|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Dziękuję Cytat:
za poród i gratulacjeCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymaj się Żanetko Cytat:
Dlatego nie przejmuj się tym kolegą i dla własnego komfortu omijaj go szerokim łukiem U mnie 4 dzień przeterminowania
|
||||||
|
|
|
#2072 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() zanetka oby Emili sie szybciutko zroslo,biedactwo malutkie |
|
|
|
|
#2073 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dołączam do grona przeterminowanych dziś nic wczoraj niestety nie ruszyło, mimo proroczych snów teścia, że to na pewno będzie 1 sierpnia, ani błagań tża o to, żeby Maja w końcu wyszła zatem dziś wizyta kontrolna u gina - proszę mocno o kciuki niech się okaże, że jakieś wrota są otwarte (niech chociaż mała furteczka będzie) ![]() Cytat:
faktycznie - synuś uparty jak cholera jest, skoro nawet po oksy dupki nie chce ruszyć...![]() Cytat:
Ale liczę na to, że w Warszawie znajdzie się jakiś kościół, w którym zechcą to zrobić no ale nerwów pewnie będzie trochę przy tym... ![]() Cytat:
no to trzeba czekać do terminu (choć to żadna gwarancja )
|
|||
|
|
|
#2074 |
|
Rozeznanie
|
karolinee no to trzymam kciuki,niech tak bedzie jak piszesz
|
|
|
|
#2075 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe, jak to się stało w ogóle...?A Iza to normalnie anioł nie dziecko Cytat:
kciuki zaciskam, powinno już ruszyć skoro się czopa pozbyłaś ![]() Cytat:
I jeszcze raz gratulacje! ![]() A Nikodem to b. ładne imię Cytat:
kurcze, szkoda, że ma nietolerancję laktozy, ale dobrze, że przynajmniej wiecie, co mu jest |
||||
|
|
|
#2076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także wcale nie musisz przechodzić na butelkę, chyba że nie chcesz trzymać diety-bo to jest najważniejsza sprawa.
|
|
|
#2077 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Wpadłam poczytać i zabieram się do roboty, bo trochę planów przed jutrem jeszcze mam ![]() Musimy zamówić wózek Bo jeszcze nie mamy I dzisiaj przychodzi komoda na rzeczy małej... Moze się jakoś wyrobimy...Cytat:
Trzymaj sie na tym szczepieniu, maluszek zapomni... Chciałabym zobaczyć live jak te siuski łapaliście ![]() Fiona, ja zapomniałam, że Ty w USA.... Fajnie, że z urzędu macie jednoosobowe pkoje. Gratuluję jeszcze raz Majeczki! Co do dokarmiania w celu przytycie to nie pomogę, brak doświadczenia... Cytat:
Oby z Nikodemem było wszystko dobrze, a Ciebie bezproblemowo pocięli jeszcze dzisiajTez mam Nikodema w rodzinie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Próbowaliscie wyganiać dzidziaka? Możecie? za rozruch!Ja omijam takich znajomych, ale nie wszyscy są domyślni... Cytat:
za otwarte wrota |
|||||||
|
|
|
#2078 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Strasznie ruchliwa jest czasami to przy odbiciu tak kreci glową i sie prostuje zeby ogladac swiat z dogodnej pozycji ze mam problemy zeby ją utrzymac
Cytat:
dobre małego ruchliwca mam ![]() Cytat:
!!! ja sie martwilam ze moja przybiera po 300gram ze za duzo tygodniowo ale widze ze jest ok niech rosnie w sile ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moj tez kąpie zawsze małą a ja jestem od zabawiania zeby nie plakala hehe poza tym po kąpieli jestem odpowiedzialna za reszte zabiegów pielęgnacyjnych karmic tez nakarmi i rowniez moge wyskoczyc od czasu do czasu czy na zakupy czy cos zalatwic swietnie sobie z małą radzi sam Cytat:
po prostu wkładało sie mu tą rączke w spiochy zeby byla usztywniona trzymam kciuki za Was Tyle postow mialam zacytowane i mi nie pokazalo wszytskich przepraszam wiec ze nie odpisalam kazdemu ![]() Carmela my dzis tez szczepimy ale na 15;45 dopiero. I musze własnie pediatre zapytac co podac w razie goraczki ? czy jakis paracetamol w czopkach czy cos innego... oczywiscie tfu tfu tfu... a i zapytam o te czopki Viburcol (homeopatyczne) bo podobno niezastapione w stanach pobudzenia po szczepieniach w zabkowaniu i kolkach z tego co pamietam to Patik ich uzywa, ciekawa jestem czy dzialaja ??Moja mała od wczoraj od po 22 dzis obudzila sie przed wpoldo 4, a pozniej o 8 zjadła i poszla spac dalej a mama nadrobila wizaz
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-02 o 09:17 |
||||||
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kłania się przeterminowany, dwudniowy dwupak ![]() Wczoraj się przygotowałam, że może w nocy coś ruszy a tu nic Żanetka, żeby Emilie nie cierpiała i szybko doszła do siebie, Ty też. Mamusie mam pytanie... Czego używacie do kąpieli Maluszków? Nasłuchałam sie i naczytałam, żeby na początku myć samą wodą, lub zwykłym mydełkiem np bambino i nie kąpać dziecka codziennie. Jak to jest u Was? |
|
|
|
#2080 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nerolka tylko się tam nie przemęczaj Cytat:
To czekamy na wiesci.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
||||||
|
|
|
#2081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do wyganiania, ach szkoda gadac. raz że ja mam jakos wąsko tam i jakiś czas temu jak próbowalismy to nic nie wchodziło. a po drugie mój T. jakis z kosmosu romantyk. mówi, że to takie bezuczuciowe - kochac się tylko dla tego, żeby go wymiotło ze środka.wczoraj rano i przedwczoraj miałam bóle jak na okres w podbrzuszu. teraz znowu się zaczynają, więc może cos się zacznie dziac
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Zadomowienie
|
Agni, U nas rekordzistka wg listy jest IustPi - w 42 tc urodziła...
No to masz romantyka... Mojemu tylko szepnąć słówko... Może dzisiaj szepnę... ![]() Tylko mam nadzieję, że o normalnej porze z pracy wróci, bo przed urlopem chciał zostawić wszystko na cacy... |
|
|
|
#2083 |
|
Zadomowienie
|
z góry dziękuję Wam za
i cieszę się ,ze imię się podoba![]() Wodaqua podaj mi nr tel na priva to jeśli dziś mnie potną to tyrknę i opowiem co i jak ![]() Meszsares- a jak zdrówko? jeszcze się dziś odezwę...ale stresa mam jak nic
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
BABONIK
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2085 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczynki za kciuki
Koniecznie się odezwij!!! Zaciskam mocno
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie dzis pobeczalam bo kapnelam sie ze ze szpitala nie wzielam tej tasiemki na raczke i jej nie mam... za to dobra wiesc - pepuszek odpadl
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry Dziewuszki U nas noc po chińsku- czyli jako tako. Teraz Robal śpi, ale jakoś niespokojnie. Więc pewnie nie posiedzę długo :P Zanetka czekamy na Was i trzymam kciuki żeby z rączką wszystko się szybko unormowało
|
|
#2089 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Drugi dzien na bezrobociu leze i nic nie robie. Zjadłam tylko śniadanie i pogadalam z mama w Polsce. Szykuje sie do kąpieli ale Cos mi nie wychodzi. Leniuch ze mnie wylazi :P pobolewa mnie tez Cos brzuch. Chyba ciut za wczesnie. Baboniku kciuki, oby poszło po Twojej mysli. Madziaranew odezwij sie jak wrócisz. Agni a szopa sie pozbylas? Nie przypominam sobie byś o tym pisała. Pisz co tam sie dzieje u Ciebie i co z tymi bolami. Editka
|
|
|
|
#2090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. PS. gdzie zdjęcie Kingi? Kiedy będziesz miała neta? Jak Artur reaguje na siostrę? Jak sobie radzisz?
|
|
|
#2091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a bóle przeszły i nic nie zapowiada, że powrócą. przeszłabym sie na spacer, ale czekam na dwie przesyłki, a poza tym gorąc straszna i ciężko mi się chodzi. poprasuję troszkę i dalej będę tkwic przed telewizorem. ![]() czekam na wiesci od madziary o tym masażu szyjki macicy, bo mnie czeka w czwartek. A ty jak sobie radzisz w ten upał? i chyba rodzisz jutro ?
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2093 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie mamy
Żanata z Emilie dzisiaj wychodza za szpitala |
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Melduje się na szybko i idę kosić trawę bo nie długo będzie sięgać po kolana przez te deszcze! Dziękujemy za wszystkie kciuki odnośnie wizyty ![]() Lila nadal w schronie, szyjka długa, utrzymana, główka delikatnie sie obniżyła ale nie znacznie, Lili waży ok 3200g, więc kolosem nie jest, na poród nie mam co sie jeszcze nastawiać, 9 sierpnia mam się zgłosić na ktg i w sumie to tyle się dowiedzieliśmy ![]() Tak że nie ma co się smucić, ważne że z małą wszystko ok, a my mamy cierpliwie czekać ![]() Tatuś wczoraj przyszalał, miał kupic stelaż do baldachimu to wrócił ze stelażem i kolejnym kompletem pościeli beżowy z żyrafką już wyprany, suszy się jak ubiorę łóżeczko to wstawię zdjęcie![]() I muszę się przyznać bez bicia że odgapiłam naklejkę od Natki tyle że fioletową jest boskaAaa i tak na szybko jeszcze..... zapisałam się do szkoły Architektura wnętrz Dobra spadam kosić trawę... |
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj walczyłyśmy z małą do północy gdzieś... byłam wykończona i Lena również, za to potem spała do 5.00 a potem od razu zasnęła, wstała o 8.30 zjadła i znowu poszła spać i śpi do teraz
musimy kupić woreczki do łapania moczu
|
#2096 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Probuje Was czytac przez telefon ale marnie mi idzie.
Pani chirurg podwiazala wczoraj Zolwikowi kikutki a ja plakalam razem z nim. Dzis mielismy usg brzucha i glowy. Wyniki sa dobre, wiec wychodzi na to ze to jednak wada nie powiazana z inna choroba. Dalej sie martwie ale troche mniej. Lekarki to pewnie maja mnie juz dosc jak tak placze na co drugiej wizycie. Mam nadzieje ze jutro wyjdziemy.
|
#2097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez ciekawa jestem tego masażu. Mam nadzieje jednak ze nie bedzie dane nam doświadczyć na własnej skórze. Moj termin dopiero za 3 tygodnie ale mogłoby wczesniej Cos sie zacząć. Chciałabym jeszcze w ładna pogodę na spacerki z Wicia chodzić. Upał mi nie przeszkadza. Siedzę w domu i mam miły chlodek. OK 22 stopni w sypialni mam. Poza tym cieplolubna jestem i moge sie wygrzewac na slonku. A teraz Wlasnie zrobiłam sobie pachnąca kąpiel i pisze do Was z wanny ![]() A i jeszcze ciekawostka. Wysluchalam wlasnie w radio ze w Harrodsie w Londynie ustawili dekoracje bożonarodzeniowe i sprzedają od Dzis choinki, bombki itp. W zeszłym roku Troche pozniej rozpoczęli akcje święta bo 4 sierpnia. Paranoja ![]() Agni daleko masz do Harrodsa?? |
|
|
|
|
#2098 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ważne że wiadomo co mu dolega...jak tylko chcesz karmić to walcz dalej- karmienie piersią jest jak najbardziej możliwe, tylko dużo samodyscypliny wymaga, przynajmniej na początku...Cytat:
żeby Maja posłuchała Cytat:
![]() ja się śmieję do TZa że szkoda że mleka nie daje bo byłoby już wszystko i byłabym zbędna choć mały sprawdza czasem czy od taty nie poleci ![]() Cytat:
![]() żeby coś ruszyło, i za wszystkie przeterminowane również ![]() ja kąpię codziennie, głównie żeby się przyzwyczaił do takiego rytmu wieczornego, a daję do wody płyn do kąpieli dla dzieci z Rossmana. to super! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W Biedronce widziałam dziś fajne naklejki dla dzieci z Disneya, chyba po 10 zł, na ścianę w sam raz jeśli by któraś chciała ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
A z Małym na pewno będzie wszystko dobrze!!! za szybkie wyjście!Cytat:
niedługo będzie sprzedaż całoroczna...
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-08-02 o 11:19 |
||||||||
|
|
|
#2099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wizyte mam dopiero o 16 , oczywiscie ze dam znac jak poszlo. Wczoraz z Tz sie poprzytulalismy a tu kurde nic. Dzis rano byl Bol w podbrzuszu taki na @, ale przeszedlWczoraj przed kapiela jakby kawalek szopa , no ale przezroczysty, cholera sama nie wiem czy to to. Stronczek- chyba sobie zartujesz z ta wystawa , jeszcze o tym to ja nie slyszalam.powariowali, ale gdyby nie mieli klientow to by tak nie robili, a ONI lubia wszystko zaplanowac ![]() Zmalowana - po chinsku ,,jako tako" |
|
|
|
|
#2100 | ||||
|
Zadomowienie
|
Bry
.Cytat:
Pewnie tak-nie musisz się nimi zajmować 24/7 .Cytat:
za dzisiaj.Cytat:
![]() Cytat:
. Widzisz, wszystko będzie dobrze .
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

Czyli wcle nie tradzik niemowlecy. Plakac mi sie normalnie chce i jak sobie poczytalam to wszystkie objawy prawie ma oprocz smierdzacych kup i ulewania. Ale duza ilosc gazow, niespokojny sen, placzliwosc
balam sie ze moge to przegapic. tak ok 9 krzyczalam ze chce juz znieczulenie przyszli do mnie przed 10 i podpieli mi IV do kregoslupa i powiedzieli ze kolejna dawke moge zaaplikowac o 10:15 myslalam ze umre. nie wiem dziewczyny jak rodzicie bez znieczulenia.
za poród i gratulacje

nic wczoraj niestety nie ruszyło, mimo proroczych snów teścia, że to na pewno będzie 1 sierpnia, ani błagań tża o to, żeby Maja w końcu wyszła
niech się okaże, że jakieś wrota są otwarte (niech chociaż mała furteczka będzie)
. Chyba będziemy musieli wziąć kościelny
no ale nerwów pewnie będzie trochę przy tym...
Bo jeszcze nie mamy
ale to osobny temat)

czy jakis paracetamol w czopkach czy cos innego... oczywiscie tfu tfu tfu... a i zapytam o te czopki Viburcol (homeopatyczne) bo podobno niezastapione w stanach pobudzenia po szczepieniach w zabkowaniu i kolkach 

Zakończone: 2
ale ważne że wiadomo co mu dolega...jak tylko chcesz karmić to walcz dalej- karmienie piersią jest jak najbardziej możliwe, tylko dużo samodyscypliny wymaga, przynajmniej na początku...