Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-24, 07:14   #871
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Chyba Tobie jednej, Golgie taki podział w ogóle przyszedł do głowy. ja nie dzielę ludzi na dzietnych i bezdzietnych. Raczej na mądrych i głupich lub takich, którzy mnie wkurzają albo nie wkurzają. Nie wiem więc, po kiego wsadzasz kij w mrowisko i wyciągasz fałszywe wnioski.

Co do opisanego przypadku: wiadomo, nie musisz się kajać i prosić, skoro masz pierwszeństwo. Nikt Ci tego nie zapiera. Ale zawsze jest miło używać trzech magicznych słów: proszę, dziękuję, przepraszam. Nie szkodzi, jak poza informacją, że jesteś ciężarna dodasz jedno z nich. I Tobie będzie milej i ludziom w kolejce.

Małgorzato, to ja zaczekam na te fotki bo warto!
Ja też nie dzieliłam, dopóki nie zobaczyłam kilku wątków na wizażuW nich są wyraźne podziały i nie ja je stworzyłam
Co do drugiej części wypowiedzi, to uwierz, że nie przepycham się nigdy łokciami

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 07:20   #872
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Ja też nie dzieliłam, dopóki nie zobaczyłam kilku wątków na wizażuW nich są wyraźne podziały i nie ja je stworzyłam
Co do drugiej części wypowiedzi, to uwierz, że nie przepycham się nigdy łokciami
Oj chyba jednak Ty, bo ja osobiście znam wiele wspaniałych matek bez OZM. A tutaj jest wątek o OZM, bo jednak może nie wszystkie matki do swojej roli dojrzały lub nie wszystkie taką rolę pojmują właściwie.
Co do innych: siedzę na Wizazu juz chyba dwa lata (ponad) i w żadnym wątku nikt nie napisał, że matki to gorszy gatunek obywatela. Ale jest niejaka różnica między matką a dziką wózkową babą a to po prostu są głupie, roszczeniowe kobiety, ktore zapewne były takie i zanim zostały matkami, więc macierzyństwo niewiele ma tu do rzeczy.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 08:13   #873
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
e tam samochodu nie mieli takze problem ich nie dotyczyl
Może Twoi

Moi samochód mieli, później nawet dwa i mnie wozili na zakupy, wycieczki itd Normalnie zaraz zapytam jak oni sobie radzili bez specjalnego miejsca dla ludzi z dziećmi, nieprawdopodobne po prostu

Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki

Edytowane przez 201705121341
Czas edycji: 2015-01-24 o 08:17
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 09:08   #874
Emilia 25
404 Not Found

O, widzę że od nowa o kolejkach i pierwszeństwie.
Stary 2015-01-24, 09:31   #875
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Co do opisanego przypadku: wiadomo, nie musisz się kajać i prosić, skoro masz pierwszeństwo. Nikt Ci tego nie zapiera. Ale zawsze jest miło używać trzech magicznych słów: proszę, dziękuję, przepraszam. Nie szkodzi, jak poza informacją, że jesteś ciężarna dodasz jedno z nich. I Tobie będzie milej i ludziom w kolejce.
Plus to, że ktoś moze czuć się gorzej niż ta ciężarna. Któraś tu pisała, że pytała, czy może wejść pierwsza i pan powiedział, że nie, bo już dwie ciężarne wpuścił i ona to zrozumiała. Niesamowita matka.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 09:42   #876
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Czy juz mozecie przestac gadac nie na temat? Nie po to subskrybuje watek, zeby czytac przepychanki rodem z przedszkola.
Stary 2015-01-24, 09:59   #877
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:

to wkoncu ma buzie i moze powiedziec nie bo........
Tak samo buzia nikomu nie odpadnie jak powie "proszę", "przepraszam", "czy mogłabym". Naprawdę inni są wtedy od razu lepiej nastawieni. A nie przeparadowanie i gburowate paniusiowate nastawienie "wchodzę, bo mi się należy".

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
przeszkadzają dzieci w sklepach bo potrafią tam marudzić i zapłakać, przeszkadzają miejsca dla rodzin z dziećmi, przeszkadzają uprzywilejowane kasy w sklepach, pierwszeństwo w kolejce w niektórych miejscach - szkoda gadać
Nie. Przeszkadza tylko roszczeniowa postawa i przesadne wykorzystywanie/ naginanie przywilejów. Np. biega 3 godz. po ikei ciężarna z partnerem, a potem 3 min przy kasie nie może ustać. Byłam raz świadkiem takiej sytuacji. Stała przy kasie uprzywilejowanej i była 2 w kolejce, przed nią jacyś ludzie ok 50 lat i wręcz żądała przepuszczenia
Ps. Sama jestem w ciąży i miło jak mnie ktoś przepuści/ ustąpi. Do laboratorium wchodziłam raz bez kolejki - ale powiedziałam uprzejmie "przepraszam, jestem w ciąży i muszę wejść na pomiar poziomu glukozy we krwi"- nie było problemu. Ja się nie wpycham i nie wymagam hrabiowskiego traktowania "bo są przywileje i nawet jak się czuję wyśmienicie, to czemu mam nie skorzystać".

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
dziwne ze kierowcy w PL tacy nie domyslni.

Szok Zuken zostala zbiczowana za to ze poinformowala innych ze jest w ciazy i ma prawo wejsc. Jaka chamska, bez empatii, nie kultularna itd
A wychodzi na to ze ludzie bez dzieci, chodz rysunek wyraznie pokazuje ze parking dla ludzi z malymi dziecmi to nic nie musza

Oczywiscie ciezarne i matki z dziecmi to jedyne i najwieksze zlo
Ty jesteś jakaś niereformowalna. Ale jeśli nikt cię w życiu kultury nie nauczył, to nie dziwne, że nie rozumiesz o czym mowa...
Np w sklepie też się tak zachowujesz, że ani be ani me tylko "chcę 10 dg szynki gotowanej" i odchodzisz, bo należy ci się żeby ekspedientka podała - w końcu to jej praca i nikogo o nic prosić nie musisz?

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-24, 10:46   #878
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Nie. Przeszkadza tylko roszczeniowa postawa i przesadne wykorzystywanie/ naginanie przywilejów. Np. biega 3 godz. po ikei ciężarna z partnerem, a potem 3 min przy kasie nie może ustać. Byłam raz świadkiem takiej sytuacji. Stała przy kasie uprzywilejowanej i była 2 w kolejce, przed nią jacyś ludzie ok 50 lat i wręcz żądała przepuszczenia
czasem jest tak, że można chodzić a nie można stać,
ja tak miałam:
miałam ustalony termin cc,
na ostatniej wizycie lekarz kazał mi przyjść na cc tydzień wcześniej,
ostatni raz, w środę przed tym czwartkiem polazłam na zakupy, na inne osiedle,
zimno było, śnieżno, ale fajnie: w dziecinnym byłma, w drogerii, w pepco
potem poszłam do biedronki po sok czy po banana - stoję, stoję, stać nie umiem, odłożyłam banana, wyszłam
obok było polo, też sok i banan, stoję w kolejce, nogi bolą, rozryczałam się i wyszłam
mogłam iść byle nie stać, idę na przystanek, mój autobus odjeżdża za kilka minut, no nie wystoję przecież
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:00   #879
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beautyq Pokaż wiadomość
Taka filozofia , że wypada grzecznie zapytać, bo może być ktoś bardziej potrzebujący niż Ty.

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
A wracając do meritum. Ani ciężarni ani dzieciaci nie przeszkadzają, natomiast chamstwo i wymuszanie czegoś tylko z powodu rozmnażania się już są niefajne.
jak mozna wymuszac pierwszenstwo, jak pisze wyraznie ziecerna maja pierwszenstwo

Cytat:

Małgorzato, to ja zaczekam na te fotki bo warto!
Dorosli ludzie nie umia zrozumiec ze ciezarna ma pierwszenstwo, I trzeba sie martwic o to by im milej bylo

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Tak samo buzia nikomu nie odpadnie jak powie "proszę", "przepraszam", "czy mogłabym". Naprawdę inni są wtedy od razu lepiej nastawieni. A nie przeparadowanie i gburowate paniusiowate nastawienie "wchodzę, bo mi się należy".

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Ps. Sama jestem w ciąży i miło jak mnie ktoś przepuści/ ustąpi. Do laboratorium wchodziłam raz bez kolejki - ale powiedziałam uprzejmie "przepraszam, jestem w ciąży i muszę wejść na pomiar poziomu glukozy we krwi"- nie było problemu. Ja się nie wpycham i nie wymagam hrabiowskiego traktowania "bo są przywileje i nawet jak się czuję wyśmienicie, to czemu mam nie skorzystać".

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Dorosli ludzie nie umia zrozumiec ze sa miejsca ze ktos ma przywilejea a inni nie?
Jak wchodze na samolot pierwsza to tez mam do kazdego powiedziec przepraszam czy moglabym bo mam karte stalega klienta, dziekuje

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2015-01-24 o 11:02
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:08   #880
zakonna
Naczelna Nastolatka

rozumiem, że korona ci z głowy spadnie jak zastosujesz zwroty grzecznościowe...
Stary 2015-01-24, 11:11   #881
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem, że korona ci z głowy spadnie jak zastosujesz zwroty grzecznościowe...

ludzie by mnie smiechem zabili, przeciesz to oczywiste ze wchodza ci co maja karte stalego klienta bo tak jest napisane.

I nikogo to nie boli, ale wiem ze w przypadku ciezarnej w PL to boli, bo jak mogla "swieta krowa" nie zapytac sie czy jej wolno

Haters Gonna Hate
Stary 2015-01-24, 11:12   #882
zakonna
Naczelna Nastolatka

każdy powinien się uprzejmie odnosić do innych ludzi. Tak samo ciężarne jak i dziadkowie na emeryturze. Ty też.
Czy słowa "przepraszam, czy mogę przejść? Mam kartę stałego klienta i chciałabym wejśc pierwsza" zrujnowałyby twoją psychikę??

Edytowane przez zakonna
Czas edycji: 2015-01-24 o 11:13
zakonna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:19   #883
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Mijanou skad wniosek zebym Ci nie podziekowala? Ty sama sobie swoje dopowiadasz i nic nie dociera co sie pisze :/

Zakonna korzystanie ze swoich przywilejow jest Twoim zdaniem wymuszaniem??

Nikt nie wchodzi, nie prycha na ludzi, nie patrzy z pogarda, nie przepycha sie lokciami, nie oczekuje hrabioskiego traktowania. To wszystko same sobie dopisalyscie bo wlasnie to chcecie widziec
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:20   #884
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
każdy powinien się uprzejmie odnosić do innych ludzi. Tak samo ciężarne jak i dziadkowie na emeryturze. Ty też.
Czy słowa "przepraszam, czy mogę przejść? Mam kartę stałego klienta i chciałabym wejśc pierwsza" zrujnowałyby twoją psychikę??
ale zaraz to mam isc do kazdego co jest zamna i ich przeprosic ze wchodze pierwsza? Linie lotnicze maja tak zrobione ze jest osobna kolejka dla stalego klienta. I jak np wchodza inni a ty staniesz w tej kolejce to zatrzymuaj reszte i prosza ciebie. To mam wtedy ich przepraszac? I tylko ta osobe czy glosno i wyraznie wszystkich co stoja w kolejce

Haters Gonna Hate
Stary 2015-01-24, 11:21   #885
zakonna
Naczelna Nastolatka

nie wiem już co napisać bo mi ręce opadły. Poczekam na inny temat w tym wątku.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-24, 11:21   #886
201607211025
Konto usunięte

Cytat:
ludzie by mnie smiechem zabili, przeciesz to oczywiste ze wchodza ci co maja karte stalego klienta bo tak jest napisane.

I nikogo to nie boli, ale wiem ze w przypadku ciezarnej w PL to boli, bo jak mogla "swieta krowa" nie zapytac sie czy jej wolno
Skoro ciężarne zachowują się tak jak Ty, to ja się nie dziwię, że nie każdy patrzy na nie przychylnym wzrokiem. Zwrot grzecznościowy, kultura obowiązuje także ludzi, którzy mają pierwszeństwo, rację itd.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:23   #887
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Mijanou skad wniosek zebym Ci nie podziekowala? Ty sama sobie swoje dopowiadasz i nic nie dociera co sie pisze :/

Zakonna korzystanie ze swoich przywilejow jest Twoim zdaniem wymuszaniem??

Nikt nie wchodzi, nie prycha na ludzi, nie patrzy z pogarda, nie przepycha sie lokciami, nie oczekuje hrabioskiego traktowania. To wszystko same sobie dopisalyscie bo wlasnie to chcecie widziec
oczywiscie bo jak "swieta krowa" mogla by sie inaczej zachwoac

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez beautyq Pokaż wiadomość
Skoro ciężarne zachowują się tak jak Ty, to ja się nie dziwię, że nie każdy patrzy na nie przychylnym wzrokiem. Zwrot grzecznościowy, kultura obowiązuje także ludzi, którzy mają pierwszeństwo, rację itd.
to znaczy jak?

Haters Gonna Hate
Stary 2015-01-24, 11:29   #888
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
jak mozna wymuszac pierwszenstwo, jak pisze wyraznie ziecerna maja pierwszenstwo

Dorosli ludzie nie umia zrozumiec ze ciezarna ma pierwszenstwo, I trzeba sie martwic o to by im milej bylo

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Dorosli ludzie nie umia zrozumiec ze sa miejsca ze ktos ma przywilejea a inni nie?
Jak wchodze na samolot pierwsza to tez mam do kazdego powiedziec przepraszam czy moglabym bo mam karte stalega klienta, dziekuje
Tyle, że do samolotu jest osobna kolejka dla uprzywilejowanych, co nie?

