Panny Młode = Żonki 2009 część XIII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-29, 12:46   #1501
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
Madzia ty masz jęczmień, ja kamień. Kochane, która ma jeszcze jakiegoś niepożądanego towarzysza??
ja mam.... MAM od 4-5 dni okropna niestrawnosc... lacznie z wymiotami, skurczem zaladka, odbijaniem sie... ranigast niepomaga.. nie mam pojecia co mam zrobic...
w ciazy na milion procent nie jestem no chyba ze w 4 miesiacu

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
ja się podobam? ... ale mi miło
.
ale serio: tak hmm kobieco

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
A mnie TZ ptowadzi do ołtarza
mnie tez

kilka dni bylam cichutko i pisalam sporadycznie ale mialam urwanie glowy... ze zlych wiesci, pani od noclegow dzwonila ze pekla im rura zalalo caly domek, dzis jedziemy ogladac cos co daje nam w zzamian taniej.. zobaczymy...

z dobrych... zaplacilismy juz za wesele.. placilismy organizatorowi 17470 plus 2 tys zaliczki.. w tym jest jedzenie dekoracje obluga kamera zespol ciasta torty kega piwa na 2 dzien napoje strzecha wiejska i moaja ukochana fontanna czekoladowa.. oraz dojazd i odwóz gosci i skrzypek w kosciele policzylismy ze za cale wesele (to-plus fotograf, ubrania bielizna, makijaz pazury fryzjer kwiaty, noclegoi i alko kosciol sprawy urzedowe ) czyli juz wszytko wyszko nas 29450 wiec nie jest zle liczylismy ze wiecej.. ale moglo byc tez mniej bo zaszalelismy na obraczkach i naszych strojach

po wesleu jedziemy sie jeszcze raz rozliczyc bo jak zostana napoje to nam oddaje kase i np za odwozy gosci jak szybciej sie uwinie itd..
za tyydzien mamy przyjechac jesczze raz zeby ustalic po koleji co bedzie jak z podziekowaniami oczepinami ,al;e to juz bez rodzicow...

narazie pochwale sie takimi sprawami_ mamy skrzypka za 250 zl wiec nieduzo, strzeche wiejska za 300 i fontanne z szaszlykami za 150, zrexzygnowalismy z grila bo ona nam doradzil ze to niepotrzebny wydatek a niejestmy w stanie przewidziec czy wszyscy beda i do ktorej.... ale bedzie keg piwa;D

tort jest czkoladowo gruszkowy dekoracje calej sali tortu tak jak w naszym zamysle pomaranczowo zielone (nota bene ostatnio ta walnieta bratowa tz powiedziala przy mnie chyba zeby mnie wkurzyc ze robi soboie warkoczyki w tonacji rudo zielonej bo to takie wiesniackie kolory wiec teraz mamy z tego tytulu polewke

a teraz menu
napoje kawa herbata ciasta(sernik jablecznik jakies z malinami i cos jeszcze ) to wiadomo

1 dzieen
rosól z makaronem
rolada slaska, filet z piersi z kurczaka z brzoskwinia, zlocisty rydz(czyli schab faszerowany serem i grzybkami)
salatki z modrej kapusty, surowka z pory, marchewka z chrzanem, warzywa z wody.
kluski ciemne jasne ziemniaki
sos pieczeniowy, jasny tradycyjny
kompot
polmiski wedlin rozne rodzaje
deski serow
miesa na zimno np pasztety, karczek pieczony, galantymna z drobiu,
ryba po grecku,
jajko w sosie
sledz po japonsku z salatka jarzynowa
tymbaliki z drobiu
rulony z szynki z masa chranowa
rulony z szynki z salatka jarzynowa
pstrag w galarecie
salatka gyrosowa, grecka i ser-szynka pora
koreczki krakersy z pastami
ogorki pomidory pieczarki papryka
pieczywo maslo

1 goracy przerywnik - skrzydelka z cacykamii opiekane ziemniaki
deser - lody z owocami i bita smietana
1 goraca kolacja kita płonąca (zadek swinki bedzie plonął) z sorowkami i ryzem
2 goraca kolacja kurczak faszerowany nalesnikiem i pieczarkami z frytkami i surowka
2 goracy przerywnik krokiet z barszczem

dla wegetarian osobne jedzonko

2 dzien
zupa chranowa
karczek pieczony, filet z kurczaka i schab faszerowany (te 2 osotatni to takiej jak w 1 dniu ale na swiezo przygotowane)
dodatki zimne plyty jak w pierwszym dniu
kolacja szaszlyki z ryzem

