|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII
Cytat:
w ciazy na milion procent nie jestem no chyba ze w 4 miesiacu ![]() ![]() ale serio ![]() ![]() ![]() ![]() mnie tez ![]() kilka dni bylam cichutko i pisalam sporadycznie ale mialam urwanie glowy... ze zlych wiesci, pani od noclegow dzwonila ze pekla im rura zalalo caly domek, dzis jedziemy ogladac cos co daje nam w zzamian taniej.. zobaczymy... z dobrych... zaplacilismy juz za wesele.. placilismy organizatorowi 17470 plus 2 tys zaliczki.. w tym jest jedzenie dekoracje obluga kamera zespol ciasta torty kega piwa na 2 dzien napoje strzecha wiejska i moaja ukochana fontanna czekoladowa.. oraz dojazd i odwóz gosci i skrzypek w kosciele policzylismy ze za cale wesele (to-plus fotograf, ubrania bielizna, makijaz pazury fryzjer kwiaty, noclegoi i alko kosciol sprawy urzedowe ) czyli juz wszytko wyszko nas 29450 wiec nie jest zle liczylismy ze wiecej.. ale moglo byc tez mniej bo zaszalelismy na obraczkach i naszych strojach ![]() po wesleu jedziemy sie jeszcze raz rozliczyc bo jak zostana napoje to nam oddaje kase i np za odwozy gosci jak szybciej sie uwinie itd.. za tyydzien mamy przyjechac jesczze raz zeby ustalic po koleji co bedzie jak z podziekowaniami oczepinami ,al;e to juz bez rodzicow... narazie pochwale sie takimi sprawami_ mamy skrzypka za 250 zl wiec nieduzo, strzeche wiejska za 300 i fontanne z szaszlykami za 150, zrexzygnowalismy z grila bo ona nam doradzil ze to niepotrzebny wydatek a niejestmy w stanie przewidziec czy wszyscy beda i do ktorej.... ale bedzie keg piwa;D tort jest czkoladowo gruszkowy ![]() ![]() a teraz menu ![]() napoje kawa herbata ciasta(sernik jablecznik jakies z malinami i cos jeszcze ![]() ![]() 1 dzieen rosól z makaronem rolada slaska, filet z piersi z kurczaka z brzoskwinia, zlocisty rydz(czyli schab faszerowany serem i grzybkami) salatki z modrej kapusty, surowka z pory, marchewka z chrzanem, warzywa z wody. kluski ciemne jasne ziemniaki sos pieczeniowy, jasny tradycyjny kompot polmiski wedlin rozne rodzaje deski serow miesa na zimno np pasztety, karczek pieczony, galantymna z drobiu, ryba po grecku, jajko w sosie sledz po japonsku z salatka jarzynowa tymbaliki z drobiu rulony z szynki z masa chranowa rulony z szynki z salatka jarzynowa pstrag w galarecie salatka gyrosowa, grecka i ser-szynka pora koreczki krakersy z pastami ogorki pomidory pieczarki papryka pieczywo maslo 1 goracy przerywnik - skrzydelka z cacykamii opiekane ziemniaki deser - lody z owocami i bita smietana 1 goraca kolacja kita płonąca (zadek swinki bedzie plonął) z sorowkami i ryzem 2 goraca kolacja kurczak faszerowany nalesnikiem i pieczarkami z frytkami i surowka 2 goracy przerywnik krokiet z barszczem dla wegetarian osobne jedzonko ![]() 2 dzien zupa chranowa karczek pieczony, filet z kurczaka i schab faszerowany (te 2 osotatni to takiej jak w 1 dniu ale na swiezo przygotowane) dodatki zimne plyty jak w pierwszym dniu kolacja szaszlyki z ryzem ![]() i to wszytko za 110 zl za 2 dni ![]() ![]() i jak wam sie podoba? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1502 |
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
![]() tak czytam i czytam i widzę, że nasze 1-wszo sieprnióweczki dogrywają ostatnie szczegóły związane ze ślubem. Już sierpień, leci ten czas jak oszalały...My przez weekend byliśmy w Kielcach. Też udało nam się sporo załatwić. Rano pojechaliśmy do księdza, spisać protokół, koniec końców stanęło na tym, że wypełnił go za nas rozmawiając przez telefon i tłumacząc, że na poniedziałkową pielgrzymkę wszystkie miejsca są już zajęte...jak skończył rozmawiać przez telefon to czytał pytania na głos, coś na zasadzie stwierdzeń: "Jesteście pewni swojego zdrowia psychicznego...", "Nikt Was do ślubu nie zmusza..." itd. Pochwalił nas za zorganizowanie, dał karteczki do spowedzi (wykreślił pierwszą) i powiedział, że widzimy się tydzień przed ślubem ![]() Po kościele zrobiliśmy rundkę po kwiaciarniach i tu szczęka mi opadła. W pierwszej kwiaciarni babeczka mój bukiet i bukiet świadkowej wyceniła na 200 zł: 120 zł mój (10 kantadesek) i 80 zł świadkowej kantadeski i jeszcze jakieś inne kwiaty do tego. W drugiej kwiaciarni za identycznie wyglądający bukiet, składający się z tej samej ilości kwiatów, nawet w tym samym kolorze Pani powiedziała 320 zł ![]() ![]() ![]() Na 12 miałyśmy umówione próbne czesania, powiedziałyśmy jakie mamy wizje i tak też zostałyśmy uczesane. Ostatecznie i u mnie i u kuzynki (świadkowej) fryzurki będą wyglądać ciut ineczej. Wkleje Wam fotki próbnych. Prosto z fryzjera jechaliśmy do Jedrzejowa ( pisałam Wam, że zrezygonowałam z zamówionej wcześniej sukni) przymierzyłam tą suknie , która mi się podoba i w końcu to było to ![]() ![]() ![]() ![]() 1 sierpnia już w tą sobotę, a ludziska nie bardzow kwapią się do oddzwaniania ![]() Żabciu ślicznie wyglądałaś ![]() moniqac ja takie same butki (fason) jak Monarika zamwiałam w internecie, z tej samej firmy ![]() ![]() Martuś tyle papu za 110 zł za dwa dni!!!!!!!!! przefullwypas jak dla mnie ![]()
05.09.2009 ![]() Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2009-07-29 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1503 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj mialam ten sam problem, ale jako że żadna z wizażanek nie odpowiedziala na moje pytanie zrobilam to po swojemu. Tzn. w sekretariacie zostawilam zawiadomienie dla Kolezanek i kolegow , Prezesowi oddzielnie (zawiadamiam Prezesa XY) i oddzielnie do glowy mojego wydzialu (zawiadamiam Kolezani i kolegow). dzis rozdalam i wszyscy mowia ze dobrze z tego wybrnelam.
Edytowane przez liliputek Czas edycji: 2009-07-29 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja będę miała bukiet z bordowych kalii taki ułożony w szyszkę. Śliczny ![]() Jutro jeszcze wynajęliśmy sobie salę, żeby pierwszy taniec przetańczyć. Robię jeszcze jutro żelowanie paznokci. A w piątek juz tylko spowiedź i zapłacenie dekoratorce. Potem kąpiel i relaks...
Edytowane przez Justyna33333 Czas edycji: 2009-07-29 o 13:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1505 | |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1507 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dalam pani dyr i mowilam ze na jej rece a ona przeszla z nim po wszytkoich pracownikach i wkleila w kronike przedszkolna i tyle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1509 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
jesteś niesamowita!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! pojade tam zaraz ![]() bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo Ci dziękuje! ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
dziewczyny, znalazłam je na stronie www, ale pokazane sa tylko srebrne... one są w kóncu jakie?! ps.... aniaaa84 - bardzo ładna fryzurka. serio ![]() Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2009-07-29 o 13:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko na chwile, zaczęło się małe latanie ![]() ![]() Jak stałam na podeście już ubrana to przyszła jakaś kobieta z córkami, spojrzałam na tą panią a ona takie wystraszone oczy- mówi do mnie, matko myślałam, że tu manekin ubierają ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też właśnie patrzyłam na stronce i znalazłam takie tylko srebrne i chyba jeszcze czarne, a w sklepie były też białe...Nie wiem jak będzie w tych innych... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja w sobotę będe się bawić na weselu i nareszcie sobie pojem i popiję ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1513 |
Zadomowienie
|
znowu jestem moje kochane pm-ki
![]() ![]() wyjeżdzam na miesiąc do niemiec do pracy wracam na dwa tygodnie przed slubem i jeszcze zamierzam rzucić palenie podczas pobytu tam . dzieki bogu mam prawie wszystko załatwione ...a zaraz wkleję wam fotki moich zaproszeń ![]()
![]() |
![]() |
#1514 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
welonki! dobre ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1515 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tż zawsze mówi że jakby by miał ciotkę to wysikałby ją. Spróbuj może działa. ![]() ![]() Cytat:
~~*~~ Złotko śliczne kolczyki ![]() Cytat:
![]() A ja schudłam ![]() ![]() Cytat:
Takie kosze możesz kupić w Pepko.I do nich dać np bombonierkę, cin & cin kawę albo herbatę michałki ciastka żeby nie robić przepychu. My tak zrobiliśmy z Tż ![]() A gdzie wyjeżdżacie?! Cytat:
Cytat:
Ja tam sram na to co ludzie mówią interesuje mnie tylko zdanie moje i TŻ. Reszta nie ma znaczenia, ewentualnie jak nie jestem czegoś pewna razem z Tż to wysłuchamy rad innych a tak to czytam opinie ale nie dopuszczam ich do siebie że moga coś zniszczyć. ![]() Cytat:
No wiecie, co?! CO za baba. ![]() Dobrze,że powiedziałaś o co chodzi! Co do zespołu i fotografa ja płace za całość, u mnie jest tak że zespół jest właścicielem restauracji w któej będę miała wesele to co przy zamówieniu menu powiem dla kamerzysty i fotografa po połowie?! Dziwnie mi by z tym było. Cytat:
Cdn, nadramiam ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1516 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak już chcesz jakiś balsam to nie boisz się że na sukni zostanie?! Na słonko się opalać. Cytat:
Cytat:
MASAKRA OCZY MNIE JUZ SZCZYPIĄ OD CZYTANIA ![]() Zaraz ide na próbny makijaż. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1517 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć gadułki!!
Cytat:
Cytat:
Zabciu, gratulacje!! Pięknie wyglądaliście!! Czekamy na więcej zdjęć ![]() Ja dzisiaj zrobiłam kilka zakupów weselnych na allegro, kupiłam: -złotą organzę na całą długość stołów -złote szklane koraliki na wypełnienie kieliszków od szampana (na nich bedą podgrzewacze) - belgijskie czekoladki z naszym zdjęciem dla gości ![]() -pończochy i T-shirty na oczepinowe zabawy Jutro jedziemy do hurtowni kupić takie pierdółki jak opakowania na ciasto, serwetki itp. W piątek jedziemy spotkac się z zespołem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mn ie tez full wypas - ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
No to bylam na drugim probnym makijazu.
![]() Oto on ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko troche mi oczy lzawią ![]() ps. nie zwracajcie uwagi na moja niewyrazna minę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
Kliwia nie gadam z Toba
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-29 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1521 |
Zakorzenienie
|
kaska
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cc chanel no heja! trzeba było napisac na nk :P Trzymam kciuki za pracę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1522 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
no durna jakaś!
![]() ![]() Ty w sukni pięknie wyglądałaś lepiej niz modelka a już jak sobie wyobraziłam Ciebie na ślubie jaaaa! Twój TZ chyba ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-29 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no moje buty przyszły, są bardzo ładne, starannie wykonane, mają super mięciutką wkładkę... ale niestety na mnie są za ciasne ![]() ![]() ![]() kliwia prześliczny makijaż, ładniejszy niż poprzedni, wyglądasz bosko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1525 |
Wtajemniczenie
|
Kliwia, masz takie dłuugaśne rzęsy czy przyklejałaś sztuczne??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
kliwuś ty mi kobieto tylko nie mow ze to twoje naturalne rzęsy bo sie porycze
boooooooskie są ![]() zaneta nie o taki mi chodziło kosz ale juz znalazłam ![]()
![]() |
![]() |
#1527 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziękuję za opinię fryzki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mniam pyszne będziecie mieć jedzonko i do tego w takiej ilości, że nikt głodny nie wyjdzie - fajnie Wam się trafiło ![]() Fryzurkaaa hmmmmm sama już nie wiem co zrobić, moje włosy jak tylko mają okazję to się krecą ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Motley mamy ten sam problem co do zakupu obuwia, moja noga jest strasznie szeroka w okolicach przedstopia :/ chcę zamówić buty na necie, ale boję się że nie będą pasować...mierzyłam dokładnie takie ale zanurzyć mi się udało jedynie 3 palce
05.09.2009 ![]() Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2009-07-29 o 18:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
Senkju
![]() ![]() Muszę was zmartwić to są moję naturalne rzęsy. Doczepionych mam po 4 kępki rzęs. które są tej samej długości by tylko zagęsic moje naturalne. Wizazystka powiedziala, ze mamm okropne rzesy do malowania, bo zyja swoim zyciem i sa nieusluchane. Potierdzam ![]() motley fajne masz te butki ![]() ![]() kaska bo się rumienię ![]() ania dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1529 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
no to ide ryczeć
małzowin moj przyszły własnie stwierdził ze moze bysmy sobie zabki wybielili lampami ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.