|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Raczkowanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Ej, mam głupie pytanie, czy serek homogenizowany waniliowy narusza Protal czy nie? Nie czytałam składu na opakowaniu, a tak sobie pomyślałam, że trochę by mnie uratował
![]() Powodzenia zaczynającym, mnie jutro stuknie 2 tygodnie i narazie ładnie schodzi, może tempo nie jest zawrotne, ale mnie pasuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Raczkowanie
|
Witam po raz kolejny ,trochę sobie odpuściłam dietę wg ścisłych wskazań i było parę grzeszków po drodze,ale dziewczyny waga nie poszła w górę
![]() Ot skleroza ,Spinko25 rozmawiałyśmy kiedy,ś o grillu elektrycznym ,kupiłaś??? bo ja jeszcze nie a chciałam się zapytać czy któraś z was dziewczyny korzysta z patelnii grillowej/wczoraj znalazłam w auchan nawet nie drogie po 55 zł i się zastanawiam co lepsze ,trzeba ją też posmarować tłuszczem ale mam nadzieję ,że nic do niej nie przywiera Edytowane przez pani_sylwia Czas edycji: 2009-07-26 o 09:33 Powód: dopisanie |
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Raczkowanie
|
Hm, ta mazeina to skrobia kukurydziana, a nie mączka, jak wcześniej myślałam. Moim skromnym zdaniem powinna być w większości hipermarketów, ewentualnie w sklepie z żywnością bezglutenową.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Raczkowanie
|
Z tego, co słyszałam, bo przyznaję, że sama nie próbowałam, to smaku większego nie ma, zależy jak przyprawisz, ja jak coś nie ma żadnego smaku to ładuję w to czosnek i zioła prowansalskie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Przyczajenie
|
Witam jestem nowa wlasnie sie zrejestrowałam i chciałabym sie dołączyć .Ja na tej dietce jestem 16 dzień zaczynalam z waga 80 kg dzis mam 74,9 dieta mi sie podoba jest pierwsza która mi tak własciwie odpowiada a stosowałam juz pare i zawsze wracam do poprzedniej wagi zobaczymy tym razem pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Raczkowanie
|
Pani Sylwio z tego co sie orientuje to dziewczyny robią chleb i bułki własnie z maki kukurydzianej, a nie ze skrobii...mi osobiście tez nie podchodzi mąka kukurydzina, więc pozostaje przy tradycyjnym chlebku z otrąb
![]() witam nową proteinkę i gratuluję spadku ładnego ![]()
![]() |
#4148 |
Raczkowanie
|
A na mnie coś nie działa.
Nie wiem, może po prostu za dużo jem? (jestem strasznym żarłokiem) Dziś 5. dzień uderzeniowej (z testu wyszło,że powinnam mieć 6dni) a ja dalej ważę tyle samo. I teraz to już nie wiem gdzie tkwi tajemnica mojego nie-sukcesu. Przed tą dietą też jadłam dużo białek, może po prostu dla organizmu ta dieta to nic nowego. Fakt, zaczęłam tym przeklętym omletem z papryką, ale chyba aż tak on nie zadziałał, żebym nic nie chudła,prawda? Później już wszystko według listy rzeczy dozwolonych... a może za dużo otrąb jadłam? albo korniszonów? abo w ogóle wszystkiego? No właśnie mam jeszcze pytanie: dlaczego akurat korniszony są dozwolone w uderzeniowej? Myślę, że jeszcze jutro dociągnę uderzeniową i trzeba podjąć jakieś kroki ![]() hmm..a może przejdę na dietę czekoladową a później na białka (to by był dopiero szok dla organizmu!) ![]() nieee chyba nie wytrzymałabym samej czekolady ![]() Poradźcie, co robić.. bo ja już sama nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ketchup już niestety zjedzony, a wczoraj to już w ogóle zaszalałam - imieniny cioci. W zasadzie było świetnie, wszystkie dania jakby dla mnie robione - sałaty, piersi z kurczaka, opiekane papryczki bez sosu, ale na koniec wjechało ciasto... I wino z Recasa, które uwielbiam. No i się złamałam. Ale @ się skończył i mimo grzeszków (i grzecholców), waga -1kg i nareszcie wymiary drgnęły ![]() ![]() Cytat:
Widzisz, Kochana, bo to wszystko po to, żeby te kg nie wróciły. Wiem, że to wiesz, ale zawsze to lepiej od kogoś usłyszeć ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też jestem żarłokiem, więc to nie to. I wcześniej też kilka razy byłam na diecie wysokobiałkowej i żadna nie działa tak jak ta, więc to raczej nie to, że organizm przyzwyczajony. Może wklej jadłospis, to dziewczyny coś podpowiedzą?