Stary 2015-01-24, 11:29   #889
201705121341
Konto usunięte

ej no, ale jest duża różnica między wykupionym biletem z pierwszeństwem wejścia na pokład a ciężarną która ma możliwość skorzystać z pierwszeństwa. Oye serio nie widzisz tej różnicy? Bilet to bilet, a kobieta w ciąży może skorzystać z pierwszeństwa ale nie musi DLATEGO miło jest powiedzieć "Przepraszam, jestem w ciąży i chciałabym żeby mnie obsłużono poza kolejnością". Spoko, nie ma problemu. Bo ludzie tak czy siak by jej ustąpili, ale jest dużo kulturalniej i sympatyczniej jeśli kobieta poinformuje o tym ludzi w kolejce, a nie wepchnie się po prostu bez słowa bo się jej należy.

Poza tym nie zawsze widać ciążowy brzuch. Ja w ogóle nie zwracam uwagi na takie rzeczy, a jak kobieta ma na sobie luźny sweter albo sukienkę to już w ogóle nie widać czy jest w ciąży czy nie, dlatego miło jeśli używając jednego z trzech magicznych słów powie o tym ludziom w kolejce. Naprawdę nie chodzi o to czy lubię czy nie lubię ciężarnych. Mam w nosie czy ktoś jest w ciąży, czy ma nogę w gipsie czy ma 80 lat - źle się czuje, chce być obsłużony poza kolejnością - nie ma problemu. Po prostu wkurzają mnie ludzie prostaccy i chamscy którzy się zachowują wrednie bez względu na to co im dolega.

Edytowane przez 201705121341
Czas edycji: 2015-01-24 o 11:43

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-24, 11:31   #890
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Czy możecie off top pisać na biało? Chociaż widzę, że proszenie nie da, niektóre nie " umią "

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:32   #891
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle, że do samolotu jest osobna kolejka dla uprzywilejowanych, co nie?
tak ale powiedzmy ze jestes pozniej i wchodzi cale reszta. Wtedy zatrzymuja wszystkich i prosza ciebie, reszta stoi i patrzy

Haters Gonna Hate
Stary 2015-01-24, 11:32   #892
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
oczywiscie bo jak "swieta krowa" mogla by sie inaczej zachwoac
to znaczy jak?
Niekulturalnie. I nie Oye, nie wszystkie ciężarne. Ja jestem ciężarna teraz, ale za święta krowę się nie uważam. I ciąża mi kultury nie odjęła, wiesz?

Stary 2015-01-24, 11:34   #893
zakonna
Naczelna Nastolatka

no i macie, sedno filozofii oye, "niech stoją i patrzą jaka jestem ważna". Naprawdę, gdyby ktoś się starał to chyba trudno byłoby o lepsze podsumowanie jej charakteru.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-24, 11:35   #894
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
ej no, ale jest duża różnica między wykupionym biletem z pierwszeństwem wejścia na pokład a ciężarną która ma możliwość skorzystać z pierwszeństwa. Oye serio nie widzisz tej różnicy? Bilet to bilet, a kobieta w ciąży może skorzystać z pierwszeństwa ale nie musi DLATEGO miło jest powiedzieć "Przepraszam, jestem w ciąży i chciałabym żeby mnie obsłużono poza kolejnością". Spoko, nie ma problemu. Bo ludzie tak czy siak by jej ustąpili, ale jest dużo kulturalniej i sympatyczniej jeśli kobieta poinformuje o tym ludzi w kolejce, a nie wepchnie się po prostu bez słowa bo się jej należy.

Poza tym nie zawsze widać ciążowy brzuch. Ja w ogóle nie zwracam uwagi na takie rzeczy, a jak kobieta ma na sobie luźny sweter albo sukienkę to już w ogóle nie widać czy jest w ciąży czy nie, dlatego miło jeśli używając jednego z trzech magicznych słów powie o tym ludziom w kolejce. Naprawdę nie chodzi o to czy lubię czy nie lubię ciężarnych. Mam w nosie czy ktoś jest w ciąży, czy ma nogę w gipsie czy ma 80 lat - źle się czuje, chce być obsłużony poza kolejnością - nie ma problemu. Po prostu wkurzają mnie ludzie prostaccy i chamscy którzy się zachowują wrednie bez względu na to co im dolega.

nic nie kupuje ekstra, karta stalego klienta daje mi taki przywilej, tak samo jak bycie w ciazy daje ciezarnej przywilej nie stania w kolejce

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Niekulturalnie. I nie Oye, nie wszystkie ciężarne. Ja jestem ciężarna teraz, ale za święta krowę się nie uważam. I ciąża mi kultury nie odjęła, wiesz?
Ty nie ale spoleczenstwo polskie cie tak widzi

Haters Gonna Hate
Stary 2015-01-24, 11:36   #895
zakonna
Naczelna Nastolatka

och, to polskie społeczeństwo...
Stary 2015-01-24, 11:40   #896
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:

Ty nie ale spoleczenstwo polskie cie tak widzi
Przez takie jak ty.

Stary 2015-01-24, 11:45   #897
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
\Ty nie ale spoleczenstwo polskie cie tak widzi
Serio? Bo mnie lata luźnym kalafiorem czy kobieta jest w ciąży czy nie, w ogóle ciąża nie ma tu nic do rzeczy. Próbujemy od kilku stron wytłumaczyć ci, że nie ciąża jest problemem (lol, jakby to mógł być jakiś problem) tylko fakt, że niektórym osobom brakuje kultury bez względu na stan w jakim się znajdują. A że takie niekulturalne osoby też zachodzą w ciążę i mają dzieci to stąd się biorą wątki o OZM i mówienie o świętych krowach.

A jak tak ci przeszkadza polskie społeczeństwo to idź sobie na jakiś amerykański wizaż.
Stary 2015-01-24, 11:50   #898
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość

Serio? Bo mnie lata luźnym kalafiorem czy kobieta jest w ciąży czy nie, w ogóle ciąża nie ma tu nic do rzeczy. Próbujemy od kilku stron wytłumaczyć ci, że nie ciąża jest problemem (lol, jakby to mógł być jakiś problem) tylko fakt, że niektórym osobom brakuje kultury bez względu na stan w jakim się znajdują. A że takie niekulturalne osoby też zachodzą w ciążę i mają dzieci to stąd się biorą wątki o OZM i mówienie o świętych krowach.

A jak tak ci przeszkadza polskie społeczeństwo to idź sobie na jakiś amerykański wizaż.
oczywiscie ze "lata" widac to szczegolnie na tym watku. Chamskie ciezarna korzystaja z przywileju bez proszenia..Brak kultury! .Oj boli

Dziekuje za sugestie bede tam gdzie mam ochote byc

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2015-01-24 o 11:55
Stary 2015-01-24, 12:00   #899
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
oczywiscie ze "lata" widac to szczegolnie na tym watku. Chamskie ciezarna korzystaja z przywileju bez proszenia..Brak kultury! .Oj boli

Dziekuje za sugestie bede tam gdzie mam ochote byc
Dobra kończę dyskusję z tobą bo nie ma sensu rozmawiać z kimś do kogo nic nie dociera i kto wybiera sobie z wypowiedzi to co mu pasuje.
Weź dziewczyno poćwicz czytanie ze zrozumieniem albo się przebadaj bo masz z tym jakiś problem.
Stary 2015-01-24, 12:01   #900
201604140952
Konto usunięte

Wy tak na poważnie?

Jestem w stanie zrozumieć miejsca dla matek z dziećmi, nawet nie tymi wózkowymi, szczególnie właśnie wtedy, kiedy parking znajduje się przy samej drodze. Czasami idę z bratem na zakupy i nie wyobrażam sobie, że nie trzymam go za rączkę idąc przez parking. Na szczęście nie chodzę z nim na duże zakupy, ale gdybym miała ciężkie torby + dwójkę dzieci do trzymania za rękę na pewno nie byłoby łatwo. Wiadomo, że mamy poradzą sobie i bez specjalnego miejsca, pewnie dają radę i wyciągnąć malucha z fotelika, i z fotelikiem, nie chodzi o to, że nie potrafią się zająć swoimi dziećmi, po prostu jest wygodniej i przede wszystkim bezpieczniej, kiedy samochód znajduje się bliżej wejścia do sklepu i kiedy jest miejsce, w którym dziecko może spokojnie ustać. Nie ma tych miejsc tak wiele - jedno, może dwa. Innym naprawdę nie zrobi dużej różnicy zaparkowanie trochę dalej. Inna sprawa, kiedy dziecko jest już w stanie spokojnie ustać - bez wyrywania się, bo coś fajnego zobaczyło - parkowanie na takim miejscu z 9 czy z 12latkiem to już moim zdaniem przesada. Pewnie zaraz usłyszę "jak ja sobie wyobrażam ustalić granicę wieku dziecka..."
201604140952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości