Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-23, 09:26   #541
malina81
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Malinko no moze i sa na miejscu ale niestety moj Adi to tornado i nie bedzie mogl ze mna spedzic duzo czasu.. on nie posiedzi w jednym miejscu za dlugo a ze jest to poprostu male dziecko to nie moge od niego wymagac aby byl cicho a w szpitalu raczej nie pasuje aby sobie krzyczal
No wiem - ale przynajmniej masz tą świadomość że będą blisko- a ja będę taka samotna

A jeśli chodzi o śmieszne sytacje z życia wziętę to mnie ostatnio ubawiło moje"zajęcie"- tzn- w przedszkolu był temat "moja rodzina" i dzieci miały opowiedzieć co jego rodzice robią- a moj Kubuś na pytanie Pani co robi jego mama powiedział "RODZI":brzyd al:
Nieważne że mama jest nauczycielką-ważne że rodzi mu brata i to chyba bedzie najdłuższy poród w historii
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 09:31   #542
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Malinko Adi ostatnio powiedzial jak sie go kolezanka moja zapytala co robi mama:
Adi:
Moczy nogi

no faktycznie trzymam nogi zwykle w misce z zimna woda bo pomaga na swedzenie i uczucie goraca ale zeby zaraz o tym rozpowiadac

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 09:36   #543
kuroikaze
Wtajemniczenie

A wiecie że po cc maz moze dostać opiekę lekarska na żonę na 14 dni? moj maz dostał i nie musiał brac urlopu zaraz po porodzie
po porodzie sn chyba tez sie jakies dni należa ale nie jestem pewna.

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 09:37   #544
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

nie no dzieci są w dechę - bardzo spostrzegawcze i tak po prostu postrzegają świat i wydaję mi sie że widzą znacznie więcej niż my

Ela z zeszytem to dobry pomysł - chyba coś z tym zrobię, może w formie pamiętnika, mam zapisane już jej pierwsze słowo - tata rzecz ajsna, kiedy ząbki itd
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 09:40   #545
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Ja jako kobieta rodząca z mężem- polecam. Jednak uważam ze nic na siłe i jeśli facet nie jest przekonany nie wolno namawiać. Ja do końca nic sie nie odzywałam gdy mój tż mowił ze nie da rady być ze mną bo zemdleje- ale jak przyszło co do czego to został, nie zemdlał i był bardzo szczęsliwy...
Też tak myślę, więc nie przekonywałam go do wspólnego porodu, sam zdecydował, że chce być, a teraz po wizycie na porodówce, mam wrażenie, że jeszcze bardziej się upewnił w tej decyzji

Cytat:
A jeśli chodzi o śmieszne sytacje z życia wziętę to mnie ostatnio ubawiło moje"zajęcie"- tzn- w przedszkolu był temat "moja rodzina" i dzieci miały opowiedzieć co jego rodzice robią- a moj Kubuś na pytanie Pani co robi jego mama powiedział "RODZI":brzyd al:

Cytat:
Malinko Adi ostatnio powiedzial jak sie go kolezanka moja zapytala co robi mama:
Adi:
Moczy nogi

Ale słodziaki z tych Waszych chłopaków

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 09:45   #546
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

a co do tekstów mnie mała dziś podsumowała - ja czytam wizaz, ona ogląda bajkę sąsiadów i coś komentuje, nie wsluchiwałam sie co mówi ale w pewnym momencie słyszę "nic ta mama mnie nie słucha"
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 09:47   #547
2befree
Raczkowanie

Dzień dobry Ja tylko się przywitam i śmigam się myć.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

A teraz pytanie za STO PUNKTÓW! przyznawac sie!