i to wszytko za 110 zl za 2 dni wowww

i jak wam sie podoba?
Stary 2009-07-29, 12:50   #1502
aniaaa84
Zadomowienie

Cześć wszystkim
tak czytam i czytam i widzę, że nasze 1-wszo sieprnióweczki dogrywają ostatnie szczegóły związane ze ślubem.
Już sierpień, leci ten czas jak oszalały...My przez weekend byliśmy w Kielcach. Też udało nam się sporo załatwić. Rano pojechaliśmy do księdza, spisać protokół, koniec końców stanęło na tym, że wypełnił go za nas rozmawiając przez telefon i tłumacząc, że na poniedziałkową pielgrzymkę wszystkie miejsca są już zajęte...jak skończył rozmawiać przez telefon to czytał pytania na głos, coś na zasadzie stwierdzeń: "Jesteście pewni swojego zdrowia psychicznego...", "Nikt Was do ślubu nie zmusza..." itd.
Pochwalił nas za zorganizowanie, dał karteczki do spowedzi (wykreślił pierwszą) i powiedział, że widzimy się tydzień przed ślubem
Po kościele zrobiliśmy rundkę po kwiaciarniach i tu szczęka mi opadła. W pierwszej kwiaciarni babeczka mój bukiet i bukiet świadkowej wyceniła na 200 zł: 120 zł mój (10 kantadesek) i 80 zł świadkowej kantadeski i jeszcze jakieś inne kwiaty do tego.
W drugiej kwiaciarni za identycznie wyglądający bukiet, składający się z tej samej ilości kwiatów, nawet w tym samym kolorze Pani powiedziała 320 zł w następnych kwiaciarniach ceny nie były już tak wygórowane, ale też było drogo. Zamówiliśmy wszystko w pierwszej kwiaciarni i tak za bukiet dla mnie, świadkowej, 2 butonierki, 2 kwiaty do włosów, strojenie samochodu mamy się zmieścić w granicach 350 zł
Na 12 miałyśmy umówione próbne czesania, powiedziałyśmy jakie mamy wizje i tak też zostałyśmy uczesane. Ostatecznie i u mnie i u kuzynki (świadkowej) fryzurki będą wyglądać ciut ineczej. Wkleje Wam fotki próbnych.
Prosto z fryzjera jechaliśmy do Jedrzejowa ( pisałam Wam, że zrezygonowałam z zamówionej wcześniej sukni) przymierzyłam tą suknie , która mi się podoba i w końcu to było to będę ją kupować z komisu, cena jeszcze jest ruchoma, generalnie ma być 890 zł, ale dziewczyna, która będzie ją sprzedawać już wie, że ja jestem na nią zdecydowana i babeczka z salonu powiedziała, że będzie chciała skoczyć z ceną w górę. Mam nadzieję, że w zamknę się z jej kupnem w kwocie 1000 zł
1 sierpnia już w tą sobotę, a ludziska nie bardzow kwapią się do oddzwaniania póki co wykruszają nam się znajomi i to osoby, których byliśmy pewni na 110%...no nic zobaczymy jak będzie

Żabciu ślicznie wyglądałaś wszystkiego naj

moniqac ja takie same butki (fason) jak Monarika zamwiałam w internecie, z tej samej firmy ja w nich będę na poprawinach, są już rozchodzone i wygodne co u mnie się rzadko zdarza z racji tego, że moje stopy szerokością dorównują męskim

Martuś tyle papu za 110 zł za dwa dni!!!!!!!!! przefullwypas jak dla mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia PICT0061.jpg (124,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia PICT0063.jpg (60,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia PICT0062.jpg (121,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia PICT0068.jpg (121,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia PICT0067.jpg (118,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia PICT0066.jpg (112,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia DSC00067.jpg (78,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia DSC00061.jpg (142,1 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2009-07-29 o 12:57
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 13:01   #1503
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem ze zawiadomieniami, a mianowicie czy napisać oddzielne do szefa o oddzielne dla pracowników czy wszystko na jednym? a jak napisze na jednym to do szefa z imienia i nazwiska a do reszty pracowników jak?? "pracownicy firmy X"?
Ja wczoraj mialam ten sam problem, ale jako że żadna z wizażanek nie odpowiedziala na moje pytanie zrobilam to po swojemu. Tzn. w sekretariacie zostawilam zawiadomienie dla Kolezanek i kolegow , Prezesowi oddzielnie (zawiadamiam Prezesa XY) i oddzielnie do glowy mojego wydzialu (zawiadamiam Kolezani i kolegow). dzis rozdalam i wszyscy mowia ze dobrze z tego wybrnelam.

Edytowane przez liliputek
Czas edycji: 2009-07-29 o 13:09
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 13:19   #1504
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja mam.... MAM od 4-5 dni okropna niestrawnosc... lacznie z wymiotami, skurczem zaladka, odbijaniem sie... ranigast niepomaga.. nie mam pojecia co mam zrobic...
w ciazy na milion procent nie jestem no chyba ze w 4 miesiacu
Z cyklu co mam... Cystę galaretowatą

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Pochwalił nas za zorganizowanie, dał karteczki do spowedzi (wykreślił pierwszą) i powiedział, że widzimy się tydzień przed ślubem
Po kościele zrobiliśmy rundkę po kwiaciarniach i tu szczęka mi opadła. W pierwszej kwiaciarni babeczka mój bukiet i bukiet świadkowej wyceniła na 200 zł: 120 zł mój (10 kantadesek) i 80 zł świadkowej kantadeski i jeszcze jakieś inne kwiaty do tego.
W drugiej kwiaciarni za identycznie wyglądający bukiet, składający się z tej samej ilości kwiatów, nawet w tym samym kolorze Pani powiedziała 320 zł w następnych kwiaciarniach ceny nie były już tak wygórowane, ale też było drogo. Zamówiliśmy wszystko w pierwszej kwiaciarni i tak za bukiet dla mnie, świadkowej, 2 butonierki, 2 kwiaty do włosów, strojenie samochodu mamy się zmieścić w granicach 350 zł

Pamiętacie jak mówiłam, że nam babka 1500 za wystrój sali zawołała? I znaleźlismy inną. Robimy u niej: bukiet mój+ butonierka TŻ-TA, bukiet i butonierka świadków, wystrój sali, wystrój kościoła, samochodu i kwiaty dla rodziców. 1100 zł

Ja będę miała bukiet z bordowych kalii taki ułożony w szyszkę. Śliczny

Jutro jeszcze wynajęliśmy sobie salę, żeby pierwszy taniec przetańczyć.
Robię jeszcze jutro żelowanie paznokci.
A w piątek juz tylko spowiedź i zapłacenie dekoratorce. Potem kąpiel i relaks...

Edytowane przez Justyna33333
Czas edycji: 2009-07-29 o 13:20
Justyna33333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 13:20   #1505
monia.ch
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Ja wczoraj mialam ten sam problem, ale jako że żadna z wizażanek nie odpowiedziala na moje pytanie zrobilam to po swojemu. Tzn. w sekretariacie zostawilam zawiadomienie dla Kolezanek i kolegow , Prezesowi oddzielnie (zawiadamiam Prezesa XY) i oddzielnie do glowy mojego wydzialu (zawiadamiam Kolezani i kolegow). dzis rozdalam i wszyscy mowia ze dobrze z tego wybrnelam.
U mnie w pracy przyjęło się, że zawiadomienie pisze się dla Dyrekcji i pracowników firmy X. Wchodzi się do Dyrektora i mówi się, ze na jego ręce składa się taką infomrację o ślubie. Po czym zawiadomienie trafia do listy obecności i każdy z pracowników ją widzi

monia.ch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 13:31   #1506
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie dobry pomysł misłaś zamiast do pracownikow napisze kolezanki i koledzy

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 13:43   #1507
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monia.ch Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

U mnie w pracy przyjęło się, że zawiadomienie pisze się dla Dyrekcji i pracowników firmy X. Wchodzi się do Dyrektora i mówi się, ze na jego ręce składa się taką infomrację o ślubie. Po czym zawiadomienie trafia do listy obecności i każdy z pracowników ją widzi
Co firma to obyczaj, jesli tak sie u Ciebie przyjeło. to dlaczego mialabys zrobic inaczej. Ja mialam tego pecha ze od ponad 10 lat nie bylo u nas zadnego slubu,a ja jestem najmlodsza i nie bardzo mialam sie kogo poradzic.
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-29, 13:45   #1508
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Co firma to obyczaj, jesli tak sie u Ciebie przyjeło. to dlaczego mialabys zrobic inaczej. Ja mialam tego pecha ze od ponad 10 lat nie bylo u nas zadnego slubu,a ja jestem najmlodsza i nie bardzo mialam sie kogo poradzic.
ja pisalam dyrekcja i pracownicy przedszkola....
i dalam pani dyr i mowilam ze na jej rece a ona przeszla z nim po wszytkoich pracownikach i wkleila w kronike przedszkolna i tyle
Stary 2009-07-29, 13:53   #1509
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Dzięki Ja swoje buty kupiłam w Lublinie w sklepie Fantasy Shoes (to teoretycznie sklep internetowy ale mają swoje sklepy takie normalne też )

Widzę, że jesteś z Sosnowca, sprawdziłam na necie i jakbyś chciała to te sklepy masz w Katowicach w COOL-T Silesia City Center (Plac Zimowy) i w Jaworznie w ECHO

jesteś niesamowita!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
pojade tam zaraz
bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo Ci dziękuje!

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Cześć wszystkim
moniqac ja takie same butki (fason) jak Monarika zamwiałam w internecie, z tej samej firmy ja w nich będę na poprawinach, są już rozchodzone i wygodne co u mnie się rzadko zdarza z racji tego, że moje stopy szerokością dorównują męskim
Monarika

dziewczyny, znalazłam je na stronie www, ale pokazane sa tylko srebrne... one są w kóncu jakie?!

ps.... aniaaa84 - bardzo ładna fryzurka. serio

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2009-07-29 o 13:55
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 13:55   #1510
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
witajcie kochane
przepraszam ze dopiero teraz pisze ale nie bylo czasu zeby do was zagladnac weselicho skonczylo sie o 6 rano a w niedziele poprawiny zaczely sie o 16 a skonczyly o 1 takze caly poniedzialek odpoczywalismy ... no ale od poczatku
obudzilam sie o 8:30 na 10 mialam fryzjera na 12 makijaz wrocilam do domu cos po 1 zdarzylamsie tylko wykapac ubrac a moj TZet juz czekalm przed domem .. zanim wyszlam minelo jakies 25 min ( musial na mnie troszke poczekac ) goscie juz zaczeli sie niecierpliwic .... pierwsze co zobaczylam to mojego ukochanego ahh wygladal slicznie jak schodzilam po schodach slyszalam tylko ( slicznie wyglada itp ) normalnie czulam sie jak ksiezniczka przypiela TZetowi butonierke on dal mi bukiet przywitalam sie z rodzicami TZeta a on z moimi wszystko na luzie caly czas sie usmiechalam pozniej blogoslowiny i do Kosciola... tam musielismy troszke czekac bo slub ktory byl o 14 troszzke sie przedluzyl ... msza minela szybko caly czas sie usmiechalam az TZet mnie upominal ze w lokalu sie bede smiala a nie w Kosciele ... w czasie zakladania obraczek TZet podal mi swoja lewa reke a ja do niego " nmie ta reka " myslalam ze nikt nie slyszal tego a zaraz slysze smiech w Kosciele ( mialam mikrofon zaraz obok siebie ) po wyjsciu z Kosciola zostalismy obrzuceni groszowkami i bankami mydlanymi wszystko bylo pieknie ehh szkoda ze ten dzien minal tak szybko pozniej zyczenia i do lokalu wesele minelo bardzo szybko nawet sie nie ogladnelam a juz oczepiny byly pozniej 3 , 4 , 5 , 6 i goscie zaczeli sie rozchodzic do domu ... a na drugi dzien poprawiny juz z DJ ... kazdemu sie podobalo ... tyloko tak jak pisalam szkoda ze ten dzien minal tak szybko .. i nawet zartuje do TZeta ze ja to bym mogla z nim slub brac nawet co roku

wklejam narazie jedno zdjecie bo reszta nie chce mi sie otworzyc
ślicznie wyglądaliście, a twój bukiet powala na kolana-cudowny

Ja tylko na chwile, zaczęło się małe latanie Byłam z mamą na mieście, kupiłyśmy naszym facetom koszule itd, to tu zajrzałyśmy to tu i 3 godziny zleciały. Byłam w salonie zapłacić trochę za suknię, bo mogłam sobie część kasy wpłacać wcześniej i pani zaprosiła mnie do przymiarki. W poniedziałek już odbieram kiecke. Troszkę mają mi ją zwęzić, była też za długa więc ją skrócą. generalnie zakochałam się w niej od nowa
Jak stałam na podeście już ubrana to przyszła jakaś kobieta z córkami, spojrzałam na tą panią a ona takie wystraszone oczy- mówi do mnie, matko myślałam, że tu manekin ubierają Ja do niej, że to pomyłka, bo ja żyję a ona "bo pani tak szczyplutko wygląda" śmiesznie było
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 14:16   #1511
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
pojade tam zaraz

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Monarika

dziewczyny, znalazłam je na stronie www, ale pokazane sa tylko srebrne... one są w kóncu jakie?!

Nie ma za co
Ja też właśnie patrzyłam na stronce i znalazłam takie tylko srebrne i chyba jeszcze czarne, a w sklepie były też białe...Nie wiem jak będzie w tych innych...
monarika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-29, 14:49   #1512
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
Ależ dawno mnie tu nie było...
Wpadłam się Wam pochwalić naszymi ostatnimi zakupami ślubnymi
Moje buciki ślubne i nasze obrączki...
Niezłe szpile obrączki też fajne, ale wolę zółte złoto

A ja w sobotę będe się bawić na weselu i nareszcie sobie pojem i popiję bo na swoim to fiszbiny wbijały mi się w brzuch i będe myślała o Was PM 01.08

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 14:52   #1513
cc_chanel
Zadomowienie

znowu jestem moje kochane pm-ki kliwia jak ja się stęskniłam ...ostatnio przgląałam twój profil na nka

wyjeżdzam na miesiąc do niemiec do pracy wracam na dwa tygodnie przed slubem i jeszcze zamierzam rzucić palenie podczas pobytu tam . dzieki bogu mam prawie wszystko załatwione ...a zaraz wkleję wam fotki moich zaproszeń buziaki welonki (tak mówi na mnie Tż - WELONKA)
Stary 2009-07-29, 15:02   #1514
SollAngelica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Pamiętacie jak mówiłam, że nam babka 1500 za wystrój sali zawołała? I znaleźlismy inną. Robimy u niej: bukiet mój+ butonierka TŻ-TA, bukiet i butonierka świadków, wystrój sali, wystrój kościoła, samochodu i kwiaty dla rodziców. 1100 zł
wow ale suuper Ci sie udało!! u mnie dekoracja kosciola 450 + kwiaciarnia 550 i oddzielnie dekoracje na sali...

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwile, zaczęło się małe latanie Byłam z mamą na mieście, kupiłyśmy naszym facetom koszule itd, to tu zajrzałyśmy to tu i 3 godziny zleciały. Byłam w salonie zapłacić trochę za suknię, bo mogłam sobie część kasy wpłacać wcześniej i pani zaprosiła mnie do przymiarki. W poniedziałek już odbieram kiecke. Troszkę mają mi ją zwęzić, była też za długa więc ją skrócą. generalnie zakochałam się w niej od nowa
Jak stałam na podeście już ubrana to przyszła jakaś kobieta z córkami, spojrzałam na tą panią a ona takie wystraszone oczy- mówi do mnie, matko myślałam, że tu manekin ubierają Ja do niej, że to pomyłka, bo ja żyję a ona "bo pani tak szczyplutko wygląda" śmiesznie było
"bo pani tak szczyplutko wygląda" ... marzenie.. powiedziałam gryząc czekoladę :P

Cytat:
Napisane przez cc_chanel Pokaż wiadomość
wyjeżdzam na miesiąc do niemiec do pracy wracam na dwa tygodnie przed slubem i jeszcze zamierzam rzucić palenie podczas pobytu tam . dzieki bogu mam prawie wszystko załatwione ...a zaraz wkleję wam fotki moich zaproszeń buziaki welonki (tak mówi na mnie Tż - WELONKA)

welonki! dobre
SollAngelica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 16:19   #1515
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diya1983 Pokaż wiadomość
Dzieki kochana

Wiecie jak wcześniej wywołać okres? bo nie chcę mieć w ślub

Mój Tż zawsze mówi że jakby by miał ciotkę to wysikałby ją.
Spróbuj może działa.

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
Już znalazłam, gdybym wiedziała wcześniej sama bym sobie zaprojektowałą buciki, ale juz po ptokach.

~~*~~

Złotko śliczne kolczyki

Cytat:
Napisane przez Strobiluska;13448792
[B
a my odebraliśmy obrączki w piątek
za to w środę mam przymiarkę pierwszą....strasznie się boję, że nie wejdę w suknię, bo przez ostatnie pół roku przytyłam strasznie (z powodu leków). Co będzie, jak nie wejdę w nią? [/B]
Mam identyczne pudełko na obrączki w Sosnowcu był zamawiane Nasze
A ja schudłam
A Tak się cieszyłam,że waże 60 kg a tu 2 kg mniej

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
kobietki ktoraś wstawiała takei rózowe kosze na podziekowanie dla rodziców nei umiem tego teraz znalesc a stwierdziilismyz moim ze to bedzie super pomysł podszepnijcie na ktorej stronie to było....

Takie kosze możesz kupić w Pepko.I do nich dać np bombonierkę, cin & cin kawę albo herbatę michałki ciastka żeby nie robić przepychu. My tak zrobiliśmy z Tż Przesyłam zdjęcie do tego damy napisane podziękowania i jakąs sztuczny kwiatek i folią ozdobimy przezroczystą.

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
A teraz odliczami dni do wyjazdu w podroz poslubna
A gdzie wyjeżdżacie?!

Cytat:
Wklejam Wam dwa zdjęcia z panieńskiego w stylu ALOHA HAWAIA PARTY
Mmm lubię takie klimaty.Drinki musiały być pyszne, co?!

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość

Tak w ogóle to ostatnio jakoś chyba za bardzo się czasem przejmuję opiniami innych osób. Jeszcze jak weszłam na wątek o kiczach ślubno-weselnych to w ogóle prawie wpadłam w kompleksy, bo okazuje się, że rzeczy, które będę miała ma ślubie dla wielu osób jest wielkim kiczem i zaczynam się zadręczać, po kolei czy nie będę też kiczowatą PM w moim gęstym i 4metrowym welonie, gdzie zdecydowana większość PM wybiera mniejsze i skromniejsze suknie. Chyba za bardzo wgłębiam się w wirtualną rzeczywistość i czasem sobie myślę, że czułabym się lepiej i nie miałabym tylu zmartwień bez czytania tego forum, bo za bardzo biorę do siebie to co piszą inni. Chyba ze mną coś nie tak Jeszcze niedawno myślałam, jakie to wielkie wrażenie zrobię na gościach a teraz cały czas się gnębię czy nie będę wyglądać idiotycznie. Ale otuchy mi dodało to, że jednak podoba się Wam moja suknia, to już plus
Nie ma co się zamartwiać komuś się podoba to co robiz drugiemu nie. Najważniejsze abyś TY była zadowolona.
Ja tam sram na to co ludzie mówią interesuje mnie tylko zdanie moje i TŻ.
Reszta nie ma znaczenia, ewentualnie jak nie jestem czegoś pewna razem z Tż to wysłuchamy rad innych a tak to czytam opinie ale nie dopuszczam ich do siebie że moga coś zniszczyć.

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
Poprostu pojechalam na drugi dzien i jasno powiedzialam:niejest to nikogo wesele aby byl gwiazda jesli ma byc gwiazda to ja i Tz nia jestesmy.To jest nasze wesele i niezycze sobie zadzenia!!!Kazdy mial swoje wesele,niepozwole nikomu nam go zepsuc!!!Na to ona(niewiedziala ze ja wiem ze ona chce jechac z nami autem)i mowi:kto jest taki chamski zeby wam dyktowac co macie robic i pchac sie wam w wasze sprawy i zadzic!!!--na to ja oczy ze taka wredna.Powiedziala nam o tym ze chce jechac siora Tz a on oczywiscie miPomyslalam sobie w duchu:Ty babo wredna t ys chciala jechac ty chcesz byc gwiazda

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Mam pytanko:w liczbe gosci wliczacie zespol fotografa i kamerzyste?Czy im serwujecie to co gosciom tzn placicie za nich tak samo?

No wiecie, co?!
CO za baba
.
Dobrze,że powiedziałaś o co chodzi!
Co do zespołu i fotografa ja płace za całość, u mnie jest tak że zespół jest właścicielem restauracji w któej będę miała wesele to co przy zamówieniu menu powiem dla kamerzysty i fotografa po połowie?!
Dziwnie mi by z tym było.

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny bo się już pogubiłam dostaliśmy od księdza w teczce takiej jeden egzemplarz dokumentów z USC. I ja teraz nie wiem czy jak były 3 a my dostaliśmy jeden, to czy mamy go zanieść do urzędu, czy zawsze tak jest?? bo się pogubiliśmy troszkę
My dostaliśmy 3 egzemplarze i 3 Nam Ksiądz wziął i 1 zaniesie do USC po ślubie.

Cdn, nadramiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 21cc4b445a0d5f60med.jpg (42,4 KB, 55 załadowań)

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 16:27   #1516
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diya1983 Pokaż wiadomość
Madzialenka jak tam poziom stresu ?

BTW używacie jakichś balsamów nadających kolor opalenizny?
Mam jasną cerę, piegi a włosy sporo ciemniejsze i brzydko to wygląda
Nie smaruj się kochana.
jak już chcesz jakiś balsam to nie boisz się że na sukni zostanie?!
Na słonko się opalać.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc.
Nie wiem, czy któraś mnie jeszcze pamięta, dawno nie pisałam, ale miałam kłopoty z netem. Zaprosiliśmy już prawie wszystkich gości. Póki co odmówiła nam jedna para (ciotka M.) - ale tak myślelismy, bo jej mąż jest po wylewie - powiedziała, ze do Kościoła przyjdzie. No i odmówiła mi siostra cioteczna - ale to było wiadome - bo nie utrzymujemy kontaktów.
Zamówiliśmy autokar.

Dziewczyny mam prośbę, sala zapewnia 1,5 l napoi na osobę - czy to nie za mało?

Jaką piosenkę można by zadedykować na rocznicę ślubu?
U mnie też tak licza więc chyba dobrze.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Kurdeeee. widzialam dzisja ta dekorację kosiolą

super jest!!

No i jedna para, ktora ma slub po nas, sie wylamuje. ale nie ma bata, musza zaplacic, bo nie ma mozliwosci zdjecia dekoracji
Tylko w polsce sie tak zdraza chyba

czekamy na zdjecia zabcia
Dla mnie za duży przepych...

MASAKRA OCZY MNIE JUZ SZCZYPIĄ OD CZYTANIA
Zaraz ide na próbny makijaż.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 16:46   #1517
anuulaa
Wtajemniczenie

Cześć gadułki!!

Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość
A który masz błyszczyk z Lancome? długo on się trzyma? Mi kosmetyczka polecała dwuskładnikowy z MaxFactora bo ja mam tendencję do zjadania błyszczyka, ale jakoś obawy mam że on za mocny będzie (mam już jednego MaxFactora w domu i ma dość intensywny kolor a na ślub chcialabym coś delikatnego...)
Mam błyszczyk z serii juicy tubes, takie owocowe, jest super, gęsty trwały ale niestety bardzo klejący.

Cytat:
Mnie tez tata prowadzi do ołtarza. Ale jak wtedy wchodzi Tż? Sam? Ja chciałam, żeby wcześniej wszedł ze świadkami. Ale on się upiera, że z mamą wejdzie. Dla mnie to obciach...
Mój TŻ idzie najpierw z mamą potem za nimi świadkowie i jeszcze chyba moja mama z teściem i oni idą przy jakiejś spokojnej melodii a dopiero na marszu weselnym ja wchodzę z tatą a przed nami 2 małe druhenki.

Zabciu, gratulacje!! Pięknie wyglądaliście!! Czekamy na więcej zdjęć

Ja dzisiaj zrobiłam kilka zakupów weselnych na allegro, kupiłam:
-złotą organzę na całą długość stołów
-złote szklane koraliki na wypełnienie kieliszków od szampana (na nich bedą podgrzewacze)
- belgijskie czekoladki z naszym zdjęciem dla gości
-pończochy i T-shirty na oczepinowe zabawy

Jutro jedziemy do hurtowni kupić takie pierdółki jak opakowania na ciasto, serwetki itp.
W piątek jedziemy spotkac się z zespołem.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 17:41   #1518
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martuś tyle papu za 110 zł za dwa dni!!!!!!!!! przefullwypas jak dla mnie
super fryzjurka

dla mn ie tez full wypas - a wogole to myslalam ze moj post yl za dlugi i nikomu sie niechcialo go czytac.. ale chociaz ty.
Stary 2009-07-29, 17:43   #1519
kliwia
Zakorzenienie

No to bylam na drugim probnym makijazu.

Oto on i taki będzie na slubie rowniez
Tylko troche mi oczy lzawią

ps. nie zwracajcie uwagi na moja niewyrazna minę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (35,4 KB, 118 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (34,4 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (37,2 KB, 109 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (30,7 KB, 128 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (29,9 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (37,0 KB, 106 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (33,5 KB, 134 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (33,7 KB, 99 załadowań)
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-29, 17:45   #1520
kaska87
Zakorzenienie

Kliwia nie gadam z Toba ale Ty jesteś piękniulka ja Cieeee ja tez chcę tak wyglądać na swoim slubie pięknie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-29 o 17:56
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 17:47   #1521
kliwia
Zakorzenienie

kaska zabierz mi 10 kilo nadwagi to ja z Tobą będę gadac
cc chanel no heja! trzeba było napisac na nk :P
Trzymam kciuki za pracę welonka a to dobre
Stary 2009-07-29, 17:49   #1522
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Kliwia, booosko Świetny makijaż, chyba ładniejszy od tego pierwszego!! No i z tym welonem...jak zdjęcie ślubne!
Stary 2009-07-29, 17:49   #1523
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
kaska zabierz mi 10 kilo nadwagi to ja z Tobą będę gadac
no durna jakaś!
Ty w sukni pięknie wyglądałaś lepiej niz modelka a już jak sobie wyobraziłam Ciebie na ślubie jaaaa! Twój TZ chyba z wrażenia chyba nie widziałam do tej pory takiej ślicznej PM

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-29 o 17:52
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-29, 18:01   #1524
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Już znalazłam, gdybym wiedziała wcześniej sama bym sobie zaprojektowałą buciki, ale juz po ptokach.

no moje buty przyszły, są bardzo ładne, starannie wykonane, mają super mięciutką wkładkę... ale niestety na mnie są za ciasne Ja mam jakąś taką dziwną szeroką stopę, że bardzo trudno jest mi znaleźć dobre buty i w tych też nie czuję się komfortowo a nie mogę sobie pozwolić na zaciskanie zębów na własnym weselu Niestety muszę je odesłać, no chyba, że którejś z Was się podobają, r 40

kliwia prześliczny makijaż, ładniejszy niż poprzedni, wyglądasz bosko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01497.jpg (28,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01498.jpg (26,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01499.jpg (29,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01500.jpg (30,6 KB, 17 załadowań)

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 18:01   #1525
anuulaa
Wtajemniczenie

Kliwia, masz takie dłuugaśne rzęsy czy przyklejałaś sztuczne??
Stary 2009-07-29, 18:04   #1526
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

kliwuś ty mi kobieto tylko nie mow ze to twoje naturalne rzęsy bo sie porycze

boooooooskie są

zaneta nie o taki mi chodziło kosz ale juz znalazłamten ktory mi chodziło

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 18:11   #1527
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
pojade tam zaraz

Monarika

moniqac jak kupowałam moje czarne na sylwka to też ich nie było na żadnej aukcji, napisałam do nich maila i zapytałam czy mają czarne, okazało się że są tylko nie zdążyli ich jeszcze wrzucić na aukcję
dziękuję za opinię fryzki

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Mój Tż zawsze mówi że jakby by miał ciotkę to wysikałby ją.
Spróbuj może działa.
posikać to się można z tekstu Twojego Tż-ta jakby się tak dało to byloby git

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
super fryzjurka

dla mn ie tez full wypas - a wogole to myslalam ze moj post yl za dlugi i nikomu sie niechcialo go czytac.. ale chociaz ty.
Martuś nie dało się go przeoczyć, z każdą następną linijką robiłam się coraz bardziej głodna - niestety musiłam się własnorecznie ugotowaną zupą zadowolić
Mniam pyszne będziecie mieć jedzonko i do tego w takiej ilości, że nikt głodny nie wyjdzie - fajnie Wam się trafiło
Fryzurkaaa hmmmmm sama już nie wiem co zrobić, moje włosy jak tylko mają okazję to się krecą i pudel się ze mnie robi, a taką okazją są wesela. Boję się, że po paru tańcach rozpuszczony tył się samoistnie skręci i będzie musze przetrzepać kompa to wkleję Wam fotkę fryzki alternatywnej i ocenicie

Cytat:
Prześliczny makijaż chciałabym żeby mój był w podobnej tonacji bądź identycznej. Jestem zimnym typem urody i taki kolorek by mi pasował - taką sugestię dała mi moja kosmetyczka

Motley mamy ten sam problem co do zakupu obuwia, moja noga jest strasznie szeroka w okolicach przedstopia :/ chcę zamówić buty na necie, ale boję się że nie będą pasować...mierzyłam dokładnie takie ale zanurzyć mi się udało jedynie 3 palce

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2009-07-29 o 18:14
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 18:12   #1528
kliwia
Zakorzenienie

Senkju
Muszę was zmartwić to są moję naturalne rzęsy. Doczepionych mam po 4 kępki rzęs. które są tej samej długości by tylko zagęsic moje naturalne.
Wizazystka powiedziala, ze mamm okropne rzesy do malowania, bo zyja swoim zyciem i sa nieusluchane. Potierdzam

motley fajne masz te butki w ten fason moja stopa niestety nie wchodzi
kaska bo się rumienię
ania dziekuje
Stary 2009-07-29, 18:18   #1529
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:

Pięknie!!! profesjonalna modelka, zwłaszcza na tych zdjęciach w welonie
Stary 2009-07-29, 18:20   #1530
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

no to ide ryczeć

małzowin moj przyszły własnie stwierdził ze moze bysmy sobie zabki wybielili lampami chyba sie ciesze

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości