|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Ej, mam głupie pytanie, czy serek homogenizowany waniliowy narusza Protal czy nie? Nie czytałam składu na opakowaniu, a tak sobie pomyślałam, że trochę by mnie uratował
Powodzenia zaczynającym, mnie jutro stuknie 2 tygodnie i narazie ładnie schodzi, może tempo nie jest zawrotne, ale mnie pasuje. |
|
|
|
#4142 |
|
Raczkowanie
|
Witam po raz kolejny ,trochę sobie odpuściłam dietę wg ścisłych wskazań i było parę grzeszków po drodze,ale dziewczyny waga nie poszła w górę
Ot skleroza ,Spinko25 rozmawiałyśmy kiedy,ś o grillu elektrycznym ,kupiłaś??? bo ja jeszcze nie a chciałam się zapytać czy któraś z was dziewczyny korzysta z patelnii grillowej/wczoraj znalazłam w auchan nawet nie drogie po 55 zł i się zastanawiam co lepsze ,trzeba ją też posmarować tłuszczem ale mam nadzieję ,że nic do niej nie przywiera Edytowane przez pani_sylwia Czas edycji: 2009-07-26 o 10:33 Powód: dopisanie |
|
|
|
#4143 |
|
Raczkowanie
|
Hm, ta mazeina to skrobia kukurydziana, a nie mączka, jak wcześniej myślałam. Moim skromnym zdaniem powinna być w większości hipermarketów, ewentualnie w sklepie z żywnością bezglutenową.
|
|
|
|
#4144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4145 |
|
Raczkowanie
|
Z tego, co słyszałam, bo przyznaję, że sama nie próbowałam, to smaku większego nie ma, zależy jak przyprawisz, ja jak coś nie ma żadnego smaku to ładuję w to czosnek i zioła prowansalskie
|
|
|
|
#4146 |
|
Przyczajenie
|
Witam jestem nowa wlasnie sie zrejestrowałam i chciałabym sie dołączyć .Ja na tej dietce jestem 16 dzień zaczynalam z waga 80 kg dzis mam 74,9 dieta mi sie podoba jest pierwsza która mi tak własciwie odpowiada a stosowałam juz pare i zawsze wracam do poprzedniej wagi zobaczymy tym razem pozdrawiam
|
|
|
|
#4147 |
|
Raczkowanie
|
Pani Sylwio z tego co sie orientuje to dziewczyny robią chleb i bułki własnie z maki kukurydzianej, a nie ze skrobii...mi osobiście tez nie podchodzi mąka kukurydzina, więc pozostaje przy tradycyjnym chlebku z otrąb
![]() witam nową proteinkę i gratuluję spadku ładnego
|
|
#4148 |
|
Raczkowanie
|
A na mnie coś nie działa.
Nie wiem, może po prostu za dużo jem? (jestem strasznym żarłokiem) Dziś 5. dzień uderzeniowej (z testu wyszło,że powinnam mieć 6dni) a ja dalej ważę tyle samo. I teraz to już nie wiem gdzie tkwi tajemnica mojego nie-sukcesu. Przed tą dietą też jadłam dużo białek, może po prostu dla organizmu ta dieta to nic nowego. Fakt, zaczęłam tym przeklętym omletem z papryką, ale chyba aż tak on nie zadziałał, żebym nic nie chudła,prawda? Później już wszystko według listy rzeczy dozwolonych... a może za dużo otrąb jadłam? albo korniszonów? abo w ogóle wszystkiego? No właśnie mam jeszcze pytanie: dlaczego akurat korniszony są dozwolone w uderzeniowej? Myślę, że jeszcze jutro dociągnę uderzeniową i trzeba podjąć jakieś kroki ![]() hmm..a może przejdę na dietę czekoladową a później na białka (to by był dopiero szok dla organizmu!) ![]() nieee chyba nie wytrzymałabym samej czekolady ![]() Poradźcie, co robić.. bo ja już sama nie wiem |
|
|
|
#4149 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Ale odnośnie tego drobnego incydentu - rozmawiałam z rodzicami, oni mają tak samo od kilku dni, więc bardziej jestem skłonna wierzyć, że to jednak ciśnienie w mojej okolicy tak wszystkich rozkłada na łopatki - aktualnie wszyscy dookoła mnie znowu drzemią, więc coś w tym jest. Ketchup już niestety zjedzony, a wczoraj to już w ogóle zaszalałam - imieniny cioci. W zasadzie było świetnie, wszystkie dania jakby dla mnie robione - sałaty, piersi z kurczaka, opiekane papryczki bez sosu, ale na koniec wjechało ciasto... I wino z Recasa, które uwielbiam. No i się złamałam. Ale @ się skończył i mimo grzeszków (i grzecholców), waga -1kg i nareszcie wymiary drgnęły Cytat:
Widzisz, Kochana, bo to wszystko po to, żeby te kg nie wróciły. Wiem, że to wiesz, ale zawsze to lepiej od kogoś usłyszeć Poza tym, jakbyś się jutro obudziła kilka kg szczuplejsza, to byś się nie miała w co ubrać. Drobne zastoje (na pewno tylko chwilowe) sprzyjają portfelom Cytat:
chyba jednak najwięcej miałam w organizmie wody od tabletek Cytat:
Ja też jestem żarłokiem, więc to nie to. I wcześniej też kilka razy byłam na diecie wysokobiałkowej i żadna nie działa tak jak ta, więc to raczej nie to, że organizm przyzwyczajony. Może wklej jadłospis, to dziewczyny coś podpowiedzą?
|
|
|
#4150 |
|
Przyczajenie
|
mądrala dziekuję
|
|
#4151 |
|
Raczkowanie
|
Zgrzeszyłam maluteńką miseczką pomidorówki ( bez makaronu
) w dniu samych protein, mea culpa ok, nie zamulam, toż to nie tort czekoladowy
|
|
|
|
#4152 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Mimee a próbowałaś tego chlebka z mąki kukurydzianej ?bo ja nigdy ,a może ta mąka ma inny smak jak się ją piecze bo ja leniwe to gotowałam,może raz się poświęcę i zrobię ,zobaczymy co wyjdzie a odstępstwem od diety są u mnie kabanosy drobiowe,uzależniłam się od nich ale widzę że jakoś strasznie to nie wpływa na dietę ,idę powolnym rytmem i o to mi chodzi,ale przede mną urlop dobrze że nad morzem to będęsię zajadała rybami
|
|
|
|
|
#4153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie widzę tego przepisu na leniwe, jeżeli to nie byłby problem to ja bym go poprosiła, bo mi się pomysły na obiady skończyły, a takie leniwe z sosem pomidorowym to musi być niebo |
|
|
|
|
#4154 |
|
Raczkowanie
|
uśmiałam się - to jest przepis na omlet dla 4 osób. 1/2 papryki podzielić na 4 osoby - to wyjdzie ilość jak przyprawa...
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- No właśnie - ta maizena. Mąka kukurydziana to nie to samo co skrobia kukurydziana. Czy może ktoś zna się na tyle by zarekomendować używanie mąki ziemniaczanej jako maizeny? Z tego co pamiętam, w np. Anglii (Wiolqun - popraw jeśli się mylę) używa się maizeny czyli skrobii kukurydzianej do robienia budyniu - tak jak u nas mąki ziemniaczanej. No i wreszcie pogrzebałam w Googlach. Skrobię ziemniaczaną znalazłam w dwóch sklepach http://bomar.istore.pl/sklep,3888,,,...,511878,0.html i http://marii.pl/index.php/cPath/53_169. A do tego znalazłam to:
22.02.2010 zaczynam ciąg dalszy! Edytowane przez Evick Czas edycji: 2009-07-26 o 22:55 |
|
|
|
#4155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie przypominam sobie, żebym zjadła coś poza tym. (pomijając ukazanego wyżej omleta z papryką )
Edytowane przez Yoostynka Czas edycji: 2009-07-26 o 22:22 |
|
|
|
|
#4156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4157 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4158 |
|
Raczkowanie
|
Zauważyłam, że jak jem więcej nabiału a mniej mięska (bardzo lubię nabiał), to niestety waga średnio spada. Mięsko czyni cuda.
![]() Nabiał na śniadanie i jako przekąska, ale obiad powinien być mięskiem. Moim zdaniem.
|
|
#4159 |
|
Zadomowienie
|
tak a propos tego, jaka ta dieta jest cudowna - doszłam do wniosku że właśnie teraz i o tej godzinie sprodukuję sobie placuszki składające się z białego sera i jajek
po czym je zjem - zupełnie beztrosko
|
|
#4160 |
|
Przyczajenie
|
chcę wtrącić tu swoje trzy grosze-zgadzam się całkowicie z tym,żejak nie spada z wagi to spada z wymiarów. Ja za 18dni schudłam "tylko" 6,3kg ale we wszystkich obwodach 23cm i wierzcie to widać.
|
|
|
|
#4161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o soi nie doczytałam, więc już nie tykam. jeśli chodzi o mięso, to jestem wegetarianką, więc go nie tykam. Teraz już nie wiem, czy mam od początku zaczynać uderzeniową, jak myślicie? Jutro się zważę, zmierzę i zobaczę, czy coś jednak z tego wyszło
|
|
|
|
|
#4162 |
|
Raczkowanie
|
Witam Panie po weekendzie!
Widzę, że sporo się tutaj działo. W końcu dziś zaczełam dietować się z wami. Rano odbyło się oficjalne ważenie i na sniadanie jajka... Mam pytanie, czy ktoraś z was wspomagała się (lub wie cos na ten temat) tymi odżywkami bialkowymi? Chociaz nie wiem czy to się tak nazywa-chodzi mi o napój białkowy, podobne spożywaja kulturyści. Byłaby to jakas alternatywa jakbym zaspała do pracy-zamiast sniadania. Miłego tygodnia Paniom życzę
|
|
#4163 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny, pozwolę dorzucić sobie swoją refleksję. Yoostynka- na moje oko to jestes teraz na diecie węglowodanowej, a nie proteinowej. Nabiał szczególnie płynny to zazwyczaj źródło dużej ilości cukrów, a nie białka- jako dodatek jak najbardziej pomaga wytrwać, ale jako główny składnik diety to już zupełnie coś innego. Fajnie, że jesz jajka, ale powinnaś włączyć przyzwoite ilości czystych protein(mięska).
Edit: Teraz dopiero wyczytałam, że jesteś wegetarianką, być może pojawi się jeszcze jakiś wege, który Ci coś podpowie. Jednak, obawiam się, że na diecie z założenia proteinowej będzie Ci ciężko schunąć, być może łatwiej będzie na jakiejś redukcyjnej? W roślinnym świecie ciężko o produkty z wysoką zawartością białka i niską węgli i tłusczów. Można też opierać się na jajkach i twarożkach o sprawdzonym składzie, ale taka dieta wydaje mi się dosyć monotonna. Edytowane przez jiggy11 Czas edycji: 2009-07-27 o 10:13 |
|
|
|
#4164 |
|
Raczkowanie
|
jiggy11, przejrzałam właściwości odżywcze i w twarogu jest 20g białka i 3,5węglowodanów, to chyba nie jest produkt węglowodanowy. Jedynie kotlety sojowe mają 46,5g białka i 13,4g węglowodanów, ale i tak jest przewaga białek.
Choćbym miała osiemdziesiąt kilo przytyć,mięsa nie tknę. ![]() Zadowolę się białkami roślin i produktów odzwierzęcych. Kupiłam wczoraj białko sojowe w proszku (dodaje się go jako dodatek do zup,jogurtów, to nie ten do picia), ale chyba zrobię sobie 2-3 dni oczyszczające i zacznę od początku, bo skoro teraz było kilka uchybień, to lepiej zrobić jeszcze raz, a porządnie ![]() Jeśli chodzi o efekty to w 5 dni zeszło mi 800g (ale czuję się trochę ociężała, bo @ chyba nadchodzi). W wymiarówce zeszło mi: piersi 1,5cm talia 3cm biodra 1cm |
|
|
|
#4165 |
|
Przyczajenie
|
mam jeszcze raz prośbę o przepis na paluszki serowe z jajkami czy mogły byście go podać? brakuje mi pomysłow na urozmaicenie diety.Będę bardzo wdzięczna,pozdrawiam
|
|
|
|
#4166 |
|
Raczkowanie
|
Posprawdzaj wartości odżywcze płynnego nabiału jaki spożywasz w ciągu dnia, i produktów roslinnych jakimi możesz zastępąpić mięso. Postaraj się oszacować ile posczególnych produktów możesz zjeść w ciągu dnia by dostarczyć orgazizmowi więcej białka niż innych składników.
Gratuluje sukcesu
|
|
|
|
#4167 |
|
Przyczajenie
|
Dziś rozpoczął się 9 dzień. Od wczoraj mam @@@ więć i samopoczucie gorsze ale to u mnie normalnie. Dziś na wadze tylko 100g mniej ale dobre i to. Od środy znowu same proteinki więc korzystam sobie narazie z warzywek.Walczę dalej!!!
|
#4168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze: ktora mi zabrala 1.5cm z biustu? Przyznac sie bez bicia i oddawac, ale juz!!! Wykrakalyscie. W sobote slonko wyszlo (o dziwo!) wiec ja szybko w bikini i do parku dokolorowac sie troche przed weselem. A tu stanik mi dziwnie odstaje. To ja za centymetr i co? 1.5cm mniej *placz i zgrzytanie zebow* oddawac!!!!
Poza tym caly tydzien waga stala, a nawet wzrosla do 70.1 a centymetr pokazal 2.5cm mniej w boczkach i po 0.5cm mniej w udach. A waga dzis 69.1 i co wy na to? Chyba faktycznie przejde na 4 dni warzyw i 3 protein, bo warzywne dni jakos dobrze na mnei wplywaja. TaZa zaprzeglam do aparatu, obcykal mnei z kazdej strony i porownalam sobei fotke z ta z maja i widac golym okiem ze schudlam. Jakby mnie kto fotoshopem wygladzil po bokach Cytat:
Cytat:
co do grillowej patelni to mam i uzywam do wszystkiego. Jest idealna i wcale nie trzeba jej smarowac tluszczem. Nic do niej nie przywiera, a miesko jest bardzo smaczne. Cytat:
Nie wiem czy kojarzycie Davida Kirsha - trenera Heidi Klum. Ze 3 lata temu byl bum na jego plan treningowy - New York Body Plan. Proponowal wlasnie diete wysokobialkowa a sniadanie i kolacje zastepowal koktailami bialkowymi. Do tego dolaczyl strasznie wyczerpujacy plan treningowy. Nawet mam plytke z tym to nie dawalam rady go zrobic. To jak byc na fazie uderzeniowej i dzien w dzien uczestniczyc w obozie wojskowym. Dalam sobei spokoj po 3 dniach ale picie koktajlu mi zostalo. To bialko w czystej postaci, i samo picie nie powoduje rozrostu miesni, czego wiekszosc dziewczyn sie boi. Do tego potrzeba by cwiczen na silowni itd. Korzystam poki moge z mlodej kapustki i wczoraj byl znowu bigosik i melanzana parmiggiano, czyli baklazan zapiekany w sosie pomidorowym z parmezanem. Wyszedl niesamowity. Przepis za chwilke w przepisowni. ups musze stopke zmienc, bo znowu schudlam yupiiii. Ah i wczoraj w charity shopie znalazlam sliczna wieczorowa sukienke, czarna, dluga, na jednoramie, s cieniusienkim ramiaczkiem na drugim i rozcieciem na nodze. Jest obcisla i jak wczoraj ja przymierzylam to TaZ szczeke z podlogi zbieral. Znaczy sie laska sie ze mnie robi hihi. Zeby jeszcze z tych moich dabkow spadalo troche goska wszystkie przepisy mamy w przepisowni, te na placuszki serowe tez https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-07-27 o 12:08 |
|||
|
|
|
#4169 |
|
Raczkowanie
|
Mam małe pytanie- czy w fazie uderzeniowej mogę stosowac tą mąkę kukurydzianą? Czy to dopiero w fazie z warzywkami? Pomóżcie biednej zagubionej koleżance...;( w tak wielu przepisach jest ta mąka, że bardzo mnie to interesuje
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- wiolqn - Dla sprostowania MOM -mieso obrabiane mechanicznie, zalicza się tam tez np. wyciskany szpik z kosci i inne czarujace dodatki, faktycznie nie polecam. Przechowywane jest strasznie, i smierdzi strasznie zanim jest dodane do "kiełbasy". a skrobia jest dozwolona w odpowiednich ilościach, jednak bardzo czesto daj się jej za dużo. I dodatkowo jest tam tez wiele innych chemicznych dodatków. Najlepiej kupowac mięcho w kawałku-najwyżej nastrzyknięte jest solanką. Najmniejsze zło. Sorki za ten wywód, ale nie moglam się opanowac Pracuje z tym dorywczo, więc moge ostrzec
Edytowane przez AJKB Czas edycji: 2009-07-27 o 16:35 |
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Witam panie
U mnie póki co wszystko stoi w miejscu... waga nie chce pokazać 1 kg mniej TŻ tylko chodzi i mówi "ale fajnie wyglądasz ". Już tak się przyzwycziłam do Dukana, że nie potrzebuję nic więcej! No, moze jakieś owoce... i alkohol od czasu do czasu
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

ja tak sie czułam na SB jak przez tydzien nie dałam organizmowi żadnego cukru... ale na Dukanie piję 2 kawy dziennie i tą pierwszą (w pracy) z niecałą łyzeczką cukru, a drugą (w domu) z 1 tabl.słodzika
w koncu chyba anwet Dukan pisał, że troszkę go mozna sobie dodać do jedzenia
tylko tak mi się dziwnie robi jak sobie przypomnę jak to na początku człowiek się radował...
ok, nie zamulam, toż to nie tort czekoladowy 

75kg-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62