WASI TZ BĘDĄ PRZY PORODZIE?a raczej...planują być?
Domi mój TŻ chce być przy porodzie. Ja się bardzo cieszę, bo jestem panikarą i boję się sama tam być. Dzielnie chodzi ze mną na SR i coraz bardziej się zagłębia w tematy porodu, opieki nad noworodkiem itd. Rozczula mnie tym bardzo. Szczególnie jak coś usłyszy na SR (np. jak wstawać z łóżka labo jak się po coś schylać, żeby nie nadwyrężać kręgosłupa) i potem mnie poprawia albo chwali
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 09:56   #548
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
"nic ta mama mnie nie słucha"

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
Szczególnie jak coś usłyszy na SR (np. jak wstawać z łóżka labo jak się po coś schylać, żeby nie nadwyrężać kręgosłupa) i potem mnie poprawia albo chwali

ide cos ze soba zrobic bo kwitne wciaz w pizamie w kropki

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 10:04   #549
martaN23
Zadomowienie

za chwile Was nadrobię bo wczoraj zajmowałam się tżbo w końcu mieliśmy popołudnie dla siebie
jutro mam wizytę więc proszę o trzymanieżeby mojej niuni nic nie urosło
wklejam wam nas z wczoraj
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 10:30   #550
gucia6
Zakorzenienie

Elu, wózek bardzo fajny

Marta, ładna z ciebie mamuśka

Malina, Kropka, Magda, wasze pociechy są niesamowite

Zmykam pod prysznic też coś z sobą zrobić, bo urzęduję tak od samego ranka w piżamie

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-23 o 10:31
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 10:55   #551
zaharia
Rozeznanie

witam!!

ja tylko sie przywitam, probowalam was nadrobic....ale wy w takim tempie piszecie, ze pol dnia mnie nie ma a potem 3 godziny musze czytac aby "byc na czasie"

uciekam sie polozyc jakos mi dziwnie slabo - sama nie umie okreslic co sie dzieje:
wczoraj tez malam slaby dzien, i jeszzcze jakies doly mnie nachodza.

buziaczki
odezwe sie pozniej.
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 11:23   #552
konspiracja
Zakorzenienie

Cześć Mamusie!

Brombusia - kurczak wyszedl super - na pewno zagości w moim stałym repertuarze kulinarnym. Jest pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu - takie przepisy lubię najbardziej
dzięki! a w ogole to byla nasza rocznicowa kolacja
Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
tak jak obiecalam daje zdjecia wozeczka
Pietrusia, jaka to firma tego wozka? Fajny.
Eli też mi się podoba

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, czy w ogóle jakiś wezmę, bo wczoraj byłam na porodówce i tam jest tak ciepło, że myślałam że padnę
Położna sama mówiła, że koszule brać z krótkimi rękawami, bo na oddziale jest bardzo ciepło. Może kup taki szlafrok cieńszy, nie taki frotowy tylko np. bawełniany. Sama nie wiem

A wracając do porodówki, to położna wczoraj powiedziała że to oddział "bezmajtkowy" i mój TŻ potem w domu się zastanawiał, czy to znaczy, że położne i pielęgniarki też bez majtek chodzą

Co do szlafroka - to na pewno wezmę. Na SR wyszlo ze najprawdopodobiej nie mozna mieć swojej koszuli, wiec pozostaje jedynie szlafrok zeby na korytarzu tyłkiem gołym nie świecić...

Magda, szlafroczek z alle świetny

Cytat:
Mój TŻ mnie trochę denerwuje, bo oczywiście panikuje, że nie powinnam się sama juz wypuszczać tak daleko
On chyba najlepiej zawiózł by mnie już do szpitala i miałby spokój
U mnie podobne klimaty - co dzień wyrzuty ze jeszcze na zwolnieniu nie jestem...

Malinka, Magda i Kropka - wasze dzieciaczki są świetne. Nie mogę sie juz doczekac, bo takie teksty to może byc ubaw na calego.

Gucia - sweterek cudo

Sexy- wspaniałe wieści. Niech Wam sie układa, a kotek pzresłodki

Lucky - wychodź szybko, cala, zdrowa i zapakowana jeszcze.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 11:25   #553
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Witajcie mamusie
Dziś wizyta mam nadzieje że wszystko jest dobrze.
Często mnie brzuch boli
Dziś jestem jakaś słaba, ciężko mi się oddycha.

Mój tz mam nadzieje, że będzie przy porodzie

Marta śliczna mamusia
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 11:41   #554
gucia6
Zakorzenienie

No, ja już umyta, kuchnia posprzątana, łazienka... hmmm muszę się trochę bardziej zmobilizować , pranie cały czas czeka w koszu , a ja zabieram się za porządkowanie szpargałów dla córci w pokoju
Stary 2009-09-23, 11:42   #555
mountain
Raczkowanie

Gucia sweterek ekstra Może zamówienia przyjmujesz Jeśli tak to poproszę jeden!
Cytat:
dziś ja pierwsza

nie mogę spać w nocy - dziś mi źle było oddychać, takie astmatyczne do tego nie wiem jak sie połozyc aby było dobrze, mam ucisk na żołądek i tak mnie bolało a tu jeszcze 6 tygodni

co do zakupu kamerki Mountain to nie liczyłabym, ze akurat bedziesz miała ją pod ręka jak sie pierwszy raz uśmiechnie itd. to sa chwile których nie da sie z książką wypatrzeć, każde dziecko ma inaczej i musiałąbyś być w ostrym pogotowiu aby te pierwsze złapac w kadr - owszem życzę tego, a kamerka sie przyda, no własnie tylko kwestia kosztów
my osobiście nie mamy ale nagrywam małą na aparat - takie krótkie filmiki - miło jest oglądać
Ja wiem, że pewnie nie uda się złapać tego pierwszego uśmiechu - ale prawie pierwszy tez będzie cudny. Na naszym aparacie też się chyba uda nagrać filmik, ale raczej w słabej rozdzielczości. No nic zobaczymy - jak juz kupimy inne ważne rzeczy (choćby łóżeczko).

Cytat:

Mój mąż mdleje na widok krwi - serio, fika całkiem Ale ja bym chciała żeby był. Może nie do końca jeśli stwierdzi, że nie da rady, ale chociaż na początku.
Na razie nie mówi nie, ale zbyt szczęśliwej miny nie ma jak o tym wspominam. W październiku idziemy do szkoły rodzenia to może się przekona
Nigdy nie rodziłam, ale wydaje mi się że to DUŻE wsparcie dla kobiety.

martaN23 kciuki zaciśnięte a brzuszek super Ja też mam nadzieję, że moja dziewczynka pozostanie dziewczynką

Zaharia do łóżeczka i dużo leżeć

"Dziecko to anioł, którego skrzydła skracają się w miarę wydłużania nóg."

minął 28 tydzień
mountain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 12:05   #556
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie ruchy są zupełnie inne, ale są. Nie będę panikowała, bo to widocznie zależy od ułożenia naszych maleństw

a propo sweterka...Gucia kur fafafa mać, extra jest a Ty mowilas, że przy sweterku Gissh sie możesz schowac...jeny jakie Wy macie talenty, dajcie trochemoj szaliczek to taki jest jakby dziecko z przedszkola robilo

to fajnie, że Ci sie podoba po tym zagranicznym podobno włosy szybciej rosna, jesli zapuszczasz A jesli teraz po pierwszym uzciu wyszlo Ci jakos wiecej włosów to sie o to nei martw. Podobno wychodza te chore, ktore i tak miały wypasc po pewnym czasie zauwazysz znaczną róznice

Paczko Ty wiesz najlepiej, oby Wam sie tylko ułożyłoi oby Tz wiecej pieniedzy zarabial

No wlasnie i tu jest problem ........on twierdzi ze padnie mi tam

Cytat:
Moj TZ był przy pierwszym porodzie i bardzo to do dziś przeżywa- ale pozytywnie oczywiście. Teraz mówi ze jednego czego mu bedzie brakowało- jeśli bedzie cc- to tej pierwszej chwili -kiedy przecinał pępowinę a potem dostał Kubusia na ręce...
Ja jako kobieta rodząca z mężem- polecam. Jednak uważam ze nic na siłe i jeśli facet nie jest przekonany nie wolno namawiać. Ja do końca nic sie nie odzywałam gdy mój tż mowił ze nie da rady być ze mną bo zemdleje- ale jak przyszło co do czego to został, nie zemdlał i był bardzo szczęsliwy...
Tez mam taka nadzieje ze jak przyjdzie co do czego to ze mna pojdzie ale zmuszac go nie bede

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Witam mamusie!!!

