Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz. V - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-24, 21:42   #3841
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
a mi się wydaje, że teraz ludzie będa kupowac mieszkania, bo jest tanio. Przynajmniej mnie by to kusiło. I cos w tym jest, że banki jednak otwierają nowe oddziały. Ale niedługo się przekonam na własnej skórze jak to jest.
W sumie problemy mają ludzie, którzy pracuja przy produkcji a tak to raczej luzik.
może i coś w tym jest... na początku jak ten kryzys w stanach był przez te kredyty to i u nas banki się chyba bały udzielać kredytów i chciały podwyższać te wkłady własne zeby zwiększyć bezpieczenstwo itp... a jak podwyższały te wymagania co do klientów to nie każdy miał jak pozwolić sobie na kredyt a co za tym idzie na mieszkanie a teraz to nie mam pojęcia czy podwyzszyły czy nie bo się tym nie interesowałam... ale jako że nastąpił spadek popytu na mieszkania to i ceny spadły.. nie wiem jakie są teraz wymagania banków wobec klientów ani nie wiem jakie są teraz stopy procentowe. ale jak stopy spadły i ceny mieszkan spadły to moze rzeczywiście jak ktos ma zdolność kredytową to jest teraz korzystne. to takie moje rozważania własne hehehe nie bierz tego w ogóle jako poważnej wypowiedzi to tylko ja tak sobie glosno myslę... ale ja się nie znam

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
dzięki Madzia

czyli obliczylam, ze pracując 5 dni w tygodniu po 8 godzin to za godzine wychodzilo by mi prawie 8 zl
A w mojej drukarni na dniowki wychodzi dużo mniej, wiec nie wiem czy ja coś pomieszalam z obliczeniami cz jak to jest
moja kochana dział "Płace" będę miała na kursie dopiero w przyszłości więc teraz nie znam się na tym a juz tym bardziej że nigdy w Polsce nie praccowałam. zwróć uwagę tylko na to że te wartości to są brutto co są podane w tym linku. więc trzeba poodliczac te wsystkie pierdoły....

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2009-03-24 o 21:44
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 21:44   #3842
lain
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ostatnio jak byłam na spacerku z tżtem co tak ładnie było i słonecznie to widziałam pewną uroczą rodzinkę- młoda mamusia z głębokim wózkiem zasuwała na rolkach, obok tatuś i mała córeczka to się nazywa aktywna rodzina!!!
my tez tak bedziemy
a TZ nawet ostatnio ogladal katalog z 4-kolowymi rowerkami i wybieral ktory bylby dobry

Cytat:
Jak powiedziałam o tym tż to sie zdziwił, ze koles tak powiedział a Wy co o tym myslicie? Bo ja jakos nie spodziewam sie niczego złego na koniec roku.
mnie tam kryzys nie dotknie, bo nie pracuje
w najgorszym wypadku moje kieszonkowe mogloby zostac z powodu ewentualnego kryzysu obnizone, ale to niemozliwe

za to z usmiechem na twarzy patrze na spadajacyh kurs dolara fajnie by bylo gdyby do maja spadl ponizej 3 zl
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 21:45   #3843
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
moja kochana dział "Płace" będę miała na kursie dopiero w przyszłości więc teraz nie znam się na tym a ju tym bardziej że nigdy w Polsce nie praccowałam. zwróć uwagę tylko na to że te wartości to są brutto co są podane w tym linku. więc trzeba poodliczac te wsystkie pierdoły....
tak wiem, że to brutto i tak liczyłam i wiem teraz, że zupełnie nie opłaca mi się tam pracować
tym bardziej, że nie moglabym chodzić cały tydzień bo mam jeszcze zajęcia na uczelni więc to już by było zupełnie bez sensu bo co mi po 400 zl miesięcznie a opracować by się trzeba było

lecę spać bo raniutko wstaje

dobrej nocki

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 21:46   #3844
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
za to z usmiechem na twarzy patrze na spadajacyh kurs dolara fajnie by bylo gdyby do maja spadl ponizej 3 zl
ja to żałuję że nie kupiłam sobie nic dolarów jak były takie strrrrasznie tanie po 2 złote ale nie miałam wtedy wolnych funduszy nawet jakbym kupiła za 100zł tylko to bym zyskała coś do mojej skarbonki.. o ja głupia i ekonomie studiuję ehhhh
Stary 2009-03-24, 21:46   #3845
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
moja kochana dział "Płace" będę miała na kursie dopiero w przyszłości więc teraz nie znam się na tym a juz tym bardziej że nigdy w Polsce nie praccowałam. zwróć uwagę tylko na to że te wartości to są brutto co są podane w tym linku. więc trzeba poodliczac te wsystkie pierdoły....
Zgadza się. Na rękę to wychodzi ok. 970 zł. Wiem, bo sama tyle zarabiam za etat
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 21:48   #3846
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ja to żałuję że nie kupiłam sobie nic dolarów jak były takie strrrrasznie tanie po 2 złote ale nie miałam wtedy wolnych funduszy nawet jakbym kupiła za 100zł tylko to bym zyskała coś do mojej skarbonki.. o ja głupia i ekonomie studiuję ehhhh
tylko kto wtedy przewidzial, ze dolar az tak poszybuje do gory kiedy byly w ogole teorie o upadku dolara
Stary 2009-03-24, 21:49   #3847
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Zgadza się. Na rękę to wychodzi ok. 970 zł. Wiem, bo sama tyle zarabiam za etat
to może Cie pocieszę, ze mi by wychodziło jeszcze mniej

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 21:51   #3848
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
to może Cie pocieszę, ze mi by wychodziło jeszcze mniej
A dlaczego jeszcze mniej
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 22:02   #3849
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
może i coś w tym jest... na początku jak ten kryzys w stanach był przez te kredyty to i u nas banki się chyba bały udzielać kredytów i chciały podwyższać te wkłady własne zeby zwiększyć bezpieczenstwo itp... a jak podwyższały te wymagania co do klientów to nie każdy miał jak pozwolić sobie na kredyt a co za tym idzie na mieszkanie a teraz to nie mam pojęcia czy podwyzszyły czy nie bo się tym nie interesowałam... ale jako że nastąpił spadek popytu na mieszkania to i ceny spadły.. nie wiem jakie są teraz wymagania banków wobec klientów ani nie wiem jakie są teraz stopy procentowe. ale jak stopy spadły i ceny mieszkan spadły to moze rzeczywiście jak ktos ma zdolność kredytową to jest teraz korzystne. to takie moje rozważania własne hehehe nie bierz tego w ogóle jako poważnej wypowiedzi to tylko ja tak sobie glosno myslę... ale ja się nie znam
ja tez się nie znam, ale niedługo będe miała najświeższe informacje z rynku kredytów w związku ze zmianą pracy tż Na pewno banki sa teraz ostrożniejsze i ewentualnie kredytu nie dostnaie ktos kogo ewidentnie na to nie stać. Znajomi znajomych maja kredyt we frankach - mieli ratę 2500 zł(wysoka, ja bym tak nie ryzykowała) i teraz im podskoczyła do 3500 zł i są ponoc goli i weseli po zapłaceniu ratyMyślę(tak po mojemu na chłopski rozum) że teraz banki jak udzielają kredytów to chyba po prostu tak nie dają sie ludziom wyżyłowac co do grosza - czyli w sumie trzeba więcej zarabiać, żeby dostac tyle ile dawniej za mniejsze zarobki. Haha ale ameryke odkryłamOj debil filozof ze mnie

Cytat:
mnie tam kryzys nie dotknie, bo nie pracuje
w najgorszym wypadku moje kieszonkowe mogloby zostac z powodu ewentualnego kryzysu obnizone, ale to niemozliwe

mnie chyba tez nie
Aaaaa dolarki w Egipcie
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 22:13   #3850
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
tylko kto wtedy przewidzial, ze dolar az tak poszybuje do gory kiedy byly w ogole teorie o upadku dolara
muszę zerknąć na wykres kursu dolara- moze by tak pospekulować walutami?? kupiłabym sobie 50 dolarow jak będzie mega tani i sprzedała jak podrożeje jak 20zł zarobię to dopiero będę się tu cieszyć hehehehehehe ale i 20zł piechotą nie chodzi
Cytat:
ja tez się nie znam, ale niedługo będe miała najświeższe informacje z rynku kredytów w związku ze zmianą pracy tż Na pewno banki sa teraz ostrożniejsze i ewentualnie kredytu nie dostnaie ktos kogo ewidentnie na to nie stać. Znajomi znajomych maja kredyt we frankach - mieli ratę 2500 zł(wysoka, ja bym tak nie ryzykowała) i teraz im podskoczyła do 3500 zł i są ponoc goli i weseli po zapłaceniu ratyMyślę(tak po mojemu na chłopski rozum) że teraz banki jak udzielają kredytów to chyba po prostu tak nie dają sie ludziom wyżyłowac co do grosza - czyli w sumie trzeba więcej zarabiać, żeby dostac tyle ile dawniej za mniejsze zarobki. Haha ale ameryke odkryłamOj debil filozof ze mnie
Samoa brawo!!! Ameryka odkryta
Stary 2009-03-24, 22:17   #3851
kaska87
Zakorzenienie

co można kupic na prezent ślubny? coś fajnego, ale niedrogiego

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 22:23   #3852
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zamów pościel na allegro- wczoraj taką śliczną fioletową widziałam za 150zł sama bym sobie kupiła gdybym miała teraz taką potrzebę no ale pościel mam i przez najbliższe 1,5 roku nie będę potrzebowała nowej...
możesz też kupić kuponów lotto albo drapek za 100zł
nie wiem ile to dla ciebie niedrogo? i czy chcesz prezent użyteczny czy raczej zabawny?
Stary 2009-03-24, 22:28   #3853
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam zawsze daje kase (i sama tez kase chce dostac)
a co, ktos sobie koniecznie rzeczowe prezenty zazyczyl?
Stary 2009-03-24, 22:55   #3854
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie Kasia się na sam ślub wybiera???

ja na dziś kończę moja przygodę z komputerem w pracy dziś ponad 8 godzin siedziałam non stop, w domu od 18 do teraz... myślę więc, ze czas najwyższy dać trochę moim oczkom odpocząć....

dobranoc

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 23:00   #3855
lain
Zakorzenienie

znalazlam sobie fajny 2-dniowy kongres organizowany za miesiac w Krk na temat, na ktory bede pisac moja magisterke... juz sie napalilam jaki fajny i w ogole, ze mogloby mi sie przydac... dopoki nie doczytalam ile kosztuje udzial......

3995zl, a po 27 marca 4495zl
to chyba sobie jednak nie pojde

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-03-24 o 23:02
Stary 2009-03-24, 23:02   #3856
tancerka212
Zakorzenienie

Samoa co myślisz nad zarobieniem 15zł na spekulacji 50 dolarami??? bo ty tu jedna tak jak ja lubisz kombinować gdzie by tu złotóweczkę gratis dostać załóżmy że poczekamy aż dolar jeszcze spadnie i kupimy 50 dolarów np po 3zł (kurs sprzedaży banku) to wydamy 150zł. a jak dolar wzrośnie powiedzmy na 3,3zł i sprzedamy po kursie kupna banku oczywiście to dostaniemy 165zł czyli 15 zł to będą nasze przychody finansowe wiem że dolar teraz inaczej stoi ale ja tylko taki przykład podałam
Stary 2009-03-24, 23:43   #3857
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Samoa co myślisz nad zarobieniem 15zł na spekulacji 50 dolarami??? bo ty tu jedna tak jak ja lubisz kombinować gdzie by tu złotóweczkę gratis dostać załóżmy że poczekamy aż dolar jeszcze spadnie i kupimy 50 dolarów np po 3zł (kurs sprzedaży banku) to wydamy 150zł. a jak dolar wzrośnie powiedzmy na 3,3zł i sprzedamy po kursie kupna banku oczywiście to dostaniemy 165zł czyli 15 zł to będą nasze przychody finansowe wiem że dolar teraz inaczej stoi ale ja tylko taki przykład podałam
przy walutach to ja bym grubszą kasiorą się bawiłaJakbym miała
Już się nie wkurzam na podatek Belki, bo mamy więcej kasy na koncie oszczędnościowym i co miesiąc dostajemy po kilkanaście złotych i wtedy ten podatek wynosi faktycznie 19% a nie 30 tak jak przy moich mikrooszczędnościach Więc na razie nie kombinuje nic tylko trzymam kasę na koncie oszczędnościowym
W ogóle juz sie przestałam cieszyć z tych odsetek, bo jest ich dużo, jak było mniej to się cieszyłam jak głupekA powinno być na odwrót, ale cóż

Byłam dziś w Urzędzie Skarbowym zanieść PIT i liczę, że mi szybko przeleją kasiorkę
Stary 2009-03-24, 23:54   #3858
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
przy walutach to ja bym grubszą kasiorą się bawiłaJakbym miała
ja grubsza kasiorę na lokacie trzymam- mam 7,2 % stałe oprocentowanie więc nie jest źle, gorzej z tą lokatą co mam na zmienne oprocentowanie
a z tą walutą to też nie chcę całej skarbonki zamrażać bo nie wiadomo ile czekać trzeba będzie na wzrost kursów... ale kusi mnie choć 50 czy 100 dolarów kupić jak jeszcze potanieją nawet gdyby spadło to wielę nie stracę a dalej forsa będzie płynna, za to jak coś zyskam to się będę cieszyć jak głupek
Stary 2009-03-25, 08:00   #3859
can't be perfect
Wtajemniczenie

hej dziewczyny

Cytat:
Napisane przez angluka Pokaż wiadomość
Mój promotor powiedział żeby juz zacząć pisac pierwszy rodział cały, także niedlugo musze się za to wziąśc by szybko się uporac i skończyć zeby miec wiecej czas na przygotowanie, a obrona za 1,5 roku
ja obronę mam też za 1,5 roku, nawet niecałe i już biegam za moim starym promotorem z inzynierki bo chciałabym robić kontynuację pracy, ale teraz badania trwałyby 12 miesięcy, więc na pewno magisterkę będę bronić po slubie, może niecały miesiąc przed, chcoaiz nawet chciałabym się bronić 2 tygodnie po slubie bo już bym była po i mogłabym spokojnie sobie gdzieś wyjechać i nacieszyć się mężem

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Can't mam nadzieję, że jakoś wytrzymujesz na zajęciach i że wieczorkiem do nas wpadniesz a ogólnie plan zajęć masz przyzwoity? czy siedzisz od rana do wieczora ciągle?
w sumie to zalezy jaki tyzień, bo co 2 mam taki masakryczny, ale faktycznie prawie codziennie wracam póxno do domu, wiadomo ze względu na dojazdy, ale sie już przyzwyczaiłam

Cytat:
a mi się wydaje, że teraz ludzie będa kupowac mieszkania, bo jest tanio. Przynajmniej mnie by to kusiło. I cos w tym jest, że banki jednak otwierają nowe oddziały. Ale niedługo się przekonam na własnej skórze jak to jest.
W sumie problemy mają ludzie, którzy pracuja przy produkcji a tak to raczej luzik.
nie wiem jak to wygląda w wiekszych miastach, ale nie zauwazyłam żeby ceny w moim miescie jakoś zmalały, w P-niu to też minimalnie.

a tak ogolnie to też chciałabym już robić zakupy do kuchni, ale z tym się jeszcze wstrzymam tak do pół roku przed slubem, bo w sumie nie wiemy jeszcze gdzie będziemy mieszkać..
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 08:13   #3860
chilanes
Zakorzenienie

onaella jeśli pracujesz na cały etat to dostajesz brutto 1276 zł. Ale to jest jeśli pracujesz na cały etat! Czyli 160 godzin miesięcznie (około). Jeśli się pracuje na 3/4 lub pół etatu ma się jeszcze inne stawki.
I teraz
1276zł:160/h=7,98zł/h

Ale jeśli jest to Twój pierwszy rok pracy pracodawca może zaniast tych 1276 brutto może płacić 1020,80 zł brutto.
Wtedy Twoje wynagrodzenie na pełnym etacie, za godzinę pracy wynosić będzie:
1020,80zł:160/h=6,38zł/h

Co do cen mieszkań, to u mnie nic nie zmalało. Ceny, jakie były, takie są,a jak maleje cena, to nie z powodu kryzysu, tylko dlatego, że np mieszkanie jest nieciekawe i długo już na nabywcę czeka ;/

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-03-25 o 08:15
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 08:19   #3861
lusmarija
Wtajemniczenie

cześc panny

ale u mnie śniegu napadało, wszedzie biało, z 15 cm śniegu, samochód dziś z 15 minut odśnierzałam....brrrrr no ewidentnie czuć, że Swięta Wielkanocne się zbliżają

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 09:31   #3862
angluka
Rozeznanie

Witam
U mnie dzisiaj tez śnieg padamino że nie ma go aż tak dużo i już się topi bo jest powyżej zera to i tak z tego względu humor mam podły strasznieee
Jade dzisiaj po prezent dla kolezanki z TŻ i wcale mi sie nie chce, ale wiem co jej kupie i nie będe sie wkurzac i wymyslac na szybko
angluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 10:37   #3863
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
pewnie Kasia się na sam ślub wybiera???
dobranoc
ale to ma być ślub cywilny w Niemcowni a kościelny ma być w przyszłym roku więc wtedy dostaną prezent właściwy, a teraz chciałam coś ok 200zł

dodam, że to jest TZ kuzyn
a może coś dla dziecka bo ona jest w ciąży( po roku starań jak ja mam tyle czekać to nie wiem)

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-03-25 o 10:39
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 11:00   #3864
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
ja grubsza kasiorę na lokacie trzymam- mam 7,2 % stałe oprocentowanie więc nie jest źle, gorzej z tą lokatą co mam na zmienne oprocentowanie
a z tą walutą to też nie chcę całej skarbonki zamrażać bo nie wiadomo ile czekać trzeba będzie na wzrost kursów... ale kusi mnie choć 50 czy 100 dolarów kupić jak jeszcze potanieją nawet gdyby spadło to wielę nie stracę a dalej forsa będzie płynna, za to jak coś zyskam to się będę cieszyć jak głupek
no to w sumie co Ci szkodzi

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
ja obronę mam też za 1,5 roku, nawet niecałe i już biegam za moim starym promotorem z inzynierki bo chciałabym robić kontynuację pracy, ale teraz badania trwałyby 12 miesięcy, więc na pewno magisterkę będę bronić po slubie, może niecały miesiąc przed, chcoaiz nawet chciałabym się bronić 2 tygodnie po slubie bo już bym była po i mogłabym spokojnie sobie gdzieś wyjechać i nacieszyć się mężem

nie wiem jak to wygląda w wiekszych miastach, ale nie zauwazyłam żeby ceny w moim miescie jakoś zmalały, w P-niu to też minimalnie.

a tak ogolnie to też chciałabym już robić zakupy do kuchni, ale z tym się jeszcze wstrzymam tak do pół roku przed slubem, bo w sumie nie wiemy jeszcze gdzie będziemy mieszkać..
a mi wcale nie zależy, żeby obronić się przed ślubem, wprawdzie będę się starać, żeby sie udało, bo chcemy wyjechac odo razu po ślubie i żeby mi to nie wisiało, ale nawet jak obrona będzie wrześniu to mi to lata i powiewa.
Ja zauważyłam, że w Krk ceny spadły. NA tyle, że myślałam, że nic nas nie uchroni przed wydaniem 400 tys na samo mieszkanie a okazuje się, że za 350 tys. można tez fajne kupić. Nie robiłam jakiś dogłębnych analiz tylko raz czy dwa przejrzałam portale.

Cytat:
ale to ma być ślub cywilny w Niemcowni a kościelny ma być w przyszłym roku więc wtedy dostaną prezent właściwy, a teraz chciałam coś ok 200zł

dodam, że to jest TZ kuzyn
a może coś dla dziecka bo ona jest w ciąży( po roku starań jak ja mam tyle czekać to nie wiem)
ja uważam, że zanim dziecko się urodzi nie powinno sie robić takich prezentów, przynajmniej ja bałabym sie dać komuś cos dla dziecka, nie jestem przesądna i nie o to chodzi, po prostu różne rzeczy sie dzieją
Może kupcie im jakiś komplet kieliszków do wina albo komplet kieliszków z karafką, np. takie coś:
http://www.krosno.com.pl/pl/nowa_kol...rient/classic/
http://www.gerlach.pl/szklo-twister-karafki.php
http://www.gerlach.pl/szklo-twister-karafki2.php
i wszystkie
http://www.gerlach.pl/szklo-twister-karafki2.php

Gdybym miała kupowac komuś prezent zamiast dac kase to chciałabym kupić coś, czego te osoby nie kupiłyby same, bo np. uznałyby, ze to jest za drogie(wiecie jakie ma się skrupuły czasem przy wydawaniu kasy) i właśnie chciałabym, zeby to było eleganckie, dobrej jakości i żeby mieli to za 50 lat i pamiętali, ze dostali to w prezencie ślubnym

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-03-25 o 11:05
Stary 2009-03-25, 11:16   #3865
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
ja to mam na szafie taką skrytkę mam zamiar nabyć tu takie pudło do ktorego będę wkładać moje nowo zakupione rzeczy i nie będą mi one zupełnie przeszkadzać nawet te 1,5 roku bo na tą szafę nikt raczej nie zagląda hehehe i tym sposobem ja sie rajcuję głupią łyżką a nikt tego nawet nie zauważy i nie będzie przeszkadzać bo tego nie widać z wejścia

Cytat:

Gdybym miała kupowac komuś prezent zamiast dac kase to chciałabym kupić coś, czego te osoby nie kupiłyby same, bo np. uznałyby, ze to jest za drogie(wiecie jakie ma się skrupuły czasem przy wydawaniu kasy) i właśnie chciałabym, zeby to było eleganckie, dobrej jakości i żeby mieli to za 50 lat i pamiętali, ze dostali to w prezencie ślubnym
otóż to!!! ja tak samo nawet z dostawaniem prezentów na własny ślub tak myślę i moja siostra tak chce zrobić że po ślubie zobaczy co tam ewentualnie dostaliśmy i żeby nie powtórzyć żandego z ewentualnych prezentów to kupi nam coś na co byśmy sami kasy nie wydali już się nie mogę doczekać

matko u nas w lublinie to tak sypie że masakra dobrze że nigdzie nie muszę wychodzić z domu do jutra bo bym chyba gdzieś wpadła w zaspę i została tam do roztopów
Stary 2009-03-25, 11:24   #3866
angel166
Zakorzenienie

eh widze,ze piszecie o kryzysie:/ Nas tez osobiście dotknął, moj TZ zrezygnował z jednej pracy na rzecz drugiej popracował 3 miesiące i dopadł go kryzys w formie zwolnienia grupowego .Jego i ok250 innych kolegów z zakładu.Przed samymi świetami dostał wypowiedzenie.Do tej pory nie może znaleść pracy:/masakra:/ dobrze ,że mam rente rodzinna to jakoś dajemy rade.No i mój TZ oczywiscie nie siedzi bezczynnie tylko robi "fuchy" i narazie lepiej na nich wychodzi jak w tamtej pracy tylko to nie to samo co stała praca:/

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 12:07   #3867
can't be perfect
Wtajemniczenie

u mnie zima w pełni, boelej niż w prawdziwej zimie

samoa widzę że w czerwcu slubujesz faktycznie po slubie spokojnie się zda mgr bo przed slubem będzie za dużo bieganiny żeby się jeszcze na obronę uczyc, poprawiać pracę itp, też myślalam o wrzesniu żeby wszystko na spokojnie było, ale to się zobaczy potem
Stary 2009-03-25, 12:38   #3868
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ceny spadaja najbardziej tam gdzie ich sztuczne napompowanie bylo najwieksze
http://biznes.gazetaprawna.pl/artyku..._mieszkan.html
w Poznaniu rzeczywiscie niewiele sie zmienilo, ale tam nie bylo az tak kosmicznych cen...
nawet wzrosly troszeczke http://dom.money.pl/wiadomosci/artyk...,0,433184.html

przedstawilam dzis promotorowi moja wizje pracy i sie spodobala zrobie tylko bardziej szczegolowy konspekt, plan rozdzialow i przeglad literatury i biore sie za pierwszy rozdzial
mam nadzieje, ze do konca czerwca uda mi sie obronic, zeby juz caly lipiec moc skupic sie na slubie, a pozniej dorosle zycie
teraz jeszcze tylko musze wymyslic jakis temat pracy z ekonomii... ostatnio myslalam zeby pisac o parkach technologicznych... sie zobaczy seminaria dopiero od pazdziernika. szkoda, ze tak pozno bo juz moglabym tez to pisac.

ciekawe czy mozna np. pisac rownoczesnie prace licencjacka i magisterska i np. oddac licencjacka, ktora bylaby poprostu czescia teoretyczna bez badan wlasnych, a magisterska bylaby bogatsza o te badania...
bo moja praca z socjologii wlasciwie moglabym tez byc praca z ekonomii

ehhh pewno tak nie wolno

ale dzis lodowaty wiatr wieje, brrrr
a ja mam wlasnie okienko i musze na uczelnie jeszcze wrocic

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-03-25 o 12:40
Stary 2009-03-25, 12:44   #3869
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
ceny spadaja najbardziej tam gdzie ich sztuczne napompowanie bylo najwieksze
http://biznes.gazetaprawna.pl/artyku..._mieszkan.html
w Poznaniu rzeczywiscie niewiele sie zmienilo, ale tam nie bylo az tak kosmicznych cen...
nawet wzrosly troszeczke http://dom.money.pl/wiadomosci/artyk...,0,433184.html

przedstawilam dzis promotorowi moja wizje pracy i sie spodobala zrobie tylko bardziej szczegolowy konspekt, plan rozdzialow i przeglad literatury i biore sie za pierwszy rozdzial
mam nadzieje, ze do konca czerwca uda mi sie obronic, zeby juz caly lipiec moc skupic sie na slubie, a pozniej dorosle zycie
teraz jeszcze tylko musze wymyslic jakis temat pracy z ekonomii... ostatnio myslalam zeby pisac o parkach technologicznych... sie zobaczy seminaria dopiero od pazdziernika. szkoda, ze tak pozno bo juz moglabym tez to pisac.

ciekawe czy mozna np. pisac rownoczesnie prace licencjacka i magisterska i np. oddac licencjacka, ktora bylaby poprostu czescia teoretyczna bez badan wlasnych, a magisterska bylaby bogatsza o te badania...
bo moja praca z socjologii wlasciwie moglabym tez byc praca z ekonomii

ehhh pewno tak nie wolno

ale dzis lodowaty wiatr wieje, brrrr
a ja mam wlasnie okienko i musze na uczelnie jeszcze wrocic
no mam nadzieję że te ceny jeszcze troszkę spadną, bo w mojej mieścinie np mieszkanie do 40 m2 jest w bardzo zblizonej cenie niż p-niu..

co do pracy to nie wiem czy tak mozna, co innego gdybyś pisała kontynuację swojej pracy licencjackiej.

u mnie też szaro i buro i nie mam ochoty nigdzie wychodzic ale niestety muszę wieczorem iść do szkoły wrr
Stary 2009-03-25, 12:47   #3870
lain
Zakorzenienie

Cytat:
co do pracy to nie wiem czy tak mozna, co innego gdybyś pisała kontynuację swojej pracy licencjackiej.
pewnie nie mozna bo to by bylo zbyt cwane kwintesencja lenistwa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości