|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
![]() U mnie telewizor gra jak Blanka zaśnie,a ostatnio wolę książę wieczorem poczytać bo nic w tej telewizji nie ma. Silver,Aga jak dzieci? Blanka właśnie męczy makarony w oknie,trzeba je poplątać żeby mama miała co robić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, Fewcia super że nocki lepsze
![]() ![]() U nas było 2 pobudki z czego jedna na podanie leki bo temp. wysoka ok 1 w nocy. A o 5 na cycusia. A teraz Zuzka jeszcze śpi. Temp. 36.6 także mam nadzieję że to już koniec. Silver jak u Was ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- A co do oglądania telewizji to u nas tak jak u Lady. Mamy stary tel, kanały tylko jakieś 15 na których i tak nic nie ma. Piosenki puszczamy z lapka, Zuzia popatrzy, potańczy, a potem się denerwuje bo chce myszkę do buzi, kable więc muszę to chować. Ale za to radio gra u nas cały dzień. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
laski ale mi żeście komentami dowaliły w k., dziękuję!
a hje Ty to poleciałaś po całości na maksa, nie przesadzaj kobieto!
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Mówiłam Wam że udało mi się wylicytować dla Blanki kombinezon i kurtę Tchibo? Za 60zł. Chyba dobra cena? Ale jaka jakość! Polecam na prawdę.
Powiedzcie mi czy mogę zrezygnować z kaszek?? Blanka jakoś nie przepada ostatnio za kaszkami instant. Wczoraj jej jaglankę zwykłą ugotowałam, dodałam owoców i zjadła. Czasem dam jej bułeczkę z roślinnym masłem, jajecznicę na parze. Czy kaszki są obowiązkowe?? Mleko je ok 4 150ml, około 6.00 120ml a potem wieczorem 210ml, koło 20.00. Czy musi mieć jeszcze jakiś posiłek mleczny? ![]() Dzękuję za odpowiedzi w sprawie lezaczka. Nasz właśnie robi za przezszkodę przy dojściu do rtv
|
|
|
|
#1595 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wyłaził mi z niego sam.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Noc kiepska, Miś zazwyczaj daje się w nocy odłożyć do łóżeczka, ale nie tym razem. od 1.30 do 3 nie spał. poza tym nocą musiałam czyścić kuwetę kotu. Ja nie wiem co mój mąż zrobił, nie wnikam, ale w kuwecie był jeden wielki zbrylony kawał ![]() No i wczoraj Michasiowi pokazuję kwiatki w książeczce i mówię że pachną i wącham. Mówię mu, powąchaj kwiatuszka, a on nachyla się i nosem pociąga
|
|
#1596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1597 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
puscilam mlodemu przed chwilka ciekawa jego rekacji - no to reakcja byla... "2" jak malowana Cytat:
![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#1598 |
|
Wtajemniczenie
|
Doszły mnie słuchy że jestem oficjalnie poszukiwana
![]() Witam się więc przy porannej kawce, kilka stron przeczytałam. Tak mi Was brakuje że masakra...przepraszam że mnie nie ma ale doba jest ostatnio taka krótka, proszę o wybaczenie i obiecuję poprawę ![]() U nas wszystko w porządku, Iguś zdrowy, ja zapracowana ( w pracy ciąg dalszy masakry, w domu po pracy milion rzeczy do zrobienia i max czasu chcę poświecić Igusiowi). Nadal w paszczy 6 zębów i coś się kluje następnego ale wykluć sę nie może, apetyt bardzo dopisuje ostatnio. Słyszałam też pierwsze piękne i wyraźne "MAMA" ale nie chce powtórzyć skubaniec. Podjęłam pierwsze próby odstawienia od cyca ale nie udało się. Tzn. przed snem półprzytomnemu próbowałam podmienić cycka na butlę (moja bratowa tak zrobiła ze swoim synkiem a karmiła piersią 9 miesięcy i przeszło od razu, odstawienie trwało 1 dzień) ale Iguś od razu głowa na boki, odpuchał butlę rękoma, piszczał a po ponownym złapaniu cyca westchnienie euforii. Próbowałam 