|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
Cytat:
to tylko ja tak sobie glosno myslę... ale ja się nie znam![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
więc teraz nie znam się na tym a juz tym bardziej że nigdy w Polsce nie praccowałam. zwróć uwagę tylko na to że te wartości to są brutto co są podane w tym linku. więc trzeba poodliczac te wsystkie pierdoły....
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-03-24 o 21:44 |
||
|
|
|
#3842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
Cytat:
a TZ nawet ostatnio ogladal katalog z 4-kolowymi rowerkami i wybieral ktory bylby dobry ![]() Cytat:
![]() w najgorszym wypadku moje kieszonkowe mogloby zostac z powodu ewentualnego kryzysu obnizone, ale to niemozliwe ![]() za to z usmiechem na twarzy patrze na spadajacyh kurs dolara fajnie by bylo gdyby do maja spadl ponizej 3 zl
|
||
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, że nie moglabym chodzić cały tydzień bo mam jeszcze zajęcia na uczelni więc to już by było zupełnie bez sensu bo co mi po 400 zl miesięcznie a opracować by się trzeba było ![]() lecę spać bo raniutko wstaje ![]() dobrej nocki |
|
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie miałam wtedy wolnych funduszy nawet jakbym kupiła za 100zł tylko to bym zyskała coś do mojej skarbonki.. o ja głupia i ekonomie studiuję ehhhh
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego jeszcze mniej
|
|
|
|
#3849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno banki sa teraz ostrożniejsze i ewentualnie kredytu nie dostnaie ktos kogo ewidentnie na to nie stać. Znajomi znajomych maja kredyt we frankach - mieli ratę 2500 zł(wysoka, ja bym tak nie ryzykowała) i teraz im podskoczyła do 3500 zł i są ponoc goli i weseli po zapłaceniu raty Myślę(tak po mojemu na chłopski rozum) że teraz banki jak udzielają kredytów to chyba po prostu tak nie dają sie ludziom wyżyłowac co do grosza - czyli w sumie trzeba więcej zarabiać, żeby dostac tyle ile dawniej za mniejsze zarobki. Haha ale ameryke odkryłam Oj debil filozof ze mnie![]() Cytat:
![]() Aaaaa dolarki w Egipcie
|
||
|
|
|
#3850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak 20zł zarobię to dopiero będę się tu cieszyć hehehehehehe ale i 20zł piechotą nie chodzi![]() Cytat:
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
co można kupic na prezent ślubny?
coś fajnego, ale niedrogiego
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
zamów pościel na allegro- wczoraj taką śliczną fioletową widziałam za 150zł sama bym sobie kupiła gdybym miała teraz taką potrzebę no ale pościel mam i przez najbliższe 1,5 roku nie będę potrzebowała nowej...
możesz też kupić kuponów lotto albo drapek za 100zł nie wiem ile to dla ciebie niedrogo? i czy chcesz prezent użyteczny czy raczej zabawny?
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja na dziś kończę moja przygodę z komputerem dobranoc
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
znalazlam sobie fajny 2-dniowy kongres organizowany za miesiac w Krk na temat, na ktory bede pisac moja magisterke... juz sie napalilam jaki fajny i w ogole, ze mogloby mi sie przydac... dopoki nie doczytalam ile kosztuje udzial......
3995zl, a po 27 marca 4495zl to chyba sobie jednak nie pojde
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-03-24 o 23:02 |
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Samoa co myślisz nad zarobieniem 15zł na spekulacji 50 dolarami???
bo ty tu jedna tak jak ja lubisz kombinować gdzie by tu złotóweczkę gratis dostać załóżmy że poczekamy aż dolar jeszcze spadnie i kupimy 50 dolarów np po 3zł (kurs sprzedaży banku) to wydamy 150zł. a jak dolar wzrośnie powiedzmy na 3,3zł i sprzedamy po kursie kupna banku oczywiście to dostaniemy 165zł czyli 15 zł to będą nasze przychody finansowe![]() ![]() wiem że dolar teraz inaczej stoi ale ja tylko taki przykład podałam
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym miała![]() Już się nie wkurzam na podatek Belki, bo mamy więcej kasy na koncie oszczędnościowym i co miesiąc dostajemy po kilkanaście złotych i wtedy ten podatek wynosi faktycznie 19% a nie 30 tak jak przy moich mikrooszczędnościach Więc na razie nie kombinuje nic tylko trzymam kasę na koncie oszczędnościowym![]() W ogóle juz sie przestałam cieszyć z tych odsetek, bo jest ich dużo, jak było mniej to się cieszyłam jak głupek A powinno być na odwrót, ale cóż![]() ![]() Byłam dziś w Urzędzie Skarbowym zanieść PIT i liczę, że mi szybko przeleją kasiorkę
|
|
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
ja grubsza kasiorę na lokacie trzymam- mam 7,2 % stałe oprocentowanie więc nie jest źle, gorzej z tą lokatą co mam na zmienne oprocentowanie
![]() a z tą walutą to też nie chcę całej skarbonki zamrażać bo nie wiadomo ile czekać trzeba będzie na wzrost kursów... ale kusi mnie choć 50 czy 100 dolarów kupić jak jeszcze potanieją nawet gdyby spadło to wielę nie stracę a dalej forsa będzie płynna, za to jak coś zyskam to się będę cieszyć jak głupek
|
#3859 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a tak ogolnie to też chciałabym już robić zakupy do kuchni, ale z tym się jeszcze wstrzymam tak do pół roku przed slubem, bo w sumie nie wiemy jeszcze gdzie będziemy mieszkać.. |
|||
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
onaella jeśli pracujesz na cały etat to dostajesz brutto 1276 zł. Ale to jest jeśli pracujesz na cały etat! Czyli 160 godzin miesięcznie (około). Jeśli się pracuje na 3/4 lub pół etatu ma się jeszcze inne stawki.
I teraz 1276zł:160/h=7,98zł/h Ale jeśli jest to Twój pierwszy rok pracy pracodawca może zaniast tych 1276 brutto może płacić 1020,80 zł brutto. Wtedy Twoje wynagrodzenie na pełnym etacie, za godzinę pracy wynosić będzie: 1020,80zł:160/h=6,38zł/h Co do cen mieszkań, to u mnie nic nie zmalało. Ceny, jakie były, takie są,a jak maleje cena, to nie z powodu kryzysu, tylko dlatego, że np mieszkanie jest nieciekawe i długo już na nabywcę czeka ;/
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-03-25 o 08:15 |
|
|
|
#3861 |
|
Wtajemniczenie
|
cześc panny
ale u mnie śniegu napadało, wszedzie biało, z 15 cm śniegu, samochód dziś z 15 minut odśnierzałam....brrrrr no ewidentnie czuć, że Swięta Wielkanocne się zbliżają
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() U mnie dzisiaj tez śnieg pada mino że nie ma go aż tak dużo i już się topi bo jest powyżej zera to i tak z tego względu humor mam podły strasznieeeJade dzisiaj po prezent dla kolezanki z TŻ i wcale mi sie nie chce, ale wiem co jej kupie i nie będe sie wkurzac i wymyslac na szybko
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodam, że to jest TZ kuzyn ![]() a może coś dla dziecka bo ona jest w ciąży( po roku starań
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-03-25 o 10:39 |
|
|
|
|
#3864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja zauważyłam, że w Krk ceny spadły. NA tyle, że myślałam, że nic nas nie uchroni przed wydaniem 400 tys na samo mieszkanie a okazuje się, że za 350 tys. można tez fajne kupić. Nie robiłam jakiś dogłębnych analiz tylko raz czy dwa przejrzałam portale. Cytat:
![]() Może kupcie im jakiś komplet kieliszków do wina albo komplet kieliszków z karafką, np. takie coś: http://www.krosno.com.pl/pl/nowa_kol...rient/classic/ http://www.gerlach.pl/szklo-twister-karafki.php http://www.gerlach.pl/szklo-twister-karafki2.php i wszystkie http://www.gerlach.pl/szklo-twister-karafki2.php Gdybym miała kupowac komuś prezent zamiast dac kase to chciałabym kupić coś, czego te osoby nie kupiłyby same, bo np. uznałyby, ze to jest za drogie(wiecie jakie ma się skrupuły czasem przy wydawaniu kasy ) i właśnie chciałabym, zeby to było eleganckie, dobrej jakości i żeby mieli to za 50 lat i pamiętali, ze dostali to w prezencie ślubnym
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-03-25 o 11:05 |
|||
|
|
|
#3865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam zamiar nabyć tu takie pudło do ktorego będę wkładać moje nowo zakupione rzeczy i nie będą mi one zupełnie przeszkadzać nawet te 1,5 roku bo na tą szafę nikt raczej nie zagląda hehehe i tym sposobem ja sie rajcuję głupią łyżką a nikt tego nawet nie zauważy i nie będzie przeszkadzać bo tego nie widać z wejścia![]() Cytat:
nawet z dostawaniem prezentów na własny ślub tak myślę i moja siostra tak chce zrobić że po ślubie zobaczy co tam ewentualnie dostaliśmy i żeby nie powtórzyć żandego z ewentualnych prezentów to kupi nam coś na co byśmy sami kasy nie wydali już się nie mogę doczekać matko u nas w lublinie to tak sypie że masakra dobrze że nigdzie nie muszę wychodzić z domu do jutra bo bym chyba gdzieś wpadła w zaspę i została tam do roztopów
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
eh widze,ze piszecie o kryzysie:/ Nas tez osobiście dotknął, moj TZ zrezygnował z jednej pracy na rzecz drugiej popracował 3 miesiące i dopadł go kryzys w formie zwolnienia grupowego .Jego i ok250 innych kolegów z zakładu.Przed samymi świetami dostał wypowiedzenie.Do tej pory nie może znaleść pracy:/masakra:/ dobrze ,że mam rente rodzinna to jakoś dajemy rade.No i mój TZ oczywiscie nie siedzi bezczynnie tylko robi "fuchy" i narazie lepiej na nich wychodzi jak w tamtej pracy tylko to nie to samo co stała praca:/
|
#3867 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie zima w pełni, boelej niż w prawdziwej zimie
![]() samoa widzę że w czerwcu slubujesz faktycznie po slubie spokojnie się zda mgr bo przed slubem będzie za dużo bieganiny żeby się jeszcze na obronę uczyc, poprawiać pracę itp, też myślalam o wrzesniu żeby wszystko na spokojnie było, ale to się zobaczy potem
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://biznes.gazetaprawna.pl/artyku..._mieszkan.html w Poznaniu rzeczywiscie niewiele sie zmienilo, ale tam nie bylo az tak kosmicznych cen... nawet wzrosly troszeczke http://dom.money.pl/wiadomosci/artyk...,0,433184.htmlprzedstawilam dzis promotorowi moja wizje pracy i sie spodobala zrobie tylko bardziej szczegolowy konspekt, plan rozdzialow i przeglad literatury i biore sie za pierwszy rozdzial mam nadzieje, ze do konca czerwca uda mi sie obronic, zeby juz caly lipiec moc skupic sie na slubie, a pozniej dorosle zycie ![]() teraz jeszcze tylko musze wymyslic jakis temat pracy z ekonomii... ostatnio myslalam zeby pisac o parkach technologicznych... sie zobaczy seminaria dopiero od pazdziernika. szkoda, ze tak pozno bo juz moglabym tez to pisac.ciekawe czy mozna np. pisac rownoczesnie prace licencjacka i magisterska i np. oddac licencjacka, ktora bylaby poprostu czescia teoretyczna bez badan wlasnych, a magisterska bylaby bogatsza o te badania... ![]() bo moja praca z socjologii wlasciwie moglabym tez byc praca z ekonomii ![]() ehhh pewno tak nie wolno ale dzis lodowaty wiatr wieje, brrrr ![]() a ja mam wlasnie okienko i musze na uczelnie jeszcze wrocic
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-03-25 o 12:40 |
|
|
|
|
#3869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do pracy to nie wiem czy tak mozna, co innego gdybyś pisała kontynuację swojej pracy licencjackiej. u mnie też szaro i buro i nie mam ochoty nigdzie wychodzic ale niestety muszę wieczorem iść do szkoły wrr |
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

to tylko ja tak sobie glosno myslę...

bo co mi po 400 zl miesięcznie a opracować by się trzeba było 

Więc na razie nie kombinuje nic tylko trzymam kasę na koncie oszczędnościowym