No ja nie mogę, pół dnia mnie nie bylo i 3 strony! Nie macie litości!!!

Bromusia
-teks TZ mnie powalił!! Jak ma ich więcej to pisz tu nam!!!

Gratuluję 28 tygodnia i Nowego Przyjaciela I cieszę się bardzo, że dogadaliście się z TZem!

Szlafrok suuuuper a na żywo też jest taki fajny????
A może załóż jakiś zeszyt i zapisuj te teksy,potem będzie fajny prezent na 18tke jaka była mądralina!!

TZom przysługują 2 dni z okazji urodzenia dziecka a dodatkowo bierze 2 tyg jak wyjdę ze szpitala

kropka- jak słodko! aż normalnie nie mogę się doczekać kiedy będę tak tęsknić do własnej Córci, to uczucie musi być piekne!!! I szkoda, że musisz iść do szpitala

lucky- trzymaj się kochana!!! Fajnie, że jest jest dobrze!!!!

no kawał chłopa już!!! brawo

mountain- ja też myślałam o kupnie kamerki, ale chyba jednak pozostaną nam filmiki nagrywane aparatem, Teściowe mają kamerkę (100 letnią, ale zawsze) więc będziemy też pożyczać

Gucia- sweterek jest cudny Jak ja Wam zazdroszczę talentów!!!!!

Będzie tzn planuje być, bo jak zemdleje i go będą cucić to tego już nie jesteśmy w stanie przewidzieć

Gucia - też o mojej córci mówię że to Biedronka!!!! bo mam takie uczucie smyrania, jak się kiedyś łapało biedronki i tak giglały w dłoń od środka

Zaraz wklejam zdjęcia wózka

Ela wozek fajniusi

Cytat:
No wiem - ale przynajmniej masz tą świadomość że będą blisko- a ja będę taka samotna

A jeśli chodzi o śmieszne sytacje z życia wziętę to mnie ostatnio ubawiło moje"zajęcie"- tzn- w przedszkolu był temat "moja rodzina" i dzieci miały opowiedzieć co jego rodzice robią- a moj Kubuś na pytanie Pani co robi jego mama powiedział "RODZI"
Nieważne że mama jest nauczycielką-ważne że rodzi mu brata i to chyba bedzie najdłuższy poród w historii

Szkoda ze jeszcze nie dodal ze mama rodzi Roberta Kubice heheh

Cytat:
Adi:
Moczy nogi

no faktycznie trzymam nogi zwykle w misce z zimna woda bo pomaga na swedzenie i uczucie goraca ale zeby zaraz o tym rozpowiadac
A co niech moczy hehe .......dzieci

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
A wiecie że po cc maz moze dostać opiekę lekarska na żonę na 14 dni? moj maz dostał i nie musiał brac urlopu zaraz po porodzie

No wlasnie i tu jest pies pogrzebany bo tylko na zone niestety....na nie zone niestety ale chyba nie

Cytat:
a co do tekstów mnie mała dziś podsumowała - ja czytam wizaz, ona ogląda bajkę sąsiadów i coś komentuje, nie wsluchiwałam sie co mówi ale w pewnym momencie słyszę "nic ta mama mnie nie słucha"
Oj mama sluchaj swoja corcie

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja tylko się przywitam i śmigam się myć.

Domi mój TŻ chce być przy porodzie. Ja się bardzo cieszę, bo jestem panikarą i boję się sama tam być. Dzielnie chodzi ze mną na SR i coraz bardziej się zagłębia w tematy porodu, opieki nad noworodkiem itd. Rozczula mnie tym bardzo. Szczególnie jak coś usłyszy na SR (np. jak wstawać z łóżka labo jak się po coś schylać, żeby nie nadwyrężać kręgosłupa) i potem mnie poprawia albo chwali
Super podejscie ma Twoj tz moj tez sie przejmuje ze jak on bedzie malego przewijal itp ze on bedzie taki delikatny i ze sie boi zeby mu krzywdy nie zrobic wiec wymyslil sobie ze od przewijania bede ja a on od innych czynnosci

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
za chwile Was nadrobię bo wczoraj zajmowałam się tżbo w końcu mieliśmy popołudnie dla siebie

Marcia slicznie wygladasz
A jak dzidzius siostry?cos wiesz?

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
Dziś wizyta mam nadzieje że wszystko jest dobrze.
Często mnie brzuch boli
Dziś jestem jakaś słaba, ciężko mi się oddycha.

Mój tz mam nadzieje, że będzie przy porodzie

Marta śliczna mamusia

Trzymam kciuki za wizyte
Za reszte wizytujacych dzis tez wiec rowniez i za siebie,ciekawe ile ten moj rozbojnik juz wazy.......

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 12:11   #557
gissh
Raczkowanie

Cześć

Przede wszystkim dziękuję Wam za pochwały mojego "dzieła na drutach"
Teraz myślę cz nie zabrać się za jakiś milutki kocyk dla Małej... Jak znajdę odpowiednią włóczkę

Guciu, Twój sweterek jest śliczny I ten kopertowy fason... Naprawdę ekstra

Cytat:

Mój TŻ planuje ze mną być, chociaż oczywiście ma pewne obawy (głównie czy nie zemdleje i czy wytrzyma psychicznie to patrzenie na mój ból i to że tak niewiele będzie mógł mi pomóc...)
Ale on wie że dla mnie to bardzo ważne żeby mieć go przy sobie i że jego wsparcie (i fizyczne, i psychiczne) będzie mi potrzebne...
No a poza tym że nie mógłby mnie w takiej sytuacji zostawić samej twierdzi, że za nic nie mógłby przegapić takiego ważnego wydarzenia jakim będą narodziny jego córki, na punkcie której zresztą już całkiem zwariował

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 12:50   #558
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

Cytat:
ja kupiłam taki szlafrok - jest cienki co mi odpowiada, zresztą grubszy mam i wiem z doświadczenia, ze zbyt ciepły, a w szpitalach mają goraco a co mówic co się będzie działo w sezonie grzewczym
http://www.allegro.pl/item743433359_...okat_2045.html
bardzo fajny ten szlafrok

Cytat:
Mnie też
Przed chwilą się dowiedziałam , że na porodówce będzie "strudzonym ojcem porodnikiem"
Chyba się boroczek przepracował dzisiaj

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość

Dziewczynki a u mnie nareszcie pojawił się upragniony kotek Mojego poprzedniego Śledzia oczywiscie zaden nie zastąpi, ale cieszę sie ogromnie na tego osobnika
Ponizej zdjecie, mało na nim widać, ale to dlatego, ze temu wiercipięcie trudno zrobić dobrą fotę.
sliczny

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusie Dwa dni mnie nie było a tu tyle do nadrabiania i nowe emotikonyJutro nadrobię zaległości bo dziś padam z nóg. Donoszę tylko że wczoraj byłam u gin. Mój Wiki waży już 2400 i wszystko ogólnie ok. Naciska mi tylko na szyjkę i przez to jest skrócona ale rozwarcia brak także powinnam donosić do końca Dziś przewoziliśmy meble do pokoju małego więc padam z nóg. Także teraz uciekam a jutro nadrobię zaległości
no kawal chlopa juz z malego

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

I w końcu skończyłam sweterek
A jutro wrzucę fotki pokoju córci już uporządkowanego i z regałem
cudny sweterek

Cytat:

chce rodzic razem ale wszystko okaze sie w trakcie porodu
Stary 2009-09-23, 13:05   #559
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Marcia slicznie wygladasz
A jak dzidzius siostry?cos wiesz?

Trzymam kciuki za wizyte
Za reszte wizytujacych dzis tez wiec rowniez i za siebie,ciekawe ile ten moj rozbojnik juz wazy.......

tak z pierwszej ręki o tej małej to nic nie wiem,mama nie odzywa się do mnie już miesiąc a ja się tam nie wybieram skoro jakoś nawet ciężko napisać sms,obcy ludzie bardziej się interesują jak własna matka
słyszałam że nadal jest w szpitalu we wrocławiu,prawdopodobnie przybiera na wadze.Miała operację z zeszłym tygodniu,ale nie wiem na co i co tam dalej,jak po tym wylewie też nic nie wiem.chyba straszną tajemnicę z tego robią,tak mi się wydaje.

ja też trzymam za wasze wizyty i dzidzie aby tam sobie ładnie rosły
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 13:08   #560
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
tak z pierwszej ręki o tej małej to nic nie wiem,mama nie odzywa się do mnie już miesiąc a ja się tam nie wybieram skoro jakoś nawet ciężko napisać sms,obcy ludzie bardziej się interesują jak własna matka
słyszałam że nadal jest w szpitalu we wrocławiu,prawdopodobnie przybiera na wadze.Miała operację z zeszłym tygodniu,ale nie wiem na co i co tam dalej,jak po tym wylewie też nic nie wiem.chyba straszną tajemnicę z tego robią,tak mi się wydaje.

ja też trzymam za wasze wizyty i dzidzie aby tam sobie ładnie rosły

To Marciu mam nadzieje ze z malutka bedzie wszystko dobrze i ze juz niedlugo dojdzie do siebie jak Patryczek Bravurki

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-23, 13:25   #561
elalank
Zadomowienie

Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!! Ja będę prosić o trzymanie jutro, bo czeka nas wizyta+USG!!

Marta
- śliczna Mamusie z Ciebie i super brzuchol!!! A z siostrą i mamą to jakaś to jakaś dziwna akcja, bidulka jesteś. No ale oby dziecko siostry było zdrowe!

Jeśli chodzi o poród rodzinny, to mój TZ na pewno nie będzie przecinał pępowiny, już to powiedział, i wcale mu się nie dziwię, bo sama oglądając porody jestem lekko przerażona. Dla mnie najważniejsze żeby był (o ile nie zmienię zdania w czasie porodu ) i może stać tyłem do "akcji porodowej"

A ja włansie wstawiłam do piekarnika babkę marmurkową z kawą, ciekawe czy się uda

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 13:51   #562
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Witajcie

Dziekuje za Troske....

Ja nadla leze w tym szpitalu....zaraz zwiariuje....wrrrr:m ur:

Z dobrych wiadomosci to ze ejstem pod opieka 24 h..i jest w maire...

a ze zlych to to ze rozwarcie sie rozwiera i juz jest..3cm...

I tyle chyba czekamy czekamy czekamy....Jak nasz synek przyjdzie na swiat....(Nie bede was nudzic.,..ze jak narazie znow sie zastanwiam co do imienia.... i wcyhodzi chyba na to ze jak sie maly urodzi to bedzie wiaodmo kim bedzie...jakie bedzie mial imie)

Buzka pozdraiwam goraco....

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

OJJ nie urafilam zeby ktoras z was byla....szkoda..

musze leciec buzka
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 13:58   #563
kachula27
Zakorzenienie

To ja zmykam na wizyte i juz mi sie nogi trzesa

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-23, 14:10   #564
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Własnie skonczyłam sprządać kuchnie i padamm
Byłam dzis na szmatach i powiem ze łowy nawet mi sie udałyekhm kupiłam chyba z 2-3 rzeczy na późniejszy okres 1-roczkuale takie były ładnie że nie mlogklam sie powstrzymac .....

Moja dzidzia znów kopie ,był czas ze 3 dni nie czyłam ...ale teraz to Mnie ładuje podwójnie.

Cytat:

Cytat:
Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!! Ja będę prosić o trzymanie jutro, bo czeka nas wizyta+USG!![B]
Stary 2009-09-23, 14:33   #565
gucia6
Zakorzenienie

Dudziakowa, najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką. A nawet jeśli synuś urodził się wkrótce, to jest już to przecież dość bezpieczny czas. Ale może jeszcze trochę u mamy w brzuszku posiedzi, kto wie?

AsiCcccCa, fajnie, że zakupy ci się udały. Ja też w sumie mam kilka ubranek juz przyszłościowych, głównie sukienek. Także jeśli jednak miałby urodzić się chłopczyk, to chyba reszta poczeka na siostrzyczkę

Elu, aleś mi smaka zrobiła na marmurka mimo iż mam jeszcze wczorajszego murzynka

Marta, mam nadzieję, że z siostrzenicą będzie dobrze i że stosunki rodzinne wkrótce się poprawią

Ogłaszam wszem i wobec, że etap przygotowania pokoju dla córci został pomyślnie zakończony
(Teraz mogę już iść rodzić
Żartowałam, niech mała jeszcze trochę posiedzi w brzuchu )
Efekty pracy załączam poniżej
Stary 2009-09-23, 14:45   #566
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Ogłaszam wszem i wobec, że etap przygotowania pokoju dla córci został pomyślnie zakończony
No, Guciu, pokoik pierwsza klasa

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 14:48   #567
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Guciasuper pokoik

Stwierdzam ze biore sie za szaliczek dla mojej małej (będe robiła na drutach
Stary 2009-09-23, 14:58   #568
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
Witajcie

Dziekuje za Troske....

I tyle chyba czekamy czekamy czekamy....Jak nasz synek przyjdzie na swiat....(Nie bede was nudzic.,..ze jak narazie znow sie zastanwiam co do imienia.... i wcyhodzi chyba na to ze jak sie maly urodzi to bedzie wiaodmo kim bedzie...jakie bedzie mial imie)

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

musze leciec buzka
trzymam kciuki zeby malenstwo posiedzialo w brzuszku jak najdluzej

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
To ja zmykam na wizyte i juz mi sie nogi trzesa

Cytat:

gartuluje zakonczenia przygotowywania pokoiku dla malej
Stary 2009-09-23, 15:10   #569
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:

I w końcu skończyłam sweterek
A jutro wrzucę fotki pokoju córci już uporządkowanego i z regałem
Gucia zdolniacho jedna, zarówno sweterk, jaki pokoik super! Oj córcia będzie rozpieszczana
Cytat:
Ale przecież taki poród sn to bardzo duży wysiłek dla organizmu, a to chyba nie byłoby dobre dla Twoich nerek i pęcherza

Kamera fajna rzecz, też bym chciała ale raczej nie będzie nas teraz stać na taki wydatek. Ja tak jak Madzia pisze, będę robić aparatem krótkie filmiki, będzie musiało wystarczyć

Powiem Co Brombusiu, że naprawdę nie wiem co i jak ze mną będzie...jak będę rodzić. to jeszcze kupa czasu i tak sobie myślę, że wszystko może się zdarzyć. Też nie wyobrażam sobie w tym momencie porodu SN ale co postanowia to posatnowią. Z nowych wieści wiem tylko tyle, że za trzy miesiące muszą mi tę rurkę wymienić. Wtedy dokładnie przypada mój termin porodu. Czy mi to wyjmą już na amen, czy załążą po porodzie nowy niewiem. No nic wizyta za 2 tyg i wtedy pomolestuję mojego ginka. Na razie żyję chwilą i cieszę się że dziś czuję się juz lepiej

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
Moje kochanie zapewne niebędzie bo albo będzie w pracy albo w domu z Nikolką i dowie się że rodzę dopiero jak mu o tym napisze.Bo ja idę do szpitala tak jak dostanę skierowanie to idę od razu,bo niechce powtarzać tego samego co z Nikola że poród już sie zaczynał ja nawet niewiedziałam tylko dziwnie mocno mnie bolał brzuch i plecy i krocze i dopiero o 11 pojechałam z sebkiem i agnieszką do szpitala i od razu na porodówke.Tego niechce powtarzać oj nie.
Grzesiek napewno by niechciał byc przy porodzie ja teżnie bo bałabym sie że zrazi sie później do mnie.Takie mam myślenie głupie i już.

A ja nie mam tego typu myśłi. Ufam mężowi i chcę by był przy mnie o ile będzie to możliwe. Razem będziemy przez to przechodzić. Wiem, że TŻ bardzo się boi, ale myślę, że stanie na wysokości zadania. A jak zemdleje, no cóż będzie wesoło

Cytat:

Zaraz wklejam zdjęcia wózka
Wózeczek wygląda na fajny Jak ato firma?

Cytat:

Kubuś jest super!!!: hahaha:

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość

My właśnie planujemy z tego skorzystać. To nazywa się opieka nad żona po porodzie, można dostać 14 dni, nie wykorzystując urlopu. Lekarz musi wystawić odpowiedie zaświadczenie - mam nadzieję, że nam się uda.

Cytat:
Ślicznie wyglądasz, a brzuszek taki zgrabny!

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
witam!!

ja tylko sie przywitam, probowalam was nadrobic....ale wy w takim tempie piszecie, ze pol dnia mnie nie ma a potem 3 godziny musze czytac aby "byc na czasie"

uciekam sie polozyc jakos mi dziwnie slabo - sama nie umie okreslic co sie dzieje:
wczoraj tez malam slaby dzien, i jeszzcze jakies doly mnie nachodza.

buziaczki
odezwe sie pozniej.
Zahario odpoczywaj i dbaj o siebie, trzymam kciuki za dobre samopoczucie!

Cytat:
Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!! Ja będę prosić o trzymanie jutro, bo czeka nas wizyta+USG!!

A ja włansie wstawiłam do piekarnika babkę marmurkową z kawą, ciekawe czy się uda
No to trzymam kciuki za wizytę ,a ja wstawiłam do piekarnika ciasto ze śliwkami, juz pachnie mniam....

A u mnie nic ciekawego, oprócz zdecydowanie lepszego humorku. Można powiedziec ,że zaadoptowałam się do nowej sytuacji i fizycznie też juz dużo lepiej. Zaraz zabieram się do buszowania po allegro, kurcze też musze coś wypatrzeć fajniutkiego jak Madzia- specjalistka od zakupów. Ale zobaczymy jak to wyjdzie...

Pozdrawiam Was wszystkie!
Stary 2009-09-23, 15:20   #570
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o poród rodzinny, to mój TZ na pewno nie będzie przecinał pępowiny, już to powiedział, i wcale mu się nie dziwię, bo sama oglądając porody jestem lekko przerażona. Dla mnie najważniejsze żeby był (o ile nie zmienię zdania w czasie porodu ) i może stać tyłem do "akcji porodowej"

Moj twierdzi ze przetnie, o ile wcześneij nie zemdleje podczas akcji
Tez bym go najchętniej tyłem ustawiła
Na SR mowili nam że jak nie wiadomo jak to jest przecinać pępowinę to niech spróbują przeciąć wątrobiankę...:ee k:

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
Witajcie

Dziekuje za Troske....

musze leciec buzka
Dudziakowa, trzymaj sie. Julek ( czy tez nie - Julek ) jest w dobrych rękach. Musi byc dobrze.

Cytat:

No widzę, że zabawka edykacyjna juz stoi pokoik śliczny.

Kachula, oczywiscie trzymamy kciuki, ale czemu Ty sie boisz- przecież wszystko jest dobrze

Ciekawe gdzie Brombi i Domi sie dzisiaj szwendają? Znowu zakupy?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości