnie ona jest nawet za jasna, przerzucę się na 15

Dzień dobry Dziewuszki
U nas noc po chińsku- czyli jako tako. Teraz Robal śpi, ale jakoś niespokojnie. Więc pewnie nie posiedzę długo :P

Zanetka czekamy na Was i trzymam kciuki żeby z rączką wszystko się szybko unormowało

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:43   #2089
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witam

Drugi dzien na bezrobociu leze i nic nie robie. Zjadłam tylko śniadanie i pogadalam z mama w Polsce. Szykuje sie do kąpieli ale Cos mi nie wychodzi. Leniuch ze mnie wylazi :P pobolewa mnie tez Cos brzuch. Chyba ciut za wczesnie.

Baboniku kciuki, oby poszło po Twojej mysli.

Madziaranew odezwij sie jak wrócisz.

Agni a szopa sie pozbylas? Nie przypominam sobie byś o tym pisała. Pisz co tam sie dzieje u Ciebie i co z tymi bolami.

Editka Juz niedlugo i Moze sie wyspisz jak Ci mała pozwoli
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:45   #2090
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
A ja sie dzis pobeczalam bo kapnelam sie ze ze szpitala nie wzielam tej tasiemki na raczke i jej nie mam... za to dobra wiesc - pepuszek odpadl
Ja też zapomniałam i dopiero doszłam do tego po Twoim poście . PS. gdzie zdjęcie Kingi?
Kiedy będziesz miała neta? Jak Artur reaguje na siostrę? Jak sobie radzisz?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:50   #2091
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Agni a szopa sie pozbylas? Nie przypominam sobie byś o tym pisała. Pisz co tam sie dzieje u Ciebie i co z tymi bolami.
jakis czas temu myślałam ,że wyszedł, ale to był zwykły śluz.
a bóle przeszły i nic nie zapowiada, że powrócą. przeszłabym sie na spacer, ale czekam na dwie przesyłki, a poza tym gorąc straszna i ciężko mi się chodzi. poprasuję troszkę i dalej będę tkwic przed telewizorem.
czekam na wiesci od madziary o tym masażu szyjki macicy, bo mnie czeka w czwartek. A ty jak sobie radzisz w ten upał? i chyba rodzisz jutro?
Stary 2011-08-02, 09:50   #2092
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Ale to da się chyba odzyskać co? Bo przecież są na tasiemce dane dziecka czy matki.
Stary 2011-08-02, 09:52   #2093
agadus
Wtajemniczenie

witam wszystkie mamy

Żanata z Emilie dzisiaj wychodza za szpitala

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:57   #2094
agulaaabar
Zakorzenienie

Witajcie

Melduje się na szybko i idę kosić trawę bo nie długo będzie sięgać po kolana przez te deszcze!

Dziękujemy za wszystkie kciuki odnośnie wizyty

Lila nadal w schronie, szyjka długa, utrzymana, główka delikatnie sie obniżyła ale nie znacznie, Lili waży ok 3200g, więc kolosem nie jest, na poród nie mam co sie jeszcze nastawiać, 9 sierpnia mam się zgłosić na ktg i w sumie to tyle się dowiedzieliśmy

Tak że nie ma co się smucić, ważne że z małą wszystko ok, a my mamy cierpliwie czekać

Tatuś wczoraj przyszalał, miał kupic stelaż do baldachimu to wrócił ze stelażem i kolejnym kompletem pościeli beżowy z żyrafką już wyprany, suszy się jak ubiorę łóżeczko to wstawię zdjęcie

I muszę się przyznać bez bicia że odgapiłam naklejkę od Natki tyle że fioletową jest boska

Aaa i tak na szybko jeszcze..... zapisałam się do szkoły Architektura wnętrz jestem happy

Dobra spadam kosić trawę...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:58   #2095
zanka205
Zakorzenienie

wczoraj walczyłyśmy z małą do północy gdzieś... byłam wykończona i Lena również, za to potem spała do 5.00 a potem od razu zasnęła, wstała o 8.30 zjadła i znowu poszła spać i śpi do teraz
musimy kupić woreczki do łapania moczu

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:59   #2096
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hej. Probuje Was czytac przez telefon ale marnie mi idzie.
Pani chirurg podwiazala wczoraj Zolwikowi kikutki a ja plakalam razem z nim. Dzis mielismy usg brzucha i glowy. Wyniki sa dobre, wiec wychodzi na to ze to jednak wada nie powiazana z inna choroba. Dalej sie martwie ale troche mniej. Lekarki to pewnie maja mnie juz dosc jak tak placze na co drugiej wizycie. Mam nadzieje ze jutro wyjdziemy.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 10:08   #2097
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
a bóle przeszły i nic nie zapowiada, że powrócą. przeszłabym sie na spacer, ale czekam na dwie przesyłki, a poza tym gorąc straszna i ciężko mi się chodzi. poprasuję troszkę i dalej będę tkwic przed telewizorem.
czekam na wiesci od madziary o tym masażu szyjki macicy, bo mnie czeka w czwartek. A ty jak sobie radzisz w ten upał? i chyba rodzisz jutro?
Eeee to nie dobrze ze przeszło. Najgorsze to takie czekanie i wsłuchiwanie sie w swoje ciało. Boli, nie boli, zaczyna sie czy nie ????
Tez ciekawa jestem tego masażu. Mam nadzieje jednak ze nie bedzie dane nam doświadczyć na własnej skórze.
Moj termin dopiero za 3 tygodnie ale mogłoby wczesniej Cos sie zacząć. Chciałabym jeszcze w ładna pogodę na spacerki z Wicia chodzić.
Upał mi nie przeszkadza. Siedzę w domu i mam miły chlodek. OK 22 stopni w sypialni mam. Poza tym cieplolubna jestem i moge sie wygrzewac na slonku. A teraz Wlasnie zrobiłam sobie pachnąca kąpiel i pisze do Was z wanny

