|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
![]() ![]() Co do drugiej części wypowiedzi, to uwierz, że nie przepycham się nigdy łokciami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Co do innych: siedzę na Wizazu juz chyba dwa lata (ponad) i w żadnym wątku nikt nie napisał, że matki to gorszy gatunek obywatela. Ale jest niejaka różnica między matką a dziką wózkową babą a to po prostu są głupie, roszczeniowe kobiety, ktore zapewne były takie i zanim zostały matkami, więc macierzyństwo niewiele ma tu do rzeczy.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Konto usunięte
|
Może Twoi
![]() Moi samochód mieli, później nawet dwa i mnie wozili na zakupy, wycieczki itd Normalnie zaraz zapytam jak oni sobie radzili bez specjalnego miejsca dla ludzi z dziećmi, nieprawdopodobne po prostu ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki Edytowane przez 201705121341 Czas edycji: 2015-01-24 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
#876 |
Wtajemniczenie
|
Czy juz mozecie przestac gadac nie na temat?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | ||
Zadomowienie
|
Tak samo buzia nikomu nie odpadnie jak powie "proszę", "przepraszam", "czy mogłabym". Naprawdę inni są wtedy od razu lepiej nastawieni. A nie przeparadowanie i gburowate paniusiowate nastawienie "wchodzę, bo mi się należy".
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() Ps. Sama jestem w ciąży i miło jak mnie ktoś przepuści/ ustąpi. Do laboratorium wchodziłam raz bez kolejki - ale powiedziałam uprzejmie "przepraszam, jestem w ciąży i muszę wejść na pomiar poziomu glukozy we krwi"- nie było problemu. Ja się nie wpycham i nie wymagam hrabiowskiego traktowania "bo są przywileje i nawet jak się czuję wyśmienicie, to czemu mam nie skorzystać". ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Np w sklepie też się tak zachowujesz, że ani be ani me tylko "chcę 10 dg szynki gotowanej" i odchodzisz, bo należy ci się żeby ekspedientka podała - w końcu to jej praca i nikogo o nic prosić nie musisz?
![]() |
#878 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja tak miałam: miałam ustalony termin cc, na ostatniej wizycie lekarz kazał mi przyjść na cc tydzień wcześniej, ostatni raz, w środę przed tym czwartkiem polazłam na zakupy, na inne osiedle, zimno było, śnieżno, ale fajnie: w dziecinnym byłma, w drogerii, w pepco potem poszłam do biedronki po sok czy po banana - stoję, stoję, stać nie umiem, odłożyłam banana, wyszłam obok było polo, też sok i banan, stoję w kolejce, nogi bolą, rozryczałam się i wyszłam mogłam iść byle nie stać, idę na przystanek, mój autobus odjeżdża za kilka minut, no nie wystoję przecież |
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
Jak wchodze na samolot pierwsza to tez mam do kazdego powiedziec przepraszam czy moglabym bo mam karte stalega klienta, dziekuje ![]() Edytowane przez OYE Czas edycji: 2015-01-24 o 11:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Naczelna Nastolatka
|
rozumiem, że korona ci z głowy spadnie jak zastosujesz zwroty grzecznościowe...
#881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ludzie by mnie smiechem zabili, przeciesz to oczywiste ze wchodza ci co maja karte stalego klienta bo tak jest napisane. I nikogo to nie boli, ale wiem ze w przypadku ciezarnej w PL to boli, bo jak mogla "swieta krowa" nie zapytac sie czy jej wolno |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Naczelna Nastolatka
|
każdy powinien się uprzejmie odnosić do innych ludzi. Tak samo ciężarne jak i dziadkowie na emeryturze. Ty też.
Czy słowa "przepraszam, czy mogę przejść? Mam kartę stałego klienta i chciałabym wejśc pierwsza" zrujnowałyby twoją psychikę??
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2015-01-24 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
Mijanou skad wniosek zebym Ci nie podziekowala? Ty sama sobie swoje dopowiadasz i nic nie dociera co sie pisze :/
Zakonna korzystanie ze swoich przywilejow jest Twoim zdaniem wymuszaniem?? Nikt nie wchodzi, nie prycha na ludzi, nie patrzy z pogarda, nie przepycha sie lokciami, nie oczekuje hrabioskiego traktowania. To wszystko same sobie dopisalyscie bo wlasnie to chcecie widziec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Naczelna Nastolatka
|
nie wiem już co napisać bo mi ręce opadły. Poczekam na inny temat w tym wątku.
![]() |
#886 |
Konto usunięte
|
Skoro ciężarne zachowują się tak jak Ty, to ja się nie dziwię, że nie każdy patrzy na nie przychylnym wzrokiem. Zwrot grzecznościowy, kultura obowiązuje także ludzi, którzy mają pierwszeństwo, rację itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- to znaczy jak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#889 |
Konto usunięte
|
ej no, ale jest duża różnica między wykupionym biletem z pierwszeństwem wejścia na pokład a ciężarną która ma możliwość skorzystać z pierwszeństwa. Oye serio nie widzisz tej różnicy?
![]() Poza tym nie zawsze widać ciążowy brzuch. Ja w ogóle nie zwracam uwagi na takie rzeczy, a jak kobieta ma na sobie luźny sweter albo sukienkę to już w ogóle nie widać czy jest w ciąży czy nie, dlatego miło jeśli używając jednego z trzech magicznych słów powie o tym ludziom w kolejce. Naprawdę nie chodzi o to czy lubię czy nie lubię ciężarnych. Mam w nosie czy ktoś jest w ciąży, czy ma nogę w gipsie czy ma 80 lat - źle się czuje, chce być obsłużony poza kolejnością - nie ma problemu. Po prostu wkurzają mnie ludzie prostaccy i chamscy którzy się zachowują wrednie bez względu na to co im dolega. Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki Edytowane przez 201705121341 Czas edycji: 2015-01-24 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Czy możecie off top pisać na biało?
![]() ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
tak ale powiedzmy ze jestes pozniej i wchodzi cale reszta. Wtedy zatrzymuja wszystkich i prosza ciebie, reszta stoi i patrzy
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zadomowienie
|
Niekulturalnie. I nie Oye, nie wszystkie ciężarne. Ja jestem ciężarna teraz, ale za święta krowę się nie uważam. I ciąża mi kultury nie odjęła, wiesz?
#893 |
Naczelna Nastolatka
|
no i macie, sedno filozofii oye, "niech stoją i patrzą jaka jestem ważna". Naprawdę, gdyby ktoś się starał to chyba trudno byłoby o lepsze podsumowanie jej charakteru.
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Ty nie ale spoleczenstwo polskie cie tak widzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Naczelna Nastolatka
|
och, to polskie społeczeństwo...
#896 |
Zadomowienie
|
#897 |
Konto usunięte
|
Serio? Bo mnie lata luźnym kalafiorem czy kobieta jest w ciąży czy nie, w ogóle ciąża nie ma tu nic do rzeczy. Próbujemy od kilku stron wytłumaczyć ci, że nie ciąża jest problemem (lol, jakby to mógł być jakiś problem) tylko fakt, że niektórym osobom brakuje kultury bez względu na stan w jakim się znajdują. A że takie niekulturalne osoby też zachodzą w ciążę i mają dzieci to stąd się biorą wątki o OZM i mówienie o świętych krowach.
A jak tak ci przeszkadza polskie społeczeństwo to idź sobie na jakiś amerykański wizaż. |
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za sugestie bede tam gdzie mam ochote byc Edytowane przez OYE Czas edycji: 2015-01-24 o 11:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Weź dziewczyno poćwicz czytanie ze zrozumieniem albo się przebadaj bo masz z tym jakiś problem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Konto usunięte
|
Wy tak na poważnie?
![]() Jestem w stanie zrozumieć miejsca dla matek z dziećmi, nawet nie tymi wózkowymi, szczególnie właśnie wtedy, kiedy parking znajduje się przy samej drodze. Czasami idę z bratem na zakupy i nie wyobrażam sobie, że nie trzymam go za rączkę idąc przez parking. Na szczęście nie chodzę z nim na duże zakupy, ale gdybym miała ciężkie torby + dwójkę dzieci do trzymania za rękę na pewno nie byłoby łatwo. Wiadomo, że mamy poradzą sobie i bez specjalnego miejsca, pewnie dają radę i wyciągnąć malucha z fotelika, i z fotelikiem, nie chodzi o to, że nie potrafią się zająć swoimi dziećmi, po prostu jest wygodniej i przede wszystkim bezpieczniej, kiedy samochód znajduje się bliżej wejścia do sklepu i kiedy jest miejsce, w którym dziecko może spokojnie ustać. Nie ma tych miejsc tak wiele - jedno, może dwa. Innym naprawdę nie zrobi dużej różnicy zaparkowanie trochę dalej. Inna sprawa, kiedy dziecko jest już w stanie spokojnie ustać - bez wyrywania się, bo coś fajnego zobaczyło - parkowanie na takim miejscu z 9 czy z 12latkiem to już moim zdaniem przesada. Pewnie zaraz usłyszę "jak ja sobie wyobrażam ustalić granicę wieku dziecka..." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.