|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
z tego co pamiętam to u ciebie jest mowa o cc?
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Elalankjejku ale zgrabniusi brzusio
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip rośnie, szybko się uczy nowych rzeczy, już teraz za nim nie nadążam, a co dopiero będzie jak zacznie chodzić mały łobuz mi rośnie, już pokazuje swój charakterek Kareninko dasz radę, a z tego co wiem u Ciebie 35. t.c. więc nie będzie problemów, mój synek wyskoczył w 36.t.c. i nic złego się nie działo, był zdrowy i dość duży, żadnych problemów czyli lada dzień dołączysz do zacnego grona Mam... ale ten czas leci, pamiętam jak nie tak dawno czytałam że Ci się udało, a tu już finał nonoA Ty Tarasia, moja "rodzinko" hehe jak daleko jesteś? coś nie śledziłam Waszego wątku ostatnio... nawet nie wiem czy będzie córcia czy synek? No i Domi pozdro hehe
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2009-09-28 o 14:39 |
|
|
|
|
#1084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Tak tak....a czemu pytasz? Cytat:
Hehehe....ja pamietam jak sie "staralysmy" jeszcze.... a ty juz, ze Filip chodzic ma zaczynac....
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Ide sie położyc ,mam jakis gorszy dzien
czuje sie grubo sie ładnie i wogóle ...eh .....do później papap ![]() Nam sie dziś zaczoł 27 tydzien
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-09-28 o 15:04 |
|
|
|
#1086 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Melduję się w części III - lepiej późno niż wcale
Dziś byłam u lekarza - u Michasia wszystko w porządku Jestem w 29 tyg mały waży 1300 g i już ładnie się ułożył główką w dół. Pozdrawiam mamusie
|
|
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
oj i ponownie mnie na slodkie ciagnie, ciekawe dlaczego????
wy tymi waszymi kulinarnymi wyczynami tylko smaka robicie ![]() ![]() moze sie skusze i tez upieke cos..... zdjecia sa piekne domi - juz sliczny widoczny brzuszek. ile cm??? aaaa i musze pochwalic twoje zdolnosci manualne szalik jest sliczny![]() brombi - kurcze taka fota!!!! tylko cos drzewo ci na drodze stanelo ![]() karenina - trzymam za was, jestes dzielna tyle dni w pozycji lezacej ![]() dla tej pani.ide sprawdzic co tam mam w lodowce i czy z tego czegos moge skleic ciacho.
|
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
Domi nie śniłaś mi sie
karenina19aż sie wierzyć nie chce że to tuż tuż trzymam kciuki![]() zahario za wizytę- Czekam na relacje jutro A ja na słodkie to normalnie mam taaaką ochotę... Nawet ciasta zaczęłam piec chociaz nigdy nie umiałam- ale jak przepis od Brombrimi wyszedł to uwierzyłam w siebie![]() A ja dzis byłam u koleżanki która ma dwumiesieczną córcie i dwuletniego synka i powiem wam że sajgon straszny Jedno chce na ręce drugie płacze bo ma kolki, tu kupa i tam kupa- normalnie krejzola![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- elalank brzusio perfekcyjny wiec prosze mi tu nie narzekać i godnie przyjąć komplementy
|
|
|
|
#1089 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mały jeszcze sie pewnie z dwa razy odwróci podaj Domi imię do uzupełnienia![]() Cytat:
![]() : eek: niedlugo chyba rozdwojenia jaźni dostanę, albo coś takiego... no i mały dzisiaj tak mnie skopał, ze
|
|
|
#1090 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz lepiej 150 mam w udzie ![]() Cytat:
, oj nie ładnie się tak nie odzywać Gratuluję 36 tygodnia !! tik tak, tik tak Cytat:
no dziękuję dziękuję Na Was można liczyć, jak człowiek potrzebuję się odrobinę dowartościować ![]() AsiCcccCA- gratulacje 27 tygodnia Cytat:
|
||||
|
|
|
#1091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie ie bylo mnie jeden dzien a tu tyle do nadrabiania, ale juz wszystko wyczytalam i mam nadzieje ze nikogo nie pominę
A nic mi nie lepiej jeszcze mi chrypa doszla do tego wszystkiego w srode ide do gina to moze mi cos da na to gardełko. Cytat:
Cytat:
Domi sliczny brzusio Kareina ciesze sie ze juz wrocilas do nas Asica brzusiu fajniusi a ciuszki i kocyk rewelka BravurkaJa to trzymam kciuki za was mam jednak nadzieje ze sie wam jeszcze ułózy przeciez Pztryczek poterzebuje was obojga. Kachula, gucia gratulacje kolejnych tygodni Ela sliczny brzusio Dudziakowa trzymam kciuki zeby Julek byl jak nahdłuzej w brzusiu
|
|
#1092 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam!
![]() I tak: simpatica i kolanosia ja Wam współczuje bardzo tych dolegliwosci nerkowych, biedne mamuśki ![]() kolanosia jesteśmy prawie w tym samym momencie ciąży i ja też jak narazie mam tylko ciuszki i rożek, jeszcze ze wszystkim zdążymy ela brzusio masz zgrabniutki i ładniutki i bez dyskusji ![]() brombi dawaj tu tego dentystę co Ci tak zęba urządził ![]() Albo swojego TŻeta do niego poślij, ma chłopak gadanę to wytłumaczy dobitnie dentyscie żeby zęby porządnie leczył ![]() kropka trzymam kciuki za jutro, daj znać co się dzieje jak tylko będziesz mogła I nie przejmuj sie, ja w totka też nie wygrałam, a również miałam w planach Ale se i tak kiedyś wygram![]() karenina dobrze, że jesteś w domku, mimo, że prawdopodobnie nie na długo. Ale troszke sobie podładujesz akumulatory malina po pierwsze gratki z okazji pokazania teściowej, że synowa też moze synusiowi ugotować niedzielny obiadek A po drugie ten Twój opis opieki na 2 dzieci jest powalającyAsiccca kopnij tego swojego doła w zadek, niech spada gucia jak patrzę na Twój avatar i czytam jeszcze, że Ci jabłecznik stygnie, to mi ślina klawiaturę zalewa! A tu jeszcze lucky ciacho z bananami wymyśliła! Ja Was znajdę i objem!Aha! Jeśli już wybieramy termin porodu, to ja poproszę 6 grudnia. Ponieważ na Boże Narodzenie to ja chcę być juz w domu, a poza tym mysle, że Mikołajki to fajny dzień na przyjscie na swiat Mój mały Bączuś zgadza się z mamusią - jak mniemam ![]() W ogóle chciałabym dać Małemu na imię Bączuś
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-09-28 o 16:52 |
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Jest chyba czego gratulować ![]() Cytat:
A synek a nóż zlituje się nad mamusią i przyjdzie na świat w okolicach Mikołajek ![]() Bączuś, to można na upartego zrobić zdrobnienie od Bartka, albo może Bazyla ![]() Nic to, zmykam szykować się do odwiedzin - ciocia tzta przyleciała jakiś czas temu z Chile. A potem idziemy na SR. Miłego popołudnia i wieczoru
|
|
#1094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
6 grudzień - super data!!! Pogadaj z Bączusiem to się może jakoś dogadacie Agusia wstaw plissss przepis na jabłecznik z budyniem na nasz wątek kulinarny, bo gdzieś mi się zapodział
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
Bravurko i jak wizyta u pediatry????????????????? ??????????//
|
|
|
|
#1096 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!!
Pogoda się skiepściła, i od razu senna się zrobiłam... Brombusia, przerąbane masz z tymi zębami - ciągle coś... ja też dzisiaj u dentystki byłam, która w zeszłym tyg. zaczęła od naprawiania błędów poprzedniczki - ale została mi już tylko jedna mała plombka do zrobienia i będzie spokój na pół roku Domi, ja chyba jeszcze się wstrzymam z miesiąc z kupnem łóżeczka - a po co ma stać i się kurzyć niepotrzebnie, poza tym chyba jeszcze będziemy odmalowywać oba pokoje niedługo... ty jesteś jakieś 1.5 tygodnia przede mną - ale też myślę, że możesz sobie troszkę poczekać chociaż oczywiście fajnie już mieć łóżeczko i najlepiej całą wyprawkę...Karenina - teraz rodzenie to już bezpieczne, więc chyba nie masz się czym za bardzo denerwować, a już tak niedługo dzieciątko w ramiona weźmiesz ... ech, u mnie jeszcze trzy miechy do terminu... I mimo tego, że 3 miesiące jeszcze, to naprawdę już mnie tak brzuch ciągnie, tak od góry, napina się, twardnieje, ciśnie - nie jest jakiś duży (chociaż w ciągu ostatnich 2 tygodni chyba ostro dał czadu), a mimo to tak jest - to co będzie dalej. A no i dzisiaj się zdołowałam nieco, bo po raz pierwszy chyba od 1.,5 miesiąca stanęłam na wadze - no i praktycznie ponad 7 kg do przodu tzn. od początku ciąży, nie przez 1,5 miesiąca . Niby nie tak dużo, ale już tylko 4 kg do założonej granicy wagowej mi zostało...oj ciężko będzie, ciężko.A tak w ogóle, to miłego popołudnia !!!!
|
#1097 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I to z tylkiem w gorze!! ![]() Dzieki Cytat:
Przyznaje sie, ze powoli zaczynam sie cieszyc, ze bede mogla synka wziac na rece....ze te malusie stopki, ktore wypychaja mi sie pod pepkiem w koncu bede mogla wycalowac do woli i w ogole, ze moj maly skarb bedzie juz ze mna... Cytat:
![]() Ja tez ja tez.... Cytat:
Wlasnie "laduje sie" dzisiaj caly dzien...Tz zrobil mi niespodzianke i zamowil mi na obiad pyszne jedzonko z mojej ulubionej restauracji...nie wiem jak tego dokonal, bo tam nie daja nic na wynos, ale fakt faktem, ze dzwonek zadzwonil do drzwi i w drzwiach stal sobie pan z paczka zawierajaca same pysznosci...wlacznie z deserem..... ![]()
|
|
#1098 |
|
BAN stały
|
oj mamy same skierowanie do róznych lekarzy okulista , laryngolog, itd. najbardziej przerazajace był dla mnie to że pobierali mu krew z główki. strasznie to wyglada. on płakał i ja płakałam ale mamy to juz za sobą naszczescie.
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze |
|
|
|
|
#1100 | ||||
|
Raczkowanie
|
Kochane mamusie, wszystkie brzusie śliczne i zgrabniutkie
Gratuluje rozpoczętych nowych tygodni!My w weekend byliśmy na weselu, super jedzonko i potańczyliśmy nawet, więc jak na początek 8 miesiąca to poszalałam sobie w miare możliwości ![]() Popieram, nie dość, że korki, to jeszcze urodziny w taki dzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||||
|
|
|
#1101 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1102 |
|
Wtajemniczenie
|
Bravurko bądź dobrej myśli - wszystkie wcześniaki przechodzą badania kontrolne u specjalistów i jest to właśnie po to aby jeżeli sie coś dzieje wykryć jak najszybciej, jesteś na pewno zorientowana, ze u wcześniaków może byc różnie
ale to rutynowe i podejź do tego tak - mały jest zdrowy |
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Łał łał 111cm w pasie... ja mam 105 i myslałam ze mam duzo a jestem juz prawie w 34 tygodniu...
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dalej w przymulonym nastroju
...Sex Bodystaram sie odpędzaĆ tego doła a ale mi nie wychodzi mozwe jutro bedzie lepiej .Bravurkotrzymam kciuki zeby z małym i Tobą był jak najlepiej
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka
w koncu bedzie cc i nam sie nie wkleisz![]() Zahario mam w brzuchu 92 cm w najgrubszym miejscu dziekujeBelladonna własnie tez tak mysle...zeby z zamowieniem poczekac...no chyba, ze zamowimy, bedzie czekalo w pudle, a ja bede szczesliwsza sama nie wiem, ale dylemat mam![]() Bravurko biedny Twoj Patryczek ale najwazniejsze, ze juz wszytsko okej z nim |
|
|
|
#1106 |
|
BAN stały
|
dziękkuje dziewczyny
nawet moj tż się w szpitalu pojawił pewnie chciał go zabrac. ehh ale sie teraz z nim mam jeszce na dodatek. |
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Domija termin niby mam na 27 a ze bede mieć cc to będzie wczesniej ( kiedy to jeszcze nie wiem
) i łóżeczko mam ,zreszta prawie wszystkie rzeczy i jestem spokojniejsza ...leży zapakowane w pudełku ![]() i jeszcze my z przed tygodnia
|
#1108 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- slicznie |
|
|
|
|
#1109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Ty sobie sama radzisz pomaga Ci ktos przy Patryczku? Cytat:
![]() a łóżeczko widze, ze bardzo szybko Ci doszlo ![]() Mi miala przyjsc posciel dzisiaj i róg, nie wiem jak jutro nie przyjdzie to ich
|
||
|
|
|
#1110 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
zresztą dla mnie tu bardzo przykra sprawa w sumie mam tu w okolicach mało swojej rodziny. ale narazie i tak mieszka z nami bart tz wiec on pomaga i teściowa. nie jest źle Patryczek najwazniejszy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

Kwestia kilku dni...

ale ten czas leci, pamiętam jak nie tak dawno czytałam że Ci się udało, a tu już finał nono
!!! A przytyłam równe 8kg, ale jak to powiedziała babcia mojego TZa, poszło mi w d..ę
czuje sie grubo sie ładnie i wogóle ...eh .....do później papap 

trzymam kciuki
Nawet ciasta zaczęłam piec chociaz nigdy nie umiałam- ale jak przepis od Brombrimi wyszedł to uwierzyłam w siebie

: eek:
jab ym sie na Twoim miejscu odchudzała
:prosi :
w srode ide do gina to moze mi cos da na to gardełko. 
klaski :