A i jeszcze ciekawostka. Wysluchalam wlasnie w radio ze w Harrodsie w Londynie ustawili dekoracje bożonarodzeniowe i sprzedają od Dzis choinki, bombki itp. W zeszłym roku Troche pozniej rozpoczęli akcje święta bo 4 sierpnia. Paranoja
Agni daleko masz do Harrodsa??
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 10:21   #2098
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
oj, to nie fajnie ale ważne że wiadomo co mu dolega...jak tylko chcesz karmić to walcz dalej- karmienie piersią jest jak najbardziej możliwe, tylko dużo samodyscypliny wymaga, przynajmniej na początku...
Cytat:

no to żeby Maja posłuchała

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Ja tez dołączam sie do grona "posiadaczy" meza swietnie radzacego sobie z dzieckiem moj tez kąpie zawsze małą a ja jestem od zabawiania zeby nie plakala hehe poza tym po kąpieli jestem odpowiedzialna za reszte zabiegów pielęgnacyjnych karmic tez nakarmi i rowniez moge wyskoczyc od czasu do czasu czy na zakupy czy cos zalatwic swietnie sobie z małą radzi sam

ja się śmieję do TZa że szkoda że mleka nie daje bo byłoby już wszystko i byłabym zbędna choć mały sprawdza czasem czy od taty nie poleci

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kłania się przeterminowany, dwudniowy dwupak
Wczoraj się przygotowałam, że może w nocy coś ruszy a tu nic

Mamusie mam pytanie... Czego używacie do kąpieli Maluszków? Nasłuchałam sie i naczytałam, żeby na początku myć samą wodą, lub zwykłym mydełkiem np bambino i nie kąpać dziecka codziennie. Jak to jest u Was?
witaj dwupaku
żeby coś ruszyło, i za wszystkie przeterminowane również
ja kąpię codziennie, głównie żeby się przyzwyczaił do takiego rytmu wieczornego, a daję do wody płyn do kąpieli dla dzieci z Rossmana.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Żanata z Emilie dzisiaj wychodza za szpitala
to super!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Aaa i tak na szybko jeszcze..... zapisałam się do szkoły Architektura wnętrz jestem happy
gratulacje za decyzję!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985
Ale Ci super
fakt, nie mam prawa narzekać

W Biedronce widziałam dziś fajne naklejki dla dzieci z Disneya, chyba po 10 zł, na ścianę w sam raz jeśli by któraś chciała

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Hej. Probuje Was czytac przez telefon ale marnie mi idzie.
Pani chirurg podwiazala wczoraj Zolwikowi kikutki a ja plakalam razem z nim. Dzis mielismy usg brzucha i glowy. Wyniki sa dobre, wiec wychodzi na to ze to jednak wada nie powiazana z inna choroba. Dalej sie martwie ale troche mniej. Lekarki to pewnie maja mnie juz dosc jak tak placze na co drugiej wizycie. Mam nadzieje ze jutro wyjdziemy.
nie przejmuj się lekarkami, z pewnością do tego przyzwyczajone.
A z Małym na pewno będzie wszystko dobrze!!!
za szybkie wyjście!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
A i jeszcze ciekawostka. Wysluchalam wlasnie w radio ze w Harrodsie w Londynie ustawili dekoracje bożonarodzeniowe i sprzedają od Dzis choinki, bombki itp. W zeszłym roku Troche pozniej rozpoczęli akcje święta bo 4 sierpnia. Paranoja
Agni daleko masz do Harrodsa??
litości... niedługo będzie sprzedaż całoroczna...

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-08-02 o 10:19
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 10:31   #2099
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Witam zrana.
Wizyte mam dopiero o 16 , oczywiscie ze dam znac jak poszlo. Wczoraz z Tz sie poprzytulalismy a tu kurde nic. Dzis rano byl Bol w podbrzuszu taki na @, ale przeszedl.moze dziecie jest tak punktualne jak mamusia I jutro u nas zawita Bo to termin.
Wczoraj przed kapiela jakby kawalek szopa , no ale przezroczysty, cholera sama nie wiem czy to to.
Stronczek- chyba sobie zartujesz z ta wystawa , jeszcze o tym to ja nie slyszalam.powariowali, ale gdyby nie mieli klientow to by tak nie robili, a ONI lubia wszystko zaplanowac
Zmalowana - po chinsku ,,jako tako":hah aha:
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 10:37   #2100
DaKaro
Zadomowienie

Bry.
Cytat:
Żanetki Emi [/COLOR]ma złamany obojczyk.
Jutro chyba wyjdą.
Poza tym ok.
Ojej, przy porodzie złamali?
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
tak, tak te cudze sa najukochansze
Pewnie tak-nie musisz się nimi zajmować 24/7.
Cytat:
postanowiliśmy z mężem,że SYNUŚ będzie miał na IMIĘ NIKODEM- Nadia już woła,że mama ma w brzuchu Nikosia
Bardzo ładne imię:0. za dzisiaj.
Cytat:
zatem dziś wizyta kontrolna u gina - proszę mocno o kciuki niech się okaże, że jakieś wrota są otwarte (niech chociaż mała furteczka będzie)[/B]

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Czyli wyniki wyszły dobrze, bardzo się cieszę. Widzisz, wszystko będzie dobrze.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości