|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
hello w niedzielke ![]() byla rozmowa o kombinezonach ![]() ![]() Malin mysle że 62/68 to na zime odpowiedni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zresztą wyjde moze na sknerusa ale wydawac na dziecko ktore bedzie zapatulone szczelnie w wozku ok 3 kominezonow x ok 50 zl to dla mnie szalenstwo ![]() Oczywiscie każdy robi jak uważa ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Rozeznanie
|
dziewczyny nie mam klawiatury koty zalaly, do jutra mam ekranowa ... odezwe sie jak bede miala normalny dostep do komputera
ps. bylam u lekarza, corcia urosla wazy 1656 gram
#2553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() madziarek zdrowka zyczymy ![]() Fasoleczka biegiem po klawiature, tak swoja drogą oducz koty pic kawe przed kompem ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jaki wieloryb ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zwłaszcza, że jak wrócę do pracy (a pewnie tak właśnie będzie) prawko będzie mi niezbędne. Cytat:
![]() Cytat:
Co do laktatora to u mnie też nie trzeba co oczywiście mnie cieszy. Jeśli okaże się niezbędny wtedy małż kupi. Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Polecam EcoSPA http://www.ecospa.pl/ Zrób Sobie Krem http://www.zrobsobiekrem.pl/ Mazidła http://mazidla.com/ Warto popatrzeć i porównać - nie zawsze wszystko można znaleźć w 1 sklepie, a i ceny bywają różne. Śliczny ten nowy podgatunek ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do czapeczek, ja kupiłam najmniejsze w sklepie (newborn albo 0-3 miesięcy) i mam nadzieję, że będą dobre ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oglądałam wczoraj w SMYKu i ja mam gust skrzywiony, nie za bardzo mnie uwiodły ![]() Co za szczęście, że mam chociaż te 3 kocyki ![]() Koszulę mam jedną i to raczej do karmienia... A że rodzić mam zamiar w domu z położną, to może opędzę temat w starych podkoszulkach bawełnianych, których nie będzie mi szkoda ![]() Na potem do karmienia zdałoby się jednakowoż jakieś odzienie... A jak nie będę karmić ![]() Takie coś znalazłam - ludzkie, tylko trochę drogie: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/vmchk/Bluzki-...-products.html Ale fajnie brzmią te Twoje ogórki ![]()
![]() |
#2556 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie się akurat powiększył o 2 miseczki, ale na to też nie ma reguły i na Twoim miejscu bym się nie stresowała, tylko akurat cieszyła! ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do ciasnego obwodu pod biustem - próbowałaś może przedłużki? Można dostać w sklepach z bielizną albo pasmanterii w podstawowych kolorach. O ile miseczki od stanika pasują, to w ten sposób można sobie poszerzyć zbyt ścisły obwód ![]() Nie wiem, jaki masz obwód w biuście, ale nie praktykowałabym chodzenia bez stanika zbyt często ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale powiem Ci ze ja mam takie wrazenie ze dla Mikiego kupowalam duzo wiecej ciuszkow a teraz podchodze do tego z wiekszym rozsadkiem. Choc nie powiem ze barkuje mi kilku sukienusi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do wesel to ja bym chętnie śmignęła, ale u mnie w rodzinie to same pogrzeby ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Rozeznanie
|
Też planuję kupić Tako jumper x
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- AAA tylko 50 dni do końca... ![]() A jeszcze tyle rzeczy muszę kupić... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do zabiegów typowo SPA - już widać, że jesteś w ciąży, ale zawsze przed skorzystaniem warto skonsultować się z obsługą ![]() Mam te same dylematy z kombinezonem i ubrankami na zimę. Nie wiem nawet, w jakim rozmiarze urodzę dzidzię (na razie jest malutka)... Nie potrafię przewidzieć, jak prędko będzie rosła... Mam na razie kilka welurowych, cieplejszych kombinezonków 62 i 68cm na jesień pod kocyk. A z typowo zimowym kombinezonem na razie się wstrzymuję. Może się zdecyduję na śpiworek do wózka, wtedy wystarczy body + śpioszki + ocieplany welurek? ![]() W piątek mąż przywiózł worek ubranek od teściowej - darowanych, spadkowych i używanych. Po przesortowaniu dokupiłam wczoraj resztę (od białej bielizny codziennej przez zestaw wyjściowy w prążek po kolorowanki i jeszcze jeden set bielizny). Temat ciuszków uważam na ten moment za zamknięty ![]()
![]() |
#2562 | |
Zadomowienie
|
Wreszcie namierzyłam na tej mojej prowincji sklep z bielizną z bra-fitterką
![]() Ha, siedzę tu dwie godziny i zamiast przeglądać na necie rzeczy dla maluszka oglądam staniki ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Zadomowienie
|
witam Mamuśki!!!!!!!!!!!!
Ja już po urlopie co prawda troche deszczowym ale bardzo wyciszającym... Jestem zmęczona niesłychanie ale byłam tak ciekawa co u was, że zapomniałam o bólu kręgosłupa i zasiadłam do koputera zobaczyć co tam u was ciekawego??? Nad morzem ( w Karwi) było świetnie nie dość że piękna okolica - pogoda w miarę idealna - jak dla ciężarnej to jeszcze super ekipa - POZDROWIONKA dla POMIDORY ![]() lece kochane poczytać coście tam nastukały przez cały tydzień.
#2564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja się psychicznie nastawiam do kolejnych zakupów, tym razem już karmnikowych... Ciekawe, w jakim rozmiarze ![]() ![]() Hahah, do pasiaków są body w kropki z kołnierzykiem bebe, dla przełamania efektu ![]()
![]() |
#2565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2566 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale nabralam ochote na kebaba ale jechac nam sie nie chce(15km) ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak jak np. X-Lander - gondolka po 3 miesiącach jest za mała, a przecież nie przesadzę dziecka w styczniu do spacerówki, ani nie kupię nowej gondoli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na szczęście takich sytuacji nie mam - jedynie twardnienie brzucha i jakby chwilowe skurcze, ale nie bolesne i po odpoczynku mija. Ciężko tak powiedzieć czy to faktycznie macica czy coś się dzieje. Cytat:
![]() ![]() Ja też się akurat w tej kwestii zaliczam do sknerusów ![]() Cytat:
![]() Ja zawsze też wszystko zbierałam, bo akurat może kiedyś się przyda, ale teraz stwierdzam, że dużo tych rzeczy jest niepotrzebnych, a może ktoś inny z nich skorzysta. Cytat:
![]() Zaraz przejrzę i od razu zamawiam. Ciekawe czemu mąż mnie tak w tym dopinguje ![]() Cytat:
http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Wtajemniczenie
|
ale bym zjadła kebaba, justyna-viola, proszę Cię nie pisz więcej wieczorem o takich rzeczach
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Wtajemniczenie
|
A czy któraś z Was ma zamiar korzystać z foczki
http://allegro.pl/item690350573_fote..._warszawa.html Miałam zamiar kupić wanienkę Onda, ale dostałam foczkę i teraz się zastanawiam czy kupować tą wanienkę czy jednak skorzystać z darowanej foczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Uuuu, duża panna ![]() Ciekawa jestem ile waży moja - za tydzień się dowiem ![]() Cytat:
Zwłaszcza pierwsze zdjęcie - świetne kolory! ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() Znam już kilka osób, które zdecydowały się na tańsze wózki, a potem po 3/4/5 miesiącach i tak kupowały Emmaljungę, bo dzieci się nie mieściły. A w przypadku Smart Duo Combi wiem, że nie będę musiała tego wózka już zmieniać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Wtajemniczenie
|
Nam teraz niedawno wpadł w oko, a zwłaszcza mężowi wózek chicco trio 4 me
![]() i całkiem możliwe że Go kupimy ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. Edytowane przez aliisanka Czas edycji: 2009-07-26 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() precious_81 dziekuje za uzanie dla Werci, tak, tak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Justyś ty teraz mniej kupujesz a ja mam wrażenie ze ja ...wiecej ![]() ![]() ![]() a i jeszcze temat koszul 2 czy 3 ![]() to loteria, pytanie czy faktycznie potrzeba 3 szt na 3 doby, bo raczej standardowo tle nas trzymaja po porodzie ![]() Ogólnie problem rozgrywa sie o to że niby koszula z porodu do niczego się nie nadaje i jest do wyrzucenia, dla mnie to mit... moja z porodu to jedyna która nadaje sie teraz do szpitala bo wyglada najlepiej ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-07-26 o 19:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po tym czasie zalać je 8 łyżkami podgrzanego oleju. 0,5kg cukru zagotować z 1,5szklanki octu i zalać ogórki. Dodać 3 łyżeczki chili (ale płaskie, bo można przesadzić) i pociętą główkę czosnku. wszystko zostawić na 3 godziny. Po tym czasie ładować do słoików i pasteryzować 5 minut. Jeśli macie mniej ogórków to naprawdę uważajcie z chili. Ja mam 3 słoiki dla męża i jego brata, bo nikt inny tego nie przełknie. Reszta już jest znośna. Cytat:
Cytat:
Nie, że się nie podoba. Po prostu nie jestem przekonana do aż takiego otulania malucha. Kwestia przekonania. Jakoś bardziej do mnie przemawiają rożki. Musze zapytać położną, czy muszę mieć swoja koszulę na poród ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uciekam, bo mąż postanowił się zbudzić. Zasnął po obiedzie.To posiedzę z nim trochę. No i za godzinę trzeba będzie łądować ogórki do słoików. Do jutra.
![]() |
#2576 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze pogadam z ginką za tydzień na ten temat, a póki co znalazłam zabiegi pod tytułem "Zostać mamą" http://spanaleczow.pl/spa/?id=clarins, więc nie muszę się zastanawiać czego nie mogę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja szukam właśnie jakiegoś stroju kąpielowego, bo te sprzed ciąży nie dopinają się pod biustem, a i biust też się trochę wylewa ![]() Chciałam coś takiego jak tankini, żeby przykrywało brzuszek, ale nie ma zbyt dużego wyboru, a jeśli już to kosztuje grubo ponad 100 zł, a nie chcę tyle wydawać ![]()
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
No i temat kombinezonu rozwiązał się sam. Nie było ani jednego
![]() Co do koszul, to popytajcie w szpitalu, w którym będziecie rodzić, czy przypadkiem nie dają szpitalnej. Ja w swoim szpitalu muszę mieć dosłownie wszystko swoje - nawet sztućce.
#2578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
Qrcze, ale ten weekend szybko zleciał
![]()
#2580 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja do szpitala też muszę brać wszystko swoje - podobnie jak Ty nawet sztućce ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.