|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Dziewczyny piękne te Wasze brzuszki
![]() Dziś bardzo oburzył mnie komentarz, a właściwie stwierdzenie na mój temat: ALE JESTEŚ BRZYDKA!!! Normalnie mnie zatkało ![]() Kuzynka mojego Tż od kiedy wie że będę miała dziewczynkę mówi mi że wyglądam inaczej, o wiele gorzej niż normalnie. To nic że do tej pory spotykam się z samymi pozytywnymi komentarzami że promienieje itp. Wiecie co myślę na ten temat- że sama jest gruba, obleśna (często przepita), ma krzywe zęby a moja ciąża to jedyna okazja żeby mogła powiedzieć mi coś takiego i polepszyć sobie humor moim kosztem. Pewnie za jakiś czas będzie mówić mi jaka to jestem gruba choć sama nie będąc w ciąży ma sporą nadwagę i ogólnie jest zaniedbana. Dziś to wyglądało tak że weszłam do nich tylko na chwilę i kiedy mówiłam coś do babci stojąc bokiem do niej, ona ni z gruchy, ni z pietruchy wydarła się "ale jesteś brzydka!!!" -normalnie walnięta!!! ...Powiedziałam tylko że ja się z tym nie zgadzam, ale jak jeszcze raz tak powie to zapytam się czy nie potrzebuje okularów |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
M_aria dziwna ta kuzynka Tż
![]()
#693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym jej powiedziała, że mi po ciąży przejdzie a ona już taka "udana" zostanie. Nie no, nawet w żartach, przesadziła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zadomowienie
|
Pytanie do dziewczyn nie mających pracy - a wśród Waszych znajomych, rodziny nie macie nikogo kto prowadzi działalność gospodarczą i mógłby Was "zatrudnić". Nawet na zasadzie że wy dajecie mu pieniążki na składkę a macie zapewnione 12 miesięcy macierzyńskiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tylko że to nie był żart, a wykrzyczane stwierdzenie. Nawet gdyby to była prawda to nie wypada tak mówić ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2014-03-26 o 20:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Rozeznanie
|
wstyd ale nie wiem gdzie te wszystkie ikonki szukac o których piszesz ale udało mi się wstawić linka w podpisie ze zdieciem mojego big brzucha
Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-03-26 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Rozeznanie
|
Umówiłam się na przyszłą środę do szkoły rodzenia. Zajęcia będą odbywać się raz w tygodniu przez miesiąc w szpitalu w którym będę rodzić. Mam nadzieję że dowiem się czegoś ciekawego, a najbardziej zależy mi na tym by nauczyli mnie prawidłowego oddychania
|
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
Jak klikasz w "Odpowiedz" otwiera ci się edytor tekstu i tam są na górze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Rozeznanie
|
Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-03-26 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z poczty i zakupów
![]() ![]() Jutro na 18 mam szkołę rodzenia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- pati jak klikniesz w wątku normalnie, żeby napisać nową wiadomość to na dole pod edytorem tekstowym masz taki pomarańczowy prostokąt: zarządzaj załącznikami klikasz w to i tam wybierasz fotkę z komputera, klikasz załaduj i jak już się załaduje to robisz tak jak zawsze wyślij odpowiedź Nie wiem czy coś zrozumiesz bo to takie masło maślane ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
Al się dziewczyny rozpisałyście
![]() ![]() ![]()
#703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę twoje zdjęcie, ale klikając w podpis, dziwne. w każdym razie spory brzuszek masz. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny nacytowałam się wcześniej tyle, ale wszystko mi wcięło... Wrrr ale jestem zła! Zuken dzięki za wszystkie linki, na pewno z czegoś skorzystam. A Ty to nieźle przetrzepałaś allegro, dzięki Ci za to ![]() A i pytałaś o Świnoujście! Ja byłam kilka razy i na pewno nie będziecie się nudzić. A jeśli chodzi o nocleg to my byliśmy w Villi Melodia i bardzo polecamy ![]() Któraś z Was pytała o szczecińskie szpitale. Ja akurat będę prawdopodobnie rodzić w Stargardzie, bo tu mieszkam, ale słyszałam wiele pozytywnych opinii właśnie o Zdrojach. Znam wiele dziewczyn, które wybierały właśnie ten szpital. A dziś dostałam swój pierwszy w życiu mandat ![]() ![]()
![]() |
#708 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Rozeznanie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1395870231.783487.jpg
To ja tez dodam swój brzuchol :p i chyba wejdę na kompa zeby obejrzeć wasze bo jak narazie to tylko zaczarowanej widzę z telefonu a wasze albo wcale albo takie jakies miniaturki ze ledwo co widać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem juz po polowkowym i zatkalo mnie, gdy sie okazalo, ze w brzuszku mieszka chlopaczek
![]() ![]() ![]() Wszystkie macie sliczne, male, zgrabne brzuszki! Ja swojego nie bede prezentowac, bo mam naprawde duuuuuzy brzuch!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i w sumie Ty będziesz miała 10 zajęć a ja jak zacznę teraz to może na 7-8 się załapię ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() To jakie atrakcje polecasz w Świnoujściu ![]() ![]() Z drugiej strony co ja z wielkim brzuchem będę robić w górach ![]() pati ale masz już duży brzusio ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, wydaje mi się, że Papryczka pisała o tym, że lekarz nie pozwolił jej głaskać brzucha. Pytałam dziś o to mojego gina i potwierdził, że to może spowodować skurcze. Jestem w szoku i nie mogę się odzwyczaić od głaskania. Próbuję układać ręce na brzuszku i nimi nie ruszać...
![]() ![]() |
![]() |
#714 | ||
Zakorzenienie
|
ale się rozpisałyście! Dziewczyny! Gratuluję poznania płci bobasów ai zazdroszczę wybranych imion! U mnie wciąż są boje jak ma się nazywać nasz chłopak
![]() też tak chcę! Chyba się do was przeprowadzę ![]() Cytat:
Cytat:
A ja dziś podłamana wróciłam od lekarza. W ciągu 3 tyg. przytyłam 4 kg! ![]() ![]()
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba tylko jeśli ktoś naprawdę ma jakieś skurcze to wtedy wiadomo, że nie powinien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Angelika największy spaślak tu to chyba ja moze nie widać tak na zdjęciu ale ja startowałam z waga bardzo duża i mój brzuch to jeszcze przed ciaza wyglądał jak niektórych dziewczyn teraz ![]() Mój Tż sie dzisiaj śmiał ze juz mi zaczyna wciągać boczki bo ja mam takie "śliczne" dość spore dwa schabiki po bokach i w ostatniej ciazy jak mi brzuch do przodu wypchnęło to boczki mi wciągnęlo :p i tak w 7 miesiącu wyglądałam zgrabniej niz przed ciaza bo miałam taki śliczny okraglutki odznaczający sie brzuszek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Właśnie wzięłam prysznic i cała wysmarowalam sie bio oil uwielbiam go czułam sie taka wyschnięta a teraz cała pachnę jestem nawilżona i sie nie kleje jak po innych olejkach ![]() Wiecie czy mozna używać lacalut activ w ciazy??? Bo moje dziąsła to jakas masakra całe spuchniete i krwawią nie tylko przy szczotkowaniu ale przy jedzeniu tez ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-26 o 23:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() O 22:30 usnelam i to w ubraniu tak mnie wycięło ![]() ![]() ![]() Okulistka stwierdziła na kontroli że mam alergię i grudki na powiekach. Normalnie leczenie sterydami ale nie w ciąży, teraz nawet kropli p.alergicznych nie wolno.Zakaz soczewek na 3-4 tyg. Ale mogę pod wielkiego dzwonu pomalować rzęsy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie to jest nieodpowiedzialne, nawet biorąc pod uwagę, że ktoś jest w dobrej kondycji i dobrze znosi ciążę. Ja mam dobrą kondycję ale 5 godzin na trasie zmęczy każdego. ![]() Cytat:
![]() Pobudkę miałam dzisiaj o 5. Dwa dni był spokój z plecami, dzisiaj znowu bolą. Ogarnęłam śniadanko i czekam na Tż'ta aż się obudzi i zrobi drugie. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#719 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
Witam się,
dziś zaczynam 21tc ![]() ![]() już niedługo 6 miesiąc, teraz sobie uświadamiam, że po 6 mscu to juz III Trym będzie! Matko! a to tylko 3 miechy i rodzimy...ale ten czas leci. A tak niedawno zaczęłam w ogóle myśleć o dziecku...musze zacząć ogarniać więcej rzeczy dla małej, bo potem się nie pozbieram. Mam nowy nabytek ![]() ![]() Zostało jeszcze łóżeczko z takich większych rzeczy no i cała wyprawka, ciuchy, pieluchy, kosmetyki no i wszystko to czego sama będę potrzebować. Dużo tego a nie wiem od czego zacząć, chyba wezmę tą listę o której kiedyś rozmawiałyśmy i zacznę po kolei kupować wszystkie rzeczy, bo tak to się zgubię. ide popracować, trzymajcie się cieplutko i wietrzcie głowy bo dziś piękna pogoda (przynajmniej u mnie) :P buzka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.