3 dni z rzędu i coraz gorzej. Strasznie przeżyję to chyba psychicznie...on tak pięknie pije wodę z butelki a mleka nie chce. Nie chcę żeby to było i dla mnie i dla niego traumatyczne przeżycie...a chyba będzie. No i mój brat będzie miał córeczkę Zosię (to jego drugie dziecko, mój chrześniak jest pół roku starszy od Igorka). Cieszymy się wszyscy bardzo! Termin ma na marzec. Jeju te ciuszki cudne, sukienusie, opaseczki... ![]() Obiecuję raz jeszcze że będę częściej, postaram się wyłuskać chwilę codziennie rano przy kawie bo brakuje mi Was bardzo
|
#1599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam duzo nowych bodziakow z tchibo. Faktycznie, nic sie z nimi nie dzieje Co do kaszek - pewnie, ze nie sa, wg mnie mozesz smialo zrezygnowac. Przeciez niektore mamy w ogole nie robia kaszek. Ill, wracaj do nas! Jestem i ja ![]() Donosze, ze Kubie spodobalo sie lozeczko ![]() Co prawda byly pobudki o 00:00 i o 2:30, ale przez to, ze wsadzil nozki w szczebelki i nie mogl sobie poradzic pochlipal doslownie chwile uu i odlecial. Obudzil sie przed 6, bo TZ sie jak zwykle do pracy tarabanil.Wzielam go do lozka z zalozeniem na 30min snu, bo mielismy isc do labu. Ale cos nie poszlo, bo wstalismy przed sekunda ![]() To jego pierwsza noc w lozeczku hmmm od 7 miesiecy? Jeeej, jak dziwnie spac przytulając sie do TZ, a nie gdzies z boku z jednym wystającym półdupkiem
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-11-05 o 09:31 |
|
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy coś ponad 40 cali i powiem CI że oglądanie seriali niby ok ale jakość często nie jest dobra. Zalezy pewnie jak będziesz oglądać takie orginalnie nagran z płyty do kupienia to spoko, ale gdzieś z neta to często przepikselowane ![]() Co do Tchibo i ciuchów z tamtą moja koleżanka dobra tam pracuje i właśnie mówi że ciuchy są super jakości !!!
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny u nas ostatnio szał robi basenik z piłkami. Dzięki niemu mam chwilę czasu wolnego o co ogólnie u nas ciężko.
Basenik nie jest duży, nie jest plastikowy więc przyjemny dla oka i ręki ![]() Jeżeli macie troszkę miejsca to polecam
|
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Onaella tak w ogole to ![]() Illusion, brakuje Cię tutaj
|
|
#1605 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej girls
![]() I my dziś również próbowalismy spania bez Blanki a ona w łóżeczku, wytrzymałam do 2 bo od 1 do drugiej co chwila marudziła i musiałam wstawać więc stwierdziłam że mam to gdzieś i ją wzięłam do nas i spała już spokojnie Jestem niekonsekwentna wiem, ale wole się wyspać. W ogóle w sumie to jej chyba bez różnicy gdzie śpi bo i tak zasypia u mnie na rękach przy butli, bo ja też nie jestem fanką uczenia samodzielnego zasypiania. Mi osobiście się wydaje, że dziecko kiedyś samo dojdzie do tego i po prostu zaśnie. Bo u Blanki to już tak bywało, co kilka miesięcy zmienia sobie schemat zasypiania . Na początku zasypiała sama w łóżeczku , potem zasypiała przy mnie wtulona na łóżku, potem trzeba ją było lulać, potem znowu wtulona w łóżku no i teraz znowu lulanie . Co do tv,to ja rzadko oglądam przy Blance wyjątkiem jest ranek . Jak wstajemy i szykujemy śniadanie, małż do pracy to gra DDtvn potem wyłączam. Blanka czasem się zatrzyma i popatrzy w pudło ale w większości to ona nie ma czasu na takie rzeczy A na laptopie czasem jej włączam piosenki ostatnio hitem jest : http://www.youtube.com/watch?v=NcJ7H...dZ_qLBn2oxT7Uq ![]() Przed snem wieczorem jednak staram się by było cicho i dlatego wkurzyłam się wczoraj.... otóż: -poszliśmy z małżem na tą ściankę wspinaczkową i z Blanką została moja koleżanka z facetem ,wychodziliśmy o 20 bo o 20.30 się zaczynały zajęcia. Oczywiście Blanka nie mogła zasnąć bo poczuła że rodzice wychodzą no i bawić się chciała no więc tamci się nią zajęli. Myślałam że chwile się pobawią i Blanka uśnie bo ona już była "ledwo ciepła" ale wracamy o 22 a ona nie śpi. w domu wszystkie światła pozapalane i tv dudni na pół osiedla bo ten jej facet se oglądał nosz... i zdziwieni że Blanka "dała im w kość" , jak tylko weszliśmy to ona uśmiech od ucha do ucha a potem się żaliła mamie , poprzytulałam uspokoiła się i poszła spac.O kurdę ale się rozpisałam , przepraszam ![]() Lady, Fewcia - cieszę się bardzo że noc lepsza !!! Fewciu pytałaś o bujak- ja nie używam od 4 miesiąca bo rehabilitantka mi zabroniła z tego względu, że Blanka miała wzmożone napięcie i jej ciałko odginało się do tyłu i powiedziała że bujak jest zbyt miękki i kształtuje złe nawyki właśnie tego odginania się do tyłu i mowiła by dać coś twardego i używaliśmy fotelika samochodowego. Bokeh- jeszcze MY bezzębne ![]() Onaella, Ill- witajcie i wracajcie do nas ![]() Aga mam nadzieję że Zuzi już przeszło Ezzo -baty dla męża!
|
|
|
|
#1606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mogłabyś foto wrzucić? _____ dziewczyny,m zrezygnowałam z usypiania przy wspomaganiu okapu, przetrzymałam Borysa z pierwszą drzemką, skutek był taki że az sie do mnie kleil jak nigdy
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tv, to tak myslałam, że o to Ci chodzi, że nie oglądacie w ogóle tak po prostu, bo nie lubicie. Pamiętam jak pisałaś już kiedyś, że u Was tv stoi nie używane, bo macie kilka programów na krzyż, nic ciekawego nie leci i wolicie korzystać z neta ![]() Illusion, sieeeemaa! ![]() -------------- Powiem Wam, że Pola chyba naprawdę nie chce mieć rodzeństwa A my wczoraj z tż chcieliśmy w końcu podziabać i co? Się pannie umyślały płacze o godzinie 23 I to wcale nie jest pierwszy raz A nie wiem, czego ona się obawia, jak my przecież z głumami ![]() A dzisiaj taki trochę smutny dzień od rana. Dziś siostra poszła do roboty, do tego dziadka się nim opiekować. I dzwoni do mamy za 20 minut, że dziadek nie oddycha, serce mu nie bije, nic w ogóle, wiotki jest, a jeszcze trochę ciepły A my się dzisiaj z mamą obie obudziłyśmy ok. 5.30, mamie się coś śniło i aż na łóżku siadła, i się zastanawiamy, czy to nie wtedy umarł... Szkoda mi siostry, bo ona pierwszy raz taką sytuację ma, a mama to jednak bardziej z tym oswojona. Ehh...
|
|
|
|
|
#1608 |
|
Wtajemniczenie
|
hje - biedna siostra
Btw moja ciotka tez pojechala do Niemiec opiekowac sie starszymi ludzmi. Kilka lat do emerytury jej zostalo, pracowala w PKO, zwolnili ja i juz pracy znalezc nie moga, niby przez UP wyslali ja na staz do US i co? oczywiscie jak sie staz skonczyl to podziekowali a ze 2 lata czegos szukala
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, Nawijka przepraszam że Was pominęłam
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Witam i wracam ![]() Pewnie, za chwilę wrzucę. Edytowane przez onaella Czas edycji: 2013-11-05 o 10:37 |
|
|
|
#1611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny nadrabiam po weekendzie więc cierpliwości bo startuje od 25 strony
![]() Cytat:
![]() My tez bezzębne, zaczynam myślec że tak już zostanie ![]() Cytat:
U mnie po weekendzie masakra. W czwartek już byłam u mamy bo miałyśmy wiązanki i znicze na cmentarz zawieźć no i okazało się że zmarła moja babcie. Ogólnie długo chorowała i wujek z żoną się nią tak raczej kiepsko zajmowali, dla nas też rzadko była miła no ale to przecież babcia. Zamieszania troszkę z pogrzebem i tak złożyło się że wszyscy byliśmy na miejscu ( dokładnie tak samo jak a w tamtym roku jak zmarł tata). W sobotę na wieczór wróciłam do domu i chyba z godzina minęła, zaczęłam kawę robić i wodę do butelki odlałam na mleko dla Oliwki. Przyszedł Tż do kuchni i posadził Małą na blacie a ta pociągnęła ta butelkę i wode wylała. Spodenki szybko ściągnęłam jej no ale skarpetka błyskawicznie namokła tą gorącą wodą. Krzyk był masakryczny. Pojechaliśmy od razu na pogotowie, lekarz opatrzył; poparzenie II stopnia, nie wiadomo jeszcze czy blizna zostanie czy nie. Wczoraj byliśmy u chirurga bo mieliśmy skierowanie a tu gość mówi że z małymi dziećmi do Rzeszowa do chirurga bo oni nie mają kontraktu na dzieci Ale przyjął nas tak na lewo, noge oglądnął ale w sumie to nic nie powiedział i pewnie trzeba będzie jeszcze raz się wybrać. Ogólnie Mała bawi się, staje na tej nóżce, tylko przy zmianie opatrunku no i przy kąpaniu…..ehhh
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko proszę
takie na szybko bo mi Wiktorek w kadr wchodził ![]() Kurczę na tel nie chca mi się zalaczniki dodac Edytowane przez onaella Czas edycji: 2013-11-05 o 10:50 |
|
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
Ifwka ja też tracę nadzieję że zęby wyrosną
![]() Hje bardzo współczuje siostrze ![]() Bokeh nie gniewam się Blanka spała teraz w łóżeczku. Słysze z drugiego pokoju że buszuje więc wchodzę a ona do mnie "pa pa " raczką Dziewczyny czynnie uprawiające sport - polećcie mi jakieś ćwiczenia na wzmocnienie rąk
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja polecam podnoszenie dziecka ![]() a tak serio Marsi kiedyś wstawaiała taki link ale go nie zapisałam, z zerią ćwiczen z hantlami na biceps i triceps
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion córko marnotrawna Wracaj do nas!
Iwfka obserwujcię nóżkę ![]() Blanka sama Zasnela w łóżeczku i spala godzinę! Bokeh,Lenova nasz ząbek pojawił się znikąd Blanka wręcz grzeczniejsza była![]() Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1617 |
|
Wtajemniczenie
|
Hje, przykro mi
to co? Siostra zostaje bez pracy?Ifwka, kurcze, biedna Oliwka sama jestem poparzona i niestety ale mi blizny zostały ale Oliwka jest malutka więc raczej jej powinno zejść wszystko. Trzymam za to kciuki
|
|
|
|
#1618 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój mówi mama, baba, dziadzia, deeeeej, mniam, brum (jechac), dryn (jak usłyszy, że tel dzwoni) i co mu jeszcze wyjdzieCytat:
całuje Blanusie , mój tez zżera wszystko co mu sie nawinie, podejrzewam górne trójki bo spuchnięte wszystko jak balon...Cytat:
Cytat:
buzialki miesięcznicowe dla Poli Cytat:
NAWIJKO, bardzo trzymam kciuki za Kubusia i rehabilitacje ![]() ![]() ![]() CHARLIZZ, trzymaj sie kobito |
|||||||
|
|
|
#1619 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
a co do makaronów to u nas też ulubiona zabawa, tylko ja mam takie z koralikami i ją co chwilę odciągam bo się boję żw mogłaby połknąć. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

a hje Ty to poleciałaś po całości na maksa, nie przesadzaj kobieto!

O 16 miałam już gorączkę 41,5 st
wiec pędem do doktora, bo długi weekend się zaczynał. Po badaniu krwi i moczy okazało się, że miałam zapalenia układu moczowego, dostałam antybiotyk ( bezpieczny przy kp) i już jest ok
nie wytrzymalam i wparowalam do pokoju (M.w glowie kielkowala mysl, zeby Pietraszko sie wyplakal!!!!!!

22.05.2008
14.08.2011
Mam nadzieje, ze szybko sie zagoi
noż ku.wa, ile można, od porodu ma ten sam repertuar; i zawsze między to wplecie "jak tatuś"