![]() |
#4150 |
Przyczajenie
|
mądrala dziekuję
![]() ![]() ![]()
#4151 |
Raczkowanie
|
Zgrzeszyłam maluteńką miseczką pomidorówki ( bez makaronu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Mimee a próbowałaś tego chlebka z mąki kukurydzianej ?bo ja nigdy ,a może ta mąka ma inny smak jak się ją piecze bo ja leniwe to gotowałam,może raz się poświęcę i zrobię ,zobaczymy co wyjdzie a odstępstwem od diety są u mnie kabanosy drobiowe,uzależniłam się od nich ale widzę że jakoś strasznie to nie wpływa na dietę ,idę powolnym rytmem i o to mi chodzi,ale przede mną urlop ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Raczkowanie
|
uśmiałam się - to jest przepis na omlet dla 4 osób. 1/2 papryki podzielić na 4 osoby - to wyjdzie ilość jak przyprawa...
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- No właśnie - ta maizena. Mąka kukurydziana to nie to samo co skrobia kukurydziana. Czy może ktoś zna się na tyle by zarekomendować używanie mąki ziemniaczanej jako maizeny? Z tego co pamiętam, w np. Anglii (Wiolqun - popraw jeśli się mylę) używa się maizeny czyli skrobii kukurydzianej do robienia budyniu - tak jak u nas mąki ziemniaczanej. No i wreszcie pogrzebałam w Googlach. Skrobię ziemniaczaną znalazłam w dwóch sklepach http://bomar.istore.pl/sklep,3888,,,...,511878,0.html i http://marii.pl/index.php/cPath/53_169. A do tego znalazłam to: ![]()
22.02.2010 zaczynam ciąg dalszy! Edytowane przez Evick Czas edycji: 2009-07-26 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie przypominam sobie, żebym zjadła coś poza tym. (pomijając ukazanego wyżej omleta z papryką ![]() Edytowane przez Yoostynka Czas edycji: 2009-07-26 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4158 |
Raczkowanie
|
Zauważyłam, że jak jem więcej nabiału a mniej mięska (bardzo lubię nabiał), to niestety waga średnio spada. Mięsko czyni cuda.
![]() Nabiał na śniadanie i jako przekąska, ale obiad powinien być mięskiem. Moim zdaniem.
![]() |
#4159 |
Zadomowienie
|
tak a propos tego, jaka ta dieta jest cudowna - doszłam do wniosku że właśnie teraz i o tej godzinie sprodukuję sobie placuszki składające się z białego sera i jajek
![]() ![]()
#4160 |
Przyczajenie
|
chcę wtrącić tu swoje trzy grosze-zgadzam się całkowicie z tym,żejak nie spada z wagi to spada z wymiarów. Ja za 18dni schudłam "tylko" 6,3kg ale we wszystkich obwodach 23cm i wierzcie to widać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o soi nie doczytałam, więc już nie tykam. jeśli chodzi o mięso, to jestem wegetarianką, więc go nie tykam. Teraz już nie wiem, czy mam od początku zaczynać uderzeniową, jak myślicie? Jutro się zważę, zmierzę i zobaczę, czy coś jednak z tego wyszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Raczkowanie
|
Witam Panie po weekendzie!
Widzę, że sporo się tutaj działo. W końcu dziś zaczełam dietować się z wami. ![]() Rano odbyło się oficjalne ważenie i na sniadanie jajka... Mam pytanie, czy ktoraś z was wspomagała się (lub wie cos na ten temat) tymi odżywkami bialkowymi? Chociaz nie wiem czy to się tak nazywa-chodzi mi o napój białkowy, podobne spożywaja kulturyści. Byłaby to jakas alternatywa jakbym zaspała do pracy-zamiast sniadania. Miłego tygodnia Paniom życzę ![]()
![]() |
#4163 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny, pozwolę dorzucić sobie swoją refleksję. Yoostynka- na moje oko to jestes teraz na diecie węglowodanowej, a nie proteinowej. Nabiał szczególnie płynny to zazwyczaj źródło dużej ilości cukrów, a nie białka- jako dodatek jak najbardziej pomaga wytrwać, ale jako główny składnik diety to już zupełnie coś innego. Fajnie, że jesz jajka, ale powinnaś włączyć przyzwoite ilości czystych protein(mięska).
Edit: Teraz dopiero wyczytałam, że jesteś wegetarianką, być może pojawi się jeszcze jakiś wege, który Ci coś podpowie. Jednak, obawiam się, że na diecie z założenia proteinowej będzie Ci ciężko schunąć, być może łatwiej będzie na jakiejś redukcyjnej? W roślinnym świecie ciężko o produkty z wysoką zawartością białka i niską węgli i tłusczów. Można też opierać się na jajkach i twarożkach o sprawdzonym składzie, ale taka dieta wydaje mi się dosyć monotonna. Edytowane przez jiggy11 Czas edycji: 2009-07-27 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
Raczkowanie
|
jiggy11, przejrzałam właściwości odżywcze i w twarogu jest 20g białka i 3,5węglowodanów, to chyba nie jest produkt węglowodanowy. Jedynie kotlety sojowe mają 46,5g białka i 13,4g węglowodanów, ale i tak jest przewaga białek.
Choćbym miała osiemdziesiąt kilo przytyć,mięsa nie tknę. ![]() Zadowolę się białkami roślin i produktów odzwierzęcych. Kupiłam wczoraj białko sojowe w proszku (dodaje się go jako dodatek do zup,jogurtów, to nie ten do picia), ale chyba zrobię sobie 2-3 dni oczyszczające i zacznę od początku, bo skoro teraz było kilka uchybień, to lepiej zrobić jeszcze raz, a porządnie ![]() Jeśli chodzi o efekty to w 5 dni zeszło mi 800g (ale czuję się trochę ociężała, bo @ chyba nadchodzi). W wymiarówce zeszło mi: piersi 1,5cm talia 3cm biodra 1cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Przyczajenie
|
mam jeszcze raz prośbę o przepis na paluszki serowe z jajkami czy mogły byście go podać? brakuje mi pomysłow na urozmaicenie diety.Będę bardzo wdzięczna,pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Raczkowanie
|
Posprawdzaj wartości odżywcze płynnego nabiału jaki spożywasz w ciągu dnia, i produktów roslinnych jakimi możesz zastępąpić mięso. Postaraj się oszacować ile posczególnych produktów możesz zjeść w ciągu dnia by dostarczyć orgazizmowi więcej białka niż innych składników.
Gratuluje sukcesu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Przyczajenie
|
Dziś rozpoczął się 9 dzień. Od wczoraj mam @@@ więć i samopoczucie gorsze ale to u mnie normalnie. Dziś na wadze tylko 100g mniej ale dobre i to. Od środy znowu same proteinki więc korzystam sobie narazie z warzywek.Walczę dalej!!!
#4168 | |||
Zakorzenienie
|
Po pierwsze: ktora mi zabrala 1.5cm z biustu? Przyznac sie bez bicia i oddawac, ale juz!!! Wykrakalyscie. W sobote slonko wyszlo (o dziwo!) wiec ja szybko w bikini i do parku dokolorowac sie troche przed weselem. A tu stanik mi dziwnie odstaje. To ja za centymetr i co? 1.5cm mniej *placz i zgrzytanie zebow* oddawac!!!!
Poza tym caly tydzien waga stala, a nawet wzrosla do 70.1 a centymetr pokazal 2.5cm mniej w boczkach i po 0.5cm mniej w udach. A waga dzis 69.1 i co wy na to? Chyba faktycznie przejde na 4 dni warzyw i 3 protein, bo warzywne dni jakos dobrze na mnei wplywaja. TaZa zaprzeglam do aparatu, obcykal mnei z kazdej strony i porownalam sobei fotke z ta z maja i widac golym okiem ze schudlam. Jakby mnie kto fotoshopem wygladzil po bokach Cytat:
Cytat:
co do grillowej patelni to mam i uzywam do wszystkiego. Jest idealna i wcale nie trzeba jej smarowac tluszczem. Nic do niej nie przywiera, a miesko jest bardzo smaczne. Cytat:
Nie wiem czy kojarzycie Davida Kirsha - trenera Heidi Klum. Ze 3 lata temu byl bum na jego plan treningowy - New York Body Plan. Proponowal wlasnie diete wysokobialkowa a sniadanie i kolacje zastepowal koktailami bialkowymi. Do tego dolaczyl strasznie wyczerpujacy plan treningowy. Nawet mam plytke z tym to nie dawalam rady go zrobic. To jak byc na fazie uderzeniowej i dzien w dzien uczestniczyc w obozie wojskowym. Dalam sobei spokoj po 3 dniach ale picie koktajlu mi zostalo. To bialko w czystej postaci, i samo picie nie powoduje rozrostu miesni, czego wiekszosc dziewczyn sie boi. Do tego potrzeba by cwiczen na silowni itd. Korzystam poki moge z mlodej kapustki i wczoraj byl znowu bigosik i melanzana parmiggiano, czyli baklazan zapiekany w sosie pomidorowym z parmezanem. Wyszedl niesamowity. Przepis za chwilke w przepisowni. ups musze stopke zmienc, bo znowu schudlam yupiiii. Ah i wczoraj w charity shopie znalazlam sliczna wieczorowa sukienke, czarna, dluga, na jednoramie, s cieniusienkim ramiaczkiem na drugim i rozcieciem na nodze. Jest obcisla i jak wczoraj ja przymierzylam to TaZ szczeke z podlogi zbieral. Znaczy sie laska sie ze mnie robi hihi. Zeby jeszcze z tych moich dabkow spadalo troche goska wszystkie przepisy mamy w przepisowni, te na placuszki serowe tez https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-07-27 o 11:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Raczkowanie
|
Mam małe pytanie- czy w fazie uderzeniowej mogę stosowac tą mąkę kukurydzianą? Czy to dopiero w fazie z warzywkami? Pomóżcie biednej zagubionej koleżance...;( w tak wielu przepisach jest ta mąka, że bardzo mnie to interesuje
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- wiolqn - Dla sprostowania MOM -mieso obrabiane mechanicznie, zalicza się tam tez np. wyciskany szpik z kosci i inne czarujace dodatki, faktycznie nie polecam. Przechowywane jest strasznie, i smierdzi strasznie zanim jest dodane do "kiełbasy". a skrobia jest dozwolona w odpowiednich ilościach, jednak bardzo czesto daj się jej za dużo. I dodatkowo jest tam tez wiele innych chemicznych dodatków. Najlepiej kupowac mięcho w kawałku-najwyżej nastrzyknięte jest solanką. Najmniejsze zło. Sorki za ten wywód, ale nie moglam się opanowac ![]() ![]()
Edytowane przez AJKB Czas edycji: 2009-07-27 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Zakorzenienie
|
Witam panie
![]() U mnie póki co wszystko stoi w miejscu... waga nie chce pokazać 1 kg mniej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.