|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
![]() To powiedzcie ile przytyłyście? Ja jestem w 24 tygodniu i przytyłam już 6 kg
|
|
#4172 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jem często, ale małe porcje, żeby wyrzutów sumienia nie mieć. I dopycham się zieleniną No i co chwilę mi sie szanowna mamusia pyta-ile przytyłaś? A żeby przytyć tyle co ona (7 kg) to do rozwiązania o chlebie i wodzie musiała bym żyć ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4173 |
|
Zadomowienie
|
Tequilla wózek masz super, bardzo mi się podoba i gdyby nie taka wysoka cena też bym się nad nim zastanowiła, oglądałam filmik na youTubie i zrobił na mnie duże wrażenie. Wczoraj moja mama stwierdziła że nie widziała mnie tylko tydzien a brzuszek sporo sie powiekszył ja sama to czuję nawet już skarpetki ciężko mi założyć.
|
#4174 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale tak jak Nika napisała wszystko zależy od Twoich oczekiwań i warunków w jakich będziesz użytkować wózek, więc coś co komuś może odpowiadać, u innego zupełnie nie zdawać egzaminu. Cytat:
Do moich stóp dosięga już tylko kosmetyczkaa w klapkach biegam już od kwietnia. |
||
|
|
|
#4175 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4176 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A piersi, cudo! Taki rozmiar o jakim zawsze marzyłam. Pierwszy raz w życiu z zadowoleniem patrzę w lustro
|
||
|
|
|
#4177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bawi się pluszakami bez żadnych efektów dźwiękowych.
|
|
|
|
|
#4178 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
najmniejszego problemu, wiec tez sie cos zmienilo![]() Cytat:
![]() Ktos nawet wymyslil specjalne urzadzenie do ich zakladania http://www.steunkousgemak.nl/instructie/video/ |
|||
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
cholera, ale mnie głowa boli, chyba przez tą pogodę...
nie mogę się do niczego zabrać... okropnie się czuję i wogóle... właśnie siadłam popatrzeć na kliniki usg prywatne, żeby pretecho zrobić i idzie mi jak krew z nosa..
|
|
#4180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, to też mi się odwróciło z zaparciami i było miło, dopóki leków rozkurczowych nie dostałam. Na jelita równie dorze działają, co na macicę Nie śmiałam bym się, ja już zakładam skarpetki na leżąco postękując sobie przy tym |
|
|
|
|
#4182 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
Zaraz idę na zakupy, ale oczywiście tak ciężko się zebrać ![]() Termometry w postaci ludzi, chodzą w sweterkach więc jest ciepło ale słońca nie ma...dlaczego hello a to już lato!!!Pamiętam, jak kiedyś zartownis pisała, że była przekonana, że u nas w Polsce becikowe 3000 wynosi. Chcę potwierdzić, że jednak to prawda, w każdym bądź razie u nas w mieście i jak dochód nie przekracza odpowiedniej sumy: więc: 1000 becikowego 1000 becikowe miejskie od prezydenta miasta za zmajstrowanie nowego obywatela miasta (gdy kwota na 1 członka rodziny nie przekracza 1000 zł) 1000 i od urzędu miasta (500 becikowe miastowe + 500 zasiłku ale tu dochód na 1 członka rodziny nie może przekraczać504 zł netto) i jak ktoś ubezpieczony to z ubezpieczenia więc nie jest tak źle ![]() w innych miastach pewnie też są takie "promocje" warto się zorientować wkleję Wam stronki, może coś pomogą: http://matir.ovh.org/becikowe/ http://matir.ovh.org/becikowe/index.php?becikowe=miasta zbieram się na zakupy ... |
|
|
|
#4184 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo i kalorie i swieze owocki![]() Tylko z jednym psiakiem, bebe miec taki problem, bo on u nas od szczeniaka i strasznie rozpieszczony jest , zabawki piszczali, pluszaki, pileczki to jak byl maly to codziennie nowe dostawal .My to jak takie stare, bezdzietne malzenstwo to nam sie na psa przerzucilo W kazdym badz razie kundel doskonale wie, ze cos jest nowe(inaczej pachnie) i potrafi sie strasznie uprzec na taka nowa rzecz, do tej pory dostawal co chcial i stad problemy .Mi sie czasem wydaje, ze on ma umysl takiego dwu, trzylatka, bardzo dobrze wie czego chce i potrafi swoim zachowaniem (szczekaniem, piszczeniem i cala gama innych dzwiekow) zmusic, nas zeby mu dac to co chce .Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#4185 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Nic się nie martw moja siostra mieszka z myszami i żyje. Żeby na wsi nie mieć kota to trzeba być dziwnym człowiekiem No ale kot mógłby im meble zniszczyć więc wolą z myszami mieszkać A myszy-cwaniary do nich przychodzą bo wszędzie w koło koty są
|
|||
|
|
|
#4186 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My od półtora roku mieszkamy w wieżowcu. Tylko sąsiadów mieszkających na przeciwko znamy lepiej niż z widzenia. Zresztą strasznie dziwni ludzie tu mieszkają. Mieliśmy okazję ich poznac ostatnio na zebraniu spółdzielni. Największym problemem było wybranie komisji skrutacyjnej. Trwało to prawie 40 minut ![]() Był problem z wybraniem ostatniego członka komisji. Nie chciałam się zgłaszac, bo myślałam, że może wcześniej się urwę, ale kurde nie było wyjścia. Zgłosiliśmy się my z mężem i jeszcze jedno małżeństwo. Wygląda na to, że w bloku, w którym mieszka ponad 100 rodzin pisac, czytac i liczyc umieją dwie. Potem dalej też dorośli ludzie, a zachowywali się jak dzieci. Trzeba było podjąc decyzję co i kiedy remontowac w pierwszej kolejności. Na ten temat prawie nikt nie miał nic do powiedzenia. A jak padło słowo sprzątaczka, to rozpoczęła się półgodzinna dyskusja czy powinna miec 2 wiadra czy jedno do mycia klatki. Załamka...Pomijam, że mamy w bloku debila, co zużyte prezerwatywy wyrzuca przez okno. W innych miejscach, w których mieszkałam przyzwyczaiłam się do latających petów, dziwiły mnie tylko kości z kurczaka, ale to co tu niektórzy wyprawiają to horror... Cytat:
|
||
|
|
|
#4187 |
|
Zadomowienie
|
Nienawidzę kleszczy!!! Wczoraj moją kruszynkę oglądam a tu kleszcz przy samym odbycie. No tragedia-to sobie miejsce znalazł... po co ja te preparaty kupuje jak zawsze któreś kleszcza przywlecze...
|
|
|
|
#4188 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to widac w Polsce duzo lepiej niz u nas, bo my tylko cos kolo1000eu dostaniemy, a nam to starczy na wozek i moze na materac , a co z reszta .Unas bez 2500eu nie ma nawet co zaczynac z wyprawka Tylko wczoraj wydalismy cos ponad 200eu Cytat:
![]() , horror jakis![]() Cytat:
![]() On uwaza, ze ma trudniej, bo on za to na dziecko bedzie jeszcze musial min 20lat pracowac Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-22 o 11:57 |
|||
|
|
|
#4189 |
|
Zadomowienie
|
tak na szybko napisze o wyczytanym sposobie na skurcze
jeśli skurcze złapią cię w nocy, warto przed snem wykonać kilka ćwiczeń rozciągających mięśnie. stań w odległości ok 0,5 m. od ściany i naciskaj na nią, zwracając uwagę, by stopy mocno przylegały do podłogi. poczujesz jak naciągają się mięśnie łydek. wytrwaj w tej pozycji przez 10-20 s. Wykonuj te ćwiczenie każdego dnia, przez kilka tyg. kurcze głodna się robię, chyba nigdy nie wyturlam się z mieszkania... |
|
|
|
#4190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale odkad tu mieszkamy, koty wygonilam do ogrodka i fretka biega po domu (odstraszacz ) to zadnej myszy nie widzialam, a przypominam, ze mieszkam na wsi i na strychy znajduje sie siano dla koni
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-22 o 11:59 |
|
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-06-22 o 12:00 |
|
|
|
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
Ja wyglądam niemożliwie ciążowo i widzę na sobie tylko wrogie spojrzenia w komunikacji miejskiej... A w sobotę jakaś baba wepchnęła się przede mnie w kolejkę w sklepie. Z początku ciśnienie mi się podniosło i czułam, że za chwilę odpłynę, ale uspokoiłam się i pomyślałam sobie, że to świadczy tylko i wyłącznie o niej i nie ma sensu zniżać się do poziomu takich ludzi.
|
|
|
|
#4193 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mało kto dostanie te 3 tysiące. Szczerze mówiąc, gdybyśmy mieli dochdy 500 zł na głowę to nie bralibyśmy się za rozmnażanie bo to stanowczo za mało na utrzymanie małego obywatela RP .Większoś ludzi standardowo po tysiącu dostanie. Wystarczy na wózek- to wszystko. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4194 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
A w klapkach hasam od miesiąca mniej więcej bo nigdzie nie mogłam kupić takich klapek jak chciałam.---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4195 |
|
Zadomowienie
|
A mnie nadal łydka boli :/ siedze jeszcze w piżamie i tak myśle może czas już z łóżka wstać
. Siostra moja wydzwania dzisiaj na jaki kolor będziemy malowac pokoje a mi sie jakoś dzisiaj nie chce o tym myśleć.
|
#4196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I ja taka bida z bolacymi nogami(zylaki) stoje grzecznie w markecie w kolejce , choc staram sie chodzic do sklepu w czasie kiedy jest mniej ludziPs Dwonilam dzis do siostry, moja swagierka ma rodzic pod koniec miesiaca, a zakupow jeszcze nie zrobili, bo ...nie mieli czasu Teraz moj brat wydzwania do siostry i o wszystko sie wypytuje, bo to ich pierwsze i nie wiedza co maja kupic , no i teraz wszystko robia w biegu.A moj braciszek jeszcze do tego panikuje ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-22 o 12:20 |
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4198 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czy wam czasem brzuch pobolewa jak przed okresem???
bo dzis mnie tak wlasnie pobolewa (nie jest to mocny bol, poprostu tak "dręczy"), no i nie wiem czy znowu mam panikowac?
|
|
|
|
#4199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4200 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mąż już psa woził |Siostra co do mnie przychodzi też urządza przejażdżki, tak więc wszyscy intensywnie trenują ![]() Cytat:
Cytat:
Najwięcej przytyłam w ostatnich kilku tygodniach, pomimo że nie jem więcej. Obwód brzunia zmierzony przed chwilą - 95 cm.Cytat:
Cytat:
Mąż też widzę, że z obawą podpytuje czy one będą takie jak przed ciążą Tylko skąd ja mam to wiedzieć do licha![]() Co do psa mam identyczną sytuację. Nasza Farah ma prawie 6 lat i traktujemy ją jak dziecko. Zresztą cała rodzina. Moja mama np. jak przychodzi to przynosi dla wnusi smakołyki i zabawki. Wszędzie ją zabieramy, na wakacje, do znajomych, do rodziców. Śpi z nami w łóżku, nawet jak razem w wannie leżymi to musimy ją kłaść na siedzisko, bo jak nie to będzie cały czas skakać i płakać. Co do zabawek to ma szósty zmysł do ich wyczuwania. Ostatnio mąż obcinał jej paznokcie i potem poszliśmy na zakupy i kupiliśmy jej zabawkę, żeby wynagrodzić jej cierpienia. Jak wrócilismy do domu to od razu wiedziała, że mamy coś dla niej i w której siatce. Obawiam się, że ciężko przeżyje pojawienie się intruza w domu Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

(kocie sznurki miały takie kuleczki na łańcuszku grubszym) i ona poprzegryzała to i wlazło jej miedzy zęby te kuleczki i łancuchy .... umęczyłam się zanim to powyciągałam ... bo moje 40 kilo żywej wagi rzucało się, jakby jej naprawdę jakąś krzywde robili ... jak wyjełam to mnie po twarzy zaczeła lizać ... kochany piesek
. Musze ludzi popytac i w necie pogrzebac.

, bo tam sa pluszaki i znowu sie bawilam
, ajeden pluszak piszczy przy nacisaniu